|
|
#211 |
|
Chimay
|
Dot.: My Mad Fat Diary, MMFD, kto ogląda? :)
Nie wiem, czy to moja nadinterpretacja, ale obejrzałam parokrotnie tę scenę, gdy mama Rae wchodzi do pokoju i jedną rękę kładzie na tyłek R, a drugą chce podać Finnowi, widzi, że on się mota i w końcu podaje jej lewą, a prawą wyciera o spodnie, to dopiero po chwili ona wypala, że jest taka szczęśliwa. Czyżby się domyśliła, co się działo za zamkniętymi drzwiami?
Zagłosuj na Paczkomat Edytowane przez kosovitz Czas edycji: 2014-02-21 o 20:43 |
|
|
|
|
#212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(obejrzałam ten fragment teraz dwa razy ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
![]() Ten podpis właśnie po to jest ![]() Chociaż sądzę, że słaby ze mnie copywriter ![]() Chciałam dać foto Finna, które z pewnością zachęciłoby więcej dziewczyn do zajrzenia tutaj, ale w podpisie się nie zmieściło
|
|
|
#213 |
|
Wtajemniczenie
|
Te na razie wygrywają
![]() ![]() Tak jeszcze przemyślenia mnie naszły, że jednak troszkę jest to wyidealizowane, że nikt nic głupiego jej nie powie, wszyscy ją zaakceptowali, tuszę, chorobę itp. Nierealne jak dla mnie. A po drugie to nie ma w ogóle wątku o próbach odchudzania poza małą wstawką jak idzie biegać. Ja z kompleksem tuszy walczę od 12 roku życia mniej więcej, i nie ma dnia żebym o odchudzaniu nie myślała, ciągłe próby itp., a tu wielka nadwaga i nic - nie wierzę w to.
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
próbowałam koleżance wkręcić ale się nie dało ![]() chyba tylko ja jestem taka podatna mantas
|
|
|
|
#215 | |
|
Chimay
|
Cytat:
|
|
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, że mówimy o mocno ograniczonych, płytkich osobach.Nierealny jest dla mnie tylko związek z Finnem ![]() A co do odchudzania - ona ma dopiero 16 lat, do decyzji o zrzuceniu takiej nadwagi potrzeba dużej motywacji i siły, a dziewczyna dopiero wyszła ze szpitala psychiatrycznego - ledwo co nie chce się zabić, nic dziwnego, że nie działa aktywnie w stronę zrzucenia wagi. |
|
|
|
|
|
#217 | ||
|
Zakorzenienie
|
UUu... jakbym miała pokazać swoje ulubiony gify z finnem, to musiałabym założyć osobny wątek
![]() lubię np to: ![]() Cytat:
Ale i tak było tego trochę.Najgorszą osobą, która ją wyzywa jest ona sama. To jest cały dramat jej sytuacji. Myślę, że ona w drugiej serii usłyszy co nieco na swój temat, bo pojawią się koleżanki Finna i zazdrosne rówieśniczki. Cytat:
Jak dla mnie trochę szkoda
Edytowane przez mantas Czas edycji: 2014-02-21 o 22:06 |
||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#218 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie chodzi mi, że ma być akcja w stylu odchudzam się, ćwiczę, zdrowo się odżywiam i już wszystko będzie pięknie. Ale jednak jak ktoś jest gruby to ten temat przewija się co jakiś czas w głowie.W ogóle scena z pierwszych odcinków gdzie ściąga z siebie jakby kombinezon i wychodzi inne ciało mnie zmiażdżyła... Ciekawa jestem jak się dalej się potoczy wszystko, teraz będę czekać co tydzień na odcinek Dobrze, że przynajmniej pierwszy sezon mogłam połknąć w całości.
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez mal00nie Czas edycji: 2014-02-21 o 22:05 |
|
|
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Sad but true.
Cytat:
---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- super cute ![]() Jak to widzę to mam ochotę rzygać tęczą - takie to jest urrocze
Edytowane przez mantas Czas edycji: 2014-02-21 o 22:05 |
|
|
|
|
|
#221 |
|
Konto usunięte
|
Wszyscy wesoło akceptują Rae? Chyba oglądamy inny serial. Ale nie będę ciągnąć tematu, bo się tylko wkur***.
![]() Obejrzałam drugi odcinek i jestem wściekła. Na Archiego za brak odwagi (chociaż oczywiście jego problem też w pewien sposób tłumaczy jego obecne zachowanie w collegu). Na złośliwość losu (w kiblu zrobiło się nagle fajnie, już mieli wyjść razem za rąsie, a tu cholerna klamka). I na Rae, chociaż dobrze wiem, że to nie jej wina. -You're a dickhead! -No, you're a dickhead! |
|
|
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
każdy ogląda z innego powodu i każdy znajduje coś dla siebie, mnie osobiście ona lekko momentami drażni (pominąwszy przyczyny jej zachowania) ale nie chce mi się tego specjalnie roztrząsać ..
|
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak będzie ci się chciało napisać, to zrób to. Chętnie poczytam
|
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
.. nie... ja lubię żyć marzeniami i czekam tylko na dobre zakończenia...
|
|
|
#226 |
|
Wtajemniczenie
|
W sumie tak sobie myślę odnośnie diet, że przecież jest wątek boskich diet mamy Rae
![]() Oglądam jeszcze raz, i co chwilę są sytuacje, kiedy sobie myślę, że miałam tak samo - mierzenie ciuchów w przymierzalni, ładniejsza koleżanka (miałam taką przyjaciółkę w podstawówce, z wyglądu typ Chloe, na szczęście nie wywyższała się nigdy) i zawsze przy niej czułam się jak słonica i brzydula, te rozkminy, brak poczucia kobiecości.. masakra jak dobrze, że jestem już dorosła. Serio za nic nie chciałabym jeszcze raz tego przechodzić.
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Druga seria jakoś mniej (dla mnie za duże skupienie się na seksie). Mimo tego, za każdym razem kiedy Rae doznawała upokorzenia, ja cierpiałam razem z nią, a z drugiejs strony cieszyłam się, że jestem już dorosła. Dojrzewanie to naprawdę kur...o ciężki okres. Mama Rae jest kapitalna. Dużo jest świetnych postaci. Jak dla mnie w takiej kolejności: 1. Rae 2. Mama Rae ![]() 3. Kester 4. Finn, chociaż jako postać nie jest jakiś mega ciekawy. Nie ma matki, "lubi Rae" i jest dobrym chłopcem, który potrafi uderzyć. Nie jest chyba zbyt skomplikowaną osobą. i reszta. Bardzo podoba mi się ten nowy kolega Rae z terapii. Wydaje się być normalny i sympatyczny - czuję, że coś ciekawego tutaj pokażą ![]()
Edytowane przez mantas Czas edycji: 2014-02-21 o 23:17 |
|
|
|
|
|
#228 |
|
Wtajemniczenie
|
Noo też czekam co ciekawego będzie z nowym, bo wydaje się całkiem spoko, myślę że się zakumplują z Rae.
Ja lubię najbardziej Rae, matkę (choć ogólnie to okropna bywa ), Kestera, lubię Rudą i Chopa, Chloe choć jest wkurzająca to idealnie gra taką właśnie anty-przyjaciółkę. Finn faktycznie oprócz tego, że jest słodki, to niewiele wnosi Ale to wystarczy :PTeż tak mam, jakby flashbacki jakieś... Albo jak są jakieś żenujące momenty typu utknięcie w basenie czy jak się te durnie z niej śmieją na ulicy, to wiem jak się człowiek, szczególnie nastolatka, czuje w takiej sytuacji. I tak patrzę i się zastanawiam jakim cudem to przetrwałam bez Kestera takiego... ![]() Edit: Obejrzałam drugi odcinek drugiej serii... Smutny
You're only given a little spark of madness. You mustn't lose it. Edytowane przez aneczka_1984 Czas edycji: 2014-02-23 o 10:02 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#229 |
|
Chimay
|
|
|
|
#230 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tego Detektywa muszę obczaić, bo wszyscy chwalą. przypomniało mi się, że w 1. odcinku drugiej serii podobała mi się scena koszulka Oasis vs potok koszulek Blur. rzeczywiście Liam channeluje Jacka Blacka jak siedzi w kółeczku na spotkaniu grupy wsparcia.
|
|
|
|
|
|
#231 | |
|
Chimay
|
Cytat:
|
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie ?? przegapiłam
|
|
|
#233 | |||
|
Zakorzenienie
|
nie, tam wyżej był link jak obejść to ograniczenie dla innych krajów niż uk
![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
![]() I jeszcze wiem, że była wojna Stone Roses vs The Smiths - oba zespoły są z Manchesteru, tak jak i Oasis. ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- o, tutaj: http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/post/77043394495/ok-yall Cytat:
![]() Tak mi się jakoś spodobał, że chciałabym, żeby Rae z nim była
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam chrome - muszę wypróbować to cudoku
edit: no tak, nie zmieniłam kraju na uk.. teraz za to muszę się zalogować na kanał ![]() edit 2: po paru komplikacjach mam ![]() właśnie oglądam .... no pięknie ... bardziej mad niż fat
![]() Edytowane przez mal00nie Czas edycji: 2014-02-23 o 22:37 |
|
|
|
|
#235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spoiler ciąg dalszy smutno mi strasznie, że Rae nie potrafi być z Finnem. Ale rozumiem ją, serio rozumiem i jednak nie dziwię się... Ciekawa jestem co będzie dalej.
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
nie podoba mi się on i nie mówię tu o fizyczności
|
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeczytałam spoiler i mam nadzieję, że we wtorek nie będę płakać ![]() Nie oglądałam jeszcze odcinka, a z opisu widzę, że świetnie rozumiem Rae. Och, jak świetnie ją rozumiem...
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
samospełniająca się przepowiednia
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Oj. A ja myślałam, że on taki sympatyczny i spoko jest...
Zaciekawiłyście mnie. Miałam we wtorek oglądać, ale chyba obejrzę jutro na stronie e4, przy pomocy chrome ![]() Czytałam, że na tej "platformie" ma być umieszczany jeden odcinek do przodu. Czyli jutro będzie można obejrzeć 3
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
może Tobie się spodoba
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.

(obejrzałam ten fragment teraz dwa razy