|
|
#211 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Uniwersytet Ekonomiczny Poznań WĄTEK ZBIORCZY
oo dzięki bardzo rooza14
![]() Miałam 223,5 pkt a próg na FiR był 230 - myślicie że mam jeszcze jakieś szanse w II turze? |
|
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
hej! dostałam się na ekonomię
![]() jestem bardzo ciekawa, czy w tym roku również odbędą się te zajęcia z matematyki, wiecie coś o tym? gratuluję wszystkim |
|
|
|
|
#213 |
|
Przyczajenie
|
ciaaasteczkowypotwor proszę bardzo
![]() myślę, że masz szansę i to niemałą ) widziałam, że w zeszłym roku nawet o 20pkt. obniżali próg ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- poopy seed dzięki, Tobie również gratuluję! mam nadzieję, że jednak wrzesień też będziemy mieli wolny :P |
|
|
|
|
#214 |
|
Przyczajenie
|
też wolę, żeby cały wrzesień zostal wolny
![]() Czy może któraś z Was doradzić mi co wybrać : dostałam się na ekonomię na wydziale ekonomii i finanse na wydziale zarządzania i patrząc na progi to zasadniczo ekonomia ma lepszy "popyt", ale zastanawiam się co tak naprawdę mogę po niej robić. , i naprawdę nie wiem z jednej strony to po finansach będę miała jakby konkretniejszy zawód, ale jednak z jakiegoś powodu to na ekonomii jest wyższy próg. HELP
|
|
|
|
|
#215 |
|
Przyczajenie
|
Udało się, będę studiować finanse i rachunkowość ^^
ciaaasteczkowypotwor, też uważam, że szanse są bardzo duże, progi w tym roku chętnie spadają, a Tobie naprawdę niewiele brakuje A co do wyboru, może popatrz na specjalizacje, które są Ci bliższe?A nie wiecie może, czy poza grupą "PIERWSZOROCZNIACY" powstają już jakieś na konkretne grupy kierunków na fb? Gdyby ktoś wyczaił fir na WE, to byłabym wdzięczna za informacje
|
|
|
|
|
#216 |
|
Przyczajenie
|
Wydział ekonomii jest, jak to ktoś określił w jednym z tematów, bardziej prestiżowy i jest tam wyższy poziom niż na wydziale zarządzania, gdzie wiadomo uczyć się trzeba, ale jest większy luz
![]() a co do kierunków, to faktycznie, wydaje mi się, że finanse są bardziej "przydatne", bo jednak uczysz się takich konkretniejszych rzeczy, bardziej określonych
Edytowane przez rooza14 Czas edycji: 2014-07-11 o 22:05 |
|
|
|
|
#217 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
gdzieś było pytanie o listy - ponoć są jedynie wywieszone na uczelni ![]() ja też się dostałam, na IiE, próg może i niski (ale o dziwo wyższy niż w tamtym roku ), ale chciałam się tam dostać, więc jestem zadowolona. ![]() Wam również gratuluję! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
ale zawsze możesz tam napisać post czy ktoś jest z twojego kierunku
|
||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#218 |
|
Przyczajenie
|
z innej beczki, myślicie, że próg może spaść o 30 pkt.? i na czym to polega, jeśli zabraknie komuś punktów? wchodzą po kolei na miejsca tych, którzy wybrali inny kierunek, czy to jakaś dodatkowa rekrutacja?
|
|
|
|
|
#219 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A po obniżce progów jest dodatkowa rekrutacja - największe szanse mają pewnie Ci, którym przy pierwszej zabrakło najmniej. I chyba trzeba też złożyć jakieś podanie, nie ma tak że cię przerzucają automatycznie |
|
|
|
|
|
#220 |
|
Przyczajenie
|
aha
a jak wyglądają te zajęcia we wrzesniu? prowadzą to wykladowcy, czy jakieś chodzenie do tablicy? |
|
|
|
|
#221 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Dostałam się na finanse i rachunkowość na wydziale ekonomii. Wie ktoś czy akademiki są czynne we wrześniu?
|
|
|
|
|
#222 |
|
Przyczajenie
|
Witam koleżanki z kierunku
Kierowca od 30.10.2013 Matura zdana! Pol. P 70 % , Mat. P 96 %, Ang. P 100% Mat. R 68%, Fiz. R 68 %, Geo. R. 75 % Edytowane przez Budzia95 Czas edycji: 2014-07-11 o 22:38 |
|
|
|
|
#223 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
hejka i gratulacje!
dostałam się na Fir w biznesie na WZ, ale na WE już miałam chyba 221(próg 230)chyba mam jakieś szanse ![]() i co teraz, złożyć papiery an WZ i? czekam,ale do kiedy z 2 turą?znowu płace 85zł? jak to wyglada? help me!
|
|
|
|
|
#225 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#226 |
|
Przyczajenie
|
jest ktoś z ziip?
![]() też gratuluję wszystkim! |
|
|
|
|
#227 | |||||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I zgadzam się, że finanse są o wiele bardziej konkretne, ekonomia to taki dość 'ogólny' kierunek, ale najważniejszy jest pomysł na siebie. Cytat:
Ja słyszałam,że WE jest bardziej teoretyczny, więcej wkuwania na pamięć, za to WZ bardziej praktyczny, więcej liczenia. I to się sprawdza. Już na I semestrze kiedy na WZ są od razu takie przedmioty jak finanse czy rachunkowość finansowa, WE zaczyna ich podstawy dopiero w semestrze II, za to w I ma historię myśli gospodarczej czy metodykę pracy umysłowej. Cytat:
Na pierwszych i ostatnich zajęciach jest 10-zadaniowy test, z tego co wiem co roku ten sam. Nie jest on na ocenę, tylko dla sprawdzenia poziomu wiedzy i progresu. Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#228 | |
|
Przyczajenie
|
Hej! Gratuluję wszystkim co się dostali. Ja dostałam się na FiR na WE i na FiR na WZ
![]() Cytat:
Edytowane przez sandr_mi Czas edycji: 2014-07-12 o 15:27 |
|
|
|
|
|
#229 |
|
Przyczajenie
|
No to czeka mnie ciężki wybór, chociaż nie ukrywam, że liczę na obniżenie progów o te 6,5 pkta i dołączę do Was finansistki
A orientujecie się gdzie i kiedy znajdę informację o obniżeniu progów? I wie może któraś z Was ile jest miejsc na FiR na WE?
|
|
|
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
ejj a nikt nie studiował/studiuje niczego na wydziale gospodarski międzynarodowej?
|
|
|
|
|
#231 |
|
Przyczajenie
|
witam, niestety nie dostałam sie na FiR brakuje mi 2 pkt, mam nadzieje ze dostane sie w 2 naborze. Jak on sie odbywa? czy musze juz teraz wyslac papiery tak jak Ci z 1 naboru? czy czekam do 21 na liste wolnych miejsc? jak to jest, pozdrawiam
|
|
|
|
|
#232 |
|
Przyczajenie
|
plnylala 2, też nie dostałam się na FiR na wydziale ekonomii i czekam na obnizenie progów
, a ty na FiR na wydział ekonomii czy zarządzania składałaś?co do Twoich pytań sama chciałabym to wiedzieć
|
|
|
|
|
#233 |
|
Przyczajenie
|
Hej, również nie dostałam się na FiR(wydział Ekonomii) .Witam w klubie,bo mi także zabrakło 6.5 pkt. jak ciaaasteczkowemupotworowi .
Ale jestem w gorszej sytuacji,bo to był mój jedyny wybór na UEP i trochę pluję sobie w brodę(myślałam,że się dostanę,ale jak widać rozszerzona matematyka potrafi pokrzyżować plany) bo na każdy inny kierunek bym się dostała,a tak to niestety.Także dołączam się do powyższych pytań. ![]() Pozdrawiam. Edytowane przez asiulcia95 Czas edycji: 2014-07-13 o 12:48 |
|
|
|
|
#234 |
|
Przyczajenie
|
Z racji że jestem nowa witam wszystkich
odkąd są ogłaszane wyniki rekrutacji nie mogę sobie ze sobą poradzić,ale to chyba normalne jak wnioskuję z wcześniejszych komentarzy. I mam pytanie na które nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi,nie wiem może jest jakieś oczywiste ale ja czuję się jakaś niepoinformowana i stresuję się strasznie tymi całymi studiami. A więc tak,na politechnice na kierunku który wybrałam jako pierwszy jestem na rezerwie a na drugi się zakwalifikowałam ale nie chcę chyba na niego iść,na UEP zakwalifikowałam się na wydział towaroznawstwa i moje pytanie brzmi: czy mogę złożyć papiery i na politechnikę i na UEP i jak dostanę się z tej rezerwy to zrezygnować z UEP,a jeśli się nie dostanę to zrezygnować z PP i uderzyć na UEP? Mam nadzieję że ktoś mnie zrozumie i da mi odpowiedź bo jutro zawożę papiery i nie wiem co zrobić,proooszę Was
|
|
|
|
|
#235 | ||
|
Przyczajenie
|
Mam gdzieś na komputerze ten test, podaj maila w wiadomości prywatnej, to podeślę
![]() Cytat:
a info na pewno znajdziesz na facebooku, funpage: Parlament Studencki UEP, zresztą warto tam czasem zajrzeć, dużo przydatnych informacji. A pozatym na stronie UEPu w zakładce komunikaty. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#236 |
|
Przyczajenie
|
Moim zdaniem, najlepiej, gdybyś złożyła papiery tu i tu, a potem z jednego z tych kierunków papiery odbierzesz i tyle
[/QUOTE]No tak tak o tym właśnie myślę,tylko nie wiem,nie ponoszę żadnych konsekwencji po rezygnacji? Tylko idę,odbieram dokumenty i to wszystko? Może głupie pytanie,przepraszam,ale chcę być wszystkiego pewna I nie wiem chyba za dużo zacytowałam ale jestem całkiem nowa :P
|
|
|
|
|
#237 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
![]() Gratuluje wszystkim, którzy pomyślnie przeszli pierwszą turę i życzę powodzenia jeśli ktoś jeszcze czeka na obniżenia. Ja dostałem się na oba wydziały jeśli chodzi o finanse i rachunkowość, a teraz mam dylemat. Ciągle myślę, co byłoby bardziej korzystne patrząc na rynek pracy oraz wymagania pracodawców. Jest ktoś w stanie doradzić coś więcej? Gorąca prośba. |
|
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy działa Wam podanie o przyjęcie na studia, które jest do pobrania w systemie rekrutacji? Po otwarciu mam pusty plik.
|
|
|
|
|
#239 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#240 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:43.

, i naprawdę nie wiem z jednej strony to po finansach będę miała jakby konkretniejszy zawód, ale jednak z jakiegoś powodu to na ekonomii jest wyższy próg. HELP

), ale chciałam się tam dostać, więc jestem zadowolona.