Ćwiczenia na płaski brzuch - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-03-13, 17:48   #211
Agafitness
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuch i dieta

Rozumiem i dlatego napisałm,że najpierw należy "uleczyć" duszę a dopiero później ciało. Lekarz pozwoli uporządkować pewne sprawy,nakierować na właściwe tory,a wówczas łatwiej będzie Ci z motywacją do zdrowego stylu życia.Trzeba to życie poukładać na nowo,bo jak zmotywować się do diety,ćwiczeń,gdy brakuje motywacji do życia? ...

Z drugiej strony wysiłek fizyczny pomaga rozładować stres,rozproszyć xłe emocje.Polecam szczególnie bieganie długodystansowe w terenie,bo świetnie "resetuje" umysł i jest świetne dla ciała
Agafitness jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-13, 21:19   #212
ondatrazibethicus
znaczy piżmak

Cytat:
Napisane przez Agafitness Pokaż wiadomość
Z drugiej strony wysiłek fizyczny pomaga rozładować stres,rozproszyć xłe emocje.Polecam szczególnie bieganie długodystansowe w terenie,bo świetnie "resetuje" umysł i jest świetne dla ciała
Zgadzam się z tym. Wysiłek fizyczny może być dla Ciebie pewnego rodzaju lekarstwem, odskocznią, okazją do wyżycia się, wykrzyczenia, wyrzucenia z siebie emocji. To lepszy sposób na ich ujście niż upijanie się. Bieganie, pływanie, boks, coś takiego bardzo dynamicznego. Może znajdziesz coś dla siebie?

b.
ondatrazibethicus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-14, 16:09   #213
Agafitness
Wtajemniczenie

O właśnie ondatrazibethicus,zapomni ałam jeszcze o boksie. Tam faktycznie można się "wyżyć" emocjonalnie i fizycznie,wyrzucić z siebie gniew,ból i wszystkie złe emocje.

Mam nadzieję,że odstawiłaś alkohol.On Ci nie pomoże,tylko ściągnie na samo dno. Jeśli bedziesz potrzebowała pomocy,porady lub po prostu wygadania się,pisz na PRIV.

Edytowane przez Agafitness
Czas edycji: 2015-03-14 o 16:11
Stary 2015-03-25, 08:24   #214
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Jaki trening polecacie na brzuch i rozciąganie

Dziewczyny,

Ćwiczę regularnie fitness i taniec w klubie fittness. Natomiast widzę, że musze popracować bardziej nad brzuchem i rozciągnięciem (zwłaszcza nó, bo góra akurat jest ok).

Pomyślałam, że dobrze byłoby rano tak przez 15-20 minut robić jakiś króki program koncentrujacy się właśnie na brzuchu/stretchingu (jednego dnia jeden, drugiego drugi). I teraz pytanie- co polecacie? Macie jakieś sprawdzone programy?
Z brzuchem zależy mi na zrzuceniu pozostałosci oponki i na kompleksowym wzmocnieniu mięśni.

Z góry dziękuję
Kolor Bzu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-25, 09:07   #215
cava
Zakorzenienie

Dot.: Jaki trening polecacie na brzuch i rozciąganie

Rozciąganie nastawione głownie na nogi i uelastycznienie stawów biodrowych (bo kierowana do biegaczy), ale sekwencja obejmuje ciało dość kompleksowo

Sekwencje jogi dla biegaczy Fiji Mc Alpine:

https://www.youtube.com/watch?v=2Hf_u0AGdEA

https://www.youtube.com/watch?v=e9ks2LFQ-XI

https://www.youtube.com/watch?v=_IlzyuRQwsc

Nie znalazłam lepszej propozycji i tłukę to, już na pamęć i mieszajac pozycje jak mi akurat potrzeba od ponad 3 lat. I po/przed/zamiast biegania i po fitnesie i po siłowych, ale wtedy dodaję więcej na rozciąganie tułowia i rąk.

Proponuję na początek robić w okolicy lustra, żeby od początku korygować pozycje.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-25, 11:53   #216
pam_c
Raczkowanie

Miejscowo tłuszczu się niestety nie zgubi, ale w przypadku brzucha podstawą jest jednak dieta, jak to u Ciebie wygląda?
pam_c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-25, 12:10   #217
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pam_c Pokaż wiadomość
Miejscowo tłuszczu się niestety nie zgubi, ale w przypadku brzucha podstawą jest jednak dieta, jak to u Ciebie wygląda?
Kompleksowo tłuszczu to ja gubić nie mogę bo i tak mam niedowagę.
Poza tym jak pisałam brzuch to kwestia i tak już mocno naprawiona, chodzi mi o to że taraz muszę go wzmocnić ćwiczeniami.

Diety pewno nie mam idealnej, o co zreszta trudno.
Na sniadania zazwyczaj jem jogurt z domowo zrobionym musli.
Obiady to różnie bo zalezy co ugotuję. Zawsze jednak jest jakieś mięso (kurczak, indyk, chuda wołowina, ryba, od czasu do czasu polędwiczka wieprzowa czy jakies podorby w stylu wątróbki), do tego ziemniaczki/kasza/ryż/czasami makaron i gotowane warzywa albo surówka.
Po przyjściu do domu jem albo coś na ciepło (jajka na miękko, chleb tostowy podpieczony z wędliną podsuszaną, zupę, domową pizzę itd)
Pieczywo kupuję pełnoziarniste i w ogóle mało chleba jemy.
W fastfoodach nie jadam, chyba ze od wielkiego dzwonu.

W międzyczasie podjadam nabiał i owoce (choć wielu nie mogę). Słodyczy praktycznie nie jem, bo nie lubię słodkiego. Czasami kawałek czekolady zjem czy jednego naleśnika z domowym dżemem albo kromkę chleba z miodem i mi to starcza.
Słonych przekąsek też nie lubię. Czipsów, paluszków, prażynek itd nie jadam. Jak mam ochotę coś pochrupać to podjadam płatki kukurydziane albo popcorn robiony beztłuszczowo i niesolony.

Piję trochę alkoholu ale zazwyczaj jest to po prostu lampka wina do kolacji, czy kielszek domowej nalewki.
Na co dzień piję głównie wodę i zieloną herbatę. Czasami czarną herbatę no i raz dziennie dużą kawę z mlekiem.
Soków nie pijam bo są dla mnie za słodkie i nie umiem nimi ugasić pragnienia. Czasami po intensywnym treningu piję napój izotoniczny. Energetyków nie tykam. Herbaty ani kawy nie słodzę. Ogólnie wypijam koło 2,5 litra płynów dziennie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-25, 14:41   #218
krystyna77
Rozeznanie

na rozciąganie świetne są asany z jogi. także dzięki nim można świetnie wyprostować sylwetkę.
krystyna77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-26, 12:04   #219
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Na rozciąganie padły propozycje, a co z brzuchem? Polecaci jakieś programy obejmujące kompleksowo mięśnie brzucha?
Stary 2015-03-26, 16:12   #220
afrodytek
Zadomowienie

jak skutecznie mieć płaski brzuch ?

Mam tłuszczyk na brzuchu, wiem że ćwiczenia cardio spalają tłuszcz. ( zaczęłam ćwiczyć od niedawna na orbitreku 1 h codziennie, 1-2 dni przerwy)
Czy chcąc mieć płaski mam dołożyć jakieś ćwiczenia na brzuch np. z Mel B?? Czy najpierw tylko cardio i spalić tluszczyk a potem na mięśnie? nie chce żeby rosnące mięśnie dodatkowo powiększyły mi brzuch, ale chcę skutecznie go zgubić w ciągu kilku miesięcy. Mam 165 cm wzrostu i ważę 57kg , wiek 22 lata. Całe ciało mam ok, tylko lubię słodycze i przez zimę odłożyły mi się w brzuchu... teraz staram się całkiem zrezygnować ze słodyczy.
afrodytek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-26, 20:40   #221
poshh
Zadomowienie

Dot.: jak skutecznie mieć płaski brzuch ?

Genialne! Nie cwicz brzucha bo jeszcze sie pojawią mięśnie i cię roztyją Żeby taki mięsień urósł potrzbuje solidnego surowca budulcowego, także to nic z górki to nie ma.
Dieta na minus, cwiczenia, ot cała recepta na płaski brzuch. W zasadzie nic odkrywczego.
poshh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-27, 17:11   #222
amelj
Wtajemniczenie

Może zaczniesz ze mną ćwiczyć hip hop abs?
A tak powaznie, znaczy nie to, żeby to nie było to tak jak stwierdziła poprzedniczka, dieta/kcal lekko obciac i cwiczenia, i tyle.
chodź wiedzą mędrcy, że się zbliża mrok bo żaden piorun z ust nie padnie ich,
nie wchodzą z ulgą w tę pogodną noc,
walcz, walcz gdy światło traci swoją moc."
amelj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-28, 06:42   #223
Agafitness
Wtajemniczenie

Najpierw ćwiczenia na brzuch a potem cardio celem spalenia tkanki tłuszczowej.Na efekt "spłaszczenia" brzucha najlepsze są ćwiczenia na jego dolne partie
Stary 2015-04-12, 16:14   #224
10september
Raczkowanie

Mięśnie brzucha

Witam!

Pytanie jak każde - bardzo popularne. Chciałabym się dowiedzieć jaką żywność powinnam jeść, aby pojawiły mi się mięśnie brzucha i lekko go spalić.
Ćwiczę z Jillian Michaels 30 day Shred Lvl3 (jestem w połowie). Powtarzam to drugi raz w tym roku. Poprzednio ćwiczyłam Ripped in 30 days.

Pozdrawiam

Dzięki temu schudłam:
60kg -> 48kg
10september jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-13, 13:53   #225
Leseratte93
Zadomowienie

Dot.: Mięśnie brzucha

Cytat:
Napisane przez 10september Pokaż wiadomość
Witam!

Pytanie jak każde - bardzo popularne. Chciałabym się dowiedzieć jaką żywność powinnam jeść, aby pojawiły mi się mięśnie brzucha i lekko go spalić.
Ćwiczę z Jillian Michaels 30 day Shred Lvl3 (jestem w połowie). Powtarzam to drugi raz w tym roku. Poprzednio ćwiczyłam Ripped in 30 days.

Pozdrawiam
Dieta nie wyrzeźbi Ci brzucha .

Jeżeli chcesz, aby brzuszek był po prostu płaski, to dorzuć do swojej diety więcej produktów zawierających błonnik.
Leseratte93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-13, 14:04   #226
karoless
Przyczajenie

Zgadzam się z odpowiedzią Leseratte93
Stary 2015-04-13, 15:57   #227
katja_24
Zakorzenienie

A ja się nie zgadzam
Mięśnie brzucha to oczywiście odpowiednia dieta i trening. Jedno z drugim musi iść w parze. A nadmiar błonnika może pogorszyc wygląd brzucha zamiast go poprawić.
Podstawa to "czysta miska", trening i duzo wody.
katja_24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-13, 16:05   #228
Leseratte93
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katja_24 Pokaż wiadomość
A ja się nie zgadzam
Mięśnie brzucha to oczywiście odpowiednia dieta i trening. Jedno z drugim musi iść w parze. A nadmiar błonnika może pogorszyc wygląd brzucha zamiast go poprawić.
Ale kto powiedział, że musi się nim obżerać nie wiadomo ile [a później cierpieć na zaparcia]? Troszkę większa ilość błonnika pomoże bez żadnego szwanku dla brzucha, a i jelita wyjdą na tym zdrowo . Ważne, żeby zachować umiar.
Leseratte93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-13, 17:27   #229
katja_24
Zakorzenienie

Akurat od nadmiaru błonnika to mozna dostać co najwyżej biegunki i wzdęć, a nie zaparć, ale mniejsza Co do puenty, pełna zgoda.
Natomiast od samego błonnika mięśnie sie nie pojawią...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-13, 18:36   #230
10september
Raczkowanie

Staram się pić dużo wody i jeść dużo błonnika. Jak u każdej kobiety przed okresem brzuch robi mi się dwa razy większy, ale po kilku dniach wszystko dochodzi do normy.

Jakie ćwiczenia polecacie na brzuch?

Dzięki temu schudłam:
60kg -> 48kg
10september jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-13, 19:44   #231
Butterfly07
Rozeznanie

Cytat:
Akurat od nadmiaru błonnika to mozna dostać co najwyżej biegunki i wzdęć, a nie zaparć, ale mniejsza
Wzdęć owszem, ale biegunki? Nie sądzę zarówno nadmiar błonnika, jak również spożywanie za małej ilości wody przy zwiększonej podaży błonnika może powodować zaparcia. O biegunkach nie słyszałam.
Stary 2015-04-13, 20:00   #232
Aggis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Leseratte93 Pokaż wiadomość
Dieta nie wyrzeźbi Ci brzucha .

Jeżeli chcesz, aby brzuszek był po prostu płaski, to dorzuć do swojej diety więcej produktów zawierających błonnik.
Dieta to podstawa i nigdy się nie wyrzeźbisz jedząc byle co przede wszystkim więcej białka, mniej węgli, dużo wody. Trzeba wywalić z jadłospisu fast foody, białe pieczywo, słodycze, cukier, słodkie i gazowane napoje, smażone jedzenie, wzdymające produkty, jeść zdrowe i pełnowartościowe posiłki. Mięśnie nie zbudują się bez odpowiedniej ilości białka w diecie, podstawowe źródła białka to jajka, ryby, drób.
Cytat:
A ja się nie zgadzam
Dokładnie
Aggis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-14, 15:25   #233
katja_24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Butterfly07 Pokaż wiadomość
Wzdęć owszem, ale biegunki? Nie sądzę zarówno nadmiar błonnika, jak również spożywanie za małej ilości wody przy zwiększonej podaży błonnika może powodować zaparcia. O biegunkach nie słyszałam.
Tak mi się coś wydaje, bo błonnik chyba wzmaga ruchu robaczkowe jelit? Pewna nie jestem, gdzies cos tam czytałam/słyszałam. Wydaje mi się, że nadmiar błonnika działa przeczyszczająco.

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Aggis Pokaż wiadomość
Dieta to podstawa i nigdy się nie wyrzeźbisz jedząc byle co przede wszystkim więcej białka, mniej węgli, dużo wody. Trzeba wywalić z jadłospisu fast foody, białe pieczywo, słodycze, cukier, słodkie i gazowane napoje, smażone jedzenie, wzdymające produkty, jeść zdrowe i pełnowartościowe posiłki. Mięśnie nie zbudują się bez odpowiedniej ilości białka w diecie, podstawowe źródła białka to jajka, ryby, drób.

Dokładnie
Otóż to
Stary 2015-04-15, 11:53   #234
Ewa_26
Raczkowanie

sama dieta nic ci nie da. Powinnaśzdrowo sie odżywiać to fakt, ale również powinnaś dużo cwiczyć. Możesz robić różne ćwiczenia na brzuch nie tylko same brzuszki. Tylko pamiętaj raz na tydzień przerwa, żeby mięśnie odpoczęły.
Ewa_26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-29, 19:22   #235
iguaa
Zakorzenienie

górna część brzucha

Cześć Dziewczyny!
Moim marzeniem jest posiadanie płaskiego brzucha. Niestety wygląd jego górnej jak i dolnej części nie są dla mnie zadowalające. Najgorsze jest to, że górna część nie jest płaska, a lekko wypukła. Gdy zjem za dużo, to także objawia się zwiększeniem górnej części (dolnej także, ale większości ludziom "wywala"tylko dolny brzuch, a mi niestety powiększa się również góra). Oczywiście nie podoba mi się to.. Biegam, jem raczej zdrowo.. Już się zaczęłam zastanawiać czy to nie jest taka moja natura, ze górna część nie jest idealnie płaska jak u większości szczupłych osób. Mój tata ma z natury bardziej wypchnięte żebra do przodu i pomimo tego, ze nie ma w tej części brzucha zbyt dużo tłuszczu to automatycznie wizualnie wygląda to tak jakby go miał. Ja też mam żebra bardziej wypchnięte do przodu niż np. moja siostra..Może to po części też tego kwestia?? Dodam, ze ważę ok 53 kg przy wzroście ok.167,5 cm. Mam szczupły typ budowy.Zawartość tłuszczu wynosi nieco ponad 20%. Wiem, że mogłabym go zredukować do ok.18% i będzie super.
Dziś np. biegałam. Zawsze robię duże przerwy po obiedzie a przed treningiem, ale dziś niestety nie mogłam sobie na to pozwolić i po ponad godzinie poszłam biegać. Bieg nie był jakiś super komfortowy-czułam, że jedzenie się trawi w związku z czym nie biegało mi się jakoś lekko, ale źle też nie bylo. Jak wróciłam to górna czesć brzucha była bardzo duża-zdecydowanie większa od dolnej. Wcześniej raczej tak nie miałam..Wyglądało to okropnie, normalnie nawet po jakimś obżarstwie, jeśli się zdarzy, tak nie mam...Biust mam mały, więc wyglądało to naprawdę nieciekawie..
Macie może jakieś porady, co mam zrobić? Ćwiczenia na górne mięśnie brzucha raczej nie przynoszą efektu. Zresztą te mięśnie są nawet troszkę wykształcone, ale co z tego skoro z boku brzuch nie wygląda płasko..

iguaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-29, 21:05   #236
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4
Dot.: górna część brzucha

Mam kolegę z budową - z opisu - podobną do Twojej. Ma dość mocno wystające żebra, i jak schudnie - wygląda jakby miał dziurę w podbrzuszu. Na kościec niestety nic nie poradzisz.
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-30, 11:24   #237
Ewa_26
Raczkowanie

Dot.: Czy warto robić brzuszki, żeby zgubić troszkę brzuszka?

moim zdaniem brzuszki pozwalają pozbyć się tłuszczyku, sama je robię i widzę efekty. Jednak musisz je robić regularnie. Poza tym fajnym sposobem są bańki chińskie masujesz się nimi smarujesz pierw ciało oliwką, a potem masaż, działa!
Ewa_26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-30, 11:43   #238
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iguaa Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Moim marzeniem jest posiadanie płaskiego brzucha. Niestety wygląd jego górnej jak i dolnej części nie są dla mnie zadowalające. Najgorsze jest to, że górna część nie jest płaska, a lekko wypukła. Gdy zjem za dużo, to także objawia się zwiększeniem górnej części (dolnej także, ale większości ludziom "wywala"tylko dolny brzuch, a mi niestety powiększa się również góra). Oczywiście nie podoba mi się to.. Biegam, jem raczej zdrowo.. Już się zaczęłam zastanawiać czy to nie jest taka moja natura, ze górna część nie jest idealnie płaska jak u większości szczupłych osób. Mój tata ma z natury bardziej wypchnięte żebra do przodu i pomimo tego, ze nie ma w tej części brzucha zbyt dużo tłuszczu to automatycznie wizualnie wygląda to tak jakby go miał. Ja też mam żebra bardziej wypchnięte do przodu niż np. moja siostra..Może to po części też tego kwestia?? Dodam, ze ważę ok 53 kg przy wzroście ok.167,5 cm. Mam szczupły typ budowy.Zawartość tłuszczu wynosi nieco ponad 20%. Wiem, że mogłabym go zredukować do ok.18% i będzie super.
Dziś np. biegałam. Zawsze robię duże przerwy po obiedzie a przed treningiem, ale dziś niestety nie mogłam sobie na to pozwolić i po ponad godzinie poszłam biegać. Bieg nie był jakiś super komfortowy-czułam, że jedzenie się trawi w związku z czym nie biegało mi się jakoś lekko, ale źle też nie bylo. Jak wróciłam to górna czesć brzucha była bardzo duża-zdecydowanie większa od dolnej. Wcześniej raczej tak nie miałam..Wyglądało to okropnie, normalnie nawet po jakimś obżarstwie, jeśli się zdarzy, tak nie mam...Biust mam mały, więc wyglądało to naprawdę nieciekawie..
Macie może jakieś porady, co mam zrobić? Ćwiczenia na górne mięśnie brzucha raczej nie przynoszą efektu. Zresztą te mięśnie są nawet troszkę wykształcone, ale co z tego skoro z boku brzuch nie wygląda płasko..

20% dla kobiety to jest bardzo dobra ilość tłuszczu! MAŁA!

Tez mam takie wypchnięte do przodu żebra.
Taki stan może mieć różne przyczyny. Częściowo żebra mogą być tak uformowane, częściowo może na to nakładac się wada postawy i złe nawyki utrzymywnaia postawy.

Zapisz sie na Piltes, to moze dac jakiś dobry skutek.
Widzę po sobie ze po 2 latach pilatesu, mimo ze moje zebra są tak "beczkowato" zbudowane, to jednak nauczenie bardziej poprawnych wzorców ruchu i utrzymywania postawy, jest trochę lepiej.
A o wiele lepiej jest, jak wykonuję jakieś ćwiczenia.
Kiedyś żebra sterczały bardzo przy robieniu czegokolwieik, teraz jakoś inaczej sie to wszytko "ukąłda" i nie wychodza one dodatkowo do przodu.

I chudniecie na to nie zadziała w ogóle, wręcz przeciwnie, im człowiek chudszy tym bardziej widoczne sa sterczące żebra. Lepszym kierunkiem jest budowa masy mieśniowej i trzymanie tych minimum 20% tłuszczu, co maskuje taką budowę żeber.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-30, 17:49   #239
Krewetkor
Raczkowanie

Ja bym doradziła wzmocnienie mięśni brzucha (ale na całej długości, czyli nie jakieś śmieszne brzuszki, tylko. np. unoszenie nóg w zwisie na drążku) i po prostu napinanie go w ciągu dnia - ja mam duże problemy z wydętym brzuchem (obżeram się zwyczajnie ), w ciągu dnia napinam i jest spoko, płasko. A jak puszczę, to łojezu, z szósty miesiąc jak nic
Krewetkor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-30, 22:53   #240
iguaa
Zakorzenienie

Kochane, dziękuję za odpowiedź. U mnie niestety to nie są żebra wystające z powodu chudości.. Nie sterczą mi i nie widać ich głym okiem jak u jakiejś wychudzonej dziewczyny. Wiec mam nadzieje,ze wieceie o co mi chodzi.. z boku chciałabym być węższa i płaska.
Pilates- super pomysł. Kiedyś chodziłam na jogę i bardzo to lubiłam. ;-)
A co do napinania brzucha w ciągu dnia to, czy napnę czy nie-płaski nie jest, tylko widać wybrzuszenie..

iguaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości