|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zakochanych dzień tuż tuż,a my chcemy dzidzię JUŻ!Staraczki-mamusie cz.12 SZCZĘ
hejka
![]() Cytat:
bo jak jej koleś powiedział koszt naprawy to już wolała dołożyć i kopic nową. Bo co najlepsze to nie dawał gwarancji że ona zacznie działać po tej naprawie. A jak juz to nie wiadomo ile by pochodziła.Cytat:
i nie wytrzymałaś?? ale rozumiem Cię mnie tez ostatnio ssie na słodkie. A ja słodkiego zbytnio nie lubiłam nigdy a teraz kupiłam ciastek i zacinam.Cytat:
![]() Cytat:
to ładnie ale dobrze że chociaż ci teraz powiedziały o tej drugiej, dzięki temu wizyta tuż tuż
|
|
#212 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zakochanych dzień tuż tuż,a my chcemy dzidzię JUŻ!Staraczki-mamusie cz.12 SZCZĘ
Cytat:
![]() Cytat:
ale wierzę, że ten paskudny okres się skończył i koniec tych nieszczęść Cytat:
Cytat:
![]() a tak w ogóle kochane to rodzice chcą żebym wróciła. Także nie wiem co robić i nie wiem ile będę Mam mętlik w głowie Osobiście wolę być w swoim domu, robić co mi się żywnie podoba, ale tam mam chociaż do kogo gębę otworzyć bo z synkiem to wiecie jakie rozmowy są no i masakraaaaa Także jakbym się tak straciła w pewnym momencie bez pożegnania to miejcie na uwadze taką możliwość, że mogę być tam
|
|
#213 | |
|
Rozeznanie
|
Hej babeczki
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
dodzwoniłam się do innego laboratorium i tam za 130zł robią cały pakiet. więc tam się zdecyduje
|
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Znalazłam fajne info o wpływie leków na cykl kobiety . Może komuś się przyda, a można i nawet na 1 stronę dorzucić ![]() WPŁYW LEKÓW NA PRZEBIEG CYKLU LEKI WYKRZTUŚNE Preparaty takie jak Gujazyl (i inne zawierające guaifenesin) mogą powodować rozrzedzanie się śluzu szyjkowego, dzięki czemu poleca się stosowanie ich także w wypadkach leczenia niepłodności związanej z zaburzonym wydzielaniem śluzu szyjkowego; bardziej płynny śluz, pojawiający się w większej ilości, do tego mocno rozciągliwy, pomaga plemnikom w wędrówce do macicy. LEKI MOCZOPĘDNE Leki takie jak Furosemid mogą wysuszać śluz szyjkowy. Natomiast preparaty takie jak Aldactone i Verospiron opóźniają owulację, mogą rozregulowywać cykle i wstrzymać pojawianie się miesiączek. LEKI PRZECIWBAKTERYJNE Jest grupa leków, które nie mają bezpośredniego wpływu na cykl i można je bezpiecznie stosować. Są to: penicyliny, cefalosporyny, aminoglikozydy, glikopeptydy, polimyksyny. Jeśli doszłoby do wtórnego zakażenia dróg rodnych podczas ich przyjmowania, pojawiające się upławy mogą zakłócać obraz śluzu szyjkowego. LEKI PRZECIWHISTAMINOWE Clemastinum, Promethazine, Diphergan mogą zagęszczać i wysuszać śluz, ale nie będą wpływać na temperaturę. Cleratine, Zyrtec, Peritol mogą opóźniać owulację. Aviomarin może osłabić wydzielanie śluzu; działanie będzie silniejsze w wypadku dłuższego zażywania preparatu. LEKI PRZECIWBÓLOWE NARKOTYCZNE tj. zawierające kodeinę: Solpadeine, Nurofen Plus, Efferalgan Codeine, Ascodan, Antidol ; zawierające morfinę: Doltard, Sevredol – mogą opóźniać skok temperatury, powodować wysychanie śluzu, podwyższać poziom prolaktyny (powiększenie gruczołów piersiowych i mlekotok) NIENARKOTYCZNE tj. kwas salicylowy i jego pochodne: Polopiryna, Aspiryna, Upsarin C – mogą bardzo mocno nasilać krwawienie miesiączkowe. Natomiast preparaty zawierające paracetamol (Apap, Paracetamol, Panadol, Efferalgan) mają nieznaczne działanie na cykl. Leki z metamizolem (Pyralgin), ibuprofenem (Ibuprom, Ibum, Nurofen), naproxenem (Aleve), diclofenakiem (Voltaren), ketoprofenem (Ketonal, Profenid) – mogą opóźniać owulację i zaburzać objaw śluzu. LEKI ZWIĄZANE Z TARCZYCĄ HORMONY TARCZYCY (preparaty takie jak Euthyrox, Novothyral, Letrox, Eltroxin) oraz LEKI PRZECIWTARCZYCOWE (Thyrosan, Metizol) podwyższają poziom niższych i wyższych temperatur w cyklu i mogą powodować wyraźniejsze objawy płodności. KORTYKOSTEROIDY tj. Celestone, Depo-Medrol, Dexamethason, Encortolon, Hydrocortisonum, Polcortolon, Cortineff, Solu-Medrol – mogą zatrzymać lub opóźnić owulację i spowodować nieregularne krwawienia lub ich zatrzymanie. HORMONY PŁCIOWE I ŚRODKI WPŁYWAJĄCE NA ICH WYDZIELANIE ESTROGENY (Estrofem, Ovestin, Ortho-Gynest, Systen 50, Estraderm TTS) mogą nieznacznie obniżać PTC, powodować zmiany w szyjce macicy (otwieranie, unoszenie, miękkość), napięcie i obrzęk piersi, osłabienie libido, nasilenie PMS, hamowanie owulacji i opóźnienie miesiączki, krwawienia i plamienia, może nastąpić produkcja śluzu podobnego do płodnego. PROGESTAGENY (Progesteronum, Provera, Primolut Nor, Orgametril, Kaprogest) mogą powodować hamowanie jajeczkowania, zatrzymanie krwawień miesiączkowych, pojawienie się krwawień śródcyklicznych, mogą zmieniać charakter śluzu i szyjki macicy na takie o cechach niepłodnych, podwyższać PTC utrudniając rozpoznanie skoku temperatury. STYMULATORY OWULACJI (np. Clostibegyt) mogą powodować zmniejszenie ilości płodnego śluzu i nietypowe zmiany w szyjce macicy. ANTAGONIŚCI GONADOTROPIN (np. Danazol stosowany przy leczeniu endomtriozy) mogą hamować owulację i zakłócać objawy płodności. LEKI PSYCHOTROPOWE PRZECIWLĘKOWE tj. Oxazepam, Relanium, Valium, Elenium mogą (w bardzo rzadkich przypadkach) opóźniać owulację i miesiączkę; Spamilan dodatkowo może powodować plamienia i mlekotok. PRZECIWDEPRESYJNE inhibitory wychwytu serotoniny tj. Bioxetin, Velafax, Seroxat, Rexitin, ParoMerck, Efectin, Asentra oraz leki trójpierścieniowe i czteropierścieniowe tj. Amitryptylium, Doxepin, Imipramin, Pramolan mogą opóźniać owulację, powodować osłabioną produkcję śluzu lub występowanie ciągłego śluzu o charakterze niepłodnym, wywoływać cykle bezowulacyjne, powodować mlekotok i obrzęk piersi oraz występowanie krwawień śródcyklicznych. PRZECIWPSYCHOTYCZNE preparaty tj. Fenactil, Promazin, Mirenil, Thioridazin, Haloperidol, Chlorprothixen mogą podwyższać PTC, opóźniać owulację i oznaki płodności, powodować mlekotok i obrzęk piersi; lek Lithium carbonicum powoduje zmiany związane z funkcjonowaniem tarczycy ze względu na zawartość litu: zmiana poziomu niższych i wyższych temperatur oraz wydzielania śluzu.
|
#216 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja potrafię zjeść jedną tabliczkę na raz![]() Ale ostatnio żarłam tyle czekolady i słodyczy, że dziś chrupię marchewkę, muszę trochę przystopować, bo czuję, że w takim tempie to cukrzyca blisko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ręce opadająA ja wczoraj zaczęłam czytać książkę "Położna" Jeanette Kalyta i powiem Wam ,że czyta się ją jednym tchem, lekki język i ciekawe przypadki, autorka opisuje czasy, kiedy rodziła mnie moja mama i teraz dopiero doceniam ile musiała się nacierpieć, żeby wydać mnie na świat tragiczcne były te lata 80te, traktowano kobietę jak przedmiot
|
|
#217 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Powodzenia
Cytat:
Cytat:
A które badanie masz ze złym wynikiem?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#218 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() własnie ja też mam w zamrażalre mega dużo śniegu. Nawet miaam pierogi zamrożone w woreczku strunowym i całe ośnieżone były ![]() jakie badania robisz? ![]() Cytat:
biała, mleczka, gorzka, z nadzieniem i bez ![]() no nistety ![]() Cytat:
powinno wytrzymać dłużej ehh.szczerze, to chciałabym nową hihi Coraz bardziej mnie jajniki bolą na @
|
|
#219 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A moja gin wczoraj mi odpisała, żeby "zbadać progesteron po 22dc; skierowanie jest w systemie" kocham ją
|
|
#220 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej! Wczoraj byłam u koleżanki, obaliłyśmy 2 butle wina... chyba nie muszę mówić jak się dziś czuję
umirom! na szczęście w pracy trochę luźniej ![]() aaaaaaaaaaaa! Carmenaa!!!!! Witaj! Cytat:
Cytat:
wykres masz ładny, ale postaraj się nie nakręcać, jeszcze trochę i wszystko się wyjaśni. ja oczywiście życzę zielonego zakończenia, ale ja się sparzyłam i po ostatnim moim cyklu wiem, że nie warto...trzeba cierpliwie czekać do terminu @ Cytat:
|
|
#221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To kiedy idziesz? Wiecznie
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() od tego są pierwsze dni cyklu później stop z %
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
śmiej się śmiej
idę zrobić sobie kawusię, może to mnie postawi na nogi
|
#224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zazdroszczę
|
|
#225 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
obyś już długo nie musiała się męczyć i wszystko szybko przeszło Cytat:
|
||||
|
|
|
#226 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzięki z pomysł na lekturę, chyba sie skusze jak skończę obecna Cytat:
teraz sie przywitam mój tż chory smarcze kicha i goraczkujea ja go odganiam żeby nie kichal na mnie i nie chuchał ![]() wolałabym nie rozchorowac sie udało mi się wbic do lekarza na 17.02 z tym ze USG to pewnie jeszcze ze 2 tygodnie poki co nie mam żadnych objawów, czasem pobolewają mnie cycoszki takie odczucie drętwienia...coś takiego poza tym swędzi mnie piczka oby to ni było nic groźnego stram się smarować chlortimazolem ale chyba nie za bardzo pomaga oby tylko do poniedziałku podpytam ginke co robićdziewczyny zaczynam panikować lekko iść na betę czy powtórzyć test czy spokojnie czekać jestem jakaś nierozgarnięta
|
||||
|
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A teraz trzeba cierpieć ![]() debra, a jak tam w ogóle po wizycie w klinice? Jeśli dobrze pamiętam mieliście jakoś niedawno chyba być, nie?
|
|
#228 |
|
Zadomowienie
|
pytanie odnośnie kawki takiej jak w obrazku, można ją pić w ciąży
ogólnie jestem kawo- maniaczką a w ciąży chciałabym się odzwyczajać jednak dziś mam na kawę wielką ochotę a to jest z tego co wyczytałam połączenie kawy rozpuszczalnej ze zbożową no chyba że coś pokręciłąm Edytowane przez 123spinka Czas edycji: 2014-02-11 o 10:27 |
|
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i zgadzam się z Tobą żeby się nie nakręcać choć wiem że to jest takie proste, ale później jak coś pójdzie nie po nasze myśli rozczarowanie będzie mniej bolesne |
|
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
spinka jak chcesz to powtórz test. a jak chcesz mieć większą pewność to zrób betę. co do kawy to tak jak pisze wiecznie - można małą kawusię, ale ja chyba też bym nie piła wcale
![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- mojego męża tez wczoraj jakieś choróbsko pobierało...mam nadzieję, że dziś czuje się już lepiej...
|
#232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopiero co test zrobiłaś... wg ostatniej miesiączki który to tydzień? Ja też nie miałam objawów tylko bolące piersi dopiero niedawno mi się zaczęło... nie masz co panikować.
|
|
|
#233 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na razie mam te wyniki: anty tpo ,1.0 (0.00-5.61); anty tg 1.64 (0.00 4.11); Fsh 4.05 (początek cyklu 3.03-8.08); LH 5.52 (początek cyklu 1.80-11.78); Prolaktyna 33.9 ng/ml (1.90-25.00); Prolaktyna po MCP 141; Testosteron 53.27 (10.86-56.94); Ca125 26.1 (0.00 -41-50); Androstendion 4.84 ng/ml (od 18 do 53 lat 0.75-3.89); Została jeszcze krzywa cukrowa i insulinowa - idę w piątek Do tego wyszła mi bakteria Teraz idziemy 4 marca z wynikami i zobaczymy co dalej ![]() A jak u Ciebie? Cytat:
Bo mi się wydaje, że pod żadnym względem NIE!
|
|
#234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeśli dobrze liczę była 8.01.2014 a cykle mam 28 dniowe czyli teraz miała przyjsc 05.02.2014 to chyba tak by wychodziło |
|
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Debra, miałam TSH 2.63. Jutro ide na wyniki- tsh, ft3,ft4, i te 2 anty. A wizyta u endo 18.02.
Ps. piszę na szybko z pracy |
|
|
|
#236 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() oj to już nie bede smarowałam tylko kilka razy |
|
|
|
|
#237 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uważaj na siebie, lepiej żeby teraz Cie zadne choróbsko nie dopadło Ja rozumiem że "lekko" panikujesz po tym co Cię spotkalo, no a co Twoja gin na to, kazała Ci przyjść od razu czy poczekać ze 2 tyg od testu? Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Lecę do pracy papapa
|
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie dużo za te badania zapłaciłaś ![]() A u mnie ciągle stoimy w miejscu. A może i cofamy się.. Tzn. nic nowego nie wiemy. Ciągle wychodzą tylko nowe problemy.
|
|
#239 |
|
Zadomowienie
|
ja u ginki byłam parę dni przed terminem spodziewanej miesiączki dała skierowanie na badania ale powiedziała że mam przyjść z kompletem badan w marcu i będziemy działać
w sumie nie spytałam czy jak @ nie przyjdzie i sie okaze ze jestem w ciazy co robić
|
|
|
|
#240 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki żeby reszta wyszła dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
U mnie nic takiego nie ma, a jednak podwyższony jest -> przez to mam policystyczne jajniki Badania dużo, bo te durne przeciwciała strasznie drogie i to ANA2 czymkolwiek to jest Jakie nowe problemy?
3190g, 55cm ![]() ![]() Edytowane przez debraM Czas edycji: 2014-02-11 o 10:58 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

bo jak jej koleś powiedział koszt naprawy to już wolała dołożyć i kopic nową. Bo co najlepsze to nie dawał gwarancji że ona zacznie działać po tej naprawie. A jak juz to nie wiadomo ile by pochodziła.
i nie wytrzymałaś?? ale rozumiem Cię mnie tez ostatnio ssie na słodkie. A ja słodkiego zbytnio nie lubiłam nigdy
a teraz kupiłam ciastek i zacinam.
to ładnie ale dobrze że chociaż ci teraz powiedziały o tej drugiej, dzięki temu wizyta tuż tuż
18.08.2010 - zaręczyny
19.05.2012 - ślub

Mam mętlik w głowie
bo z synkiem to wiecie jakie rozmowy są 

biała, mleczka, gorzka, z nadzieniem i bez
kochana od jutra nie ma, ze boli
umirom!
TĘSKNIŁAM JAK CHOLERA!!!

Albo siedzę z głową w kiblu, albo ledwo łażę zgięta wpół... do tego czuję się tak osłabiona, że szok. Płakać mi się chce...