|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Aby było sprawiedliwie, sonda jest
|
|||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę |
|
0 | 0% |
| Ręcznik na sucie, z igłą w tyłku, tak wyglądam w ciąży schyłku |
|
15 | 39,47% |
| Poczekalni nadchodzi kres, wszystkie mamy cieszą się |
|
2 | 5,26% |
| Większość dzieci jest już z nami, na ostatnie wciąż czekamy |
|
12 | 31,58% |
| Rymowanie się skończyło, bo nam brzuchatek dużo na wątku ubyło |
|
0 | 0% |
| Czary mary, czary mary, wychodź z brzucha szkrabie mały |
|
9 | 23,68% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz
Cytat:
Ja wczoraj też zaczęłabym 40tc. Już za chwilę będziesz tuliła swoją kruszynkę w ramionach Jak ja się cieszę, że już mam to za sobą i że już nie mam brzucha i że już nie jestem w ciąży ![]() Chore jest, że ginekolodzy robią problemy z przedłużaniem L4. Przecież jeśli ciąża dalej trwa to jaki problem? dziwniejsze jest dla mnie L4 od internisty, bo ewidentnie wskazuje na ściemę :/ no chore... |
|
|
|
|
#212 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz
Cytat:
![]() ja miałam wenflony z iglą Cytat:
![]() 3 Cytat:
ja bym zrobila w lokalu w tej sytuacji a i jednak do lokalu idziesz jako gośc, nic Cię nie interesuje, nie jesteś zmęćzona zakupami, bieganiną szykowaniem, sprzątaniem ![]() Cytat:
![]() pytanie, jak rodzina zareaguje no i ksiądz, przede wszystkim księdza trzeba spytać Cytat:
![]() jak sama to biorę miskę z wodą, mokre, duże waciki, a głowę myję nad miską sama się boję jeszcze
|
|||||
|
|
|
#213 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja też sie strasznie boję wenflonu ale mogę Cię tyle pocieszyć że wenflon to nie jest igła to jest żyłka (silikonowa jakby) i w niej igła podczas wbijania a po wbiciu igłę wyciągają zostaje tylko ta elastyczna żyłka i koreczek
|
|
|
|
|
#214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale drugim razem już było ok
|
|
#215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gazu mi nikt nie proponował ale pewnie bym nie chciała bo czytałam,żę po nim chce się wymiotować. A mną i bez gazu szarpało. O nic nie trzeba prosić -sami proponują. Na porodówce trafiłam na wspaniałą położną. Szczerze życzę żeby miała zmianę i na Twoim porodzie Od podania oksytocyny do końca porodu byłam podpięta pod ktg.Kurcze chyba się wezmę za opis porodu. Na samej porodówce spędziłam 3 dni. Pokój przedporodowy zapełniony szczelnie. Pościelili mi na łóżku porodowym i tak w tym boksie sobie byłam od piątku do niedzieli W sąsiednich boksach odchodziły porody a ja tak sobie tam kwitłam wysłuchując wrzasków ![]() Colorblue bardzo bardzo mi przykro. |
|
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
chciałam zaproponować mojemu mężowi normalny sex ale przypomniało mi się, że nie mamy zadnego zabezpieczenia
|
|
|
|
#217 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
niektore chlopy to jednak gUpie sa... ja moge poradzic tylko rozmowe i rozmowe bo inaczej tego nie rozwiazecie. truj mu dupe do znudzenia az w koncu nie bedzie mial wyjscia i wyspiewa wszystko jak na spowiedzi.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
poprostu rozmowa i rozmowa, tylko musisz byc dobrze przygotowana by w trakcie o niczym nie zapomniec. ja sobie na kartce hasla spisalam Cytat:
co do lejka to chodzi o otoczke, zeby laktator dzialal efektywnie musi byc odpowiedni rozmiarowo zeby odpowiednio brodawke chwycil. w standardzie chyba jest 24 mm, ja musialam zmienic na 30 mm bo slabo sciagal, a po zmianie poezja ![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
ogarnelam bozene tyle ze za nim tz wrocil do domu to zasnelam i juz mi sie odechcialo ale spoko, dzis sobie odbije stary wyprawiony z mlodzieza na plac zabaw wiec czas na relaxxxxx
|
|||||||
|
|
|
#218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Paczka 2 dada 28 zl Cytat:
|
|
|
#219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż mi się na razie nie chce ale może mam blokadę bo tylko tabsom ufam
|
|
#221 | ||
|
Zakorzenienie
|
No to
Cytat:
Cytat:
![]() Mi tez juz sie chce
|
||
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie w szpitalu. Zrobili mi badanie na paciora(któego nie posiadam :P),badanie krwi i miałam spotkanie z lekarzem,który wytłumaczył mi jak będzie wyglądać jutrzejszy dzień. Cesarkę mam planowaną na godzinę 14:00 i o 11:30 mam się stawić w szpitalu. Dostałam dwie tabletki przeciwwymiotne,które muszę wziać z rana,no i ostatnie śniadanko mogę przełknąć o 6:00 rano
![]() Laryska bardzo mi przykro,że masz taką atmosferę w domu...to niesprawiedliwe Mam nadzieję,że Tż w końcu się ogarnie i będzie tak jak powinno być ![]()
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
u nas właśnie mijaja 2lata
![]() Cytat:
![]() przypomniało mi się, że przed cc też dostałam coś p wymiotnego, jakąś słoną ciecz ![]() powiem Wam, że nam te pieluchy z rossmanna pasują ![]() chociaż w pampersach też było ok, ale to prezenty były, matka z ojcem oszczędzają
|
|
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam urlop od dnia porodu
|
|
|
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie,że wszystko wiesz ![]() Mi te przeciwwymiotne nie działały
|
|
#227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co piszesz to nie ma tam jakiejś tragedii, przynajmniej pewnie nie ma takiej jak tu u nas w tej mieścinie gdzie szpital został sto lat za murzynami chyba... ![]() Cytat:
ale kto wie może jeszcze cię wyprzedzę
|
|
#228 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jutro bedzie dzidzia |
|||
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Ani mnie nie strasz
![]() A skąd te sensacje się biorą? Z Mają tego nie miałam...---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- tancerka nie znasz dnia,ani godziny,maleńka
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
mi jeszcze kasy za drugą połowę sierpnia nie przysłali
![]() dzwoniłam tam dzisiaj i będę dopiero w przyszłym tygodniu, razem z macierzyńskim. Będziemy bogaci
|
|
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już jutro będziesz miała dzidzię !!
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
dlatego tak ci zazdroszczę że Ty znasz
szczęściaro jedna, pojedziesz sobie do szpitala, pyk pyk bez bólu dzidzia z ciebie wyjdzie i będziecie się tulić zadowolone
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym tam chyba ze stresu zeszła jakbym porodów tyle wysłuchała ![]() Cytat:
![]() a jak starsza córka przygotowana na powitanie siostrzyczki? ![]() Leczo, pisząc nieskromnie, wyszło przepyszne - mąż zachwalał
|
|
#235 |
|
Wtajemniczenie
|
Ble ble ble ble ble
Taki mam dziś wspaniały dzień Rano się poryczałam, pojechaliśmy po zamrazarkę do sklepu, chciałam kupić sobie dresy jak już byliśmy w centrum, były wszystkie rozmiary oprócz M, poryczałam się w sklepie. Wróciliśmy do domu poryczałam się jeszcze raz profilaktycznie. .. Zadzwonił kolega Tż i się pyta czy rodzę bo ktoś mu mówił że mam skurcze. .. WTF??? Za niedługo będą w teleekspresie o mojej macicy mówić Tż go zj.e.b.a.l a ja się poryczałam. Ot cały mój dzień... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#237 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jutro to będą podwójne Cytat:
) to rodziłabym na bank na Jaczewskiego Ja byłam tak długo na porodówce bo nie szło wywoływanie. W piątek po obchodzie profesorka wzięła mnie na badanie ginekologiczne tam rozwarcie doopa bo 1cm ale po badaniu zrobili mi usg (zgłosiłam swojej gin. prowadzącej słabe ruchy małej) . Na usg wyszło centralizacja krążenia -mała w profilu biofizycznym dostała 5pkt. na 8pkt. możliwych. No i skierowali mnie piętro niżej - Porodówko witaj! ![]() Zaraz po przejściu założyli mi wenflon i poszedł antybiotyk na GBS bo oczywiście go miałam. A pod wieczór założyli mi cewnik Foleya -celu wywołania porodu. Rano cewnik wypadł a rozwarcia jak nie było tak nie było. No to heja następna dawka antybiotyku - 4 godziny karencji i dwa cewniki na raz |
||
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę że ciężarówkom powoli siada już od tej ciąży
![]() Ja pewnie też bym świrowała ale przez to lanie z nosa i ból gardła zapominam czasami że brzucha nosze, dopiero jak mały kopie to się budzi mamusia. Już okrzyczałam tż bo przyjedzie dopiero po 23. Wie doskonale że mnie zaraził i małego też... domyśla się że pewnie dramat mamy tu a mimo to wlecze się jak slimak z tych Niemiec. Tzn pewnie jak przyjdzie o jazdę autem to będzie szybki, ale żeby tam się streścić to nie... Napisała Ja-ika Jest na patologi, ale nie wie jeszcze czy będą wywoływać czy czekać. Póki co cieszy się, że sobie odpocznie i da nam znać jak coś ruszy
|
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie na Jaczewskiego jest więcej cesarek niż porodów sn. Wynika to pewnie z tego,że to największy w regionie ośrodek patologii ciąży. A za to kuszenie wygotowywaniem należą Ci się baty
|
|
|
|
|
#240 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Larysko, przykro mi z powodu TŻ
![]() Wierzę, że się chłop opamięta. Musi, bo będzie żałował. Tak jak już dziewczynki pisały, musicie porozmawiać, ale w jakimś dogodnym momencie, nie w trakcie kłótni, tylko na spokojnie. Cytat:
Cytat:
Maskara! Cytat:
jesteś mega mamą! Cytat:
Cytat:
A sińce na rękach miałam jeszcze przez ponad 2 tygodnie ![]() Cytat:
My kurczę jeszcze nie wiemy ![]() Cytat:
) Cytat:
![]() Ja dziś ryczałam, bo mąż zrobił złe zakupy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

Ja wczoraj też zaczęłabym 40tc. Już za chwilę będziesz tuliła swoją kruszynkę w ramionach 

chcialam siostre z Anglii ale byla ostatnio i przez conajmniej rok nie przyjedzie. Nie chce jej specjalnie fatygowac teraz. Myslicie ze dwoch facetow by moglo byc? Wzielibysmy mojego brata i brata tz-ta.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Z Mają tego nie miałam...

A sińce na rękach miałam jeszcze przez ponad 2 tygodnie