Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-18, 13:13   #211
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

kupilam uzywanego koniak fp i chyba nie dziala. baterie zmienilam, wlaczam i nic... maz jeszcze sprawdzi po powrocie ale juz zla jestem...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 13:17   #212
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Rozłożyło mnie. Chyba jelitówka

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Co do śmiechu to Tusia jak się zacznie śmiać tak na maksa to ma potem czkawkę Czy czyjeś dziecko też tak ma?Zabiera mi to całą radochę
...
Czyli będę musiała wstawać o 3/4 w nocy i ściągać?To będę musiała wstawać z łóżka łeeee Witaj nocna zmiano!
Moje nie.

Ja nie wstaję i nie zaburzyłam sobie laktacji. Ostatnie kilka dni Miłosz ciągnie ze mnie na maksa ale to przez chorobę pewnie bo tak naprawdę przy piersi się tylko uspokajał więc przystawiałam często.
Wcześniej jedzenie ok.19.30 i kolejne 4/5/6.

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Tak poszła precz a raczej została w szpitalu strasznie się cieszę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Super
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 13:20   #213
sylwia1986sz
Zadomowienie

My wrocilysmy od pediatry. Stan goraczkowy, czerwone gardelko brak apetytu i ogolne rozdraznienie moze byc wywolane infekcja. Wykupilam recepte bo ida swieta, ale mam powazny dylemat czy podawac jej antybiotyk. Czy to nie jest za wczesnie? Jutro ma badanie krwi i moczu i moze wtedy dopiero podjac decyzje o podaniu antybiotyku? Dzisiaj pierwszy raz podalam jej ibufen, moze poki nie jest najgorzej to poczekam... Spi po nim juz 2godziny. Za tydzien chrzciny, boje sie zeby cos nie wyszlo :-(
sylwia1986sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 13:20   #214
ladanseuse14
Zakorzenienie

byłam w Sephorze (na urodziny dostałam kartę podarunkową) kupiłam 2 jabłuszka DKNY (zielone i różowe) - jedno kosztuje 189 zł a 2 w promo 219 zł i szminkę do dzisiaj z kartą Black jest 20% na cały asortyment więc nie musiałam nic dopłacać

no i w H&M sukienkę za 30, majtki za 10, majty sciagajace bebol za 20, stanik za 20 i bluzke za 19,90
Stary 2013-12-18, 13:27   #215
kahunia
Zadomowienie

Motyl tylko jak bedziesz mrozic mleko to pamietaj ze w ktorys tam miesiacu sklad mleka sie zmienia do potrzeb dziecka i to co bedziesz miala zamrozone moze byc juz nieodpowiednie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
byłam w Sephorze (na urodziny dostałam kartę podarunkową) kupiłam 2 jabłuszka DKNY (zielone i różowe) - jedno kosztuje 189 zł a 2 w promo 219 zł i szminkę do dzisiaj z kartą Black jest 20% na cały asortyment więc nie musiałam nic dopłacać

no i w H&M sukienkę za 30, majtki za 10, majty sciagajace bebol za 20, stanik za 20 i bluzke za 19,90
O jakie zakupy fajne

Ja tak na weekend poszalalam dobrze ze tz nie wyliczal :P

A DKNY rozowe uwielbiam

Amelka spi, obiad jest (z wczoraj :P), ide sprzatac

Edytowane przez kahunia
Czas edycji: 2013-12-18 o 13:29
kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 13:29   #216
karolson
Zakorzenienie

Larysa choinke na allegro? Bez kitu tak zrozumialam. Ja na xiemieniuche smarowalam mimo wlosow linomagiem ale on mial tylko troche na czubku.

Motyl moj Filip jak ma zaciesz i sie nagada to tez ma czkawke.

Ewacia - szkarlatyna napewno z przedszkola sie przypaletala, u mojej mamy w przedszkolu tez w tamtym roku byla.

M.a.r.t.a Ty robisz mm z mineralnej nieprzegotowanej? Ja juz podgrzewacz odstawilam w kat. Mam w sypialni dzbanek z przegotowana zrodlana i czajnij elektryczny maly. On gotuje wode z 50 sek jak jest jej malo.
Stary 2013-12-18, 13:30   #217
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
u nas tez z kupka i kolkami problemu nie ma ale od kiedy nie pije mleka to mala ma ladna skore. zjadlam sernik - wysypka... wiec cos na rzeczy jest... ale zjadlam jogurt kozi i rewelka - nic nie jest. niestety mlkeo bezlaktozowe w wiekszej ilosci (czyli 1 szkl dziennie) tez powoduje mala wysypke, mniejsza niz krowie ale jednak. o dziwo z masla nie musze rezygnowac
ale mleko bezlaktozowe jest bez laktozy, a nie bez białka przecież
laktoza nie uczula, uczula białko

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Inwersja Ewunia od czwartego tygodnia życia jest na nutramigenie i tak jak piszesz nie gwarantuje on niestety całkowitego ustąpienia wszystkich dolegliwości brzuszkowych. Ciągle się zmagamy z puszczaniem bączków-częściowo pewnie dlatego,że mała buntuje się przeciwko spaniu na brzuszku i tym samym nie ćwiczy mięśni a częściowo jest to spowodowane nietolerancją laktozy. Kupy są zielone ,często ze śluzem. W lutym o zgrozo mamy wizytę u alergologa to może w końcu dostaniemy ten nutra na zniżkę bo teraz płacę 38zł za puszkę a ta nam starcza jedynie na 4dni.
Zielone kupki po Nutra są normalne Troszkę śluzu i kupka lekko rozrzedzona też jest normalna przy Nutra, nawet na opakowaniu jest informacja o tym
Ważne jest to żeby nic nie podrażniało dziecka w jelitach, a to można sprawdzić badaniem na obecność krwi utajonej w stolcu.
Miłosz też ma nietolerancje jak większość niemowląt, ale przy Nutra bobasy nie mają objawów nietolerancji laktozy, bo to mm nie ma laktozy.
Finansowo współczuje. Choć mogło być gorzej, jak przypomnę sobie cene Nutramigenu AA. Jak ktoś nie ma na niego refundacji to chyba musi sprzedawać sie pod latarnią.

Miłoszek akurat tylko na brzuszku sypia, a mimo wszystko dziś nad ranem ból brzuszka go męczył

W ogóle dostał znów na buzi wysypkę i ma lekko różową buźkę, no typowo alergiczna. Na klatce piersiowej też ma taką skórę szorstką i leciutkie krostki
I albo pokarmowa, albo winowajcą może być oliwka, bo 2 dni z rzędu używamy nowej.

Jesteśmy po szczepieniu. Ważymy 6700g i jesteśmy dłudzy na 63cm
Bidny mój synek aż 4 igły miał, wszystkie rączki, nóżki. Płakał bardzo

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-12-18 o 13:34
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 13:37   #218
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
wybacz, muszę (bo wszyscy zawsze mi tak mówią) wy ważycie? to mało jak na Ciebie i małego
żartuję
refundowanymi szczepiliście?
Stary 2013-12-18, 13:42   #219
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
pszczoua witki mi opadły na Twojego tz

a co do tego co jesc to napisze ci co ja jadam na sniadania oprocz kromek z wedlina:
1) omlet z dzemem
2) omlet z pomidorem, cebulka, wedlina i pieczarkami
3) jajko w koszulce na grzance z pieczona wedlina, salata, pomidorem i kapka majonezu
4) sałatka z tunczyka (tunczyk+kukurydza+cebula +majonez)
5)pasta kurczakowa : rozgotowanego kurczaka z rosolu obieram, wrzucam na patelnie i podsmazam na wiorki takie. wrzucam do miski +ogórek kisozny w kostce, łyzeczka musztardy, łyżka majonezu
mozna zrobic tez z anasem i kukurydza
6)płatki z mlekiem sojowym
7) kleik ryzowy na wodzie lub na mleku sojowym z powidłami

na obiad ostatnio zrobiła boef strogonowa z mlekiem kokosowym (odlot!); spaghetti bolognese, zrazy zawijane; warzywa na patelnie; poledwiczki w rozmarynie; zupa krem z chipsami ziemniaczanymi; krem z batatów z chorizo; pomidorowa z ryzem ze smietana sojowa;

jakbym mogla gluten to jadłabym pierogi ; zapiekanki z ciasta francuskiego albo ciasta filo
itp itd
Dzieki za pomysly. Mimo wszystko nadal jestem niepocieszona ze musze nabial wyeliminowac...

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Osobiście jestem zdania, że ta dieta przynosi więcej szkody dla mamy i dziecka niż korzyści. Jeśli faktycznie dziecko ma skazę białkową, to wg mnie sensowniej jest przejść na mm dla alergików. Natomiast faktycznie trzeba tą skazę potwierdzić. Ja na razie podchodzę do diagnozy z dystansem, ale znikąd te problemy skórne się nie wzięły u Adasia. Nie ma to związku z kosmetykami czy proszkami. Wygląda na alergię, pytanie tylko, czy na pewno na białko.
U mnie tez nie na pewnosci. Jak Julek mial kolki to wyeliminowalam nabial i bylo ok, kupki tez ladne. Pediatra stwierdzila ze prawdopodobnie to nabial skoro tak bylo bo poczatkowo objawem alergii sa kolki, pozniej zmiany skorne wiec by sie zgadzalo tym bardziej ze znow zaczelam jesc nabial... Poki co chce kp do konca 6 miesiaca ale zobaczymy jak bedzie. Alergia Julka spowoduje ze na pewno wczesniej bede rozszerzac diete, mam tylko nadzieje ze nie bedzie mial problemow brzuszkowych...

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Oj, facet się sfochował niesłusznie a uwagi i wymagania wystosował konkretne.
Właściwie mogło się zdarzyć, że nie zapamiętał co mówiłaś (ja niestety często tak mam jak tż do mnie gada ) i na domiar złego nie zajrzał do telefonu. Ale w takim wypadku powinnaś spokojnie jak krowie na rowie powtórzyć o co się rozchodzi i powiedzieć, że z Twojego punktu widzenia jesteś w porządku i nie kumasz o co się piekli. A nawet gdybyś siedziała u mamy 2 czy 3 godziny, to chyba masz do tego prawo, co nie?

Ja bym powiedziała, że reasumując, bogom dzięka ma tyle samo rączek jak i Ty i może zrobić sobie (i ewentualnie Tobie) jakąś szamę tudzież wykręcić numer telefonu pizzeri. A jak skończy to niech poprzytula trochę maluszka, bo miał trudny dzień.
Nie polecam nie odzywania się i cichych dni, czekania aż przeprosi. Obrócenie w żart albo uprzejme dystansowanie się od fochów i sytuacji daje lepsze rezultaty. Po co macie się kłaść spać pokłóceni?

Ja za mało kupuję w Rossie żeby mi podwyższyli rabat a co dopiero dali gifta
Tylko moj jak sie o cos sfochuje nie da sobie nic powiedziec. Taki typ ze zadne argunenty do niego nie trafiaja i tylko gadanie moje bardziej go rozwsciecza. Wole poczekac az sam sobie przemysli...
Stary 2013-12-18, 13:44   #220
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Serio? Bo koleżanka martwi się o synka (u starszego w przedszkolu jest już kilka dzieci chorych).
Moja siostra pytała (ja też) i doktorka mówiła, że dzieci tak do drugiego roku życia nie zarażają się szkarlatyną
Cytat:
kupilam uzywanego koniak fp i chyba nie dziala. baterie zmienilam, wlaczam i nic... maz jeszcze sprawdzi po powrocie ale juz zla jestem...
A włożyłaś 3 baterie?
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 13:45   #221
pszczoua
Zakorzenienie

Apropo alergii Julka i brzydkich kupek zaczelam podawac mu Dicoflor zeby jelitka troszke podleczyc. Wczoraj jeszcze do tego dalam mu wieczorem Paracetamol doustnie bo po szczepieniu mial stan podgoraczkowy i plakal bo go bolalo. Dzisiaj ciemnozielone kupki.. Dicoflor moze je spowodowac? Czy jednak to wina paracetamolu? (ostatnio dostal w czopku)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-18, 13:46   #222
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
wybacz, muszę (bo wszyscy zawsze mi tak mówią) wy ważycie? to mało jak na Ciebie i małego
żartuję
refundowanymi szczepiliście?
noo wiem ale jak on ze mnie to jakby my,chyba za mało czasu od porodu jeszcze minęło

tak, refundowanymi + rota i pneumo
Stary 2013-12-18, 14:03   #223
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Też bym się wściekła

Cytat:
Napisane przez sylwia1986sz Pokaż wiadomość
My wrocilysmy od pediatry. Stan goraczkowy, czerwone gardelko brak apetytu i ogolne rozdraznienie moze byc wywolane infekcja. Wykupilam recepte bo ida swieta, ale mam powazny dylemat czy podawac jej antybiotyk. Czy to nie jest za wczesnie? Jutro ma badanie krwi i moczu i moze wtedy dopiero podjac decyzje o podaniu antybiotyku? Dzisiaj pierwszy raz podalam jej ibufen, moze poki nie jest najgorzej to poczekam... Spi po nim juz 2godziny. Za tydzien chrzciny, boje sie zeby cos nie wyszlo :-(
Ja bym się wstrzymała do jutra z antybiotykiem. Crp badacie?

Cytat:

Pokaż

Cytat:
Sporo już waży

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Moja siostra pytała (ja też) i doktorka mówiła, że dzieci tak do drugiego roku życia nie zarażają się szkarlatyną
Stary 2013-12-18, 14:05   #224
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Kocham zapach cynamonu

Ena jadła 22 i 8:30
Spała od 23! i o tej 8:30 ją budziłam
ja też uwielbiam zapach cynamonu, smak też Co do snu Elenki to pięknie Pospałaś choć trochę i Ty?

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
nasz świąteczny look
uparłam się na świąteczny ciuch dla Michasia i mam aż dwa
pierwszy komplet z ciucha za 13 zł
pajac z all, z przesyłką wyszło 10 zł

już chce święta !
ależ cudeńka

ladan - super zakupy, zazdroszczę
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 14:07   #225
rusałka_1
Zakorzenienie

hej my po spacerze - nie konca udanym, bo po godzinie wracałam na alarmie, do tej pory nie wiem czemu mały tak przeraźliwie płakał

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
a
ja to w ogole do zeszłego tygodnia myslalam ze mam grzeczne dziecko; ale jak czytam to co piszecie to ja mam w domu łobuza.
Daje sie matce wyspac całą noc bo wie ze matka musi miec siłe na jego calodzienne łobuzowanie
Generalnie bez przerwy placze Płacze bo chce jesc; nakarmie; przewine; jest spokojny 5 minut i jazda. Trzeba zabawiac. Kazda zabawa nudzi sie po 3 minutach i trzeba zmieniac bo inaczej ryk...
co chwile wyje az nie zasnie
moze ja jestem taka beznadziejna mama
chociaz sklamalam ...dzis pierwszy raz 20 minut gadał do zabawek na macie edukacyjnej
przybij piątkę Tassiu jakbyś opisała mojego Jaśka

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Dziękujemy za wszystkie kciuki bioderka są zdrowe

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
super

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
nasz świąteczny look
uparłam się na świąteczny ciuch dla Michasia i mam aż dwa
pierwszy komplet z ciucha za 13 zł
pajac z all, z przesyłką wyszło 10 zł

już chce święta !
alez będzie wystrojony

Cytat:

super zakupy

Cytat:
jaki duży już jest Miłosz

my jutro idziemy na pneumo
a wasze dzeciaczki jak były szczepione??
bo my w zeszły wtorek mil.esmy pierwsze szczepienia mały dostał 5w1 i rota a pneumo wyznaczyli nam właśnie 1,5 tyg. później. u was wszystko na jednej wizycie?

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 14:09   #226
badzia987
Wtajemniczenie

Heeeeeeelp !!!

W Gosi kupce dzisiaj pojawiły się czarne drobinki- coś jakby mak- ktoś coś wie na ten temat?
Sama kupa żółta.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 14:13   #227
Asiek84
Wtajemniczenie

padam, młody śpi na czuja, ma za sobą kilka drzemek po 10 minut...
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 14:21   #228
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Heeeeeeelp !!!

W Gosi kupce dzisiaj pojawiły się czarne drobinki- coś jakby mak- ktoś coś wie na ten temat?
Sama kupa żółta.

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
padam, młody śpi na czuja, ma za sobą kilka drzemek po 10 minut...
Mój też dziś na pół gwizdka
Stary 2013-12-18, 14:28   #229
sylwia1986sz
Zadomowienie

Cytat:
Też bym się wściekła

Ja bym się wstrzymała do jutra z antybiotykiem. Crp badacie?

Pokaż

Sporo już waży

Tak.morfologia, mocz i CRP ...
sylwia1986sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 14:28   #230
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Apropo alergii Julka i brzydkich kupek zaczelam podawac mu Dicoflor zeby jelitka troszke podleczyc. Wczoraj jeszcze do tego dalam mu wieczorem Paracetamol doustnie bo po szczepieniu mial stan podgoraczkowy i plakal bo go bolalo. Dzisiaj ciemnozielone kupki.. Dicoflor moze je spowodowac? Czy jednak to wina paracetamolu? (ostatnio dostal w czopku)

Gosia miała ciemnozielone szpinakowate po szczepieniu- jak powiedziałam o tym lekarzowi to stwierdziła, że raczej szczepienie nie powinno mieć wpływu ale jednak ja bym wiązała te fakty ze sobą tym. Dicoflor raczej nie.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 14:31   #231
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
ja też uwielbiam zapach cynamonu, smak też Co do snu Elenki to pięknie Pospałaś choć trochę i Ty?

ależ cudeńka

ladan - super zakupy, zazdroszczę
Tak, od północy do 6:30 potem kontrolnie jeszcze o 7:30 i 8:30 budziłam się, żeby sprawdzić, czy dziecko żyje

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 14:33   #232
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
my jutro idziemy na pneumo
a wasze dzeciaczki jak były szczepione??
bo my w zeszły wtorek mil.esmy pierwsze szczepienia mały dostał 5w1 i rota a pneumo wyznaczyli nam właśnie 1,5 tyg. później. u was wszystko na jednej wizycie?
Rota nie szcepilam, ale reszta byla za jednym zamachem
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 14:34   #233
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwia1986sz Pokaż wiadomość
Tak.morfologia, mocz i CRP ...
To poczekaj do jutra. A możesz jutro skonsultować te wyniki z pediatrą?
Stary 2013-12-18, 14:34   #234
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
ale mleko bezlaktozowe jest bez laktozy, a nie bez białka przecież
laktoza nie uczula, uczula białko(
ale warto bylo sporobowac

Stary 2013-12-18, 14:35   #235
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Tak, od północy do 6:30 potem kontrolnie jeszcze o 7:30 i 8:30 budziłam się, żeby sprawdzić, czy dziecko żyje
Też tak mam jak Miłosz długo śpi
Stary 2013-12-18, 14:35   #236
matallewar
Zakorzenienie

Encia wpatruje się jak zaczarowana w karuzelkę z FP

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 14:36   #237
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość

A włożyłaś 3 baterie?
niestety tak, nawet dwa rodzaje bo myslalam ze moze jakies stare za slabe

Stary 2013-12-18, 14:42   #238
kaska87
Zakorzenienie

hejo

my po zakupach, młody na spacerku z babcią, małż na rowerze, a ja oglądam sobie tv

Motylek mój też ma czkawkę często po zacieszu
w ogóle to Miki zaczął krzyczeć głośno jak nie wiem

o Wy cynamonożercy

przyszła paczka z prezentem dla TZ, ale na poczcie jeszcze jej nie ma, więc jeszcze raz będę musiała moja doopę wyłonić

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 14:53   #239
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Gosia miała ciemnozielone szpinakowate po szczepieniu- jak powiedziałam o tym lekarzowi to stwierdziła, że raczej szczepienie nie powinno mieć wpływu ale jednak ja bym wiązała te fakty ze sobą tym. Dicoflor raczej nie.
Dzieki. Moze faktycznie to wina szczepienia ale ostatnio nic takiego sie nie dzialo

Zapomnialam sie pochwalic ze Julek wazy 5820 i tym samym podwoil wage urodzeniowa
Stary 2013-12-18, 15:02   #240
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Heeeeeeelp !!!

Sama kupa żółta.
nie mam pojecia
jak Cię to niepokoi to może warto pokazać lekarzowi

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
jaki duży już jest Miłosz
dziękuje w jego imieniu

Cytat:
Sporo już waży
wg siatki centylowej zarówno waga jak i wzrost między 50 a 75 centylem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości