chwalimy się poczynaniami do bycia idealną w tym ważny dla nas dniu! - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-11-01, 09:12   #211
velika
Winter is coming

Dot.: chwalimy się poczynaniami do bycia idealną w tym ważny dla nas dniu!

Malutko tego jedzenia I białka nie ma ;] Ja bym ciągle głodna chodziła, a też jestem na redukcji. Właśnie na śniadanko wrąbałam owsiankę z bananem i miodem. Dobre to, wcześniej nie jadłam owsianki, na wizażu można się czegoś nowego nauczyć
Druga sprawa cienkie obiadki proponujesz, jakieś mięsko/rybkę by trzeba dorzucić.
A ja dziś mam 13 dzień diety i chyba trochę ruszyło. Już się nie krzywię, jak patrzę na siebie w lustrze Chociaż wagowo spadło tylko 700 gram, no ale ćwiczę, więc to normalka.

velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-01, 10:39   #212
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Hej! Dolaczam do Was slubuje 30 sierpnia 2014. Chcialabym schudnac do 55kg z 63 (tz mowi ze nie ma po co) , zadbac o paznokcie (obgryzalam ) i włosy! wypadaja mi jak jakies dzikie!
Mysza ważę tyle samo i też chce schudnąć do ok 53-55 kg

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Ja póki co z myślą o ślubie to tylko nakładam oleje na paznokcie oraz nie obcinam włosów.
Oprócz tego niebawem mam zamiar wyeliminować moje śmieciowe kolacje, zacząć ćwiczyć bo jednak kilka kilo chciałabym do ślubu zrzucić.

Głównie jednak zależy mi na tych paznokciach bo mam okropne. Łamią sie w najmniej pożądanym momencie,rozdwajają no ogólnie tragedia.
Z paznokciami też mam problem - ogólnie są b. mocne ale przez to jak gdzieś uderzę to zaraz łamią mi się - i to najczęściej zaraz przy skórze więc muszę obcinać :/ Mam zamiar wcierać olejek rycynowy, podobno pomaga na skórki i paznokcie

Żeby wyglądać jak milion dolców zaczęłam chodzić na fitness - 2 x w tygodniu - trening obwodowy i brzuch-uda-pośladki. Do tego zamierzam dołączyć jeszcze rowerek w domu i takie przysiady.
Do tego kwasy migdałowe u kosmetyczki i chyba się przemogę i spróbuję tych drożdzy na włosy - póki co mam do ramion a chcę mieć takie do sutka
Z zęby wezmę się ok 3 miesiące przed - mam dość jasną kość więc myśle że wystarczy.

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
Ja pewnie walnę kielicha .
Ja pewnie też

Będę zaglądać do was na bieżąco żeby się motywować, buziaki!
Stary 2013-11-01, 12:17   #213
eM_Ka_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Malutko tego jedzenia I białka nie ma ;] Ja bym ciągle głodna chodziła, a też jestem na redukcji. Właśnie na śniadanko wrąbałam owsiankę z bananem i miodem. Dobre to, wcześniej nie jadłam owsianki, na wizażu można się czegoś nowego nauczyć
Druga sprawa cienkie obiadki proponujesz, jakieś mięsko/rybkę by trzeba dorzucić.

ja tylko dałam przykładowe jadam też np owsianki z miodem, jajecznice, omlety, ryby na kolacje lub obiady, pierś z kurczaka z piekarnika itp uznałam że nie ma sensu sie rozpisywać. W każdym razie na takim odżywianiu szło mi średnio 4-5 kg miesięcznie
eM_Ka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-01, 12:38   #214
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
No co ty, ja uwielbiam rozciąganie
No pizza to moja największa słabość. Ale jeszcze niedawno jadłam ją 2 razy w tygodniu a w inne dni zapiekanki albo jakieś hot dogi fuuj. Nic dziwnego, że maciek tak urósł :/

O tak kocham pizze,zapiekanki, hot dogi

Cytat:
Napisane przez eM_Ka_ Pokaż wiadomość
ja od dłuższego czasu zdrowo sie odżywiam (miałam w sumie do zrzucenia ponad 20 kg), ale nie ze względu na ślub tylko tak to prostu. Ostatnio przytyłam troche i znowu musze się wziąść za siebie dla dziewczyn, ktre potrzebują zrzucić zbęgne kilogramy proponuje taki jadłospis:

śniadanie (np 8:00): 1 kiełbaska drobiowa gotowana, kromka pieczywa żytniego, pomidor lub ogórek

2 śniadanie (np 11) owoc i jogurt/ serek waniliowy itp

3. obiad (np 14) kasza z jajkiem sadzonym/ ryż z warzywami/ zupa

4. podwieczorek (np 16.30) owoc

5. kolacja (np 19) dwie kromki chleba żytniego z szynką i pomidor

Po tygodniu lub 10 dniach 1 kg mniej bez ćwiczeń ćwiczenia dodatkowo wprowadzić żeby ciało ujędrnić i ładnie wymodelować
Wiesz co sorka ale jak masz takie jadłospisy polecać to lepiej tego nie rob.
To głodowy jadłospis,zawierający i za mało kcal i za mało białka.
Absolutnie na zdrowe odżywanie i zdrowe odchudzanie się nie nadaje.

Ja natomiast od 4 dni piję drożdże i idzie mi coraz lepiej.
Mialam sobie kupić miód zeby jednak zabijać ten smak ale serio nie jest źle, z dnia na dzien coraz lepiej mi idzie picie tego. Dziś nawet sie nie skrzywiłam.
Mel B dziś ćwiczyłam drugi dzień,poszło mi nieco gorzej mi wczoraj bo mam koszmarne zakwasy na brzuchu i pośladkach no ale dałam rade jakoś.
Olejki na paznokcie i włosy stosuje juz jakis czas. Powiem szczerze ze widzę zdecydowaną poprawę w ich kondycji i szybkości wzrostu ( ale tylko pazurki, na włosach nie widzę poprawy raczej) choc do ideału im jeszcze dalekoooo.
Niestety wczoraj zgrzeszyłam i sie obżarłam wieczorem kanapką z serem z mikrofali i chipsami. Zła jestem jak nie wiem bo tu się męczę, siódme poty z tą Melb wylewam a tu chipsami się obżeram
No ale dzis wracam do pionu z porządną kolacja

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-01, 12:49   #215
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
A idzie dobrze Na śniadanie była jajecznica z pomidorami i szynką, potem na drugie śniadanie podjadłam sardynek w oleju A teraz robi się kurczak z warzywami. Dzisiaj muszę podjechać do sklepu, bo wyjadłam wszystko co białkowe i została mi ostatnia paczka warzyw Poza tym 12 dzień bez piwa i chipsów, oł jee A ćwiczyć będę dzisiaj wieczorem, znalazłam na fitnessie trening siłowy dla początkujących, zobaczymy co to. Mam hantle, a używam ich bardzo mało, czas to zmienic.
Ja ćwiczę hnatlami ok. 5 min dziennie od wakacji (ale oczywiście nieregularnie ) i widać efekty. Chwytaj więc swoje i machaj !

Chipsy - mój największy grzech i zarazem miłość

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
A ja dziś mam 13 dzień diety i chyba trochę ruszyło. Już się nie krzywię, jak patrzę na siebie w lustrze Chociaż wagowo spadło tylko 700 gram, no ale ćwiczę, więc to normalka.
Też od niedawna wcinam owsiankę. Lubię z bananem i jabłkiem.
Ale z miodem bym nie mogła, bo mi to już bez tego jest za słodkie. Dziwie się, że ktoś to jeszcze słodzi.

A gotujesz sama owsianke, czy kupujesz gotowe?
Ja gotuje płatki owsiane górski (nie ekspresowe, bo to wcale nie zdrowe) na mleku przez 5-8 min. I mam na 2 dni. Czasem jem tak na gęsto z owocami i pestakmi różnymi. A czasami na ciepło z mlekiem

Edytowane przez Lg_ago
Czas edycji: 2013-11-01 o 12:52
Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-01, 16:36   #216
eM_Ka_
Wtajemniczenie

Cytat:

Wiesz co sorka ale jak masz takie jadłospisy polecać to lepiej tego nie rob.
To głodowy jadłospis,zawierający i za mało kcal i za mało białka.
Absolutnie na zdrowe odżywanie i zdrowe odchudzanie się nie nadaje.

jak już wyżej dopisałam to jest przykładowy jadłospis wzięty z jednego dnia. Mam rozpisane 14 dni i wierz mi że jem odpowiednie proporcje zarówno tłuszczy, węglowodanów jak i białka a jadłospis układała mi dietetyczka, chodze na kontrole i do niej i do lekarza i jest wszystko w porządku

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

i jakby to wszystko przeliczyć to wychodzi między 1200 - 1500 kcal więc nie jest aż tak mało.
Stary 2013-11-01, 17:50   #217
magda_mjt
Zakorzenienie

Dziewczyny, a który z tych olejów najbardziej polecacie do wcierania na włosy i do paznokci? Wiem, ze araganowy dostanę tutaj bez problemu. Rycynowy- probowalam szukać jak to sie nazywa po angielsku, ale niewiele mi z tego wyszło . I tez nie widziałam w sumie tutaj innych olejków niz tez araganowy....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-11-01, 18:32   #218
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Ja ćwiczę hnatlami ok. 5 min dziennie od wakacji (ale oczywiście nieregularnie ) i widać efekty. Chwytaj więc swoje i machaj !

Chipsy - mój największy grzech i zarazem miłość

Też od niedawna wcinam owsiankę. Lubię z bananem i jabłkiem.
Ale z miodem bym nie mogła, bo mi to już bez tego jest za słodkie. Dziwie się, że ktoś to jeszcze słodzi.

A gotujesz sama owsianke, czy kupujesz gotowe?
Ja gotuje płatki owsiane górski (nie ekspresowe, bo to wcale nie zdrowe) na mleku przez 5-8 min. I mam na 2 dni. Czasem jem tak na gęsto z owocami i pestakmi różnymi. A czasami na ciepło z mlekiem
Wczoraj już pomachałam hantlami, ale cienias jestem No ale od czegoś trzeba zacząć.
Mam płatki owsiane górskie miodu było bardzo malutko, w sumie tak dla eksperymentu Ja mam problem z owocami, bo wielu nie mogę jeść - jabłek, gruszek, mandarynek, sklepowych winogron... W zasadzie to jem tylko maliny i winogrono z ogrodu (dopiero za rok ), grejfruty, banany też mogę i to chyba tyle. Mam od zeszłego roku jakieś uczulenie, zaczęło się od mandarynek i jabłek, cała paszcza mnie boli jak zjem
Magda, oleje to chyba wszystkie są fajne Rycynowy na włosy solo jest kiepski, bo jest bardzo gęsty, lepiej go z czymś mieszać. Możesz poszukać kokosowego, jakiś orzechowych (ja mam makadamia - rewelacyjny!) czy gotowych mieszanek różnych olei. W drogeriach nie ma? Może są jakieś do ciała i nadadzą się do włosów, tak jak oleje z rossmanna.

Stary 2013-11-01, 20:03   #219
Lg_ago
Zadomowienie

Ja już po wieczornych ćwiczeniach
(Mel B pośladki, brzuch) + przysiady + ćwiczenia na łydki + hantle

Jutro chce się zważyć

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Wczoraj już pomachałam hantlami, ale cienias jestem No ale od czegoś trzeba zacząć.
Mam płatki owsiane górskie miodu było bardzo malutko, w sumie tak dla eksperymentu Ja mam problem z owocami, bo wielu nie mogę jeść - jabłek, gruszek, mandarynek, sklepowych winogron... W zasadzie to jem tylko maliny i winogrono z ogrodu (dopiero za rok ), grejfruty, banany też mogę i to chyba tyle. Mam od zeszłego roku jakieś uczulenie, zaczęło się od mandarynek i jabłek, cała paszcza mnie boli jak zjem
Magda, oleje to chyba wszystkie są fajne Rycynowy na włosy solo jest kiepski, bo jest bardzo gęsty, lepiej go z czymś mieszać. Możesz poszukać kokosowego, jakiś orzechowych (ja mam makadamia - rewelacyjny!) czy gotowych mieszanek różnych olei. W drogeriach nie ma? Może są jakieś do ciała i nadadzą się do włosów, tak jak oleje z rossmanna.
Ale kicha z tymi owocami. Masz naprawdę ciężko teraz coś znaleźć, żeby jeść
Stary 2013-11-01, 20:10   #220
velika
Winter is coming

Cytat:

Jutro chce się zważyć

No niestety, a nie wiem czemu tak jest. Podejrzewałam opryski, ale nawet eko jabłka prosto z ogrodu mnie uczulają. I śliwki, a tak lubię śliwki
Graty za ćwiczenia U mnie dziś bez ćwiczeń, bo wszystko mnie boli po wczorajszym. Podejrzewam ćwiczenia na boczki Tiffany, bo pierwszy raz ich próbowałam Za to dietowo ładnie i oparłam się jabłecznikowi u babci

Stary 2013-11-01, 20:16   #221
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
No niestety, a nie wiem czemu tak jest. Podejrzewałam opryski, ale nawet eko jabłka prosto z ogrodu mnie uczulają. I śliwki, a tak lubię śliwki
Graty za ćwiczenia U mnie dziś bez ćwiczeń, bo wszystko mnie boli po wczorajszym. Podejrzewam ćwiczenia na boczki Tiffany, bo pierwszy raz ich próbowałam Za to dietowo ładnie i oparłam się jabłecznikowi u babci
Składam pokłony
Mnie się nie udało. Wpierdzieliłam kilka kawałków ciatsa z brzoskwiniami i kiwi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-01, 20:18   #222
velika
Winter is coming

Cytat:
Składam pokłony
Mnie się nie udało. Wpierdzieliłam kilka kawałków ciatsa z brzoskwiniami i kiwi
ja zamiast ciasta podjadałam farsz z kaczki pycha był, no i sobie tłumaczyłam, że to dobre, bo mięsko No i drink mi dziś wpadł, ale tylko jeden, więc wybaczam sobie ;]

Stary 2013-11-01, 20:25   #223
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a który z tych olejów najbardziej polecacie do wcierania na włosy i do paznokci? Wiem, ze araganowy dostanę tutaj bez problemu. Rycynowy- probowalam szukać jak to sie nazywa po angielsku, ale niewiele mi z tego wyszło . I tez nie widziałam w sumie tutaj innych olejków niz tez araganowy....

Magda jakikolwiek. Może być zwykła oliwa z oliwek, mogą byc miksy różnych olei tzn jakie znajdziesz, może być kosmetyczny z rossmana ( chocu Was pewnie nie ma tego sklepu).
Jeżeli faktycznie nic nie znajdziesz bierz oliwę i mieszaj z agranowym.
Ja mieszam oleje z reguły, choć teraz od tygodnia smaruję tylko rycynowym.

Cytat:

Jutro chce się zważyć

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Ja to się w ogóle nie ważę, Chyba ostatni raz na wadze stałam jak w ciaży jeszcze byłam ( czyli ponad 1,5 roku temu)

U mnie z diety dzisiaj znowu klops. Caly dzien jak zawsze ładny a wieczorem TZ się wodki zachciało więc polecial kupića przy okazji i chipsy wziął. No i jak tu sie nie skusic?

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca

Edytowane przez Atomoowka
Czas edycji: 2013-11-01 o 20:28
Stary 2013-11-01, 20:32   #224
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
ja zamiast ciasta podjadałam farsz z kaczki pycha był, no i sobie tłumaczyłam, że to dobre, bo mięsko No i drink mi dziś wpadł, ale tylko jeden, więc wybaczam sobie ;]
Ja kocham mięso. Naprawdę, mogę zjeść go więcej niż mój chłop
Ja nie będę wymieniać co jeszcze dziś zjadłam. Dziś jes śwęto, weekend, to zawsze trochę sobie odpuszczam.
Wszystko miało swoją wartość odżywczą, więc było zdrowe

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
U mnie z diety dzisiaj znowu klops. Caly dzien jak zawsze ładny a wieczorem TZ się wodki zachciało więc polecial kupića przy okazji i chipsy wziął. No i jak tu sie nie skusic?
I tu leży pies pogrzebany. U mnie też tak to czasem wygląda. Ja staram się ograniczać, a On kusi. Oj kusi, kusi. A to pizza, a to czipsy i piwo do filmu, a może paluszki. W niedziele popołudni jakieś ciastka. A wieczorem bagietki z masłem czosnkowym (moja kolejna słabość).
I jeszcze żeby było mniej sprawiedliwie, to jest chudy jak patyk i mimo takiego jedzenia i to jeszcze na noc, plus ogromne ilości w ciągu dnia.
A ja sobie pofolguje i zaraz mi przybywa.
Stary 2013-11-01, 20:55   #225
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Magda jakikolwiek. Może być zwykła oliwa z oliwek, mogą byc miksy różnych olei tzn jakie znajdziesz, może być kosmetyczny z rossmana ( chocu Was pewnie nie ma tego sklepu).
Jeżeli faktycznie nic nie znajdziesz bierz oliwę i mieszaj z agranowym.
Ja mieszam oleje z reguły, choć teraz od tygodnia smaruję tylko rycynowym.
Nieee, nie ma rossmana (czego bardzo żałuje )... Oliwę z oliwek mam- tylko jej do gotowania, smażenia używamy . I co tak normalnie wymieszać pol na pol oliwę z oliwek z olejem araganowym i normalnie wcierac we włosy? Ale chyba tylko głownie końcówki, ew po długości, na pewno nie przy głowie? I po jakim czasie to najlepiej spłukac?

Stary 2013-11-01, 21:44   #226
velika
Winter is coming

Cytat:
Nieee, nie ma rossmana (czego bardzo żałuje )... Oliwę z oliwek mam- tylko jej do gotowania, smażenia używamy . I co tak normalnie wymieszać pol na pol oliwę z oliwek z olejem araganowym i normalnie wcierac we włosy? Ale chyba tylko głownie końcówki, ew po długości, na pewno nie przy głowie? I po jakim czasie to najlepiej spłukac?
tak, wcierasz na długości, tylko we włosy bez skalpu. Ja trzymam całą noc.
Mój chłop taki sam tylko by na piwo namawiał i na pizzę. On ma też co nieco do zrzucenia, ale chudnie bardzo szybko, tyje zresztą też.
Kupił sobie w środę chipsy i zjadł dopiero pół paczki, ja nie ruszyłam. A jak normalnie jadłam, to paczka znikała w jeden wieczór.

Stary 2013-11-01, 21:58   #227
Atomoowka
Wtajemniczenie

Magda mozesz raz mieszac a nastepnym razem uzywac ich pojedynczo. Ja jak velika na cala noc zostawiam a rano myje wlosy. Czasami klade wieczorem
i jak mnie najdzie to za godzine myje wlosy. Nakladan po calej dlugosci a raz na jakis czas rowniez u nasady.

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalk now Free

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Stary 2013-11-02, 08:04   #228
fusiacola
Wtajemniczenie

może znacie jakieś suplementy na włosy, które mają małą tabletkę, najlepiej okrągłą? bellissa jest dla mnie dobra, ale już chyba nie dotrwam do końca tego opakowania, bo tych wielkich kanciastych czopków nie da się połknąć rozgryzam je lub rozcinam na mniejsze, ale czuje się jakbym karme dla psa jadłano i język zostaje zielony na pół dnia jeszcze z jakieś 2 lata temu miały słodką skorupkę jak drażetki orbita, a teraz jest osłonka odchodząca jak woreczek z parówki a pod spodem ten zielony cement

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

wczoraj pojechałam do rodziny więc ciężko z dietą, bo włączyło się moje próbowanie wszystkiego niemal no i ćwiczenia dopiero w poniedziałek jak będę u siebie, bo tu dosłownie nie ma miejsca. Waga dzisiaj rano 63,5 więc bez zmian, dokładnie tyle samo co tydzień temu, ale przecież ćwiczyłam ostro 4dni i nie jadłam jak opętana chyba mam wage popsuta

fusiacola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-02, 08:04   #229
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć !
Znalazłam temat i chyba dołączam
Do ślubu jeszcze chwila (dość długa), a ja zaczynam już o siebie dbać
Specjalnie się nie odchudzam, chce jednyie zrzucić nadprogramowe 5 kg, które w ostatnim czasie mi się zachomikowało, by wrócić do swojej standardowej wagi.
Ale za to mocno ćwiczę. Chcę ujędrnić ciało, by fajnie wyglądało
Widziałam, że piszecie o MelB - polecam. Od ponad 2 miesięcy ćwiczę z nią pośladki (nie zawsze regularnie) i rzeczywiście tyłek się dzwignął, ma krągły kształt. To naprawdę działa !
Do tego macham ciężarkami, bo marzą mi się zarysowane mięśnie ramion i pleców. I już widzę efekty.
Od kilku tygodni trening brzucha też z MelB - super !
A tak to kilka razy w tygodniu jakieś cardio i to już od prau miesięcy. Ćwiczę różne, bo szybko mnie nudzą.

No i dalej zapuszczam włosy i poprawiam ich kondycję
Potrzebowałam przeczytać coś takiego, dziękuję

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-02, 08:11   #230
Lemon_Drop
Zadomowienie

Witajcie! Ja wczoraj nagrzeszyłam - 2 piwka wieczorem ale to dlatego że ze znajomymi się spotkałam i tak jakoś wyszło. Do tego dziś mam jeszcze gorsze zakwasy niż wczoraj, ledwo mogłam się na łóżku przekręcić, nawet szyja mnie boli Dziś obiecuję poprawę, idę na długi spacer
Stary 2013-11-02, 08:19   #231
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Wiele z was tu pisze o alkoholu... Nie zdawałam sobie sprawy, że jego picie może mieć aż tak znaczący wpływ na dietę itp. Od czasu do czasu wypiłam z tż wino lub szampana, albo czarnego red'sa do smaku wieczorem. Jak często można się napić, żeby nie wpłynęło to zbyt na wagę?

Ja z mel robię pośladki, nogi i abs Móje ulubione ćwiczenia, choć przyznam, że nogi ćwiczę trochę inaczej na początku, bo nie wyrabiam razem z nią

Ja tam niby na wagę nie zerkam specjalnie, bardziej bolą mnie te centymetry, które mnie oblazły tu i ówdzie... no i te sflaczałe ciało od pasa do kolan :P Ale wierzę w to, że mel mi pomoże, bo już kiedyś próbowałam i coś tam ruszyło. Niestety jak zachorowałam na zapalenie ucha i przez dwa tyg nie ruszałam się z łóżka, to już nie chciało mi się wracać do tego ;/ i poszło na marne.

Wkurza mnie też skóra na tyłku, w ciąży nabawiłam się paskudnych rozstępów, a teraz do tego doszedł mi celulit...

Stary 2013-11-02, 08:48   #232
velika
Winter is coming

Alkohol to też dla mnie problem, bo nie zamierzam go odstawić całkowicie. Na razie mam ułatwioną sprawę, bo czeka mnie w przyszłym tygodniu ważny egzamin, więc i tak nie piję, ale jak go napiszę to zamierzam poświętować I nie będzie to jeden kieliszek wina oj nieee. Nie wiem też czy wliczać go do bilansu - niby setka whisky ma 200 kalorii, a ja spokojnie w piątkowy wieczór wciągnę dwie, albo butlę wina. To już 500 kcal ;/
Myślę sobie co dzisiaj poćwiczyć, chyba stanie na mel B, chyba że chłop będzie chciał wyjść gdzieś, to sobie pojadę na basen. A od przyszłego tygodnia chcę zacząć 30 days shred z jillian michaels.

Stary 2013-11-02, 08:56   #233
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
Wiele z was tu pisze o alkoholu... Nie zdawałam sobie sprawy, że jego picie może mieć aż tak znaczący wpływ na dietę itp. Od czasu do czasu wypiłam z tż wino lub szampana, albo czarnego red'sa do smaku wieczorem. Jak często można się napić, żeby nie wpłynęło to zbyt na wagę?

Ja z mel robię pośladki, nogi i abs Móje ulubione ćwiczenia, choć przyznam, że nogi ćwiczę trochę inaczej na początku, bo nie wyrabiam razem z nią

Ja tam niby na wagę nie zerkam specjalnie, bardziej bolą mnie te centymetry, które mnie oblazły tu i ówdzie... no i te sflaczałe ciało od pasa do kolan :P Ale wierzę w to, że mel mi pomoże, bo już kiedyś próbowałam i coś tam ruszyło. Niestety jak zachorowałam na zapalenie ucha i przez dwa tyg nie ruszałam się z łóżka, to już nie chciało mi się wracać do tego ;/ i poszło na marne.

Wkurza mnie też skóra na tyłku, w ciąży nabawiłam się paskudnych rozstępów, a teraz do tego doszedł mi celulit...
też mam plan właśnie ćwiczyć nogi i pośladki z Mel, tak dla lepszego samopoczucia ale może będę robić po 5 minut bo nie wiem czy po 10 mi się chce mam założenie 5minut rozgrzewka i nogi i pośladki po 5 minut wszyscy mnie wyśmiewają, że jestem chuda jak patyk ale zawsze mam jakieś "ale" do moich ud może jak zacznę ćwiczyć to zadziała efekt placebo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-02, 08:58   #234
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
. A plomby, już w sumie z myślą trochę o weselu- sama w kwietniu wymieniałam. Miałam same "czarne", teraz wszystkie są jasne i czuję się o niebo lepiej . Dawniej niby nie zwracałam na to uwagi, bo to z tył plomby, ale teraz widzę po sobie, że jednak jest różnica . Trochę po portfelu zabolało, ale warto było . Aparat już mam od 2 lat ściągnięty, zęby proste . Do wesela planuje jeszcze nadbudować starte zęby (przez wadę zgryzu ), a aktualnie jestem w trakcie wybielania pastami . Jeśli one nie dadzą rady, to bliżej wesela pójdę na wybielanie, ale na pewno nie na laserowe- nigdy więcej na to nie pójdę ..
też myślałam o wybielaniu, ale zrezygnowałam. zazdroszczę, że wymianę plomb masz już za sobą - fakt szarpnie po kieszeni, ale to inwestycja można rzec na dłuuuuuuugo

Cytat:

Jutro chce się zważyć
Podobno nie należy ważyć się po ćwiczeniach - człowiek wtedy więcej waży ;D Ale jak Ty mówisz, że na następny dzień to już chyba wyniki sa miarodajne

Cytat:
Chipsy to największe cholerstwo uzależniona jestem i cera się psuje ...

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość

Moje koleżanki będąc na diecie miały całkowity zakaz picia alkoholu - nie chodzi o to, że jest kaloryczny tylko zatrzymuje wodę w organiźmie ;/;/

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-02, 09:43   #235
magda_mjt
Zakorzenienie

My z TZ chodzimy na kurs, na którym pomagają ogarnąć dietę, ćwiczenia itp. Gość non stop powtarza, ze nie powinno sie pic alkoholu, jak chce sie zrzucić wage, ale od czasu do czasu wiadomo... Alko to puste kalorie, jedyny sposób na ich pozbycie sie to wypocenie. Dlatego ciagle nam powtarzają- napijesz sie, idź potem na siłownie i wypoc to co wypiłes :P.

Stary 2013-11-02, 10:41   #236
Lg_ago
Zadomowienie

Oł jee !!
2,7 kg mniej !!
Jeszcze chwila i będzie 5 z przodu (aktualnie 60,3 kg).

Jeszcze tak z 3 kg i uyrzymać wagę i będzie super. A ćwiczyć dalej, by ujędrnić ciało, wyrobić kształty i zarysować mięśnie.

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Alkohol to też dla mnie problem, bo nie zamierzam go odstawić całkowicie. Na razie mam ułatwioną sprawę, bo czeka mnie w przyszłym tygodniu ważny egzamin, więc i tak nie piję, ale jak go napiszę to zamierzam poświętować I nie będzie to jeden kieliszek wina oj nieee. Nie wiem też czy wliczać go do bilansu - niby setka whisky ma 200 kalorii, a ja spokojnie w piątkowy wieczór wciągnę dwie, albo butlę wina. To już 500 kcal ;/
Myślę sobie co dzisiaj poćwiczyć, chyba stanie na mel B, chyba że chłop będzie chciał wyjść gdzieś, to sobie pojadę na basen. A od przyszłego tygodnia chcę zacząć 30 days shred z jillian michaels.
Napisz cos więcej o tym.
Lubię zmieniać ćwiczenia, więc może też bym spróbowała
Stary 2013-11-02, 12:52   #237
loneliness18
Rozeznanie

jeden dzien mnie nie było i taaakie zaległości Od dwóch dni nie ćwiczę - nie miałam czasu + sporo nadprogramowego jedzenia. Na szczęście waga stoi w miejscu. Na dzisiaj mam w planach zrobić turbo Chodakowskiej - z jedzeniem grzecznie

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Na szczęście dla mnie alkohol to nie problem - za drinkami nie rpzepadam - jesli już coś piję to czystą wódkę ( jesli widzę potrzebę to zapijam wodą) :-D wino tylko wytrawne - lampa co kilka dni, piwa nie piję bo nie lubię
Stary 2013-11-02, 18:12   #238
eM_Ka_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez loneliness18 Pokaż wiadomość

Na szczęście dla mnie alkohol to nie problem - za drinkami nie rpzepadam - jesli już coś piję to czystą wódkę ( jesli widzę potrzebę to zapijam wodą) :-D wino tylko wytrawne - lampa co kilka dni, piwa nie piję bo nie lubię
Gdy poszłam do dietetyczki to na wstępie powiedziała, że chcąc zrzucić z kg powinnam, oprócz zmiany jadłospis, wyeliminować z diety alkohol. Powiedziałam jej, że nie pije więc dalej tematu nie było to bardzo ważne żeby przy diecie nie pić. Często kobiety marudzą, że dieta nic nie daje bo nie chudną, tyle że przy tym piją, bo twierdzą że to nie zaszkodzi.
Stary 2013-11-02, 18:51   #239
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Cytat:
Oł jee !!
2,7 kg mniej !!
Jeszcze chwila i będzie 5 z przodu (aktualnie 60,3 kg).

Jeszcze tak z 3 kg i uyrzymać wagę i będzie super. A ćwiczyć dalej, by ujędrnić ciało, wyrobić kształty i zarysować mięśnie.

gratulacje !

Stary 2013-11-02, 18:53   #240
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Ja dzisiaj pośladki + uda +abs z mel Jestem z siebie zadowolona, że się zebrałam, choć bardzo mi się dziś nie chciało. Ale miałam motywację - nie ćwiczyłam sama...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 02112013.jpg (74,9 KB, 13 załadowań)

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości