![]() |
#211 |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Hej Dziewczyny, u mnie dzis leje jak cholera, a mielismy jechac na grzyby
![]() Przez ta pogode od rana leniuchuje i nic mi sie nie chce. Ide jakis obiad robic, a mąż mi obiecal, ze potem upiecze szarlotke - robi najlepsza na swiecie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Zadomowienie
|
Dodałam trochę nowych info i linków w 2 poście. Jak dysponujecie jeszcze czymś ciekawym to dawajcie znać na priva.
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Chyba Dorotka się jakoś przekręciła, bo pierwszy raz czuję jej kopniaki nad pękiem. Do tej pory okopywała tylko moje boki i okolice pęcherza.
![]() |
#213 |
Rozeznanie
|
Ja nie tyle boję się pępka - TŻ obiecał dbać o niego
![]() Kupiłam na allegro chustę, kilka razu użytą za 35zł z przesyłką nowa 79 zł więc uważam, że zakup udany będzie. Nie pamiętam z kim rozmawiałam o pasach ciążowych? Bo zakupiłam z H&M biały i czarny i muszę przyznać, że zakup udany, teraz kiedy nie mieszczę się w swoje stare spodnie a ciążowe mają za duży "golf ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Będą brzydsze rzeczy, z tym wiąże się macierzyństwo. Ale przynajmniej w moim wypadku jest takie odczucie że cokolwiek to jest, jeżeli to Twojego dzieciątka, to zawsze będzie kochane. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
Emma, to z jednej strony fajnie, że się przekręciła bo mój dzieć usiadł mi na pęcherzu jak nic. od wstania z łóżka około 8:00 sikałam na pewno więcej niż 6-7 razy. Po kropelkach właściwie, ale uczucie jakbym miała pęcherz na krańcu wytrzymałości
![]() SunShine, nie sądzę abyś była wyrodna, każda się obawia jak będzie reagować na sytuacja kryzysowe, jesteśmy tylko ludźmi i czasem trudno opanować nerwy, ale sądzę, że nasza inteligencja nie pozwoli nam na potrząsanie itp ![]() ![]()
#216 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Wcale nie jesteś wyrodna i różne strachy są normalne. Matka nie robot i ma prawo być zmęczona i sfrustrowana. Nie ma prawa potrząsać,bo tym można zrobić poważną krzywdę. Lepiej wyjść na chwilkę,policzyć do 10,oddychać głęboko i powtarzać sobie,że każdy płacz kiedyś minie. Oraz starać się jak najwięcej odpoczywać. Rodzina przeżyje na jakimś ekspresowym obiedzie,od kurzu jeszcze nikt nie umarł,a dziecko bez wyprasowanych ubrań da radę.Lepiej pospać przy każdej nadarzającej się okazji, gdy dziecko często płacze,a my jesteśmy zmęczone.
![]() |
#218 | |
Konto usunięte
|
Dzień dobry wszystkim!
Ja dzisiaj też obudziłam się z lekkim katarem co nie jest dobre, bo już tydzień siedzę na zwolnieniu przez przeziębienie właśnie ![]() Czytam i dołączam się do tych z Was które mają problemy z cerą. Moim największym problemem są bolące, tzw. "wulkany", i czerwone ślady które po nich zostają długi czas ![]() ![]() Wypróbuje polecane przez Was specyfiki. Cytat:
![]() SunShineDoll widzę że będziesz miała Różę. To jest jedno z dwóch imion nad którymi się z mężem zastanawiamy. Uważam że jest przepiękne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
Ja też się o to boję najbardziej chyba ale będę robić wszystko żeby tak nie było...musimy być twarde i mieć dużo siły nawet jak nie będziemy spały po pare dni z rzędu
![]() Co planujecie kupić na szybkie wygojenie pępuszka? Czytałam o gazikach nasączonych alkoholem ale może jeszcze jest jakaś cudowna maść?
#220 | |
Rozeznanie
|
Ja sie nie boje ze bede wyrodna matka, boje sie tylko tego ze czegos nie podolam ale nie odrazu ze wyrodna! Kocham moje dziecko najbardziej w swiecie, niemozliwe zebym stala sie wyrodna matka
![]() A teraz ja : otoz MAM PROBLEM!!! Czy jest moze ktoras po operacji piersi? Ja rok temu mialam wycinane guzki z jednej piersi, lekarze mowia ze powinnam normalnie karmic, ale.... wczoraj pojawilo mi sie mleko, siara czy cos tam, nie cieknie ale jest w piersi, nie sciskam zeby sie nie lalo, tylko ze wlsanie jest w jedej piersi i boje sie teraz ze nie bede miala mleka w tej po operacji ;( troche sie zalamalam ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- a no i ta od mleka troche boli a ta po operacji w zasadzie nie.. ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Rozeznanie
|
Justien dziękuję nam tez się podoba, ostatnio też spodobało mi się Rita, TŻ bąkał o Aurelii ale dla dziewczynki ostatecznie ja wybierałam
![]() lolita chyba tradycyjne spirytus ![]() Wiecie nad czym się zastawiam...pieluszki wielorazowe już mi w prawdzie przeszły ale myślę nad tym, żeby chociaż w domu dupkę myć wacikami sterylnymi moczonymi w ciepłej wodzie - może już świruję ale ja mam uczulenie na wszystkie chusteczki nawilżone i się jeszcze naczytałam, jaka to chemia ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#222 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Justien: to co opisujesz to tzw. trądzik hormonalny, który często występuje w ciąży (lub gdy kobieta ma problemy hormonalne jak ja , np. miałam PCO) obawiam się, że specyfiki mogą załagodzić, ale nie pozbędziesz się go całkowicie za pomocą mazidel. Tym bardziej, że te polecane w ciąży są za słabe by się z nim uporać. A te z kwasami nie są dozwolone w ciąży. Ja używam domowej roboty toniku, woda źródlana+cytryna+alantoin a - wit.C dezynfekuje i niweluje przebarwienia, natomiast allantoina łagodzi podrażnienia. Kremu używam "Siarkowa moc", lub Serum AZELO Oliwkowe z BU, czasem krem ALVA Rhassoul. Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-09-15 o 12:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 | ||
Raczkowanie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#224 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pępek jest taki obrzydliwie kosmiczny. Jak obcy z innego swiata ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
Ja zaczynam jutro 26 tydzien i nie poleciala mi jeszcze ani kropla. Niektórym dziewczynom leci juz od daaawna.
![]() |
#225 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kiedyś popularne również przy ospie wietrznej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Gang Iren
|
Cytat:
W Anglii nie każą nic robić z pępuszkiem. Erykowi nic nie robiłam i wszystko było OK,odpadł w piątej dobie.
![]() |
#230 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
Mi nic nie leci, w tamtej ciąży też nic nie leciało mimo 32 tygodnia. Może to w jakimś stopniu dziedziczne, bo mojej mamie też nie leciało (problemów z karmieniem nie miała żadnych).
#233 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Cicici;42813965]Ja sie nie boje ze bede wyrodna matka, boje sie tylko tego ze czegos nie podolam ale nie odrazu ze wyrodna! Kocham moje dziecko najbardziej w swiecie, niemozliwe zebym stala sie wyrodna matka
![]() A teraz ja : otoz MAM PROBLEM!!! Czy jest moze ktoras po operacji piersi? Ja rok temu mialam wycinane guzki z jednej piersi, lekarze mowia ze powinnam normalnie karmic, ale.... wczoraj pojawilo mi sie mleko, siara czy cos tam, nie cieknie ale jest w piersi, nie sciskam zeby sie nie lalo, tylko ze wlsanie jest w jedej piersi i boje sie teraz ze nie bede miala mleka w tej po operacji ;( troche sie zalamalam ![]() Dziewczyno, nie łam się ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gluty niemowlaka tez mnie nie ruszają, to nie jest nic nadzwyczajnego, sluz jak sluz. Pępka się boję, bo nie miałam z nim nigdy do czynienia i do tego jest obrzydliwy, bo "nieludzki". I uważam, ze mam do tego święte prawo.
![]() |
#236 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, które będą miały lub mają już synków
![]() Jak to jest z siusiakiem i z myciem go, od kiedy powinno się naciągać skórkę, żeby nie zrobiła się stulejka? |
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |
Gang Iren
|
Cytat:
U mnie w pierwszej ciąży leciało od 6 miesiąca i bardzo obficie,a w drugiej wcale nie leciało,ani kropli. Chyba nie ma reguły. Najpierw słyszałam,żeby nie ruszać do 2 lat,nic nie odciągać. Jak miał 8 miesięcy byliśmy w Polsce i poszłam na kontrolę do pediatry,mówiła że wszystko OK i od czasu do czasu 1-2 w tyg,lekko odciągnąć skórkę i przemyć,delikatnie,nic na siłę.
![]() |
#239 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#240 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.