Rossmann cz. XIX - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-26, 15:50   #211
Kretka666
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Rossmann cz. XIX

Cytat:
Napisane przez gfpink Pokaż wiadomość
To się domyśliłam sama byłam ciekawa jaki to ma związek z rzęsami i dlaczego akurat Alterra
To przez olej rycynowy
Stary 2013-08-26, 15:52   #212
Sasabina
maskott

Dot.: Rossmann cz. XIX

Cytat:
Napisane przez Atenya Pokaż wiadomość
Podobno ten brzozowo-rokitnikowy jest świetny, ale teraz aż się boję kupić...A jaki masz rodzaj skóry??
z upływem lat coraz bardziej odkrywam, że to nowy rodzaj - upierdliwa
jest sucha i wrażliwa, a od jakichś 2-3lat zaczęła się mocno buntować na drogeryjne kremy i właśnie często kremy mi tak zatykają pory - brak takich ewidentnych czerwonych pryszczy, ale sporo na skroniach i brodzie takich "wzgórz" (które swoją drogą potem rozdrapuję)

Cytat:
To jakby co to nr 144 Jest trochę cieplejszy, ale ładnie wygląda. Mam go teraz na paznokciach nawet. Szkoda, że je wycofali.

http://2.bp.blogspot.com/-dLhMALqol2...IMG0916wmw.jpg
chyba mam ten lakier w zbiorze i u mnie on bardziej jaskrawo wychodzi na dłoniach, nie jest taki zgaszono-mleczny jak tu na fotce...
Sasabina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 15:56   #213
colinca
Rozeznanie

Cytat:

Lubię tę skośną, ale najbardziej podpasowała mi ta różowa. Jest cudowna. Przez nią wydaje mi się, że ta skośna teraz trochę gorzej łapie, ale możliwe,że jest po prostu gorszą pęsętą. Polecam różową, choć ona jest z Elite.
Dzięki za opinie zależy mi na dobrym łapaniu, no chyba jak każdej z nas
colinca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 15:58   #214
Justine1989
Zakorzenienie

gazetkę oglądałam w tele tygodniu i oprócz pęsety nic mnie nie zainteresowało

byłam dziś w 3 rossach i w największym dorwałam jedwab biosilk-widocznie rano akurat został wyłożony, w pozostałych nie było, kupiłam jeszcze słodzik i duże opakowanie chusteczek babydream

specjalnie patrzyłam na puder synergen bo ostatnio któraś się pytała i najjaśniejszy jest nr 04, wydaje mi się, że coś grzebali przy nich bo odcień 06 jest pomarańczowy, a pamiętam, że w starej numeracji nie było takiego odcienia i praktycznie wszystkie miały zbliżony kolor

w cnd było sporo ozdób do paznokci (ale to dot. dużego rossa bo w mniejszych nigdy nie widziałam) i cążki/nożyczki z elite, obniżone ok. 12 zł mniej więcej
widziałam też odżywkę z dove chroniącą przed temperaturą, żel śliwkowy OS, pianka Synergen, jakieś kremy
Justine1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 15:58   #215
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SummertimeSadness Pokaż wiadomość
jest jakaś wizażanka z Radomia? który ross jest najlepiej zaopatrzony w dermokosmetyki i ogolny asortyment.
ja najbardziej lubię chodzić do Gamy, czy jak to tam się teraz zwie, na Grzecznarowskiego też fajny jest
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 15:58   #216
gfpink
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
To przez olej rycynowy
właśnie mnie skusiłyście ale u mnie w rossie nie ma tej pomadki ;/ będę w Warszawie to poszukam. Gdzie można ją znaleźć ?

gfpink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 16:00   #217
cedrowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez orangemisia Pokaż wiadomość
hey
Dziękuję za gazetkę. Wpadło mi w oko kilka rzeczy m.in. suchy szampon(moim zdaniem jest ok, tani i nie zostawia białego proszku na włosach), gumki do włosów(będzie to moje podejście nr 2. Za pierwszym razem byłam niezadowolona z nich, ponieważ prawie natychmiast pękały. Może trafiłam na jakieś felerne oraz karma dla psa.
Możecie co nieco powiedzieć mi na temat tej karmy w puszce? Wiem, że nie jest super jakości, ale może wasi pupile ją jedzą. Jak wygląda na tle innych supermarketowych karm?

Ja również nie polecam plastrów z woskiem ISSANA. U mnie nie robiły nic, oderwały może z kilka włosków. Jednak jestem niedoświadczona jeśli chodzi o wosk, więc może to ja zrobiłam coś nie tak(?).
Chodzi Ci o karmę Winston? Moje koty się nią zajadają, smakuje im lepiej, niż takie dostępne w marketach. W ogóle nawet jest różnica między np. karmą z rossmana, a tą samą, z innego sklepu.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-26, 16:00   #218
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gfpink Pokaż wiadomość
właśnie mnie skusiłyście ale u mnie w rossie nie ma tej pomadki ;/ będę w Warszawie to poszukam. Gdzie można ją znaleźć ?
Przy balsamach do ust normalnie U mnie jest w każdym Rossmannie, a nie mieszkam w dużym mieście, więc może po prostu u Ciebie została już wyprzedana?
Stary 2013-08-26, 16:02   #219
gfpink
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Przy balsamach do ust normalnie U mnie jest w każdym Rossmannie, a nie mieszkam w dużym mieście, więc może po prostu u Ciebie została już wyprzedana?
albo ja jej nie zauważyłam a przy pomadkach spędzam sporo czasu.... będę jutro to aż specjalnie pójdę

gfpink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 16:09   #220
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co sadzicie o rossmanowskich soczewkach... Tak się właśnie nad nimi zastanawiam... Może ktoras ich uzywala ?
moim zdaniem są super, bardzo dobrze nawilżone i takie miękkie, nie czuć ich na oku, ale z drugiej strony są wytrzymałe. Kupiłam je kiedyś awaryjnie i nie spodziewałam się, że będą takie przyjemne
Cytat:
Napisane przez S1lc1a Pokaż wiadomość
1 część
dzięki za gazetkę

jak dla mnie ta gazetka strasznie słaba jedynie szampon z Alterry mnie zainteresował a tak to nudy
Stary 2013-08-26, 16:16   #221
Iskierka215
Raczkowanie

Ja chyba skuszę się na zalotkę, od dawna mi się marzy. Była już kilka miesięcy temu w promocji ale wyleciało mi z głowy, więc teraz chce ją dopaść. Ma ktoś może zalotkę z Rossmanna? Jest warta polecenia czy to zwykły bubel?
Iskierka215 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-26, 16:37   #222
diablica88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SummertimeSadness Pokaż wiadomość
jest jakaś wizażanka z Radomia? który ross jest najlepiej zaopatrzony w dermokosmetyki i ogolny asortyment.
Ja jestem z Radomia
Nie wiem jak z dermokosmetykami, ale moim zdaniem najlepiej zaopatrzony Ross to ten na Mireckiego (naprzeciwko Korei). To chyba jedyny Ross u Nas w którym jest nawet szafa Revlonu i Eveline.
Całkiem fajny jest też Ross niedaleko Komendy Policji, ten na Chrobrego i ten naprzeciwko Dworca PKS (koło Biedronki).
diablica88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 16:42   #223
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aarion Pokaż wiadomość
Ja "pomadkuję" rzęsy i brwi od tygodnia może w końcu uda mi się pozbyć tej przerwy w prawej brwi
Ja muszę zapuścić troszeczkę lewą i mam nadzieję, że trochę się zagęszczą, nie wiem co mi strzeliło do głowy 5-6 lat temu, ze chciałam mieć rzadsze . Nakładasz na starą szczoteczkę po tuszu? Otworzyłam przed chwilą pomadkę i ona dość twarda jest
Cytat:
Napisane przez Iskierka215 Pokaż wiadomość
Ja chyba skuszę się na zalotkę, od dawna mi się marzy. Była już kilka miesięcy temu w promocji ale wyleciało mi z głowy, więc teraz chce ją dopaść. Ma ktoś może zalotkę z Rossmanna? Jest warta polecenia czy to zwykły bubel?
Nie kuś
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 16:49   #224
Iskierka215
Raczkowanie

Na prawdę aż tak źle? To jaką polecasz? Od dawna chce jakąś kupić i wypróbować.

Edytowane przez Iskierka215
Czas edycji: 2013-08-26 o 16:51
Iskierka215 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 16:53   #225
tempting
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
Ja muszę zapuścić troszeczkę lewą i mam nadzieję, że trochę się zagęszczą, nie wiem co mi strzeliło do głowy 5-6 lat temu, ze chciałam mieć rzadsze . Nakładasz na starą szczoteczkę po tuszu? Otworzyłam przed chwilą pomadkę i ona dość twarda jest

Nie kuś
Ja od tygodnia nakładam ją na rzęsy, raz szczoteczką od tuszu ( zielonego wibo bo jest mała i prosta ), raz bezpośrednio z opakowania pocieram linię rzęs, ale oczywiście nie przyciskam jej do oka
Stary 2013-08-26, 17:15   #226
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Napisane przez klatka Pokaż wiadomość
Ja kupię uniwersalny płyn Ajax bo one ładnie i długo pachną, szampon Alterra, Isanę do golenia dla Tż i zastanawiam się nad balsamem Powitanie z Afryką.

O, a zastanawiałam się nad Ajaxem To jak ładnie pachnie to też kupię. Używam na razie (do umywalki i prysznica) tego żelu z Ajaxu (też ma być w promocji), ale jak ten uniwersalny ma dwa razy większą pojemność i jest prawie w tej samej cenie...

Ogólnie nic mnie nie zaciekawiło z gazetki. Ciekawe co będzie we wrześniu
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 17:35   #227
Atenya
summer vibes;)

Cytat:
Napisane przez Sasabina Pokaż wiadomość
z upływem lat coraz bardziej odkrywam, że to nowy rodzaj - upierdliwa
jest sucha i wrażliwa, a od jakichś 2-3lat zaczęła się mocno buntować na drogeryjne kremy i właśnie często kremy mi tak zatykają pory - brak takich ewidentnych czerwonych pryszczy, ale sporo na skroniach i brodzie takich "wzgórz" (które swoją drogą potem rozdrapuję)
To mamy podobną skórę. Drogeryjne kremy robią mi więcej złego niż dobrego, choć kiedyś używałam tylko drogeryjnych. No i większosć kremów zapycha. A spróbuj tego z Ziaji kiedyś Wiem, że słowo Ziaja może odstraszać trochę, jeśli ktoś nie lubi tej firmy (tak jak ja), ale ten krem to jest wyjątek. Ceramidowy 50+. Nie zapycha, nie uczula, fajnie nawilża i nadaje się pod makijaż.

Cytat:
Napisane przez colinca Pokaż wiadomość
Dzięki za opinie zależy mi na dobrym łapaniu, no chyba jak każdej z nas
Nie ma sprawy Ta, którą poleciłam Ci bardzo dobrze wyrywa.
Atenya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 18:08   #228
Aarion
Zadomowienie

GG do Aarion

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość

Nie kuś
najpierw na brwi palcami (bo pod wpływem ciepła palców robi się bardziej miękka), a potem na rzęsy szczoteczką po odżywce eveline
Stary 2013-08-26, 18:13   #229
Zuzanka3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Justine1989 Pokaż wiadomość
byłam dziś w 3 rossach i w największym dorwałam jedwab biosilk-widocznie rano akurat został wyłożony, w pozostałych nie było, kupiłam jeszcze słodzik i duże opakowanie chusteczek babydream
Twój wczorajszy post przypomniał mi o promocji na jedwab, poszłam dzisiaj do R. sprawdzić czy coś zostało i tak, pełna półka. Wzięłam jeden na spróbowanie i kupiłam jeszcze korkociąg do wina w CND za 2 zł.

Edytowane przez Zuzanka3
Czas edycji: 2013-08-26 o 18:16
Zuzanka3 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-26, 19:33   #230
paskuda031
Raczkowanie

Nie wiem czy któraś już pisała ale od jutra dużo produktów będzie na CND
paskuda031 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 19:34   #231
ekspres do kawy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czekoladka3 Pokaż wiadomość
dzięki za gazetkę całe szczęście praktycznie nic mnie z niej nie skusiło, kupię tylko szampon Alterra

Dziewczyny mam do Was pytanie. Poszukuję lakieru w kolorze jasnego pastelowego różu, podobnego do tego który mam na zdjęciach poniżej ( dwa ostatnie wyszły troche przekłamane, w rzeczywistości kolor jest bardziej ciepły) . Ten lakier zamawiałam z allegro, jednak już mi zasechł i poszukuję dla niego zamiennika. Prosze o pomoc

Lovely UV Shine numer 2. wspaniale wygląda na paznokciach. jedyna wada- szybko gęstnieje. ja kupiłam go na ostatniej promo -40%, a wyrzuciłam w zeszłym tygodniu, bo ciągnął się i był gumowaty.
ekspres do kawy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 19:42   #232
alinson
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Justine1989 Pokaż wiadomość
specjalnie patrzyłam na puder synergen bo ostatnio któraś się pytała i najjaśniejszy jest nr 04, wydaje mi się, że coś grzebali przy nich bo odcień 06 jest pomarańczowy, a pamiętam, że w starej numeracji nie było takiego odcienia i praktycznie wszystkie miały zbliżony kolor
Kilka lat temu miałam puder Synergen, wyrzuciłam go i nie wiem jaki to był numer, ale na pewno najjaśniejszy odcień z możliwych i był niesamowicie pomarańczowy jak dla mnie. Z tym że jestem blada, a to było kila lat temu, więc mogli coś zmienić.

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Btw. byłam dzisiaj w Rossmannie, szukałam tego korektora z Evelina, który mi polecałyście, ale nie znalazłam, choć dokładnie przeanalizowałam całą część z kremami, itd. pielęgnacją. Zapytałam nawet Panią z R., ale nie słyszała o czymś takim, więc możliwe, że u mnie (małe miasto) ich nie ma, choć inna sprawa, że w moim R. Panie nigdy nie są zorientowane w żadnej kwestii.

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
dzięki za gazetkę kupiłam tele-tydzień po pracy i przeglądam sobie,miałyście kiedyś puder w kamieniu Affintone? bo kamienny do poprawek w ciągu dnia mi się właśnie kończy szkoda że Alwaysów nie ma w promocji...ale 'dynamitki' sobie kupię (tampony OB ) i złoty Lenor poza tym wszystko mam,usilnie się staram nie robić zapasów
Ja miałam, moja przyjaciółka także. Ja jestem raczej wymagająca, jeśli chodzi o tego typu kosmetyki, a raczej moja skóra jest wymagająca. Moja przyjaciółka może używać różnorodnych produktów i nie ma z tym problemu. Obie byłyśmy tego samego zdania - NIE. Masakra, ten puder był na prawdę kiepski. Nie polecam go nikomu. Koszmar, jak dla mnie.

Cytat:
Napisane przez IgnisDivine Pokaż wiadomość
Przyłączam się do wątku ! Nigdy nic nie pisałam, ale podczytuję czasem (chociaż ciężko jest nadążyć, bo rossmannowskich wątków z tygodnia na tydzień coraz więcej !)

Bardzo mi dobrze zrobiłyście wiadomością o promocji ze skarbem Nie to, żebym czegoś potrzebowała, bo kolorówka to już mi się z mieszkania wylewa, ale na pewno, zachęcona promocją i możliwością wypróbowania po kosztach, skuszę się na coś.

Wiecie, że ta promocja na kolorówkę -40% miała być jednorazowa i urządzona z okazji n-tych urodzin rossmanna? Ale było takie obłożenie klienteli, że chyba wyszli z założenia że opłaca im się czasem zrobić takowa promocję

Rozmawiałam dzisiaj z koleżanką pracującą w Rossmannie i powiedziała, że przy okazji poprzedniej promocji -40% były informacje o różnych tego typu akcjach związanych z rocznicą R. w Polsce, ale podobno to mają być właśnie różnorodne promocje, oferty, zniżki itp., więc nie wiem, czy powinnyśmy wyczekiwać kolejnego -40%.

(A to domniemana zniżka ze Skarbem to nie plota? Skąd ta informacja?
alinson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 19:50   #233
Aarion
Zadomowienie

GG do Aarion

Cytat:
Napisane przez alinson Pokaż wiadomość
Kilka lat temu miałam puder Synergen, wyrzuciłam go i nie wiem jaki to był numer, ale na pewno najjaśniejszy odcień z możliwych i był niesamowicie pomarańczowy jak dla mnie. Z tym że jestem blada, a to było kila lat temu, więc mogli coś zmienić.

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Btw. byłam dzisiaj w Rossmannie, szukałam tego korektora z Evelina, który mi polecałyście, ale nie znalazłam, choć dokładnie przeanalizowałam całą część z kremami, itd. pielęgnacją. Zapytałam nawet Panią z R., ale nie słyszała o czymś takim, więc możliwe, że u mnie (małe miasto) ich nie ma, choć inna sprawa, że w moim R. Panie nigdy nie są zorientowane w żadnej kwestii.

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Ja miałam, moja przyjaciółka także. Ja jestem raczej wymagająca, jeśli chodzi o tego typu kosmetyki, a raczej moja skóra jest wymagająca. Moja przyjaciółka może używać różnorodnych produktów i nie ma z tym problemu. Obie byłyśmy tego samego zdania - NIE. Masakra, ten puder był na prawdę kiepski. Nie polecam go nikomu. Koszmar, jak dla mnie.

Rozmawiałam dzisiaj z koleżanką pracującą w Rossmannie i powiedziała, że przy okazji poprzedniej promocji -40% były informacje o różnych tego typu akcjach związanych z rocznicą R. w Polsce, ale podobno to mają być właśnie różnorodne promocje, oferty, zniżki itp., więc nie wiem, czy powinnyśmy wyczekiwać kolejnego -40%.

Nie plota, info od pracownika
Stary 2013-08-26, 19:53   #234
paskuda031
Raczkowanie

(A to domniemana zniżka ze Skarbem to nie plota? Skąd ta informacja?[/QUOTE]

Ode mnie
Stary 2013-08-26, 19:59   #235
Justine1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuzanka3 Pokaż wiadomość
Twój wczorajszy post przypomniał mi o promocji na jedwab, poszłam dzisiaj do R. sprawdzić czy coś zostało i tak, pełna półka. Wzięłam jeden na spróbowanie i kupiłam jeszcze korkociąg do wina w CND za 2 zł.
widziałam go też, ale u mnie korkociągów pod dostatkiem
przypomniałam sobie, że w cnd były też łopatki drewniane po 0,99 zł

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Napisane przez paskuda031 Pokaż wiadomość
Ode mnie
a Ty pracujesz w r? oczywiście jeśli można wiedzieć
bo zawsze od Ciebie są najświeższe info o wielkich promocjach

Edytowane przez Justine1989
Czas edycji: 2013-08-26 o 19:57
Justine1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 20:27   #236
paskuda031
Raczkowanie

a Ty pracujesz w r? oczywiście jeśli można wiedzieć
bo zawsze od Ciebie są najświeższe info o wielkich promocjach[/QUOTE]

Tak pracuje
Stary 2013-08-26, 20:59   #237
Fabryczna23
Zadomowienie

Odp: Dot.: Rossmann cz. XIX

Cytat:
Fajnie, mam nadzieję, że w piątek znajdę coś fajnego :p Dajcie znać co wypatrzycie w CND

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Fabryczna23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 21:05   #238
alinson
Raczkowanie

Cytat:

Ode mnie[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Aarion Pokaż wiadomość
Nie plota, info od pracownika
To super Nie znam Was tutaj, więc nie wiem kto jest pracownikiem, a kto nie. Poza tym w tym szale zniżkowym często się tutaj nawzajem nakręcamy, napalamy na jakieś promocje i przy okazji wychodzi jakaś plota o kolejnej zniżce D typu: "ooo, a ja bym chciała -40% na kolorówkę", "fajnie gdyby było na artykuły włosowe", "a może dadzą na ...." itd.
Nie miałam nic złego na myśli
alinson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 21:07   #239
karolina_zb
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękujemy za info
karolina_zb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 21:10   #240
paskuda031
Raczkowanie

Będzie sporo kremów Lirene i mleczka do demakijażu , i coś z Eveline ale chyba 50+, mnie zainteresowała odżywka do włosów dwufazowa CECE Med z 26,99 na 9,99
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości