Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-15, 10:40   #211
Le La
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Hej Dziewczyny, u mnie dzis leje jak cholera, a mielismy jechac na grzyby
Przez ta pogode od rana leniuchuje i nic mi sie nie chce.

Ide jakis obiad robic, a mąż mi obiecal, ze potem upiecze szarlotke - robi najlepsza na swiecie
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 10:47   #212
em ma
Zadomowienie

Dodałam trochę nowych info i linków w 2 poście. Jak dysponujecie jeszcze czymś ciekawym to dawajcie znać na priva.
Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, u mnie dzis leje jak cholera, a mielismy jechac na grzyby
Przez ta pogode od rana leniuchuje i nic mi sie nie chce.

Ide jakis obiad robic, a mąż mi obiecal, ze potem upiecze szarlotke - robi najlepsza na swiecie
U mnie wyjątkowo słoneczko od rana ja niestety mam do grzybów awersję...no co pójdę to albo ja albo mąż przywleczemy kleszcza (a na prawdę się ubieramy i zakrywamy). U mnie na szczęście kleszcz nic nie spowodował, ale mąż już 2 rok walczy z boreliozą.

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Chyba Dorotka się jakoś przekręciła, bo pierwszy raz czuję jej kopniaki nad pękiem. Do tej pory okopywała tylko moje boki i okolice pęcherza.
Stary 2013-09-15, 10:52   #213
SunShineDoll
Rozeznanie

Ja nie tyle boję się pępka - TŻ obiecał dbać o niego co ...hm nie chcę być odebrana jako wyrodna matka ale boję się momentów kryzysu typu ciągły płacz a ja zmęczona sfrustrowana i nie wiem co zrobić i boję się że mogę na dziecko nawrzeszczeć czy potrząsać nim. Chociaż jak rozmawiam z innymi mamami to podobne odczucia miały i praktykują wyjście z pokoju, ochłonięcie itp. I zastanawiam się czy nie będę wymagała zbyt wiele od siebie w stosunku do dziecka.

Kupiłam na allegro chustę, kilka razu użytą za 35zł z przesyłką nowa 79 zł więc uważam, że zakup udany będzie.

Nie pamiętam z kim rozmawiałam o pasach ciążowych? Bo zakupiłam z H&M biały i czarny i muszę przyznać, że zakup udany, teraz kiedy nie mieszczę się w swoje stare spodnie a ciążowe mają za duży "golf " to pas mi trzyma spodnie na tyłku i jakoś tak stabilnie się z nim czuję.
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 10:57   #214
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Emma dasz radę. Teraz Ci się tak wydaje,bo to pierwsze dziecko, i pewne rzeczy po raz pierwszy będziesz robić,a później to już będzie rutyna ja mimo że miałam doczyniemia z niemowlętami najbardziej bałam się kąpieli, a w rzeczywistości nie dawałam się wyręczać,bo mi to sprawiało przyjemność-pielęgnacja dziecka. Teraz boję się chyba tylko pepka (u dziewczyn odpadł w szpitalu no więc nie miałam z nim doczynienią).
Dokładnie, zgadzam się z Bellą! Co prawda dzieci nie miałam ale rodzina bardzo na mnie polegała z moimi młodszymi braćmi i... To wszystko wychodzi instynktownie. Pępek też nie będzie straszny, będzie go trzeba smarować i uważać przy kąpieli... i odpadnie Jedyne co trzeba uważać z pampersikami żeby nie zahaczał właśnie pępusia. Jedyne co tak naprawdę mnie przeraża to to, że już wiem z doświadczenia że małego szkraba nie da się upilnować. Trzeba próbować z oczami tak naprawdę w de, ale mimo to zawsze będzie gdzieś jakiś guz, zadrapanie, płacz - to co najważniejsze to unikać prawdziwych niebezpieczeństw. Wystarczy przejść się po pediatrycznych w szpitalach - połamane rączki, obadndażowane główki, poparzenia - takich rzeczy najbardziej się boję jak i chorób gdy rodzic czuje wybitną niemoc, bo chciałby jakkolwiek ulżyć swojemu dziecku a nie potrafi. Jeżeli uda się uniknąć takich właśnie rzeczy to uwierzcie mi dziewczyny - reszta będzie łatwiejsza

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
O, pępka ja też się boję. To chyba najbrzydsza część noworodka
Będą brzydsze rzeczy, z tym wiąże się macierzyństwo. Ale przynajmniej w moim wypadku jest takie odczucie że cokolwiek to jest, jeżeli to Twojego dzieciątka, to zawsze będzie kochane.
Shizu48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 11:01   #215
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Emma, to z jednej strony fajnie, że się przekręciła bo mój dzieć usiadł mi na pęcherzu jak nic. od wstania z łóżka około 8:00 sikałam na pewno więcej niż 6-7 razy. Po kropelkach właściwie, ale uczucie jakbym miała pęcherz na krańcu wytrzymałości

SunShine, nie sądzę abyś była wyrodna, każda się obawia jak będzie reagować na sytuacja kryzysowe, jesteśmy tylko ludźmi i czasem trudno opanować nerwy, ale sądzę, że nasza inteligencja nie pozwoli nam na potrząsanie itp Lepiej wyjść na sekundę zakryć łepetynę poduszką i wydrzeć się naklnąć i wrócić z uśmiechem do naszej pociechy
Stary 2013-09-15, 11:05   #216
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Ja nie tyle boję się pępka - TŻ obiecał dbać o niego co ...hm nie chcę być odebrana jako wyrodna matka ale boję się momentów kryzysu typu ciągły płacz a ja zmęczona sfrustrowana i nie wiem co zrobić i boję się że mogę na dziecko nawrzeszczeć czy potrząsać nim. Chociaż jak rozmawiam z innymi mamami to podobne odczucia miały i praktykują wyjście z pokoju, ochłonięcie itp. I zastanawiam się czy nie będę wymagała zbyt wiele od siebie w stosunku do dziecka.
To Cię nie ominie. Cierpliwość się kończy, Twoje dzieciątko płacze, Ty jesteś niewyspana, nie wiesz jak mu pomóc, czujesz się kompletnie bezradna, rozsądek siada i tak to się wtedy odbija. Nieuniknione ale możliwe do zminimalizowania - jeżeli masz wsparcie w jakiejś drugiej osobie. W takim krytycznym momencie gdy czujesz że tracisz panowanie nad sobą - dziecko do drugiej osoby i koniec. Chwilę bez Ciebie wytrzyma a Tobie potrzebna jest chwila dla siebie, żeby znów móc się nim spokojnie zająć. Jeżeli tak płacze że je cały czas słyszysz - wyjdź, odetchnij, spokojniejsza wrócisz żeby znów zająć się swoim Maleństwem. I nie miej wyrzutów - wszystkie babki to przeżywają
Stary 2013-09-15, 11:14   #217
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
hm nie chcę być odebrana jako wyrodna matka ale boję się momentów kryzysu typu ciągły płacz a ja zmęczona sfrustrowana i nie wiem co zrobić i boję się że mogę na dziecko nawrzeszczeć czy potrząsać nim. Chociaż jak rozmawiam z innymi mamami to podobne odczucia miały i praktykują wyjście z pokoju, ochłonięcie itp. I zastanawiam się czy nie będę wymagała zbyt wiele od siebie w stosunku do dziecka.

Wcale nie jesteś wyrodna i różne strachy są normalne.
Matka nie robot i ma prawo być zmęczona i sfrustrowana. Nie ma prawa potrząsać,bo tym można zrobić poważną krzywdę. Lepiej wyjść na chwilkę,policzyć do 10,oddychać głęboko i powtarzać sobie,że każdy płacz kiedyś minie. Oraz starać się jak najwięcej odpoczywać. Rodzina przeżyje na jakimś ekspresowym obiedzie,od kurzu jeszcze nikt nie umarł,a dziecko bez wyprasowanych ubrań da radę.Lepiej pospać przy każdej nadarzającej się okazji, gdy dziecko często płacze,a my jesteśmy zmęczone.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-15, 11:14   #218
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Dzień dobry wszystkim!

Ja dzisiaj też obudziłam się z lekkim katarem co nie jest dobre, bo już tydzień siedzę na zwolnieniu przez przeziębienie właśnie

Czytam i dołączam się do tych z Was które mają problemy z cerą. Moim największym problemem są bolące, tzw. "wulkany", i czerwone ślady które po nich zostają długi czas Także bez podkładu ani rusz. A przed ciążą miałam taką ładną cerę
Wypróbuje polecane przez Was specyfiki.

Cytat:
Ja też mam momenty że się boję i że na pewno będę wyrodną matką. To moja pierwsza ciąża i nic jeszcze nie mam - robię listę i wolę zakupić wszystko jak już się przeprowadzę do nowego mieszkania. Nic też nie wiem jak się zachować po, kiedy do lekarza, szczepienia, jak żywić. Boję się że od tych wszystkich wskazówek i rad, niekiedy sprzecznych, kompletnie się pogubię

SunShineDoll widzę że będziesz miała Różę. To jest jedno z dwóch imion nad którymi się z mężem zastanawiamy. Uważam że jest przepiękne
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 11:37   #219
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Ja też się o to boję najbardziej chyba ale będę robić wszystko żeby tak nie było...musimy być twarde i mieć dużo siły nawet jak nie będziemy spały po pare dni z rzędu
Co planujecie kupić na szybkie wygojenie pępuszka? Czytałam o gazikach nasączonych alkoholem ale może jeszcze jest jakaś cudowna maść?
Stary 2013-09-15, 11:41   #220
Cicici
Rozeznanie

Ja sie nie boje ze bede wyrodna matka, boje sie tylko tego ze czegos nie podolam ale nie odrazu ze wyrodna! Kocham moje dziecko najbardziej w swiecie, niemozliwe zebym stala sie wyrodna matka

A teraz ja : otoz MAM PROBLEM!!! Czy jest moze ktoras po operacji piersi? Ja rok temu mialam wycinane guzki z jednej piersi, lekarze mowia ze powinnam normalnie karmic, ale.... wczoraj pojawilo mi sie mleko, siara czy cos tam, nie cieknie ale jest w piersi, nie sciskam zeby sie nie lalo, tylko ze wlsanie jest w jedej piersi i boje sie teraz ze nie bede miala mleka w tej po operacji ;( troche sie zalamalam

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

a no i ta od mleka troche boli a ta po operacji w zasadzie nie..

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja też się o to boję najbardziej chyba ale będę robić wszystko żeby tak nie było...musimy być twarde i mieć dużo siły nawet jak nie będziemy spały po pare dni z rzędu
Co planujecie kupić na szybkie wygojenie pępuszka? Czytałam o gazikach nasączonych alkoholem ale może jeszcze jest jakaś cudowna maść?
Ja dostalam od szwagierki http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/srodek-do-dez...luzowa-i-skore
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 11:51   #221
SunShineDoll
Rozeznanie

Justien dziękuję nam tez się podoba, ostatnio też spodobało mi się Rita, TŻ bąkał o Aurelii ale dla dziewczynki ostatecznie ja wybierałam

lolita
chyba tradycyjne spirytus

Wiecie nad czym się zastawiam...pieluszki wielorazowe już mi w prawdzie przeszły ale myślę nad tym, żeby chociaż w domu dupkę myć wacikami sterylnymi moczonymi w ciepłej wodzie - może już świruję ale ja mam uczulenie na wszystkie chusteczki nawilżone i się jeszcze naczytałam, jaka to chemia
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-15, 12:00   #222
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie tutaj położna powiedziała, że samą wodą się przemywa pępuszek. Natomiast moja mama stwierdziła, że gazik nasączony spirytusem. Więc sama nie wiem, czego używać

Justien: to co opisujesz to tzw. trądzik hormonalny, który często występuje w ciąży (lub gdy kobieta ma problemy hormonalne jak ja , np. miałam PCO) obawiam się, że specyfiki mogą załagodzić, ale nie pozbędziesz się go całkowicie za pomocą mazidel. Tym bardziej, że te polecane w ciąży są za słabe by się z nim uporać. A te z kwasami nie są dozwolone w ciąży. Ja używam domowej roboty toniku, woda źródlana+cytryna+alantoin a - wit.C dezynfekuje i niweluje przebarwienia, natomiast allantoina łagodzi podrażnienia. Kremu używam "Siarkowa moc", lub Serum AZELO Oliwkowe z BU, czasem krem ALVA Rhassoul.

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-09-15 o 12:07
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 12:03   #223
Shizu48
Raczkowanie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Ja sie nie boje ze bede wyrodna matka, boje sie tylko tego ze czegos nie podolam ale nie odrazu ze wyrodna! Kocham moje dziecko najbardziej w swiecie, niemozliwe zebym stala sie wyrodna matka

A teraz ja : otoz MAM PROBLEM!!! Czy jest moze ktoras po operacji piersi? Ja rok temu mialam wycinane guzki z jednej piersi, lekarze mowia ze powinnam normalnie karmic, ale.... wczoraj pojawilo mi sie mleko, siara czy cos tam, nie cieknie ale jest w piersi, nie sciskam zeby sie nie lalo, tylko ze wlsanie jest w jedej piersi i boje sie teraz ze nie bede miala mleka w tej po operacji ;( troche sie zalamalam

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

a no i ta od mleka troche boli a ta po operacji w zasadzie nie..

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Ja dostalam od szwagierki http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/srodek-do-dez...luzowa-i-skore
To będzie głupie pytanie - to mleko leci z piersi przed porodem? W którym tygodniu zaczyna?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Mnie tutaj położna powiedziała, że samą wodą się przemywa pępuszek. Natomiast moja mama stwierdziła, że gazik nasączony spirytusem. Więc sama nie wiem, czego używać
My wszyscy (trójka dzieci) mieliśmy gazikami z alkoholem.. I aktualnie możemy się pochwalić pięknymi pepkami. Muszę zapytać moja matkę bo kojarze jeszcze coś fioletowego u najmłodszego braciszka

Stary 2013-09-15, 12:06   #224
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shizu48 Pokaż wiadomość
Będą brzydsze rzeczy, z tym wiąże się macierzyństwo. Ale przynajmniej w moim wypadku jest takie odczucie że cokolwiek to jest, jeżeli to Twojego dzieciątka, to zawsze będzie kochane.
No nie wiem. Kupa to kupa, wymiociny to wymiociny, ran mam nadzieje nie oglądać gorszych niz ja miewalam.
W pępek jest taki obrzydliwie kosmiczny. Jak obcy z innego swiata Widziałam go raz na cudzym dziecku i chyba będę bała się dotknąć

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
To będzie głupie pytanie - to mleko leci z piersi przed porodem? W którym tygodniu zaczyna?
Moze lecieć, ale nie musi.
Ja zaczynam jutro 26 tydzien i nie poleciala mi jeszcze ani kropla. Niektórym dziewczynom leci juz od daaawna.
Stary 2013-09-15, 12:09   #225
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:

My wszyscy (trójka dzieci) mieliśmy gazikami z alkoholem.. I aktualnie możemy się pochwalić pięknymi pepkami. Muszę zapytać moja matkę bo kojarze jeszcze coś fioletowego u najmłodszego braciszka
Nadmanganian Potasu - to fioletowe się tak nazywa
Kiedyś popularne również przy ospie wietrznej
Stary 2013-09-15, 12:10   #226
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Mojej kolezance lecialo juz od 5 miesiaca ale czesto nie leci w ogole, ja od kilku dni czulam ze mi sie tam cos robi w cyckach teraz tez to czuje tak jakby bolalo ale troche inaczej niz zwykle..
Stary 2013-09-15, 12:15   #227
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
No nie wiem. Kupa to kupa, wymiociny to wymiociny, ran mam nadzieje nie oglądać gorszych niz ja miewalam.
W pępek jest taki obrzydliwie kosmiczny. Jak obcy z innego swiata Widziałam go raz na cudzym dziecku i chyba będę bała się dotknąć
Nie miałam na myśli rzeczy tak prozaicznych jak kupa. Czasami zdarzają się takie sytuacje w których musisz sobe poradzić dla dobra swojego dziecka jak np. moj brat mając 3 miesiące miał bardzo duże problemy z zatkanym noskiem, nie pomagała ani gruszka ani specjalny sprzęt do odciągnąć kataru więc moja mama po prostu zaczęła mu ssać delikatnie nosek ustami aż katar puścił i popłynął. Takie rzeczy mam na myśli. Nadzieja w tym ze Twój TŻ jest bardziej wytrzymały :P

Stary 2013-09-15, 12:16   #228
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
Justien: to co opisujesz to tzw. trądzik hormonalny, który często występuje w ciąży (lub gdy kobieta ma problemy hormonalne jak ja , np. miałam PCO) obawiam się, że specyfiki mogą załagodzić, ale nie pozbędziesz się go całkowicie za pomocą mazidel. Tym bardziej, że te polecane w ciąży są za słabe by się z nim uporać. A te z kwasami nie są dozwolone w ciąży. Ja używam domowej roboty toniku, woda źródlana+cytryna+alantoin a - wit.C dezynfekuje i niweluje przebarwienia, natomiast allantoina łagodzi podrażnienia. Kremu używam "Siarkowa moc", lub Serum AZELO Oliwkowe z BU, czasem krem ALVA Rhassoul.
_Shiloh_, bardzo Ci dziękuję za rady Na pewno masz rację, ja od około 7 lat zmagam się z trądzikiem, tylko on występuje "falami" - jest trądzik, leczenie dermatologiczne, mocne maści (Epiduo), a potem wszystko znikało i miałam spokój przez 2-3 lata. Przed ciążą wszystko było zaleczone i miałam ładną cerę, miałam też nadzieję że ciąża jeszcze bardziej pomoże.
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 12:20   #229
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

W Anglii nie każą nic robić z pępuszkiem.
Erykowi nic nie robiłam i wszystko było OK,odpadł w piątej dobie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-15, 12:22   #230
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Mojej kolezance lecialo juz od 5 miesiaca ale czesto nie leci w ogole, ja od kilku dni czulam ze mi sie tam cos robi w cyckach teraz tez to czuje tak jakby bolalo ale troche inaczej niz zwykle..
Czyli nie muszę się przejmować tym ze nie leci tak?

Stary 2013-09-15, 12:37   #231
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Czyli nie muszę się przejmować tym ze nie leci tak?

Nie wiem nawet czy nie lepiej ze nie leci
Stary 2013-09-15, 12:42   #232
Hosenka*
Zakorzenienie

Mi nic nie leci, w tamtej ciąży też nic nie leciało mimo 32 tygodnia. Może to w jakimś stopniu dziedziczne, bo mojej mamie też nie leciało (problemów z karmieniem nie miała żadnych).

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 12:42   #233
EVI07
Raczkowanie

[QUOTE=Cicici;42813965]Ja sie nie boje ze bede wyrodna matka, boje sie tylko tego ze czegos nie podolam ale nie odrazu ze wyrodna! Kocham moje dziecko najbardziej w swiecie, niemozliwe zebym stala sie wyrodna matka

Dziewczyno, nie łam się! Ja miałam usuwane guzki z lewej piersi jeszcze przed pierwszą ciążą i karmiłam normalnie, nawet w tej lewej było więcej niż w prawej, leciało też normalnie, więc się nie przejmuj na zapas. Półtora roku temu usuwali mi guzek z prawej piersi i ginka mówi, że też nie będzie problemów. A to, że w piersiach Ci się zbiera, to też jest normalne, mnie się lało jak z fontanny od 16 tyg. jak byłam w ciąży z Wiktorią, teraz też mi podcieka, ważne żeby tego nie cisnąć, bo prowokujesz skurcze macicy.

EVI07 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-15, 13:25   #234
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiem nawet czy nie lepiej ze nie leci
Stary 2013-09-15, 13:48   #235
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Nie miałam na myśli rzeczy tak prozaicznych jak kupa. Czasami zdarzają się takie sytuacje w których musisz sobe poradzić dla dobra swojego dziecka jak np. moj brat mając 3 miesiące miał bardzo duże problemy z zatkanym noskiem, nie pomagała ani gruszka ani specjalny sprzęt do odciągnąć kataru więc moja mama po prostu zaczęła mu ssać delikatnie nosek ustami aż katar puścił i popłynął. Takie rzeczy mam na myśli. Nadzieja w tym ze Twój TŻ jest bardziej wytrzymały :P

Gluty niemowlaka tez mnie nie ruszają, to nie jest nic nadzwyczajnego, sluz jak sluz.
Pępka się boję, bo nie miałam z nim nigdy do czynienia i do tego jest obrzydliwy, bo "nieludzki". I uważam, ze mam do tego święte prawo.
Stary 2013-09-15, 13:53   #236
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:

Gluty niemowlaka tez mnie nie ruszają, to nie jest nic nadzwyczajnego, sluz jak sluz.
Pępka się boję, bo nie miałam z nim nigdy do czynienia i do tego jest obrzydliwy, bo "nieludzki". I uważam, ze mam do tego święte prawo.
Nie mówię ze nie masz

Stary 2013-09-15, 13:54   #237
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Dziewczyny, które będą miały lub mają już synków

Jak to jest z siusiakiem i z myciem go, od kiedy powinno się naciągać skórkę, żeby nie zrobiła się stulejka?
Stary 2013-09-15, 14:02   #238
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Mi nic nie leci, w tamtej ciąży też nic nie leciało mimo 32 tygodnia. Może to w jakimś stopniu dziedziczne, bo mojej mamie też nie leciało (problemów z karmieniem nie miała żadnych).

U mnie w pierwszej ciąży leciało od 6 miesiąca i bardzo obficie,a w drugiej wcale nie leciało,ani kropli. Chyba nie ma reguły.

Cytat:

Jak to jest z siusiakiem i z myciem go, od kiedy powinno się naciągać skórkę, żeby nie zrobiła się stulejka?
Najpierw słyszałam,żeby nie ruszać do 2 lat,nic nie odciągać. Jak miał 8 miesięcy byliśmy w Polsce i poszłam na kontrolę do pediatry,mówiła że wszystko OK i od czasu do czasu 1-2 w tyg,lekko odciągnąć skórkę i przemyć,delikatnie,nic na siłę.
Stary 2013-09-15, 14:05   #239
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Najpierw słyszałam,żeby nie ruszać do 2 lat,nic nie odciągać. Jak miał 8 miesięcy byliśmy w Polsce i poszłam na kontrolę do pediatry,mówiła że wszystko OK i od czasu do czasu 1-2 w tyg,lekko odciągnąć skórkę i przemyć,delikatnie,nic na siłę.
Czyli takiemu noworodkowi/niemowlaczkowi nie powinno się tego ruszać?
Stary 2013-09-15, 14:06   #240
katarzyniak
Rozeznanie

Cytat:

a co to jest stulejka ?
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości