|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Witam
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=ruda_not_grazyna;40 379682 co do wróżki - lepiej, żeby się nie pomyliła fakt, bo jak się z Izą zbierzemy, to będzie wpiernicz ![]() [/QUOTE] Dokładnie ![]() ![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#212 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jak ten czas leci...gratuluję kolejnego tygodnia ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() A co do do zajęć sportowych to ja chodzę na zumbę właśnie na Dąbrowie (sala zabaw dla dzieci przy Lidlu, właśćiwie bardziej Biedronce na Kilińskiego) i polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Wtajemniczenie
|
Przyjdzie przyjdzie... i sie prosze nie nakrecac :P Witam sie i ja... ![]() Jutro nadgodziny i weekend ![]() ![]() Dzisiaj w pracy bylo troche stresu i w pewnym momencie mialam nogi jak z waty no normalnie moje poruszanie wygladalo jak spieprzajacy slimak przed ptakiem... praktycznie nie moglam sie ruszac... podejrzewam ze cos mi uciska w kregoslupie na jakies nerwy bo to coraz czesciej sie zdarza i to mnie wcalnie nie bawi... W poniedzialek o 18:15 mam wizyte u lekarza i moje pytanie do was jak ide na gruntowne przebadanie lacznie z wynikami badan... to raczej powinnam byc naczczo (tak to sie pisze??) czy raczej nie?? bo ta cipirynda z przychodni nic mi nie mowila... no i teraz zglupialam :P
![]() |
#215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem wściekła.Odebrałam telefon że w przyszłym tygodniu mam tydzień wolnego BEZPŁATNEGO bo nie ma pracy ![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kochane
![]() Zmobilizowałam się by mimo braku czasu choć na chwilkę do Was zajrzeć ![]() Przepraszam Was, że nie zameldowałam że my już w domku ale po prostu od razu był skok na głeboka wodę - w ubiegły wtorek wypis i od razu prosto do naszego pediatry po skierowanie do ortopedy (bo super pediadtra ze szpitala załatwiła nam swoimi ściezkami wizytę na nfz u jednego z lepszych specjalistów we Wrocku) już na następny dzień ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym Leosiowi dokuczają dość często bóle brzuszka... nie wiem czy to kolki, czy po prostu wzdęcia ![]() ![]() ![]() Poza tym cały weekend byli moi rodzice, więc z czasem naprawde bylo krucho. Ale juz obiecuję poprawę ![]() ![]() W zalączeniu kilka fotek naszego Leonka ![]() ![]()
#217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesze się że zaczeliście już leczenie ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#218 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Albo ewentualnie Kocur nie chce straszyc,byc moze wody plodowe zaczynaj Ci sie saczyc.Dlatego lepiej rzeczywiscie to sprawdz. Cytat:
Mokka moj mial podobnie,tylko jemu zaczelo sie tak robic ok 8 tygodnia i trwalo ponad tydzien.Jadl (piers) i po 2 minutach dostawal dziwnego napadu placzu,spinania,prezenia i wtedy bardzo mu burczalo w brzuszku.Po konsultacji z polozna-powiedziala ze byc moze to jest kilku dniowy wirus,jesli bedzie to trwalo do 5 dni to trzeba to poprostu przejsc bo lekarz i tak by nic nie zrobil.Najgorsze,ze po 3-4 dniach doszla do tego kupka ze sluzem i to sporym.Te napady podczas jedzenia ustaly.Sluz pozostal do dzis.Bylam dokladnie 27 lutego u lekarza i dwa razy mu mowilam o tym sluzie,a on machnal tylko reka.Wkurzylismy sie za to i za pare innych rzeczy,ogolnie za jego podejscie i na poczatku kwietnia zmienilismy lekarza.Nowa lekarka odrazu wyslala kal malego do badania i niestety wyszly u niego 3 bakterie,ktore lapie sie przy grypie zoladkowej.Teraz musimy cala trojka zrobic badania i potem bedziemy leczyc.Takze moze pomysl czy ktos w Twoim otoczeniu nie mial tej grypy. A za nozke ![]() ![]() Edytowane przez bazile Czas edycji: 2013-04-19 o 17:27 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#219 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Witam sie i ja. Cos mnie dzis pdbrzusze pobolewa ![]()
![]() |
#220 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ufff mamuśka ale się cieszę, że u Was wszystko dobrze! Brawo, za nóżkę i 3 mam dalej kciuki!! Synuś słodki, malutki taki do wycałowania!! Cytat:
Byłam u lekarza powiedział, że to powinna być wydzielina bo będzie jej teraz dużo. Sprawdził ph i jest ok wiec to raczej nie są wody. Oczywiście sama sprawdzam ph bo mam te papierki. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#221 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć laseczki!
Cytat:
Jeśli o ginów chodzi to ja kilka stron temu pisałam Rudej elaborat o wszystkich ginach, których "zaliczyłam". Tylko nie pamietam czy to było w tym czy jeszcze w poprzednim, ale chyba da radę łatwo znaleźć ![]() A za namiar dziękuję, akurat to miejsce nie bardzo mi pasuje ze względu na dojazd mpk, ale dzięki za info ![]() Cytat:
![]() Mokka cieszę się, że z Leosiem lepiej, fajnie zobaczyć kolejnego skarba wątkowego ![]() Miłego weekendu!
![]() |
#222 | |
Wtajemniczenie
|
kochane Ciocie, dziękujemy Wam za miłe słówka
![]() Cytat:
![]() ![]() A do tych śpiochów to na fotce 3ciej jest też pajac ![]()
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
Mokka cudny synuś
![]() ![]() kocurku dobrze, że to tylko śluz ![]() bazile no czasem mam wrażenie, że nie dolecę do kibelka ![]() Izuś u męża to samo.... ![]()
#224 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
Mokka cześć kochana
![]() ![]()
#227 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
i pomyśleć że mój termin był na 20 czerwca.... całe szczęście jutro kończę już 11 tc, oby szczęśliwie dotrwać do końca
![]() |
#228 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Zadomowienie
|
Melduje się powiedzieć, że żyje.
![]() Mokka -super, że już w domku. Leoś słodziak, taki malutki i taki kochany. ![]() ![]() Lunka - faktycznie, jak robi dziubek to podobne są do siebie. Coś jeszcze miałam napisać, ale już nie pamiętam. Spać mi się chce... ![]() Gratuluję udanych wizyt, mijających tygodni ciąż, trzymam kciuki za starające się, szczególnie te, co im wróżka przepowiedziała...a za resztę szczęścia tej wiosny.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
![]() ![]() |
![]() |
#230 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Leoś dzielny chłopak! Słodziutki jest! ![]() A ja wczoraj zjadłam ogórka i cały dzień mnie żołądek bolał....
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
Witam
My dziś po południu wybieramy się ze znajomymi do baru ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Zadomowienie
|
Cześć.
ZNOWU??? Ty to masz zdrowie kobieto, aż zazdroszczę. Baw się dobrze. To nic miłego, ale za to wiesz, że jest, że sie rozwija i ma się dobrze. Pewnie mu troszkę ciasno w tym M1. A ja sobie testuje. Ale nie testem ciążowym ![]() Z tą wysypką Lidki mam 2 opcje - albo skaza albo trądzik niemowlęcy. No to próbuje cos wykluczyć. Teraz od tygodnia nie jem nic co ma w sobie mleko czyli oprócz mleka to sery, masło, ciastka, jogurty...itd. Jak to skaza to po 2 tyg odstawienia mleka powinna cera się poprawić. Jak trądzik, to po prostu trzeba czekać, samo minie. Podobno schodzi ok miesiąca ![]() Miała cała twarz obsypaną, policzki, czoło, powieki,broda, uszy, za uszami i pod brodą od ucha do ucha. Nawet wydawało mi sie, że wchodziło na skórę głowy ![]() ![]() Ale tęsknię za mlekiem w Ince, za serem na kanapce i za ciastkami ![]() ![]()
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
![]() ![]() |
![]() |
#234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiele osób chcących dokonać apostazji natyka się na opór kościoła, trzeba być bardzo upierdliwym, żeby dopiąć swego. Moim zdaniem, jeśli chcecie dać jej wybór to lepiej jej nie chrzcić. Ale zależy to oczywiście od Waszego podejścia do KK. Jeśli nie jest Wam z nim po drodze szkoda robić szopkę i "naznaczać" dziecko praktycznie od urodzenia. Natomiast jeśli jesteście wierzący, praktykujący itd to jak najbardziej słusznie jest wprowadzić dziecko w swoją wiarę. Zastanów się jakie dacie świadectwo dziecku, jeśli ją ochrzcicie, będziecie nalegać na chodzenie do kościoła, na religię itd sami nie żyjąc wg nakazów KK ... Bardzo nie lubię chrzczenia dzieci "dla świętego spokoju", bo to jest hipokryzja, a tej nie trawię. Nie gniewaj się Isiu na mnie ![]()
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2013-04-20 o 11:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
ja pie*ole.. tyle się opisałam i zniknęło, chyba si ezaraz popłacze.. a nie wiem czy zdaze napisać to jeszcze raz..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
poziomie.Uszanował moją decyzje,podpisał i nie dawno odebrałam dokumenty potwierdzające apostazje. Dziewczyny boję się zapeszyć...Ale dziś mam 11 dc fazy lutealnej i zero plamień..Normalnie w to nie wierze,aż sie boje że zaraz plamienia się zaczna.To pierwszy cykl w którym biore magnez.No i od owulki piersi mnie lekko bolą..
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-04-20 o 12:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |||||
Zakorzenienie
|
Pocytuje tylko pare bo nie mam już czasu
![]() Wspaniale! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mój wygląda jak 3 miesiące starszy... bardzo duży jest już za miesiąc pewnie w gondoli się nie będzie mieścił a dużą mamy... także ciesz się tym okruszkiem puki się w rękach mieści bo mój już dawno nie bardzo.. ale i tak uwielbiam mojego olbrzyma ![]() Super że zajmują się tą nóżką tak jak powinni, to bardzo ważne ![]() co do brzuszka to mój ma kolki od 2 tygodnia i podajemy niemiecki sab simplex podobno najlepszy na kolki i faktycznie działa ![]() dobre też są rurki windi, jak już jest bardzo zle jak krzyczy przy cycu to sprobuj go w polowie odbić może bedzie lepiej, a z butelki wiadomo ze nie krzyczy bo mu leci równomiernie i łatwo nie to co z cyca raz sika a raz ledwo ciągnie ![]() cieszę się ze sie odezwałaś, kamień z serca ![]() Cytat:
no i niestety też ostatnio krzyczy, robi dwa łyki-słychać jak się wlewa do brzucha i w tym momencie KRZYK i tak w kółko co pare łyków ![]() Cytat:
![]() ja sobie dogadzam ostatnio karmi lub pół piwa na wieczór ![]() jadłam jeszcze filety gotowane ale po nich znowu wymiotuje ![]() już nic nie wiem ehh... co do wysypki to jak mój miał na rękach prawdopodobnie po nabiale, to pomogły kąpiele w krochmalu, 4 kąpiele i zeszło ładnie także mozesz spróbować ![]() Cytat:
![]() należe do KK ale nie zgadzam sie z nim, wierze tak jak zielonoświątkowcy czyli w to co jest w Biblii (nie mylić z jehowy itp) ale niestety musze miec na uwadze też TŻ i jego rodzine (swoją też w sumie ![]() ![]() Dzien dobry ![]() u mnie kryzys małżeński.. nie wiem jak to dalej będzie ale jest kiepsko.. pogadamy jak bedę miec neta bo oczywiscie chwilowo jestem u rodziców ![]() modem już czeka do odebrania wiec neta będę miec, tylko TŻ w pracy i nie ma kiedy jechac po niego, mam nadzieje ze w poniedziałek już będzie Miłego dnia ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Zadomowienie
|
Luna - dzięki. Widzisz przypomniałaś mi o tym krochmalu. Zapomniałam. I zeby urozmaicić sobie dietę kupiłam kaszkę dla dzieci nestle. Mleczno-ryżową, ale na bazie mleka modyfikowanego.
I jak to jest, że w łóżeczku w dzień śpi jak zając na miedzy a jak ją zachustuje to śpi i nawet głośny hałas jej nie rusza???Małe to a cwane ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
Izuś oby wróżka miała racje
![]() Kurcze mamuśki ale wam ten czas leci. Pozazdrościć ![]() ![]()
#240 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ojj.. No na pewno nie było to zbyt przyjemne, ale przynajmniej wiesz, że się tam rozwija prawidłowo ![]() Cytat:
![]() ![]() Witam się ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:39.