Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-02, 20:18   #211
ktosiula
Wtajemniczenie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
A ja prawie cały dzień buszowałam dziś na all i tylko pare rzeczy kupiłam
Dla małej kupiłam trochę śpioszków, półśpioszków i innych

Babku to udanej wycieczki
za wizytę i czekamy na relację
Pochwal się! Dawaj linki

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 20:26   #212
niunia_20
Rozeznanie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Gratuluję wizyt

Dzidziaz twoim maluszkiem wszystko bedzie dobrze Pozytywne myslenie to podstawa

Była popołudniu u znajomej na plotach, posiedziałam chwile i bynajmniej miło spędziłam czas nie siedząc sama w domku Ona ma chłopczyka prawie półtora roku bedzie miał i jest świetny poprostu

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200802080926.png

http://www.przewodnikmp.pl/img-06062009028.png

sercem jestem przy Tobie Michałek 296g, 22cm (19tc)
Zosia 250g, 23cm (19tc)
niunia_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 20:27   #213
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
z wątku "teksty facetów", dla nas na czasie:
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 20:34   #214
domii29
Zakorzenienie

Witam sie i ja w nowym watku
Przepraszam ze pisze bez polskich znakow ale jestem na telefonie i nie chce mi sie w to bawic

Chcialam Wam napisac ze powariowalyscie - tyle stron w jeden dzien az strach Was opuszczac na dluzej

Miki gratuluje obrony zdolniacha jestes

kasiula za 6 miesiac !

Ryba o mamooo wlasnie mi uswiadomilas jaka gadula jestem az TZ sie smial jak zaczelam krzyczec ze na pierwszej stronie w gadulach jestem. Oczywiscie musial to skomentowac, ze niby taka gadula na codzien jestem

lineczka o jeeej. Wspolczuje kolezance

basiula gratuluje coreczki

motylek Tobie z kolei gratuluje chlopca

Dzidzia trzymam kciuki za Was wszystko bedzie dobrze musisz byc silna

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Aaa i zapomnialam Wam napisac ze pozyczylam pieniadze na wozek od mamy, bede jej oddawac na raty. Juz zapowiedzialam TZtowi ze skladamy sie na ten wozek po polowie bo poki co to tylko ja wkladam pieniadze w naszego Jaska. Zrobilam mu awanture za to ze mnie wkurzyl rano tym krzykiem i tym ze "musze" zalatwic pieniadze. Przeprosil i tlumaczyl sie tym ze wszyscy na okolo go wkurzaja (mama i siostry) bo wymuszaja na nim i mowia mu co ma robic dlatego zadzwonil do mnie taki wsciekly :/

Aaa no i zauwazylam ze okreslenie "pukaczu" sie juz na dobre przyjelo na watku
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 20:49   #215
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Chwalenie się bez zdjęć uznajemy za nieważne

zgadzam sie
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 20:57   #216
paulinaizabela
Zakorzenienie

Domi i dobrze zrobiłaś, niech Tż też łoży na dziecko i jego potrzeby, tym bardziej, że to on pracuje

Cytat:
Chwalenie się bez zdjęć uznajemy za nieważne
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Pochwal się! Dawaj linki
A prosze bardzo

http://allegro.pl/ewa-polspiochy-bez...336992253.html - różowe

http://allegro.pl/ewa-klucze-polspio...339553927.html - żółte

http://allegro.pl/ewa-klucze-komplet...339607393.html - amarant

http://allegro.pl/ewa-klucze-spiochy...339640412.html - ecru i limonka

http://allegro.pl/ewa-klucze-spiochy...304841978.html

http://allegro.pl/ewa-bluza-z-kaptur...339683151.html - limonka
Stary 2013-07-02, 21:08   #217
aksbarg
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!! melduję się w nowym wątku i obiecuję, że będę częściej się udzielać. Ostatnie dwa tygodnie minęły mi beznadziejnie i nie miałam głowy do forum..
Ale mój nastrój wraca bo
dzisiaj byłam na wizycie i mój na 70-80% synuś okazał się na 100% córeczką )))) także proszę o zmianę )) Od kilku dni czuję też ruchy jestem strasznie szczęśliwa.

Pozdrawiam wszystkich!
aksbarg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 21:10   #218
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aksbarg Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!! melduję się w nowym wątku i obiecuję, że będę częściej się udzielać. Ostatnie dwa tygodnie minęły mi beznadziejnie i nie miałam głowy do forum..
Ale mój nastrój wraca bo
dzisiaj byłam na wizycie i mój na 70-80% synuś okazał się na 100% córeczką )))) także proszę o zmianę )) Od kilku dni czuję też ruchy jestem strasznie szczęśliwa.

Pozdrawiam wszystkich!
No to macie niespodziankę
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 21:14   #219
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mój nastrój wraca bo

Pozdrawiam wszystkich!
O proszę Kolejna dziewuszka
Przestawiłaś się już? imię macie wybrane?
Stary 2013-07-02, 21:15   #220
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Ale mój nastrój wraca bo

Pozdrawiam wszystkich!
No to nieźle Gratuluję córeczki w takim razie
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 21:18   #221
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale piękne!!
Szybciutko zapisuje sobie sprzedawce i też będę od niej zamawiać są cudne!

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Ale mój nastrój wraca bo

Pozdrawiam wszystkich!
Witaj i gratuluję córeczki!! Macie imię wybrane??
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 21:21   #222
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Mój pukacz to tak się rozbrykał ostatnio, że naprawdę należy mu się ta ksywka Trele zobaczymy jutro czy nadal wszystko ściągam od ciebie

Mam nadzieje, że tak jak nagły był spadek, tak samo nagle podgoni termin. Kurcze czemu czas ciąży jest tak stresującym momentem. Dzidzia trzymam kciuki żeby jednak jakoś się to unormowało.
Ja tam nie uwazam zebys cos odemnie zgapiala , poprostu nam sie losy jakos podobnie tocza .. Ja tam sie ciesze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
tak mnie kłują jajniki że ja nie wiem co mam zrobić.. da sie jakoś ten kłujący ból przyćmić/zniwelować? zaraz chyba odpadne a jeszcze ze dwie godzinki muszę być na nogach ( oniec pracy i dojazd do domu.. ) a bolą niesamowicie...

Trele śliczne naklejki, a Ty tez kupowałaś te drewniane literki nad łóżeczko?

dziewczyny co biorą żelazo- tez robicie mniej grubszej sprawy w wc?
Moze dzidzia Ci skacze po jajnikach? Ja tak mialam ze dwa razy ..

Chcialabym kupic te literki tylko musze wykminic jak to potem do mnie dojdzie do UK

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 21:23   #223
aksbarg
Raczkowanie

Cytat:
O proszę Kolejna dziewuszka
Przestawiłaś się już? imię macie wybrane?
Imię nie wybrane, w sumie skupiliśmy się na męskich ostatnio
TŻ-towi podoba się Nikola, ja sama nie wiem... żadne mi się nie podoba tak na 100%
Na ostatniej wizycie po pytaniu "czy potwierdza pan płeć?" doktor dziwnie się zachowywał, mówił ,że jeszcze nic nie wiadomo,żebyśmy przypadkiem żadnych ciuszków nie kupowali i rodzinie nic nie mówili ( a poprzednio stwierdził,że na 70-80% chłopak-to było jakieś 2 miesiące temu, więc bardzo wcześnie).
Po tym zachowaniu stwierdziliśmy, że ewidentnie coś jest nie tak i domyślaliśmy się, że jest dziewczynka
Mam już trochę niebieskich ciuszków, ale od miesiąca przystopowałam i kupiłam tylko kremowy śpiworek.
aksbarg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 21:31   #224
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

Chcialabym kupic te literki tylko musze wykminic jak to potem do mnie dojdzie do UK

Poszukaj sprzedawcę, który wysyła zagranicę

Cytat:
Imię nie wybrane, w sumie skupiliśmy się na męskich ostatnio
TŻ-towi podoba się Nikola, ja sama nie wiem... żadne mi się nie podoba tak na 100%
Na ostatniej wizycie po pytaniu "czy potwierdza pan płeć?" doktor dziwnie się zachowywał, mówił ,że jeszcze nic nie wiadomo,żebyśmy przypadkiem żadnych ciuszków nie kupowali i rodzinie nic nie mówili ( a poprzednio stwierdził,że na 70-80% chłopak-to było jakieś 2 miesiące temu, więc bardzo wcześnie).
Po tym zachowaniu stwierdziliśmy, że ewidentnie coś jest nie tak i domyślaliśmy się, że jest dziewczynka
Mam już trochę niebieskich ciuszków, ale od miesiąca przystopowałam i kupiłam tylko kremowy śpiworek.
Macie jeszcze czas, żeby wybrać
Dziewczynka w niebieskich może pośmigać

A wogóle te ciuszki co zamówiłam to wszystki na rozmiar 62 i się zastanawiam czy jeszcze coś na 56 nie dobrać, ale body i pajace mam takie malusie to chyba mi styknie na sam począteczek. Ewentualnie coś tu dokupię z przecen
Jutro jeszcze chcę trochę pobuszować na all, bo tu u mnie wogóle nie ma śpiochów takich na ramiączkach, tylko pajace
Stary 2013-07-02, 21:41   #225
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Kyte, ja tak samo
Przed chwilą miałam na kanapke z jajkiem. Zjadłam.
Teraz na naleśniorka z dżeme
Dziewczynka

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-02, 22:02   #226
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mój nastrój wraca bo

Pozdrawiam wszystkich!
A to Wam córcia niespodzianke zrobila . Gratuluje

Obudzilam sie z cudownym humorem a pojde spac z zapuchnietymi oczami. TZ wykrecil sie i spi a ja rycze jak nienormalna

dobrej nocy Wam zycze
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 22:35   #227
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
A ja prawie cały dzień buszowałam dziś na all i tylko pare rzeczy kupiłam
Dla małej kupiłam trochę śpioszków, półśpioszków i innych

Babku to udanej wycieczki
za wizytę i czekamy na relację
I jak Ty za to placisz I odbierasz z Pl ?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-02, 22:44   #228
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c

Domi nie płacz Kochana a Tż-towi się porządne lanie należy co on taki humorzasty

za jutrzejsze wizyty!

Spokojnej nocki

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
I jak Ty za to placisz I odbierasz z Pl ?

Płacę z polskiego konta a wysyłam do teściowej, jeszcze pare rzeczy zamówimy i nam wyśle paczką.
Wcześniej płaciłam normalnie z irlandzkiego konta i zazwyczaj wybierałam sprzedawców co zgadzają się na wysyłkę zagranicę. Wtedy przed zakupem wysyłam maila z pytaniem ile będzie kosztowała wysyłka do mnie i po zakupie doliczam tą kwotę i robię międzynarodowy przelew.

Stary 2013-07-02, 22:54   #229
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mój nastrój wraca bo

Pozdrawiam wszystkich!
Gratulujemy Córeczki

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela
Poszukaj sprzedawcę, który wysyła zagranicę
A są tacy ?

KCIUKI DLA ANI

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-02, 22:58   #230
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
Gratulujemy Córeczki

A są tacy ?
Jest ich dużo. Na każdej aukcji w zakładce Dostawa i płatność to jest napisane lub nie...np. ta dziewczyna co teraz zamawiałam ciuszki miała wysyłkę zagranicę

Stary 2013-07-02, 23:02   #231
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, te przypadki, o których niektóre z Was piszą, są straszne, ale absolutnie nie zaprzątajmy sobie nimi głowy, bo u nas nic takiego nie będzie miało miejsca! Wszystkie, jak tu jesteśmy, urodzimy piękne śliczne dzieciaki i będziemy tworzyły z nimi, naszymi TŻami i posiadanymi już dziećmi szczęśliwe rodziny, z których nic, tylko brać przykład! I tego się trzymamy i nie smutamy i nie rozmyślamy!

Paulina
Śliczne

Cytat:
Ale mój nastrój wraca bo

Pozdrawiam wszystkich!
Gratulacje ot to niespodzianka

Domi Lepszego samopoczucia z nimi to raz na wozie raz pod wozem

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 06:27   #232
aaby
Zakorzenienie

Ooo, śliczne są te rzeczy, sama się nad nimi zastanawiałam
Jak w końcu je będziesz mieć to czekam na jakieś info jak na żywo - może też się skuszę, bo wyglądają super, a i cena mega przystępna

Cytat:
Ale mój nastrój wraca bo

Pozdrawiam wszystkich!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 06:27   #233
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Basiula wszystkie usg dotychczas wskazywały spóźnienie o 5 dni do om. I to się zgadzalo z owulką, co do dnia. Dziś powinno być 21t3d wg usg. Wyszło dokładnie 20t0d z wielkości dziecka. Wagę ma 333g. Nabrał pewnie trochę tłuszczu. Choć przez 3tyg niecałe 80g, też bez szału. Żaden wymiar poza wagą nie ociera się nawet o normy.

Ja mam macice podwojna. Podejrzewamy, że drugie jajo nadal rośnie, tyle że dzidziuch je zasłania. W 12 tygodniu bodaj idealnie było widać jedno obok drugiego. Stąd i macica bliźniacza, większa.

Dzidzia współczuję, ciągle coś- ale ja mam tak samo, albo torbiel, albo szyjka się lekarzowi nie podoba, albo serca dobrze na USG nie widzi ale z tego co pisałaś to jesteś pod opieką najlepszych specjalistów?

To chyba bardzo ważne że lekarz czuwa, i chyba lepiej tak się nawet pomartwić nawet trochę na zapas, a nie chodzić do lekarza, który albo wszystko totalnie olewa albo jeszcze gorzej- pouśmiecha się, pożartuje, zaleci witaminy ciążowe, które mu wciska jakiś koncern farmaceutyczny a jednocześnie przegapi jakieś nieprawidłowości.

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Tak. 10 punktów w skali apgar, piękna, zdrowa dziewczynka. To co najgorsze wydarzyło się już po porodzie, bardzo szybkim i bezproblemowym ( a przynajmniej tak im się wydawało).
Dziewczyny jeśli chodzi o pisanie tu, to ja nie jestem za tym żeby jakies ograniczenia wprowadzać co do poruszanych tematów. Komplikacje nie są przyjemne, ale każdego to może spotkać. Nie dalej jak w grudniu ubiegłego roku osoba z która współpracowałam z innej fimy, też zmarła przy porodzie ( niestety to była oficjalna znajomość i nie znam szczegółów ).
A ograniczenie wątku do tematów, co kto zjadł na obiad itp., może być nudne

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Przepraszam, ze draze, ale moj porod o malo sie podobnie nie skonczyl, z tym ze byl problemowym. Po dostalam silengo krwotoku.A co bylo u niej przyczyna?
Wspólczuję . A coś ci powiedzieli, dlaczego? Mówiłaś kiedyś, że miałas ciężki poród - czy to od wysiłku może?

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-03, 06:48   #234
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
dziękuję powiem wam, że na tym poprzednim usg co lekarz nie był pewien płci na 100% i nie kazał nikomu jeszcze mówić to też sisiorka wypatrzył ale miałam nadzieję, że jednak się okaże, że dziewczynka a tu psikus
ja się boję, że moja Nela okaże się jutro chłopcem :P ale tak zauważyłam, że lekarze jak jest chłopiec to od azu określają że to chłopiec u dziewczynki chyba inaczej, później w sensie
Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
mój tż też dziś ze mną był i fajnie faceci reagują na takiego ruszającego się maluszka w brzuchu
niestety mój może będzie mógił dopiero na ostatnie usg iść,
Cytat:
Ale teraz to zartujesz ?

nie nie żartuję

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Trele Kukurydza ostatnio w kfc zjadłam 2 i .Uwielbiam gotowaną,ale nigdzie jeszcze w warzywniakach nie widziałam
fuuuuj nie lubię kukurydzy
Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość

no i od tygodnia mam już siarę...nie wiedziałam,ze to już może być tak szybko!
a mi jeszcze z cycochów nic nie leci
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Aaa i zapomnialam Wam napisac ze pozyczylam pieniadze na wozek od mamy, bede jej oddawac na raty. Juz zapowiedzialam TZtowi ze skladamy sie na ten wozek po polowie bo poki co to tylko ja wkladam pieniadze w naszego Jaska. Zrobilam mu awanture za to ze mnie wkurzyl rano tym krzykiem i tym ze "musze" zalatwic pieniadze. Przeprosil i tlumaczyl sie tym ze wszyscy na okolo go wkurzaja (mama i siostry) bo wymuszaja na nim i mowia mu co ma robic dlatego zadzwonil do mnie taki wsciekly :/
to, że mama i siostra go wkurzają nie znaczy że ma warczeć na Ciebie poza tym to jest tak samo jego dziecko jak i Twoje, więc nie rozumiem dlaczego ciągle TY musisz łożyć na dziecko mimo że nie masz stałego dochodu
Cytat:
Ale mój nastrój wraca bo

Pozdrawiam wszystkich
super, gratulacje!

Cytat:
Obudzilam sie z cudownym humorem a pojde spac z zapuchnietymi oczami. TZ wykrecil sie i spi a ja rycze jak nienormalna
wiesz, co tego Twojego TŻ to tylko

heja ho!
wczoraj kolega TŻ przyjechał pochwalić się samochodem co parę dni temu kupił i oczywiście zabrali mnie na wycieczkę, bo mamy taki sam samochód tylko z odrobinę mniejszym silnikiem, i TŻ prowadził bo On wielki fan tych samochodów i jak jechaliśmy to tak mi się w głowie kręciło że szok ale fajny jest, podoba mi się

a i dziewczyny te które miały USG połówkowe, co dokładnie na nim miałyście mierzona, bo mi wydawało się że na ostatniej wizycie powinnam mieć a pomiary ginka robiła te co normalnie więc może jutro będę miała połówkowe, bo stwierdziła że woli robić ok 22- 23 tygodnia
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-07-03 o 06:50
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 06:59   #235
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale mój nastrój wraca bo

Pozdrawiam wszystkich!
Ależ niespodzianka! Gratuluję

Cytat:
A to Wam córcia niespodzianke zrobila . Gratuluje

dobrej nocy Wam zycze

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
ja się boję, że moja Nela okaże się jutro chłopcem :P ale tak zauważyłam, że lekarze jak jest chłopiec to od azu określają że to chłopiec u dziewczynki chyba inaczej, później w sensie

niestety mój może będzie mógił dopiero na ostatnie usg iść,

nie nie żartuję

fuuuuj nie lubię kukurydzy

a mi jeszcze z cycochów nic nie leci

to, że mama i siostra go wkurzają nie znaczy że ma warczeć na Ciebie poza tym to jest tak samo jego dziecko jak i Twoje, więc nie rozumiem dlaczego ciągle TY musisz łożyć na dziecko mimo że nie masz stałego dochodu

super, gratulacje!

wiesz, co tego Twojego TŻ to tylko

heja ho!
wczoraj kolega TŻ przyjechał pochwalić się samochodem co parę dni temu kupił i oczywiście zabrali mnie na wycieczkę, bo mamy taki sam samochód tylko z odrobinę mniejszym silnikiem, i TŻ prowadził bo On wielki fan tych samochodów i jak jechaliśmy to tak mi się w głowie kręciło że szok ale fajny jest, podoba mi się

a i dziewczyny te które miały USG połówkowe, co dokładnie na nim miałyście mierzona, bo mi wydawało się że na ostatniej wizycie powinnam mieć a pomiary ginka robiła te co normalnie więc może jutro będę miała połówkowe, bo stwierdziła że woli robić ok 22- 23 tygodnia
Wszystko chyba sprawdzała; pęcherz, nerki,serduszko,głowkę,mó żdzek,wszystkie wymiary,wagę itd.

Paulinko
, piękne łowy

Witam się z moim "Pukaczu" (Domi,widzę że słówko się przyjęło) w ten słoneczny pornek

Jeszcze troszkę poleżę.. a później muszę się zbierac na pocztę,zusu, dentysty sandysty no i pakowanie c.d...

3mam kciuki za dzisiejsze wizyty i miłego dzionka Wam życzę

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 07:05   #236
basiula19
Zadomowienie

hej

u nas wszystko sprawdzał (wszystkie narządy wewnętrzne) sprawdzał konczyny kręgosłup żebra wsio oglądał no i najdłużej chyba skupiał sie na serduszku.....a i pępowine ilu przepływowa i łożysko jakie jest jaki stopien starości łożyska i nie wiem co jeszcze ale taka kartka A4 to zapisana jest cała heehhe

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 07:09   #237
coralady
Wtajemniczenie

Witam się w nowym wątku

Nie spałam od 5 i jestem nie do życia,a do pracy trzeba iść

Dzidzia będzie dobrze z twoim Maluchem.Zobaczysz!!!:ehe m: Trzymam kciuki za badania.

Gratuluje poznanych płci!!!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-03, 07:14   #238
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Wszystko chyba sprawdzała; pęcherz, nerki,serduszko,głowkę,mó żdzek,wszystkie wymiary,wagę itd.
:

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
hej

u nas wszystko sprawdzał (wszystkie narządy wewnętrzne) sprawdzał konczyny kręgosłup żebra wsio oglądał no i najdłużej chyba skupiał sie na serduszku.....a i pępowine ilu przepływowa i łożysko jakie jest jaki stopien starości łożyska i nie wiem co jeszcze ale taka kartka A4 to zapisana jest cała heehhe
Czyli ja nie miałam połówkowego jeszcze, bo miałam te standardowe pomiary

Dzięki dziewczyny!

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 07:16   #239
peppermint patty
Rozeznanie

ktosiula,babku,Zuzziak,ma omami,motylek85
kciuki za wasze wizyty

Witam sie dzis z wami...z bolacym brzuszkiem,bo zjadlam wlasnie cale pudeleczko malinpoboli,przestanie, ale byly taaaaak pyszne,ze nie moglam sie oprzec
zycze dobrego i wesolego dnia mamusie

a powiedzcie mi,czy na tym etapie to juz widac,ze dziecko sie z jednej strony wypycha?bo do tej pory mialam po prostu kragly brzuszek,na ktorym pojawialy sie kopniaczki,a wczoraj czuje,ze mnie cos ciagnie z jednej storny,podnosze bluzke,a tam z jednej strony brzych z wielka gora...no i nie wiem czy to glowka,tylek,noga czy cos....ale poglaskalam czule i po jakims czasie "gora" zniknela
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 07:38   #240
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c

Dzidzia wszystko bedzie dobrze z maluszkiem trzymam

Co do mojej wcześniejszej wizyty musiałabym nasciemniac ze cos mnie boli, by sie dostać do lekarza... On ma zawsze więcej pacjetek niż powinnien.

W ogole gdybym sie wczesniej dowiedziała jakie to piękne wczasy pod grusza dostane to w ogole bym olała urlop :/

Dzien dobry

Zaraz jedziemy do aqua parku.trzeba korzystać poki maz ma wolne

Miłego dnia i za dzisiejsze wizyty

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości