|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesuj± siê dermatologi± lub maj± problemy ze skór±. Masz tr±dzik lub atopowe zapalenie skóry? Do³±cz do nas, pomó¿ sobie i innym. |
Poka¿ wyniki sondy: Który waszym zdaniem kosmetyk jest najlepszy, da³ najlepsze efekty podczas kuracji? | |||
Nutricap |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 1,35% |
Silice |
14 | 4,71% |
Inneov gêsto¶æ w³osów |
19 | 6,40% |
Wax |
52 | 17,51% |
Skrzyp polny |
49 | 16,50% |
Rycyna (do wcierania) |
14 | 4,71% |
Vitapil |
27 | 9,09% |
Merz |
25 | 8,42% |
Inne |
93 | 31,31% |
G³osuj±cy: 297. Nie mo¿esz g³osowaæ w tej sondzie |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#211 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 58
|
Dot.: wypadanie w³osów
Qrcze za¿ywam silica i nic mi to nie pomaga , nadal wypadaj±
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |||
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
Nie bierz ¿elaza na w³asn± rêkê!!!Jestem Ratownikiem medycznym-pracujê w szpitalu
![]() Najpierw badania:morfologia,bioche mia... A,na w³osy ¶wietne jest picie pokrzywy-odrastaj± nowe.Pokrzywa jest m.in. krwiotwórcza(poczytaj,wpi suj±c w google,np."picie pokrzywy na w³osy"-zobaczysz sama. ![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Cytat:
Odwiedzaj± nasz SOR- OSOBY KTÓRE W£A¦NIE SOBIE EKSPERYMENTUJ¡-CZÊSTO TRZEBA W£O¯YÆ SPORO WYSI£KU ABY JE URATOWAÆ!!! ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
Je¿eli badania masz ok,to ¿elazo mo¿e Ci ewentualnie zaszkodziæ!!! Pozdrawiam i liczê na rozs±dek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
Pozdrawiam raz jeszcze ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Raczkowanie
|
mariuszysko1
dziêki za podpowied¼ , nie kupie ¿elaza , za¿ywam magnez bo podjê³am pracê i wiadomo stres itp. skoñczê silicê a potem mo¿e kupiê bellisê. ![]() Ju¿ idê szukaæ w google informacji o piciu pokrzywy tak jak mi poleci³e¶ . Jeste¶ kochany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() Tylko pamiêtaj aby stosowaæ regularnie-ja pijê pokrzywê 2 razy dziennie ![]() A,jeszcze na jakim¶ forum przeczyta³em,¿e komu¶ po stosowaniu pokrzywy zaros³a ³ysina na czubku g³owy ![]() Pozdrawiam cieplutko i powodzenia ![]() Ps.Mo¿na jeszcze p³ukaæ w³osy-dodatkowo. Pomo¿e na 100%.Jeszcze raz gor±co pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Najlepiej robiæ napar ok.15-20 minut i piæ bez dodatków(wtedy jest najlepszy efekt). Mnie pokrzywa bardzo smakuje-teraz wolê ni¿ herbatê(smak ma podobny do zielonej herbaty).Pokrzywa zawiera,m.in.¿elazo,wapñ. ..(wiêc i zêby skorzystaj±;-)).Ale tak¿e jest moczopêdna,gdy¿ oczyszcza organizm,a tym samym wyp³ukuje witaminy z grupy B.Wiêc albo po 2-3 tygodniach zrobiæ sobie przerwê albo jak ja zakupiæ witaminy B(np.vitaminum B-compositum-zestaw witamin z grupy B-kosztuj± 4,58z³-50 szt.Dawkowanie 1 tabl.dziennie).Jest jeszcze szampon Alpecin C1-mnie po pierwszym u¿yciu tego szamponu wypad³y 3 w³osy,a po nastêpnym 0-by³em w szoku,tak jak po pokrzywie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Dziewczyny, blagam pomozcie, poszukuje dobrego endokrynologa ale naprawde dobrego na terenie Warszawy i okolic, ktory specjalizuje sie w dziedzinie wypadania wlosow ( zaburzenia hormonalne). Mam juz naprawde dosc. Wlosy garciami wypadaja mi od 5, 6 lat. mam juz spore przeswity. Blagam pomozcie, juz mi powoli psyche siada
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 8
|
Witam .
