Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-14, 17:32   #211
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Dołączam do grona prawdopodobnych DZIEWCZYNEK.
Na połówkowym za 4 tyg będzie widać pewnie dokładniej, bo maluch się dzisiaj zasłaniał troszkę nóżkami i rączkami.

Troszkę mi smutno bo myślałam, nastawiłam się i niemalże byłam pewna, że będzie chłopiec... a tu nic dyndającego między nóżkami nie widzieliśmy

No ale zobaczymy...
Nie smuć się, ciesz się, że masz zdrowe dziecko

AgatkaL: to wychodzi na miesiąc ok. 30 zł za 100 tab. nie jest tak źle

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-08-14 o 17:35
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 17:37   #212
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Na połówkowym za 4 tyg będzie widać pewnie dokładniej, bo maluch się dzisiaj zasłaniał troszkę nóżkami i rączkami.

Troszkę mi smutno bo myślałam, nastawiłam się i niemalże byłam pewna, że będzie chłopiec... a tu nic dyndającego między nóżkami nie widzieliśmy

No ale zobaczymy...
Gratulacje
Rozumiem Cie, ja tak miałam w druga stronę. Przyzwyczaisz sie do myśli o dziewczynce i już niedługo nie będziesz mogła sobie wyobrazić, ze to mógłby być chłopiec
Stary 2013-08-14, 17:50   #213
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Gratulacje
Rozumiem Cie, ja tak miałam w druga stronę. Przyzwyczaisz sie do myśli o dziewczynce i już niedługo nie będziesz mogła sobie wyobrazić, ze to mógłby być chłopiec
Ja cały czas jestem nastawiona na chłopca, ale ostatnio mi się włączyło myślenie "może będzie dziewczynka nic nie wiadomo". Dlatego staram się przygotować psychicznie na obie opcje po połówkowym . Wózek jest turkusowy także uniwersalny kolor , ubranek nie mam jeszcze, pościeli itp. ale chyba kupię wszystko w stylu unisex
Stary 2013-08-14, 18:01   #214
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Ja cały czas jestem nastawiona na chłopca, ale ostatnio mi się włączyło myślenie "może będzie dziewczynka nic nie wiadomo". Dlatego staram się przygotować psychicznie na obie opcje po połówkowym . Wózek jest turkusowy także uniwersalny kolor , ubranek nie mam jeszcze, pościeli itp. ale chyba kupię wszystko w stylu unisex
Ja niby od początku sadzilam, ze bedzie chłopiec, ale miałam duże nadzieje na dziewczynkę. Dobrze, ze dowiedzieliśmy sie już na genetycznym, to nie ludzilam sie zbyt długo
Stary 2013-08-14, 18:10   #215
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja niby od początku sadzilam, ze bedzie chłopiec, ale miałam duże nadzieje na dziewczynkę. Dobrze, ze dowiedzieliśmy sie już na genetycznym, to nie ludzilam sie zbyt długo
Mnie tam niby wypatrzył chłopca jeszcze w PL, ale jakoś nie wiem czemu nie mogę tego wziąć za pewnik w 100%, takie "coś" mnie kłuje w środku "poczekaj jeszcze chwilę"

Gosia: "powiedz" mi moja Droga co byś mi poleciła z kosmetycznych rzeczy dla bobasa i dla mnie w przystępnych cenach, czego używacie? Gdzie dobrze kupić pościel dla malucha, smoczki sroczki i inne pierdoły itp. Chodzi mi o nazwy sklepów
Stary 2013-08-14, 18:12   #216
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Wpisujemy wpisujemy
Do teściów w ogóle nie dzwoniłam. Poinformowałam męża, moją rodzinkę i przyjaciółkę, no i was. A do nich niech mąż zadzwoni jak chce (chociaż wątpie zeby mu sie paliło )
Wpisany
Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Kobitki....może pomożecie...pisałam Wam wczoraj, że lekarz kazał mi brać witaminy Elevit. Jako jedyne chyba nie mają w składzie jodu i takie też zalecił brać, ponieważ oddzielnie biorę Jodid 200 (ze względu na wysokie TSH). No i rzecz ma sie następująco...ten Elevit jest mega drogi 100 tabl. kosztuje ok. 100 zł i u mnie w mieście nigdzie nie mogę go dostać.
I moje pytanie...przecież są różne witaminy dla kobiet w ciąży, które również mają w składzie jod np. Prenatal Classic, czy to nie wystarczy zamiast tego Jodidu???

Ps 1. Em ma...wpiszesz mnie na listę AgatkaL: Agata, 31 l; OM - 04.05.13 TP - 7.02.14

PS 2. Jak można się dostać do klubu?
Wpisane Co do klubu info jest w pierwszym poście na dole.
Cytat:

No ale zobaczymy...
Selenko najważniejsze że niunia zdrowa wpisujemy? czy jeszcze wolisz poczekać na połówkowe?

Ja już tak przywykłam do myśli, że będzie dziewczynka, że jak coś wyrośnie między nogami to trudno mi się będzie przestawić, ale wiadomo, że zaakceptuję najważniejsze, że to nasza mała istotka-z siusiakiem czy bez NASZA
Stary 2013-08-14, 18:12   #217
krolowa_nilu
Rozeznanie

A ja mam pytanie do doświadczonych mam i dziewczyn, które już czują ruchy: jak to jest na początku z częstotliwością? Czy zdarzają wam się przerwy jedno- dwudniowe? Czy wasze maluszki mają już swoje pory aktywności?
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-14, 18:19   #218
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie do doświadczonych mam i dziewczyn, które już czują ruchy: jak to jest na początku z częstotliwością? Czy zdarzają wam się przerwy jedno- dwudniowe? Czy wasze maluszki mają już swoje pory aktywności?
Ja nie jestem doświadczoną mamą, ale ja ruchy odczuwam z różną częstotliwością. W ciągu dnia, jak jestem aktywna, to nie czuję w ogóle malucha. Rano lub wieczorem jak leżę spokojnie, to wtedy czuję.
Stary 2013-08-14, 18:23   #219
Pomponka
Raczkowanie

GG do Pomponka

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość

Gratuluję synka
A ten dołek z ciążą związany czy coś całkiem innego?

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Fajnie że sie odezwałaś mam nadzieję że deprecha już Ci przeszła i wszystko teraz będzie coraz lepiej. I gratuluję synka
Dzięki dołek z ciążą związany, panicznie bałam się połówkowego, pierwszą ciążę straciłam w wyniku wady genetycznej w dodatku na ostatniej wizycie u gina wyszło że mi się szyjka skróciła, co prawda jeszcze jest w normie bo miała 34 mm ale wcześniej miałam ponad 40... Ale dzisiaj na połówkowym wyszło, że ma 36 mm, nie wiem czy się wydłużyła od mojego oszczędnego trybu życia czy co tam się podziało ale jestem spokojniejsza

Cytat:
Ogłaszam oficjalnie ze będę miała synka
Gratulacje
Cytat:
Ja miałam przerwy 2-3 dniowe nawet, teraz już czuję ruchy od 4 tygodni i są codziennie. Na początku maluch był szczególnie aktywny jak siedziałam w pracy a teraz zauważyłam że jak się przebudzę nad ranem to z reguły czuję ruchy i tak samo wieczorem jak już leżę.
Pomponka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 18:25   #220
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Wpisany

Wpisane Co do klubu info jest w pierwszym poście na dole.

Selenko najważniejsze że niunia zdrowa wpisujemy? czy jeszcze wolisz poczekać na połówkowe?

Ja już tak przywykłam do myśli, że będzie dziewczynka, że jak coś wyrośnie między nogami to trudno mi się będzie przestawić, ale wiadomo, że zaakceptuję najważniejsze, że to nasza mała istotka-z siusiakiem czy bez NASZA
Macie racje kochane, dzięki za słowa otuchy i pocieszenie.
Teraz wiem, że na przyszłość lepiej się nie nastawiać.

em ma: Niech będzie, wpisz u mnie dziewczynkę, najwyżej się zmieni jak cudem ukaże się siusiak
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 18:29   #221
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie jestem doświadczoną mamą, ale ja ruchy odczuwam z różną częstotliwością. W ciągu dnia, jak jestem aktywna, to nie czuję w ogóle malucha. Rano lub wieczorem jak leżę spokojnie, to wtedy czuję.
Ja mam tak samo najczęściej jak leże to coś czuję i raczej rano chociaż wieczorem też się zdarza .

Ja na początku byłam nastawiona na chłopca ... później zauroczyłam się dziewczynką ale jednak obstawiam , że będzie chłopak i tak w takim rodzaju zwracamy się do małego . W ogóle w końcu poczułam , że jestem w ciąży tak to do mnie jesszcze nie dotarło ale od pierwszych ruchów już czuję , że na 100 % to wszystko dzieje się naprawdę i nie mogę doczekać się aż lekarz mi powie co jest
Stary 2013-08-14, 18:38   #222
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Co do kombinezonu to na pewno będzie jeden. Aż tak często nie pierze się tej części garderoby. A w razie co jak dzień nie pójdziemy na spacer to się nic nie stanie. Dla mnie to zbędny wydatek. W kwestii ciepłej czapki mam podobne zdanie-jedna starczy.
Po siostrzeńcu widzę, że pieluchy tetrowe są niezbędne, ale śliniaki takie miękkie bawełniane nieraz ratowały nowo założony pajac czy body o wiele skuteczniej, gdy coś ściekło po brodzie.

Każda z nas robi jak uważa. To było moje zdanie. I też ja nie będę mogła pozwolić sobie na zostanie w domu,bo jeszcze będę Wiki zaprowadzać do szkoły. A że moje dzieci to małe rzyguski,więc wolę mieć na zmianę. Z Erykiem jak wyszłam na pierwszy spacer,to ledwo zeszłam a musiałam wracać,bo się zarzygał. Więc znając nasze szczęście po pierwszym spacerze kombinezon może być do prania.

Cytat:
USG połowkowe mam na 7 września ale poprosiłam lekarza zeby zajzał między nóżki
Bardzo się cieszę że bedzie drugi synuś, ku zdziwieniu niektórych
Gratuluję!!

Cytat:

Dziewczynki są fajne! No i chłopcy też. W każdej sytuacji są w sumie same plusy. Ty będziesz kupować sukieneczki,czesać kiteczki. Będzie super! A może za drugim razem uda się chłopiec...

Cytat:

Gosia: "powiedz" mi moja Droga co byś mi poleciła z kosmetycznych rzeczy dla bobasa i dla mnie w przystępnych cenach, czego używacie? Gdzie dobrze kupić pościel dla malucha, smoczki sroczki i inne pierdoły itp. Chodzi mi o nazwy sklepów
Z kosmetycznych do pupy sprawdza nam się bepanthen. Na początku używałam do Eryka Oilatum,bo miał suchą skórę,a później to już różnie. Nawet taki tani płyn kilka razy miałam z tesco baby newborn do całego ciała,tani,wydajny a dobry dla skóry. Do włosków nic specjalnego,u nas skąpo z owłosieniem,więc tym płynem całe ciało. Chyba,że miał ciemieniuchę to super jest szampon taki;
http://media.expatsgrocery.com/media.../3/8/38738.jpg
Krem na zimę miałam polski,bo oni tu jakoś nie mają. Czasem idzie kupić na ebayu. Woda morska do nosa i frida (też na ebayu fridę kupisz) Dla siebie nie wiem w sumie co byś chciała? Podkłady poporodowe w każdym sklepie,ja miałam z Mothercere i były OK,te takie wielkie podpaski. Do podmywania miałam mydło bialy jeleń z Polski i jest świetne!
Nie wiem co tam jeszcze. Jak coś konkretnego do spytaj to powiem.
Dużo kupuję w marketach typu Asda,Tesco. Czasem dobre promocje mają w Boots(tam mam kartę klienta,zbieram punkty i czasem przysyłają kupony zniżkowe itd),Mothercere też idzie promocje dobre trafić. No i eBay,ja tam jestem fanką,aczkolwiek trzeba sobie posprawdzać ceny,zobaczyć co gdzie się opłaca.
Pościel w sklepach jest droga,nie ma co się oszukiwać. Kupowałam polską z ebaya. Np tu masz polskiej produkcji pościele niedrogie:

http://www.ebay.co.uk/itm/2pc-beddin...item35c4551bdf

Cytat:
Ja tak teraz dziwnie mam właśnie z ruchami. A wcześniej jak się już pojawiły to były w miarę regularne.
Stary 2013-08-14, 18:46   #223
SunShineDoll
Rozeznanie

Pech chciał, że zepsuła nam się pralka - 2 miesiące po wygaśnięciu gwarancji. Był facet i co programator cały trzeba wymienić nowy z Amici kosztuje o 500 zł a używany ze 150 zł, więc jak nie znajdę używanego a na allegro i w necie nie ma to, nową pralkę kupujemy . No i chyba, żeby rozłożyć po kosztach to wózek będzie używany, widziałam na allegro w super stanie wózki i chyba na taki się zdecydujemy.

Gratuluje odkrycia nowych lokatorów
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 18:49   #224
isia4891
Zadomowienie

Pomponka możesz mi powiedzieć co to była za wada genetyczną i jeśli milas robione badania jakie ryzyko ci wyszło i której Trisomii?

Byłam u lekarza dziś maluszek ma 12 cm, ale spał i nakryty był nozkami i raczkami i dziś upewnić się nie dało czy to aby napewno chłopiec. Ostatnio mówił ze na 95 % chłopiec śmiał się, ze może być jeszcze niespodzianka, a ja mówię ze się nie obrazę.
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 19:06   #225
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

super gratuluję- kolejny chłopaczek

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Kobitki....może pomożecie...pisałam Wam wczoraj, że lekarz kazał mi brać witaminy Elevit. Jako jedyne chyba nie mają w składzie jodu i takie też zalecił brać, ponieważ oddzielnie biorę Jodid 200 (ze względu na wysokie TSH). No i rzecz ma sie następująco...ten Elevit jest mega drogi 100 tabl. kosztuje ok. 100 zł i u mnie w mieście nigdzie nie mogę go dostać.
I moje pytanie...przecież są różne witaminy dla kobiet w ciąży, które również mają w składzie jod np. Prenatal Classic, czy to nie wystarczy zamiast tego Jodidu???

Ps 1. Em ma...wpiszesz mnie na listę AgatkaL: Agata, 31 l; OM - 04.05.13 TP - 7.02.14

PS 2. Jak można się dostać do klubu?
lepiej zapytaj lekarza czy jest jakiś tańszy zamiennik bo nie wiadomo co tam w tym leku jest i jak działa
Stary 2013-08-14, 19:17   #226
isia4891
Zadomowienie

Aa i dostałam receptę na Kalipoz potasu na skurcze nóg.
Super ze poznajecie płeć dzieciaczkow. Gratulacje
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 19:20   #227
magnusia
Zakorzenienie

uffff wróciłam z zakupów- kupiłam 3 staniki Dziewczyny w HM i CA i NY są cyckonosze po 29 zł i to calkiem przyzwoite i cycyki podtrzymujące.
Do tego jak któraś szuka to w CA, Hm i New Yorkerze jest pełno spodni w gumkę- jakich jeansów jakby w różnych kolorach- ceny 39-59 zł
Do tego kupiłam dwie bluzki taką tylko czarną i jest dłuższa- fajna do leginsów http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...0polo/112891/1

i taką- za☠☠☠*** sa te stópki http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...0topy/103407/1
Stary 2013-08-14, 19:42   #228
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratulacje
To może zrobimy zamiankę?

Na żarciki mi się zebrało
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 19:44   #229
magnusia
Zakorzenienie

selena- gratuluję dziewuszki pomyśl sobie, że będziesz kiedyś miała od kogo ciuchy pożyczać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-14, 19:46   #230
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Hej dziewczyny ! Ale lecicie, aż boję się jutro jechac i Was tutaj zostawiać :p

Dzisiaj w nocy przeżyłam koszmar - o 3 obudził mnie tak potworny ból brzucha, że aż się zwijałam. Bolało podbrzusze, trochę było twarde (ale tylko przy lezeniu na plecach, na boku już nie), ale chyba największy ból umiejscowił się w prawym biodrze. Jeśli dziś to się powtórzy to już nawet nie czekając jadę na dyżur.
Wydaje mi się, że ten ból mógł pojawić się ze zmęczenia - ostatnio bardzo dużo spaceruje. Moja mama mowila, że właśnie dlatego ciaze przelezec musiala, bo pojawiał się ten ból po każdym niemal spacerku.
Jeśli któraś z Was miala tak i jakoś sobie poradziła to mówcie. Mam nadzieję, że to nic groźnego a wizyta dopiero 30.

Dzisiaj wyszłam w końcu coś dzieciu kupic - stanęło w końcu na albumie i śpioszkach.
Przy okazji- chyba na prawdę dużo tych chłopaków - ubranek wybór niewielki, bo wszystko dla dziewczynek.
I trochę przeraziłam się cenami wózków ale przynajmiej podotykałam sobie. I jak na ta chwilę nadal skłaniam się ku roan marita zobaczymy czy coś się zmieni jak do zakupu przyjdzie.
Stary 2013-08-14, 19:56   #231
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pomponka Pokaż wiadomość
Dzięki dołek z ciążą związany, panicznie bałam się połówkowego, pierwszą ciążę straciłam w wyniku wady genetycznej w dodatku na ostatniej wizycie u gina wyszło że mi się szyjka skróciła, co prawda jeszcze jest w normie bo miała 34 mm ale wcześniej miałam ponad 40... Ale dzisiaj na połówkowym wyszło, że ma 36 mm, nie wiem czy się wydłużyła od mojego oszczędnego trybu życia czy co tam się podziało ale jestem spokojniejsza
Ja na ostatniej wizycie miałam 30parę mm (nie pamiętam dokładnie ile) i gin powiedział, że to wystarczająco.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 20:15   #232
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Zdecydowanie nie są to ruchy, które można porównać do aktywności malucha (a u mnie już po połowie ciąży). Mała rusza się z różną częstotliwością-są dni (tak jak dziś), że robi to bardzo często i dość długo, a są takie, że cały dzień nic albo tylko jakiś pojedynczy kopniak.
Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Pech chciał, że zepsuła nam się pralka - 2 miesiące po wygaśnięciu gwarancji. Był facet i co programator cały trzeba wymienić nowy z Amici kosztuje o 500 zł a używany ze 150 zł, więc jak nie znajdę używanego a na allegro i w necie nie ma to, nową pralkę kupujemy . No i chyba, żeby rozłożyć po kosztach to wózek będzie używany, widziałam na allegro w super stanie wózki i chyba na taki się zdecydujemy.
Ale niefart z tą pralką! Mam nadzieję, że jednak znajdziecie tą część używaną.
Stary 2013-08-14, 20:31   #233
Pomponka
Raczkowanie

GG do Pomponka

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Pomponka możesz mi powiedzieć co to była za wada genetyczną i jeśli milas robione badania jakie ryzyko ci wyszło i której Trisomii?
To nie była żadna z trisomii, tylko rzadki zespół wad układu kostnego i nerwowego, nie do wykrycia przez żadne badania prenatalne, jedynie usg. Także nie miałam żadnych więcej badań.

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja na ostatniej wizycie miałam 30parę mm (nie pamiętam dokładnie ile) i gin powiedział, że to wystarczająco.
A wcześniej miałąś dłuższą szyjkę?
Pomponka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-14, 20:33   #234
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dziewczynki są fajne! No i chłopcy też. W każdej sytuacji są w sumie same plusy. Ty będziesz kupować sukieneczki,czesać kiteczki. Będzie super! A może za drugim razem uda się chłopiec...
Mój mąż właśnie mówi, że on chce dziewczynkę, żeby jej kupować sukienki i spineczki.
Stary 2013-08-14, 20:42   #235
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pomponka Pokaż wiadomość
A wcześniej miałąś dłuższą szyjkę?
Nie wiem, bo tylko na ostatniej wizycie powiedział ile ma.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 20:46   #236
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
Dzięki, muszę wypróbować, choć u nas 2/3 rodziny (poza moją mamą) woli niesłodkie( a mama może doslodzić)

A długo pieczesz?
hmm.. 5 minut? Piekę, aż do momentu jak są brązowiutkie Tylko gofrownicy nie można ustawiać na maxa, bo na zewnątrz się spalą, a w środku będą surowe.

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Ejani, zgadzam się w 100%, że te gofry są pyszneee... wogóle cała ta strona internetowa jest pełna niesamowitych przepisów. Od siebie polecam z tej strony przepis na naleśniki francuskie - są przepyszne, chyba nigdy tak dobrych nie jadłam.
/
Też uwielbiam tę stronę Wszystko zawsze pięknie wychodzi

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Tez opcją nr 2 i ostatnia jest bocianek, bo ponoc tez darmowy? wiec jezeli mozesz wywiedziec sie dla dobra naszej trójki, czy maja miejsca, kiedy startuje nowa grupa/grupy odpowiednie dla mamus styczniowo-lutowych i dlaczego do jasnej cholerki nie odbieraja telefońow to bede wdzieczna. Na kamienskiego tez nie odbierali, dopiero osobiscie sie dowiedzialam, ze nic nie wskóram Ja jednak wolalabym sr zaliczyc, ok poczytac moge, ale wole przecwiczyc na lalach zmiane pieluch i pielegnacje noworodka. Zwlaszcza, ze dzis tam na Kamienskiego widzialam kilkudniowe albo i kilkugodzinne maluchy wraz z ich obolalymi mamami z kwasnymi minami i mnie to naprawde przerazilo...

:p
No właśnie ja też wolę pochodzić, bo wiem, że po porodzie będę samiutka (of course nie licząc tż) więc jakoś będę musiała sobie radzić. Nigdy nie miałam takiego maluszka na rękach więc bez sr mogłabym zaliczyć mała porażkę :P Fajnie by było gdyby z tym bociankiem się udało . Ja niestety na razie jestem z dala od Wrocławia więc nie dam rady się tam przejść.

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Też mam wizytę 28 sierpnia, więc dołączam do grona , idę do gina na 17.00, ale szykuje się niezła obsuwa, bo pan dr po urlopie pewnie będzie chciał wszystkie swoje ciążówki obejrzeć
I ja też mam wizytę 28 sierpnia, z tym, że o 14 Więc jest już nas chyba 5? 6?

Miłego wieczoru życzę!
Stary 2013-08-14, 20:52   #237
kukurydzianaa
Rozeznanie

Jest tu ktoś z Lublina?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-14, 20:56   #238
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
To może zrobimy zamiankę?

Na żarciki mi się zebrało

Selena, ja się obawiam tego samego. najpierw było mi wszystko jedno, potem lekka nadzieja na chłopca a teraz już o brzuchu mówię ON, w sklepach też tylko do chłopięcych mnie ciągnie

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 20:59   #239
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Jest tu ktoś z Lublina?
Jest, jest
Stary 2013-08-14, 21:34   #240
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość

Kurcze,ale pechowo z tą pralką!
My tak mieliśmy kilka lat temu,że w jednym miesiącu i pralka i lodówka padła,a w następnym telewizor. A nie były to stare sprzęty.
Oby udało się kupić używany programator!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości