Fotodepilacja czy laser diodowy? - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-27, 11:03   #211
Kleo335
Przyczajenie

Dot.: Fotodepilacja czy laser diodowy?

Cytat:
Napisane przez pszczola2000 Pokaż wiadomość
no to najs!! Oby takie efekty wszystkie z nas miały! Co zauważasz? Włosy nie rosna? Rosnie ich mniej? Same wypadaja?
Pani w gabinecie uprzedziła mnie, że dopiero po ok 2 tyg. będzie widać prawdziwy efekt. I rzeczywiście tak było - na początku wyglądało tak, jakby rosły dalej a dopiero po jakimś czasie zaczęły same wypadać i zrobiło się ich o wiele mniej. Na szczęście pomiędzy zabiegami można je golić zwykłą golarką. Teraz mijają 3 tyg. od 2 zabiegu i nie mam ich już prawie wcale! Już nie mogę się doczekać 3 wizyty! Chyba umówię się też na pachy i łydki!!

Edytowane przez Kleo335
Czas edycji: 2010-11-10 o 12:42
Kleo335 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-27, 11:49   #212
Marttitta87
Przyczajenie

u mnie minęły już dwa tygodnie i 2 dni i chyba nic mi nie wypada, dalej muszę czekać.:-( boję się, że przez to, że goliłam właśnie normalnie nogi. Może wolniej rosną, ale za to są bardziej szorstkie:-(
mam nadzieję, że jeszcze to się zmieni, jeśli któraś z Was miała podobnie to proszę o komentarz.
Marttitta87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-27, 13:21   #213
Maja_13
Przyczajenie

Ja też byłam w gabinecie Yasumi epil ale w Warszawie. Usuwają tam włosy metodą IPL+RF, podobno to nowsza wersja IPLa. Jestem bardzo zadowolona zarówno z bardzo miłej obsługi jak i z efektów. Już po 1 zabiegu na łydkach i bikini prawie nie mam włosów!
Cena wydała mi się podejrzanie niska (99zł za 1 część ciała), a poza tym naczytałam się wiele różnych opinii i nie byłam przekonana. Ale pomyślałam, że za tak niewielkie pieniądze warto spróbować i osobiście się przekonać. I nie żałuję - efekty są naprawdę widoczne!!! Doszłam do wniosku, że nawet jeśli okaże się, że za jakiś rok lub dwa miałabym taki zabieg powtarzać to i tak finansowo wyjdę na tym lepiej niż na laserze!
Maja_13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-27, 14:23   #214
beltoko
Przyczajenie

Ja robie w Białymstoku i każdy tak naprawde ma inne odczucie co do strzałów. Ja mialam bardziej ukłucie szpileczką, ale z tego co moja koleżanka opowiadala to bardziej przypominało jej pieczenie. Więc wydaje mi sie , że każdy tak naprawdę czuje niby to samo ale każdy ma inna wrażliwość, więc nie ma co sie sugerować jedna osobą. w koncu każdy jest inny i inny ma problem. Najwazniejsze są rezultaty!!!
beltoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 12:57   #215
ancik17
Raczkowanie

Dziewczyny Wiecie może czy jest jakiś salon w Katowicach , w którym mogę wykonać fotodepilację? Jeśli tak to proszę opiszcie czy jesteście zadowolone, gdzie to jest i czy jest warto
ancik17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 14:43   #216
pszczola2000
Rozeznanie

Katowice: http://www.nomasvello.pl/pl/salony/slaskie/katowice,6

Go włoski Go!

(70cm)

Po ENCANTO można myć włosy już po 3h!!

pszczola2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 20:06   #217
duck
Przyczajenie

Hej dziewczyny!
Poszukuję dobrego salonu w Bydgoszczy. Może któraś z Was już ma doświadczenia i efekty te pozytywne
Będę wdzięczna za każdą opinię.
duck jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-29, 11:03   #218
Marttitta87
Przyczajenie

ostatnio pisałam, że jestem niezadowolona, ale teraz zmieniam zdanie. faktycznie na początku wydawało mi sie, że nic z tego ale teraz widze ze 75-80% wlosów mi nie wyrosło. mam tylko maly problem bo caly czas je golilam, a teraz sa takie krotkie ze nie chca wyychodzic. wiem ze ktoras z dziewczyn miala podobnie. czy rozwiazalas ten problem?
Stary 2010-10-29, 13:44   #219
beltoko
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Marttitta87 Pokaż wiadomość
ostatnio pisałam, że jestem niezadowolona, ale teraz zmieniam zdanie. faktycznie na początku wydawało mi sie, że nic z tego ale teraz widze ze 75-80% wlosów mi nie wyrosło. mam tylko maly problem bo caly czas je golilam, a teraz sa takie krotkie ze nie chca wyychodzic. wiem ze ktoras z dziewczyn miala podobnie. czy rozwiazalas ten problem?
a po ilu jestes zabiegach? czy juz zakonczyłaś fotodepilacje?
Stary 2010-11-01, 08:49   #220
theo0
Przyczajenie

Cytat:
ja tez sie gole caly czas od zabiegu i nie widze zadnej roznicy (mialam tylko 1 zabieg jakies 2-3tyg temu)

wlosy wcale nie wypadaja, nie rosnie ich mniej itd. wszystko po staremu.

nie wiem jak wam ale mi probe robili NA RECE wiec ani sie nie golisz ani nic i po tej probie nie wypadaja wlosy bo urzadzenie jest ustawione na min.mocy tylko po to aby zobaczyc czy nie bedzie reakcji alergicznej ani nic ci sie nie stanie.
theo0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-01, 18:05   #221
Marttitta87
Przyczajenie

jestem po pierwszym zabiegu, dzisiaj mija równy tydzień i naprawdę widzę sporą różnicę, tylko nie potrzebnie się goliłam. w innym wypadku pewnie wszystkie by mi wypadły a teraz siedzą w skórze takie 2-3 mm i sama próbuję je wyciągać, ale tego jest sporo. robię ciągle peelingi i zobaczę co będzie dalej.
dodam jeszcze, że te moje włosy na nogach były okropne mega czarne i grube, więc jak narazie jestem zadowolona i polecam wszystkim!

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

oj sorki 3 tydzień!!!
Stary 2010-11-02, 12:39   #222
beltoko
Przyczajenie

Cytat:
jestem po pierwszym zabiegu, dzisiaj mija równy tydzień i naprawdę widzę sporą różnicę, tylko nie potrzebnie się goliłam. w innym wypadku pewnie wszystkie by mi wypadły a teraz siedzą w skórze takie 2-3 mm i sama próbuję je wyciągać, ale tego jest sporo. robię ciągle peelingi i zobaczę co będzie dalej.
dodam jeszcze, że te moje włosy na nogach były okropne mega czarne i grube, więc jak narazie jestem zadowolona i polecam wszystkim!

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

oj sorki 3 tydzień!!!
Wydaje mi sie że nie masz czym sie martwić, to że część włosów siedzą Ci w skórze, to po części wina golenia włosów, ale wszystko dojdzie do normy przy każdym nastepnym zabiegu. Należałoby wiedzieć, że włosy nie rosna jednocześnie, maja rózny okres trwania.Więc przy pierwszym zabiegu nie byloby mozliwości usunięcia wszystkich, tylko etapami. ale wydaje mi się, że powiedziano Ci o tym na wywiadzie przed zabiegiem.Więc Troche cierpliwości! najwiekszą głupotą w takiej sytuacji byloby przerwanie kuracji zabiegowej.
Stary 2010-11-02, 13:39   #223
Marttitta87
Przyczajenie

wiem, że na pewno nie przerwę tego
tylko mam problem z tym, że te włoski, które zostały wypalone siedzą w skórze i nie wiem czy mam się golić nadal czy nie.
wiem, że któraś z dziewczyn na forum miała podobny problem i ciekawa jest czy sobie z nim poradziła, a jeśli tak to jak???
Stary 2010-11-02, 18:38   #224
beltoko
Przyczajenie

Cytat:
wiem, że na pewno nie przerwę tego
tylko mam problem z tym, że te włoski, które zostały wypalone siedzą w skórze i nie wiem czy mam się golić nadal czy nie.
wiem, że któraś z dziewczyn na forum miała podobny problem i ciekawa jest czy sobie z nim poradziła, a jeśli tak to jak???
Napewno nie golić się!! wszystko unormuje sie przy kolejnych zabiegach
Stary 2010-11-03, 07:40   #225
Marttitta87
Przyczajenie

na pewno nie mogę się golić?
hmm...to chyba randki będę musiała poprzekładać

chyba przejdę się do salonu, w którym to robiłam i może coś mi doradzą
Stary 2010-11-03, 08:31   #226
BiRi
Przyczajenie

Cytat:

Sprawa wygląda tak: mnie w salonie powiedziano, że po dwóch -trzech dniach można nogi ogolić, więc to zrobiłam. Żałuję dlatego, że mogłoby mi wypaść o wiele więcej włosków, bo w chwili ogolenia jeszcze mocno tkwiły w skórze, a teraz (po ponad miesiącu od drugiego zabiegu - na więcej nie mam na razie kasy) ani nie rosną, ani samodzielnie nie wypadają, bo są za krótkie i nie mają o co zahaczyć.
Zatem, jeśli nie chcesz mieć na łydkach kaktusa i czarnych kropek pod skórą, wstrzymaj się ok tydzień - półtora z goleniem, zanim włoski nie będą wychodzić bez oporu. Możesz to kontrolować pęsetką
A faceci poczekają!
pozdrawiam!
BiRi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-03, 09:23   #227
beltoko
Przyczajenie

Cytat:

heee heee dobre
Potwierdzam to samo co koleżanka wyżej. Nie golić!!! a faceci poczekają!!
Faza uśpienia włosa ma rózny okres trwania (4-8 tygodni), dlatego nie stety czasami tak bywa, że zanim włos dojdzie do fazy wzrostu (widoczny na powierzchni skóry) to na pewien czas stoją w miejscu i tylko widoczne sa czarne kropki. Więc cierpliwości! Wszystko unormuje sie przy każdym kolejnym zabiegu.
Stary 2010-11-03, 14:13   #228
julia_80
Przyczajenie

Hej dziewczyny

Przeczytalam juz strony tego forum i zdecydowalam sie w koncu na depilacje IPL
w salonie SilkTouch w Lublinie. Jestem o pierwszym zabiegu na nogi i musze przyznac ze jestem zaskoczona. Wiem ze musze zaliczyc jeszcze kilka zabiegow ale juz po pierwszym wloski wypadaja i to bardzo.

Polecam wszystkim

Buziak
julia_80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-03, 16:01   #229
otempora
Przyczajenie

Witam,
slyszalyscie o promocji w salonach Nomasvello ?
Jezeli przyprowadzi sie 2 osobe, to jest 50% taniej!
Nie wybiera sie ktos w najblizszym czasie, w Poznaniu?
Razem taniej
otempora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-03, 16:14   #230
exotic smile
Raczkowanie

O proszę Grzech z takiej promocji nie skorzystać. Kto chętny iść ze mną do salonu w Lublinie?
exotic smile jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-03, 16:53   #231
bettyk83
Przyczajenie

w sieci silktouch też mają taką promocje. Ja byłam w salonie w Siedlcach i pierwszy zabieg miałam za pół ceny, a teraz szukam kogoś bo za każdą przyprowadzoną osobę mogę mieć zabieg za 50%...
bettyk83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-03, 17:37   #232
julia_80
Przyczajenie

Nie wiesz czy w Lublinie ta promocja tez dziala?
julia_80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-03, 21:27   #233
exotic smile
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez julia_80 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że w każdym mieście działa. W następnym tygodniu planuję się wybrać na próbę więc zapytam
Stary 2010-11-04, 09:25   #234
bettyk83
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez julia_80 Pokaż wiadomość
jeśli chodzi Ci o salony SilkTouch to działa w każdym mieście. więc w lublinie na pewno też
bettyk83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-04, 10:23   #235
Kleo335
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez otempora Pokaż wiadomość
Witam,
slyszalyscie o promocji w salonach Nomasvello ?
Jezeli przyprowadzi sie 2 osobe, to jest 50% taniej!
Nie wybiera sie ktos w najblizszym czasie, w Poznaniu?
Razem taniej
W gabinecie Yasumi epil w Poznaniu jest taka sama promocja, a mają tam bardziej nowoczesny sprzęt: IPL+RF. Proponuję sprawdzić ich ofertę: www.yasumi-epil.pl Ja korzystałam z usług tej sieci i nie miałam żadnych włosów, które pozostały w skórze, o czym wiele osób często pisze. Po 1 zabiegu wypadło mi bardzo dużo włosów, robiłam sobie łydki i pachy i efekty są niesamowite!

Edytowane przez Kleo335
Czas edycji: 2010-11-10 o 12:42
Kleo335 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-04, 21:02   #236
exotic smile
Raczkowanie

A w Nomasvello do kiedy trwa ta promocja?
Stary 2010-11-04, 21:24   #237
iness_88
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Kleo335 Pokaż wiadomość
W gabinecie Yasumi epil w Poznaniu jest taka sama promocja, a mają tam bardziej nowoczesny sprzęt: IPL+RF. Proponuję sprawdzić ich ofertę: www.yasumi-epil.pl Ja korzystałam z usług tej sieci i nie miałam żadnych włosów, które pozostały w skórze, o czym wiele osób często pisze. Po 1 zabiegu wypadło mi bardzo dużo włosów, robiłam sobie łydki i bikini i efekty są niesamowite!
Hej ja ostatnio się trochę interesowałam trwałą depilacją od kiedy pojawiły się nowe salony w Lublinie i po wstępnym rozeznaniu poszłam do Silktouch w Olimpie, ich sprzęt to również ten najnowszy IPL+RF, mają depilację i różne inne zabiegi np. wyszczuplanie za pomocą fal radiowych zobaczcie na stronce www.silktouch.pl Generalnie brzmi zachęcająco, narazie skusiłam się na depilację nóg bo to najpilniejsze a i na prawdę niedrogo Nie bolało tylko takie lekkie mrowienie i ciepło. Minęło jakieś 2 tygodnie i włosy wypadają Też mają taką promocję, że jak się kogoś przyprowadzi to 50% taniej więc na pewno wezmę kogoś i się tam wybiorę na kolejny zabieg. A i mają śliczny wystrój
iness_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-04, 22:44   #238
pszczola2000
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez exotic smile Pokaż wiadomość
A w Nomasvello do kiedy trwa ta promocja?

http://www.nomasvello.pl/pl/22,24-jesienna_promocja/

do konca listopada

Go włoski Go!

(70cm)

Po ENCANTO można myć włosy już po 3h!!

pszczola2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-07, 12:13   #239
paaulinkaa1022
Przyczajenie

mam pytanie : jak wygląda depilacja bikini jeśli nie chcę całkiem na zero? czy jest się w bieliźnie?

i drugie : czy można wykonywać depilację podczas brania hormonów?

Edytowane przez paaulinkaa1022
Czas edycji: 2010-11-07 o 13:23
paaulinkaa1022 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-07, 12:41   #240
gwiazdka93
Zakorzenienie

Mam pytanie: czy jest tu ktoś, kto zakończył fotodepilację (najlepiej twarzy) jakiś czas temu, jakie efekty przyniosła? Na wiosnę planuję zacząć depilację twarzy light sheerem lub IPL. Szczerze powiedziawszy wolałabym IPL, bo taniej i bezpieczniej, aczkolwiek jeśli light sheerem wyniesie mnie to ok. 1600 zł, a jeśli trzeba by było IPL zastosować ok. 15 razy, to wyjdzie na to samo
gwiazdka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości