Wyzwanie SYLWESTER - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-27, 12:51   #211
blanche_
Rozeznanie

Dot.: Wyzwanie SYLWESTER

Właśnie to u nich lubię, żadnej muzyczki, nadmiernego entuzjazmu. Mogę swoją muzykę włączyć do nich.
To jutro zobacze tego shreda
Ogólnie chyba coś mi się przemiana podkręciła, dziś 3h po śniadaniu byłam głodna, ale nie tak troszke tylko tak że aż w żołądku czułam

Edytowane przez blanche_
Czas edycji: 2013-09-27 o 12:54
blanche_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-27, 13:18   #212
Anol
Rozeznanie

Największy napad głodu mam po długich męczących ćwiczeniach, no konia z kopytami

Co wcinasz na śniadanie?
U mnie króluje owsiana na mleku czasem bułki orkiszowe ze słonecznikiem lub biedronkowy chleb orkiszowy.
Ostatnio miałam kilka kg jabłek, to dodawałam do owsianki tarte jabłka, cynamon i rodzynki.
Jak zaczęłam szybko głodnieć po śniadaniu, to dodałam więcej płatków do porcji i jest lepiej

Ja u siebie w metabolizmie widzę sporą różnicę gdy piję herbatę zieloną i gdy przestaje

Wczoraj odkryłam w Biedronce pyszny chlebek ze słonecznikiem (ale w tych Biedronkach co mają piekarnię) na 90% jest na zakwasie. Kosztuje o ile dobrze pamiętam 2,99, za taki sam w piekarni na mieście płaciłam coś ok 6 zł. Uwielbiam pieczywo z ziarnami Wcześniej kupowałam tylko orkiszowy krojony i bułki z dynią, a tu takie dobre chlebki mają

Oliwia 18.05.2015

Anol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-27, 16:17   #213
alekziz
Zakorzenienie

U mnie również króluje owsianka na śniadanie. Mój klasyk to owsianka na mleku z bananem i cynamonem. Jednak muszę poszukać innych, bo ile można jeść w kółko to samo. Jest wątek owsiankowy, dziewczyny tam piszą jakie owsianki jadły, aż ślinka cieknie... ale np. takiej owsianki z czekoladą lub z czymś podobnym zjeść nie mogę, bo całkowicie zrezygnowałam ze słodyczy.
to dużo i mało i wszystko.

Edytowane przez alekziz
Czas edycji: 2013-09-27 o 16:19
alekziz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-27, 17:45   #214
blanche_
Rozeznanie

Dzisiaj owsiankę zjadłam właśnie z ananasem i jabłkami, porcja nie była mała
Często jem banany i jajka (2 banany i 2/3 jajka na twardo), połączenie boskie , ale nie wymaga ode mnie zbyt wiele wysiłku i się tym najadam.
Nie przepadam za pieczywem z biedry
Wole w piekarniach i co jeszcze zbyt dużo syfu nie dodają, bo jak mam przepłacać za chleb to niech będzie dobry
Mam w planach zakup ogólnie maszyny do chleba i będzie chleb ze wszystkim

Mam tak po morderczych ćwiczeniach właśnie i po bieganiu i dziś mnie taki młodszy brat tego głodu złapał aż się zdziwiłam.
Stary 2013-09-27, 18:27   #215
mira_belle
Raczkowanie

Dołączam do miłośniczek owsianek Niestety mogę sobie na takie śniadanie pozwolić raz, może dwa w tygodniu, bo mój układ pokarmowy nie przepada za dużą ilością mleka, a owsianka na wodzie jest niejadalna dla mnie Lubię też płatki ryżowe, chociaż nie mam pojęcia czy są zdrowe

Zrobiłam już :Muffintop Meltdown, Legs on fire, Abs on fire.
A za jakieś 30 minut zabiorę się jeszcze za któryś z treningów Jillian.
mira_belle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-27, 19:40   #216
alekziz
Zakorzenienie

Dzisiaj za mną:

1h 30 min - siłownia

Mel B pośladki - 10 min

20 Minute Extreme SEXY BIKINI ABDOMINAL Workout

Trening na uda i pośladki z Natalią Gacką - 20 min (niedawno ją odkryłam, polecam )

dzisiaj dosłownie pływałam we własnym pocie ale jak niesamowicie się teraz czuję.

no i na końcu rozciąganie.
Stary 2013-09-27, 19:50   #217
zuzanna90
Raczkowanie

Ja niestety od jutra rozstaję się z Body Revolution, który sobie wybrałam jako drogę do zdobycia wymarzonej figury na Sylwestra z prostej przyczyny: workouty są dla mnie za słabe, w ogole się nie męczę :/ ale będę je wplatać gdzieś tam jak będę miała słabszy dzień
Obczaiłam dziś niektóre filmiki na Fitness Blender i ćwiczenia same w sobie spoko, ale nie wiem, ile wytrzymam nudną gadkę chłopa, który opisuje ćwiczenia. Zero entuzjazmu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-28, 15:30   #218
alekziz
Zakorzenienie

cześć!

dzisiaj tak przeglądałam się w lustrze, patrze na mój brzuch, uda... tyłek. i co widzę? zrobił mi się strasznie wypukły! ogólnie z natury mam pośladki kształtne i odstające, ale chciałam je jeszcze bardziej zaokrąglić i podnieść robiąc ćwiczenia. ćwiczę dopiero ponad miesiąć a już widzę taką różnicę! i się zastanawiam czy nie zaprzestać na jakiś czas, bo naprawdę się strasznie odstające zrobiły... niby tego chciałam, ale teraz myślę czy nie za bardzo. xD myślałam może, że jakoś nieświadomie się wypinam, ale nie... nawet normalnie tak jest.

no i w sumie teraz nie wiem co robić, bo z jednej strony się cieszę, a z drugiej się trochę podłamałam.

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Cytat:
Napisane przez zuzanna90 Pokaż wiadomość
Ja niestety od jutra rozstaję się z Body Revolution, który sobie wybrałam jako drogę do zdobycia wymarzonej figury na Sylwestra z prostej przyczyny: workouty są dla mnie za słabe, w ogole się nie męczę :/ ale będę je wplatać gdzieś tam jak będę miała słabszy dzień
Obczaiłam dziś niektóre filmiki na Fitness Blender i ćwiczenia same w sobie spoko, ale nie wiem, ile wytrzymam nudną gadkę chłopa, który opisuje ćwiczenia. Zero entuzjazmu
Mam takie samo zdanie. Przeglądałam ich filmiki, ćwiczenia może i mają ciekawe, ale ta gadka jego... W ogóle nie motywuje, no i dlatego się zabrać w ogóle do tych ćwiczeń nie mogę. Tym bardziej, że niektóre ćwiczenia tam trwają nawet ponad 30 min, a z jego gadką to ja prędzej tam zasne.
Stary 2013-09-28, 17:17   #219
czikabomb
Raczkowanie

Ja do Fitness Blender właczam sobie swoja muzykę.. przez kilka pierwszych treningów nawet nie wiedziałam, że ktoś coś tam gada :P
czikabomb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-28, 18:45   #220
blanche_
Rozeznanie

Dzisiaj zrobiłam wczorajsze bieganie (miałam stanik sportowy wczoraj w praniu ) - 50 min ok. 5 km + rozciąganie.
Jeszcze dojdzie 30 przysiadów z obc. 4kg

Okazało się ze mam te rurki do sztang w domu i długa do przysiadów z obciążeniem też
Stary 2013-09-28, 20:04   #221
adzixx
Raczkowanie

ppomylilam wątki;p

Edytowane przez adzixx
Czas edycji: 2013-09-28 o 20:05
adzixx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-28, 21:07   #222
alekziz
Zakorzenienie

A ja dzisiaj dzień przerwy sobie zrobiłam, bo ćwiczyłam cały tydzień, a chcę dać mięśniom odpocząć. No ale jutro już wracam do ćwiczeń!
Stary 2013-09-29, 11:27   #223
offca88
Raczkowanie

Wracam do was :P i melduję że dziś w całości wykonałam INSANITY Plyometric Cardio Circuit prawie umarłam w połowie ale zawziełam się i w wolniejszym tempie wykonałam do końca 40 min ćwiczeń.
Stary 2013-09-29, 11:31   #224
alekziz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez offca88 Pokaż wiadomość
Wracam do was :P i melduję że dziś w całości wykonałam INSANITY Plyometric Cardio Circuit prawie umarłam w połowie ale zawziełam się i w wolniejszym tempie wykonałam do końca 40 min ćwiczeń.

a ja wczoraj miałam lekkie zakwasy, ale dzisiaj się tak nasiliły, że czuję całe nogi. więc nie wiem jak dzisiaj będę biegać...

miłego dnia
Stary 2013-09-29, 14:02   #225
Anol
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blanche_ Pokaż wiadomość
Często jem banany i jajka (2 banany i 2/3 jajka na twardo), połączenie boskie , ale nie wymaga ode mnie zbyt wiele wysiłku i się tym najadam.
Nie przepadam za pieczywem z biedry
Wole w piekarniach i co jeszcze zbyt dużo syfu nie dodają, bo jak mam przepłacać za chleb to niech będzie dobry
Ehhmmm banany i jako na twardo? Robisz z tego jkąś papkę czy po prostu jesz 2 banany i jako? I czemu akurat 2/3 jajka?

Biedra niektóre chleby ma na prawdę dobre. Ostatnio zaczęłam kupować w Hert (wcześniej kupowałam tam tylko pączki na tłusty czwartek) i jestem zawiedziona, kupuję tylko dlatego żeby TŻ miał świeże pieczywo do pracy. Wszystko praktycznie oszukane. Ciabata jest napompowana (FreshMarket ma lepszą), chleb orkiszowy napompowany, nie wspomnę o chlebach typu wiejski itp które nie mają nic wspólnego z wiejskim. Kupuję u nich czasem bułki orkiszowe ze słonecznikiem, choć wiem że tak jak reszta jest barwiona i na drożdżach. Pani na początku wciskała mi, że to wszystko na zakwasie, a potem rozłożyła bezradnie ręce i poleciła jakiś chleb na miodzie.... smaczny ale słodki z wędlina jest bleeee

Cytat:
Napisane przez mira_belle Pokaż wiadomość
Dołączam do miłośniczek owsianek Niestety mogę sobie na takie śniadanie pozwolić raz, może dwa w tygodniu, bo mój układ pokarmowy nie przepada za dużą ilością mleka, a owsianka na wodzie jest niejadalna dla mnie
Fuj, też nie wiem jak to można jeść.
Spróbuj z mlekiem bez laktozy, albo sojowym, tyle że to droższe.

Cytat:
Napisane przez alekziz Pokaż wiadomość
Trening na uda i pośladki z Natalią Gacką - 20 min (niedawno ją odkryłam, polecam )
W wątku z Tiffany Rothe dziewczyny ćwiczą z Melissą Bender (nie wiem czemu w wątku Tiffany wałkują akurat Melissę ) i ćwiczenia są super. Kojarzą mi się ze słabszą wersją Zuzki albo tymi krótkimi filmikami Chodakowskiej HIITem. Zaraz lecę z nią ćwiczyć

Cytat:
Napisane przez zuzanna90 Pokaż wiadomość
Przetrwałam tylko te 5x5x5 innych nie wytrzymywałam nawet do połowy. Szkoda bo ćwiczenia są fajne, ale oprawa do

Cytat:
Napisane przez alekziz Pokaż wiadomość
cześć!

dzisiaj tak przeglądałam się w lustrze, patrze na mój brzuch, uda... tyłek. i co widzę? zrobił mi się strasznie wypukły! ogólnie z natury mam pośladki kształtne i odstające, ale chciałam je jeszcze bardziej zaokrąglić i podnieść robiąc ćwiczenia. ćwiczę dopiero ponad miesiąć a już widzę taką różnicę! i się zastanawiam czy nie zaprzestać na jakiś czas, bo naprawdę się strasznie odstające zrobiły... niby tego chciałam, ale teraz myślę czy nie za bardzo. xD myślałam może, że jakoś nieświadomie się wypinam, ale nie... nawet normalnie tak jest.

no i w sumie teraz nie wiem co robić, bo z jednej strony się cieszę, a z drugiej się trochę podłamałam.
Porozciągaj mięśnie ne i daj odpocząć tyłkowi ze 2 dni Mięśnie aż tak szybko nie rosną. Miałam tak z bicepsami, aż się przeraziłam

Oliwia 18.05.2015

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-29, 15:16   #226
alekziz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anol Pokaż wiadomość
Porozciągaj mięśnie ne i daj odpocząć tyłkowi ze 2 dni Mięśnie aż tak szybko nie rosną. Miałam tak z bicepsami, aż się przeraziłam
Wczoraj przerwę sobie zrobiłam i nie ćwiczyłam w ogóle, ale może faktycznie też zbyt mało poświęcam czasu na rozciąganie... wiem, że mięśnie aż tak szybko nie rosną, ale no cały czas ten mój tyłek tak samo wygląda. No i nie wiem czy większą przerwę zrobić czy co?
Stary 2013-09-29, 17:44   #227
Anol
Rozeznanie

Takiej ogólnej przerwy nie musisz robić, tylko samej pupy nie ćwicz. Po ćwiczeniach porozciągaj całe ciało i wtedy pupy nie omijaj
Na kompie mam kilka filmów z jogą i czasem robię

Dzisiaj zaliczone:
Melissa - Fitness Transformation Workout 1
Melissa - 15 Minute HIIT Interval Fat Blaster
chciałam jeszcze jeden HIIT z Melissą zrobić, ale nie dałam rady. Zamiast tego Mel B - tyłek, ramiona i brzuch

Oliwia 18.05.2015

Stary 2013-09-29, 18:26   #228
blanche_
Rozeznanie

Miałam na myśli dwa lub trzy i jem oddzielnie, aż tak źle ze mną nie jest, jem banany a pera minut po tym jajka i tyle
Może coś się zmieniło ja kupowałam w biedrze jak miałam jedna pod nosem około 4 lata temu
Stary 2013-09-30, 08:34   #229
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ja pauzuje.
Chociaz dzisiaj mam w planach pobiegac, niech mnie ktos kopnie zebym zaczela zdrowo jesc, blagam!!!

Co do owsianki na wodzie - jak synek mial skaze bialkowa to owsianka na wodzie byla jedynym w sumie sniadaniem, ktore moglam jesc:P przez....6tyg, codziennie! zaczelam kombinowac, az w koncu standardem byl miod, cynamon plus owoce, najlepsza byla z bananami owsianki na mleku w tej chwili sobie nie wyobrazam a musze sprobowac, jeszcze mi jakies platki zostaly

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-30, 09:06   #230
Anol
Rozeznanie

A masz Zacznij zdrowo jeść !!
Lubię pichcić i staram się wyszukać coś smacznego. Wczoraj zrobiłam placki cukiniowe http://feeleat.blogspot.com/2013/09/...ukinii_24.html . Pominęłam ser żółty, dodałam tarte ziemniaki i 2 jajka zamiast 1. Wyszło pycha Dzisiaj w pracy mam placuszki i zupę krem z brokuła, marchwi i ziemniaków W domu jeszcze czeka gulasz warzywny, a w lodówce pierś z kuraka ale jeszcze nie wiem co z nią zrobię.
Pokombinuj z jedzonkiem, zrób kilka potraw na zapas a nie będziesz sięgać po inne rzeczy z lodówki.

Już wiem co zrobię z piersi http://smak-zdrowia.blogspot.com/201...ozzarella.html

Oliwia 18.05.2015

Edytowane przez Anol
Czas edycji: 2013-09-30 o 09:35
Stary 2013-09-30, 19:40   #231
alekziz
Zakorzenienie

Dzisiaj jakoś ciężko mi się ćwiczyło ale nie wymiękłam i za mną:

godzina siłowni

Mel B
pośladki
abs

20 Minute Extreme SEXY BIKINI ABDOMINAL Workout

no i rozciąganie na końcu.
Stary 2013-09-30, 20:21   #232
LadyWhisper
Zakorzenienie

anol, ja nawet nie podjadam, ja po prostu prawie nic nie jem

dzisiaj 6km zrobione, ale w zolwim tempie

Stary 2013-09-30, 20:50   #233
anoska
Zakorzenienie

dołączam do Was dziewczyny
przez całe wakacje regularnie biegałam i ćwiczyłam, przeprowadziłam się od września do innego miasta, nowa praca i cała motywacja spadła i wcześniejsze rezultaty razem z nimi
dziś na początek strzeliłam sobie abs natalii gacki, coby delikatnie wejść w treningi i jutro zaczynam 30 day shred z Jullian. Planuję wrócić do biegania na razie myślami. Jakoś nie potrafię się odważyć i wyjść w nowym mieście, którego kompletnie nie znam
Stary 2013-09-30, 22:06   #234
Anol
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
anol, ja nawet nie podjadam, ja po prostu prawie nic nie jem

dzisiaj 6km zrobione, ale w zolwim tempie
Kochana jak tak dłużej pociągniesz to w końcu gdy zaczniesz jeść to przytyjesz. Organizm ludzki nie jest głupi, miał tysiące lat żeby nauczyć się jak przetrwać. Mam nadzieje, że chociaż jesz po ćwiczeniach i nie zabijasz mięśni
No i śniadania

Dzisiaj byL HIIT z Melissą, nogi i brzuch z Mel B i 15 min z hantlami na bupę i plecy.

Właśnie zrobiłam gulasz z cyca kurzego i zaraz wyciągam z piekarnika placuszki ziemniaczano - cukiniowe.
Na dzień chłopaka upiekłam ciasto cukiniowe dla TŻ, nawet nie wie że tam jest cukinia

Oliwia 18.05.2015

Stary 2013-10-01, 09:02   #235
Mumla
Raczkowanie

ja sobie wymyśliłam wyzwanie na facebook'u z Chodakowską na 3 miesiące w sumie jest nas już czwórka razem. Mam zamiar dołożyć do tego totalny brak słodyczy przez 3 miesiące, zero pieczywa, napoi gazowanych, soków, płatków muesli (z tym będzie najtrudniej) nauczyć się jeść regularnie i efekty będą na pewno na grudzień/styczeń widoczne : ))) dziś zaczynam, właśnie lecę poćwiczyć .

buziaki, 3mam za Was kciuki ( :
Mumla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-01, 14:03   #236
kalou88
Rozeznanie

yhmmm ja dzisiaj zrobiłam zwow 5, 10 minut z mel B na pupę, 10 minut szybkiego biegu a przede mną jeszcze 20 km roweru

muszę zainwestować w hantle i kettleball

a teraz jestem w trakcie oglądania tego filmiku z gacką natalia, ćwiczenia na uda i pośladki to moje ulubione

kalou88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-01, 19:35   #237
alekziz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalou88 Pokaż wiadomość

a teraz jestem w trakcie oglądania tego filmiku z gacką natalia, ćwiczenia na uda i pośladki to moje ulubione
moje również a przy tych fajnie szczególnie uda czuć.

a za mną dzisiaj:

Mel B abs i pośladki
Tiffany Rothe:
Get flat, sexy abs
Booty Shaking Waist
Natalia Gacka ćwiczenia na uda i pośladki
Fat-Burning Cardio Workout: BeFit in 90

dziewczyny, ja to w jakąś paranoje już popadam... ćwiczę codziennie a wkręcam sobie, że to za mało... np. teraz jestem po ćwiczeniach, a myślę sobie, że mogłabym zrobić więcej tych ćwiczeń, bo to co poćwiczyłam nie przyniesie żadnych efektów, że to za mało kopnijcie mnie bo nie wiem co się dzieje!

Edytowane przez alekziz
Czas edycji: 2013-10-01 o 19:37
Stary 2013-10-01, 20:36   #238
Anol
Rozeznanie

Też tak mam. Po ćwiczeniach padam zlana potem, a gdy tylko ochłonę i się wykąpię to zaczynam myśleć że za mało
Dzisiaj pierwszy raz skakałam na skakance i dałam radę intensywnie przez 30 min bez odpoczynku szok. Mogłam dłużej, ale bałam się o łydki.

Oliwia 18.05.2015

Stary 2013-10-02, 07:43   #239
alekziz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anol Pokaż wiadomość
Też tak mam. Po ćwiczeniach padam zlana potem, a gdy tylko ochłonę i się wykąpię to zaczynam myśleć że za mało
Dzisiaj pierwszy raz skakałam na skakance i dałam radę intensywnie przez 30 min bez odpoczynku szok. Mogłam dłużej, ale bałam się o łydki.
No to ja mam to samo. ale mam zakwasy, to znaczy, że mięśnie pracują, więc nie może być źle.

Podziwiam Cię! Ja to nawet bez próbowania wiem że,nie wytrzymałabym tyle.
Stary 2013-10-02, 12:26   #240
LadyWhisper
Zakorzenienie

Alekziz mam tak samo
ostatnio zrobiłam 6km wybiegania, wróciłam do domu zrobiłam skalpel, stweirdziłam, że to mało i dorobiłam jeszcze brzuszki ze skalpela (strasznie lubię te ćwiczenia) i....było mi mało!!! Ale małż kazał już skończyć

moja spódniczka r. 36 spadła mi z tyłka ostatnio

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości