|
|
#211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: tatus przypomnial sobie o dziecku.
Cytat:
---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to,że był złym partnerem nie oznacza,że będzie złym ojcem. ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
szkoda ,że w tym ostatnim przypadku znalazły się powody usprawiedliwień dla morderstwa,ale nikt nie znajduje choc odrobiny obiektywizmu dla wystraszonego ojca
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. Edytowane przez Shira Yuki Czas edycji: 2013-12-07 o 22:21 |
||
|
|
|
|
#213 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
![]() JEśli chodzi natomiast o męża Katarzyny W to szczerzę wątpię w jego niewinność, ale to tak na marginesie. |
||
|
|
|
|
#214 |
|
Wtajemniczenie
|
A matka, ktora zostawia dziecko w oknie życia ma prawo poźniej o nie walczyć?
---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- I je wychowywać...? |
|
|
|
|
#215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorry, dorośli, dojrzali i nadający się do roli rodziców problemy takie jak niechciana ciąża partnerki i niechciane dziecko rozwiązują inaczej niż dawca spermy z tego wątku i Waśniewska. Możemy oboje zrozumieć, czemu nie, ale to nie oznacza, że mamy im dawać "drugą szansę", cokolwiek miałoby to oznaczać. Zabawne zresztą, że akurat przywołana tu mama Madzi drugą szansę na zabicie swojej dziecinki dostała od nikogo innego, jak ojca tejże, który przecież udaremnił pierwszą próbę skrzywdzenia małej. Edytowane przez rembertowa Czas edycji: 2013-12-07 o 22:38 |
|
|
|
|
|
#216 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
nie po roku,nie po dwóch latach,ale po 2 mies.szkoda,że nie bierzesz pod uwagę prostych przyczyn minimalnego spóźnienia? może nie mógł urwać się z pracy wcześniej(praca za granicą)...pewnie nikt go nie powiadomił o urodzeniu może dziecko urodziło sie przed czasem,a może zwyczajnie nie wiedział jak sie zabrać za odnalezienie córki? powodów może być wiele i niekoniecznie związane ze luzackim podejściem do życia Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- zostawiając w szpitalu do adopcji ma prawo zmiany zdania.nie pamiętam dokładnie ,ale chyba ma czas 30 dni.w oknie życie 6 tyg.(mam dwa różne źródła,więc prosze o korektę)
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. Edytowane przez Shira Yuki Czas edycji: 2013-12-07 o 23:18 |
||||
|
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ matka Madzi, o ile ja dobrze rozumiem, ponosi konsekwencje swojego czynu, po pierwsze konsekwencje karne, gdyż albo już zapadł wyrok, albo jest sądzona, po drugie, nie da się ukryć, z jak ogromnym ostracyzmem społecznym się spotkała.
Tymczasem mężczyźni porzucający swoje dzieci, nieinteresujący się ich dobrem, nieskłonni do partycypacji w wychowaniu to u nas norma. Nie spotkają się ze szczególnym ostracyzmem, nie potępia się ich, ściąganie alimentów jest nieskuteczne. Widzisz różnicę? I powiem Ci, że znam jeden, dosłownie jeden przypadek rodziny osobiście, w której kobieta porzuciła swoje dzieci. Znam natomiast naprawdę kilkadziesiąt, jeżeli nie więcej przypadków, kiedy zrobił to mężczyzna. Przypadek?
|
|
#218 |
|
ma zielone pojęcie
|
Na własne życzenie pozbawił się wiedzy o porodzie. Sam nie zabiegał o żadne informacje na temat ciąży, więc trudno, żeby coś o tej ciąży wiedział. A obowiązku informowania go o porodzie nikt nie miał.
|
|
#219 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nawet nei wiesz jak nasze prawo jest ułomne,apanowie mający wyroki nie mogą doprosić sie o ich wykonanie.nikt nie nakłada kar ma matki,które uchylają sie od tych wyroków,dlatego po czasie ojcowie odpuszczają podnosząc statystyki ![]() Cytat:
mogłabym sporo wymieniać takich przypadkow,ale po co? jak wielu jest kiepskich ojców,tak i wiele jest kiepskich matek ,które mają dzieci w wiekszości ,bo im sie należy niezależnie od tego, jakimi rodzicami są,dostają opieke z automatu
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|||
|
|
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawdź sobie jeszcze dane o liczbie rozwodów w rodzinach, w których rodzi się niepełnosprawne/ciężko chore dziecko i ile jest samotnych matek wychowujących takowe. |
|
|
|
|
|
#221 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Skoro zadzwonił do autorki to widocznie numer skądś zdobył, więc nawet jeśli naprawdę nie mógł przyjechać to zadzwonić mógł i się dzieckiem zainteresować. Ba powiem ci jeszcze coś. Facet ma chyba 22 lata także szkołę skończył więc biologię i matematykę pewnie w niej miał. Więc chyba powinien wiedzieć że ciąża trwa 9 miesięcy i mógł sobie dodać kiedy przyjdzie na świat
|
|
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem Shira Yuki skąd bierzesz swoje dane, ale mogę Cię zapewnić, że w naukach społecznych to nie ma potwierdzenia. Nikt nie mówi, że nie ma matek, które nie zajmują się swoimi dziećmi. Nikt nie mówi, że nie ma nigdzie żadnej matki, która woli sobie kupić buty niż dziecku podręcznik. Ale to są niesamowicie rzadkie przypadki. Jeżeli występują, są skrajnie potępione przez społeczeństwo. I nie, opinia społeczna o matce Madzi nie jest podzielona. Na tej kobiecie zrobiono by najchętniej publiczny mord, a sprawa była tak głośna także dlatego, że sprawcą jest kobieta (w dodatku młoda i atrakcyjna). Naprawdę, sprawcami przemocy wobec dzieci są głównie mężczyźni i jakoś nie powstaje przez to narodowa histeria, niestety. A wiesz dlaczego? Bo nikogo to w sumie aż tak nie dziwi. W przypadku matki Madzi zadziwiło to ludzi. Że jak MATKA może.
Od ojca i matki społeczeństwo wymaga czegoś innego i w innym stopniu. W języku polskim ojciec "pomaga w domu" i "pomaga w wychowaniu", a nie po prostu wykonuje obowiązki domowe i nie po prostu wychowuje. W Polsce ośmiu na dziesięciu mężczyzn opuszcza swoją rodzinę, gdy rodzi się niepełnosprawne dziecko. Te statystyki nie są takie same np. w Skandynawii. Jak myślisz, z czego to wynika? Może z tego, że u nas nieproporcjonalnie duży ciężar składa się na barkach kobiety, a nieproporcjonalnie mały na barkach mężczyzny? Bo "biologiczna pułapka", bo "on nie chciał", bo on "nie dojrzał", bo on "taki biedny". Bo alimenty 400 zł to "takie wysokie" i on "taki cudowny", że w ogóle chce płacić. Bo jak raz na jakiś czas ojciec wpadnie i do kina zabierze, to w opinii publicznej jest wow i och ach. A ilu ojców bierze wolne z pracy by zająć się dzieckiem? Naprawdę, nie mamy równości w postrzeganiu macierzyństwa i rodzicielstwa. I przeraża mnie to, jak łatwo usprawiedliwia się mężczyzn w takich sytuacjach jak sytuacja Autorki i jak mało się od nich generalnie wymaga.
|
|
#223 |
|
Konto usunięte
|
Tak jak rzadko zgadzam sie z tyene i rembertowa tak teraz zbijam im pione z glosnym przyklaskiem
|
|
|
|
|
#224 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, z Rembertową mniej ale w tym wątku też mam ochotę im bić brawo ![]() Za to na te ogromne absurdy pisane przez Shire Yuki po prostu brak mi słów Podziwiam dziewczyny, że mają cierpliwość tak łopatologicznie tłumaczyć te wszystkie oczywiste rzeczy z takim spokojem |
|
|
|
|
|
#225 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. Edytowane przez Shira Yuki Czas edycji: 2013-12-08 o 14:50 |
||||||||
|
|
|
|
#226 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wszystko to go nie usprawiedliwia, bo dziecko nie wzięło się z dnia na dzień, tylko najpierw było w brzuchu matki i wtedy też powinien się nim interesować. Zapominasz jeszcze że on od nich uciekł, ale to taki mały nieistotny szczegół W dobie internetu, portali społecznościowych NIE WIERZĘ ŻE MIAŁ PROBLEM ŻEBY SIE Z NIĄ SKONTAKTOWAĆ. Byli ze sobą bodajże 3 lata więc znał jej rodzinę/przyjacioł. Zresztą skądś o narodzinach się dowiedział.
|
|
|
|
|
|
#227 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Zresztą, na samym początku numer autorki miał, skoro jej pożegnalnego SMS-a wysłał. Na ten sam numer mógł dzwonić z pytaniami o ciążę.
|
|
|
#228 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:54.

ale w tym wątku też mam ochotę im bić brawo