![]() |
#211 |
Konto usunięte
|
Dot.: Miss Saeki kupuje i urządza mieszkanie
Zlew ze zmywarką nie bardzo bo wtedy była by przestrzeń robocza w rogu tylko, więc raczej niewygodnie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
... choć nie Westwood
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;46793632]Ile masz metrów tej kuchni i ile cię ona będzie kosztować??
Sprzęty trzeba zakupić przed ogarnianiem mebli? One chyba nie mają uniwersalnych rozmiarów? Chciałabym już mieć klucze do mieszkania, ale chyba zeświruję żeby to wszystko ogarnąć. ![]() Mam kuchnię w kształcie litery L- 3,5 na 2,2 m + wyspa (bo mam aneks). Sprzety maja wymiary dosc unwersalne, trzeba tylo okreslic tylko jakiego typu, z zabudowa czy bez, zmywarka czy 45 czy 60. Do firmy dostarczyć musielismy lodowke i piekarnik. Płytę gazow, okap, zmywarke i zlew beda montowac na miejscu. Co do ceny wole nie pisac na forum publicznym ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#213 |
Przyjaciółka KWC
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;46794053]Zlew ze zmywarką nie bardzo bo wtedy była by przestrzeń robocza w rogu tylko, więc raczej niewygodnie.
![]() Nad zmywarką też jest blat roboczy przecież. ![]()
![]() |
![]() |
#214 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Wtajemniczenie
|
Szefowa_harpii a jak w projekcie 1 dostaniesz sie do szafki narożnej między zlewem a piekarnikiem? Pamiętaj, że zlew jest wpuszczony i utrudni nurkowanie do wnętrza i odpadnie używanie górnej półki/kosza.
35cm drzwiczek narożnych to sporo, nie martw się. Osobiście nie lubię narożnych szafek, swojej też nie lubię choć jest pojemna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Chyba, że to będzie drogie to normalne drzwiczki i tradycyjnie jak w każdym polskim domu kosz pod zlew. ![]() Piekarnik będzie się zaczynał na wysokości blatu. Pod nim będzie szafka, a w niej coś w stylu karuzeli (też nie wiem jak to się fachowo nazywa). ![]() No chyba, że to też będzie drogie, to będzie to szafka na rzeczy które raz schowane już nigdy nie zostaną odnalezione. ![]() Tak jak mówię, na razie sobie snuję plany, a resztę zweryfikują ceny, którymi jak na razie się nie interesowałam. ![]() Ja narożnych też nie lubię, ale jak już jest takie miejsce to trzeba wykorzystać. Najchętniej zrobiłabym wszędzie szuflady. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Wtajemniczenie
|
rozumiem
![]() ![]() widziałam pomysłowe zastosowanie tych koszy pod zlew-były zamontowane pod blatem roboczym co umożliwiało zgarnięcie syfów (obierki, okruchy itp.) bezpośrednio z blatu do śmieci ![]() Edytowane przez dorka1980 Czas edycji: 2014-06-07 o 19:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
... choć nie Westwood
|
Ja mam /będę miała
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#220 |
Rozeznanie
|
Ze swojej strony, jesli mowimy o funkcjonalnych gadzetach, polecam karuzele w rogowych szafkach, to bardzo fajna i wygodna opcja, nie musze nurkowac w szafce w poszukiwaniu garnuszka ;-) no i Ikea kitchen planner- genialny program, mozna dokladnie wpisac wymiary pomieszczenia, pobawic sie dopasowujac szafki, spojrzec na projekt z roznych perspektyw. Mnie w koncu przekonalo to do zakupu mebli w Ikei, i chociaz skladanie bylo troche klopotliwe, jestem zadowolona
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() ![]() http://8-pietro.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() Kupujemy, remontujemy i urządzamy mieszkanko Cieszymy się, wkurzamy, rozmyślamy i lamentujemy ![]() Zapraszam na pierwszego bloga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Konto usunięte
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;46794577]Pod zlewem chciałam takie wyjeżdżające kosze na śmieci (nie wiem czy to się jakoś fachowo nazywa), że jest jakby szuflada tylko, że z takimi normalnymi drzwiczkami.
![]() Chyba, że to będzie drogie to normalne drzwiczki i tradycyjnie jak w każdym polskim domu kosz pod zlew. ![]() Piekarnik będzie się zaczynał na wysokości blatu. Pod nim będzie szafka, a w niej coś w stylu karuzeli (też nie wiem jak to się fachowo nazywa). ![]() No chyba, że to też będzie drogie, to będzie to szafka na rzeczy które raz schowane już nigdy nie zostaną odnalezione. ![]() Tak jak mówię, na razie sobie snuję plany, a resztę zweryfikują ceny, którymi jak na razie się nie interesowałam. ![]() Ja narożnych też nie lubię, ale jak już jest takie miejsce to trzeba wykorzystać. Najchętniej zrobiłabym wszędzie szuflady. ![]() To są takie kosze cargo, są bardzo drogie, ostatnio widziałam w hurtowni zajmującej się właśnie takimi systemami za 1500 zł ![]() Sama bym chciała mieć w narożnych szafkach takie wysuwane kosze, ale nie wiem jak to będzie wyglądało uwzględniając nasz budżet. Edytowane przez 871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84 Czas edycji: 2014-06-08 o 20:02 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;46785353]Ja to zrozumiałam, że wylewka była ok, dopiero płytki krzywo położył. ![]() Czort wie jak już to było, w każdym razie nie ma poziomu po kafelkach. Ucieka niewiele, ale tak czy siak ucieka... Edytowane przez Miss Saeki Czas edycji: 2014-06-08 o 20:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Przyjaciółka KWC
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;46794577]Pod zlewem chciałam takie wyjeżdżające kosze na śmieci (nie wiem czy to się jakoś fachowo nazywa), że jest jakby szuflada tylko, że z takimi normalnymi drzwiczkami.
![]() Chyba, że to będzie drogie to normalne drzwiczki i tradycyjnie jak w każdym polskim domu kosz pod zlew. ![]() Piekarnik będzie się zaczynał na wysokości blatu. Pod nim będzie szafka, a w niej coś w stylu karuzeli (też nie wiem jak to się fachowo nazywa). ![]() No chyba, że to też będzie drogie, to będzie to szafka na rzeczy które raz schowane już nigdy nie zostaną odnalezione. ![]() Tak jak mówię, na razie sobie snuję plany, a resztę zweryfikują ceny, którymi jak na razie się nie interesowałam. ![]() Ja narożnych też nie lubię, ale jak już jest takie miejsce to trzeba wykorzystać. Najchętniej zrobiłabym wszędzie szuflady. ![]() Ja mam teraz to drugie rozwiązanie, te półokrągłe wyjeżadżające półki, kosztuje to obecnie 350 zł w Ikei i jest chyba jednym z najtańszych do szafki narożnej. U mnie służy 3 lata i nie narzekam, funkcjonalne rozwiązanie. ![]()
![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
To drugie nazywa się lemans. Koleżanka to ma i jest średnio zadowolona. Pojemność szafki jest zdecydowanie mniejsza niż jakby była "pusta" ale fakt faktem lepiej się wyjmuje.
Dziś obfocę łazienkę... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
... choć nie Westwood
|
Czekamy
![]() Ja w koncu będę miała drzwi ![]() ![]() Jeszcze tylko kuchnia, szafa, reszta listew przypodlogowych i będę zyła jak czlowiek ![]()
![]() |
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie można powiedzieć podobnie. Jutro wkraczają z szafą i montażem kuchni. Listwy póki co mamy tylko w sypialni a i też nie całej (czekamy na szafę). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
... choć nie Westwood
|
Ja się nie znam, ale zamontowali najpierw ościeżnice, zapiankowali ją, wsadzili takie rozpórki, zeby ościeżnica przyległa do ściany, a na koniec montują (at the moment
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
Normalnie mam ochotę roztrzaskać mojego dewelopera o te budynki które wybudował...
Nie było nas na weekend, wczoraj wieczorem znalazłam na podłodze... ptasią kupę. Centralnie pod szybem wentylacyjnym. Miałam zamiar mu to dziś zgłosić. TŻ właśnie zajechał na mieszkanie i mówi, że w łazience pod kratką jest ich jeszcze więcej... Właśnie idzie do dewelopera kazać mu samemu to sprzątać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
mi to tylko się czasem jakieś ptaszyska drą przez te szyby, jak za blisko przysiądą (bo blisko dachu mieszkam ![]() jak załozycie te osłonki na wyloty to nie będą chyba tak przeciekać kupami ![]() Miss Saeki, wbijaliście juz jakieś gwoździe (do półeke, obrazów np.) w ściany działowe? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dobrze, że jeszcze kuchni nie mamy i nie kupiliśmy stamtąd niczego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;46812710]a ja myslałam,ze te kratki wentylacyjne w suficie to maja jakieś uzasadnienie techniczne- w sensie że inzynieria budowlana doszła do wniosku,ze lepsze te w suficie niż takie (jak za komuny...) w ścianie.
mi to tylko się czasem jakieś ptaszyska drą przez te szyby, jak za blisko przysiądą (bo blisko dachu mieszkam ![]() jak załozycie te osłonki na wyloty to nie będą chyba tak przeciekać kupami ![]() Miss Saeki, wbijaliście juz jakieś gwoździe (do półeke, obrazów np.) w ściany działowe?[/QUOTE] Nie, jeszcze nic takiego nie robiliśmy i... chyba robić nie będziemy, półka jak coś będzie na ścianie z sylikatów ![]() Normalnie... siadły na kominie pod daszkiem, wypięły kupry do środka i srały... deweloper powiedział, że kupi jakaś siatkę i będzie musiał osiatkować te kominy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Przyjaciółka KWC
|
[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;4681630 7]No to piękną marżę naliczyła sobie hurtownia
![]() Dobrze, że jeszcze kuchni nie mamy i nie kupiliśmy stamtąd niczego.[/QUOTE] Może lepszej jakości ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
Łazienka faktycznie było solidnie narobione. Najgorsze, że kawałek gniazda spadł jakby do kratki wentylacyjnej a nie jesteśmy w stanie sami jej zdjąć. Dorwałam wczoraj dewelopera, obiecał, że pozakłada jakieś siatki na kominy. Kazałam mu też przyjśc do nas, zdjąć tę kratkę i ją wyczyścić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Konto usunięte
|
wmurowana jest ta kratka? metalowa jakaś?
że tez projektanci od szybów wentylacyjnych nie przewidzieli, że ptaszyska tak potrafią się wypiąć!? ![]() Miss Saeki, napisz cos o pozytywach, na pewno jakieś są ![]() i na jaki klej były w końcy klejone? bo moje na klej do luster - zgodnie ze wskazówkami producenta i ten klej lekko je wessał do ściany (są jakby 1 mm wgłąb od powierzchni płytek) Edytowane przez 71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 Czas edycji: 2014-06-10 o 13:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;46824651]wmurowana jest ta kratka? metalowa jakaś?
że tez projektanci od szybów wentylacyjnych nie przewidzieli, że ptaszyska tak potrafią się wypiąć!? ![]() Miss Saeki, napisz cos o pozytywach, na pewno jakieś są ![]() i na jaki klej były w końcy klejone? bo moje na klej do luster - zgodnie ze wskazówkami producenta i ten klej lekko je wessał do ściany (są jakby 1 mm wgłąb od powierzchni płytek)[/QUOTE] Kratka plastikowa. Może źle mówię, że wmurowana, ale obudowa tego mojego cudnego szachtu w łazience trochę na nią nachodzi.. Pewnie, że są pozytywy ![]() ![]() ![]() W łazience jest jasno i przyjemnie. My kupiliśmy klej do marmuru, ale chyba koniec końców były położone na zwykły klej do płytek i jest ok, w miarę równo ![]() A Twoje listwy szklane były z kolorowego szkła czy jak barwione? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Konto usunięte
|
z kolorowego szkła. nie widac tej roznicy w sumie. nie chcialam żeby klej do płytek ciemno szary (Atlasa) im kolor przyciemnił czy jakies ewentualne zacieki zrobił, więc się "uparłam' żeby przykleili na klej do szkła - jak producent każe, a tu wzięło i wessało
![]() ![]() co do balkonu - taka anegdotka od mojej koleżanki, ktora uwielbia się opalać - kupiła mieszkanie z dwoma balkonami - z 2 stron świata. po czym po wprowadzeniu się i pomieszkaniu chwilę zauwazyła, że bloki (nowobudowane) są tak ustawiane wkoło,ze sąsiedzie na każdym z tych balkonów mogą ją swobodnie oglądać i komentować ![]() no i musi bidulka jezdzic na solarium czy nad jezioro i tak ![]() sąsiadów macie fajnych? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
Moje listwy są ze szkła białego i mają taką barwioną powłokę od dołu - nie widać przez nie kleju ani trochę - zostały mi dwie, więc mogę jej zrobić zdjęcie z bliska.
Sąsiedzi wydają się ok. Pod nami para taka mniej więcej w naszym wieku (przed 30). Dziś rozpoczęli remont. Rozmawialiśmy z nimi kilka razy, wydali się sympatyczni. Na parterze jest jeszcze dziewczyna rok młodsza ode mnie i też bardzo sympatyczna i jakiś chłopak (w moim wieku) chyba z żona i dzieckiem (jakieś 3 lata). Ale on to jakiś taki burek, nawet "dzień dobry" z trudem mu przychodzi. Obok ma mieszkać kilka lat starsza samotna matka z dzieckiem. Ale tyle wiem z forum, nigdy z nią nie rozmawiałam, dziś niby odbiór miała. Reszta mieszkań jeszcze nie sprzedana... A u Ciebie jak? Co do balkonów, u mnie od strony balkonowej do budynku naprzeciwko jest trochę miejsca: całe podwórko. Ale najfajniej mają sąsiedzi piętro wyżej (nasze budynki mają 2 piętra raptem), bo mają antresole i ogromne tarasy na dachach. Edytowane przez Miss Saeki Czas edycji: 2014-06-10 o 13:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:55.