|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Podróżniczka
|
Dot.: Wiosna idzie, bocian za nią, każda z nas tu będzie mamą - część IV.
Czekam 7 dni aż mi przejdzie. Zaczęło się od soboty, wiec jak coś to w pon. do lekarza.
Brilliant - z tym naszym NFZem to szkoda gadać. Ważne, że Mania ma sie dobrze, bo jej zdrówko najważniejsze. No i to chyba dobrze, że już będzie miała ściągniętą szynę ? O mojej koleżance napisze w k, ale nie są to dobre wiadomości, niestety... Natalka - fajnie, że udalo Wam sie znaleźć opiekę nad psiakiem. U nas na szczęście nei ma problemów bo Dyziek ląduje albo u rodziców albo u teściów, o tyle komfortowa sytuacja. Powiedz gince o plamieniach, to jeszcze Cię uspokoi, na pewno będzie dobrze. Na którą masz wizytę ? ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Wiecie teraz sobie dopiero zaczęłam zdawać sprawę, że do pierwotnej daty porodu jeszcze 6 tyg. tylko zostało ?
|
|
|
|
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie niestety nie ma możliwości oddania jej do rodziców bo po 1 nie gadamy a po 2 oni mają tego glupiego psa ktory pogryzł mocno mojego wiec powiedziałam że nigdy wiecej mój pies nie postawi łapy w ich domu póki maja tego killera! a tesciowa w polsce… mam tu kuzynke jeszcze ale ona lada chwila bedzie rodziła poza tym ma półtora roczną córke która łazi za moim psem i szarpie i boje sie ze mogłaby ją dziabnac lekko a moja kuzynka zrobiła by z tego wielkie halo… znajomi akurat sie przeprowadzają i malowanie całej chaty także nie ma wielkiego wyboru No teraz jest czysto wiec kciuki żeby tak zostało a wizyte mam na 15tą(16 u Was) Kurde jak to prędko zleciało jestem w szoku! dopiero pisalaś o dwóch kreskach!!! a już prawie idziesz do porodu! U mnie dzis 10t4d w niedziela zaczynamy 12tc
|
|
|
#213 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
linka: chcę przestać myśleć o staraniach i nie liczyć dni. tzn. będziemy się starali wiadomo nie możemy tego zmarnować, ale bez ciśnienia większego... kinga: zazdroszczę wakacji ![]() ewcik: to super, że do dobrego lekarza trafiłaś . mam nadzieję, że dowiesz się czegoś konkretnego magdzia:życzę zdrówka ![]() ula: i jak się dzisiaj czujecie? nattalya: napisz jak po wizycie ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- lila: trzymam za Was kciuki
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
już jestem w domku po wizycie
Wszystko okej Ginka zmacała mi brzuch włożyła paluchy w pipkę i powiedziała że szyjka wysoko zamknięta że to plamienie nie jest od dziecka, z dzieckiem wszystko okej Mogło mi jakieś naczynko pęknąć i stąd to wszystko, mam więcej odpoczywać "Take it easy" i zwiększyła mi progesteron na okres wyjazdu do polski także jestem już spokojna we wtorek idziemy na usg w polsce to już całkiem będę spokojna jak zobaczymy dzidziolka!! och powiem Wam że najadłam się strachu! mój tż't też . . . dziewczyneczka troszke luzu Wam na pewno pomoże ![]()
|
|
#215 |
|
Wtajemniczenie
|
natalya: cieszę się , że wszystko w porządku
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Wróciłam do domu.. Dzisiaj stwierdzili, że mały przyrasta w swoim tempie, wolno, ale jednak .... waży zaledwie 2200 g ... Mam skierowanie do szpitala na początek kwietnia, chyba że wcześniej będzie coś się działo, to taka przepustka warunkowa, na początku tygodnia mam stawić się na usg znowu... Mam zamiar odpoczywać, chociaż nie wiem co z tego wyjdzie ![]() Więc póki co NATANEK w brzuszku
|
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz planowane cc czy sn?
