Masażowe sposoby na cellulit - zbiorczy - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Masaż

Notka

Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-05-16, 10:53   #211
una creatura bella
Wtajemniczenie

Dot.: Masaż antycellulitowy - czym wykonywać?

Ja masochistycznie podczas porannego prysznica nacieram całe ciało szczotką na długiej rączce. Na koniec jeszcze ciepło - zimny prysznic i czuję się jak nowo narodzona. A jeśli chodzi o efekty wizualne - zaobserwowałam znacznie zmniejszenie się cellulitu, ujędrnienie skóry i wysmuklenie nóg. I to bez żadnych mazideł antycellulitowych. Żeby nie było tak różowo, trzeba przyznać, że takiego brutalnego traktowania niestety nie lubią naczynka, dlatego jestem otwarta na nowe metody masażu
Stary 2006-05-16, 10:55   #212
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amberlinka
MagJa - ja posiadam ten masażerek i bardzo fajnie pobudza krążenie przez co likwiduje cellulicik
A jak go używasz? Samodzielnie? Pod prysznicem? Z jakimś kremikiem na cellulit? I jak często?
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-16, 10:59   #213
amberlinka
Raczkowanie

Pod prysznicem na moment wyłacznam wodę, biorę żel antycellulitowy, smaruje nim całe ciało, a potem tym masażerkiem robie niewielkie kółeczka, masując sobie np. nóżki, brzuszek, bioderka Bardzo fajne, a na sucho byłoby zbyt brutalne Bo by nie chciał robić takich ładnych kółeczek
amberlinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-16, 11:00   #214
amberlinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MagJa
A jak go używasz? Samodzielnie? Pod prysznicem? Z jakimś kremikiem na cellulit? I jak często?
- dwa razy dziennie. albo raz dziennie
amberlinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-16, 11:06   #215
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amberlinka
Pod prysznicem na moment wyłacznam wodę, biorę żel antycellulitowy, smaruje nim całe ciało, a potem tym masażerkiem robie niewielkie kółeczka, masując sobie np. nóżki, brzuszek, bioderka Bardzo fajne, a na sucho byłoby zbyt brutalne Bo by nie chciał robić takich ładnych kółeczek
Taki żel antyccellulit do mycia czy taki do smarowania?
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-16, 11:22   #216
darieczka
Raczkowanie

GG do darieczka

ja mam masazer z 3 koncówkami jedna to takie kolce duga kułeczka a trzecia szczoteczka po kapieli biore balsam garniera ujedrnaijacy i masuje nózki tyłek i brzuszek kółeczkami zaczełam od niedawna wiec co do efektów nie mam zdania i mam pytanko czy ktos uzywał lampy na podczerwien na cellulitis?? daje efekty i ile sie naswietlac pozdrawiam

darieczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-26, 14:36   #217
Fiord
Przyczajenie

Ja mam taki walec z wypustkami i tak sobie masowałam nóżki że porobiły mi się siniaki.A do tego polecam prysznic raz zimną raz ciepłą wodą fajnie napina skórę.
Fiord jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-05-26, 16:25   #218
motyleczek
Raczkowanie

Ja osobiscie masaż po prysznicem robię taką specjalną gąbeczką do masażu anty-, taka z wypustkami, kosztuje ok 2zł, a jak dla mnie rewelacja! skóra się robi gładziutka i bardziej elastyczna

Gwoli jasności: najpierw traktuje swoje uda gabeczką z żelem, a później wukonuje peeling kawowy.

Tani i dobry sposób na cellulit (choć u mnie był w okresie"wzrostu;p") i pomogło

motyleczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-26, 19:30   #219
nebraska
Zakorzenienie

Ja mam taki drewniany z wypustkami ale masuję sie niezbyt intensywnie (zwłaszcza uda) ze względu na pękająca naczynka. Po prostu wmasowuję nim w skórę żel eris antycell.
Od czasu do czasu robie też peeling kawowy, no i ćwiczenia.
Poprawę widzę na razie malutką, więc może jej nawet nie ma, ale nie poddaję sie

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-31, 11:37   #220
mark300
Przyczajenie

Dot.: manualny drenaż limfatyczny

Witam
Poszukuję odpowiedzi na pytanie: jak sporządzić formularz szczegółowy badania w celu MDL (kompleksowej fizjoterapi udrażniającej dla pacjęta z wrodzoną niewydolnością naczyń limfatycznych prawej kończyny dolnej - po zabiegu liposukcji. Przejrzałem chyba wszystkie dostępne materiały na ten temat i nic nie znalazłem.
mark300 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-07, 11:46   #221
magnolia79
Irenosława Pierwsza

Question "Własnoręczny" masaż limfatyczny nóg!!!

Bardzo proszę o rady, linki jak wykonać własnoręcznie masaż (drenaż) nóg pozwalający na usprawnienie krążenia limfy, który przeciwdziała powstawaniu chorób wywołanych jej zastojem, jak również likwidujący obrzęki zastoinowe!!! (przede wzystkim obrzeki stóp)

Dodatkowo jakie moge stosować profilaktycznie żele, kapsułki na w/w problem???
Jest tych preperatów wielki wybór i trudno sie na coś zdecydować!
magnolia79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-26, 02:42   #222
iwi2900
Przyczajenie

witam dziewczeta!
ja znam doskonale efekty masazu polaczone z uzywaniem kremu na cellulitis! otoz 2 lata temu zdecydowalam sie na intensywny masaz rekawicami sizalowymi(mozna kupic w kazdym sklepie lub kiedys w Oriflame lub Avon) pozniej juz zaczelam drastyczniej traktowac swoja skore szczegolnie na nogach czyli od pasa w dol no i ramiona-nawet byly since i zadrapania spowodowane bardzo intensywnym masazem pod prysznicem ;w pozniejszym okresie skora sie hartuje i nie ma ani sladu po poczatkowych dolegliwosciach.Otoz efekty byly piorunujace!! schudlam 8kg,moje cialo bylo jedrne,skorka pomaranczowa rozbita ostatecznie,bylam zachwycona brakiem tluszczu na udach i pozladkach!!! niestety trzeba systematyki:
1.masaz roznymi rekawicami( w stanach kupilam jakies gabki z alg ktore sa sztywne suche lekko miekna pod wplywem wody)pod prysznicem z uzyciem zeli pod prysznic niekoniecznie na cellulitis choc byloby wskazane
2.natryski z wody cieplej i zimnej nawet stosowalam lodowaty prysznic skora jest ukrwiona i gladka jak kartka papieru-i zachowuje mlodosc
3.stosowanie zalu antycell. ja stosowalam najnowszy VICHY -REWELACJA!!! probowalam innych ten jest bezkonkurencyjny!!!!
4.trzeba niestety systematycznosci i teraz 2 lata pozniej znowu mam cellulitis 8kg wiecej i po raz kolejny zabiaram sie za moje cialo.
UWAGA! zeby zachowac smukly wyglad przy tendencji takiej ze komus latwo przybywa tu i owdzie -nie nalezy przestawac cwiczyc i ruszac sie a raz na kilka miesiecy zastosowac taki zel -oczywiscie przy kazdej kapieli sie masowac co wspomaga w efekcie koncowym metabolozm!! zadziala potrzebowalam 2 miesiecy teraz juz wiem ze efekt musi byc pielegnowany,pozdrawiam i zycze satysfakcji!!
Stary 2006-06-26, 09:27   #223
una creatura bella
Wtajemniczenie

Iwi, a jak u Ciebie wygląda sprawa z naczynkami włosowatymi? Czy nie zauważyłaś po takich zabiegach ich wzmożonego pękania?

Ja niestety mam skłonność do pajączków, dlatego - mimo rewelacyjnych efektów takiego masażu - boję się działać zbyt intensywnie .

I jeszcze jedno pytanie: jak często się masujesz? Raz czy dwa razy dziennie?
Stary 2006-06-26, 11:33   #224
dioddka
Raczkowanie

Smile Dot.: Masaż antycellulitowy - czym wykonywać?

Cytat:
Napisane przez iwi2900
witam dziewczeta!
ja znam doskonale efekty masazu polaczone z uzywaniem kremu na cellulitis! otoz 2 lata temu zdecydowalam sie na intensywny masaz rekawicami sizalowymi(mozna kupic w kazdym sklepie lub kiedys w Oriflame lub Avon) pozniej juz zaczelam drastyczniej traktowac swoja skore szczegolnie na nogach czyli od pasa w dol no i ramiona-nawet byly since i zadrapania spowodowane bardzo intensywnym masazem pod prysznicem ;w pozniejszym okresie skora sie hartuje i nie ma ani sladu po poczatkowych dolegliwosciach.Otoz efekty byly piorunujace!! schudlam 8kg,moje cialo bylo jedrne,skorka pomaranczowa rozbita ostatecznie,bylam zachwycona brakiem tluszczu na udach i pozladkach!!! niestety trzeba systematyki:
1.masaz roznymi rekawicami( w stanach kupilam jakies gabki z alg ktore sa sztywne suche lekko miekna pod wplywem wody)pod prysznicem z uzyciem zeli pod prysznic niekoniecznie na cellulitis choc byloby wskazane
2.natryski z wody cieplej i zimnej nawet stosowalam lodowaty prysznic skora jest ukrwiona i gladka jak kartka papieru-i zachowuje mlodosc
3.stosowanie zalu antycell. ja stosowalam najnowszy VICHY -REWELACJA!!! probowalam innych ten jest bezkonkurencyjny!!!!
4.trzeba niestety systematycznosci i teraz 2 lata pozniej znowu mam cellulitis 8kg wiecej i po raz kolejny zabiaram sie za moje cialo.
UWAGA! zeby zachowac smukly wyglad przy tendencji takiej ze komus latwo przybywa tu i owdzie -nie nalezy przestawac cwiczyc i ruszac sie a raz na kilka miesiecy zastosowac taki zel -oczywiscie przy kazdej kapieli sie masowac co wspomaga w efekcie koncowym metabolozm!! zadziala potrzebowalam 2 miesiecy teraz juz wiem ze efekt musi byc pielegnowany,pozdrawiam i zycze satysfakcji!!
a możesz napisac dokładnie co to za żel z Vichy?
a użyawała któraś z was ten masażer z nivei ten pod prysznic?jakie efekty
?
dioddka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-27, 02:28   #225
iwi2900
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: Masaż antycellulitowy - czym wykonywać?

hej !
wiec biore prysznic zawsze rano i wieczorem ,zawsze staram sie myc cialo bardzo szorstka rekawica i nie zwazam na naczynka-pojawiaja sie od czasu do czasu na zewn stronie ud, miedzy lopatkami ponizej szyji oraz nad posladkami w miejscu dysku.czasami znikaja czasami nie(czesciej sie pojawiaja gdy dlugo stoje lub chodze moze rowniez wplywac na to cisnienie choc ekspertem w tej dziedzinie nie jestem)-nauczylam si z nimi zyc a sa w takim miejscu ze nie musze sie ich wstydzic-nawet przy noszeniu krotkiej spodnicy czy spodenek.
a co do masazu to na poczatku robie go bardzo mocno przez okolo tydzien :rano mycie szorstka rekawica wieczorem intensywny masaz rekawica ,oczywiscie raz dziennie nakladam zel anty moze byc rano-lub wieczorem.LIPOSYNE VICHY wchlania sie szybko,nie pozostawia nieprzyjemnego lepkiego filmu na skorze,no i czyni ja miekka i delikatna.Jesli chodzi o skore-to moj chlopak mowi ze jest strasznie aksamitna(przy tym-o kilogramach nadwagi nie wspomina)i ze jest zachwycony. wiec probujcie dziewczyny!
Masaz naprawde dziala cuda-kiedys chodzilam na masaz wyszczuplajacy-bardzo bolesny-BAAAAARDZO kosztowny ,lecz efekty sa(masazystka wrecz ugniata,walkuje,bije piesciami,czyli rozbija tluszcz do tego masazu uzywala oliwki do masazu antycel. z Ziaji i Diora. dodam ze drogi.
kupilam ostatnio masazer waleczek z kolcami(oczywiscie palstikowo gumowy)wiec korzystam jeszcze przed prysznicem z tego masazera zeby skora byla odpowiednio ukrwiona,potem prysznic i na koniec zel.
masaz przyrzadem staram sie robic np podczas ogladania filmu zeby polaczyc przyjemne z pozytecznym-nie staje sie to nudne wtedy.
A do zwalczania cellulitu dokladam cwiczenia z serii CALLANETICS(izometryczne wiec pieknie spalaja tluszcz i wysmuklaja nogi).
Dzis bylam na treningu na silowni z wlasnym osobistym trenerem-dal popalic ze hej-nog nie czuje (prawie 2 godziny)
I UWAGA!
una creatura bella ma racje! Naprawde wystarczy masowac cialo by poruszyc limfe i beda efekty-po dodaniu jakiegos zelu antycellulitowego efekt bedzie zsumowany-POZDRAWIAM!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg vichy3.jpg (17,0 KB, 28 załadowań)
Stary 2006-06-27, 20:52   #226
Asik_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moriam
daje daje
super do masazu antycellulit nadaja sie tez gumowe banki chinskie-do kupienia w aptekach
w opakowaniu sa 4, przydatne do tego masazu -dwie najwieksze.Mnie masuje przyjaciolka-masazystka.Pod jej namowa kupilam te banieczki.W polaczeniu z oliwka Ziajii do masazu antycellulit-rewelacja!
Nie słyszałam o czymś takim Jak sie tego uzywa? Masuje sie poprostu tymi bankami?
Asik_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-05, 13:13   #227
mag176
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez moriam
daje daje
super do masazu antycellulit nadaja sie tez gumowe banki chinskie-do kupienia w aptekach
w opakowaniu sa 4, przydatne do tego masazu -dwie najwieksze.Mnie masuje przyjaciolka-masazystka.Pod jej namowa kupilam te banieczki.W polaczeniu z oliwka Ziajii do masazu antycellulit-rewelacja!
Pytanie do moriam. Do jakiegoś czasu również używam do masażu baniek chińskich, głównie na udach. Jedyny problem to pojawiające się po takim masażu niewielkie siniaki i krwiaki utrzymujące się ok. 2-3 dni. Boję się również czy taki masaż nie spowoduje pękanie naczczynek. Może robię coś nie tak. Zawsze używam oliwki, staram się równieź nie za mocno "zasysać" skóry. Przy takim masażu czuję lekki ból, szczególnie w miejscach z większą tkanką tłuszczową i celulitem. Czy to normalna reakcja?
mag176 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-06, 13:05   #228
koma
Przyczajenie

Witajcie
Super FORUM.Tyle spraktykowanej wiedzy.Narazie czytam i czytam i końca nie widać, he,he.
Na cellulit uważam że dieta ma wpływ, ale i to że za mało się ruszamy. Masaż w każdej postaci napewno pomoże i oczywiście SYSTEMATYCZNOŚĆ.
Jak zwykle proste metody (odkrycie ich to "najtrudniejsze". Na sobie spraktykowałam masowanie fusami od kawy - REWELACJA.
Tanie, proste, a jakie przyjemne ciepełko w ciele - czyli same zalety, zero chemii. Jak zwykle grunt to odkryć co daje nam natura.
Napewno taki masaż kawowy pomoże zwalczać cellulit.
Pozdrawiam.
koma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-07, 09:42   #229
Gabinet Optimum Lodz
Sponsor
reklama opłacona

GG do Gabinet Optimum Lodz

drenaż limfatyczny, techniki manualne, bańka chińska, preparaty Ziaji (oliwka, żel , kremy, balsamy) , pomaga 100% sprawdzone i zadowolone klientki!
0601775733
Mariusz Adamczewski

http://www.masaze-lodz.pl

gg: 1911129
Gabinet Optimum Lodz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-07, 10:38   #230
moriam
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Asik
Nie słyszałam o czymś takim Jak sie tego uzywa? Masuje sie poprostu tymi bankami?
oto te banieczki:
http://www.allegro.pl/item113209037_...er_sprzed.html
zasysacz nimi skorenajlepiej wczesniej wymasowana oliwka i przeciagasz-zawsze w gore-w kierunku sercaa posladek krazeniami na zewnatrz-pobudza to krazenie krwi i limfy-a oto nam chodzi przy redukcji cellulitu

Cytat:
Napisane przez mag176
Pytanie do moriam. Do jakiegoś czasu również używam do masażu baniek chińskich, głównie na udach. Jedyny problem to pojawiające się po takim masażu niewielkie siniaki i krwiaki utrzymujące się ok. 2-3 dni. Boję się również czy taki masaż nie spowoduje pękanie naczczynek. Może robię coś nie tak. Zawsze używam oliwki, staram się równieź nie za mocno "zasysać" skóry. Przy takim masażu czuję lekki ból, szczególnie w miejscach z większą tkanką tłuszczową i celulitem. Czy to normalna reakcja?
reakcja jak najbardziej naturalna!
a im wiecej cellulitu-tym bardziej boli!
ja na poczatrku tez mialam wybroczynki i siniaki, ale chyba teraz mam dzieki tym masazom mocniejsze naczynka, skora sie przyzwyczajila i siniaki sie nie robia.
Zdaje sie jednak, ze u osob z tendencja do pekajacych naczynek, takie banki to ie najlepszy pomysl.
Mala wskazowka: przejedz banka i rozmasuj dlonia, banka -dlon i tak na zmiane!
Milego masowanka!
moriam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-08, 23:14   #231
Bodyworkers
Raczkowanie

Taka mała uwaga. Jesli pojawiaja sie jak to określacie jakiekolwiek "wybroczyny czy siniaki" nalezy serie masazy przerwać. Dziewczyny opamietajcie śię. W przypadku cellulitu podstawowy problem to obrzęk, mikroobrzęki i zwłóknienia. Nie ma sensu wykonywac masazu który jeszcze bardziej powoduje: ból, siniaki, itd.

To że podczas masazu ktos odczuwa ból najczęściej zdaża się w 3 stadium cellulitu, ale róznie to bywa. Jeśli np obok celluilitu mamy inne dolegliwości naczyniowe.

Jakikolwiek masaż w terapii lub profilaktyce cellulitu, to przede wszystkim regularny, precyzyjny masaż. Nie ma to nic wspólnego z intensywnoscia w sensie siły masażu!!!

Jesli skóra jest juz bolesna, są obrzeki, a mimo to dalej "sie masujecie" bardzo prawdopodobne jest ze doprowadzicie do pękania drobnych naczynek.

A pro pos pękajacych naczynek, jesli je macie, lub wyczuwalny jest obrzęk, dajcie sobie spokój z mechanicnymi massagerami!!!

Powodzenia.
Bodyworkers jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-10, 08:48   #232
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bodyworkers
A pro pos pękajacych naczynek, jesli je macie, lub wyczuwalny jest obrzęk, dajcie sobie spokój z mechanicnymi massagerami!!!
W takim razie jakie metody polecasz naczynkowcom ?
Stary 2006-07-10, 10:19   #233
marthynica
Przyczajenie

Cześć na imię mi Marta, ale znajomi mówią na mnie Marthynica. Jestem tu nowa, ale Wasz posty są tak wciągające, że nie mogę ich tylko czytać
Ja korzystam ze specjalnej rękawicy do masażu, stosunkowo do niedawna, ale nie za bardzo widzę efekty W sumie to nie jestem za bardzo przekonana do tych wszystkich kremów przeciwcellulitowych... A może macie coś fajnego do polecenia

M.
marthynica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-10, 10:32   #234
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

a ja mam taki masazer z Rosmanna z plastikowa roczka i gumowa taka jakby nakretka na ktorej sa wypustki :P heh i tak sie ostatnio wymasowalam ze mam siniaczki na calej nodze z gory na dol jeden pod drugim heh chyba za mocno
Stary 2006-07-12, 09:12   #235
marthynica
Przyczajenie

A ja mam pytanie z innej beczki - czy jest jakaś specjalna dieta na cellulit? Mój problem jest naprawdę duży, bo widzę cellulit nawet lekko zegnę nogę pomóżcie, proszę
marthynica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-12, 12:16   #236
Laura90
Raczkowanie

tak w ogóle to jak sie wykonuje taki masaż?
Stary 2006-07-15, 11:40   #237
kAtHyS
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez koma
Witajcie
Super FORUM.Tyle spraktykowanej wiedzy.Narazie czytam i czytam i końca nie widać, he,he.
Na cellulit uważam że dieta ma wpływ, ale i to że za mało się ruszamy. Masaż w każdej postaci napewno pomoże i oczywiście SYSTEMATYCZNOŚĆ.
Jak zwykle proste metody (odkrycie ich to "najtrudniejsze". Na sobie spraktykowałam masowanie fusami od kawy - REWELACJA.
Tanie, proste, a jakie przyjemne ciepełko w ciele - czyli same zalety, zero chemii. Jak zwykle grunt to odkryć co daje nam natura.
Napewno taki masaż kawowy pomoże zwalczać cellulit.
Pozdrawiam.
Czesc jestem tu nowa,ale bardzo podoba mi sie Wasza dyskusja. mam pytanko jak sie robi taki peeling kawowy???????chetnie bym wyprowbowala oraz ile razy dziennie
kAtHyS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-16, 10:11   #238
koma
Przyczajenie

witaj
Taki masaż jest bardzo prosty. Polewasz się wodą. Na dłoń bierzesz około łyżeczki kawy prawdziwej(im grubiej zmielona to lepsze szorowanie,he,he), może być świeża lub takie fusy po wypiciu kawy. Według mnie różnicy zbyt dużej nie ma, tylka ta świeża ma więcej aromatu kawowego. I potem na dłoń, na tę kawę, lejesz trochę płynu do kąpieli lub mydła w płynie i do dzieła. Jest poślizg i pięknie się masuje całe ciało (czyli myje). Jak za mało kawy i płynu to przecież można dołożyć. Masowanie kawowe robię wieczorem, relaksuje i pięknie się śpi. Rano masuję się na sucho szczotką.
Pozdrawiam
koma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-16, 11:55   #239
Vogue
Raczkowanie

Tu jest bardzo fajny watek http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ght=cellulitis
Vogue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-16, 13:31   #240
kAtHyS
Przyczajenie

Smile Dot.: Masaż antycellulitowy - czym wykonywać?

Cytat:
Napisane przez koma
witaj
Taki masaż jest bardzo prosty. Polewasz się wodą. Na dłoń bierzesz około łyżeczki kawy prawdziwej(im grubiej zmielona to lepsze szorowanie,he,he), może być świeża lub takie fusy po wypiciu kawy. Według mnie różnicy zbyt dużej nie ma, tylka ta świeża ma więcej aromatu kawowego. I potem na dłoń, na tę kawę, lejesz trochę płynu do kąpieli lub mydła w płynie i do dzieła. Jest poślizg i pięknie się masuje całe ciało (czyli myje). Jak za mało kawy i płynu to przecież można dołożyć. Masowanie kawowe robię wieczorem, relaksuje i pięknie się śpi. Rano masuję się na sucho szczotką.
Pozdrawiam
Bardzo dziękuję!Zaraz bedę próbowała. Jak na razie na noc stosuję żel anty i owijam nogi folią.Jak wstaję rano to nogi pod folią są mokre,a to znaczy,że tłuszczyk się spala) Myślę,że przy dłuższym stosowaniu efekty będą bardzo zadowalające
kAtHyS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Masaż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości