![]() |
#211 |
Raczkowanie
|
Dot.: dziewczynki z Irlandii!!!!
Wikakika - to mnie trochę podłamałaś - ja już i bez tego deszczu mam tu depresję: nie mogę znaleźć pracy, nie mam znajomych, w ogóle robię się jakaś znerwicowana....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Zadomowienie
|
hej hej!
Ehh chyba raczej moje marzenia sie oddalaja niz przyblizaja. Bo jak tu wytlumaczyc narzeczonemu, ze ciagnie mnie w zupelnie innym kierunku geograficznym? ze zamiast stawac na nogi zaczynac zycie z nim, w jednym kraju, mnie ciagnie do drugiego (kraju rzecz jasna hehe ![]() A serce tutaj..ehhh No ale z przyjemnoscia popatrze ![]() Malla- pozdrowionka! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Rozeznanie
|
Majolka...sluchaj od kiedy jestes w Dublinie?..jakiej pracy szukasz...?....Napisz mi a moze ci pomoge...bo wiem gdzie przyjmuja...prawie od reki!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Raczkowanie
|
Wikakika...wielkie dzięki za zainteresowanie.
![]() Pozdrawiam serdecznie i czekam na wiadomość. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Przyczajenie
|
witam.a ja własnie za kilka godzin lece z krakowa do dublina a puzniej do Naas,szczerze powiem ze troszke sie boje lotu jak i tego ze zapomne połowe rzeczy.....no ale walizki juz spakowane...pozdrowionka dla wszystkich
|
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Przyczajenie
|
a moze któraś z dziwczyn z dublina slyszala o jakiej s pracy np jako kelnerka itp..wiem ze ciezko jest znalesc prace szukalam na stoni fas.ie niestety w mojej okolicy nic nie ma. mieszkam w Naas.do dublina mam jakies godzinke drogi...
więc jesli ktos o czyms slyszał bede wdzieczna.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Raczkowanie
|
jesli chcesz sprzatac pokoje w hotelu szukaj pracy jako "accommodation assistant" szukalam linka do hotelow ale nic nie znalazlam moze Tobie pojdzie lepiej. Z tego co wiem, do hoteli potrzebuja ludzi na bierzaco wiec nie powinno byc problemow
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Rozeznanie
|
W hotelach leżą stosy CV- ków! Trzeba trafić w odpowiedni moment i do odpowiedniej osoby. Inaczej twoje CV przepada. Wiem jak to dziala, bo pracuje jako kelnerka w hotelowej restauracji. Generalnie w agencjach mówią, że od połowy września ma się coś ruszyć z pracą.
Więc może trafisz w odpowiedni moment ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Rozeznanie
|
![]()
beety nie wiem czy jeszcze szukasz pracy czy nie ale szukaja jeszcze na dzien dzisiejszy ludzi do IBM!
![]() Kontrakt jest chyba na 6 tyg. ale zawsze sie gdzies zaczepisz na poczatek...musisz pojechac autobusem do blancherstown...i wysiasc przy pizzerii Benini...zapytaj sie kierowcy on ci powie gdzie wysiasc,....20 m dalej jest agencja Multiflex...wez ze soba paszport i PPS ...mozesz dostac prace z biegu nawet za pare dni. I slyszalam jescze na Temple Bar jest taki Pub 3-poziomowy...z muzyka na zywo..na parterze sie stoi.nie ma stolikow.kurzce zapomnialam nazwy. Idz tam..powiedz ze chcesz rozmawaic z menadzerem i w 80% dostaniesz prace. Dziewczyny nie bawcie sie w zostawianiu CV w barch, sklepach,,,poprostu laduja odrazu do smieci!!!Rozmawiajcie z menadzerami!!!Oprocz tego zawsze kogos potrzebuja w Kantynach duzych firmach jak IBM, HP czy Intel...idzcie...wezcie Cv i pogadajcie z menadzerami!!!!Zycze wam..powodzenia i wytrwalosci..mam nadzieje ze troche pomoglam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Przyczajenie
|
Zasatanawiam sie,czy moge juz rozsylać swoje cv przez inetrnet skoro bede w irlandii dopiero ok 5 pazdziernika??i czy pisac o tym w cover note?? a tak w ogole to po przetlumaczeniu cover not nic dobrego mi nie wyszlo i sie zastanawiam co to znaczy ?? na razie szukam ofert pracy przez stronke www.jobs.ie. jest marnie z ofertami dla sprzataczek a tak szczerze to w ogole ich nie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Nie depcze krokusów
|
wikakika - Właśnie takie posty pomagają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Przyczajenie
|
wikakika!!! napisz mi co to jest PPS????
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Rozeznanie
|
Mella...jak idziesz np. do pubu czy baru...nigdy nie mow o co chodzi...zapytaj sie czy mozesz rozmawiac z menadzerem...jezeli powiedza ci ze go nie ma..zapytaj sie w jakich godzinach przyjmuje i wtedy atakuj..wtedy masz duze szanse...
PPS....to jest....hm...cos takiego jak w |Polsce NIP bez tego nikt cie nie przyjmie i kazdy kto chce podjac prace legalna musi to wyrobic Cover list....to jest list motywacyjny...czyli piszesz...dlaczego jestes zainteresowana praca...co mogalabys dac firmie...blablabla.... |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Przyczajenie
|
Ananke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Rozeznanie
|
hmm, nie wiem co Ci napisać o Sligo
![]() Nad ocean jest 7km, w "góry" może 15km, jest też jezioro ale tam jeszcze nie dotarłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Rozeznanie
|
Zapomnij o komunikacji miejskiej
![]() ![]() Co do Polaków, jest ich dużo! według statystyki ponad 2tyś a całe miasto ma ok 20tyś. Nie chciałam cię zmartwić moim opisem, ale lepiej się miło rozczarować po przyjeżdzie ![]() ![]() Jak masz jeszcze pytania to wal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Przyczajenie
|
hej
![]() poza tym przegladalam strone fasu i nie widzialam,zeby byly kursy jezykowe ![]() Jeszcze jedno ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Nie depcze krokusów
|
Dołączałam się do postu poprzedniczki
![]()
![]() |
#233 |
Przyczajenie
|
wikakika dziekuje za wskazówki.wlasnie dzis przyszedł mi nr pps.nawet szybko ,czekalam jakies 1,5 tygodnia.w multiflexie równiez byłam zlozyc moje cv: wypełniłam kwestionariusz i jakis test sprawdzajacy znajomosc angielskiego.na dzien w którym bylam tam nie bylo zadnych wolnych ofert pracy ale....
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Zadomowienie
|
Nie mieszkalam w Sligo ,ale przez kilka miesiecy goscilam tam przynajmniej raz w tyg na zakupach(mieszkalam w okolicy).Mi sie to miasto nie podoba.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Przyczajenie
|
niedługo i ja znajdę się na zielonej wyspie i troszkę sie stresuje przed wyjazdem
![]() pozdrawiam Miśka Edytowane przez Misia_ Czas edycji: 2006-09-10 o 14:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Przyczajenie
|
...to ja dolaczam do zestresowanych... do tych bardzo zestresowanych...
20 pazdziernika z moim TŻ lecimy na wyspe. Dokladnie do Dublina. I niby wszystko fajnie...sa tam znajomi, bedzie juz mieszkanko... ale paralizuje mnie mysl, ze brak pracy zmusi mnie do powrotu... brrr Nio...ale trzeba byc dobrej mysli-optymizm przede wszystkim ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Rozeznanie
|
Beety...serio nie ma ofert pracy w multiflexie????dziwne:con fused: ....ale pytalas sie konkretnie o prace w IBM...zapytaj sie jeszcze raz....za dwa tygodnei ludzie koncza wiec powinnas cos znalezc...ale ciesze sie ze chociaz masz jakakolwiek prace.....gratuluje
![]() ![]() Dziewczyny...nie stresujcie...wszystko bedzie dobrze!!!Trzeba tylko byc dobrej mysli!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Nie depcze krokusów
|
Mój kolega wyleciał tydzień temu do Irlandii. Właśnie wrócił, potrącił go tam motocykl...
|
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Rozeznanie
|
No niestety wypadki zdarzaja sie wszedzie......
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:39.