|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | |
wańka wstańka
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Tak. W innej części. Moje przewinienie- takie samo jak u dacn
![]() Pierwszy punkt w życiu zarobiłam ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to, że niby po ślubie mąż się zmienia to właśnie w dużej części "wina" kobiet, które bezgranicznie oddają się swoim dzieciom i zapominają o mężu. Czytałam gdzieś o tym mądry artykuł, ale nie mogę teraz znaleźć... chyba w Wysokich Obcasach to było. Małżeństwo bez dziecka wiedzie nudne życie? Wydaje mi się, że wręcz przeciwnie. Posiadanie dziecka to ograniczenia, a ograniczenia kojarzą mi się z nudą. Może dość radykalnie brzmię z tymi moimi poglądami, ale na dzień dzisiejszy tak mam i nic na to nie poradzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#214 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
A odkąd jestem na studiach to mi tylko zimne napoje smakują.
![]() |
#215 |
now or never
|
generalnie to sie nawet zgodze z tym co napisałaś, ale na starość fajnie by było miec taką odchowaną latorośl.
#216 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() Dziecko może być szczęściem mimo wielu wyrzeczeń i niedogodności, które jego obecność może spowodować. Człowiek zdecydowanie zmienia podejście do różnych kwestii po pojawieniu się dziecka. Jednak ani rozumu od tego nie przybywa ani inteligencji emocjonalnej. Moje zycie byłoby inne bez dzieci. Nie wiem czy bardziej puste. Nie sądzę. Dziwię się ludziom, którzy chcą mieć dziecko, by nadać swojemu życiu sens czy mieć coś do kochania.
![]() |
#217 |
Zadomowienie
|
Szkoda tylko, że czasami te dzieci zupełnie nie pamiętają o rodzicach, którzy są starzy...
![]() |
#218 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#219 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#220 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na dzień dzisiejszy nie chcę dzieci i tyle, możliwe że do 30stki mi się odmieni Cytat:
![]() Rozumiem, że ktoś chce mieć dziecko/dzieci - to najnormalniejsza rzecz na świecie. Ale właśnie nie rozumiem dopisywania do tego ideologii z sensem życia w tle. Dla każdego "sens życia" będzie inaczej definiowany. Dla jednej osoby będzie to patrzenie jak rośnie jego dziecko, dla innej zwiedzanie Azji przez pół swojego życia. Traktowanie rodzin bez dzieci za "gorsze" jest wg mnie strasznie krzywdzące i płytkie. Osoby nie posiadające dzieci i nie mające w planach ich posiadania nie wyrażają się negatywnie o wielodzietnych rodzinach (przynajmniej nie spotkałam się z tym). A niestety działa to w drugą stronę. Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2013-04-21 o 13:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#221 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do zmian męża po ślubie, to mi się wydaje, że to jest też dlatego, że laski święcie wierzą, że ślub wszystko naprawia i z dupka zrobi męża idealnego. A tu psikus, bo tak nie jest. I niby facet się taaak zmienił po ślubie. A on się nie zmienił, tylko jest dalej takim dupkiem, jakim był.
Edytowane przez Duszaniola Czas edycji: 2013-04-21 o 13:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#222 | |||||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
![]() A tak serio to aż żal, że ludzie mają takie wąskie horyzonty. ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
Wczoraj mnie zdziwiło, że mój chłopak się dziwił naszej koleżance, że chce jechać nad jezioro na kilka dni z dziećmi(pół roku i 4 lata). Ja się dziwię raczej jak ktoś "podrzuca" dzieci komu można, albo musi od nich "odpocząć". ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
- miałabym wspierającego facet - kasę.
![]() |
#223 |
Zadomowienie
|
Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Zgadzam się z Visionam. Tez mi nie prędko do posiadania dziecka,ale mam nadzieje,ze to sie zmieni,ponieważ moj TZ bardzo by chciał (ale także nie teraz). Ja uważam, ze na dziecko człowiek powinien sie zdecydować gdy ma możliwość podjęcia urlopu, zapewnienia dziecku WSZYTSKIEGO co potrzebne, bo zachodząc w ciążę w sytuacji, gdy na pewno dziecko nie bedzie miało swojego pokoju bo sie mieszka w kawalerce, albo gdy problemem bedą pieniadze oraz urlop, którego nie mozna dostać, to tylko mała krzywda dla nowonarodzonego...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#224 | |
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
Myślę że mogłabym powoli mieć dzieci gdybym miała kasę. Widzę jak znajome, które wyszły za bogatych facetów żyją tak jak wcześniej, nianka i idziesz gdzie chcesz, do szkoły, do pracy, do klubu. To wcale nie musi być kula u nogi. A na wakacje to chętnie z dziećmi bym jeździła, niech zobaczą trochę świata.ol Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
wańka wstańka
|
ciri bo to nie była żadna kłótnia. Nikogo nie cciałam urazić, ktoś siępocuł urażoy.
W sumie śmiesznie mi się zrobiło i punt przyjęłam z pokorą. I nauczyłam się jednego: nie cytować za dużo ![]()
#226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale w kwestii bezdzietnych małżeństw to wydaje mi się, że dużo zależy od wieku. Gdy ma się 30 lat to ok, świat stoi otworem, ale chyba na stare lata fajnie mieć "dojazdową" rodzinę w postaci zięciów, wnuków itp.
![]() |
#227 |
Konto usunięte
|
Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
hehe oj przypomniało mi się, dostałam kiedyś punkt bo napisałam, że tanie lakiery są po prostu zwykle mniej trwałe i że to nie wina paznokci tamtej dziewczyny że jej odpada tyko lakieru wibo za 6 zl
taka inna się tym poczuła urażona bo to przecież wina paznokcia a nie lakieru gdy lakier odpada, cośtam mi napisała że jestem głupia, ja jej odpisałam że sama jest głupia, durna dyskusja ale mnie zglosila i tylko ja dostałam ostrzeżenie <3 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |||||||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Niemniej rozumiem, że dzieci nie chcesz. Sama na razie nie chcę ![]() Cytat:
Wiem, że sytuacje są różne i z góry nie przesądzam, że to zawsze rodzice są winni, ale myślę, że w dużej części przypadków wina jest głównie po ich stronie. Cytat:
![]() |
#229 |
Raczkowanie
|
Odnośnie tego "wszystko wiem, bo jestem matką/wszystko wiem, bo jestem narzeczoną" itp. moja siostra która ma 25 lat jest ze swoim chłopakiem 4 miesiące, mieszkają już ze sobą, wielkie love i tak dalej. Ja jestem ze swoim dwa lata, mimo że mam dopiero 17 lat. I oczywiście, rodzice chwalą moją siostrę, dojrzałość jej związku, kiedy ślub, a kiedy dziecko
![]() ![]() I tak na każdym spotkaniu rodzinnym jestem zjechana za mój pogląd, bo przecież moja siostra ma 25 lat, jest dorosła i za☠☠☠iście mądra. Mama regularnie zaprasza ich na obiady do nas, a mojego chłopaka przez dwa lata nawet do domu mojego domu nie pozwoliła przyprowadzić, bo przecież jestem gówniarą, nic nie wiem o życiu, a w dodatku i tak mi się chłopak niedługo odwidzi... |
![]() ![]() |
![]() |
#230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#231 |
wańka wstańka
|
Byłam dziś na targu. Bardzo się zdziwiłam, gdy zobaczyłam kobietę pcająca wózek (przypominający dzieciecy), a wózku psa.
Takaz zwierzęca spacerówka ![]() Dziwi mnie, że ktoś z tego korzysta, gdy pies zdrowy. Inna sprawa, po co zabierać psa w tak ruchliwe miejsce ![]()
#232 |
Rozeznanie
|
ahoooj Twoja mama jest jakaś dziwna
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez For3verYoung Czas edycji: 2013-04-21 o 17:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#233 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#234 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2013-04-21 o 18:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#236 | ||||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Co do kawalerki - uważam, że w pierwszym roku życia odrębny pokój nie jest konieczny. No i krzywdą to bym tego nie nazwała... ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
![]() Co do pierwszego akapitu - też takie teorie słyszałam ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
Też nie czaję, o co chodzi z tym urlopem. Mieszkamy w kawalerce i dziecku niczego nie brakuje. Dla mnie, to nawet lepiej, że mam ją praktycznie pod ręką w sypialni. Nie uważam też, że coś tracę...po prostu moje życie wygląda inaczej. Inaczej też by wyglądało zapewne, jakbyśmy dziecka nie mieli. Logiczne. Raczej się nie nudzimy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Na dłuższą metę życie w kawalerce z dzieckiem nie jest zbyt wygodne. Zwłaszcza jak dziecko ma kilka lat i więcej ![]()
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Konto usunięte
|
Ja pamietam teorię wbijaną mi od małego, że nie wolno wychodzić za pierwszego chłopaka, jego zawsze trzeba rzucić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.