Jestem stara i przegrałam życie - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Pokaż wyniki sondy: Czy przegrałaś życie?
Przegrałam 85 72,03%
Tak 33 27,97%
Głosujący: 118. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-11-26, 17:07   #211
mia945
Raczkowanie

Dot.: Jestem stara i przegrałam życie

Ja zapraszam do siebie w razie czego
Witamy nowe osoby

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
At some point, you have to make a decision. Boundaries don’t keep other people out. They fence you in. Life is messy. That’s how we’re made. So, you can waste your lives drawing lines. Or you can live your life crossing them.

Last fm
Lubimy Czytac
mia945 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 17:12   #212
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Hej. Jestem stara, brzydka, mam duży nos, studia skończyłam rok później, bo zmieniłam kierunek, wybrałam nieprzyszłościowy kierunek, pracy w zawodzie nie znalazłam (połowicznie tylko), mam pracę, ale czuję, że się nie rozwijam już, mam prawko, ale nie umiem jeździć, nie mam samochodu, dojeżdżam 50 minut do pracy, kiedyś wpadłam do najpłytszej fontanny w mieście i skręciłam sobie nogę, nie mam TŻ, ani dzieci (ale to akurat na plus), mam kota, jestem uczulona na zwierzęta, jestem leniem, beztalenciem i nołlajfem, w pracy siedze 8h przy kompie, w domu siedzę 8h przy kompie, mam syf w chacie, bo mieszkam sama i nikt mi nic nie mówi, to nie mam motywacji, jem pierogi nożem i widelcem, a ponoć to fopa, znam tylko dwa języki obce, w łazience farba mi odpada ze ściany i zatyka odpływ

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 17:13   #213
Ejniacz
Zadomowienie

W razie czego pożyczę Wam namiot

Jean Cocteau
Ejniacz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 17:14   #214
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez _Juliette_ Pokaż wiadomość
Nie można mieszkać pod mostem, kobiety U nas na osiedlu był taki pan, który zamieszkał pod mostem naprzeciwko bloku rodziny, która go wywaliła. Urządził się ładnie, miał dywan, łóżko polowe, kwiatki doniczkowe, fotel, nawet telewizor, tylko nie miał prądu Policjanci go w zimie co wieczór zgarniali do noclegowni, a on wracał rano.
Mojego Tż sąsiad mieszka bez światła, ogrzewania i ciepłej wody już jakieś 16 lat :PI nie kaszlał ani razu!
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 17:17   #215
201607050913
Konto usunięte

Cześć wszystkim Mój pierwszy rok studiów to trzy najlepsze lata mojego życia Mieszkam sama, kota mam tylko na ścianie, obciążoną kartę kredytową, wieczorami szyję na maszynie albo chodzę się upić.
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 17:19   #216
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Mojego Tż sąsiad mieszka bez światła, ogrzewania i ciepłej wody już jakieś 16 lat :PI nie kaszlał ani razu!
U moich sąsiadów palą w piecu tylko jak już są silne mrozy. I to raz na jakiś czas. Ta mała nigdy nie choruje. Nie są biedni, mają złote łańcuszki (każdy na inną okazję), solarium co tydzień, inne auto co miesiąc. Każdy tam pracuje, po prostu nie puszczają pieniędzy z dymem i stać ich na wszystko.
Stary 2013-11-26, 17:20   #217
201607050913
Konto usunięte

Cytat:
Ja mam prawko a nie jeżdżę - wiele osób nie może tego zrozumieć
O to tak jak ja. W ogóle nie cierpię samochodów, ani one mnie. Nie wiem kto mi to prawko dał.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-26, 17:28   #218
_Juliette_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mineralka bez gazu Pokaż wiadomość
O to tak jak ja. W ogóle nie cierpię samochodów, ani one mnie. Nie wiem kto mi to prawko dał.
Sad high five.
_Juliette_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 17:28   #219
hey_stella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
jak czytam niektóre posty tutaj, to się cieszę, że mój geriatryk jest właśnie mój osobisty. Co prawda, jak mi się noga powinie, to nie będę mogła spłacać kredytu. Wtedy dołączę do ciebie pod mostem hey_stella. Tylko namiotu też u mnie niet
Ja niestety jestem od rodziców zależna - nie cierpię tego słowa. To musimy zacząć zbierać na ten namiot...

Cytat:
Nie można mieszkać pod mostem, kobiety U nas na osiedlu był taki pan, który zamieszkał pod mostem naprzeciwko bloku rodziny, która go wywaliła. Urządził się ładnie, miał dywan, łóżko polowe, kwiatki doniczkowe, fotel, nawet telewizor, tylko nie miał prądu Policjanci go w zimie co wieczór zgarniali do noclegowni, a on wracał rano.
Oj, to lipa straszna, chociaż koło tego mostu to się mało kto kręci, więc może jakoś by to przeszło.
hey_stella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 17:29   #220
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
ja mam męża, dziecko i 32 lata, to już nad grobem stoję, nic tylko tam runąć wreszcie....
Mało

Cytat:
(Przepraszam, ale wolałabym nie trafić na tą "listę" w pierwszym poście. Jeśli to mus, to niech mi ktoś da znać, to usunę mój post. Sorry. )
Nie ma problemu, nie umieszczam
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 17:30   #221
hey_stella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mia945 Pokaż wiadomość
Ja zapraszam do siebie w razie czego
Witamy nowe osoby

o dziękuję, będę pamiętać
Stary 2013-11-26, 17:32   #222
abiblabla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
Hej. Jestem stara, brzydka, mam duży nos, studia skończyłam rok później, bo zmieniłam kierunek, wybrałam nieprzyszłościowy kierunek, pracy w zawodzie nie znalazłam (połowicznie tylko), mam pracę, ale czuję, że się nie rozwijam już, mam prawko, ale nie umiem jeździć, nie mam samochodu, dojeżdżam 50 minut do pracy, kiedyś wpadłam do najpłytszej fontanny w mieście i skręciłam sobie nogę, nie mam TŻ, ani dzieci (ale to akurat na plus), mam kota, jestem uczulona na zwierzęta, jestem leniem, beztalenciem i nołlajfem, w pracy siedze 8h przy kompie, w domu siedzę 8h przy kompie, mam syf w chacie, bo mieszkam sama i nikt mi nic nie mówi, to nie mam motywacji, jem pierogi nożem i widelcem, a ponoć to fopa, znam tylko dwa języki obce, w łazience farba mi odpada ze ściany i zatyka odpływ
weź przestań ja znam tylko jeden i uważam to za swoją porażkę jeszcze większą niż brak pracy. tylko nie umiem się zmotywować na naukę innego chodziłam już na francuski, japoński liznęłam nawet turecki, a w nastolęctwie niemiecki. niestety tam gdzie zaczyna się wkuwanie słówek, tam ja... kończę ale wciąż wierzę że się nauczę francuskiego chociaż!

Edytowane przez abiblabla
Czas edycji: 2013-11-26 o 17:40
abiblabla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 17:34   #223
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez abiblabla Pokaż wiadomość
weź przestań ja znam tylko jeden i uważam to za swoją porażkę jeszcze większą niż brak pracy. tylko nie umiem się zmotywować na naukę innego chodziłam już na francuski, japoński liznęłam nawet turecki, a w nastolęctwie niemiecki. niestety tam gdzie zaczyna się wkuwanie słówek, tam ja... kończę ale wciąż wierzę że się nauczę francuskiego chociaż!
ja tez!
od 2 mcy chodze i umiem liczyć tylko do 10
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 17:34   #224
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Uczyłam się kiedyś francuskiego I fińskiego, szwedzkiego, zaczęłam rosyjski, niemiecki, miałam łacinę nawet
Może by wrócił do czegoś hmmm

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 17:40   #225
abiblabla
Zakorzenienie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;43897673]ja tez!
od 2 mcy chodze i umiem liczyć tylko do 10[/QUOTE]
jezu, ja miałam przez 3 lata w liceum i 2 lata na studiach... i umiem niewiele więcej od ciebie (tylko poprawne czytanie mi jakoś idzie, bo się osłuchałam. rozumienie - ni chu chu!)
Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
Uczyłam się kiedyś francuskiego I fińskiego, szwedzkiego, zaczęłam rosyjski, niemiecki, miałam łacinę nawet
Może by wrócił do czegoś hmmm
o, zapomniałam że miałam przez rok rosyjski umiem tylko alfabet

jakie dwa języki w takim razie umiesz?

Juliette
szczerze ci współczuję, nawet nie wiem co napisać. mam nadzieję że nie zrozumiesz mnie źle, ale jeśli ktoś coś przegrał, to jest to twoja rodzicielka nie masz jakiejś możliwości poszukać pracy w innym mieście? może jakaś rodzina/znajomi mają pół pokoju wolnego który zajęłabyś na np 2 tygodnie szukając w tym mieście pracy? w zamian, ogarniałabyś im mieszkanie... tak mi jakoś do głowy przyszło, bo wydaje mi się że powinnaś się odciąć od sytuacji w jakiej jesteś teraz
Stary 2013-11-26, 17:41   #226
lone bird
Rozeznanie

Cytat:
Moja matka pracuje w tym urzędzie.
Nie mogę przebywać w domu podczas świąt, bo jestem nieudaczna.
Kurcze, i to wszystko tylko dlatego, że Ci nie poszło na studiach Strasznie jest to co piszesz

Cytat:
Napisane przez mineralka bez gazu Pokaż wiadomość
Ojjj taaaak, ja mam prawko 5 lat i ani razu nie wyjechałam nigdzie samochodem, bo wyjeżdżania i wjeżdżania do garażu, jak ktoś chce przejechać samochodem z rodziny nie wliczam, bo nawet to mnie stresuje
Ile nas tu jest na tym wątku

lone bird jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 17:46   #227
malinowa87
Raczkowanie

Tak patrzę, że chyba i ja powinnam się tu znaleźć. Mam skończone 26 lat. Studia magisterskie ukończyłam półtora roku temu i nadal nie mam pracy. Mieszkam z rodzicami na wsi a mój jedyny dochód pochodzi z udzielania korepetycji kilka razy w tygodniu. Wszystko co zarobię muszę wydawać na angielski, na który już dawno nie chodzę, ale wiąże mnie umowa. Korków zaczynam mieć już dość.
Mam chłopaka, który mieszka 50 km ode mnie. Niby wszystko fajnie, ale inaczej sobie wyobrażałam ten związek. Nie rozpieszcza mnie, nie nosi na rękach, jest trochę skąpy (przez rok kwiata dostałam raz i to zerwanego z ogrodu) i też mieszka na wsi. Przez jeszcze conajmniej 5 lat nie będziemy mieszkać razem, bo jego mama pracuje za granicą więc on musi pilnować domu, bo dopiero co go wyremontowali. Ja tam mieszkać nie będę, bo to odludzie a ja nie będę się przenosić z zad....a na jeszcze większe zad....e., gdzie żaden bus nie dojeżdża. Niby mu się podobam, ale chciałby, żebym trochę schudła, a mi się odchudzać nie chce.
Prawko mam, jeździć nie umiem.
Do żadnej pracy się nie nadaję. Dostałam raz staż z UP to zrezygnowałam po dwóch dniach, bo źle się tam czułam.
Jestem uzależniona od internetu i telewizji, wstaję o 11 i nic mi się nie chce robić.
Ech...
malinowa87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 17:47   #228
hey_stella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ejniacz Pokaż wiadomość
W razie czego pożyczę Wam namiot
dziękuję, od razu mi lepiej może nawet się zmotywuję i pójdę do sklepu po chleb, żeby było co jeść rano
Stary 2013-11-26, 17:47   #229
scarlett26
Zakorzenienie

Właśnie zjadłam całą bagietkę, bo mi smutno.... A tak na pocieszenie, że ją zjadłam zjadłam jeszcze pół paczki czipsików...

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 17:49   #230
mia945
Raczkowanie

Cytat:
Ja umiem jeden język b.dobrze, kiedyś miałam 3lata francuskiego, potem 3lata niemieckiegoo... chciałabym wrócić do francuskiego...ale motywacji mało :banghead:

At some point, you have to make a decision. Boundaries don’t keep other people out. They fence you in. Life is messy. That’s how we’re made. So, you can waste your lives drawing lines. Or you can live your life crossing them.

Last fm
Lubimy Czytac
mia945 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 17:56   #231
201607050913
Konto usunięte

Ten wątek jest mega. Też jestem uzależniona od Internetu. I zaczęłam milion języków obcych w życiu. W ogóle umiem prawie wszystko ale z niczego nie jestem specjalistą
Stary 2013-11-26, 17:56   #232
_Juliette_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hey_stella Pokaż wiadomość
dziękuję, od razu mi lepiej może nawet się zmotywuję i pójdę do sklepu po chleb, żeby było co jeść rano
Nie ciesz się, może ona zamiast pożyczyć namiot powie... "życzę Wam namiotu"
_Juliette_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 17:57   #233
lone bird
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Właśnie zjadłam całą bagietkę, bo mi smutno.... A tak na pocieszenie, że ją zjadłam zjadłam jeszcze pół paczki czipsików...
Oj tam, pół paczki się nie liczy! Jakbyś zjadła całą to co innego

Stary 2013-11-26, 18:01   #234
abiblabla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mia945 Pokaż wiadomość
Ja umiem jeden język b.dobrze, kiedyś miałam 3lata francuskiego, potem 3lata niemieckiegoo... chciałabym wrócić do francuskiego...ale motywacji mało :banghead:

ja angielski umiem bardzo dobrze (przynajmniej w porównaniu do wszytskich moich znajomych), mam na szczęście do czynienia z ludźmi zza granicy co jakiś miesiąc więc to między innymi dzięki praktyce. chociaż oni mnie tylko dołują jak słysze że większośc z nich zna ojczystyangielskihiszpańs kiportugalskiwłoskitrochę francuskiegolubniemieckie goadziękitemurozumiejąteż npduńskiczyjakiśtam

i nie czuj się tu (lu)zerem

Edytowane przez abiblabla
Czas edycji: 2013-11-26 o 18:03
abiblabla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 18:05   #235
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez lone bird Pokaż wiadomość

Ojjj taaaak, ja mam prawko 5 lat i ani razu nie wyjechałam nigdzie samochodem, bo wyjeżdżania i wjeżdżania do garażu, jak ktoś chce przejechać samochodem z rodziny nie wliczam, bo nawet to mnie stresuje
Ile nas tu jest na tym wątku
Ja mam prawko do jeżdżenia jak Tż wypije gdzieś piwo (rzadko) a sama bym się nigdzie nie ruszyła, ktoś kumaty obok musi siedzieć. Pewnie dlatego że miałam zastój i nie zaczęłam dużo jeździć jak tylko zdałam. Jak mnie sytuacja przyciśnie to wezmę kilka godzin doszkalających i wtedy zacznę śmigać, na razie nie czuję takiej potrzeby. Nie chciałam nawet iść na kurs, tata mnie nękał, mówił że cały opłaci to poszłam 12 marca zdałam. A poza tym to po ślubie nie zmieniłam prawka bo mi było szkoda 120zł i nie wiem czy bym mandatu nie dostała przy ewentualnej kontroli. Wolę nie sprawdzać.
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 18:06   #236
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Judith, dziękuję za dopisanie mnie na pierwszej stronie. Kurde, nikt tak pięknie nie ujął w jedno krótkie zdanie mojego życia jak ty.

Treningi
2016: 117/100
2017: 71/100

SekretnyWachlarz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 18:09   #237
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lone bird Pokaż wiadomość
Oj tam, pół paczki się nie liczy! Jakbyś zjadła całą to co innego
update: całą

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 18:11   #238
malinowa87
Raczkowanie

Co do języków obcych... Znam niemiecki bo ukończyłam filologię germańską. Umiem tłumaczyć pisemnie i uczyć innych tego języka. Ale co z tego. Na tych polach pracy nie ma, a na pewno nie stałej pracy. Co innego gdybym dobrze się czuła w języku mówionym. Jest mnóstwo ofert pracy dotyczących obsługi telefonicznej klienta niemieckojęzycznego a u mnie każda rozmowa z Niemcem to totalna porażka. Nie wszystko rozumiem, nie umiem się wysłowić, proszę 10 razy o powtarzanie. A co dopiero przez telefon lub gdyby to miał być nie daj Boże Austriak. Miałam bardzo mały kontakt z językiem mówionym i często nie rozumiałam, co się do mnie mówi. Gdybym codziennie chodziła do pracy z takim stresem to szybko bym się wykończyła.
Nic innego nie potrafię i tak jadę na tym udzielaniu korków już drugi rok. Mam 26 lat a jeszcze nigdy nic w życiu nie liczyło mi się do emerytury i chyba nieprędko zacznie.
malinowa87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 18:11   #239
lone bird
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam prawko do jeżdżenia jak Tż wypije gdzieś piwo (rzadko) a sama bym się nigdzie nie ruszyła, ktoś kumaty obok musi siedzieć. Pewnie dlatego że miałam zastój i nie zaczęłam dużo jeździć jak tylko zdałam. Jak mnie sytuacja przyciśnie to wezmę kilka godzin doszkalających i wtedy zacznę śmigać, na razie nie czuję takiej potrzeby. Nie chciałam nawet iść na kurs, tata mnie nękał, mówił że cały opłaci to poszłam 12 marca zdałam. A poza tym to po ślubie nie zmieniłam prawka bo mi było szkoda 120zł i nie wiem czy bym mandatu nie dostała przy ewentualnej kontroli. Wolę nie sprawdzać.
Ja myślę, że dlatego nie jeżdżę, bo nie zaczęłam od razu, a na kursie bardzo mi się podobało prowadzenie samochodu Kurde, a tak w ogóle to ja nie mam samochodu, którym mogłabym jeździć, więc o czym ja mówię w ogóle

Cytat:
Napisane przez SekretnyWachlarz Pokaż wiadomość
Judith, dziękuję za dopisanie mnie na pierwszej stronie. Kurde, nikt tak pięknie nie ujął w jedno krótkie zdanie mojego życia jak ty.
Co nie? Pięknie nas opisała Normalnie, nasze życie w pigułce

Stary 2013-11-26, 18:12   #240
Ejniacz
Zadomowienie

Cytat:
Nie ciesz się, może ona zamiast pożyczyć namiot powie... "życzę Wam namiotu"

Nie, no, aż taka to nie jestem O! i jeszcze karimatkę dorzucę

Jean Cocteau
Ejniacz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości