Uniwersytet Ekonomiczny Poznań WĄTEK ZBIORCZY - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-07-11, 18:27   #211
ciaaasteczkowypotwor
Przyczajenie

Dot.: Uniwersytet Ekonomiczny Poznań WĄTEK ZBIORCZY

oo dzięki bardzo rooza14
Miałam 223,5 pkt a próg na FiR był 230 - myślicie że mam jeszcze jakieś szanse w II turze?
ciaaasteczkowypotwor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-11, 18:40   #212
poppy seed
Zakorzenienie

hej! dostałam się na ekonomię
jestem bardzo ciekawa, czy w tym roku również odbędą się te zajęcia z matematyki, wiecie coś o tym?

gratuluję wszystkim

poppy seed jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-11, 19:55   #213
rooza14
Przyczajenie

ciaaasteczkowypotwor proszę bardzo
myślę, że masz szansę i to niemałą ) widziałam, że w zeszłym roku nawet o 20pkt. obniżali próg

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

poopy seed dzięki, Tobie również gratuluję!
mam nadzieję, że jednak wrzesień też będziemy mieli wolny :P
rooza14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-11, 20:23   #214
ciaaasteczkowypotwor
Przyczajenie

też wolę, żeby cały wrzesień zostal wolny
Czy może któraś z Was doradzić mi co wybrać : dostałam się na ekonomię na wydziale ekonomii i finanse na wydziale zarządzania i patrząc na progi to zasadniczo ekonomia ma lepszy "popyt", ale zastanawiam się co tak naprawdę mogę po niej robić. , i naprawdę nie wiem z jednej strony to po finansach będę miała jakby konkretniejszy zawód, ale jednak z jakiegoś powodu to na ekonomii jest wyższy próg. HELP
Stary 2014-07-11, 21:02   #215
Skeeter
Przyczajenie

Udało się, będę studiować finanse i rachunkowość ^^

ciaaasteczkowypotwor, też uważam, że szanse są bardzo duże, progi w tym roku chętnie spadają, a Tobie naprawdę niewiele brakuje A co do wyboru, może popatrz na specjalizacje, które są Ci bliższe?

A nie wiecie może, czy poza grupą "PIERWSZOROCZNIACY" powstają już jakieś na konkretne grupy kierunków na fb? Gdyby ktoś wyczaił fir na WE, to byłabym wdzięczna za informacje
Skeeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-11, 21:03   #216
rooza14
Przyczajenie

Wydział ekonomii jest, jak to ktoś określił w jednym z tematów, bardziej prestiżowy i jest tam wyższy poziom niż na wydziale zarządzania, gdzie wiadomo uczyć się trzeba, ale jest większy luz
a co do kierunków, to faktycznie, wydaje mi się, że finanse są bardziej "przydatne", bo jednak uczysz się takich konkretniejszych rzeczy, bardziej określonych

Edytowane przez rooza14
Czas edycji: 2014-07-11 o 21:05
Stary 2014-07-11, 21:06   #217
ultrafioletowaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez poppy seed Pokaż wiadomość
jestem bardzo ciekawa, czy w tym roku również odbędą się te zajęcia z matematyki, wiecie coś o tym?

gratuluję wszystkim
Cytat:
Napisane przez rooza14 Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że jednak wrzesień też będziemy mieli wolny :P
niestety muszę was zmartwić, te zajęcia są co roku i są obowiązkowe, raczej pewne, że będą i w tym roku :P

gdzieś było pytanie o listy - ponoć są jedynie wywieszone na uczelni

ja też się dostałam, na IiE, próg może i niski (ale o dziwo wyższy niż w tamtym roku ), ale chciałam się tam dostać, więc jestem zadowolona.

Wam również gratuluję!

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Skeeter Pokaż wiadomość
A nie wiecie może, czy poza grupą "PIERWSZOROCZNIACY" powstają już jakieś na konkretne grupy kierunków na fb? Gdyby ktoś wyczaił fir na WE, to byłabym wdzięczna za informacje
w tamtym roku zakładali je ludzie z parlamentu, w tym roku na razie cisza ale zawsze możesz tam napisać post czy ktoś jest z twojego kierunku
ultrafioletowaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-11, 21:07   #218
rooza14
Przyczajenie

z innej beczki, myślicie, że próg może spaść o 30 pkt.? i na czym to polega, jeśli zabraknie komuś punktów? wchodzą po kolei na miejsca tych, którzy wybrali inny kierunek, czy to jakaś dodatkowa rekrutacja?
Stary 2014-07-11, 21:10   #219
ultrafioletowaa
Przyczajenie

