|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc X
Tasiu
![]() ![]() ![]() Mysiu robimy wesele w remizie niedaleko domu,na ok70 osób (chyba że ktoś odmówi bo rodzina TŻta ma fochy ale o tym kiedyś w klubie bo za dużo osób podczytuje a nie raczy się odezwać),normalnie wiejskie wesele z grajkami i oczepinami ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- O ja pierdziu... mamy 13 gości na profilu,może się tak ktoś odezwie co? zapraszamy,nie gryziemy ![]()
#212 |
Zakorzenienie
|
Ruda, super. Jakbym teraz brala slub, to bralabym krotka kiecke i kolorowe, czerwone albo niebieskie buty.
My mielismy 80 osob na weselu. Z czego mojej rodziny i znajomych 25osob. Ja chcialam cos skromnego, tz chcial wesele z prawdziwego zdarzenia. Szukalismy kompromisow. Jakos sie udalo. U Was bedzie cudnie, i do tego jeszcze Kostus bedzie ![]()
#213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a klaps będzie chociaż :P ? haha..
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Wtajemniczenie
|
Ja jestem chyba jakas uwsteczniona, no nie lubie pisac na tablecie. Wieczorami tylko to mi zostaje, bo lap w drugim pokoju, targac mi sie nie chce. Zamienilismy z tz na pokoje, ze wzgledu na lozka, bo juz kilka razy zdarzylo mi sie przy przewrotce lekko przywalic Jasmina w pewna czesc tamtego lozka. Jeszcze troche i wracamy do wspolnego spania, ciekawe jak to bedzie.
Dobra, jade z koksem Mysiu, na duet dzasmin and me mozesz liczyc, poczekamy az wrocisz. Jestem na etapie odczopywania sie nosem, a jak wiesz doskonale to nie ta dziura. Moja kumpela brala slub w czarnej i czarnych kozaczkach, choc lubie tradycyjna biel to wygladala super. Iza, myslalam o jakims rodzinnym, czy moze dodatku mieszkaniowym. Ziajka, macie kondyche. Ile czasu werandowalas Kubulka? Tak sie zastanawiam czy ja bede moja werandowac, pogoda piekna, i w sumie co za roznica miedzy werandowaniem a krotkim spacerkiem. Kluska, windi jest jednorazowe? Wazne, ze juz kupki nie sa zielone. Swoja droga, to nawet nie wiedzialam ze tyle z tymi kupkami moze byc zachodu. Ruda, no ladnie narobilas. Tylko bigosu mi w tym wszystkim brakuje: ) wesele z poprawinami? Juz widze Kostella w gajerku ![]() Tasia, ale super parka bedzie. W sumie szybko lekarz powiedzial. U Coffee czuje chlopaczka. Magda, tz przyjedzie to ci bedzie klapsy sprzedawal ![]() Zastanawiam sie czy zabezpieczyc dom w jakies mleko. Nie wiem saszetke babilonu czy jakos tak. Jakby mi sie okazalo ze w nocy mam problem z pokarmem, to co ja wtedy podam...krowie ![]()
25.12.2012 - zaręczyny ![]() 18.06.13 II kreski - rośnij zdrowo Jaśminko ![]() 07.03.2014 wreszcie jesteś ![]() http://fajnamama.pl/suwaczki/w0e0032.png Edytowane przez agabiwro Czas edycji: 2014-02-18 o 22:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
Tasiu nie mogło być inaczej
![]() Ewciu cudna noc się szykuje ![]() Idę się kąpać bo mam dość. Tż gadał z mamą i zwrócił jej uwagę co do niedzieli. Że źle była mała nakarmiona i odbita i że potem miała kolki. No to: Teściowa oburzona, że ona pracuje w szpitalu i nie będziemy jej pouczać. Gadanie na mnie, że ja się czepiam i traktuję ją jak prostaczkę (nie prawda!!!) ![]() Potem zadzw teść do tżta żeby nie denerwował mamy i się pokłócili. ![]() Ja pierdzielę, jestem w centrum piątej już chyba wojny domowej a przecież nic złego nie zrobiłam ![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Magda ale Ciebie chyba nie pokazuje jako gościa tylko członka wątku? Chyba że na tym forum jest inaczej, na miau gosciem był ten kto się nie udzielał ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Agabi, windi to 10szt za 38zl. Kupki niestety są trochę zielone ale bez śluzu a to sluz jest wyznacznikiem alergii ponoć. .
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() Edytowane przez _Kluska_ Czas edycji: 2014-02-18 o 22:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#216 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#217 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratki za czas spaceru ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Też zwrocilam uwagę, że jakoś stadnie stają się swiniami ![]() Cytat:
Ten czop nosem mnie rozwalił ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() Edytowane przez _Kluska_ Czas edycji: 2014-02-18 o 23:41 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Wtajemniczenie
|
Chyba czuje sie wyspana. Mysle o praniu i sprzataniu, czas porobic generalki bo troche mi sie do zapuscil. Na sniadanie walne kluskowe grzanki z czosnkiem, i to mnie na amen zatrzyma w domu na caly dzien, takze rano wyskocze na szybkie zakupy. Zapomnialam powiedziec ze u gina mialam wysokie cisnienie i kazala mi mierzyc 4 razy dziennie. Ciekawe jak tam Basia u tesciowki.
#219 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Ja już gotowa jestem. Oczywiście dostałam telefon, żebym wpadła przed wyjazdem do pracy ![]() ![]() Wypije kawkę i się ponudzę to tej 9. Postaram się odezwać do Was ![]() ![]()
#220 | |||
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Wiktoria przeziebiona siedzi od poniedzialku w domu i dlatego nie mam czasu . Zaraz postaram sie nadrobic Tosia ![]() ![]() ![]() ![]()
https://www.suwaczki.com/tickers/zrz6sg18kwbn516c.png ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez b a r b a r a Czas edycji: 2014-02-19 o 08:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#222 | |||
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dodatku mieszkaniowego nie dostaniemy bo mamy za duże mieszkanie ![]() Cytat:
![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Coffee mój lekarz dostał złotego bociana za wyznaczenie płci dziecka. Tak wiec on juz w 12 tyg mówił ze nie urosło miedzy nogami nic. Ale pewne to będzie na następnej wizycie. I sie sprawdziło. Poza tym ma świetny sprzęt. Mysia udanej zabawy ![]() ![]() Kluska głupia małpa z tej teściowej. Przeciez te stare sposoby już dawno odeszły w nie pamięć. Czasy sie zmieniają. Co jej do tego. Twoje dziecko a nie jej. Swoje już wychowała. Basiu zdrówka dla córci. Teraz taka pogoda. Raz ciepło raz zimno. Aga a ty tam zdrowiej szybko. Bo zaraz na porodówke trzeba jechać a ty smarkata i pociągająca. |
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U tesciowej szkoda gadac . Chciala zebysmy zostali na noc ale ja jej muwie ze sie Wanessa nie wiem czy bedzie spala pewnie nie a ona do mnie ze poloze sie z Wanessa na luzku i bede z nia spala ( Wanessa przy cycu cala noc miala spac ) jak to powiedziala moja tesciowa to raz jak bedzie wissiala przy cycu to jej nie zaszkodzi ![]()
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
hej.
tasia brawo za dziewuszke! basiu chyba teraz taki chorowity czas. kluska ta twoja tesciowa to jakiś potwór!!!! nie wiem jakim cudem dotrwałam do rana, wieczorem zjadłam 2 kanapki z czosnkiem popiłma goraca herbata z sokiem malinowym,nagrzałąm soli na czoło i gardło,kapiel i do łóżka,niestety z zatkanym nosem i oddychaniem przez usta długo nie pospałąm,ok 1 nos sie odetkał i mogłam przez niego chociaz troche oddychac.ale za to gardło zaczeło strasznie bolec. siku co 1,5 godz,ból krocz i bioder okropny,miejsca na łóżku znlaezc nie mogłam.ale do 8.30 jakos dałam rade. rano znowu kanapki z czosnkiem,herbata z malina,sól na gardło, i wstawiłam zupe zeby pozniej lezec. a co mnie wczoraj wspaniałego spotkało,leze sobie,ogladam tv,mała szaleje w brzuszku wiec połozyłam sobie reke zeby ja lepiej czuc i poczułam albo kolanko,piętkę,albo łokiec, jakie to było fantastyczne uczucie!!!!szkoda ze nie widziałam ale poczułam ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- gaz mi sie skończył-super. nie dogotuje teraz zupy.czekam na tz. ide do łóżka:-(
Nasz ślub 28.01.2012 ![]() 27.04.2012-aniołek ![]() ![]() ![]() Lenka 11.03.2014 ![]() ![]() Hania 6.09.2016 ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png |
![]() ![]() |
![]() |
#226 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez CoffeeHeaven Czas edycji: 2014-02-19 o 09:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#227 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Wtajemniczenie
|
Coffee, a ja czuję u ciebie chłopaczka, no nie wiem czemu ale tak mi się jakoś w głowie tłucze.
Mysiu, udanej zabawy, mam nadzieję że plan stosunkowo zrealizowany. Będziemy tęsknić ![]() Iza, totalna popelina. Te 77 pln to niech sobie w tyłek wsadzą ![]() Tasia, no mojego lekarza z genetyka też muszę pochwalić, bo w 12 tc powiedział nam o Jaśminie, i ptak do dziś nie wyrósł. Pociągająca - heh to ja byłam zawsze ![]() właśnie robię grzanki Cioci Klusi, szybko zakupy zrobiłam, bo po ząbku czosnku na połówkę bułki, żebym tylko pawia nie puściła od swojego oddechu. Arletko, na katar mam wodę morską z rossmanna, 22pln ale dobrze czyści. Polecam ci, bo się zajedziesz od smarów. U mnie piętki wychodzą, tak myślę bo zawsze wysoko, to musi być element nóżki. Kluska, muszę kupić windi, jak tak ładnie odgazowuje, to się przyda na bank. No chyba nie ma dziecka bez kolek. O, Dominiś chyba nie ma ![]() Basiu, te teściowe to do jednego wora trzeba wsadzić, i wysłać w kosmos... zapomniałam co jeszcze miałam napisać. W każdym razie, znowu chce mi się żyć. Siły wróciły, no jest tak fajnie jak w II trymestrze. Boli mnie trochę spojenie łonowe, ale jak to mówią, przynajmniej wiem że żyje. Wieczorami, wiadomo, prawie trup na miejscu, ale w dzień nie mam co narzekać. Biorę się za dom, bo aż mi głupio.
#229 |
Zakorzenienie
|
mam wode morska ale cos słabo działa.
Nasz ślub 28.01.2012 ![]() 27.04.2012-aniołek ![]() ![]() ![]() Lenka 11.03.2014 ![]() ![]() Hania 6.09.2016 ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Wtajemniczenie
|
Kluska
![]() ![]() ![]() Agabi to chyba dopadł Cię przypływ energii na końcówce czyli nie znasz dnia ani godziny ![]() Arletka teraz ty się kuruj Tasia dziewczynka ![]() Coffee a Ty co byś wolała, chłopca czy dziewczynkę, to może za dwa tygodnie poznasz lokatora. Aż mi się stęskniło za tymi wizytami co 2 tygodnie u gina ![]() Iza pomoc dla rodziny w naszym kraju jest żenująca Mysia udanego wyjazdu, a tż nie zazdrosny ? ![]() Basiu zdrówka dla dziewczynek, oby tylko Wania nie zaraziła się Gianna gdzie jesteś ? melduj się nam bo stresujesz ![]() Siedzę dziś w domu, bo przewiało mi zatoki i coś mnie rozkłada. Mam za swoje lansowanie się na spacerze bez czapki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja dzis noc spokojn nic sie nie dzialo tylko siku co 1h ale to juz standard.Od 6,30 do 9,30 skurcze co 7min dolem ja pierdziele tak bolalo jak nigdy ale co i tak przeszlo ![]() Wczoraj wieczorem sobie pobeczalam jakos tak mi sie wszystko skumulowalo ze nie moglam sie powstrzymac ![]() Wieczorem tez dzwoni do tz'ta mamunia.Ja jestem w kuchni ale slysze jak mowi "no bo ona najmadrezjsza na swiecie nie da sobie nic powiedziec a bylo posluchac jak Asia mowila ze ma jechac" a potem jeszcze "tak ona przerazona a co my mamy powiedziec ona ma matke przy sobie a my mozemy liczyc tylko na siebie,w jej wieku w ogole nie powinna byc w ciazy" ![]() Aga o etap energii Ci sie zalaczyl ![]() ![]() Arletko to z noga jest cudowne ![]() ![]() ![]() Kluska o matko co za baba ![]() Mysiu to udanego wypadu ![]() Tasia gratulacje ![]() ![]() ![]() Basiu kolejna kochajaca tesciowa ja piernicze dziewczyny musimy byc twarde i nie dac wejsc sobie na glowe ![]() ![]() Coffee to na nastepnym usg pewno i wy juz bedziecie wiedziec czy tam wyrosl jakis sisiorek czy ziarenko kawy ![]() Ziajka o matko jak spacer dlugi,szok! a maly spi Ci na dworzu ?nie marudzi? Iza wiesz co te zasilki wszystkie u nas to jest smiech na sali,szkoda mowic po prostu,taka pomoc od panstwa ![]() Musze sie zczolgac do sklepu bo nie mam pomyslu na obiad dzisiaj ![]() Na 17,20 mamy wizyte. |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Wtajemniczenie
|
Gianna, no brawa dla tż'ta. Wreszcie, ktoś im tam dowalił do pieca. Dużo spaceruj, to ponoć przyspiesza.
Arletka, musisz często pryskać i za chwilę smarkać. U mnie działa, ale mam niesmak po leczniczym śniadanku ![]() Ziajka, coś ty, u mnie to chwilówka. Pewnie jutro znowu znudzona będę życiem. Ja też chodzę bez czapki, ale choć kaptur zakładam :P
#233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety zasiłki to śmiech na sali ![]() ![]() A co do rodzinnego te 77 zł to jest kpina,a poza tym i tak się nie łapiemy bo wg państwa 2500 na 3 osoby to dość ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kluska ja pie***ole no niech sie odstosunkuje od Was kolejna dobra babcia sie znalazla. To jest Twoje dziecko i Ty jak chcesz to i nawet gole powienno lezec a ona powinna jape zaszyc sobie ( pracuje w szpitalu to umie ![]()
![]() |
#235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ktos kto zabil,zgwlacil i nie wiadomo co jeszcze siedzi w wiezieniu w warunakach lepszych niz zyja normlani ludzie i jeszcze moze zarobic pracujac,a to wszytsko za nasze podatki.A po 10-15latach wyjdzie to jeszcze ochrone dostanie i mieszkania ktore normalny czlowiek splacac musi przez 30lat! Szlag trafia mnie czasem za takie cos!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
a nie pisalam Wam ale wczoraj mnialam neonatologa z Wanessa i tak sobie pogadalam i juz wszystko wiem .
usg kontrolne za 2 miesiace u Wanessy z tymi torbielkami Wanessie juz zarosło ciemiaczko a ze stwierdzila ze troszke za wczesnie to kazala zrobic badania a skoro mamy juz jedno badanie to z jednej probki robimy tez MORFOLOGIE , WITAMINE D( ze wzgledu na ciemiaczko ), TSH, FT4 , FT3 ( te ostatnie ze wzgledu na ta moja tarczyce ) bo stwierdzila po co mamy za 2 tygodnie znowu ja kluc . ja juz zrobilam tsh jeszcze cos klusia mowila ze mam zrobic (lekarka mi powiedziala ze powinnam sobie zrobic ft4 i ft3) kluska o tych badaniach mowilas ze powinnam sobie zrobic czy jeszcze o innych ?
#237 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
k***a znowu zaczal wiercic ten moj sasiad kochany za sciana . Akurat jak mala ululalam . cale szczescie ze nie obudzila sie bo tym razem bym do niego poszla i mu cos powiedziala
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
To jest chore
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- To jest chore ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja się cieszę, że nie czuję płci, najważniejsze żeby było zdrowe, za dwa tygodnie wszystko się wyjaśni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.