Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-08, 20:37   #211
mala098
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Lolita u nas makielki to makaron z makiem i bakaliami.
U mojego męża makiełki to leniwe z makiem i bakaliami- przepyszna sprawa! Od kiedy pierwszy raz u nich jadłam, na swoją też robię (tzn. drugi raz w tym roku

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
A co do palenia ( mowa była o paleniu tztow) ale ja powiem o swoim...
Długo przed ciaza paliłam i ponieważ niestaralismy sie o dziecko to niepezestawalam.. Dopiero w 7 tygodniu kiedy dowiedziałam sie ze w moim brzuchu jest lokator rzucilam.. I powiem Wam szczerze ze bardzo mnie boli ze nie byłam w stanie zrobic tego wcześniej... Moze wszystko było by inaczej.
Tak sobie myśle ze nie wiedziałam o ciazy ale przecież przez te pierwsze tygodnie zaczyna sie kształtować lozysko ... Moze wtedy przez moje palenie coś poszło nie tak... I potem kiedy lozysko miało wiecej pracy nie dawało juz rady...
Dręczy mnie strasznie myśl czemu tak sie stało... I czy napewno lekarze podjęli dobra decyzje... Moze mogli coś zrobic zeby Dominik mógł rosnąć w brzuszku...
Chociaz u mnie ciezko określić tc bo miesiączki miałam co kilka miesiecy i niby wg usg z 12 tc to był wlasnie 08.01 ale z kolei Dominik wg oceny pediatrycznej miał 30tc i 6 dni a nie 28tc i 6 ... Tylko wagowie pasował na ten 28... Wiec moze juz w 12 tc coś było nie tak... Tzn moze on był mały i dlatego tak określono tydzien ciazy a tak naprawdę był starszy.,,
Sorki ze Was tak zadreczam tym wszystkim ale z mężem nie mogę o tym pogadać bo zaraz sie denerwuje i wogole...
Powtarza tylko " uratowalas mojego syna nic wiecej nie ma Znaczenia" tylko ze dla mnie ma ..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Iwantyou, wyrzuć takie myśli z głowy, szkoda zatruwać siebie samego. Człowiek nigdy wszystkiego nie przewidzi, a Ty jesteś najdzielniejsza na świecie, że pojechałaś na IP i w ten sposób uratowałaś synka. Chwała Ci za to, a paleniem- trudno, bywa, nie można być mądrzejszym od papieża.

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Milka to mieszkamy niedaleko siebie
Hmm... to będę teraz wypatrywać brzuchatek na Grójeckiej...

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Bella, ja leze od soboty

Kurde, wlasnie jedna kolezanka z pokoju dowiedziala sie ze maz ja zdradzil ...zadzwonila do niego i sie zapytala i sie przyznal. Caly czas placze teraz...wiecie jak mi jej szkoda teraz... Ona tu z ciaza zagrozona, w szpitalu i taka wiadomosc. Kuźwa, niektorych facetow powinni kastrowac. A przed godzina wyszedl od niej i wszystko bylo okej. nie chcialabym nigdy przezyc zdrady, cos okropnego.
O kurczę, biedna dziewczyna. Takiego to powiesić za te jaja.... Ale Cię atrakcje spotykają w tym szpitalu...
Stary 2013-12-08, 20:41   #212
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Planuj planuj kochana

Proszę, pociesz teraz że na pewno znajdę czas, mąż sam sobie poradzi, a córka zrozumie, że mama chce być piękna
Stary 2013-12-08, 20:41   #213
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
To w okolicach Hali Banacha zwiększ czujność
Stary 2013-12-08, 20:43   #214
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Proszę, pociesz teraz że na pewno znajdę czas, mąż sam sobie poradzi, a córka zrozumie, że mama chce być piękna
Hah z pewnością i jeszcze w czasie opieki nad córcia posprząta wstawi pranie i poprasuje

EDIT:
Schylanie sie do kosza zeby wywalić pieluchę , przyglądanie do piersi , noszenie wanienka z woda , zakładanie bodziaka przez głowę to niezły fitness

Edytowane przez iwantyou99
Czas edycji: 2013-12-08 o 20:44
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 20:44   #215
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Hah z pewnością i jeszcze w czasie opieki nad córcia posprząta wstawi pranie i poprasuje

No to by było idealnie
Z wdzięczności w ramach ćwiczeń na rękach bym nosiła
Stary 2013-12-08, 20:50   #216
sweet_vintage
Rozeznanie

U mnie makiełki to tez kluski z makiem, miodem i bakaliami. Uwielbiam je

Co do planowania aktywności po porodzie - to my sie już z mężem ugadalismy, ze przynajmniej raz w tygodniu w weekend on zostanie z młodym, a ja pojadę do stajni do mojego konia. To sa 3h, a dla mojej psychiki i ciała bedzie to wybawienie. I trudno tego dnia moze byc syf i malaria, ale ja muszę mieć ta chwile dla siebie.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 20:57   #217
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Juhuu! No to jest nas już 3 Trzeba będzie znaleźć w okolicy jakąś kafejkę, gdzie z dziećmi można przyjść.

Zaraz poszukam na fb (swoją drogą jeśli macie konta na FB i nie znacie jeszcze tej grupy/strony to polecam -> Ochocianie Sąsiedzi do polubienia KLIK i grupa do dołączenia KLIK, ja się sporo stamtąd dowiaduję, co dzieje się w dzielnicy )
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 21:00   #218
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Dobry wieczór!!

Udało mi się w końcu Was nadrobić (rany ile postów!! a naprawdę starałam się Was podczytywać regularnie) i w końcu mogę się udzielić.

Po pierwsze - gratuluję wszystkich udanych wizyt. Cieszę się też z wyjść ze szpitala

Po drugie - gratuluję nowych dzieciowych zakupów oraz udekorowanych pokojów.

U mnie ostatnio przez nawał rzeczy nie mogłam się udzielać - wiedziałam już że będę miała niedługo zwolnienie więc teraz miałam ostatni tydzień w pracy - i lista rzeczy do zrobienia i zamknięcia zamiast maleć, to rosła!! Wezmę komputer służbowy do domu chyba i z domu trochę jeszcze poogarniam bo aż mam wyrzuty sumienia

Dodatkowo dochodzi temat remontu. Jutro wchodzi ekipa i mamy teraz mnóstwo jeżdżenia / dogadywania / zakupów i załatwiania. Staram się mieć to wszystko mądrze uporządkowane i zorganizowane a jednak całość kosztów zaczyna mnie przerażać Dodatkowo nie wiem czy uda nam się skończyć przed porodem

Na szczęście z małą wszystko w porządku. Byłam teraz na wizycie i wszystko jest ok, kolejna wizyta 27 grudnia (czy Wy też, nawet w 8 miesiącu macie co miesiąc wizyty - bo zaczyna mnie to martwić). We wtorek kolejna wizyta w św. Zofii przed CC - pewnie wyznaczą mi termin.
Byłyśmy też na USG, mała pięknie rośnie - ach jaka szkoda że już jest taka duża że tak mało widać. W dodatku nie chciała pokazać twarzy Waży już ok 2 kilo

Z domowych nieszczęść (najpierw zarwane łóżko, potem pęknięta deska wc) - wpadł mi telefon do wody i nie działa 2 tygodnie go miałam, nawet nie zdążyłam folii wszystkich zdjąć. Muszę go oddać jutro do serwisu ale nie sądzę że naprawią go na gwarancji, więc zobaczę ile będą chcieli $.
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 21:10   #219
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Juhuu! No to jest nas już 3 Trzeba będzie znaleźć w okolicy jakąś kafejkę, gdzie z dziećmi można przyjść.

Zaraz poszukam na fb (swoją drogą jeśli macie konta na FB i nie znacie jeszcze tej grupy/strony to polecam -> Ochocianie Sąsiedzi do polubienia KLIK i grupa do dołączenia KLIK, ja się sporo stamtąd dowiaduję, co dzieje się w dzielnicy )
http://www.mamyczas.waw.pl/
Stary 2013-12-08, 21:13   #220
milka-pilka
Zakorzenienie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44073655]Z domowych nieszczęść (najpierw zarwane łóżko, potem pęknięta deska wc) - wpadł mi telefon do wody i nie działa 2 tygodnie go miałam, nawet nie zdążyłam folii wszystkich zdjąć. Muszę go oddać jutro do serwisu ale nie sądzę że naprawią go na gwarancji, więc zobaczę ile będą chcieli $.[/QUOTE]
Ojejku, współczuję. Mam nadzieję, że uda Ci się telefon naprawić.

Jestem trochę przerażona śniegiem. Nie mam kurtki zimowej Trochę szkoda mi było kasy na zimową kurtkę ciążową, ale chyba jest to nieuniknione. Chyba skorzystam z tego kuponu -20% i przejdę się jutro do H&M.
Stary 2013-12-08, 21:18   #221
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
U mnie ulewanie rokręciło się na całego. Cały dzień mi coś cieknie, coś jak woda lub bardzo rzadki śluz. Bez zapachu i koloru. Położna powiedziała, że to bardzo dobrze i tak ma być
Ale to też trzeba uważać,bo bywa że wody płodowe się sączą...

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;44072930]

U mnie też makiełki to makaron z makiem i bakaliami[/QUOTE]

U mnie i z makaronem się robi i z bułką tak jak Lolita pisała,ale ja to raczej z makaronem robię.
Stary 2013-12-08, 21:22   #222
mala098
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:

Może też http://www.kolonia-ochota.pl/

Ja żyję według dewizy życiowej mojej Babci- czego nie ma na Ochocie, to nie istnieje. I tak w styczniu przeprowadzam się do piątego mieszkania, każde oczywiście w granicach Starej Ochoty.
Stary 2013-12-08, 21:23   #223
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Ojejku, współczuję. Mam nadzieję, że uda Ci się telefon naprawić.

Jestem trochę przerażona śniegiem. Nie mam kurtki zimowej Trochę szkoda mi było kasy na zimową kurtkę ciążową, ale chyba jest to nieuniknione. Chyba skorzystam z tego kuponu -20% i przejdę się jutro do H&M.
U mnie w h&m maja tylko jeden rodzaj kurtek dla brzuchatek ktory wyglada jak worek na ziemniaki...

Stary 2013-12-08, 21:24   #224
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
o, super Fajna, widać, że nastawiona na pracę z dziećmi.
Ode mnie to kawałek, ale tramwajem spokojnie będę mogła podjechać

Obok mnie taką najbardziej popularną jest Kolonia, ale ona zimą nieczynna. Za to latem jest świetnym rozwiązaniem, bo obok zaraz jest park.
Stary 2013-12-08, 21:25   #225
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

U mnie i z makaronem się robi i z bułką tak jak Lolita pisała,ale ja to raczej z makaronem robię.
A ja nigdy takiej potrawy nie probowalam a z opisow brzmi smacznie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-08, 21:26   #226
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Może też http://www.kolonia-ochota.pl/

Ja żyję według dewizy życiowej mojej Babci- czego nie ma na Ochocie, to nie istnieje. I tak w styczniu przeprowadzam się do piątego mieszkania, każde oczywiście w granicach Starej Ochoty.
Ha! wyprzedziłaś mnie

Jejku, piąte mieszkanie to nieźle. To znaczy ja też się często kiedyś przeprowadzałam, bo wynajmowałam mieszkania z koleżankami, ale jednak w różnych dzielnicach.

Jak się przeprowadzisz to daj znać, może spotykamy się w spożywczaku ? (mieszkam w Kolonii Lubeckiego).

Edytowane przez milka-pilka
Czas edycji: 2013-12-08 o 21:29
Stary 2013-12-08, 21:27   #227
senira666
Zakorzenienie

A i zaczelam dzisiaj 33tc kiedy ten czas zlecial ??

Stary 2013-12-08, 21:28   #228
selena85
Wtajemniczenie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44073655]

Z domowych nieszczęść (najpierw zarwane łóżko, potem pęknięta deska wc) - wpadł mi telefon do wody i nie działa 2 tygodnie go miałam, nawet nie zdążyłam folii wszystkich zdjąć. Muszę go oddać jutro do serwisu ale nie sądzę że naprawią go na gwarancji, więc zobaczę ile będą chcieli $.[/QUOTE]

Justien Ty to masz ciekawe to swoje zycie, zero nudy, cały czas coś się dzieje
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 21:29   #229
demonyianioly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Bella, ja leze od soboty

Kurde, wlasnie jedna kolezanka z pokoju dowiedziala sie ze maz ja zdradzil ...zadzwonila do niego i sie zapytala i sie przyznal. Caly czas placze teraz...wiecie jak mi jej szkoda teraz... Ona tu z ciaza zagrozona, w szpitalu i taka wiadomosc. Kuźwa, niektorych facetow powinni kastrowac. A przed godzina wyszedl od niej i wszystko bylo okej. nie chcialabym nigdy przezyc zdrady, cos okropnego.
omg! nie mogę, aż czytać czegoś takiego. Może dlatego, że sama tkwię w patologicznej sytuacji związkowej.
Powinni, ewentualnie lobotomię, żeby już nikomu nigdy nie zagrozili.
Dla mnie różnica jest taka, że rzeczywiście, facet nie musi chcieć być z kobietą, ale takie decyzje podejmuje się przed pojawianiem się dziecka. Lub kiedy pojawia się niechciana dla niego ciąża wyrazić otwarcie co o tym myśli i wspólnie pomyśleć z partnerką, dać jej wybór - czy ona chce kontynuować ciążę pomimo zagrożenia, że delikwent odejdzie.

Skręcone łóżeczko, część komody wymieniona i wywalczyłam sobie odszkodowanie bon : 100 zł na cokolwiek w Ikea
Dziś moja pierwsza noc na nowym łóżku - jednoosobowym. Od lat na takim nie spałam przez dłuższy czas.
Kocur mój ma się lepiej, walczy z kaftanem.
Napadło mnie dziś wyrzucanie nieużywanych gratów, ubrań, kosmetyków wszystkiego. Takiej czystki mi było trzeba

Edytowane przez demonyianioly
Czas edycji: 2013-12-08 o 21:30
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 21:30   #230
mala098
Raczkowanie

Cytat:
o, super Fajna, widać, że nastawiona na pracę z dziećmi.
Ode mnie to kawałek, ale tramwajem spokojnie będę mogła podjechać

Obok mnie taką najbardziej popularną jest Kolonia, ale ona zimą nieczynna. Za to latem jest świetnym rozwiązaniem, bo obok zaraz jest park.
Milka, jeszcze się okaże, że mieszkasz w kamienicy, do której się niebawem przenoszę.

Przejrzałam dziś pierwszą stronę i stwierdzam, że dominują u nas zdecydowanie Kacperki! I zachowała się przewaga chłopców; u mnie w SR były 2 dziewczynki i 11 chłopców, ach, będzie miała wybór Emilka.
Stary 2013-12-08, 21:30   #231
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44073655]Dobry wieczór!!

Z domowych nieszczęść (najpierw zarwane łóżko, potem pęknięta deska wc) - wpadł mi telefon do wody i nie działa 2 tygodnie go miałam, nawet nie zdążyłam folii wszystkich zdjąć. Muszę go oddać jutro do serwisu ale nie sądzę że naprawią go na gwarancji, więc zobaczę ile będą chcieli $.[/QUOTE]

próbowałaś suszyć w ryżu? podobno dobre na takie przypadki

macie pozdrowienia od Agooli83!! piszę z nią często smsy i mam z nią kontakt, ale ona nie dość, że pracuje to jeszcze na jakieś szkolenia jeździ + sytuacja z babcia, nieciekawie. W każdym razie przesyłam pozdrowienia
Stary 2013-12-08, 21:30   #232
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
U mnie w h&m maja tylko jeden rodzaj kurtek dla brzuchatek ktory wyglada jak worek na ziemniaki...
No właśnie tego się obawiam...
Stary 2013-12-08, 21:35   #233
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Lolita u nas makielki to makaron z makiem i bakaliami.
U nas są kluski z makiem i bakaliami na Wigilię, choć pierwsze słyszę taką nazwę.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-08, 21:36   #234
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
macie pozdrowienia od Agooli83!! piszę z nią często smsy i mam z nią kontakt, ale ona nie dość, że pracuje to jeszcze na jakieś szkolenia jeździ + sytuacja z babcia, nieciekawie. W każdym razie przesyłam pozdrowienia
Dziękujemy i przekazujemy Jej buziaki od nas!

Cytat:
Milka, jeszcze się okaże, że mieszkasz w kamienicy, do której się niebawem przenoszę.
ha! to już byłoby zbyt piękne Pewnie przenosisz się gdzieś w rejonach Kolonii Staszica?
Będziemy chodzić na spacerki do parku przy Dantyszka

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Skręcone łóżeczko, część komody wymieniona i wywalczyłam sobie odszkodowanie bon : 100 zł na cokolwiek w Ikea
Dziś moja pierwsza noc na nowym łóżku - jednoosobowym. Od lat na takim nie spałam przez dłuższy czas.
Kocur mój ma się lepiej, walczy z kaftanem.
Napadło mnie dziś wyrzucanie nieużywanych gratów, ubrań, kosmetyków wszystkiego. Takiej czystki mi było trzeba
Brawo
Stary 2013-12-08, 21:36   #235
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość

Pozdrów ją też od nas!
I niech zagląda jak tylko będzie mieć chociaż chwilę.
Stary 2013-12-08, 21:36   #236
selena85
Wtajemniczenie

Czy Wy też tak macie, że myślicie sobie: "Boże żeby to moje dzieciątko nie odziedziczyło po mnie np/ uszu, nosa ..." ?
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html

Edytowane przez selena85
Czas edycji: 2013-12-08 o 21:38
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 21:38   #237
perfuzja
Zakorzenienie

Milka, Mala my ze wzgledu na psa porzucilismy Starą Ochotę na rzecz Rakowca, ale sentyment mam ogromny

Justien teraz wizyty mam stosunkowo rzadko, wizyte miałam w 34t5d, teraz bedzie 37t5d. A kolejna to nie wiem czy kiedykolwiek
Stary 2013-12-08, 21:40   #238
demonyianioly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Czy Wy też tak macie, że ,yślicie sobie: "Boże żeby to moje dzieciątko nie odziedziczyło po mnie np/ uszu, nosa ..." ?
Ja mam tak w drugą stronę, oby moje dziecko nie odziedziczyło osobowości po ojcu... Choć biologiczny ma bardzo długie rzęsy i falowane szatynowe włosy - tylko to chcę, żeby mały po nim odziedziczył
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 21:40   #239
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Czy Wy też tak macie, że ,yślicie sobie: "Boże żeby to moje dzieciątko nie odziedziczyło po mnie np/ uszu, nosa ..." ?
Ale juz po usg widac, ze ma mojego kartofla

Co do kurtek: ja chodzę juz z miesiac w mojej ciazowo-chustowej i straszne szkaradztwo to jest
Stary 2013-12-08, 21:41   #240
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Milka, Mala my ze wzgledu na psa porzucilismy Starą Ochotę na rzecz Rakowca, ale sentyment mam ogromny
Ja Rakowiec też lubię, bo moja przyszywana babcia z dziadkiem tam mieszkali.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości