Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-15, 12:23   #211
Akkma
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A myślałam,że w Polsce to już też się rozpowszechniło...

A tu cię zaskoczę,że właśnie super towar przywożą,przynajmniej jak ja czasem z takiej opcji korzystałam to był towar pierwsza klasa. Chyba baliby się coś nieświeżego dowieźć. Ten co wybiera na dostawy do domów by oberwał za to.
Z tego co się orientuję u nas w tesco tak jest, że aby zamówić dostawę to już parę dni wcześniej trzeba złożyć listę :| Tak z dnia na dzień chyba się nie da, bo wszystkie terminy dostaw są zajęte. Przynajmniej tak było pół roku temu jak coś zamawiałam.
Stary 2013-11-15, 12:24   #212
ajakasia
Raczkowanie

Witam się w nowym wątku
Akkma poproszę o wpisanie na listę Antka, który od początku ciąży wybrał sobie pozycję miednicowa, a że jutro zaczynam 33 tydzień, to wątpię, żeby się jeszcze obrócił...
Naprawdę Wam zazdroszczę, jak Wasze dzieci kopią po zebrach, serio też bym tak chciała, przeraża mnie wizja cesarki..
Pozdrawiam
ajakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 12:26   #213
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
W SR położna mówiła nam, że dziecka karmionego mlekiem matki do 6 m-ca życia nie trzeba niczym innym "dożywiać".

Dokładnie,nie trzeba.

Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
U mnie w mieście żaden market nie oferuje dostawy a nie jest to jakaś mała mieścina.

E to faktycznie lipa...
Ja to brałam pod uwagę,że przed kilkoma laty w moim mieście w Polsce (Poznań) już kilka marketów to miało,więc myślałam,że przez te kilka lat coś poszło w tym kierunku.
Ale może też nie ma zapotrzebowania...
Stary 2013-11-15, 12:29   #214
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Pomocy...muszę kupić materac do sypialni 160x200 i nie mam pojęcia który wybrać....tego jest tak dużo że jestem w szoku.
Dziewczyny jakie macie materace w sypialni i jaka grubość was zadawala?
My mamy materac z Ikei SULTAN Fossing - jesteśmy zadowoleni.

Jeśli chodzi o kosmetyki dla dzieci, to co kupić? Nivea? Nie ogarniam tematu

Cholercia, przez ostatnie 3 tyg przytyłam 3 kg...1 kg na tydzień nieźle. To chyba od tego ciągłego siedzenia w domu na sofie przed tv.

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 12:31   #215
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o kosmetyki dla dzieci, to co kupić? Nivea? Nie ogarniam tematu .
my się chyba na Jonhsons baby zdecydujemy bo nivea ma kosmetyki od pierwszego miesiąca życia a nie od pierwszego dnia ... ale to jeszcze zobaczymy.
Stary 2013-11-15, 12:38   #216
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
Co kupujecie do wózków? Pościel, śpiworek?
Ja mam śpiworek i kocyki różnych maści
Cytat:
Napisane przez ajakasia Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku
Akkma poproszę o wpisanie na listę Antka, który od początku ciąży wybrał sobie pozycję miednicowa, a że jutro zaczynam 33 tydzień, to wątpię, żeby się jeszcze obrócił...
Naprawdę Wam zazdroszczę, jak Wasze dzieci kopią po zebrach, serio też bym tak chciała, przeraża mnie wizja cesarki..
Pozdrawiam
Dopisałam Wydaje mi się, że mały ma czas aby jeszcze się obrócić. Parę dziewczyn już tutaj pisało, że maluchy potrafią się obrócić kilka dni przed porodem.

Cytat:
Ja kupiłam krem pielęgnacyjny i na odparzenia z Ziajki, płyn do kąpieli i krem na zimę z Linomagu. Do tego wzięłam jeszcze mały bepanthen.
Stary 2013-11-15, 12:38   #217
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
my się chyba na Jonhsons baby zdecydujemy bo nivea ma kosmetyki od pierwszego miesiąca życia a nie od pierwszego dnia ... ale to jeszcze zobaczymy.
A ja wszystkie kosmetyki mam z nivea baby, dużo mam je u nas kupowało

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-15, 12:40   #218
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
my się chyba na Jonhsons baby zdecydujemy
Johnson ponoć często uczula,tzn tak słyszałam.
Moje dzieciaki nigdy nic nie uczulało.
Stary 2013-11-15, 12:41   #219
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
E to faktycznie lipa...
Ja to brałam pod uwagę,że przed kilkoma laty w moim mieście w Polsce (Poznań) już kilka marketów to miało,więc myślałam,że przez te kilka lat coś poszło w tym kierunku.
Straszna lipa. Nawet ostatnio szukałam po stronach marketów takiej opcji, ale niestety... Może w końcu wprowadzą

Cytat:

Ja mam z HiPPa. Do pupy wzięłam Linomag. Patrzyłam na składy kosmetyków.
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 12:41   #220
ajakasia
Raczkowanie

Jeśli chodzi o kosmetyki to ja kupiłam babydream z rossmanna. Kieroealam sie opinią o składzie oraz blogiem niejakiej sroki, który ktoras z Was polecala.
ajakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 12:44   #221
katarzyniak
Rozeznanie

Cytat:
My mamy materac z Ikei SULTAN Fossing - jesteśmy zadowoleni.

Cholercia, przez ostatnie 3 tyg przytyłam 3 kg...1 kg na tydzień nieźle. To chyba od tego ciągłego siedzenia w domu na sofie przed tv.
Widzę jesteśmy na podobnych etapach Ja wczoraj miałam mega dylemat jakich kosmetyków używać;p no i dziś oczywiście już wiem wszystko - ja chyba zdecyduje się na Hippa, bo podobno mają mało chemiczny skład i dobre opinie. Wahałam się czy nie spróbować z Oilatum, czyli emolienty, ale w sumie jak mam wydać 50 zł jedynie na płyn do kąpieli to wolę już tą sumkę przeznaczyć na zestaw Hippa czyli: żel do mycia ciała i włosków, mleczko do ciała, oliwka, krem na dwór. A w razie czego zabezpieczę się też emolientem w postaci Ziajki płyn natłuszczający do kąpieli (kosztuje ok 10zł, ma super opinie).
Do smarowania pupci będzie każdorazowo alantan (alantan plus), a na poważniejsze odparzenia bepanthen lub sudocrem.
Zasypek nie kupuje, najwyżej będzie testowana mąka ziemniaczana, która podobno super się sprawdza

____
Dzwoniłam do dziekanatu zapytać się czy już rozpatrzyli wnioski o stypendia. Mam jakieś tam szanse ale w moim przekonaniu niezbyt duże :/ No i myślałam, że stypendia wypłacają po urlopie (ja wzięłam w tym roku), a dziś mi babka powiedziała że wypłacają w tym roku-nieważne czy mam urlop...i teraz jak pomyślę ile mogli by mi wypłacać, a w listopadzie to w ogóle podwójnie za wrzesień/listpad to żal ściska . No nic może może się załapę, w każdym bądź razie gdybym się nie załapała to tylko kwestia paru setnych w średniej, kwestia poprawienia 2, 3 przedmiotów..... :/ wr.
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-15, 12:52   #222
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
ale tu nawet nie chodzi o świeżość tylko że np. ja nie zjem wędliny która ma jakieś żyłki czy tłuszczyk itp pierdołki a na zdjęciu to wszystko jest piękne... mięso tak samo musze mieć chude. ale ja w ogóle jestem straszna jeżeli chodzi o jedzenie.
mnie zdecydowanie łatwiej ubierać niż żywić.

.
o jej a myślałam że tylko ja jestem taka specyficzna...mam takie wymagania co do mięsa i wędlin że ciężko jest mnie zadowolić. Najlepiej jak kiełbasy czy szynki są mocno suche, bez żadnych zbędnych elementów żyłkowych i innych niespodzianek

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 12:52   #223
patrycjja
Zadomowienie

okej, no to już wiem, że nie będą złą mamą kupując kosmetyki z "niższej" półki pewnie zdecydujemy się na nivea- mąż alergik i atopowiec używa i jest ok, więc mam nadzieję, że nawet (tfu tfu) jak mała wda się w niego to szkody nie narobią, a w razie co jak pisałam się je zmieni na coś bardziej aptecznego.
to teraz kwestia tego co kupić albo może nie tak- co używać na początku, a co z czasem dołączać? jak będę kupowała chciałabym od razu zaopatrzyć się na kilka miesięcy (?) do przodu, o ile oczywiście data ważności pozwoli.

chyba zaczynam robić się wyprawkowo upierdliwa, ale dopadło i mnie. i chociaż pilnowałam bobasów i umiem coś przy nich zrobić to w życiu nie musiałam robić dzieciowych zakupów
Stary 2013-11-15, 12:56   #224
nattalli
Rozeznanie

jestem padnięta ale zadanie na dziś wykonane - obiad czeka na mnie i na męża, teraz już nie wstaję do końca wieczora. Coś mnie mdli ostatnio popołudniami nie wiem czemu no i kaszel też dosyć spory ale na to mam sposób syrop z cebuli fuj ale działa

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 12:57   #225
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
o jej a myślałam że tylko ja jestem taka specyficzna...mam takie wymagania co do mięsa i wędlin że ciężko jest mnie zadowolić. Najlepiej jak kiełbasy czy szynki są mocno suche, bez żadnych zbędnych elementów żyłkowych i innych niespodzianek
mogę przybić z Wami piątkę babcia mnie tak nauczyła, że każdą żyłeczkę, każdy tłuszczyk wycinała. i teraz są efekty. nawet schabowego za bardzo nie zjem jak jest za żylasty. o wędlinach nie wspomnę- nie jadam ich praktycznie wcale. czasem jak na dobrą sopocką "bez białego" trafię świąteczne karczki, boczki i schaby też odpadają teściowa się śmieje, że sto lat minie zanim się nauczy co ja lubię a co nie a już od ładnych kilku lat poznaje moje "gusta" kulinarne
Stary 2013-11-15, 13:05   #226
senira666
Zakorzenienie

dzisiaj na 19 mamy SR a mój TŻ w pracy do 16 albo do 17 albo dłużej .... a ja już z nudów nie wiem co ze sobą zrobić ...
Stary 2013-11-15, 13:06   #227
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:
Dokładnie,nie trzeba.

E to faktycznie lipa...
U nas w mieście można zamówić sobie z tesco i almy, a w Katowicach to chyba jeszcze i Auchan dowozi. Tylko niestety jest to mało powszechne w mniejszych miastach.

Cytat:

Planuje kupić hippa, a później może babydream z rossmana. Sugerowałam się analizami z bloga srokao.pl
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 13:10   #228
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Witam się w nowym wątku
Pozdrawiam
Nie stresuj się do 36 tyg. ma czas, a niektóre obracają się kilka dni przed porodem. Będzie dobrze. To ,że nasze są główką w dól nie znaczy ze nie zmienia sobie jeszcze pozycji
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 13:24   #229
magnusia
Zakorzenienie

Do kąpieli kupiłam Oliatum a do pupu krem Musteli
Stary 2013-11-15, 13:38   #230
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Pomocy...muszę kupić materac do sypialni 160x200 i nie mam pojęcia który wybrać....tego jest tak dużo że jestem w szoku.
Dziewczyny jakie macie materace w sypialni i jaka grubość was zadawala?
My mamy z ikei, o taki w twardszej wersji: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20244511/
Śpi się na nim bardzo dobrze

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
okej, no to już wiem, że nie będą złą mamą kupując kosmetyki z "niższej" półki pewnie zdecydujemy się na nivea- mąż alergik i atopowiec używa i jest ok, więc mam nadzieję, że nawet (tfu tfu) jak mała wda się w niego to szkody nie narobią, a w razie co jak pisałam się je zmieni na coś bardziej aptecznego.
to teraz kwestia tego co kupić albo może nie tak- co używać na początku, a co z czasem dołączać? jak będę kupowała chciałabym od razu zaopatrzyć się na kilka miesięcy (?) do przodu, o ile oczywiście data ważności pozwoli.

chyba zaczynam robić się wyprawkowo upierdliwa, ale dopadło i mnie. i chociaż pilnowałam bobasów i umiem coś przy nich zrobić to w życiu nie musiałam robić dzieciowych zakupów
Nivea podobno baardzo czesto uczula. Duzo lepszy skład ma rossmanowski babydream, do tego jest tańszy

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Ja też normalnie stoję w kolejce, ale zazwyczaj w supermarkecie, w którym robię duże zakupy bardzo krótko stoi się w kolejce (Carrefour). Za to jak musiałam zrobić małe zakupy przed tzw. długim weekendem w Piotrze i Pawle to myślałam, że zrezygnuję (a miałam 4 rzeczy w koszyku i ustawiłam się do kasy do max. 10 produktów). Wreszcie podpatrzyłam jakichś studentów i za nimi poszłam do kasy z alkoholem Było znacznie szybciej.
Ja znowu Carrefoura omijam, bo w moim zawsze kolejki są Za to w Piotrze i Pawle nie zdarzyło mi się stać dłużej niz 3 minuty (+ 5 kolejnych przy stoisku z wedlinami ).
Stary 2013-11-15, 13:39   #231
Soleil_Rouge
Rozeznanie

heh... witam sie i ja tuz przed weekendem
pozaznaczalam niektore z Waszych wypowiedzi do ktorych chcialam sie ustosunkowac i gdzies mi je wcielo w ogole to dzis mam jakis pakudny dzien: rano przed praca zrobilam sobie sniadanie: omlet + kanapka + kawa no i... wylalam kawe na talerz z omletem i kanapka potem na szybko zrobilam sobie tylko kanapke i jadlam ja w biegu do pracy. W pracy tez tak sobie dzisiaj... mam ochote odwolac wizyty z reszty dnia i wrocic do siebie!! dobrze, ze mam przerwe i chwile czasu na "dojscie do siebie"

Po pracy czeka mnie pranie i prasowanie wyprawki juz sie nie moge doczekac - przynajmniej przestane myslec o pracy i innych glupotach!!
mam tez w planie znalezc jakies miejsce na ubranka Malej: nie mamy zadnej specjalnej komody na nie, ale mam zamiar zrobic porzadki i znalezc "wolna" komode

widzialam, ze pisalyscie o rozstepach - ja uzywam olejku arganowego na zmiane z migdalowym. oczywiscie nie codziennie, bo mi sie nie chce, ale tak co drugi dzien. "pastuje" nim brzuch, boczki i biust i czuje, ze skora sie coraz bardziej rozciaga!! poki co zaden wstretny rozstep sie nie pojawil jeszcze tylko 2 miesiace i mam nadzieje, ze nic sie nie pojawi
Stary 2013-11-15, 13:40   #232
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się w nowym wątku
Pozdrawiam
Rozumiem Cię doskonale, moj tez długo był miednicowo i swirowalam wizja cesarki. Nawet sprawdzalam możliwości porodu posladkowego i znalazłam polozna, ktora odbiera takie porody Pewnie ostatecznie bym się na to nie zdecydowała, ale dobrze mi zrobiła swiadomosc, ze mam jakis wybór.
Stary 2013-11-15, 13:43   #233
senira666
Zakorzenienie

kurka za oknem szaro i nie ciekawie a ja muszę się ruszyć z psem na spacer ... :/

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

a z cyklu opróżniam lodówkę dzisiaj na obiad ryż z warzywami i sosikiem
Stary 2013-11-15, 13:44   #234
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
My mamy z ikei, o taki w twardszej wersji: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20244511/
Śpi się na nim bardzo dobrze

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Nivea podobno baardzo czesto uczula. Duzo lepszy skład ma rossmanowski babydream, do tego jest tańszy

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Ja znowu Carrefoura omijam, bo w moim zawsze kolejki są Za to w Piotrze i Pawle nie zdarzyło mi się stać dłużej niz 3 minuty (+ 5 kolejnych przy stoisku z wedlinami ).
Johnson tez jest podobno mega uczulajski a moj wczesniak ze skoreczka jak papierek ( no teraz juz nie ale na początku tak) absolutnie nic sobie nie robi z tych opini i jego nic nie uczula
Nie ma reguły na to.
Ja co prawda kupiłam oliatum bo podoba mi sie opcja kąpieli bez dodatkowe smarowania po.
Ale w razie czego mam tez taki sam płyn z johnsona gdyby jednak uznał ze jego uczulić bedzie to co nieuczulajskie

Powiem Wam ze moj mózg wyparł zdarzenia z 19.10 ( nie wierzyłam ze mózg tak potrafi)) ale wlasnie dziś do mnie dotarło co działo sie na sali operacyjnej i jakie słowa padały. Tak sie popłakałam ze musiałam natychmiast zatrzymać samochód. Nie wiem czemu akurat dziś.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 13:47   #235
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Johnson tez jest podobno mega uczulajski a moj wczesniak ze skoreczka jak papierek ( no teraz juz nie ale na początku tak) absolutnie nic sobie nie robi z tych opini i jego nic nie uczula
Nie ma reguły na to.
Ja co prawda kupiłam oliatum bo podoba mi sie opcja kąpieli bez dodatkowe smarowania po.
Ale w razie czego mam tez taki sam płyn z johnsona gdyby jednak uznał ze jego uczulić bedzie to co nieuczulajskie

Powiem Wam ze moj mózg wyparł zdarzenia z 19.10 ( nie wierzyłam ze mózg tak potrafi)) ale wlasnie dziś do mnie dotarło co działo sie na sali operacyjnej i jakie słowa padały. Tak sie popłakałam ze musiałam natychmiast zatrzymać samochód. Nie wiem czemu akurat dziś.
Widac naprawdę nie ma reguły Ja postawiłam na absolutne kosmetyczne minimum, zobaczymy jaki bedzie efekt

Az boje sie wyobrażac co lekarze mówili. Powinni czasem pomyśleć
A Dominik ma juz prawie miesiac!
Stary 2013-11-15, 13:49   #236
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

tylko u nas jest taka kwestia, że TŻ dostaje z pracy talony i właśnie zamierzamy je na Małą wydać- dlatego patrzę pod tym kątem na kosmetyki.
zaczęłam się jeszcze zastanawiać nad ziajką. w sumie sama mam bardzo dużo kosmetyków i sobie chwalę.

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
J
i tak jesteś dzielna babeczka. ale tak to jest, że czasami trzeba wypłakać co swoje. ważne jest, że u Dominika wszystko jest tak, jak powinno z Ciebie po prostu teraz powoli schodzą emocje. i wcale się nie dziwię.
Stary 2013-11-15, 13:57   #237
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Witam się w nowym wątku
Pozdrawiam
Nie panikuj tydzień przed się dzieciaki też obracają. Mojej koleżance ponad 4 kg syn się tak obrócił, rodziła cesarskim bo był duuzy .

Hehe nadajacie się z moim mężem, też taki wybredny . Może boczku nie jadam , ale on kiełbasę z bigos czy kapusniaka wyjmuje, albo kotu oddaje. Tylko szyneczka i pasztet dziadunia wpitala aa czasem salami, jeden rodzaj parówek, notowanej kiełbasy nie je ...dluga lista...

Edytowane przez isia4891
Czas edycji: 2013-11-15 o 14:07
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 14:05   #238
selena85
Wtajemniczenie

ajakasia: Cesarki się boisz? A nturalnego porodu się nie boisz? Odważniacha!!!
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 14:08   #239
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
ajakasia: Cesarki się boisz? A nturalnego porodu się nie boisz? Odważniacha!!!
Ja tez się cesarski boje bardziej niz sn, serio serio
Stary 2013-11-15, 14:08   #240
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość

Ja tez myśle o Nivea a że mam próbki to prawie wypróbuje i bede wiedziec czy kupować czy nie. Słyszłam też super opinie o Ziaji że rewelacyjna. Kupiłam jak narazie mały krem do pupki i zobaczymy jak sie spisze. Dostałam tez z Oilatum płyn do kąpieli i balsam do smarowania wiec na poczatek jestem zabezpieczona reszta wyjdzie w praniu

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości