|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
ale wkurza mnie strasznie ta jego gadka ![]() Mama przyszła, to ja się zmywam.. ubieram się..jak będzie trzeba Malego na cyca wybudzę... na razie papa |
|
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cynamonki- Jestem z wami myślami. Uwierz, że będzie dobrze! Trzymaj się dzielnie, bo to ważne dla Adasia. Kochani wszystkie tu trzymamy za was kciuki.
Katerine- Oj, współczuję nerwów, bólu, gipsu...A gnojka bym sprała chyba przy jego matce... ![]() ![]() Kocurku- Nie słuchaj. Ty jesteś mamą, znasz swojego Marcelka najlepiej i najlepiej wiesz czego mu w danej chwili trzeba. Samanta- Co tak się u was dzieje???! żadna instytucja publiczna nie działa? Jak żyć ty mi powiedź teraz? |
|
|
|
#213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak myślisz? No nie wiem, boje się żebym mu tym spacerkiem nie pogorszyła. |
|
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
Katarzynka ja mam dwóch pieskowych synow i dla mnie to całkiem normalne
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
mozesz zwrocic np dzis. Bo ci sie nie podoba, bo cos tam. i pojedziesz i kupisz, 30% to duzo.
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Katarzynka mysle ze jak maly nie ma goraczki to spacer dobrze mu zrobi.
U mnie ponuro ale pozniej pojdziemy na spacer
|
#217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To chyba się wybiore na spacer, wczoraj jak szłam do lekarza to był bardzo spokojny, miał mega zapchany nos i w domu jęczał z tego powodu a jak wyszliśmy to był spokojniutki, może lepiej mu sie na dworze oddychało
|
|
|
|
|
#218 |
|
Zadomowienie
|
Witamy
![]() Cynamonku, moc usciskow dla Was ![]() Dzoan, ja tez nieraz karmilam Edzia na lezaco, ale odkad niezle z niego sie wylalo w trakcie snu karmie go juz tylko na siedzaco. Nawet nie chce myslec co mogloby sie stac ![]() Misiaczka, u nas tez jest takie charczenie i jestem pewna, ze to nie smarkotki, bo nic sie nie wysysa z noska. Najczesciej to slysze po jedzeniu. Nadrabiam dalej, a tymczasem pochwale sie, ze Edziu przez ostatnie dwa tygodnie przybral 600g, wazy juz 4400 i mierzy 55cm Kocha mamy mleczko, a mama kocha Edzia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#219 |
|
Wtajemniczenie
|
SURKA-
za 3 miesiace ![]() ROCKY- szybkiego zakonczenia remontu MISIACZKA- za bioderkaLACHRYMA- zawsze mozesz przelac jeszcze wrzatkiem, ale wydaje mi sie ze umycie w zmywarce powinni byc wystarczajace ![]() DZOAN- nie dumaj za dlugo, gin i tak bedzie Cie bez ciuchow ogladal ![]() I nie chlej tyle bo Cie na izbe zgarna : brzydal:
|
#220 |
|
Zadomowienie
|
Wróciliśmy od neurologa i chyba już nigdy nie pòjdę na nfz bo to strata czasu. Lekarka oczywiście się spóźniła godzinę. Samo badanie bez sensu, bo jak zobaczyła że mamy rehabilitację to tylko na dziecko popatrzyła i kazała przyjść za miesiąc. Wg niej ma obniżone napięcie mięśniowe, bo jak się go ciągnie do siadu to głowa zostaje w tyle. Mamy ćwiczyć i tyle.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#221 | |
|
Zadomowienie
|
Jakierka -
dla Edziunia, ładnie przybiera Siedze z ręcznikiem na głowie od 2 godzin , dziecko śpi z kupą w majtach ale patole dziś sieje ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
Budzi się takze ten teges, zmykam paa |
|
|
|
|
#222 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dla Edzia ![]() Cytat:
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-10-01 o 12:25 |
|||
|
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie w nowym wątku
Katerine- straszne co wam sie stało! zgłoś to gdzies, przecież chłopak musi za to odpowiedziec, mogło sie to skończyć tragedią. Trzymaj sie! Cynamonku jestem z Wami myślami ciągle!! Powodzenia!! i dużo sił życze! Kalisto dobrze, ze juz po operai, teraz juz bedzie co dzień to lepiej ![]() u nas rehabilitacje, neurolog, w czwartek pierwsze szczepienia. Zuzia przyglada sie swoim rączka i ogląda rękawki, chce chwytac zabawki w bujaczku, wcina wszystko co jej sie nawinie. Cały tydzeń była bardzo grzeczna w dzień, mimo ze mało spała. W nocy za to budziła sie co 2h i jestem kompletnie bez życia, dzisiaj troche pospałam z nią bo budzila sie tylko o 1, 5 i 8, i spałysmy do 9. No i teraz juz prawie trzy godziny znowu kima, tylko na cycka sie obudzila i zasnela przy tym (a to u nas nowosc) co do ćwiczeń to mamy ja dzwigać na boku, ręka miedzy nożkami i wzdłuż boku dziecka, zeby nie dawać jej powodów do napinania ramion. Masować ramiona+rece+dłonie jak lezy na plecach. Na brzuchu delikatnie masowac ramiona w dół ewentualnie wyciagac rece do przodu i przyciskać pupe żeby poczuła miesnie brzucha. Na plecach jak leży to przyciągać ręke do kolana na skos (prawa reka-lewa noga). No i nie nosic w pionie tylko poziomo, leżąco, ręce w miare zblizone do siebie, i podkurczac nóżki. Tyle zapamiętałam, bo Zuzia po 10 minutah ćwiczeń tak sie rozwrzeszczała, że mało co do mnie docierało. Na szczesćie rehabilitantka to zona mojego znajomego z pracy i dobrze sie znamy wie jakoś tak milej sie współpracuje. Podobno ma silne to napiecie barków. Mam nadzieje, ze ćwiczenia szybko dadzą skutek bo jedna rehabilitaja 30 minut kosztuje 40 zł Nie chce na dziecku oszczedzac, mamy na to kase ale chcielismy kupic auto w grudniu no i po nowym roku kuchnie (bo nadal mamy razem z rodzicami) ale to chyba bedzie musiało poczekać, jednak Zuzia najważniejsza i sprzedałabym wszystko zeby jej nic nie zabrakło. a jak ona ze mna rozmawia |
|
|
|
#225 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A my dziś kończymy 14 tydzień stara doopa z tego mojego syna już ![]() P.S. mama zadzwoniła zapytać niby o Antka ale nie rozmawiałyśmy tylko zdawkowo. |
|
|
|
|
#226 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No ale wiecie w ustach teściowej to naprawdę brzmi strasznie ![]() Cytat:
za wagę. Super ci rośnie synek, goni mojego klocuszka![]() Moj Misiolinek śpi na balkonie w gondoli a ja mam maraton seriali z żelazkiem w ręku
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
Surka-
za 3miesiace U mnie to Tz ma swira na punkcie naszego kota. Kicius moze wszystko, a mnie denerwuje jak Tz kota wciska do malego. Kot w szoku bo nie wie co to za za ruchliwe zwierzatko chce go za ogon zlapac a potem jest pelno siersci na malym i kolo buzki czesto bo nasza siersc ma ja taka iglasta i duzo gubi.Odkad ze sxpitala wyszlam to ona sie mnie jakos boi. Nie mam dla niej zbyt czasu :/ Lece dalej spac po nocnym karmieniu ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#228 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tylko ze my za 30 min placimy 90 zl !!!!! |
|
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Coś mi się obiło o uszy, że budżet nieustalony i urzędnicy, budżetówka na przymusowych bezpłatnych urlopach. Podobno nic tam u was nie funkcjonuje- urzędy, szkoły, parki...
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny nie zakładajcie budzicków dzieciom, to moze zaszkodzić dynamice ciała, najlepiej ubrać skarpetki. Poczytajcie sobie tą stronke, bardzo duzo przydatnych informacji (przynajmniej dla mnie) http://www.terapia-ndt.waw.pl/rozwoj.php |
|
|
|
|
#231 | ||
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, jak myję włosy, to się czuję, jakbym była po chemioterapii. No dosłownie garściami... Rozstępy też mam. Ale w sumie to się nie przejmuję, co to za problemy, żadne... Jak myślę o naszych forumowych choróbkach albo o wypadku Kate
![]() Cytat:
rz ![]() Cytat:
Moje dziecko jest zawsze głodne i zawsze mu zimno (mimo, że jest zwykle ubrane w 1-2 warstwy więcej niż inne wizażowe dzieci). A potem wylewam mleko, bo mama mu robi, a on nie je... Ale nie narzekam i tak, mama mi dużo pomaga. |
||
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43072562]To podobne cwiczenia do naszych
Tylko ze my za 30 min placimy 90 zl !!!!! skad te ceny sie biora to ja nie wiem, szczerze to powinna kazda matka miec z góry przynajmniej trzy takie spotkania, bo cżłowiek nawet nie wie ile błędów popełnia przy opiece nad dzieckiem i ile szkody moze przyniesc Zuzia śpi juz trzecią godzine, chyba odsypia wczorajsze ćwiczeniowe atrakcje Teso czy Twoje dziecko też tak płakało podczas ćwiczen i po nich?? u nas wczoraj Zuza zwymiotowała- myślisz że to moze byc od tego? bo ja to sobei tak wytłumazylam
|
|
|
|
#233 |
|
Zadomowienie
|
Cześć,Dziewczyny
Mamy tydzień wolny od szpitala,więc udajemy,że żyjemy normalnie.Tato poszedł do pracy po nieprzespanej nocy,bo Jasiek zrobił sobie po północy jakieś święto,nie chciał spać nawet w naszym łóżku,tylko świrował i podjadał(co cieszy,bo to niejadek straszny) Dzisiaj na obiad krupnik z suszonymi grzybkami z ubiegłego roku,pachnie w domu pięknie i na moment zapomniałam,że niedługo znowu musimy się pakować i na parę dni zamieszkać w szpitalu. Pozdrawiamy wszystkie Ciocie(tę chudą ze zdjęcia też,Enlevee) ![]() PS Mi włosy jeszcze nie poleciały,ale już się boję,bo po Oli prawie łysa byłam w dwa miesiące po porodzie. |
|
|
|
#234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My zaczynamy ćwiczenia w przyszłym tyg. Udało się na NFZ. Dzięki za stronkę. My mamy podobne zalecenia do Waszych. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43072741]Dziewczyny, jak myję włosy, to się czuję, jakbym była po chemioterapii. No dosłownie garściami... Rozstępy też mam. Ale w sumie to się nie przejmuję, co to za problemy, żadne... [/QUOTE] Mi też garściami wyłażą, dosłownie jak piszesz. Po 100 dziennie jak nic leci. Na szczęście paznokcie spoko więc przestałam się zamartwiać. Piję pokrzywę i skrzyp i robię wcierki co by nowe szybciej rosły. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#235 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
alez mi was szkoda, nawet sobie nie wyobrażam, ile stresu cię to kosztowało... i tez postraszyłabym rodzinkę policją, albo i bym zadzwoniła, bo teraz młodemu udało sie uniknac wiekszego nieszczescia, a kiedys moze i komus wieksza krzywdę zrobi![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzięki za zainteresowanie iwonko! ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43072562]To podobne cwiczenia do naszych Tylko ze my za 30 min placimy 90 zl !!!!! o masz, gdzie tak zdzierają?? Jestem praktycznie pewna, ze my tez bedziemy musieli małego rehabilitowac, to chyba juz zaczne sie orientowac w cenach. U nas nocka całkiem fajna, ale mnie chyba cos powoli bierze... Czuję że opadam z sił, wiadomo, że srednio przyjemnie wstaje się w npcy, ale jakos dawałam radę, dzisiaj myślałam, że prędzej padne i juz bałam się, że fikne z małym Rano ze zmeczenia nie mogłam oczu otworzyc dosłownie, przekimałam się z Alkiem na klacie i dalej nic... kawę wypiłam to tylko ból głowy został, ale czuje, ze nie mam siły, ciagle kreci mi sie w glowie, etc. No ale skad miec siły na takim zarciu jeszcze chcialam dzisiaj zupe zrobic, poprosilam tzta zeby kupil udka, a nie tak jak mowila ostatnio polozna same piersi, bo ta zupa wtedy w ogole smaku nie ma, to zaraz usłyszałam wyrzuty ze jak, malego bedzie brzuch bolal, polozna zabronila, itd. ale jak przez miesiac jadlam zupy na kosciach i z malym nic nie bylo, to nie wazne, na co tz stwierdzil ze nie wiem czy nie bylo niech sam sobie wstaje ciagle do malego i pozniej lata jeszcze cały dzien bez snu, zobaczymy, na ile mu wystarczy siły bo poki co raz wstał do niego w nocy tak konkretnie, probujac uspic przez godzine, to pozniej wstac z lozka nie mogl i spał do 10![]() A ja to chyba robot jestem...
|
|
#236 |
|
Zadomowienie
|
Kciuki dla wszystkich potrzebujących
![]() Wiecie co, moja mala jak śpi w dzień to tylko przy karuzeli lub w wozku na spacerze. Jak karuzela się wyłączy i przestale grać,lub jak wózek się zatrzyma i nie jedzie,to się budzi ![]() Perse może to wina hormonów z tymi włosami, poszłabym do endo na twoim miejscu chyba. Katerine2 najważniejsze,że wyszłyście z tego cało i zdrowo! ale musiałaś się nieźle najeść strachu iwona335 dzięki za linka,zaraz poczytam
|
#237 |
|
Zadomowienie
|
Takie mam zaległości,że na raty czytam,wybaczcie.
Cynamonowa-trzymam kciuki z całego serca. Kallisto-będzie dobrze,macie już ciężkie chwile za sobą. Surka-za wiek Maleństwa ![]() Nadrabiam dalej. |
|
|
|
#238 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za szczepienia ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
poważny wiek ![]() Cytat:
za bioderkaJak myślicie..czy maluchy potrafią same wywołać sobie czkawkę?? Bo mam wrażenie że Igor tak robi, np kiedy nie chce leżeć sam w pokoju jak jem w kuchni, albo jak chce na rączki.. bo ja go dostawiam do cyca a on olew ale i tak mu fajnie bo na rączkach
|
|||||
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Miś najczęściej dostaje czkawki kiedy leży w łóżeczku lub ze mną na kanapie i gadamy. Gada tak głośno, dużo, szybko, że w pewnym momencie jakby się lekko zachłystuje śliną, zapowietrza czy coś i dostaje czkawki. |
|
|
|
|
#240 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
My jesteśmy po spacerze 1,5h byliśmy. Pogoda w miarę. Mały o 14 będzie jadł, a ja ogarnę dom![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.

więc co za różnica jedno dziecko w te czy we wte
ale wkurza mnie strasznie ta jego gadka 

12.06.2010

, dziecko śpi z kupą w majtach 

Rano ze zmeczenia nie mogłam oczu otworzyc dosłownie, przekimałam się z Alkiem na klacie i dalej nic... kawę wypiłam to tylko ból głowy został, ale czuje, ze nie mam siły, ciagle kreci mi sie w glowie, etc. No ale skad miec siły na takim zarciu