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#218 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam dalej kciuki |
||
|
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
)
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Tż tak zapuścił dom, że szok Zaczęłam trochę sprzątać, ale siły nie mam , więc teraz leżę![]() Nie mam planowanego cc, wszystko się okaże jak wrócę do szpitala.. Mi już wszystko jedno, chcę żeby mały był już z nami
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już niedaleko Zobaczysz syneczka i się zakochasz Wszystko już gotowe macie?
|
|
|
#222 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mały będzie z Wami już niedługo ![]() magdzia - no tak ten czas leci, dopiero co w test nie wierzyłaś a to już tuż tuż ![]() My dziś mamy spacerek za sobą a Marysiowa marchewka powoli dochodzi natalka - miałam pisać a zapomniałam :P Odnośnie pani dr: ja się nie dziwię że nie pojedziecie do niej. Zbyt dużo kasy za wizytę a może i by Was potraktowała że nie bylibyście na prawdę zadowoleni. Fajnie, ze znaleźliście inną panią dr i mam nadzieję, że wszystkiego się od niej dowiesz
|
|
|
|
|
|
#223 |
|
Rozeznanie
|
Część Dziewczyny, zmęczona dzisiaj jestem i nie mam weny. Jutro się odezwę
|
|
|
|
|
#224 |
|
Wtajemniczenie
|
Ehh my dziś ważyliśmy Marysię i stoi w miejscu
Czytam że jest to możliwe przez większy ruch i chęć poznawania świata i mam nadzieję, że to szybko minie Przecież tak ładnie szła w górę że chyba jakby było coś nie tak to na tym mleku nie byłoby skutku? Halooooo, gdzie wszystkie jesteście?? Takie pustki tu od weekendu... |
|
|
|
|
#225 | |
|
Zadomowienie
|
Akurat pogoda dopisała
Cytat:
Natalka to miałam stresa z tym plamieniem - też tak miałam z córcią ale wszystko było ok. Odebrałam wyniki prolaktyny jest 10,77 czyli super. Dzisiaj dostałam skierowanie na usg piersi bo od okresu nie przestały mnie boleć i ten mlekotok który nie jest spowodowany wysoką prolaktyną to w takim razie czym ![]() pielęgniarka podała mi 3 przykładowe przychodnie które robią usg piersi - ja tam dzwonię a oni mi mówią że z naszym lekarzem nie mają podpisanej umowy i mogę zrobić te usg prywatnie, ☠☠☠☠a mać, masakra jakaś. Musze zapłacić 70 zł mimo że od 10 lat płacę składki i mam skierowanie, chory system No ale idę w pn na to usg i mam mega stracha.
|
|
|
|
#226 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Faktycznie tu cicho ostatnio. . . Cytat:
Jak w ogóle Londyn się podobał? Primark zaliczony? Hm.. dziwny masz ten mlekotok, mam nadzieje że po tym usg piersi cos sie dowiesz. .. jeszcze dzis i jutro i w poniedziałek lecimy
|
|
|
#227 |
|
Wtajemniczenie
|
Pochorowałam się. Od czwartku leżę i umieram.
|
|
#228 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja całą ciążę musiałam chodzić prywatnie do gina bo na nfz nie miał już miejsc :/ Tak to już jest, że za coś niestety trzeba płacić...natalka - no poczekamy, zobaczymy co z tą wagą
|
|
|
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
U mnie leniwy dzień, prawie cały czas leżę, bo nie czuję się najlepiej, brzuch mi cały czas twardnieje... strasznie martwię się o małego, bo naczytałam się o tej hipotrofii... W ogóle przez te 2 tyg Tż tak zapuścił kuchnię i łazienkę, że szok.. wczoraj tylko lodówkę sprawdziłam - połowa rzeczy zepsutych... ze stołu zebrałam całą torbę starego pieczywa.. masakra myślałam, że lepiej sobie radził..... Dzisiaj pomogłam mu z obiadem, pieczemy kurczaka na 2 dni, bo nie mam siły na gotowanie... byłam chwilę na dworze, ale nie czułam się najlepiej... słabo mi było i jakoś ciężko.. Do terminu 20 dni, ale chciałabym wcześniej ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Prawie wszystko na początek kupione, resztę po porodzie.. Miałam zamówić wózek, ale jak byłam w szpitalu, to rodzina przywiozła wózek od kuzynki, a ja chciałam nowy Jest w bardzo dobrym stanie, gondola spacerówka i nosidełko... ale nie lubię takich niespodziewanych prezentów... Teraz to nie wypada kupować chyba... skoro dali, a mogli sprzedać i zarobić na nim... Przywieźli też stolik do przewijania i przewijak... więc właściwie teraz mam już wszystko...
