Zakochanych dzień tuż tuż,a my chcemy dzidzię JUŻ!Staraczki-mamusie cz.12 SZCZĘŚLIWA! - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-11, 09:16   #211
jagodzia133
Zakorzenienie

Dot.: Zakochanych dzień tuż tuż,a my chcemy dzidzię JUŻ!Staraczki-mamusie cz.12 SZCZĘ

hejka
Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Qrde a nam sie chyba spierniczyla lodowka. Wczoraj lodowka zaczęła mrozic i dziś nie miałam co zjeść na śniadanie bo wszystko było zamarznięte ehh. Mój mąż ją rozmrozil, podłączył i niby złapała temp ale teraz zaczęła spadac i znów mrozi. Za to zamrazarka w ogóle nie chce załapać temp. Albo poszedł agregat albo za mało gazu w tym labiryncie za lodowka. A w lipcu 2012 nabijalismy gaz bo było mało i kosztowało to 170 zł. Jeszcze mi brakuje żeby mi sie lodowka zepsuła. A kilka dni temu wylała mi pralka ale póki co jakoś sie ją uratowało. Qrde same wydatki na nas czychaja eh.
Sorry musialam pomarudzic
kochana moja mamuśka tak miała z lodówką i niestety musiała wymieniać bo jak jej koleś powiedział koszt naprawy to już wolała dołożyć i kopic nową. Bo co najlepsze to nie dawał gwarancji że ona zacznie działać po tej naprawie. A jak juz to nie wiadomo ile by pochodziła.
Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
rozplywam sie.... Viorka myslami jestem z Toba. Jem Twoja czekoladę ulubiona ;D
i nie wytrzymałaś?? ale rozumiem Cię mnie tez ostatnio ssie na słodkie. A ja słodkiego zbytnio nie lubiłam nigdy a teraz kupiłam ciastek i zacinam.
Cytat:
Napisane przez mloda0802 Pokaż wiadomość
Czesc dziadówy
Przyszlam do Was po baciki... Zaczynam sie nakręcać, tempka cały czas idzie w górę, plamienia chyba ustały aczkolwiek zobaczymy co bedzie dzisiaj, no i jakoś tak mi się podoba ten mój wykres i już sobie wkrecam że może się udało :banghead:
Kochana skoro jest ładny wykres było plamienie to jest na co się nakręcać.
Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
łumarłam

Dzwonie zarejestrować się do tego endokrynologa co to przyjmuje tylko raz w mscu i co?! babka mówi że mają jeszcze jedną endo która przyjmuje normalnie 2 razy w tyg... nawet na dzisiaj były miejsca. Ale że dziś pracuje to się zapisałam na 18 no co za babki na tej recepcji siedza
to ładnie ale dobrze że chociaż ci teraz powiedziały o tej drugiej, dzięki temu wizyta tuż tuż
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 09:19   #212
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Dot.: Zakochanych dzień tuż tuż,a my chcemy dzidzię JUŻ!Staraczki-mamusie cz.12 SZCZĘ

Cytat:
rozplywam sie.... Viorka myslami jestem z Toba. Jem Twoja czekoladę ulubiona ;D
no i się poddała

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość

Witaj Carmena Też się stęskniłam za Tobą Nie możesz tak nas zostawiać
niestety będę pewnie znowu musiała

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość

w końcu jestes
My też tęskniłyśmy

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Carmenka wróciła

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Dziekuje Ci, Kochana moja... tak sie ciesze, ze mam tutaj Was.. Kto mnie tak zrozumie, jak nie Wy.. Pewnie bede marudzic, bo z jednej strony bardzo bym chciala juz zajsc, a z drugiej strasznie sie boje, ze znow cos pojdzie nie tak... Ehh.. Ale lapie fluidki.. Dziekuje..
nie dziwię się...jeszcze po tym jak Kamel i Katee spotkało to samo nieszczęście po raz drugi ale wierzę, że ten paskudny okres się skończył i koniec tych nieszczęść

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość

Polecicie mi jakieś fajne miejsce za granicą na wakacje? Tylko takie co autem można jechać...jak już kiedyś pisałam myślimy o chorwacji, ale może któraś rzuci jakiś fajny pomysł
osobiście nie byłam nigdzie, ale znajomi i rodzina polecali bardzo Bułgarię i Chorwację jeśli sama będę miała możliwość jechać to wybiorę się pewnie w któreś z tych miejsc.

Cytat:
Czesc dziadówy
Przyszlam do Was po baciki... Zaczynam sie nakręcać, tempka cały czas idzie w górę, plamienia chyba ustały aczkolwiek zobaczymy co bedzie dzisiaj, no i jakoś tak mi się podoba ten mój wykres i już sobie wkrecam że może się udało :banghead:

Carmena wreszcie wróciłaś do Nas córko marnotrawna! Super że już jesteś :p
zobacz sobie mój wykres i moje plamienia w szczęśliwym cyklu także wiesz...ja tu nic nie sugeruje

a tak w ogóle kochane to rodzice chcą żebym wróciła. Także nie wiem co robić i nie wiem ile będę Mam mętlik w głowie Osobiście wolę być w swoim domu, robić co mi się żywnie podoba, ale tam mam chociaż do kogo gębę otworzyć bo z synkiem to wiecie jakie rozmowy są no i masakraaaaa Także jakbym się tak straciła w pewnym momencie bez pożegnania to miejcie na uwadze taką możliwość, że mogę być tam

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 09:19   #213
emagi
Rozeznanie

Hej babeczki

Cytat:
łumarłam

Dzwonie zarejestrować się do tego endokrynologa co to przyjmuje tylko raz w mscu i co?! babka mówi że mają jeszcze jedną endo która przyjmuje normalnie 2 razy w tyg... nawet na dzisiaj były miejsca. Ale że dziś pracuje to się zapisałam na 18 no co za babki na tej recepcji siedza

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Dziewczyny u mnie w labie nie robią anty tg. Wystarczy mi na pierwszą wizytę u endo tsh, ft3,ft4 i anty tpo?
tak spokojnie te badania wystarczą
emagi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 09:25   #214
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emagi Pokaż wiadomość
tak spokojnie te badania wystarczą
dodzwoniłam się do innego laboratorium i tam za 130zł robią cały pakiet. więc tam się zdecyduje

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 09:47   #215
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

dzień dobry

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Znalazłam fajne info o wpływie leków na cykl kobiety . Może komuś się przyda, a można i nawet na 1 stronę dorzucić

WPŁYW LEKÓW NA PRZEBIEG CYKLU

LEKI WYKRZTUŚNE
Preparaty takie jak Gujazyl (i inne zawierające guaifenesin) mogą powodować rozrzedzanie się śluzu szyjkowego, dzięki czemu poleca się stosowanie ich także w wypadkach leczenia niepłodności związanej z zaburzonym wydzielaniem śluzu szyjkowego; bardziej płynny śluz, pojawiający się w większej ilości, do tego mocno rozciągliwy, pomaga plemnikom w wędrówce do macicy.

LEKI MOCZOPĘDNE
Leki takie jak Furosemid mogą wysuszać śluz szyjkowy. Natomiast preparaty takie jak Aldactone i Verospiron opóźniają owulację, mogą rozregulowywać cykle i wstrzymać pojawianie się miesiączek.

LEKI PRZECIWBAKTERYJNE
Jest grupa leków, które nie mają bezpośredniego wpływu na cykl i można je bezpiecznie stosować. Są to: penicyliny, cefalosporyny, aminoglikozydy, glikopeptydy, polimyksyny.
Jeśli doszłoby do wtórnego zakażenia dróg rodnych podczas ich przyjmowania, pojawiające się upławy mogą zakłócać obraz śluzu szyjkowego.

LEKI PRZECIWHISTAMINOWE

Clemastinum, Promethazine, Diphergan mogą zagęszczać i wysuszać śluz, ale nie będą wpływać na temperaturę.

Cleratine, Zyrtec, Peritol mogą opóźniać owulację.

Aviomarin może osłabić wydzielanie śluzu; działanie będzie silniejsze w wypadku dłuższego zażywania preparatu.

LEKI PRZECIWBÓLOWE

NARKOTYCZNE tj. zawierające kodeinę: Solpadeine, Nurofen Plus, Efferalgan Codeine, Ascodan, Antidol ; zawierające morfinę: Doltard, Sevredol – mogą opóźniać skok temperatury, powodować wysychanie śluzu, podwyższać poziom prolaktyny (powiększenie gruczołów piersiowych i mlekotok)

NIENARKOTYCZNE tj. kwas salicylowy i jego pochodne: Polopiryna, Aspiryna, Upsarin C – mogą bardzo mocno nasilać krwawienie miesiączkowe.

Natomiast preparaty zawierające paracetamol (Apap, Paracetamol, Panadol, Efferalgan) mają nieznaczne działanie na cykl.
Leki z metamizolem (Pyralgin), ibuprofenem (Ibuprom, Ibum, Nurofen), naproxenem (Aleve), diclofenakiem (Voltaren), ketoprofenem (Ketonal, Profenid) – mogą opóźniać owulację i zaburzać objaw śluzu.

LEKI ZWIĄZANE Z TARCZYCĄ

HORMONY TARCZYCY (preparaty takie jak Euthyrox, Novothyral, Letrox, Eltroxin) oraz LEKI

PRZECIWTARCZYCOWE (Thyrosan, Metizol) podwyższają poziom niższych i wyższych temperatur w cyklu i mogą powodować wyraźniejsze objawy płodności.

KORTYKOSTEROIDY tj. Celestone, Depo-Medrol, Dexamethason, Encortolon, Hydrocortisonum, Polcortolon, Cortineff, Solu-Medrol – mogą zatrzymać lub opóźnić owulację i spowodować nieregularne krwawienia lub ich zatrzymanie.

HORMONY PŁCIOWE I ŚRODKI WPŁYWAJĄCE NA ICH WYDZIELANIE

ESTROGENY (Estrofem, Ovestin, Ortho-Gynest, Systen 50, Estraderm TTS) mogą nieznacznie obniżać PTC, powodować zmiany w szyjce macicy (otwieranie, unoszenie, miękkość), napięcie i obrzęk piersi, osłabienie libido, nasilenie PMS, hamowanie owulacji i opóźnienie miesiączki, krwawienia i plamienia, może nastąpić produkcja śluzu podobnego do płodnego.

PROGESTAGENY (Progesteronum, Provera, Primolut Nor, Orgametril, Kaprogest) mogą powodować hamowanie jajeczkowania, zatrzymanie krwawień miesiączkowych, pojawienie się krwawień śródcyklicznych, mogą zmieniać charakter śluzu i szyjki macicy na takie o cechach niepłodnych, podwyższać PTC utrudniając rozpoznanie skoku temperatury.

STYMULATORY OWULACJI (np. Clostibegyt) mogą powodować zmniejszenie ilości płodnego śluzu i nietypowe zmiany w szyjce macicy.

ANTAGONIŚCI GONADOTROPIN (np. Danazol stosowany przy leczeniu endomtriozy) mogą hamować owulację i zakłócać objawy płodności.

LEKI PSYCHOTROPOWE

PRZECIWLĘKOWE tj. Oxazepam, Relanium, Valium, Elenium mogą (w bardzo rzadkich przypadkach) opóźniać owulację i miesiączkę; Spamilan dodatkowo może powodować plamienia i mlekotok.

PRZECIWDEPRESYJNE inhibitory wychwytu serotoniny tj. Bioxetin, Velafax, Seroxat, Rexitin, ParoMerck, Efectin, Asentra oraz leki trójpierścieniowe i czteropierścieniowe tj. Amitryptylium, Doxepin, Imipramin, Pramolan mogą opóźniać owulację, powodować osłabioną produkcję śluzu lub występowanie ciągłego śluzu o charakterze niepłodnym, wywoływać cykle bezowulacyjne, powodować mlekotok i obrzęk piersi oraz występowanie krwawień śródcyklicznych.

PRZECIWPSYCHOTYCZNE preparaty tj. Fenactil, Promazin, Mirenil, Thioridazin, Haloperidol, Chlorprothixen mogą podwyższać PTC, opóźniać owulację i oznaki płodności, powodować mlekotok i obrzęk piersi; lek Lithium carbonicum powoduje zmiany związane z funkcjonowaniem tarczycy ze względu na zawartość litu: zmiana poziomu niższych i wyższych temperatur oraz wydzielania śluzu.
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 09:48   #216
skrzat1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maskora Pokaż wiadomość
Ja smaruję wszystko co chcę, żeby było wydepilowane i trzymam 15 minut. Ale za pierwszym razem sprawdź czy Cię nie podrażnia. A za drugim leć po całości

Mloda widziałam wykres - ładnie ładnie Trzymam kciuki!

A jeśli chodzi o czekoladę to czy tylko ja jestem wierną mega fanką milki oreo ?
Nie tylko Ty ja potrafię zjeść jedną tabliczkę na raz
Ale ostatnio żarłam tyle czekolady i słodyczy, że dziś chrupię marchewkę, muszę trochę przystopować, bo czuję, że w takim tempie to cukrzyca blisko

Cytat:
Czesc dziadówy

Carmena wreszcie wróciłaś do Nas córko marnotrawna! Super że już jesteś :p

Trzymam kciuki za badania i dobre wyniki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Trzymam kciuki żeby się udało

Cytat:
łumarłam

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Dziewczyny u mnie w labie nie robią anty tg. Wystarczy mi na pierwszą wizytę u endo tsh, ft3,ft4 i anty tpo?
faktycznie nieogarnięte te babki ręce opadają

A ja wczoraj zaczęłam czytać książkę "Położna" Jeanette Kalyta i powiem Wam ,że czyta się ją jednym tchem, lekki język i ciekawe przypadki, autorka opisuje czasy, kiedy rodziła mnie moja mama i teraz dopiero doceniam ile musiała się nacierpieć, żeby wydać mnie na świat tragiczcne były te lata 80te, traktowano kobietę jak przedmiot
Stary 2014-02-11, 09:54   #217
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zalamana_girl Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Zaraz lece na badania. ..
Powodzenia

Cytat:
Czesc dziadówy
Ładniusi masz ten wykres

Cytat:
łumarłam

No to super, że tak szybko udało się zapisać A które badanie masz ze złym wynikiem?

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 09:58   #218
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
ja nie mogę no nie mogę tz chce poczęstować milka a mnie ssie, ja nie wytrzymam na odwyku
ale mam ochote nawpierdalac sie za wszystkie czasy, normalnie aż zalapalam dola

Meire chrom żarłam i nic nie dal to jakiś asumin tez nie da rady tu trzeba silnej woli a ja takiej nie mam.. Wytrzymam trochę a potem jest wielkie bum i pelnia szczescia
taaa, skąd ja to znam. Zawsze jak postanowie nie jeśc słodyczy, to ktoś mnie częstuje czekoladą, a ja nie odmawiam

Cytat:
Napisane przez agnieszkaK Pokaż wiadomość
ma.ko to niezazdroszczę nowa lodówka spory wydatek, a może jednak to nic poważnego, tylko skąd to wiedzieć?[COLOR="Silver"]
no własnie nigdy nie wiadomo ehh.

Cytat:
Napisane przez nuno3 Pokaż wiadomość
To może być termostat. Też tak miałam, jak wprowadziliśmy się do mieszkania. Lodówka mroziła do takiego stopnia, że mleko w butelce zamarzało, a na tylnej ściance miałam 3 cm śniegu Po naprawie działa dobrze jak na razie
qrcze jeśli okaze się, że to freon się skończył, to nabicie ok 200zł (1,5 roku temu płaciliśmy 170) ale jak coś jesczze to pierdzielę i weźmiemy nową na raty
własnie ja też mam w zamrażalre mega dużo śniegu. Nawet miaam pierogi zamrożone w woreczku strunowym i całe ośnieżone były

Cytat:
Dzien dobry
jakie badania robisz?

Cytat:
A jeśli chodzi o czekoladę to czy tylko ja jestem wierną mega fanką milki oreo ?
ja jestem fanką każdej czekolady biała, mleczka, gorzka, z nadzieniem i bez

Cytat:
Napisane przez marti_88 Pokaż wiadomość
Tak to jest cholera. Jak sie sypie w domu to wszystko po kolei wrrrr
no nistety

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
kochana moja mamuśka tak miała z lodówką i niestety musiała wymieniać bo jak jej koleś powiedział koszt naprawy to już wolała dołożyć i kopic nową. Bo co najlepsze to nie dawał gwarancji że ona zacznie działać po tej naprawie. A jak juz to nie wiadomo ile by pochodziła.
Własnie dlatego nie wiem czy opłaca się robic. Bo półtora roku temu nabijaliśmy gaz, bo sie zapowietrzył i po ty,m czasie znów powinno wytrzymać dłużej ehh.
szczerze, to chciałabym nową hihi

Coraz bardziej mnie jajniki bolą na @

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 09:59   #219
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
debraM ale Ci fajnieeee
dobra byla ale dupy nie urywala teraz mam wyrzuty sumienia.. Rychlo w czas

kochana od jutra nie ma, ze boli

tz ogladal perwersyja pania domu na tvnie i mi tu aluzje sle, że mnie też tam wysle... Mówię mu setny raz, że moje rzeczy prowadzą koczowniczy tryb życia i pora przywyknąć ale do niego to jak grochem o ścianę

lece spac bo tz odmowil bara bara bara riki tiki ta a u mnie wtedy czar prysl i koniec,niby żarcik prowadzącego ale juz mi sie odechciało

takze bis morgen, dobranoc
Jestes niemożliwa

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
No ja też pierwszy raz jem i jest dobra ale chyba zwykła Milka z karmelem lepsza

Dziewczyny kupiłam też ten polecany krem do bikini. No i teraz mi powiedzcie ile to trzymacie na piczy? I jak to sie ma do tego co jest napisane na opakowaniu że nie można używać do okolic piczki i dupki? Nie chce potem wyskoczyć z jakąś zmasakrowana piczochą przed tz I te chusteczki też używacie?
Możecie napisać setny raz....czerwonymi dużymi literami...jakiego kremu do piczek używacie?

Cytat:
Czesc dziadówy
Jakie baciki, będzie dobrze

A moja gin wczoraj mi odpisała, żeby "zbadać progesteron po 22dc; skierowanie jest w systemie" kocham ją
Stary 2014-02-11, 10:01   #220
manieczka1
Zakorzenienie

Hej! Wczoraj byłam u koleżanki, obaliłyśmy 2 butle wina... chyba nie muszę mówić jak się dziś czuję umirom! na szczęście w pracy trochę luźniej

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
Witam moje Seniorityyyyyy TĘSKNIŁAM JAK CHOLERA!!!
aaaaaaaaaaaa! Carmenaa!!!!! Witaj!
Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Poza tym czytalam o nfz i jesli pacjent korzysta z opieki prywatniej w ciazy to lekarz nie ma obowiazku wystawic mi skierowania bo mam takie widzi mi sie.
Niestety takie sa realia.
no to prawda...mam wiele koleżanek, które chodzą prywatnie (ja sama też) i wszystkie badania muszą robić za kasę...
Cytat:
Czesc dziadówy
cześć dziadówo! no to na mnie możesz liczyć - masz baciora i jeszcze jednego nie nakręcaj się! wykres masz ładny, ale postaraj się nie nakręcać, jeszcze trochę i wszystko się wyjaśni. ja oczywiście życzę zielonego zakończenia, ale ja się sparzyłam i po ostatnim moim cyklu wiem, że nie warto...trzeba cierpliwie czekać do terminu @
Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
dzień dobry Znalazłam fajne info o wpływie leków na cykl kobiety . Może komuś się przyda, a można i nawet na 1 stronę dorzucić
bardzo fajne, przydatne
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 10:05   #221
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
dodzwoniłam się do innego laboratorium i tam za 130zł robią cały pakiet. więc tam się zdecyduje
No i super To kiedy idziesz?

Wiecznie

3190g, 55cm
Stary 2014-02-11, 10:08   #222
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Hej! Wczoraj byłam u koleżanki, obaliłyśmy 2 butle wina... chyba nie muszę mówić jak się dziś czuję umirom! na szczęście w pracy trochę luźniej

od tego są pierwsze dni cyklu później stop z %
Stary 2014-02-11, 10:11   #223
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:

od tego są pierwsze dni cyklu później stop z %
śmiej się śmiej idę zrobić sobie kawusię, może to mnie postawi na nogi
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-02-11, 10:11   #224
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
A moja gin wczoraj mi odpisała, żeby "zbadać progesteron po 22dc; skierowanie jest w systemie" kocham ją
ale masz fajnie Zazdroszczę

3190g, 55cm
Stary 2014-02-11, 10:18   #225
123spinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
Cześć piczki

Melduję się z nowym cyklem i zaczynamy z CLO. Do tego mam zapalenie zatok i oczy wypływają mi na wierzch jednym słowem masakra

I chyba mnie już nie lubicie bo na trochę zniknęłam
nowy cykl nowe nadzieje - powodzenia
Cytat:
Hejo

Widziałam pozytywne testy Dziewczyny, gratulacje

Ja już po tych durnych badaniach
Została tylko krzywa insulinowa i cukrowa.
nie znam się ale dziewczynki już odpisały swoje zdanie a z nich to mądre głowy są
Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku
U mnie masakra po tym Metformaxie... cały czas mnie mdli i to tak, że szkoda gadać Albo siedzę z głową w kiblu, albo ledwo łażę zgięta wpół... do tego czuję się tak osłabiona, że szok. Płakać mi się chce...

Skubana, ja ten lek mam na razie brać ok. 2 tygodni. A zresztą w środę idę do gina na monitoring, to zapytam czy te moje objawy są jeszcze w normie czy może powinnam zacząć coś z tym robić.

Powiem Wam, że jak okaże się, że ten lek nie pomógł, to się załamię...

Na dodatek tempka jakoś dziwnie pnie mi się w górę... no po prostu tylko się załamać

Sorry, że tylko tak o sobie, ale nie mam dziś na cytowanie...
dasz rade to dla maleństwa obyś już długo nie musiała się męczyć i wszystko szybko przeszło
Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
Witam moje Seniorityyyyyy TĘSKNIŁAM JAK CHOLERA!!!
no hej
Cytat:
kochana! w sobotę miałam 10 dni bez czekolady! ale w weekend zjadłam troszkę jajeczek i nadal mnie ciągnie, ale nie kupuję, może do następnej soboty
a no dzień się nie skończył, ale wiesz, ja sobie zaokrąglam, żeby poczuć się pewniej

Nie no tęskniłam, ale ja też już na dystans fotum traktuje, piszę jak mam czas, ale skupiam się najbardziej na nauce i ćwiczeniach Zimna sucz ze mnie

Kurde, ale hicior! Mam w połowie roziągliwy śluz, wow... coś zaczyna się dziać ale szyjka jest twarda i nie jest wysoko, więc dobrze zapowiadałam- koło 20dc owulkę przwiduję
to około działać , działać działać
Stary 2014-02-11, 10:18   #226
123spinka
Zadomowienie

Cytat:
Dzien dobry

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ściskam kciuki, daj koniecznie znac po
Cytat:
Ja smaruję wszystko co chcę, żeby było wydepilowane i trzymam 15 minut. Ale za pierwszym razem sprawdź czy Cię nie podrażnia. A za drugim leć po całości

Mloda widziałam wykres - ładnie ładnie Trzymam kciuki!

popieram milka oreo jest najlepsza z najlepszych
Cytat:
Napisane przez skrzat1988 Pokaż wiadomość
Nie tylko Ty ja potrafię zjeść jedną tabliczkę na raz
Ale ostatnio żarłam tyle czekolady i słodyczy, że dziś chrupię marchewkę, muszę trochę przystopować, bo czuję, że w takim tempie to cukrzyca blisko

Trzymam kciuki żeby się udało

faktycznie nieogarnięte te babki ręce opadają

A ja wczoraj zaczęłam czytać książkę "Położna" Jeanette Kalyta i powiem Wam ,że czyta się ją jednym tchem, lekki język i ciekawe przypadki, autorka opisuje czasy, kiedy rodziła mnie moja mama i teraz dopiero doceniam ile musiała się nacierpieć, żeby wydać mnie na świat tragiczcne były te lata 80te, traktowano kobietę jak przedmiot

dzięki z pomysł na lekturę, chyba sie skusze jak skończę obecna

Cytat:
Jestes niemożliwa

Możecie napisać setny raz....czerwonymi dużymi literami...jakiego kremu do piczek używacie?

Jakie baciki, będzie dobrze

to można badać progesteron na skierowanie?

teraz sie przywitam
mój tż chory smarcze kicha i goraczkuje
a ja go odganiam żeby nie kichal na mnie i nie chuchał
wolałabym nie rozchorowac sie
udało mi się wbic do lekarza na 17.02 z tym ze USG to pewnie jeszcze ze 2 tygodnie
poki co nie mam żadnych objawów, czasem pobolewają mnie cycoszki takie odczucie drętwienia...coś takiego
poza tym swędzi mnie piczka oby to ni było nic groźnego stram się smarować chlortimazolem ale chyba nie za bardzo pomaga oby tylko do poniedziałku podpytam ginke co robić
dziewczyny zaczynam panikować lekko iść na betę czy powtórzyć test czy spokojnie czekać jestem jakaś nierozgarnięta
Stary 2014-02-11, 10:25   #227
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:

no to prawda...mam wiele koleżanek, które chodzą prywatnie (ja sama też) i wszystkie badania muszą robić za kasę...

cześć dziadówo! no to na mnie możesz liczyć - masz baciora i jeszcze jednego nie nakręcaj się! wykres masz ładny, ale postaraj się nie nakręcać, jeszcze trochę i wszystko się wyjaśni. ja oczywiście życzę zielonego zakończenia, ale ja się sparzyłam i po ostatnim moim cyklu wiem, że nie warto...trzeba cierpliwie czekać do terminu @

bardzo fajne, przydatne
no to zaszalałyście z tym winem . A teraz trzeba cierpieć

Cytat:
No i super To kiedy idziesz?

Wiecznie
debra, a jak tam w ogóle po wizycie w klinice? Jeśli dobrze pamiętam mieliście jakoś niedawno chyba być, nie?
Stary 2014-02-11, 10:26   #228
123spinka
Zadomowienie

pytanie odnośnie kawki takiej jak w obrazku, można ją pić w ciąży
ogólnie jestem kawo- maniaczką a w ciąży chciałabym się odzwyczajać
jednak dziś mam na kawę wielką ochotę
a to jest z tego co wyczytałam połączenie kawy rozpuszczalnej ze zbożową no chyba że coś pokręciłąm
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pobrane.jpg (7,6 KB, 3 załadowań)

Edytowane przez 123spinka
Czas edycji: 2014-02-11 o 10:27
123spinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 10:28   #229
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
pytanie odnośnie kawki takiej jak w obrazku, można ją pić w ciąży
ogólnie jestem kawo- maniaczką a w ciąży chciałabym się odzwyczajać
jednak dziś mam na kawę wielką ochotę
a to jest z tego co wyczytałam połączenie kawy rozpuszczalnej ze zbożową no chyba że coś pokręciłąm
z tego co mi kiedyś na jakiś portalach śmignęło przed oczami to w ciąży dozwolona jest 1 mała filiżanka kawy. Chociaż wiadomo że lepiej nie pić w ogóle
Stary 2014-02-11, 10:30   #230
123spinka
Zadomowienie

Cytat:

bardzo fajne, przydatne
dobre winko nie jest złe,czasem trzeba i 2 butle wytrąbić
i zgadzam się z Tobą żeby się nie nakręcać choć wiem że to jest takie proste, ale później jak coś pójdzie nie po nasze myśli rozczarowanie będzie mniej bolesne
Stary 2014-02-11, 10:32   #231
manieczka1
Zakorzenienie

spinka jak chcesz to powtórz test. a jak chcesz mieć większą pewność to zrób betę. co do kawy to tak jak pisze wiecznie - można małą kawusię, ale ja chyba też bym nie piła wcale

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

mojego męża tez wczoraj jakieś choróbsko pobierało...mam nadzieję, że dziś czuje się już lepiej...
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-02-11, 10:33   #232
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
ściskam kciuki, daj koniecznie znac po

popieram milka oreo jest najlepsza z najlepszych
[/B]
dzięki z pomysł na lekturę, chyba sie skusze jak skończę obecna

teraz sie przywitam
udało mi się wbic do lekarza na 17.02 z tym ze USG to pewnie jeszcze ze 2 tygodnie
poki co nie mam żadnych objawów, czasem pobolewają mnie cycoszki takie odczucie drętwienia...coś takiego
poza tym swędzi mnie piczka oby to ni było nic groźnego stram się smarować chlortimazolem ale chyba nie za bardzo pomaga oby tylko do poniedziałku podpytam ginke co robić
dziewczyny zaczynam panikować lekko iść na betę czy powtórzyć test czy spokojnie czekać jestem jakaś nierozgarnięta
Co się stresujesz dopiero co test zrobiłaś... wg ostatniej miesiączki który to tydzień?
Ja też nie miałam objawów tylko bolące piersi dopiero niedawno mi się zaczęło... nie masz co panikować.
Stary 2014-02-11, 10:40   #233
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
debra, a jak tam w ogóle po wizycie w klinice? Jeśli dobrze pamiętam mieliście jakoś niedawno chyba być, nie?
Byliśmy raz, a w zasadzie ja byłam. Wyniki Tż'a się poprawiły, więc całkiem go lekarz olał, mówiąc, że nie widzi problemu. U mnie potwierdził owulację i drugi jajnik pełen pęcherzyków. Zlecił mnóstwo badań, które zrobiłam w sobotę i zapłaciłam 630 zł
Na razie mam te wyniki:
anty tpo ,1.0 (0.00-5.61);
anty tg 1.64 (0.00 4.11);
Fsh 4.05 (początek cyklu 3.03-8.08);
LH 5.52 (początek cyklu 1.80-11.78);
Prolaktyna 33.9 ng/ml (1.90-25.00);
Prolaktyna po MCP 141;
Testosteron 53.27 (10.86-56.94);
Ca125 26.1 (0.00 -41-50);
Androstendion 4.84 ng/ml (od 18 do 53 lat 0.75-3.89);

Została jeszcze krzywa cukrowa i insulinowa - idę w piątek

Do tego wyszła mi bakteria i muszę brać antybiotyk. Taka durna bakteria, która nie daje typowych objawów jak upławy, pieczenie czy świąd tylko po dodaniu do niej zasady - spermy, wydziela intensywny zapach. Boję się, że po antybiotyku dostanę grzybicy i już świruję ...

Teraz idziemy 4 marca z wynikami i zobaczymy co dalej

A jak u Ciebie?

Cytat:

Czytałaś ulotkę? Możesz to stosować?
Bo mi się wydaje, że pod żadnym względem NIE!

3190g, 55cm
Stary 2014-02-11, 10:45   #234
123spinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Co się stresujesz dopiero co test zrobiłaś... wg ostatniej miesiączki który to tydzień?
Ja też nie miałam objawów tylko bolące piersi dopiero niedawno mi się zaczęło... nie masz co panikować.
5t 6 dni wg ostatniej miesiączki
jeśli dobrze liczę była 8.01.2014 a cykle mam 28 dniowe czyli teraz miała przyjsc 05.02.2014 to chyba tak by wychodziło
Stary 2014-02-11, 10:46   #235
Luzia
Zakorzenienie

Debra, miałam TSH 2.63. Jutro ide na wyniki- tsh, ft3,ft4, i te 2 anty. A wizyta u endo 18.02.

Ps. piszę na szybko z pracy

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 10:47   #236
123spinka
Zadomowienie

Cytat:
Byliśmy raz, a w zasadzie ja byłam. Wyniki Tż'a się poprawiły, więc całkiem go lekarz olał, mówiąc, że nie widzi problemu. U mnie potwierdził owulację i drugi jajnik pełen pęcherzyków. Zlecił mnóstwo badań, które zrobiłam w sobotę i zapłaciłam 630 zł
Na razie mam te wyniki:
Prolaktyna po MCP 141;

Do tego wyszła mi bakteria i muszę brać antybiotyk. Taka durna bakteria, która nie daje typowych objawów jak upławy, pieczenie czy świąd tylko po dodaniu do niej zasady - spermy, wydziela intensywny zapach. Boję się, że po antybiotyku dostanę grzybicy i już świruję ...

A jak u Ciebie?

babka w aptece powiedziała że dozwolone dla kobiet w ciązy
oj to już nie bede
smarowałam tylko kilka razy
Stary 2014-02-11, 10:49   #237
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:

teraz sie przywitam
Jak lekarz da to czemu nie
Uważaj na siebie, lepiej żeby teraz Cie zadne choróbsko nie dopadło
Ja rozumiem że "lekko" panikujesz po tym co Cię spotkalo, no a co Twoja gin na to, kazała Ci przyjść od razu czy poczekać ze 2 tyg od testu?

Cytat:
śmiej się śmiej idę zrobić sobie kawusię, może to mnie postawi na nogi
Pij pij wczoraj napoiłas swoje endometrium

Cytat:
ale masz fajnie Zazdroszczę

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Lecę do pracy papapa
Stary 2014-02-11, 10:49   #238
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Na razie mam te wyniki:
Prolaktyna po MCP 141;

A jak u Ciebie?

a od czego jest Androstendion?

Strasznie dużo za te badania zapłaciłaś

A u mnie ciągle stoimy w miejscu. A może i cofamy się.. Tzn. nic nowego nie wiemy. Ciągle wychodzą tylko nowe problemy.
Stary 2014-02-11, 10:52   #239
123spinka
Zadomowienie

ja u ginki byłam parę dni przed terminem spodziewanej miesiączki dała skierowanie na badania ale powiedziała że mam przyjść z kompletem badan w marcu i będziemy działać
w sumie nie spytałam czy jak @ nie przyjdzie i sie okaze ze jestem w ciazy co robić
Stary 2014-02-11, 10:56   #240
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Debra, miałam TSH 2.63. Jutro ide na wyniki- tsh, ft3,ft4, i te 2 anty. A wizyta u endo 18.02.

Ps. piszę na szybko z pracy
Już doczytałam Trzymam kciuki żeby reszta wyszła dobrze

Cytat:
babka w aptece powiedziała że dozwolone dla kobiet w ciązy
oj to już nie bede
smarowałam tylko kilka razy
Ulotki się czyta

Cytat:
a od czego jest Androstendion?

Strasznie dużo za te badania zapłaciłaś

A u mnie ciągle stoimy w miejscu. A może i cofamy się.. Tzn. nic nowego nie wiemy. Ciągle wychodzą tylko nowe problemy.
To jest ten hormon co odpowiada za to co Leine pisała o mocnym owłosieniu, męskim głosie U mnie nic takiego nie ma, a jednak podwyższony jest -> przez to mam policystyczne jajniki Badania dużo, bo te durne przeciwciała strasznie drogie i to ANA2 czymkolwiek to jest

Jakie nowe problemy?

3190g, 55cm

Edytowane przez debraM
Czas edycji: 2014-02-11 o 10:58
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości