![]() |
#211 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Ujędrnić twarz!
Cytat:
Na razie mam podrażnione pycho, bo wracam po przerwie do retinoidów i zorac mnie zżera po prostu!!! Co za kretyn wyprowadził retinek mój kochany z aptek??? Niech ja go tylko dorwę! Ja chcę retiiiiin!!!!!!!!!!!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Raczkowanie
|
Pitulka
![]() Nie denerwuj sie ![]() Rozumiem,ze nie mozesz dostac Retinu A ,tak? Ja go kiedys bez problemu kupilam droga wysylkowa ,tyle ze byl czeskiej produkcji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Raczkowanie
|
Marita5, please , please, please, postaraj się znaleźć ten adres
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz mnie musisz chwlić!!! Chyba skorzystam, nie mama już siły na ten cholerny zorac i jego cena też jest załamująca!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() Ja zeby znalezc musialabym napewno sporo "kopac" bo to bylo tak dawno i chyba jak sobie przypominam to znalazlam kiedys namiary gdzies w watkach na forum Uroda Gazeta.pl Tam byl poruszany temat o retinoidach itp i ktos podawal namiary ,ja skorzystalam i zamowilam Retin A ![]() Nie wiem Piti czy to ta sama osoba bo nie pamietam nr tel ,ale byl podany na stronie napewno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Zadomowienie
|
A jaka jest cena tego kremu, wcześniej chyba 39 zł wychodziło z wysyłka, tak?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W Czechach tubka kosztuje ok 16 zł... Kto ma możliwość niech jeździ sam, ja będę mądrzejsza jak następnym razem pojadę - puby i bary owszem, ale da się to pogodzić z aptekami, których w centrum jest pełno |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Zadomowienie
|
Ok, dziękuję, szkoda, że nie ma opcji przedpłaty na konto, wtedy jakieś 5 zł mniej by wyszło ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na biochemii nie doczytalam ,ze sa podane namiary,za duze mam zaleglosci i nie wiem kiedy dam rade nadrobic. Czy w Czechach sprzedaja Retin A bez recepty? Faktycznie taniutki tam jest i ta babka sporo pobiera za sama przesylke,moze Ty zakupisz wieksza ilosc na handelek co ? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Raczkowanie
|
No to juz wiadomo do kogo od wiosny zglaszac sie po kremik
![]() Nawiazujac do tematu chcialam zapytac czy stosujecie dla ujedrniania skory kwas hialuronowy? Kwas hialuronowy posiada bardzo dobre własności nawilżające i chroniące naskórekprzed utratą wody. Chroni przed niekorzystnym wpływem czynników klimatycznych.Bardzo dobrze ujędrnia i nawilża skórę. Kwas hialuronowy obok kolagenu jest najważniejszym składnikiem naszej skóry. Ma wyjątkową zdolność gromadzenia wilgoci, zapewnia więc prawidłowe nawilżenie naskórka. Ponadto pobudza go do regeneracji. W miarę upływu czasu skórze zaczyna brakować tej substancji. Dlatego właśnie powstają zmarszczki, a skóra na twarzy, szyi i dłoniach staje się wiotka, sucha, mało elastyczna. Podawany w zastrzykach kwas hialuronowy ujędrnia i nawilża, skórę, wypełnia głębokie zmar-szczki wokół ust i na czole, likwiduje kurze łapki na skroniach. Przywraca młody wygląd, ale potrafi też zmienić kształt policzków czy skorygować kontur ust. Do zabiegu używa się kwasu hialuronowego otrzymywanego syntetycznie, który jest niemal identyczny z naturalnym. Dlatego jego aplikowanie nie powoduje niebezpiecznych dla zdrowia powikłań. Ja tak sobie mysle czy kwas hialuronowy najlepsze efekty daje po wstrzyknieciu pod skore czy takze dobrze dziala ten w ampulkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
Marita, kwas hialuronowy w czystej postaci jest u nas nie do dostania
![]() Sama już nie raz się na niego zamierzałam, bo większość nawilżaczy strasznie zapycha mi pory. I nie da rady - można sprowadzić go z Niemiec, drogi nie jest (2g za 10-15 Euro, wystarcza na zrobienie 200ml nawilżacza), droga jest za to przesyłka ![]() Jeśli chodzi o zastosowanie zewnętrzne to na pewno zmarch sie w ten sposób nie da pozbyć. Widziałam, że pytałaś na biochemii o ampułki de Noyle's - no więc ja eksperyment z nimi mam już za sobą i w sumie nie polecam. Poczytaj tu: http://www.phpbbserver.com/phpbb/vie...biochemiaurody I moja recenzja: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...s&itemid=12320 Ujędrnienie nie zauważyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Raczkowanie
|
Zapomniałam jeszcze napisać, że zawartość kwasu hialuronowego w skórze zwiększa .... MSM
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Wlaśnie odebrałam pocztę od J-C: napisali mi, ze retin A będzie dostepny w Polsce w pierwszym kwartale 2006, planują wprowadzić go ponownie na początku roku, ale nie potrafią podać dokładnej daty ![]() No nic, będziemy trzymać rękę na pulsie, miejmy nadzieję, że Justy da cynk ![]() piti |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A Ty? Bierzesz już długo - jakie efekty MSM w tym względzie? A tak w ogóle to skąd masz takie info? Rzuć link, plis!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 | |
Raczkowanie
|
No i wtopa
![]() Przegrzebałam dzisiaj za tym linkiem połowę swoich zipów i nie znalazłam, być może czytałam o tym na forum BofB, do kórego teraz nie mam dostępu. Znalazłam za to sporo info o zastosowaniu zewnętrznym MSM: Cytat:
A co do osobistych doświadczeń to ciężko mi powiedzieć, bo na ogół stosuję zmasowany atak i potem nie wiem CO podziałało. Na pewno szybka była reakcja w postaci zmniejszenia przetłuszczenia skóry. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Raczkowanie
|
Lennus ,ja doszukalam sie Twojej recenzji tych ampulek dopiero wczoraj
![]() szkoda,ze nie sa dobre bo mialam juz nadzieje ![]() Wiesz moze gdzie jest do kupienia kwas hialuronowy w Niemczech? czy w aptekach,drogeriach? Moze cos sie by dalo zrobic no i nie znam nazwy tego preparatu -jak znasz to podaj mi. ![]() Pocieszajace jest to,ze MSM sie przyczynia do zwiekszenia kwasu hialuronowego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Raczkowanie
|
Ja dzis nic tu nie moglam napisac przez ponad 2 godziny ,dopiero teraz mi sie udalo wyslac wiadomosc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja zmniejszenie przetłuszczania już mam, ale to chyba przesusz po zoracu cholernym... Co to za forum, o którym piszesz? Chętnie wlazę i poczytam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Raczkowanie
|
Kwas hialuronowy:
http://shop.spinnrad.de/storeFront/p...roducts_id=323 2g/10.95 Euro, wysyłka do Polski 20 Euro Aha, a tak w realu to kwasik można kupić w niektórych aptekach (jest sporo droższy), w Spinnradach etc. Nazywa się zwyczajnie: Hyaluronsäure Marita, masz zakupowe plany? ![]() Piti, to forum to http://www.biochemistryofbeauty.com/ Carol Demas i Basi K. ![]() Niestety nie wleziesz i nie poczytasz, bo od jakiegoś czasu dostęp jest płatny, czego nie mogę przeboleć. Życie byłoby prostsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tylko zdążyłam skopiować listę komedogennych stamtąd... Czemu fajne fora zamykają dla zwykłych śmiertelników??? A nasza biochemia jakoś tak zamarła ostatnio... ALe i tak jest to kopalnia wiedzy wszelkiej!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na szczęście na forum essentialdayspa.com jest parę osób, które podwędzają przepisy, tak samo na MUA - jeśli się poszuka, to trochę screenów z BofB się znajdzie ![]() Jako (marna) alternatywa jest jeszcze http://www.smartskincare.com/ i http://healthyskin.infopop.cc/eve/ubb.x i kilka list mailingowych na yahoo. Zapisałam się na parę i poza tym, że mam 2700 nie przeczytanych wiadomości w skrzynce, to nic nowego nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a nie wiecie kiedy Ziaja wprowadzi ten krem zawierajacy 0,5% izotretinoiny - Izotziaja. Bylaby to jakaś altenatywa dla Ratinu A. Sama przymierzam sie to retinoidów ale trochę się obawiam, więc może Ziaja na początek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Zadomowienie
|
Napisalam juz do nich dziś, ale nie otrzymałam jeszcze odpowiedzi. Oczywiście napiszę zaraz jak czegoś się dowiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dziś dostałam odp. od Ziai: "Szanowna Pani Dziękujemy za kontakt z naszą firmą. Uprzejmie informujemy, że w/w preparat będzie w sprzedaży za kilka miesięcy. Przykro nam z tego powodu i prosimy uzbroić się w cierpliwość" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Póki co - jeszcze mi ta babka nie przysłała retinu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:49.