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#230 |
|
Rozeznanie
|
Cześć, zaliczyliśmy dzisiaj zakupy i trochę posiedzieliśmy u teściowej w ogrodzie, więc wit. D zaliczona
![]() Lila ja bym chyba tak nie mogła leżeć gdybym widziała bałagan dookoła, ale robisz to dla większego dobra więc musisz dać radę Brilliant trzymam kciuki żeby Marysia ruszyła z wagą. Ewcik szkoda że nie robiłaś prolaktyny z obciążeniem, czasem ta normalna wychodzi dobrze a po obciążeniu źle. Dowiedzieliśmy się dzisiaj o ciąży znajomej, trochę mnie ukłuło, ale generalnie ok., natomiast Tż chyba trochę gorzej to przyjął
|
|
|
|
|
#231 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja się ostatnio dowiedziałam o ciąży w rodzinie, taka babka koło 40 będzie miała 5 dziecko a ja drugiego mieć nie mogę. W pn mam usg piersi - boję się strasznie, trzymajcie kciuki dziewczynki
|
|
|
|
#232 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz, wydaje mi się, że rodzina powinna zapytać czy chcesz taki wózek. Ale też myślę, że nie musisz go przyjmować. Mi też pewnie byłoby sprawiać komuś przykrość, ale przecież nie musisz nim jeździć bo np. Ci się nie podoba a po 2 może dla drugiego dzieciątka chciałabyś wózek po Natanku? To jest Twoje dzieciątko a jak byś wytłumaczyła rodzinie co i jak to myślę, że by się nie pogniewali ![]() Cytat:
Cytat:
Dobrze, ze szybko wybrałaś się na badanie to nie będziesz się długo denerwować i martwic ![]() My dziś cały dzień same w domu Do tego pogoda że nie wiadomo czy na spacer pójdziemy No ale odnoszę wrażenie, ze Marysia ciut cięższa
|
|||
|
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
Właściwie nie znane są powody hipotrofii, tzn może być ich wiele, ale nie wiadomo jaki czynnik zaważył u nas.. W większości przypadków małe dzieciaczki później rozwijają się dobrze, ale muszą być pod stałą kontrolą neonatologa.. Ja muszę wierzyć, że jednak będzie dobrze...
|
|
#234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My też już nigdy się nie dowiemy dlaczego nasza marysia...Nie trać wiary w Natanka, bo jak Marysia może utrzeć nosa przemądrzałym lekarzom
|
|
|
|
|
|
#235 |
|
Zadomowienie
|
Witam się przy kawusi w ten meeega okropny deszczowy dzień.
U mnie 12 dc a że pogoda nie sprzyja spacerkom itp to nic tylko zostać w łóżeczku i robić dzieci żeby tylko czas i chęci były...Lila uważaj na was jak najwięcej i nie przejmuj się bałaganem, wasze zdrówko jest najważniejsze a jak pojedziesz rodzić to facet pewnie stanie na uszach żebyście wrócili ze szpitala do lśniącego domu A tą prolaktynę to można badać w dowolnym dc? |
|
|
|
|
#236 |
|
Zadomowienie
|
Heja
U nas już lepiej ze zdrówkiem, ale dopiero dzisiaj odespałam.... Zosia nadal warzywek nie je, pić nie chce, jutro idziemy do pediatry. Teraz wybieramy fotelik do samochodu i spacerówkę, ciekawe kto za to wszystko zapłaci ![]() ewcik mi też ta zwykła prolaktyna wyszła ok, nieprawidłowości się pokazują często dopiero po tym badaniu po obciążeniu... jak badanie usg??
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski pisze tylko zeby dać wam znać ze dzisiaj wylatujemy do Polski także nie bede u zaglądała często ale dam wam znać po usg jutrzejszym
)
|
|
#238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#239 | |
|
Zadomowienie
|
z tego co czytałam to tak
Cytat:
a usg w porządku, dr stwierdziła że piersi wyglądają jak przed @ a nie jak w połowie cyklu. Także coś mi się poprzestawiało z hormonami.
|
|
|
|
#240 |
|
Rozeznanie
|
Ewcik ja bym jednak zrobiła prolaktynę z obciążeniem na twoim miejscu.
Wróciłam właśnie od mojej ginki. Co do cytologii to powiedziała że ona tu nic złego nie widzi i leków żadnych by nie dawała. Tylko dostałam globulki dopochwowe bo mam żółtą wydzielinę :/ I dała mi skierowanie do szpitala na HSG, popatrzyła na wyniki i stwierdziła, że ona w naszym przypadku widzi szansę w inseminacji... Nie wiem już sama, muszę się przespać z tą myślą. Poza tym trochę się boję hsg, ech dała mi tylko do myślenia. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:29.

Czytam że jest to możliwe przez większy ruch i chęć poznawania świata i mam nadzieję, że to szybko minie
Przecież tak ładnie szła w górę że chyba jakby było coś nie tak to na tym mleku nie byłoby skutku? 
Jest w bardzo dobrym stanie, gondola spacerówka i nosidełko... ale nie lubię takich niespodziewanych prezentów... 

żeby tylko czas i chęci były...