|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł: | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 2,56% |
Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile |
6 | 15,38% |
Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy |
3 | 7,69% |
Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy |
19 | 48,72% |
Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie |
5 | 12,82% |
Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi |
1 | 2,56% |
Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę |
4 | 10,26% |
Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I
nie pozegnalam sie z poczekalnia
![]() ale z drugiej strony w naszym gronie sa same szczesliwe mamy i zaczynamy cos nowego MATAL DZIEKI ZA OGARNIANIE TEJ KUWETY ![]() nic dwa dni nie pisalam i nic dwa dni nie czytalam wiec jestem w d.upie pochlonelo mnie dziecko i juz nie mam czasu na nadrabianie w nocy bo karmie mlodego przez sen ![]() ominelam nawet "rocznice" testu ciazowego kiedy chcialam wam napisac jak to bylo wiec zrobie to dzis ![]() ah ide dzis na dwie godziny do pracy i sama nie wiem czy isc czy nie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#212 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Karmię więc jestem
![]() Czy jak dziecię zrobi cupkę na śnie to przebieracie od razu? Szczególnie pytanie do mam dziewcxynek. Mojej kupa w pieluszcze nie budzi. Cytat:
Rzadko zjada te 90 ml po karmieniu. A jeśli już to podejrzewam, że się przejada chociaż nie zwraca ani nie ulewa. Przy piersi często sobie drzemie i nigdy nie wiem czy jeszcze je czy ciumka. Ostatnio ją budzę jak mam wątpliwości. Też jest leniuszkiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mojego budzą bączki ale w większości przypadków idzie dalej spać bez żadnej pomocy- no chyba że brzuszek boli. Przebieram tylko wtedy jak sie wybudzi lub za bardzo kręci ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#214 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kropla u mnie to samo a nawet dokladnie to samo przedwczoraj plakalam caly wieczor tz ze nie daje rady ze jestem ch.uj.owa pania domu bo albo w donu jest syf albo ja sie przewracam ze zmeczenia a moj tz ma nowa praca od pazdkziernika wiec tez przynosi robote do domu itp. ehh zycie matke oszukasz, ojca oszukasz, zycia nie oszukasz ![]() [QUOTE=logoasia;43408749][QUOTE=Diorisha;43408354]Sprytna z Ciebie dziewuszka! ![]() Przed chwilka się zalogowałam na swoim koncie bankowym a tam pierwszy macierzyński!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
kiedy skladalas wniosek? ja 28wrzesnia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#216 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nazywal sie duracef tez z powodu piersi, ale jeszce cewka i slabe obkurczanie macicy Cytat:
ja znam przypadek gdzie skonczylo sie w szpitalu od nakladek nie wyparzanychbo zostala resztka jedzenia a co do chodzenia z dzieckiem.po sjlepach to popieram ale sama dwa razy bylam w biedronce jasne ze kazde skupiska ludzi sa slabym pomyslem ale zagrozenie jest zawsze bo bawet jak sami idziemy do sklepu to mozemy przywlec do domu rota Cytat:
ja bym w ogole nue trzymala diety bo jestem.zwolennikiem ze przy kp je sie wszystko niestety moje dziecko ma inna teorie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
Laloca - moj maly terrorysta spi od 22 do 3 i od 3.15 do 6.15 i tak sobie do 7 ciumkal cycka..
Ale ale zeby tak pieknie niebylo dal czadu wieczorem niby cumkal i zaraz nerw prezy sie placze wierci ciagnie sutka.. o co kaman.. nieleci? Leci za mocno raczej nie i tak walka ax wkoncu possal 30 min pozniej znow rwanie sutka.. wiec nosilam go na rekach w pionie pozniej tz dopieto jak zrobil kupe to sie ciut uspokoil. Pozniej walczylam z butla bo robil podobnie jak z cycem. Odczekalam zrobilam nowa pasze i zjadl pol i padl... A pieluche zmieniam zawsze po kupie odrazu bo jest latwiej bic nieprzysycha ani tylka nieodparza ![]() ![]()
![]() |
#219 |
Wtajemniczenie
|
W ogóle to wczoraj pierwszy raz małego usypiał Tż. I zajęło mu to 15 min. Aż byłam w szoku. Poszłam tylko się umyć i po wyjściu z łazienki cisza. Nie wiem może to dlatego że mały miał wczoraj dzień śpiocha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Alunia zjada praktycznie za każdym karmieniem 160 ml, w porywach do 190 ml ale to jak jest meeeeega głodna, bardzo rzadko. Dlatego mnie te jej 100 ml zdziwiło o tej 1:30. No ale za to obudziła się o 4:30 i też zjadła 105 ml, a teraz karmienie było o 7:30 to już wciagnela 140 ml, więcej nie bo się pręży i steka. Teraz śpi mi na cyckach ![]() Cytat:
ja zazwyczaj przebieram, bo raz ze śmierdzi ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A z drugiej strony to go trochę rozumiem bo przychodzi zmęczony, przynosi często prace to domu, wydzwaniaja do niego - często jest tak że obiad jemy, a do niego z pracy już dzwonią, czyli godzinę od czasu jak z pracy wyjdzie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Wtajemniczenie
|
Hej
Witamy się z Hubertem w odchowalni ![]() Jeszcze jesteśmy w szpitalu, ja już mam skończony antybiotyk i ordynator na wieczornym obchodzie powiedziała ze ja kwalifikuje się do wypisu. Młody ma żółtaczkę i miał dwa seanse naświetlania po 14 godzin, mam nadzieję ze wskaźnik bilirubiny spadnie i nas wypisza. Strasznie tęsknię za moimi starszymi chłopakami i prawie się wczoraj pobeczalam tztowi. |
![]() ![]() |
![]() |
#222 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tz dopiero jak zrobil kupe to sie uspokoil hihihihihi Cytat:
tz zawsze wieczorem sprzata kuchni to jest jakies 10minut kapie malego, karmi i usypia on albo ja ale moj blad polega na tym ze ja w tej kapieli yczestnicze przygotowuje mu butle do karmienia a w trakcie karmienia odciagam pokarm na kolejny dzien wiec co z tego ze tz pomaga jak ja 5 minut dla siebie nie mam Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#223 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przeważanie podczas karmienia w nocy przysypiam i nie zdąże pieluchy sprawdzić. Zresztą Zuzia rzadko kiedy sygnalizuje że coś narobiła ![]() A dzisiaj jestem w szoku. Moje dziecko jadło o 21 potem o 3 i teraz o 8 ![]() ![]()
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziel się wiedzą, bo ja mam podobnie
![]() |
#225 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja wczoraj podobnie fiksowała przy cycu. Ciągła sutka, łapała, wypluwała, dziobała głową cyca, wrzeszczała itd Piersi pełne a ona wybrzydza chociaż głodna. Na pewno chodziło o kupkę bo pół dnia nie robiła, ale nie poszła niestety. Zawinęłam w kokonik i polulałam w różnych pozycjach. popurkała tylko, ale na szczescie uspokoiła sie, zjadła i zasnęła. Ja też od razu zmieniam. Kupka na szczęście we śnie rzadko. Ostatnio po kąpaniu we śnie narobiła i ją obudziłam czego żałowałam bo później 3h nie mogłam jej uspać. Byłam Ciekawa jak to u Was wygląda. ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
![]() Wow to pospałyście, ale nie chwale ani nie zazdroszcze żeby ci sie nie zepsuła ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Rozeznanie
|
No właśnie w nocy podczas karmienia nic nie robi, dopiero jak uśniemy obydwie to wtedy. Jak słyszę to staram się jej na śpiocha zmienić pampersa żeby się za bardzo nie rozbudziła.
#227 |
Wtajemniczenie
|
Papuga widzę że jesteś aktywna. Jak się czujesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jakie zabawki maja wasze maluszki ? Ja kupilam Jasiowi narazie tylko lwa z lamaze, zastanawiam sie nad tymi ksiazeczkami z czarno bialumi figurami, macie je?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#229 |
Zakorzenienie
|
Laloca- on mi w nocy zawsze tak spi. No ale w dzien juz tak dobrze niejest bo spi tylko w wozku na dworzu, w samochodzie lub na miescie jak sie wpina nosi nosidlo, czasem w bujaczku pod warunkiem ze go bujam i to fopiero kolo 12-14. Teraz mi spi na klacie o dziwo ale boje sie go sprobowac odlozyc 30 cm na lozko wiec i ja poleze i poprzegladam internet w telefonie
![]()
Edytowane przez karolson Czas edycji: 2013-10-25 o 08:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#230 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
opis II kreseczek
o dzidzie staralismy sie 16miesiecy z przerwa 3 miesiaczna (nie chcialam byc na naszym slubie w wysokiej ciazy) po slubie gdy starania zawiodly przestalam jesc kwas foliowy, stwierdzilam ze w sumie moja firma sie rozrasta, wiec teraz dobry czas zeby zawodowo sie rozwinac a za jakis rok sprobujemy znow tym razem z testami owulacyjnymi a jak nie to pojdziemy do specjalisty. i nastal grudzien zimno bylo i romantycznie ![]() nie wiem czy tak zadzialala natura czy jak ale w okresie swiat bozego narodzenia i po swietach przytulalismy sie codziennie po 3-5razy/dzien ![]() na sylwestra rozmawialam z przyjaciolka moja, ze to jeszcze nie czas na dziecko, ze jednak bede pracowac, ze w sumie to mi sie.nie pali a i tak dzieci nie lubie to moze i lepiej bo dojrzeje bardziej do wizji posiadania dziecka 1 stycznia dostalam najgorsza na swiecie grype- meczylam sie z.nia do 18stycznia totez spozniajacy sie okres w stanie choroby nie byl niczym nadzwyczajnym 19 stycznia pojechalisny z tz na domowke do.znajomych samochodem. po chorobie nie mialam nastroju na alko i odmawialam, szegolnie ze nie chcialam auta porzucac. kumpel tz do mnie: a ty co w ciazy jestes? ja: tak, chyba w urojonej ![]() inpreza sie rozkrecila wiecjednak zaszalalam.i wypilam dwie butelki wina wracalismy z tz doscdlugi kawalek na nogach a ja spiewalam mu sprosne piosenki i tanczylam na srodku ulicy ![]() zakrzywialam czasoprzestrzen gdy kupowalam bilety w automacie a tramwaj juz odjezdzal itp. generalnie smialismy sie ile wlezie obudzilam sie z kacem i bolem piersi mowie do mojej przyjaciolki ze mnie piersi bola, a ona ze pewnie wreszcie ten.okres dostane. tyle ze mnie nigdy na okres piersi nie bolaly, na co ona wypalila ze koniecznie test musze zrobic ![]() ja oczywiscie uznalam to za absurdalny pomysl i nie zamierzalam tego uczynic, ale.moaj przyjaciolka namowila tz zeby kupil test 21 stycznia w dzien babci pojechalismy z kwiatami do mojej babci, a tz w miedzyczasie wsadzil mi w reke test i wyslal do toalety jakiez bylo moje zdziwienie gdy ujrzalam dwie.kreski a banana mialam takiego na twarzy ze nie umialm tego zachowac dla siebie wiec ledwo co wypadlam z toalety to powiedzialam do babci: Babciu zostaniesz prababcia ![]() tz oszalal ze szczescia a babcia nie uwierzyla ![]() tego samego dnia zadzwonilismy do mam zlozyc im zyczenia z okazji ich pierwszego dnia babci, a nastepego dnia do mojego ojca z okazji dnia dziadka ![]() chyba dwa tygodnie pozniej dotarlo do mnie dopiero ze ja naprawde jestem w ciazy ![]() Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
#232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam karuzele nad lozkiem i ze 3 zabawki tego typu jak lew i poki co niewidze zainteresowania.. chyba ze ja cos trzymsm w reku i mu grzechocze to tak. Dostalam z 5 grzechotek, gryzaczkow itp. Mam taka jedna piszczalke ze Filip sie jej boi.. Mam mate edukacyjna i szczerze powiem ze niemam zamiaru kupowac zadnych zabawek przez najblisze pol roku.
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Wtajemniczenie
|
Tassiu super sie czytało.Az sie wzruszyłam...
|
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
Moj tez wali na spiocha i spi smacznie w tej kupie. Ale mój tydzien ma dopiero wiec skórka jeszcze delikatna i muszę przewinąć żeby nie zaparzył.
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
Kropla - co ile godzin w dzien i w nocy je Ala?? Ile kup robi na dobe?
![]() |
#236 |
Wtajemniczenie
|
Mamy sporo ale takie ktorymi sie interesuje to karuzelka ,mata, motylek z Lamaze i drugi podobny tyle ze podrobka.A najlepsza z najlepszych zabawek jest nasza futryna.Lilka moze sie w nia wpatrywac godzinami..
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
Zakorzenienie
|
właśnie jem śniadanie
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
Kuuuuupkaaa
![]() ![]()
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj o 12:00 teściowa przychodzi zabrać Mika na spacer
![]() ![]() ![]()
#240 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:35.