|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nie każda taka świeta,żeby mieć bliźnieta! Mamusie łączmy się :) cz. 2
Dzieciaczki ok. Na szczescie tylko katar. Nina ma wiekszy i bardziej gesty niz Blanka. Apetytu nie stracily na szczescie, goraczka sie nie pojawia (odpukac
![]() Z tymi przedszkolami jest w zasadzie tak jak bylo... My placimy dodatkowo za rytmike i angielski dwa razy w tygodniu. Podpisujemy na to dodatkowe umowy. Na religie nasze panstwo oczywiscie ma kasiore... U nas tylko raz w tyg. jest. Sent from my GT-S5830i using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#212 |
Raczkowanie
|
W końcu i ja znalazłam czas żeby napisać. Dużo się dzieje na forum i Witam wszystkie nowe mamuśki bliźniakowe.
My za trzy dni ukończymy dwa miesiące, jak ten czas szybko leci. Moje robaczki też miały katar ale po 2 dniach przeszło . W czwartek mamy szczepienia i zastanawiamy się nad szczepieniem od rotawirusów. Trochę drogie te szczepionki. A Wy szczepiłyście swoje pociechy? Pneumokoki mamy za darmo ze względu na wcześniactwo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() dziewczyny wszystkim maluchom duzo zdrówka a nam duzo cierpliwosci ![]()
![]() |
![]() |
#214 |
Raczkowanie
|
U nas te zajecia byly sa od pazdziernika bo na poczatku mowili ze nie moga prowadzic zajec dodatkowych... Ta ustawa to jakis bubel, jedyne co sie zmienilo, to dodatkowe godziny za 1 zl. Szkoda tylko, ze gmina dostajac dodatkowa kase za kazde dziecko, a zajec dodatkowych albo nie ma albo sa platne jak wczesniej... wiadomo, samorzady radza kasa tak jak im wygodniej!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#215 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Aniusia - zdrówka dla maluchów. Cała trójka choruje? Tatyana - jak Twoje kruszynki się miewają? Czy u Was też wczoraj było tak cudownie ciepło?? Normalnie wiosna......dziś też ładnie się zapowiada :P
![]() Edytowane przez e w e l i n a Czas edycji: 2013-10-28 o 07:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
u nas zimno, cala trojka chora, goraczkuje, nie wiem jak sie nazywam
![]()
![]() |
#217 |
Raczkowanie
|
U mnie chłopaki na antybiotyku, bo oskrzela zawalone jak nic. Charczą jak gruźlicy :/ Ale, o dziwo, noce przesypiają pięknie, trochę tylko pokasłują. W ogóle odkąd smoczków się pozbyliśmy to pięknie śpią (odpukać!). Maks zaczął kaszleć i też już brzydki ten kaszel się robi, więc nie wiem jak to się skończy, mam nadzieję że się rozchoruje się do końca.
U nas od października była rytmika za którą płaci gmina i jest 2 razy w tygodniu. A teraz od listopada wracają wszystkie zajęcia normalnie płatne przez rodziców. Tatyana, to czy w przedszkolu są dodatkowe zajęcia i w jakiej ilości (z tych płatnych przez gminę) zależy tylko od dyrektora danej placówki. Gmina pieniądze musi dać skoro je dostała. A od dyrektora przedszkola zależy jak rozdysponuje te pieniądze. U nas są przedszkola w których jest i 2x rytmika i angielski płatne przez gminę, a są i takie gdzie np. jest tylko 1x rytmika. Wszystko zależy z kim dyrektor się dogadał i na jakie kwoty (wiem to bo mama mojej szwagierki jest dyrektorką przedszkola). Oj glam, dużo zdrówka dla Was. Na antybiotykach są dzieci? Ewelina, to ile Twoi mieli jak już byli w pełni odpieluchowani? I czy równo im szło?
Maksiu 05.07.2008- zdrowy synek ![]() Aniołek +24.10.2009[*] 6tc poronienie samoistne Aniołek +24.01.2011[*] 10tc puste jajo płodowe Adaś i Szymek 17.04.2012- zdrowe chłopaki ![]() Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia- byłam gotowa za Ciebie umrzeć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Rozeznanie
|
Glam - szybkiego powrotu do zdrowia dla chłopców, a dla Ciebie duuużo wytrwałości i cierpliwości
![]() Aniusia - odkąd nie mają smoczków, to lepiej oddychają buzią w przypadku kataru czy innych dolegliwości - to jest mega plus ![]() Starcie z porzuceniem pieluch poszło nam ekspresowo....parę dni i już - pięknie wołali siku i kupę. ![]() Po paru dniach pozbyłam się pieluch podczas drzemki. Ale do dzisiaj Franek ma zakładaną na noc. Bywa, że jest sucha po nocy, ale i nieraz ma trochę nasikane. Jeden patrzył na drugiego, chciał robić to co brat - i to było właśnie super. Wprawdzie Frankowi trzeba było bardziej tłumaczyć, pokazywać, ale "zakumali" w tym samym czasie. Błąd jaki popełniłam, gdy podczas wyjazdu Franek trochę nam się pochorował i przez leki częściej sikał. Dla własnej wygody (brzydka pogoda i oraz mała ilość ciuchów/majtek na zmianę) założyliśmy pampersa na parę dni. I od tamtej pory zdarza się, że mówi "mama siku" i trochę popuszcza. Podsumowując: jak już się postanowi odstawić pieluchę, to nie zakładać w awaryjnych sytuacjach. Trzeba być konsekwentnym ![]() ![]()
![]() Edytowane przez e w e l i n a Czas edycji: 2013-10-28 o 15:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny....świeże mamy, te "zakorzenione", brzuchate....jesteście?
Co u Was? Jak się miewacie Wy i Wasze dzieciątka?? :P Raz dwa wychodzić z ukrycia ![]()
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
U nas wieje na calego przez co zrezygnowalam ze spacerku. Dziewuszki juz chyba troche lepiej. Dobrze ze Maz korzysta z ojcowskiego urlopu to im odsysa smarkole z nosa bo mi kompletnie to nie idzie
![]() Co do przedszkoli jeszcze, to chyba tez rodzice musza zaczac naciskac... Kurde mnie wkur... nasze przedszkole bo CODZIENNIE musze brac dziecku bluzke na zmiane, bo w sali maja ze 30 stopni, i dzieci sie doslownie topia ![]() ![]() Sent from my GT-S5830i using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#221 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wizytę mam 5.11 i nie wiem czy wtedy będę miała robione USG. Więc na razie zbytnio się nie cieszę i nie planuję, zwłaszcza po tym, jak miała być trójeczka, a jeden płód się wchłonął i zostały bliźniaki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
A ja leżę i przeszukuję allegro
![]() Trochę lepiej się czuję to trzeba to wykorzystać. Nie pamiętam czy Wam pisałam ale tydzień temu wylądowałam na SORze z potwornym bólem, który uniemożliwiał poruszanie się. Stwierdzili mi neuropatię międzyżebrową. I tak się tydzień męczę.
![]() |
#223 |
Raczkowanie
|
Ewelina, zgłaszam swoją obecność. Cały czas pilnie śledzę wątek, ale u mnie nie dzieje się nic ciekawego i godnego opisania
![]() ![]() ![]() Poza tym głowię się nad wyborem szpitala, bo co chwila słyszę jakieś nowe opinie i nie wiem, na który się zdecydować. Mezaga, współczuję. Ale przechodzi Ci to? Dostałaś na to jakieś leki/sposób na złagodzenie bólu?
![]() |
#224 |
Rozeznanie
|
Tatyana - pewnie, że na ręką paniom jak jest mniej dzieci. I sobie nie mają nic do zarzucenia, że przyczyniają się do chorób maluchów....bo przecież jest ciepło wewnątrz, nie narażają dzieci na wychłodzenie
![]() Przegrzewanie ma zdecydowanie gorsze skutki..... Pikaso - kciuki dla Was ![]() ![]() Rysia - dlaczego miesiąc? Może i dalej dociągniecie, czego życzę oczywiście. Wszystko już gotowe? My wczoraj spacerowaliśmy w parku i zaczepił nas dumny dziadek prowadzący wózek bliźniaczy (dziewczynki). Zażartował, że chce nasz adres "na przyszłość" heheh. Swoją drogą, w mojej mieścinie jest ponad 10 par bliźniąt (mówię o tych wózkowych...nie przedszkolnych i starszych). Całkiem sporo ![]()
![]() Edytowane przez e w e l i n a Czas edycji: 2013-10-29 o 12:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
Dostałam... pyralginę, bo boją się dać mi cokolwiek innego. A tą pyralginę i tak tylko dwa razy dziennie po jednej tabletce.
Trochę się dziś lepiej czuję, ale ruchy mam cały czas ograniczone. Leżę i wygrzewam nerwa.
![]() |
#226 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
chlopakom przechodzi bez antybiotyku. z sonia bylam dzis na badaniach bo ciagle graczkuje, juz z 3 tyg to trwa
![]()
![]() |
#228 |
Raczkowanie
|
Mezaga to wypoczywaj! Zdrowka!
Rysia ja doskonale to rozumiem, co chwila narzekalam tu na bol zeber ![]() ![]() Pikaso mysle ze u nas tez jest ten problem, bo "zle panie" przypominaja by dzieciom dawac krotki rekawek pod spod. Niestety... Glam oby nic powaznegoz Sonia nie bylo! Duzo zdrowka! Moja trojca poki co bez goraczki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Gabriel <3 16.01.2009 ![]() Blanka <3 & Nina <3 08.09.2013 ![]() Edytowane przez Tatyana Czas edycji: 2013-10-29 o 15:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Raczkowanie
|
Napisałam, że został mi miesiąc, bo u mnie jedna z Dziewczynek jest ułożona pośladkowo, więc będzie CC. Z uwagi na to dostanę skierowanie do szpitala i będę musiała się umówić na termin cięcia w okolicach 37. tygodnia. Ponoć to jest najlepszy czas na rozwiązanie bliźniąt. Mam nadzieję, że nie zachce się Małym wychodzić wcześniej
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
rysia u mnie tez 1 dziecie bylo posladkowo i caly czas mowa o cc... a tu nagle na przyjeciu do szpitala usg i slysze_ ulozenie glowkoo glowkowe, nie ma wskazan do cc"
![]()
![]() |
#231 | |
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja, pamiętacie mnie jeszcze ;>
Byłam dziś na USG, wszystko ok, dzidzie rosną, mają po 2,5cm i 2,4, serduszka biją 176/min ![]() I wszystko jest ok, postaram się częściej odzywać ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
![]() I jeszcze ślub w tym samym dniu ![]() Może napiszesz mi coś o swojej ciąży bo czytam w necie a tam wszystko naćkane i nie rozumiem większości.....
![]() |
![]() |
#232 |
Raczkowanie
|
Paulka, myślę, że wszystkiego najlepiej się dowiesz od swojego lekarza, ale polecam Ci stronę http://www.drpiekarski.com/porady
Tam są wg mnie fajnie opisane rodzaje ciąży bliźniaczej, zagrożenia, itp. Ja się na początku nakręciłam, że z ciążą bliźniaczą wiąże się tyle zagrożeń, a okazało się, że przez całą ciążę wszystko przebiega w porządku. Dobrze jest wiedzieć co i jak, ale z drugiej strony wg mnie nie ma co przybierać sobie za bardzo do serca i martwić się na zapas. Przede wszystkim uważaj na siebie, rób wszystkie badania, bo teraz zdrowie Twoje i Maluszków jest najważniejsze ![]() Glam, szczerze powiedziawszy ja już się nastawiłam psychicznie na CC i teraz już chyba nawet wolałabym taki sposób rozwiązania niż SN. A Ty przyjęcie do szpitala miałaś w wyznaczonym terminie, czy Cię wcześniej "wzięło"?
![]() |
#233 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dziewczyny czy Wasze mieszkania tez wyglądają tak "brudno" jak moje??? wiecie chodzi głównie o ściany juz wszystkim byly mazane a ślady tłustych rączek sa wszedzie!!!! panele zrysowane jakby mialy z 30 lat maja 3 !!! wszystko poobijane zerwane stłuczone...... koszmar rece juz mi opadaja na ten widok.... jak Filip był maly to jakos nad nim panowałam zreszta On chyba nie mial takiego charakteru zeby cos niszczyc ani nie mial kompanów w takiej zabawie ![]()
...Oby sie nigdy nie skończyło to co od Ciebie mam... ![]() Edytowane przez munio Czas edycji: 2013-11-01 o 17:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mowisz o zniszczonej podlodze? Najgorsza sie u nas zrobila po lecie jak Gabi wnosil piasek, bloto przez wyjscie na ogrodek... Panele porysowane. Stoly i biurka sa caly czas pomazane od czegos, a najepsza ciastolina w dywanie... albo plamy w dywanie niewiadomego pochodzenia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#235 |
Rozeznanie
|
Melduję sie ponownie.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Rozeznanie
|
Chciałam się pochwalić, iż 26.09.2013 urodziły się nasze dwie miungwy.
![]() 10:02 Anastazja - 2960 g, 10:03 Lena - 3160, obie CC. ![]() Przedstawiam Wam moje córy ![]() ![]() Ach... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kObra. Czas edycji: 2013-11-03 o 10:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Raczkowanie
|
Kobra, ale śliczne te Twoje Czarnulki! Gratulacje
![]() ![]() ![]()
![]() |
#239 |
Rozeznanie
|
A dają spać, dają, tylko jak je karmie, to sobie siedzę na lapku.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pikaso ja im zwracam uwage ale to tak jak do moich dzieci wchodzi jednym uchem uchodzi drugim.... one biedne sa zapracowane... tyle kawy wypic w ciagu dnia i nagadac sie plotek z druga no faktycznie padniete... Kobra Gratulacje !!! dziewczynki Slicznotki !!!! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.