|
|
#211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Krakowskie mamusie 2014 - kraków i okolice
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#212 |
|
Raczkowanie
|
Jankiewicz! musiałam na szybko pisać i pomyliłam się a skleroza ciążowa działa, przepraszam!
|
|
#213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#214 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#215 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#216 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Byłam u niego też na połówkowym, kilka dni wcześniej niż byłam umówiona, ale przyjął mnie bez problemu po wcześniejszym telefonie, bo strasznie bolało mnie podbrzusze i bałam się, że coś nie tak.Zbadał mnie dokładnie, okazało się, że wszystko w porządku, dostaliśmy zdjęcia, płytkę, wykaz koniecznych badań, odpowiedział na wszystkie pytania, także bardzo jestem zadowolona. Widzę, że Twoja córa ma na imię Zuzanna- moja też tak miała mieć, ale okazało się, że będzie synek
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
czy robiłyście usg genetyczne połówkowe? ja sie własnie zastanawiam, nie mam wskazań od lekarza prowadzącego ale tyle osób robi, że sie zaczęłam zastanawiać...jesli robiłyście to u kogo? Ja słyszałam o dr Nocuń, robiła któraś u niej?? |
|
|
|
|
#218 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
), badanie było bardzo szczegółowe, mąż był ze mną, także też pooglądał malucha
|
|
|
#219 |
|
Raczkowanie
|
Ja takze mialam usg polowkowe u Dr Jankiewicza. Jest swietnym specjalista. Polecam! Przede mna jeszcze porod i nie wiem czego spodziewac sie....
|
|
|
|
|
#220 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja wybiorę Narutowicza, z tego też względu poszłam do dr Jankiewicza bo pracuje on w tym szpitalu. O samym szpitalu słyszałam dużo dobrego, bo i mój mąż tam pracuje więc tym bardziej jak dla mnie wybór oczywisty
|
|
|
#221 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa
Jestem w 21 tygodniu ciąży, będziemy mieli Łucję Pewnie już był wcześniej poruszany wątek wyboru szpitala, ale tyle zakładek już zapisanych jest... Że chciałam Was zapytać czy zdecydowałyście się może na jakiś szpital? Jeśli tak to dlaczego? Ja się nastawiam na Siemiradzkiego, z racji pewności, że dostanę znieczulenie... Może nie najlepszy powód, ale nie chcemy skończyć na jednym dzidziusiu, więc nie chcę, żeby poród kojarzył mi się z traumą
|
|
|
|
|
#222 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() też jestem w 21 tyg w środku siedzi Oskar albo Miłosz sama zastanawiałam się nad znieczuleniem, zawsze myślałam, że bankowo będę chciała mieć, ale teraz jakoś nie wiem... chyba chciałabym spróbować "własnymi siłami" do końca
|
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja rodziłam w Żeromskim i żadnego problemu ze znieczuleniem nie było
|
|
|
#224 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Moim skromnym zdaniem dokladne USG w 13, 20 i 30 tygodniu to powinien byc obowiazek a nie opcja... Wszedzie w cywilizowanych krajach tak jest... |
|
|
|
|
|
#225 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Opieka ok, personel super, sala porodowa jak marzenie, byliśmy sami z mężem, co jakiś czas ktoś przychodził i sprawdzał co i jak, mam nawet chyba zdjęcie sali jak mi się uda to wrzucę. i jeżeli miałabym rodzić jeszcze raz to wybrałabym ten sam szpital Cytat:
|
|
|
#226 |
|
Raczkowanie
|
Ja na dniach bede witala corke w Siemiradzkim wiec jak juz bede po to napisze pare slow jak to wygladalo ;p
|
|
#227 |
|
Wtajemniczenie
|
Ją w styczniu rodziłam w Narutowicza i jestem zadowolona z opieki. Mikołaj nie powinien się tam urodzić ale nie wiedzieliśmy że jest taka poważną wadą Mimo to lekarze super zaopiekowali się synkiem
|
|
|
|
|
#228 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja miałam połówkowe u Dr Nocuń i jedno co mogę powiedzieć to to że wraz z dr. Wiecheciem są najlepsi w Krakowie. W pierwszej ciąży badania genetyczne robił mi dr. Wiecheć, w obecnej pierwsze w 13 tc też, a połówkowe dr. Nocuń. Bardzo kompetenta, przystępna, miła a przede wszystkim dokładna. U mnie historia rodzinna jest dość tragiczna i jak tylko mówię nazwisko to oboje i dr Wiecheć i dr Nocuń wiedzą o co chodzi i po 5 razy sprawdzają co może byc nie tak. Cytat:
Ja polecam Szpital Uniwersytecki, dość obszernie sie rozpisałam o porodzietam kilka stron wczesniej.
|
||
|
|
|
|
#229 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a rodził ktoś na Ujastku? Macie jakies opinie o porodzie tam?
|
|
#230 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do samego porodu to miała cesarkę planowaną w znieczuleniu ogólnym, więc nie może zbyt dużo powiedzieć :P |
|
|
|
|
|
#231 |
|
Raczkowanie
|
Pallas Ril dzięki za informację. Wiadomo każda położna jest kobietą a jak to kobiety miewają humoru
Ja planuję na czas porodu wynająć sobie położną - zobaczymy jak to będzie ale wolę zapłacić i mieć lepszą opiekę bo to mój pierwszy poród.
|
|
#232 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, gdzie w Krakowie najtaniej mozna kupic pieluszki biale Pampersy dla niemowlaka? Porownywalyscie ceny? pozdrawiam!
|
|
|
|
|
#233 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zawsze sprawdzam aktualne promocje we wszystkich marketach przed kupnem pampersów. Często można dostać je w świetnej cenie na promocji w realu albo tesco, ale ja kupuję już duże pampersy bo na dziecko 10 kg.
Nie wiem czy te białe pampersy bywają na promocjach i jeśli tak to jakich, w każdym razie jeśli chodzi o zwykłe activebaby to są najlepsze pieluchy jakich używaliśmy i mimo że droższe niż inne marki to warte tej ceny, bo po prostu mniej się ich zużywa dzięki ich chłonności . A jeśli chodzi o cenę regularną, to może sprawdź na ceneo albo gdzieś na allegro, bo przez internet można zwykle taniej kupić
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zawsze sprawdzam na Ceneo. Często w aptece doz jest promocja na Pampersy premium care, wychodzi niecałe 40 zł za duże opakowanie i odbierasz w aptece. Polecam też Huggies chyba są jeszcze na promocji w Tesco po 31,99 zł.
|
|
#235 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://promobaby.pl/ Ostatnio kupiłam w Auchan paczkę Premium Care 1 (78 sztuk) za 37 zł. ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- A ja mam głupie pytanie... słyszałam dziś w radio reklamę, że 30 marca w Krakowie mają być Targi Mama i Ja. Wchodzę na neta, żeby sprawdzić gdzie dokładnie one mają być, bo nie dosłyszałam, a w necie totalnie żadnej informacji na ten temat nie ma. Czy ja mam coś ze słuchem i się przesłyszałam, czy to są jakieś super tajne targi?
|
|
|
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie! ja nie mama 2014, ale 2012, ale pomyślałam, że może Was to zainteresuje.
![]() Bo w Krakowie 5 kwietnia są bezpłatne warsztaty dla przyszłych rodziców, i rodziców z dziećmi do 1r.ż. tutaj link co dokładnie za prelekcje będą klik Informuję, bo wiem po sobie, że o takich imprezach człowiek dowiadywał się po fakcie a szkoda, bo często były fajne wydarzenia, ale słabo rozreklamowane pozdrawiam krakowska mama 2012
|
|
#237 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, macie jakies sprawdzone sklepy internetowe, gdzie mozna kupic fajne bluzki do karmienia?
|
|
|
|
|
#238 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
DZiewczyny!! Jestem w 25 tygodniu, brzuch mam bardzo duży i problemy z kręgosłupem już konrketne, rwa kulszowa zaczyna mi dokuczać i gin zalecił mi basen... czy któraś z Was miałaby ochotę pójść ze mną??samej z takim balonem to tak głupio, czułabym sie jak orka na plaży, raźniej by było z drugim brzuchaczem, są chętne?? ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
DZiewczyny!! Jestem w 25 tygodniu, brzuch mam bardzo duży i problemy z kręgosłupem już konkretne, rwa kulszowa zaczyna mi dokuczać i gin zalecił mi basen... czy któraś z Was miałaby ochotę pójść ze mną??samej z takim balonem to tak głupio, czułabym sie jak orka na plaży, raźniej by było z drugim brzuchaczem, są chętne?? |
||
|
|
|
|
#239 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zdecydowanie polecam chodzić na targi i warto się czasem zdecydować na ich promocje, my sobie z TŻ teraz plujemy w brodę że z jednej z takich promocji nie skorzystaliśmy. |
||
|
|
|
|
#240 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
mam do sprzedania ręczny laktator, jakby ktoras byla zainteresowana, prosze o kontakt na priv. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

Ja rodziłam w Żeromskim i żadnego problemu ze znieczuleniem nie było

a szkoda, bo często były fajne wydarzenia, ale słabo rozreklamowane