|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
co do opieki nad teściową to bardzo ładnie postepujecie, myśle ze taki jest obowiązek dziecka, no ale wiadomo- nie każdy tak postępuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Dobry wieczór
![]() Dzisiaj nadrabiam wnikliwie bo było dużo ciekawostek ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#213 |
Rozeznanie
|
No Dziewczyny co Wy tu za smutne tematy poruszacie. Bedziemy rodzic, nowe zycie witac
![]() U mnie nic ciekawego, praca dom przedszkole... Co do tych bakteri i wyparzania butelek, to ja jestem z tych co nie wychowuja dzieci w sterylnych warunkach ![]() ![]() W ogole te butelki co dalyscie tu linka to sa w korzystnej cenie, tak sadze i chyba zakupie ![]()
#214 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: AW: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie
Cytat:
---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- co do brodawek w trakcie karmienia- może i dziecko nie ma zębow ale wierzcie ze to nie jest tak piekne jak na reklamach i nie tak proste-na poczatku nie umie ssac tak od razu i po prostu "ciągnie" sutka , co doprowadzić moze do ran i krwawienia, ja tak mailam, zwijałam się z bolu jak karmilam..nic przyjemnego. Ale-nie każda tak ma więc spokojnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#215 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ja się też wczoraj zajadałam Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Paula podziwiam Cię bardzo za opiekowanie się teściową. Naprawdę nie każdy chce i potrafi się tak poświęcić. Melduje się po wizycie, naczekałam się na nią oj naczekałam, najpierw przesunęli wizytę z 11 do 14, a potem jeszcze 2 godziny spędziłam w poczekali bo pani dr się spóźniła a na dziś wizyty miały chyba same ciężarne, a wiadomo, że wtedy wszystko dłużej trwa. W każdym razie dzieciątko ma się dobrze, widziałam na usg kręgosłup, rączki przy buźce i zgięte nóżki. Gin powiedziała, że niedługo poczuje ruchy ![]() Tż jest na mnie zły bo zapomniałam go na usg zawołać, w zasadzie gin zawsze pyta czy jest mąż i go woła, a ja zapomniałam jej przypomnieć, bo dziś nie spytała, przypomniałam sobie jak już się ubierałam. No ale chyba jej wybaczymy, bo naprawdę była obsuwa. Nie musze już brać duphastonu. Dostałam L4, więc będę odpoczywać. Następne usg to już połówkowe ![]() Mówiłam o bólach brzucha- po badaniu stwierdziła,że wszystko ok, więc prawdopodobnie to rozciąganie się macicy. Gdyby bolało mogę spokojnie brać nospę 2x1. Z mniej przyjemnych spraw to dziś mam rocznicę #, tylko to nowe życie mnie jakoś trzyma w całości, choć łezka żalu już popłynęła. Rana w sercu chyba nigdy do końca się nie zabliźni ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#216 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Wtajemniczenie
|
Baja gratuluję dobrych wieści od lekarza
Teqiba trzymaj się kobieto w tym szpitalu i nie myśl o robocie, praca nie zając nie ucieknie Moja koleżanka niestety nie urodzi w tym terminie co ja. Od początku coś było nie bardzo, a dzisiaj się dowiedziała, że dzidzi nie będzie. Powiedziała, że to był najgorszy wrzesień w jej życiu. Tak mi jej szkoda. Smutno mi Została mi druga koleżanka, starsza ciążą o miesiąc, ale u niej wszystko w porządku na szczęście Dobra dziewczyny do poniedziałku Jutro rano wylatuję do Oslo będę miała utrudniony dostęp do netu a pewnie i czasu na to nie starczy. Jak was znam, naskrobiecie tyle, że gdy wrócę, będę miała co czytać Jestem trochę podekscytowana, bo to będzie moja pierwsza podróż samolotem |
![]() ![]() |
![]() |
#218 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brawa za wszystkie wizyty ![]()
![]() |
#219 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale nie zaprzeczam że jeżeli akurat znajdę niedrogo fajny zestaw do sterylizacji to może kupię ![]() Cytat:
![]() ![]() Mnie zawsze pomagała leżenie na brzuchu a teraz troche lipa ![]() Cytat:
![]() Ja też nie mam ani jednej koszuli ![]() ![]() Jak byłam w szpitalu z # musieli mi przywieźc t-shirt i dresy długie żebym miała w czym spać i chodzić A na korytarzu jakiś przystojniak ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też chyba powoli zaczynam coś czuć, tylko nie wiem czy to z głodu czy Mały. Na razie czekam ![]()
![]() |
#220 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Prawda jest taka, że do porodu i pierwszych dni dziecka trzeba się przygotować na zapas,bo nie wiadomo, co nam się przyda. Chyba, że ktoś woli te pierwsze dni spędzić na dokupywaniu rzeczy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() baja_86 ![]() ![]() No i czekamy w takim razie na relację z pierwszego kopnięcia ![]() bebe97 Bittersweet day, przykro mi z powodu Twojej koleżanki ![]() Ale udanego weekendu ![]() Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2013-09-19 o 19:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#222 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kurcze to Twój dzieć młodszy od mojego o jakieś póltora tygodnia, a jest prawie tej samej wagi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam dokładnie to samo! zaczęło się po tym jak przeszłam 2,5 km do domu bo mi autobus uciekł:/ boli mnie jakby kość ogonowa i pośladki wokół tego miejsca ![]()
![]() |
#224 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() uważam ze słusznie zrobiłaś decydując sie na L4. w naszym fachu nie jest łatwo pogodzić pracę z ciążą ![]() ![]() baja a jaką dawkę brałaś duphastonu ostatnio, odstawiałaś stopniowo czy od razu? a co do rocznicy #.... bardzo dobrze wiem co czujesz, 2 dni temu też miałam rocznicę # ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ale miałaś fajnie, ja już 16 a żadnych rybek nie czuję ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Zakorzenienie
|
Jeszcze tyle czekania
![]() Cytat:
Ale ja tyję ![]() Jak tak dalej pójdzie to za miesiąc wszyscy będą myśleli, że już rodzę ![]() Najgorsze jest to że nie mam ruchu, a apetyt wielki. Nie jestem głodna, a ciągle po głowie chodzi mi jedzenie. Nie umiem się powstrzymać i jem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja tylko raz poczułam "rybkę" i czekam, czekam na te pierwsze ruchy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A z tej kostki mała zrobi się całe 3 kilo cukru ![]() Co do duphastonu - mimo 15tc gin kazał go jeszcze przyjmować (3 x dziennie), a coś słyszałam, że przyjmuje się go do 16tc? ![]() Przykro mi z powodu rocznicy... ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#228 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Na swoje wytłumaczenie mam tyle że za 2 tygodnie zaczynam 3trym :P A po drugie zobaczcie że już dziewczyny listopadowe zaczynają rodzić... Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |||
Zakorzenienie
|
Macierzynstwo ze zwrotu słodko-pierdzące to ma napewno drugi czlon :p i to w wykonaniu dzidziusia
![]() ja nie mialam sterylizatora, mam za topodgrzewacz do butelek dostalam od męża jak bylam w ciązy (co za romantyczny podarek) i się przydał, nadal używam -to fajny gadżet choć nie niezbędny.Ja sama bym nie kupiła. ja tylko przelewalam wrzątkiem a pozniej juz przestalam/ ja akurat mialam bardzo długi i cięzki połóg w sensie bardzo obfite krwawienia, 10 tygodni trwało. aha octenisept przydaje się nie tylko na pępuszek, ale też na ranę po cc -ja psikalam , poza tym kolezanka po sn tez psikala tym krocze. Miałam kupioną korę dębu ale nie użylam, leży w szafie nieotwarte ![]() gaziki jałowe bardzo się przydają na początku.ja tez na poczatku przez pierwszy meisiac nie używalam chusteczek do pupy tylko przemywalam przegotowaną woda za pomoca wacików kosmetycznych, takich prostokątnych. ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2013-09-19 o 19:39 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#230 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Połowa sie zgadza ![]()
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
A wogole kolezanka z mamuś listopadowych polecila mi kiedys blog http://polozna.blog.pl/ znalezc tu mozna opisy porodow i rozne info, jedne przydatne mniej drugie bardziej
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |
Raczkowanie
|
no padłam
![]() Cytat:
![]() U mnie z ruchami to było tak, że wyczekiwałam ich od samego początku praktycznie, co mi się w brzuchu coś "przewróciło" to już nadzieja. No a tak faktycznie chyba pierwszy raz poczułam rybkę tak na 100% jak byłam megamegamega wkurzona i zestresowana i siedziałam w samochodzie jakoś dziwacznie z podkurczonymi nogami (dzieciaczki podobno czują to co mama i wydaje mi się, że to może przez stres tak zaszalało i jeszcze to ściśnięcie brzucha), a 4 dni po tym już stuknięcia pierwsze były. Teraz to bardzo często w ciągu dnia czuję małego pływaka, a jak nie mogę w nocy zasnąć to już w ogóle. Może tak wcześnie (17tc) bo nie mam jeszcze brzucha a dzidź podobno spory już? No i ruchliwe makabrycznie było na usg. A jak jestem tylko szczęśliwa to mnie stuka, np jak dziś podglądałam pizzę w piekarniku. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
Zadomowienie
|
AW: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ale tak właśnie potwierdzilas moje intuicyjne przypuszczenia, że po taaaak długiej przerwie, wszystko zapomniałam i czuję się troche, jakby to pierwsza ciąża była.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o ruchy to od jakiegoś czasu czuję coś dziwnego. Teraz też jak leżę czuję co jakiś czas takie jakby smyranie, ale nie wiem czy to dziecko czy jelita. Nie wiem jak to odróżnić?
#235 | |
Zakorzenienie
|
Ja sobie to wyobraziłam
![]() I padłam ![]() Cytat:
![]() Ja przytyłam już 6 kilo ![]() ![]()
![]() |
#236 |
Raczkowanie
|
A w czasie połogu te "krwawienia" to bolą tak jak przy miesiączce? Czy po prostu leci, ale żadnych skurczy/bólów nie ma? Pytam, bo odkąd pamiętam miałam strasznie bolesne miesiączki. Czasami to nie byłam w stanie isć do szkoły/pracy....
#237 |
Zakorzenienie
|
Ja wieczorem 'coś czuję' w macicy. Raczej nie ruchy tylko rozpychanie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale niektóre dziewczyny sakrżyły się na bóle jak macica się obkurczała...zależy co komu pisane ![]() kate zazdroszczę kopniaków. ja czuję że u mnie lada dzień też coś się ruszy ![]() bo już dziś coś tam niby poczułam ale nie jestem pewna czt to dzidzik, zobaczymy ![]() paula podziwam cię kobieto. mimo wszystko teściowa to nie mama - nie wiem czy ja bym tak potrafiła. naprawdę podziwiam z całego serca!!!! :brawo: co do śmierci bliskich - ja straciłam na początku roku mojego kochanego tatusia - ehh ryczeć mi się chce odrazu. nie potrafię nadal zrozumieć - dlaczego ![]() baja rozsądna decyzja z L4 - tymbardziej w taki sezon grypowy! super że wizyta udana ![]() przytulam w tą smutną rocznicę ![]() elunka a ty z Kielc czy okolic? ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2013-09-19 o 20:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
Castia okolice, ale do Kielc mam tylko 25 km - całe życie w Kielcach - liceum, studia, praca
![]()
#240 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a chodzisz do lekarza do CK? jak tak to do którego no i gdzie będziesz rodzić? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:15.