Jaki¶ miesi±c temu zauwa¿y³am ¿e wypadaj± mi w³osy, odrazu zg³osi³am siê do dermatologa. Okaza³o siê ¿e chorujê na ³ysienie plackowate. Dosta³am jakie¶ tabletki, i wcierki jedn± mocniejsz± , któr± stosowa³am przed wyjazdem na wakacje a drug± s³absz± na wyjazd. Jak dot±d z ka¿dym dniem jest coraz gorzej. We wtorek mam wizytê u lekarza. Mam nadziejê ¿e przepiszê mi co¶ dobrego , bo jak na razie jestem za³amana, Szczerzê to nie bardzo z tym sobie wszystkim radzê, Mam 19 lat a ju¿ muszê siê kryæ z ³ysymi miejscami, bez opaski ani rusz, omijam znajomych szerokim ³ukiem , bo bojê siê ¿e co¶ zauwa¿±. Wiem ¿e moje podej¶cie nie jest za bardzo pozytywne, ale zawszê podoba³y mi siê moje w³osy, zawsze by³y gêste i mocne, Ka¿dy mówi³ mi ¿e mam piêkne w³osy, A teraz co ?! Jest mi cholernie z tym wszystkim ¼le. Napiszcie mi proszê jak sobie radzi³y¶cie, albo jak sobie z tym nadal radzicie, nawet nie mam z kim o tym wszystkim porozmawiaæ. Pozdrowienia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Przyczajenie
|
![]()
ja tez nie mam juz pojecia, co zrobic zeby wlosy przestaly mi wypadac...
bylam u dermatologa, dala mi jakis plyn, ktory nic nie dal. zrezygnowalam, bo naczytalam sie duzo, jak oni lecza. wydam kupe kasy, zmarnuje czas a i tak nic nie pomoze. |W dodatku : -bralam Silice, nic. -pije pokrzywe, nic. -nie stylizuje wogole wlosow (zadnych kosmetykow, prostownic etc.) dla wlosow - samo zdrowie dos³ownie, ale nic, -odzywiam sie mysle ze zdrowo, nic. -uzywam mgielki wzmacniajacej (juz dosyc dlugo), nic. -stosowalam tez (ponoc dobry)szamopn z Vischy na wypadanie, nic. -wcieralam p³yn rozmarynowy (ochydaaa) ale nic, -zadnych uzywek, niczym sie nie truje, tez nic. I jaka jest przyczyna wypadania ???!!! mam wrazenie ze co jakis czas wlosy mi sie troche przezedzaja ;( niby jakies nowe klaczki mi rosna, ale to za malo. w dodatku jak by zachamowal sie wzrost moich wlosow, lub znacznie spowolnil..a zapuszczam :\ mam zamiar isc w tyg. do lekarza, niech mi da skierowanie na badania hormonow tarczycy (o ile da...) bo chyba w tym tkwi przyczyna. juz nie mam pomyslow... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Przyczajenie
|
nikt nic nie poradzi ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Przyczajenie
|
Cocco,pomy¶lê co mo¿na zrobiæ aby Ci pomóc.Teraz wreszcie idê spaæ.Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Przyczajenie
|
![]()
Dziewczyny ja rowniez mia³am i jeszcze mam problem z wypadaniem wlosów, po umyciu wypada³o ich nawet 150 czasami wiêcej. Posz³am do dermatologa, kaza³ mi zrobic badania krwi i wyszlo ze mam niedobór ¿elaza, czyli anemie. Zaczelam leczyc i mysle ze bêdzie lepiej. Je¿eli wypadaj± wam w³osy z ca³ej g³owy, nie z konkretnych miejsc i jezeli nie widac zadnej ³ysiny to zapewne jest to lysienie telogenowe i nie ma siê czego baæ. Jest kilka przyczyn tego rodzaju ³ysienia, choroby, ci±¿a itd, ale w miejsce starych wypadniêtch wlosów od razu wyrastaj± nowe dlatego nie ma ³ysych miejsc
![]() http://wypadaniewlosow.edu.pl/category/lysienie-telogenowe/ pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Przyczajenie
|
dostalam skierowanie na badania, ide zrobic jutro i w przyszlym tyg. beda wyniki. ciekawe, czy to hormony... oby w koncu znalazla mi sie przyczyna, bo inaczej wylysieje zanim ja znajde...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
Mia³am dzisiaj robione komputerowo bezp³atne badanie naskórka g³owy i w³osów. Ale obraz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak macie okazjê za darmo zbadaæ w³osy to skorzystajcie z tego a nic kupowaæ nie musicie - wystarczy trochê pocyganiæ ¿e jeste¶cie przed wyp³at± i nie macie kasy ![]() aha Mario spróbujê kupiæ witaminê B ![]() Edytowane przez SaJaNa Czas edycji: 2010-10-07 o 17:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Przyczajenie
|
Na swoim przyk³adzie polecam Merz Spezial i przede wszystkich odstawiæ wszystkie szampony nafaszerowane chemikaliami. Ja u¿ywam zwyk³y szampon pokrzywowy z apteki oraz 2 razy dziennie ³ykam MZ, ponadto mia³am w³osy praktycznie do pasa ¶cie³am o po³owe i naprawde widac efekty. W³osy wypada³y mi gar¶ciami najbardziej podczas mycia i czesania to by³a masakra.
Stosowa³am INNEOV oraz VICHY kapsu³ki do wcierania - strata niema³ych pieniêdzy- ODRADZAM I mo¿e niektórym wyda siê to dziwne i ¶mieszne ale pod¶wiadomo¶æ dzia³a tak¿e cuda ![]() ![]() A na zniszczone wloski tylko WAX ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#226 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 10
|
Moje Drogie
Te¿ mam problemy z w³osami. Kiedy¶ mia³am piêkne,gêste w³osy do pasa.Teraz krótkie, cienkie,wypadaj±ce i baaardzo przet³uszczaj±ce siê. Zaczê³o siê to wraz z dojrzewaniem-pewnie hormony. Skoro siê przet³uszcza³y musia³am czêsto myæ,czasem suszyæ i tak ko³o siê zamyka bo i wypadaj±. Mo¿e to problemy z tarczyc±-w mojej rodzinie pojawia³y siê ju¿ takie problemy.Niestety oprócz wypadania w³osów jestem od kilku lat b s³aba itp my¶lê ,¿e to mo¿e byæ to. Co do Loxonu- scenariusz zawsze ten sam z opowiadañ . Bierzesz-za kilka miesiêcy odrasta du¿o w³osków.Przestajesz braæ wypadaj± masowo.Loxon zw³aszcza 5% to wtedy jak podpaski obowi±zkowy produkt przez ca³e ¿ycie.Uwa¿ajcie. Czêsto polecana jest Kamiwaza-dosyæ droga ale naturalna bardziej i nie ma efektów potem niechcianych ale nie ma te¿ zaraz super odrostu w³osów.Mniej inwazyjna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Te¿ mam problemy z w³osami.
Pamiêtam jak jeszcze niedawno mia³am piêkne, mocne i l¶ni±ce w³osy. Teraz to jaka¶ masakra, w³osy siê przet³uszczaj±, wypadaj±. By³am z tym u mnóstwa lekarzy, ¿aden z nich nie wiedzia³ co mi dolega. Problem mo¿e mieæ przyczyny hormonalne, ale nie jest to pewne;/ W koñcu postanowi³am udaæ siê na zabieg zagêszczenia w³osów - by³o naprawdê tragicznie. Klinika Hair Lab jakby kto¶ pyta³, profesjonalny zabieg i jak na razie mogê siê znów cieszyæ dobrym wygl±dem i jeszcze lepszym samopoczuciem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Raczkowanie
|
hejka kochani
![]() ![]() Rano albo popo³udniu na w³osy psikam Seboradin lotion ( strasznie ¶mierdzi a¿ do wyschniêcia koszt 20 z³ ) robiê przedzia³ki i spryskujê , dopiero pod wieczór myjê w³osy szamponem z pokrzywy a nastêpnie nak³adam od¿ywkê babuni ze skrzypu i rozmarynu ( koszt 5 z³ ) po 3 minutach sp³ukujê . Po wyschniêciu szczotkujê w³osy i .... jak po ma¶le Liczê w³oski - ok 10 szt ![]() Zauwa¿y³am ¿e w³osy mi siê bardziej przet³uszczaj± ale co tam najwa¿niejsze ¿e s± efekty ![]() Edytowane przez SaJaNa Czas edycji: 2010-12-01 o 20:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Raczkowanie
|
zauwa¿y³am ¿e znów mam problem z w³osami
![]() ![]() ![]() ![]() troszeczkê mniej. Spróbowa³am od brata nowy head&shoulders ( for men) i jako¶ w³osów wypadaj±cych nie widzia³am i nawet ³adnie siê je rozczesywa³o. U¿ywacie head shoulders na wypadanie w³osów dla kobiet lub mê¿czyzn i co pomaga ? warto go kupiæ? komu pomóg³, zastanawiam siê czy warto wydaæ kasê na niego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Przyczajenie
|
Hej!
Opowiem wam jaki ja mia³am problem. Problem wypadania w³osów oczywi¶cie spowodowany przez znieczulenie ogolne ktoremu zosta³am poddana na czas zabiegu w szpitalu. Równo 3 miesi±ce po zabiegu zauwa¿y³am co¶ okropnego- w³osy zaczê³y mi wylatywaæ. Ka¿de przeczesanie w³osów równa³o siê ich wyci±gniêciem. By³o przera¿aj±ce w jak ³atwy sposób ucieka³y mi z g³owy. Nie pomaga³o mi nic. Bra³am suplementy, wciera³am specyfiki, pryska³am. Skutki by³y mizerne. Wypada³y ca³y rok. Ponadto sta³y siê suche, zniszczone, a skóra g³owy przesta³a siê przet³uszczaæ. Wiele razy p³aka³am. Rozumiem gdy piszecie o tych w³osach... to przygnêbiaj±ce widzieæ jak lec±. Gdy my³am g³owê one jakby ¶cieka³y razem z wod±... okropne to by³o. Równiutki rok (od listopada 2009) w listopadzie 2010 przesta³y lecieæ. Przetrzyma³am najgorsze zachowujac d³ugo¶æ. Ca³y czas mam w³osy do ³opatek, choæ wielokrotnie podcinane dzisiaj widzê ¿e by³o warto. Nie s± super mocne, ale s± zdrowe, nie u¿ywam oczywiscie prostownic, lokówek, nie upinam ich, nei krêce ¿eby ich nie przemêczaæ. Nadal wypadaj± oczywi¶cie, ale normalnie. Podczas mycia pojedyncze, i przy rozczesywaniu na mokro kilka. To wszystko... Najgorsze ¿e narkoza tak dewastuje organizm. Oczywiscie oprocz ubytków na g³owie mia³am sporo innych infekcji bo organizm by³ mocno os³abiony. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Przyczajenie
|
Na wypadanie w³osów:
1. 3 ³y¿ki li¶ci pokrzywy 2. 3 ³y¿ki korzenia ³opianu 3. 3 ³y¿ki k³±cza tataraku 4. 3 ³y¿ki ziela skrzypu polnego Zagotowaæ po ostudzeniu p³ukaæ umyte w³osy. Polecam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 766
|
Dziewczyny, kupilam dwa srodki majace pomoc z walka przeciw wypadaniu wlosow. Jeden przez przypadek, w biedronce, a drugi juz w aptece. Zastanawiam sie, ktory jest lepszy oraz czy moge je laczyc.
Oto ich sklady: BioOgrody: Wit.C 250 Wyciag ze skrzypu polnego 50 Wyciag z pokrzywy 25 Wit.A 400 Wit.E 3 Wit.B1 0,7 Wit.B2 0,8 Wit.B6 1 Biotyna 75 Niacyna 3 Wodoroaspagarianinian cynku 3,6 B³onnik 110 SkrzypOptima: Wit. C 30 Wit.E 5 Wit B6 1 Wit. B12 0,5 Biotyna 75 Niacyna 9 Kwas pantoteowy 3 Ryboflawina 0,8 Tiamina 0,7 Cynk 7,5 Folacyna 1000
![]() |
#233 |
Przyczajenie
|
Mi pomog³a Biotyna i kosmetyki naturalne kupowane ze strony helfy.pl przedewszystkim Amla dodatkowo w³osy robi± siê bardzo grube i s± super l¶ni±ce
![]() Szampon i odzywka tylko ze sk³adników naturalnych z ZSK ze str zrobsobiekrem.pl Po takiej dawce witamin w³osy przestan± wypadaæ ![]() trzeba tylko od³o¿yc chemie z drogeri ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#234 |
Przyczajenie
|
Straszne wypadanie w³osów
Witam, mam okropny problem strasznie wypadaj± mi w³osy.
Mam 18 lat, nie farbujê w³osów, nie dzia³am tak¿e innymi zabiegami fryzjerskimi. Prostownicy u¿ywam bardzo rzadko. A od pewnego czasu (2 miesi±ce) w³osy zaczê³y mi okropnie wypadaæ, mia³am gêste i ¶redniej d³ugo¶ci, a teraz s± wyra¼nie przerzedzone, mam wra¿enie, ¿e nawet pojawi³y mi siê zakola, ale tutaj nie jestem do koñca pewna bo w³osy rozja¶nia³y mi w tych okolicach od s³oñca. Jednak dzi¶ po umyciu by³ totalny koszmar...ca³y zlew w³osów okropno¶æ, a¿ siê pop³aka³am ;((( stosujê: Wax, Belisse( tu pytanie czy mo¿na ³ykaæ 2 tabletki dziennie?), Zincas na koñcówki jedwab biosilk, u¿ywam tak¿e szamponów Joanna i leczniczy Stieprox ( mia³am problemy z ³ojotokowych zapaleniem skóry - jednak od d³u¿szego czasu brak oznak zapalenia, mimo to nadal stosujê) Bardzo proszê, wrêcz b³agam o pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 678
|
Dot.: Straszne wypadanie w³osów
Belissê mo¿na ³ykaæ raz dziennie.
Proponujê maseczkê na w³osy z jaja kurzego i rycyny, poczytaj o tym w google.
![]() |
![]() |
#236 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1 337
|
zrób podstawowe badania; morfologie, tarczyce(TSH), idz z tym do dermatologa
mo¿e mia³as ostatnio jakies stresy np matura? od stresu potrafia w³osy wypadac jak po chemii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Przyczajenie
|
stres? sama nie wiem...mo¿e tak trochê stresu jak ka¿dy
matura za rok a w³osy nadal lec±, siedzê spokojnie i tylko ¶ci±gam je z ubrañ ;( zrobiê badania mo¿e jakie¶ skuteczne tabletki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 278
|
Ja te¿ mam ten problem i wypróbowa³am ju¿ naprawdê wiele kosmetyków, suplementów i ró¿nych innych cudeniek, ale prawda jest taka, ¿e tylko dermatolog przepisze Ci co¶ odpowiedniego, czêsto jest to sprawa hormonów, stresu w³a¶nie (w moim przypadku zdecydowanie w g³ównej mierze to jest powodem mojego ³ysienia), nieodpowiedniej diety, a takze mo¿e to byæ AGA czyli sprawa genetyczna co ju¿ w ogóle ciê¿ko wyleczyæ.
Ale proponuje poszukaæ na forum bo jest ju¿ multum w±tków na ten temat! Nie za¶miecajmy!
![]() |
#239 |
Przyczajenie
|
Witam.
Mam 21 lat i od 1,5 miesi±ca przechodzê dramat. Codziennie wypada mi mnóstwo w³osów. Zaczynam mieæ prze¶wity. To jest po prostu jaka¶ masakra. My¶la³am ¿e to mo¿e byæ zwi±zane z przesileniem wiosennym ale przecie¿ ono ju¿ minê³o. Na pocz±tku roku przechodzi³am mega stres. Czy mo¿liwe jest ¿e mimo i¿ stresowa³am siê w styczniu to w³osy zaczê³y wypadaæ dopiero teraz? Co mam robiæ? za¿ywam witaminy, magnez... nic mi to nie daje. NIE CHCE BYÆ £YSA!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 542
|
W³osy maj± ró¿ne fazy wzrostu.
Byæ mo¿e du¿a ich czê¶æ wesz³a w fazê telogenu - czyli obumierania cebulki w³osa i wypadania. Ta faza mo¿e trwaæ do kilku tygodni. Zamiast ³ykaæ Belissê lepiej postawiæ po prostu na witaminê B. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:33.