![]() |
#211 | |
Zadomowienie
|
Re: Dot.: Odp: Dot.: Re: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() ![]() kurcze nie wiem co Ci napisać.. hmmm moze naprawde jak bys przyjechała do pl na miesiac czy dwa,pobyla z rodzicami,oni z wnusiem,spotkala sie ze znajomymi ,reszta rodziny ... może wtedy byś wszystko przemyślała i zrozumiała czego chcesz?? dobrze ,ze masz takich cudownych rodziców,zawsze mozesz pewnie do nich wrócić,niezależnie od tego jaką decyzje podejmiesz będą z Tobą. Kochana a przed ciążą już miałaś takie ogromne wątpliwości? może hormony Ci szaleją??? ![]() ![]() zjadlam wlasnie całą paczkę kabanosów ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Re: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#214 |
Rozeznanie
|
Ilona
Moim zdaniem będzie już widać nawet jak Owu była bardzo późno. Kandaluska Cały czas staram się mylić pozytywnie z lepszym lub gorszym skutkiem ![]() Keshha Czasem tak się dzieje, że los płata nam figla. Najważniejsze jest szczęście Twoje, Wojtka i Groszka ![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Kobietki, uciekam do łóżka- kolorowych snów |
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Re: Dot.: Odp: Dot.: Re: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
Kurcze może pogadaj z lekarzem i zapytaj czy jest taka możliwość Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#216 |
Raczkowanie
|
uciekam spać kobietki,dobranoc
![]()
#217 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i jeszcze mi powiedział żebym jechała :-( czemu nigdy nie powie że kocha i że chce żebym z nim była tylko zawsze to jedz :-( z jednej strony tłumacze sobie że w ten sposób próbuje się chronić, z drugiej że mu nie zależy :-( ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Santom co u Ciebie jak się czujecie Ty i Groszek?? to teraz ja się kłądę spać bo już po północy u mnie... dla was dobrego dnia ![]()
Edytowane przez kashha Czas edycji: 2013-08-29 o 06:15 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
a tak czytam sobie pocichutku Twoja historie... smutna powiem Ci... i wiem co czujesz, z ta roznica, ze ja mam troche mniejszy problem, zeby sie spakowac i wyjechac, tzn miedzy mna a tz jest bardzo dobrze, ale czasem potrzebuje odskoczni, bo tez sie czuje w tej norwegii samotna i wcale nie lubie tego kraju, niestety nie mam szczescia do ludzi i trafiam w wiekszosci na czubow(tzn jeli chodzi o rodowitych mieszkancow). mam jedna znajoma, dosc dobra, z moja szefowa tez mam dobry kontakt, ale to wszystko. moi tescie tutaj mieszkaja, wiec Tz tez nie do konca rozumie moja tesknote za rodzina
![]() a czujemy sie dobrze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 | |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
kashha bardzo mi przykro ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Przyczajenie
|
Dzien dobry
![]() pisalam wczoraj,ale skasowala mi sie wiadomosc wiec juz nie mialam ochoty pisac od nowa,tz mial wolne,wiec dosc duzo czasu spedzilismy poza domem. Dziekuje za mile przyjecie I mam nadzieje ze wspierajac sie wzajemnie dotrwamy do konca,do naszych tp. Powoli opanowuje mnie euforia z powodu Maluszka,i juz planuje nasza przyszlosc.kariera poczeka pewnie ![]() ![]() co do dziewczynki,bardzo bym chciala przelamac choc troche ten domowy testosterone,ale nadziei nie ma,u tz w rodzinie sami panowie prawie,wiec jak sam mowi szanse nikle ![]() Kashha,rozumiem po czesci Twoje odczucia,sama mieszkam za granica juz od 7 lat,nigdy nie planowalam takiego zycia,bo jest ciezko,czasem wrecz depresyjnie,wszystkie swieta,rodzinne uroczystosci etc.do tego nigdy nie bedzie to nasz dom w 100%,nigdy nie bedziemy miejscowi,zawsze metka emigranta.dobrze ze masz tam znajomych,choc zawsze z rodzina I w Polsce to inaczej.Z tego co wiem to w pierwszym trymestrze lot nie jest wskazany,ostatnio kolezance lekarz odradzal,ale w drugim nie ma wiekszych przeciwskazan jesli ciaza bez zagrozen,nawet wskazane takie wakacje kolo 20tyg.Pewnie gdybys pobyla troche w Polsce,zatesknilabys za USA,ja tak zawsze mam,.a tz pewnie tak tylko mowi,moj tez zawsze zamiast zaglebic sie,pogadac,dowiedziec sie gdzie jest problem,od razu 'a rob co chcesz',faceci w wiekszosci sa prosci,wielu rzeczy nie widza,wydaje mi sie ze im po prostu nie chce sie zbyt wysilac,i trzeba z nimi sprawy jasno stawiac. zmykam szykowac sniadanie,Starszak zaczyna dzisiaj duza szkole ![]() biedak obdarty z dziecinstwa,Mama sie chyba bardziej stresuje niz sam zainteresowany ![]() milego dnia wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
berry, a gdzzie mieszkasz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Wtajemniczenie
|
to jak na razie to dużo tu dziewczyn z zagranicy
![]()
![]() |
#223 |
Rozeznanie
|
Martusiaaa
Ja jestem z ziomalką z Wielkopolski ![]() Dziś chce mi się płakać, oglądając Ostry Dyżur miałam łzy w oczach ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Przyczajenie
|
Santom mieszkam w zachodniej Irlandii,malutkie miasteczko,ale juz chyba sie przyzwyczailam.do Polski srednio raz na rok przyjezdzamy,choc teraz to pewnie juz nie wiem kiedy,tz nie Polak wiec go nie ciagnie.
Dzielny ten moj synus,nawet nie dal Matce buziaka,az trudno uwierzyc ze 5 lat temu byl moimi II kreseczkami,a tu juz szkola,i tak powaznie wygladal w tym mundurku,az sie lezka zakrecila ![]() A ja za Waszym przykladem zrobilam kolejny test,i jak wol ''pregnant 2-3weeks'',poczekam jeszcze z miesiac I pojde do poloznej na mierzenie,wazenie I wywiad,oby nic sie nie dzialo zlego przez ten czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Raczkowanie
|
Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
co tak dzisiaj cichutko ???
ja dzisiaj się już trochę pogodziłam z faktem że nie będę jeszcze mamusią. ale biorę się za siebie bo coś mi się przytylo ostatnio ![]() może zacznę cwiczyc z Chodakowska bo dużo dziewczyn ja chwali ![]() i tak jak mówiłam pójdę teraz do ginekologa powiem mu co i jak niech mi zrobi wszystkie badania. i niech mi powie czy mogę się starać czy nie , może on nam coś poleci . bo przy poprzednich staraniach poprostu kochalismy się co dwa dni i tyle ![]() ![]() ![]() będzie dobrze musi być dobrze ![]() mam wspaniałego narzeczonego który przegadal ze mną do 3 nad ranem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() trochę takie głupie gadanie ale podnosi na duchu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#226 |
Przyczajenie
|
M_aria
![]() Ilona,Antos na pewno niedlugo bedzie z Wami,swoja droga piekne imie moj Starszak ma tak na drugie,cierpliwosci,latwo mi mowic wiem,ale czasem jak bardzo sie chce to tak szybko nie wychodzi,mialam tak z druga ciaza,z pierwsza udalo sie od razu,a na druga tak dlugo namawaialm tz,nie chcialam duzej roznicy wieku miedzy dziecmi,chcialam urodzic jak jest cieplo,etc,i staralismy sie ponad rok,kazda @ to lzy,depresja,mimo monitorowania owulacji jakos nie chcialo zaskoczyc,dopiero jak odpuscilam,skupilam uwage na nowej pracy,przestalam sie starac,udalo sie.wiem ze duzo dziewczyn tez tak ma,wiec sie nie nastawiajcie,traktujcie ten okres jak miesiac miodowy,duzo seksu malo stresu I sie uda,czasem tez wyjazd na wakacje pomaga trzymam mocno kciuki ![]() Edytowane przez m_berry Czas edycji: 2013-08-29 o 11:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Rozeznanie
|
m_berry
Sama nie wiem jak się czuję. To jest bardzo głupie ale czasem tak sobie myślę że chciałabym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Juuuz? Moja dzidzia sie urodzila w maju tego roku, a tu juz mlodsze kolezanki i mlodsi koledzy jej rosna
![]() Gratulacje i powodzenia dziewczyny ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#230 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Wszystkim majowo-czerwcowym mamusiom zycze spokojnej ciazy i wytrwalosci!!!!
![]() Mama majowa 2011 (a mialam byc kwietniowa ![]() ps. Podczytuje was troszke, bo mam cicha nadzieje dolaczyc do waszego watku za jakies 2-3 tygodnie ![]() ![]()
#231 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
ilona, Twoj Tz sie stara podniesc Cie na duchu, napewno wkrotce bedzie fajnym tata:P Ja wkoncu zdobylam sie na test bo okres prawie dwu dniowy jakos mnie tak zastanowil i te ciagle zmeczenie, ale niestety wynik negatywny
![]() keshha, trudna masz sytuacje, pamietaj ,ze zawsze sluchaj tylko siebie, bo ktos Ci w takich sprawach doradzajac moze nieumyslnie nawet doradzic zle, licza sie Twoje uczucia. A odpoczynek i troche tesknoty za druga osoba uwazam ,ze pomaga w zwiazku, daje czas, a nawet troche zmusza do jakis przemyslen, czyli moze wyjazd by Ci rozwial troche za i przeciw. Ja natomiast nie jestem zdania by robic cos bo jest dziecko, bo jesli cos sie ma rospasc to bez wzgledu na dziecko sie rozpadnie. Musi byc miedzy ludzmi, ta chemia cos co laczy bez wzgledu na wszystko. Ja z mezem jestesmy bardzo rozni, ja mam twardy, silny,wrecz nie kiedy wrednyi upiardliwy charakter a tz spokojny, opanowany, taktowny, zawsze z dobrym slowem, zero gniewu czy jakis zlych emocji, czyli chodzacy pozytyw kontra negatyw ja. kochana przesylam Ci dobre fluidy ![]() ![]()
cionza ![]() Edytowane przez Czarnula204 Czas edycji: 2013-08-29 o 14:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() no i brak okresu tylko mam ten śluz brozowy hmm... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#233 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
Ja właśnie też się zastanawiałam jak to z tym seksem w ciązy jest. Wizytę mam dopiero w poniedziałek u gin i nie wiedziałam czy to nie zaszkodzi ciązy. Ale jak piszecie że można. To zabieram się za męża ![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
A próbowałaś rozmawiać z mężem że w USA ci źle że chcesz do PL. Zaproponowałaś mu powrót??? Trzeba ze sobą rozmawiać... Inczej nie da się załatwić trudnych spraw! ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
Moim skromnym zdaniem wyjazd do rodziców na wakacje nie jest dobrym pomysłem jeśli mąż z toba nie jedzie. Ty jesteś samotna tęsknisz też pewnie za mężem. Wyjazd samej do Polski to błąd. Próbój naprawiać swoje życie i małżeństwo z mężem nie z rodzicami. ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
Czy twój mąż wie o tym??? Jemu powinnaś to wszystko powiedzieć.
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie nowe dziewczyny !!
Wybrałam się w końcu na tą betę i teraz proszę, pomóżcie rozszyfrować, bo tych tabelek to ja nie rozumiem. W I badaniu (27.08 godz. 19) wyszło mi 30596 (co zgodnie z tabelkami może wskazywać na 6, 7 a prawie nawet na 8 tydz?). OM miałam 14.07 więc według tego to chyba jestem w 7 tc, tak? W II badaniu (29.08 godz. 15) wyszło 41367.. Czyli niby rośnie! ale pan w laboratorium mnie nastraszył, bo powiedział, ze wynik powinien się po 2 dobach podwoić ![]() Czy to oznacza, że się za wolno rozwija? Dopiero jutro ide na USG (w ostatni piątek jeszcze serduszko nie biło). Mam się już martwić?? Proszę te doświadczone z Was, dodajcie otuchy.. |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Przyczajenie
|
Witam się popołudniowo jak się dziś mamusie czujecie, bo mnie dziś dopadło strasznie zmęczenie, w pracy myślałam, że zasnę, a w dodatku strasznie mnie piersi bolą mam wrażenie, że mi je zaraz rozsadzi czy Wy macie to samo?
|
![]() ![]() |
![]() |
#236 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Będzie dobrze ![]()
![]() |
#237 | |
Zadomowienie
|
Re: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Moj maz to takidziwny stwor ktorynie lubi rozmawiac. Czasem wydaje mi sie ze on mysli ze jak nie bedzie o problemie mowil to problem sam zniknie. ![]() A ja wiem, ze wlasnie stad biora sie nasze problemy :-( Kazda proba rozmowy konczy sie jego fochem i ucieciem rozmowy... ehhh ciezki przypadek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Rozeznanie
|
Co to jest beta-HCG i czemu służy jego oznaczanie?
Gonadotropina kosmówkowa, bo tak brzmi pełna nazwa beta-HCG, jest hormonem, to znaczy substancją wytwarzaną przez organizm w celu kontroli funkcjonowania określonych narządów. HCG przypada rola szczególna, ponieważ pod jej wpływem pozostaje wyjątkowy proces - rozwój wczesnej ciąży. Rozwijający się zarodek docierając jajowodem do jamy macicy składa się z grudki komórek zwanych węzłem zarodkowym i otaczającej go warstwy komórek określanych mianem trofoblastu. To właśnie w obrębie trofoblastu rozpoczyna się produkcja i wydzielanie HCG. Hormon poprzez krążenie dociera do jajnika , gdzie stymuluje powstałe właśnie ciałko żółte do produkcji progesteronu. Ciałko żółte jest pozostałością po pękniętym pęcherzyku jajnikowym. Do momentu gdy trofoblast ostatecznie przekształci się w łożysko ciałko będzie utrzymywać odpowiedni poziom progesteronu, koniecznego do prawidłowego rozwoju ciąży. W ten sposób zarodek wpływa na odpowiednie przygotowanie macicy i zapewnia utrzymanie się tego stanu przez okres trwania ciąży. Ponieważ wraz ze wzrostem ciąży zapotrzebowanie na progesteron wzrasta, również produkcja i wydzielanie HCG zwiększa się w ciąży bardzo szybko. Już od pierwszych dni po zagnieżdżeniu się zarodka w macicy, w surowicy krwi matki można wykryć gonadotropinę kosmówkową, a jej poziom osiąga charakterystyczne maksimum między 50 i 80 dniem po miesiączce. Z reguły poziom betaHCG podwaja się co 2- 3 dni. Hormon jest wydalany z moczem ciężarnej i dzięki temu wykrywanie jego obecności stało się podstawą działania powszechnie stosowanych testów ciążowych. Metoda ich działania opiera się na co prawda złożonej, ale za to bardzo czułej metodzie z użyciem odpowiednich przeciwciał anty-HCG. Obecnie proste testy ciążowe dostępne w aptekach pozwalają z dużym prawdopodobieństwem potwierdzić ciążę już w terminie spodziewanej miesiączki. Dynamika wzrostu poziomu gonadotropiny kosmówkowej w surowicy krwi jest niezwykle pomocna w diagnozowaniu powikłań, które mogą wystąpić w I trymestrze ciąży. Dotyczy to głównie kobiet u których w pierwszych tygodniach ciąży występują podejrzane plamienia lub krwawienia. O ile poziom beta HCG w kolejnych badaniach wzrasta, rokowanie jest z reguły pomyślne. Zmiany w stężeniu gonadotropiny w surowicy są też pomocne przy rozpoznawaniu ciąży pozamacicznej. Przykładowe zmiany w poziomie beta-HCG : Kolejne tygodnie ------------Poziom beta-HCG ( mIU/ml ) licząc od ostatniej miesiączki 3---------------------------------- 3-50 4--------------------------------- 3 - 426 5--------------------------------- 19 - 7.340 6--------------------------------- 1.080 - 56.500 7-8------------------------------ 7.650 - 229.000 9-12---------------------------- 25.700 - 288.000 13-16-------------------------- 13.300 - 254.000 17-24-------------------------- 4.060 - 165.400 25-40-------------------------- 3.640 - 117.000 dla paciarottykochana nie stresuj sie ![]()
cionza ![]() Edytowane przez Czarnula204 Czas edycji: 2013-08-29 o 17:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Rozeznanie
|
Paciarotta
Głowa do góry jutro już wszystko będziesz wiedzieć, my przecież nie jesteśmy lekarzami, a badanie usg wszystko pokarze. Myślę że jutro usłyszysz pięknie bijące serduszko. O której ta wizyta? |
![]() ![]() |
![]() |
#240 | |
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:11.