![]() |
#211 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.
Cytat:
Edytowane przez 201607111040 Czas edycji: 2013-11-15 o 17:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
ale to nie wina psa, że szanowny właściciel nie sprząta po pupilku. Ok, są miejsca, w których nie jest to wymagane, ale trawniki przy blokach
![]() Jeżeli moje dziecko miałoby potrzebę fizjologiczną "tu i teraz" a do domu daleko to wypadałoby sprzątnąć po dziecku a samą potrzebę załatwić jak najbardziej intymnie. Na placu zabaw widziałam jak grupa dziewczynek (4-8 lat) dla zabawy sikały pod balkonami. Co chwilę. Jedna miała pozwolenie chyba babci (nie wiem czy to babcia czy mama, bo dziecko do niej bardzo podobne), reszta była pilnowana "przez okno".
#213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś nad morzem byłam świadkiem takiej sytuacji: jest długa kolejka do toalety, staje mama z dzieckiem. Chwilę postała, zobaczyła, że nic się nie rusza i mówi: "dobra chodź, idziemy do lasu". Nie muszę chyba dodawać, że w tym lesie są głównie ślady "obecności" ludzi a nie psów, które tam mają zakaz wstępu. Skoro ludzie nie sprzątają po sobie to nic dziwnego, że nie sprzątają po psach. Ja po swoim sprzątam. Jak ktoś kocha swoje psisko to się nie brzydzi. Tak uważam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#214 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ostatnia wizyta u teściów. Córka weszła do pokoju w butach, powiedziałam, że ma je zdjąć i zanieść na miejsce, czyli do przedpokoju. Zdjęła i położyła pod stołem. Ja: "Kochanie zanieś buty na miejsce" Córka: "Nie chcę" Ja: "Zanieś buty, nie mogą tu stać" Teść: "Nie zanoś! Niech sobie stoją, nie słuchaj mamy, mi to nie przeszkadza!" ![]() ![]() ![]() Wtedy nastąpiło coś co zwiemy armagedonem z mojej strony... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
damn good coffee
|
Branie L4 na cały okres ciąży, od pierwszego miesiąca, mimo braku przeciwwskazań do pracy, ot tak po prostu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda tylko ze pracodawcy niejednokrotnie sami wymuszają takie akcje,bo np. kobieta wykonuje pracę niedozwoloną dla ciężarnej a oni nie mogą przesunąć jej na inne stanowisko ,albo dziewczyna w pierwszym trymestrze musi isc na l4 ,pozniej sytuacja ulega poprawie,ale szef naciska zeby utrzymala l4,bo po pierwsze nigdy nie ma pewnosci czy za chwilę znowu l4 nie dostanie i woli wziac od razu kogos na zastępstwo,po drugie jesli dziewczyna wykorzysta 30 dni l4 platnosc przejmuje zus,a kiedy wroci do pracy i pojdzie na l4 po nowym roku pracodawca ponownie musi wylozyc kase ze swojej kieszeni
![]() |
#217 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja mama raczej srogą była mamą, choć konkretną, sprawiedliwą, uważam, że całkiem dobrą. Ale jak babcią zostało to jej odbiło z deczka, na szczęście niegroźnie (zwłaszcza, że mieszkamy 120 km dalej ![]() Mamy przyjechać, to robi tony zakupów, żeby Młodemu niczego nie zabrakło (o wiele za duzo, ale rozumiem, że chcialaby go porozpieszczać). No ale mimo zakupów lądujemy w sklepie, po chleb bodajze, a ona : " C. ,co ci kupić?" C :"Nic". Mama :"to moze jakiś owoc?" C. : "Jabłko?" . M.:"Ty jesz jabłka?!1 Może winogrona?" Za chwilę : " Może chipsy?" Wtrąca się mój 13letni brat: "Mama, ale mamy ze 3 paczki chipsów w domu..." M. : "Ale TAKICH nie mamy!" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
U mnie teściowa ciągle daje "złote pedagogiczne poparte doświadczeniem w pracy i matczynym rady"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Wtajemniczenie
|
OZM moich koleżanek. Planujemy wakacyjny min. 7dniowy wyjazd w "dzicz"
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Straszne - przekonanie, że nikt nie zrobi przy dziecku lepiej, niż ja. I nikomu dziecka tknąć nie dam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie nie, obie się zachwycają jakim Tż jest cudownym ojcem o jejciu jejciu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tam lubię odpoczywać z córką czy we troje,ale sama też lubię,nawet bardzo ![]()
![]() |
#225 |
Wtajemniczenie
|
Tytuł wątku powala
![]()
#226 |
Wtajemniczenie
|
Czyli typowe Matki - Polki? Ojcu wolno wszystko, a matce tylko dzieckiem się zajmować? Też straszne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#228 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi daleko do OZM i ciągle słyszę przytyki z tego powodu. A jedna z nich nie jest nawet matką ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#229 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
na tamtym wątku napisałam że za przykład ozm uważam krojenie na drobno kanapeczek, przekrajanie na winogron i obieranie ze skórki dziecku które ma zęby - "bo się może zadławic"
teraz tak sobie myślę, że sytuacja jakiej byłam świadkiem też była co najmniej dziwna - ale nie jestem pewna czy to OZM w każdym razie: w cukierni kobieta z dzieckiem ok 5 letnim coś kupowała, te dziecko biegało, wlazło na parapet, do mężczyzny przede mną powiedziało "co się lampisz stary" przy tym krzyczało - na uwagę sprzedawczyni , że dziecko może sobie krzywdę zobic na tym parapecie matka odpowiedziała "no wie pani, on taki jest ma ADHD" i odwróciła się do swojego dziecka ze słowami "poxxx jeden złaz stamtąd bo się sxxx i kxxx kto Cię będzie zbierał, zamknij wreszcie gębę" zamurowało wszystkich obecnych w tym sklepiku okey - dziecko z ADHD to może się tak zachowywac, ale chyba nie tak rodzic powinien się do dziecka odnosic a tym bardziej z ADHD, czy może takie są zalecenia?
Pamiętamy dobre czasy i złe czasy, zapominając, że większość nie jest ani dobra, ani zła. Po prostu jest. Edytowane przez sublime Czas edycji: 2013-11-15 o 19:17 Powód: cytat też można ocenzurować "xxx" - Usunęłam wulgaryzmy |
![]() ![]() |
![]() |
#232 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. ![]() ![]() Edytowane przez sublime Czas edycji: 2013-11-15 o 19:19 Powód: nzura cytatu |
||
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
patologia.
sun goes down Edytowane przez sublime Czas edycji: 2013-11-15 o 19:20 Powód: cenzura cytatu |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzieci miały słownik równie bogaty w tym zakresie, co mamusia - bluzgały jak furman. Edytowane przez sublime Czas edycji: 2013-11-15 o 19:21 Powód: słownictwo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez sublime Czas edycji: 2013-11-15 o 19:22 Powód: cenzura cytatu |
||
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
I nikt w tej cukierni nawet słowa nie powiedział?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
a no nikt, pani po ostatnim słowie wyszła zadowolona z zakupami, mi to nawet nic nie przyszło do głowy co można by było powiedzieć, tylko ten pan przede mną powiedział "na rany Chrystusa"
teraz to sobie myślę że mogłabym zwrócic kobiecie uwagę, coś w stylu "ale proszę się tak do dziecka nie zwracac" ale to teraz, po czasie, wtedy byłam po prostu w szoku no o sytuacja taka trochę absurdalna bo ta kobieta na uwagę sprzedawczyni tak spokojnie, grzecznie odpowiedziała, a po chwili takie bluzgi
#239 | |
Zakorzenienie
|
Przede mną jeszcze długa droga
![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:10.