|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
No właśnie dziewczyny jak z tym pobolewaniem brzucha? Mnie czasami mocno zaboli, potem jest jakiś czas spokój ale mimo wszystko się stresuję tym. Kiedy można się tym bólem zacząć niepokoić?
|
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
z tego co ja wiem to w I trym to normalne w II już powinno się uważać
ale też w I trym jeśli jest to mega mocny ból i są to skurcze to może zwiastować poronienie mi jakoś wszystkie objawy minęły oprócz cycków no i trochę wzmożonego apetytu a tak cisza a ja 10 dni mam nadzieję że usłyszę serduszko i będą to najpiękniejsze święta ![]()
#213 |
Raczkowanie
|
Ja też od paru tygodni czasami miewam bóle podbrzusza.. ale są one chwilowe, nagłe i tak jak by w jednym miejscu nie jak na okres że ból promieniował wszędzie.. Mam nadzieje ze to normalne
![]() Ja w poniedziałek idę do lekarza ![]() ![]()
#214 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przykra sprawa z siostrą, ale to nieuniknione i i tak się dowie. Cytat:
Ja idę za 6 dni na usg i mam nadzieję, na taki sam jak Ty prezent świąteczny ![]() Cytat:
Teraz czasem mnie zaboli podbrzusze okresowo a czasem zupełnie inaczej (nie umiem tego opisać).
![]() |
#215 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Najgorzej jest mi wytrzymać te początki, kiedy wszystko może się jeszcze wydarzyć. Chciałabym się obudzić za miesiąc... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#216 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Najgorsze jest to że do 12 tygodnia muszę czekać w niepewności. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#217 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na imieninkach spoko, Synuś wytrzymał do 20.30 tam, w domu byliśmy ok. 21.30, kapiel, cycuś i od razu zasnął ![]() Reszcie Rodziny chcemy powiedzieć, jak minie tych przeklętych 12 tygodni... Może trochę wcześniej. To jeszcze całe 7 zostało... A dziś się strasznie zdenerwowałam - koło południa miałam plamienie - jasnobrązowe, jednorazowe, na pół wkładki... ![]() ![]()
![]() |
#218 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#219 | ||
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Piersi nie bolały mnie ani przed okresem ani w ciazy, jedyne co to czuje ze maja inna strukture, sa takie napeczniałe od środka. I czasem kłuje mnie lewy sutek, w tametj ciazy tez tak miewałam od czasu do czasu, poza tym spoko ![]() Cytat:
My byliśmy dzis u znajomych, kolega przebrał się za mikołaja, pojedlismy, pogadalismy a dzieciaki miały frajde i duzo prezentów ![]() Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2013-12-07 o 22:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a czy bolą Was plecy? Dokładnie odcinek lędźwiowy? mnie ostatnio bardzo boli w pracy i teraz mnie zaczął boleć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Raczkowanie
|
Witajcie przyszłe Mamuśki
![]() Lekarz podał orientacyjny termin na 2 sierpnia ![]() O tym, że jestem w ciąży dowiedziałam się dokładnie w dniu 30 stych urodzin mojego męża...to był niesamowity zbieg okoliczności. Nie mogłam w to do końca uwierzyć i dla pewności zrobiliśmy ponownie drugi test kolejnego poranka..wynik DWIE GRUBE KRESKI! ![]() Oczywiście od razu umówiłam się na wizytę u swojego lekarza aby już definitywnie potwierdzić tą wspaniałą nowinę. Po badaniu okazało się, że to 6 tydzień ciąży, zarodek rozwija się prawidłowo ......aleeeeeeeeeeeeeeeee eeeee niestety poniżej zarodka wytworzył się krwiak. Lekarz zalecił ponownie badanie za 2 dni i oszczędzanie się na tyle ile tylko mogę.. po badaniu okazało się, że krwiak się nie powiększył (całe szczęście). Dostałam skierowanie na badanie z krwi na wzrost hormonu, które muszę powtórzyć dwukrotnie i z dwoma wynikami udać się dopiero do ginekologa. Oczywiście cały czas mam leżeć i dbać o siebie. Bardzo się przejmuję. Mam nadzieję, że badania wykażą wzrost hormonu i dzidzia mimo krwiaka rozwija się prawidłowo .... pozdrawiam Was każdą z osobna i zabieram się za czytanie wątków od samego początku aby być w temacie ![]() Edytowane przez angelika__2014 Czas edycji: 2013-12-08 o 10:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#222 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w środę miałam różowy śluz pojechałąm na IP i gówno mi zrobili. Lekarz stwierdził że progesteron mam w normie ( co z tego jak badanie było z przed tygodnia i mógł spaść ![]() ![]() tylko się zdenerwowałam popłakałam w domu i tyle także spokojnie dopóki jest to jednorazowe nie powinno się nic dziać. No chyba że zobaczysz jakiś skrzep czy coś to od razu do szpitala Cytat:
albo rwa kulszowa albo niestety nie wróży to nic dobrego jeśli nie minie zgłosiła bym się do lekarza
![]() |
#223 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do bóli to w moim przypadku na samym początku były dosyć sile identycznie jak przy miesiączce to podobno dosyć normalne bo macica się wtedy rozszerza teraz raczej są to sporadyczne skurcze przy jajnikach...ale trzeba zapytać lekarza do kiedy takie bóle są normalne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam torbiel na prawym jajniku i trochę się o nią martwię. Lekarz powiedział, że teraz już z tym nic nie zrobimy. Ale ten twój krwiak to z jakiego powodu powstał? Lekarz coś mówił? I właśnie, lekarz mój termin porodu określił na 4 sierpnia. Proszę o zmianę na liście. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Lekarz nie zna dokładnej przyczyny powstawania krwiaka...nie potrafił i nie chciał prorokować od czego mógł się pojawić. Ja oczywiście musiałam przewertować fora i dziewczyny również pisały, że lekarze nie potrafią sprecyzować od czego się to bierze... jedni wspominali, że może od stosunku, od stresów.... w każdym razie im więcej czytałam tym więcej się martwiłam. Bywały przypadki, że dziewczyny niestety poroniły. Ale zdecydowana większość pisze, że się wchłania...lub "wylatuje" TRZEBA TYLKO LEŻEĆ LEŻEĆ LEŻEĆ........ Dziwi mnie tylko zachowanie mojego lekarza. Bo dziewczyny z forum piszą ze od razu dostają leki na podtrzymanie luteinę, progesteron i d***pasan czy jakoś tak... Ja nic nie dostałam ponieważ gin chce sprawdzić jak dziecko rozwija się w NORMALNYCH WARUNKACH dlatego te badania i wizyty praktycznie co drugi dzień. Zaznaczył, że jeżeli pojawi się nawet najdelikatniejsze krwawienie przyjmuje mnie do siebie na oddział. Leżę plackiem i modle się aby wyniki były dobre...jutro kolejne badanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje ![]() ![]() To Twoja pierwsza ciąża? Masz już w domu jakiegoś malucha? Co do krwiaków, ja znam tylko historię z dobrym zakończeniem, czyli po kilku tygodniach się wchłonęły. Mam nadzieję że u Ciebie też tak będzie ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do mojego bólu to dziś na razie nie boli, ja nie mam pracy siedzącej więc to nie od tego. Rwa kulszowa też nie, bo by cały czas bolało, będę się musiała do GP wybrać, jak dalej mnie będzie męczyło Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wizytę mam 17go grudnia
![]() |
#228 | |||||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#229 |
Raczkowanie
|
Hello
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#230 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale jak się ma rwę kulszową to z tego co wiem ból jest nie do zniesienia. ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- to jeszcze trochę. No ale jak już nic się nie dzieje to nie ma się co martwić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To moja pierwsza ciąża. Dlatego jestem totalnie zielona ... pierwszy raz dowiedziałam się, że występuje coś takiego w ciąży jak krwiak. Jedyne co mamy w domku to Nasza sunia goldenka Fifka. W lutym skończy dwa lata a jej ADHD jest na wysokim psim poziomie ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#233 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje ![]() Cytat:
![]() Ja chciałam goldena, piękne pieski, ale niestety tyle ruchu nie mogłam im zagwarantować ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
Niby wolny weekend a na nic czasu.. jedno pytanie mnie nurtuje .. w sr mam wizyte u gina moge wejsc do gabinetu z tz ?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczerze nie każdy lekarz wyraża zgodę szczególnie facet. Więc raczej zapytaj lekarza ![]() ja swojego biorę pierwszy raz jak już będzie usg przez brzuch. Tzn na pierwszej wizycie będzie ale w poczekalni ![]()
![]() |
#236 | |
Wtajemniczenie
|
Wam Dziewczyny też z całego serca gratuluję!
PRAWIE przebrnęłam przez cały wątek ![]() ![]() Napiszę coś o sobie. Mam 27 lat, jest to moja druga ciąża. Pierwszą poroniłam we wrześniu tego roku ![]() ![]() ![]() 3 gr miałam pierwszą wizytę u ginekologa. Niecały tydzień wcześniej już wiedziałam, że jestem w ciąży (test, Beta-HCG). Także na pierwszej wizycie byłam w 5t5d ciąży, na USG widać było pęcherzyk, ale również większy od niego krwiak ![]() 17 gr mam drugą wizytę. Do tego czasu mam się bardzo oszczędzać, zero wysiłku. Jednakże nie mam leżeć, chodzę normalnie do pracy.. Na kolejnej wizycie, jak wszystko będzie OK to dopiero Gin powiedział, że mi pogratuluje.. i założy kartę ciąży. Póki co nie miałam robionych żadnych badań. Tzn. takie "przedciążowe" zrobiłam sobie już z lipcu (przeciwciała) i miałam OK. Jeśli chodzi o dolegliwości to mam zawroty głowy i czuję się zmęczona. Bolą mnie bardzo cycki (chyba pójdę kupić miękki stanik sportowy). No i siusiu ciągle mi się chce. Ucisk w dolnej części brzucha jest już znacznie mniejszy niż tydzień temu. Aha.. wg kalkulatora termin mam jakoś ok 10 sierpnia ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale jak podczas pierwszej ciąży byłam to płaciłam prawie 200zł za każdą z dwóch wizyt ![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Ja biorę od lipca. Ale mam mętlik, z jakiej firmy.. Folik wychodzi drogo, jednakże pani w aptece mi powiedziała, że jest on zarejestrowany jako LEK, a to znaczy, ze ma udowodnione działanie. Inne są suplementami diety. I tak kupuję ten Folik .. ![]()
Edytowane przez asix86 Czas edycji: 2013-12-08 o 17:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gratuluję II kreseczek! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie na razie nie pojawiło się ponownie, w sumie to nie było krwiste, takie bladobrązowe coś... i bez żadnych skrzepów, więc jeszcze nie panikuję. Oby do środy, wtedy mój gin mnie obejrzy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Przykro mi z powodu poronienia... ![]() ![]() Trzymam mocne ![]() Buenoo - takie dopochwowe to faktycznie, nie każdy lekarz chce przy partnerze robić ![]() ![]() Na brzusznych byliśmy razem, teraz też może się uda ![]()
![]() |
#238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#239 |
Raczkowanie
|
oki
![]() ![]() dalej to do mnie nie dociera ![]() ![]() jak sie czujecie? jakies pierwsze dolegliwości??
![]() |
#240 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zawiedziona.. myślałam, że troszkę się "pomęczymy" ![]() ![]() Wydaje mi się, że moje pierwsze poronienie było przez lekką niedoczynność tarczycy. Teraz prawie od 2 miesięcy biorę hormony tarczycy, więc już przed poczęciem miałam lepszy poziom hormonu ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.