|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
Cytat:
![]() dziwne to jest dla mnie,wkoncu ok 12 tyodnia to chyba standardowe badanie? czy ja jestem w dziwnym bledzie? nazwa te badanie inaczej i czlowiek glupieje.Ja pamietam ze mialam jakos kolo tego 12 tyg normalna wizyte i gin poprostu wszystko pomierzyl,posprawdzal i wsio.Ma nowy sprzet,wiec moze dlatego nie odsylal do innego,nie wiem ![]() Przechlapane masz z ta praca,12 h to sporo,moja szwagierka jest kasierka w h&m i cale 8 h tez musiala w ciazy stac,dopiero w granicach 7 miesiaca miala wolne.
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też narazue nic, zero. Zaczął mi się 6 tydzien. Cytat:
Badania prenatalne - ale jakie dokladnie twoja pani doktor miala na mysli? Bo ja owszem, USG i nieinwazyjne tak. Natomiast co do usg genetycznego, ktore trwa prawie godzine i innych metod inwazyjnych - nie jestem juz tak przekonana i jesli nie jest sie w jakiejs grupie ryzyka to bym sie nie decydowala. wonder_woman - pozycja na brzuchu do leżenia jest wskazana szczegolnie jesli ma sie np tylozgiecie macicy. Twoj maluszek jest tak malutki ze nie martw sie, nic a nic mu sie nie stanie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jeśli chodzi o typowo inwazyjne metody jak amniopunkcja to chyba robi się jak wychodzi coś nie tak przy przezierności. Tutaj to już rzeczywiście trzeba się mocno zastanowić. Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2013-10-24 o 16:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jedno jest pewne, lekarzy trzeba pytac - jakie badanie, ile trwa, co ze soba niesie, itd. Swoja droga - usg genetyczne jest w PL darmowe? Tzn na NFZ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli chodzi o rowerek stacjonarny to spoko. Na zwykłym bałabym się że się wywale... Albo poobijam dziecku głowę na wybojach
![]() Farbowalam włosy pod koniec sierpnia a mi szybko rosną więc muszę coś z nimi zrobić.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie było normalnie darmowe, ale wiem że dużo osób jest odsyłanych z uwagi na te rzeczy o których wcześniej pisałam. Z tym, że ja akurat wolałabym zrezygnować z innych usg, ale przeziernosć i połówkowe to dla mnie podstawa. Połówkowe to też nie jest krótkie badanie, u mnie trwało z pół godziny. To pierwsze genetyczne bez przezierności u mnie też trwało z pół godziny. Podejrzewam, że kolejny pomiar nie zajęłoby dużo dłużej. Także to może kwestia sprzętu czy lekarza - nie mam pojęcia. Nie chodzi mi nawet o zespół downa, ale inne wady np. serca o których im wcześniej się wie tym lepiej i przy porodzie można już reagować, a czasem nawet wcześniej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny w którym tyg bada sie przeziornosc?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Raczkowanie
|
Miedzy 11 a 14 tc
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Zadomowienie
|
Jejku Mamuśki, już za Wami nie nadążam. Ale macie tempo..
![]()
#221 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#222 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ach, prosiłabym o dopisanie na pierwszą stronę, Ola, OM 19.09, tp wg OM 26.06
![]() |
#223 |
Zadomowienie
|
Wróciłam niedawno od gina i sama nie wiem co o tym myśleć...dziś wg OM jestem w 5t1d ciąży, a usg pokazało 3mm pęcherzyk
![]() ![]() Gin przepisał luteinę i duphaston i kazał zrobić hcg. Powiedział, że jak wyjdzie odpowiedni przyrost to wszystko jest ok. Niby przeglądałam jakieś fora i tam dziewczyny też mają taką sytuację, a później wychodzi wszystko dobrze, a usg w takim tyg jest często omylne, ale kto wie... |
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie, lekarz powiedzial, że jak bedzie odpowiedni przyrost, to bedzie ok, wiec zadnego czarnowidztwa tu prosze nie odprawiac! bedzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy
![]() Muszę wierzyć, że będzie dobrze,a przede wszystkim zrobić betę. Faktycznie za wcześnie na usg...ehhh ![]() Dotk4 co do pęcherzyka to nie wiem, jaki powinien być, dowiedziałam się tylko, że wiek ciąży oznacza się dodając do 30 wielkość pęcherzyka w mm. Ale to gdzieś na forum się lekarz wypowiadał. To w sumie wychodziłoby 33 dc, a ja jestem niby w 36, więc chyba powinien mieć 6 mm. Nie wiem, trzeba poczekać do 7 tyg i tyle. Kurcze, tyle napisałyście przez ten czas, co mnie nie było, a ja nie mam weny, żeby to nadrabiać...chyba jutro się za to zabiorę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() hihi jak narazie slimacze tempo,w porownaniu z majowkami... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez bazile Czas edycji: 2013-10-24 o 19:23 |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie zaczęło się po 6 tc. Nie wywołuj wilka z lasu ![]() Cytat:
Jak widać w opisie jestem w 13 tc. Głowa do góry ![]()
Edytowane przez Light Limara Czas edycji: 2013-10-24 o 20:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Zadomowienie
|
Heeej
![]() ja tak na szybko, bo padam, zajrze jutro, poczytam dokładniej, bo mam wolne ![]() gin pokazał mi pęcherzyk, wczesna ciąża, 5 tydzień, mam przyjść za 2 tyg, założy kartę ciąży, TP na 14.06. |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Raczkowanie
|
poziomkka - ja tez uwazam ze nie musisz sie jeszcze denerwowac. To dopiero poczatek, dlatego ja wlasnie ide pozniej. Wszystko sie unormuje zobaczysz.
A z tymi pomiarami to roznie bywa, mi kilka dni przed porodem lekarz powiedzial ze dziecko wazy ok 3,5 kg. Pomyslil sie prawie o 1 kg! Moj Leoś wazyl 4260... takze LUZZZ |
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |||||||
Zakorzenienie
|
Teściowa ma już 2 wnuczki i następne są jej nie na rękę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() W poprzednim cyklu zaczęłam brać luteinę i beta wyszła mi >5 ale <9 wiec cos tam sie zadziało ale nie wiadomo co za ty progesteron po owulce był 5,3 wiec strasznie mały w następnym cyklu brałam Dupka i się udało a teraz znów wróciłam do Luteiny i trochę się martwię Cytat:
![]() Cytat:
u mnie minimalne ale nawet bardziej odbija mi się niż mdli jednak się obawiam ze jeszcze wszystko przede mną ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale się rozgadałyście ![]() Bazile pierwsza strona wygląda super ![]() Mamusie z Wawy gdzie chodzicie do gina? |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj powiedziałam moim rodzicom że zostaną dziadkami po raz 14 i bardzo się ucieszyli
![]() A wczoraj powiedzieliśmy też Teściowej mojej i również była prze szczęśliwa, to będzie jej pierwszy wnuk, albo wnuczka ![]()
#235 |
Zadomowienie
|
Light Limara, ogólnie okej, potwierdził, że dzidziuś będzie, stwierdził, że na usg jeszcze za szybko. Kolejna wizyta - 7.11.
![]() Pradip - choćby dlatego, że jestem w trakcie studiów, ale na szczęście I stopnia zdążę ukończyć przed ![]()
#236 | |||||
Raczkowanie
|
Cześć Mamusie
![]() ![]() hohoho...ale lecicie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak miałam USG tydzien temu(5t5dc) to tez dr musiala sie niezle na krecic zeby zobaczyc cokolwiek bo Maleństwo przytuliło sie do ściany macicy i ciężko było zobaczyć, wiec nic sie nie przejmuj napewno bedzie wsio dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#237 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o usg prenatalne ja obowiązkowo robię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dobranoc brykam spać, bo pobudka o 6, ale pociesza mnie tylko to, że jutro jest piąteczek ![]() Edytowane przez majkela12 Czas edycji: 2013-10-24 o 21:29 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#238 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja bym chętnie pracowała gdyby były normalniejsze warunki i mniej stresu i odpowiedzialności (jestem kierownikiem, grafiki, choroby, rozliczenia ciągła jakaś masakra). Nigdy w życiu nie byłam na żadnym L4, nawet chora biegałam do pracy i zawsze także za kogoś, ale teraz nie chodzi tylko o mnie, tylko o nasze maleństwo ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#239 | |
Wtajemniczenie
|
Witam się porannie z kawką
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jeszcze co do farbowania włosów to kiedyś słyszałam że nie wolno w ciąży farbować i moja kuzynka chodziła przez 9miesięcy z czarno-blond odrostami ![]() ![]() A jeszcze a propo włosów, też wam się zaczęły tak przetłuszczać, bo mi koszmarnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
Witam się w piątek
![]() Miałam tyle po cytowane i gdzieś zniknęło ![]() pamiętam tylko tyle... włosy w ciąży farbować można ale zdarza się, że wychodzi inny kolor niż byśmy chciały ![]() Poziomka nie martw się, w 5 tygodniu mało co można zobaczyć, więc zrób betę i nie martw się na zapas ![]() Pradip to że teściowa ma 2 wnuczki to myślisz, że z Waszego się nie ucieszy? a zresztą niech się nie cieszy, przynajmniej w wychowanie nie będzie się wtrącać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.