Cytat:
z innej beczki, myślicie, że próg może spaść o 30 pkt.? i na czym to polega, jeśli zabraknie komuś punktów? wchodzą po kolei na miejsca tych, którzy wybrali inny kierunek, czy to jakaś dodatkowa rekrutacja?
Jeśli mam być szczera to wg mnie aż o 30 nie spadnie (chociaż z drugiej strony - kto wie jak będą wyniki na SGH - u mnie dużo znajomych, którzy chcą iść na Sgh poskładało asekuracyjnie właśnie na UEP)
A po obniżce progów jest dodatkowa rekrutacja - największe szanse mają pewnie Ci, którym przy pierwszej zabrakło najmniej. I chyba trzeba też złożyć jakieś podanie, nie ma tak że cię przerzucają automatycznie
Stary 2014-07-11, 21:16   #220
rooza14
Przyczajenie

aha
a jak wyglądają te zajęcia we wrzesniu? prowadzą to wykladowcy, czy jakieś chodzenie do tablicy?
Stary 2014-07-11, 21:34   #221
Overpro
Raczkowanie

Hej Dostałam się na finanse i rachunkowość na wydziale ekonomii. Wie ktoś czy akademiki są czynne we wrześniu?
Overpro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-11, 21:36   #222
Budzia95
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Skeeter Pokaż wiadomość
Udało się, będę studiować finanse i rachunkowość ^^
Cytat:
Napisane przez Overpro Pokaż wiadomość
Hej Dostałam się na finanse i rachunkowość na wydziale ekonomii.
Witam koleżanki z kierunku

Matura zdana!
--------> FiR UEP/ Budownictwo PP
Pol. P 70 % , Mat. P 96 %, Ang. P 100%

Mat. R 68%, Fiz. R 68 %, Geo. R. 75 %

Edytowane przez Budzia95
Czas edycji: 2014-07-11 o 21:38
Budzia95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-11, 21:48   #223
Overpro
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Budzia95 Pokaż wiadomość
Również witam ile miałaś punktów?
Overpro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-11, 23:10   #224
ld2GdYYL1cb
Zakorzenienie

hejka i gratulacje!

dostałam się na Fir w biznesie na WZ, ale na WE już
miałam chyba 221(próg 230)chyba mam jakieś szanse

i co teraz, złożyć papiery an WZ i? czekam,ale do kiedy z 2 turą?znowu płace 85zł? jak to wyglada? help me!
ld2GdYYL1cb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-11, 23:28   #225
Skeeter
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Budzia95 Pokaż wiadomość
Witam witam, czyli serio się spotkamy na studiach

last minute, teraz już raczej nic nie płacisz, tylko składasz na WZ i czekasz (wyniki powinny być dość szybko po 21, wtedy miejsca się zwolnią). A później już tylko przenieść papiery
Skeeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-11, 23:28   #226
suchashame
Przyczajenie

GG do suchashame

jest ktoś z ziip?
też gratuluję wszystkim!
suchashame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-12, 07:26   #227
rainy_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez poppy seed Pokaż wiadomość
jestem bardzo ciekawa, czy w tym roku również odbędą się te zajęcia z matematyki, wiecie coś o tym?:
Stawiam, że się odbędą;> Są co roku, więc w tym pewnie też będą. No nic, trzeba to przeboleć, zajęcia naprawdę potrafią być przyjemne. Zresztą to taki fajny wstęp do życia studenckiego, poznasz ludzi z roku, w przypadku zamieszkania w akademiku także swoich sąsiadów, zintegrujecie się już przed zaczęciem właściwych zajęć

Cytat:
Napisane przez ciaaasteczkowypotwor Pokaż wiadomość
Czy może któraś z Was doradzić mi co wybrać : dostałam się na ekonomię na wydziale ekonomii i finanse na wydziale zarządzania i patrząc na progi to zasadniczo ekonomia ma lepszy "popyt", ale zastanawiam się co tak naprawdę mogę po niej robić. , i naprawdę nie wiem z jednej strony to po finansach będę miała jakby konkretniejszy zawód, ale jednak z jakiegoś powodu to na ekonomii jest wyższy próg. HELP
To, że kierunek ma lepszy 'popyt' mało o czym świadczy. Niski próg ma np Informatyka i ekonometria, a jednak to bardzo dobry, konkretny kierunek. Zresztą to dopiero I tura, dużo się jeszcze może zmienić.
I zgadzam się, że finanse są o wiele bardziej konkretne, ekonomia to taki dość 'ogólny' kierunek, ale najważniejszy jest pomysł na siebie.

Cytat:
Wydział ekonomii jest, jak to ktoś określił w jednym z tematów, bardziej prestiżowy i jest tam wyższy poziom niż na wydziale zarządzania, gdzie wiadomo uczyć się trzeba, ale jest większy luz
Nie wiem skąd przekonanie o większym prestiżu i poziomie na WE.
Ja słyszałam,że WE jest bardziej teoretyczny, więcej wkuwania na pamięć, za to WZ bardziej praktyczny, więcej liczenia.
I to się sprawdza. Już na I semestrze kiedy na WZ są od razu takie przedmioty jak finanse czy rachunkowość finansowa, WE zaczyna ich podstawy dopiero w semestrze II, za to w I ma historię myśli gospodarczej czy metodykę pracy umysłowej.

Cytat:
aha
a jak wyglądają te zajęcia we wrzesniu? prowadzą to wykladowcy, czy jakieś chodzenie do tablicy?
Są wykłady i ćwiczenia. Teoretycznie na wykładach powinno się raczej słuchać/notować, a nie chodzić do tablicy, jednak w przypadku mojego wykładowcy do tablicy także chodziliśmy, więc różnie z tym bywa. Na ćwiczeniach krótki wstęp, a potem zadania i chodzenie do tablicy.
Na pierwszych i ostatnich zajęciach jest 10-zadaniowy test, z tego co wiem co roku ten sam. Nie jest on na ocenę, tylko dla sprawdzenia poziomu wiedzy i progresu.

Cytat:
Napisane przez Overpro Pokaż wiadomość
Hej Dostałam się na finanse i rachunkowość na wydziale ekonomii. Wie ktoś czy akademiki są czynne we wrześniu?
tak tak, są czynne
rainy_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-12, 11:32   #228
sandr_mi
Przyczajenie

Hej! Gratuluję wszystkim co się dostali. Ja dostałam się na FiR na WE i na FiR na WZ

Cytat:
Napisane przez rainy_ Pokaż wiadomość

Są wykłady i ćwiczenia. Teoretycznie na wykładach powinno się raczej słuchać/notować, a nie chodzić do tablicy, jednak w przypadku mojego wykładowcy do tablicy także chodziliśmy, więc różnie z tym bywa. Na ćwiczeniach krótki wstęp, a potem zadania i chodzenie do tablicy.
Na pierwszych i ostatnich zajęciach jest 10-zadaniowy test, z tego co wiem co roku ten sam. Nie jest on na ocenę, tylko dla sprawdzenia poziomu wiedzy i progresu.

tak tak, są czynne
Wiesz może jakie są zadania na tym teście?

Edytowane przez sandr_mi
Czas edycji: 2014-07-12 o 14:27
sandr_mi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-12, 12:52   #229
ciaaasteczkowypotwor
Przyczajenie

No to czeka mnie ciężki wybór, chociaż nie ukrywam, że liczę na obniżenie progów o te 6,5 pkta i dołączę do Was finansistki
A orientujecie się gdzie i kiedy znajdę informację o obniżeniu progów? I wie może któraś z Was ile jest miejsc na FiR na WE?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-12, 14:29   #230
ZacpanaRapem
Zakorzenienie

ejj a nikt nie studiował/studiuje niczego na wydziale gospodarski międzynarodowej?

ZacpanaRapem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-12, 15:20   #231
plnylala2
Przyczajenie

witam, niestety nie dostałam sie na FiR brakuje mi 2 pkt, mam nadzieje ze dostane sie w 2 naborze. Jak on sie odbywa? czy musze juz teraz wyslac papiery tak jak Ci z 1 naboru? czy czekam do 21 na liste wolnych miejsc? jak to jest, pozdrawiam
plnylala2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-12, 19:39   #232
ciaaasteczkowypotwor
Przyczajenie

plnylala 2, też nie dostałam się na FiR na wydziale ekonomii i czekam na obnizenie progów, a ty na FiR na wydział ekonomii czy zarządzania składałaś?
co do Twoich pytań sama chciałabym to wiedzieć
Stary 2014-07-12, 19:55   #233
asiulcia95
Przyczajenie

Hej, również nie dostałam się na FiR(wydział Ekonomii) .Witam w klubie,bo mi także zabrakło 6.5 pkt. jak ciaaasteczkowemupotworowi .
Ale jestem w gorszej sytuacji,bo to był mój jedyny wybór na UEP i trochę pluję sobie w brodę(myślałam,że się dostanę,ale jak widać rozszerzona matematyka potrafi pokrzyżować plany) bo na każdy inny kierunek bym się dostała,a tak to niestety.Także dołączam się do powyższych pytań.
Pozdrawiam.

Edytowane przez asiulcia95
Czas edycji: 2014-07-13 o 11:48
asiulcia95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2014-07-13, 12:12   #234
Kalamburek05
Przyczajenie

Question Dot.: Uniwersytet Ekonomiczny Poznań WĄTEK ZBIORCZY

Z racji że jestem nowa witam wszystkich odkąd są ogłaszane wyniki rekrutacji nie mogę sobie ze sobą poradzić,ale to chyba normalne jak wnioskuję z wcześniejszych komentarzy. I mam pytanie na które nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi,nie wiem może jest jakieś oczywiste ale ja czuję się jakaś niepoinformowana i stresuję się strasznie tymi całymi studiami. A więc tak,na politechnice na kierunku który wybrałam jako pierwszy jestem na rezerwie a na drugi się zakwalifikowałam ale nie chcę chyba na niego iść,na UEP zakwalifikowałam się na wydział towaroznawstwa i moje pytanie brzmi: czy mogę złożyć papiery i na politechnikę i na UEP i jak dostanę się z tej rezerwy to zrezygnować z UEP,a jeśli się nie dostanę to zrezygnować z PP i uderzyć na UEP? Mam nadzieję że ktoś mnie zrozumie i da mi odpowiedź bo jutro zawożę papiery i nie wiem co zrobić,proooszę Was
Kalamburek05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-13, 13:20   #235
rainy_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sandr_mi Pokaż wiadomość
Wiesz może jakie są zadania na tym teście?
Mam gdzieś na komputerze ten test, podaj maila w wiadomości prywatnej, to podeślę

Cytat:
Napisane przez ciaaasteczkowypotwor Pokaż wiadomość
No to czeka mnie ciężki wybór, chociaż nie ukrywam, że liczę na obniżenie progów o te 6,5 pkta i dołączę do Was finansistki
A orientujecie się gdzie i kiedy znajdę informację o obniżeniu progów? I wie może któraś z Was ile jest miejsc na FiR na WE?
Myślę, że o te 6,5pkt próg się spokojnie obniży.
a info na pewno znajdziesz na facebooku, funpage: Parlament Studencki UEP, zresztą warto tam czasem zajrzeć, dużo przydatnych informacji. A pozatym na stronie UEPu w zakładce komunikaty.

Cytat:
Napisane przez Kalamburek05 Pokaż wiadomość
I mam pytanie na które nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi,nie wiem może jest jakieś oczywiste ale ja czuję się jakaś niepoinformowana i stresuję się strasznie tymi całymi studiami. A więc tak,na politechnice na kierunku który wybrałam jako pierwszy jestem na rezerwie a na drugi się zakwalifikowałam ale nie chcę chyba na niego iść,na UEP zakwalifikowałam się na wydział towaroznawstwa i moje pytanie brzmi: czy mogę złożyć papiery i na politechnikę i na UEP i jak dostanę się z tej rezerwy to zrezygnować z UEP,a jeśli się nie dostanę to zrezygnować z PP i uderzyć na UEP? Mam nadzieję że ktoś mnie zrozumie i da mi odpowiedź bo jutro zawożę papiery i nie wiem co zrobić,proooszę Was
Moim zdaniem, najlepiej, gdybyś złożyła papiery tu i tu, a potem z jednego z tych kierunków papiery odbierzesz i tyle
rainy_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-13, 13:38   #236
Kalamburek05
Przyczajenie

Moim zdaniem, najlepiej, gdybyś złożyła papiery tu i tu, a potem z jednego z tych kierunków papiery odbierzesz i tyle[/QUOTE]

No tak tak o tym właśnie myślę,tylko nie wiem,nie ponoszę żadnych konsekwencji po rezygnacji? Tylko idę,odbieram dokumenty i to wszystko? Może głupie pytanie,przepraszam,ale chcę być wszystkiego pewna I nie wiem chyba za dużo zacytowałam ale jestem całkiem nowa :P
Kalamburek05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-13, 15:41   #237
Toshiro
Przyczajenie

Witam wszystkich
Gratuluje wszystkim, którzy pomyślnie przeszli pierwszą turę i życzę powodzenia jeśli ktoś jeszcze czeka na obniżenia.
Ja dostałem się na oba wydziały jeśli chodzi o finanse i rachunkowość, a teraz mam dylemat. Ciągle myślę, co byłoby bardziej korzystne patrząc na rynek pracy oraz wymagania pracodawców. Jest ktoś w stanie doradzić coś więcej? Gorąca prośba.
Toshiro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2014-07-13, 17:46   #238
Paseczkowa
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy działa Wam podanie o przyjęcie na studia, które jest do pobrania w systemie rekrutacji? Po otwarciu mam pusty plik.
Paseczkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-13, 18:00   #239
sandr_mi
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Paseczkowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy działa Wam podanie o przyjęcie na studia, które jest do pobrania w systemie rekrutacji? Po otwarciu mam pusty plik.
Mi działa. Może wysłać ci je na maila?
sandr_mi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-13, 18:20   #240
ultrafioletowaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Paseczkowa Pokaż wiadomość
ja również mam pusty plik

czy to podanie różni się czymś od tego ze strony UEP z zakładki z wymaganymi dokumentami?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości