|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koszula męska
Bardzo fajne są koszule w Zarze
|
|
#212 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo fajne koszule można kupić w sklepie TK-Maxx. Wiem, bo mój chłopak kupił tam dość wyróżniającą się ale zarazem elegancką koszulę, dobrej marki i w przystępnej cenie. On też dużą wagę przykłada do tego, żeby koszula była szykowna z nutką oryginalności
|
|
|
|
|
#213 |
|
Przyczajenie
|
Porozmawiajmy trochę o koszulach. Są świetne, ponieważ ubrane podkreślają atuty, elegancję jednostki oraz ciekawie wyglądają. Można łatwo odróżnić poważną osobę od typowego dresa. Ta koszula bardzo mnie się spodobała http://www.zara.com/pl/pl/m%C4%99%C5...1p1328630.html. Jeżeli chodzi o TK-Max to nie dałem rady na ich stronie znaleźć koszul do podglądu.
Mam tylko 18 lat, a muszę poważnie wyglądać. Niestety noszę okulary, a operację na oczy mogę zrobić dopiero za 3 lata. Macie, dziewczyny jakieś rady a pro po okularów? Jakie kupić, żeby nie czuć ich jako zbędny element, wręcz coś co mnie ogranicza? Noszę je od dziecka i nigdy tego nie lubiłem, okulary mi nie pasują. Proszę o opinie, wypowiedzcie się, jak z małolata zrobić poważną osobę, potrzebuję mocnej dawki pewności siebie, to pozwoli mi pójść o krok dalej, i będę Wam wdzięczny. I tutaj mały cytat dla każdego kto boi się zmian ![]() "Zmiany są bolesne i mają swoją cenę. Nie ważne jaka jest ta cena, nie wolno nam się ugiąć" Piszę o tym, bo ostatnio dużo przechodzę, a ten cytat mocno mi pomaga, dlatego dzielę się nim z Wami. Pozdrawiam, liczę na opinie. Edytowane przez meagustagucio Czas edycji: 2013-11-08 o 19:21 |
|
|
|
|
#214 |
|
Przyczajenie
|
Rozmawiałam z chłopakiem apropo koszul i okularów. Jeżeli chodzi o TK-Maxx jest to duży outlet. Trafiają tam ciuchy z różnych kolekcji bardzo znanych marek. Niestety żeby sprawdzić co ciekawego mają najlepiej wybrać się tam osobiście..
Koszule-mój TŻ uważa, że najlepiej prezentują się taliowane, białe, a jeszcze bardziej błękitne, z tym że jeśli chodzi o te drugie to musi to być, cytuję 'odpowiedni błękit'. Nie dowiedziałam się jaki, ciężko mi zrozumieć, ale wspomniałam wcześniej, że on ma na ten temat dużo wiedzy. Koszula MUSI mieć ZAWSZE długi rękaw! I nawet w upał, kiedy krew mnie zalewa, że jest za gorąco i proszę żeby zrobił wyjątek to słyszę tylko od niego "Musi być z długim rękawem, bo tak jest elegancko, a poza tym krótki rękaw i krawat to kiepskie połączenie". Sam przyznał, że to 'zboczenie'. Ważne jest unikanie łączenia wzorków, np. koszula w paski i krawat w kratę, no ale to jest chyba dość oczywiste dla każdej osoby która posiada lustro Krawat powinien być ciemniejszy od koszuli. Mankiety. To kolejne co według mojego TŻ MUSI zawierać koszula. Do marynarki powinny obowiązkowo wystawać, jakieś półtorej cm. Na bardziej oficjalne wyjścia możesz zafundować sobie spinki do mankietów. Można znaleźć naprawdę eleganckie. Jeśli masz taką pracę, gdzie ubierasz się zawsze w koszulę i garnitur, bądź samą koszulę to świetną wizytówką jest zegarek. Prosty i bez tandety. Oczywiście nie jest to jakiś wymóg, przekazuję tylko nasze wspólne spostrzeżenia. Zawsze czyste buty, to również świadczy dobrze o tobie Okulary-one dodają wieku. Jeżeli szukasz pomysłu na okulary, albo chcesz się dowartościować to polecam kanał na yt lekkostronniczy. Są świetni, a Karol zabójczo wyglądaja w okularach, ma już drugą parę i póki co obydwie były naprawdę super :-D Innym rozwiązaniem są soczewki, ale osobiście uważam, że koszula + okulary to mega połączenie i żałuję, że mój TŻ nie nosi oksów.. W tej kwestii to chyba tyle. Życzymy powodzenia!
Edytowane przez olciaku Czas edycji: 2013-11-08 o 22:37 |
|
|
|
|
#215 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
W kwestii koszul, to na prawdę dużo ciekawych informacji podałaś. Zegarek rzeczywiście może być podkreśleniem elegancji, muszę się zastanowić, czy kupić sobie ładnie wyglądającą podróbę czy odłożyć na coś lepszego ![]() Na pewno zapamiętam o długich rękawach w koszuli, utkwiło mi to już w pamięci. A co powiesz o koszuli do jakiej podałem link komentarz wcześniej? Wróćmy jeszcze do okularów, o ile możemy. Mam straszną traumę nosząc je. Szczerze nie sądzę aby dodawały wieku, a są tylko zbędnym ciężarem. Może odpowiedni dobór okularów spowoduje oswojenie się z nimi. Dzięki bardzo, jeżeli chodzi o koszule to wyczerpująco w teorii, a może jakieś przykłady ? Porozmawiajmy jeszcze o okularach, może jakieś rady. Odezwijcie się inne kobietki z wizaz.pl, co tak mało Was?
|
|
|
|
|
|
#216 |
|
Przyczajenie
|
Jeżeli chodzi o okulary to jest to naprawdę bardzo osobista sprawa. Dopasowujesz je przecież do swojej twarzy. Nikt tego za ciebie nie zrobi. Fajne są okulary Lacoste, tyle mogę powiedzieć. Sama okularów nie noszę, więc na niewiele się przydam.
Koszula którą wysłałeś.. No cóż.. Dorosłość oznacza klasykę i elegancję, a przede wszystkim prostotę. I może odrobinę oryginalności, ale w tej koszuli moim zdaniem oryginalności jest za dużo. Jest dobra na co dzień, albo na imprezę. Bez obrazy. Nie nadaje się do poważnej pracy.. Chłopak podesłał mi parę ciekawych koszul: http://static2.iwoman.pl/i/galeria/232/27/361704.jpg http://jego-styl.pl/wp-content/uploa...7919417407.jpg http://csimg.webkupiec.pl/srv/PL/290...a-w-kratka.jpg I jeszcze słówko od mojego TŻ - "Jeśli kiedyś w gorący dzień pomyślisz 'Ubiorę koszulę z krótkim rękawem', to pamiętaj, że jeśli masz koszulę z długim rękawem z dobrego materiału, to w zasadzie nie ma żadnej różnicy"
Edytowane przez olciaku Czas edycji: 2013-11-09 o 19:56 |
|
|
|
|
#217 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedzi, bardzo mi się przydały. Na pewno będę zakładał kolejne tematy na wizaz.pl, ciekawa strona
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
vistula tam znajdziesz eleganckie koszule
|
|
#219 |
|
Przyczajenie
|
Pomocy! :) Jakie imprezowo-zimowe buty dla chłopaka?
Cześć dziewczyny!
Potrzebuję waszej pomocy! Otóż zaczęła się zima, a mój luby potrzebuje buty i na uczelnie i na imprezę. Chciałabym mu jakieś kupić, a właściwie kupię mu na pewno mnie więcej taki design: http://files.students.ch/uploads/a/2...ien_2012_8.jpg Zapytałam moje koleżanki czy pozwoliłyby ubrać swoim chłopakom takie buty do klubu i odpowiedziały mi jednogłośnie, że: "facet wygląda w nich ładnie, ale wydaje im się, że z takimi butami cały wieczór musiałby przesiedzieć przy barze, gdyż ciężko pobujać się w takim obuwiu". Zgadzacie się z nimi? Jeśli tak, to proszę polećcie mi jakieś buty nazwijmy to "zimowo-klubowe" dla mojego chłopca. Pozdrawiam Edit1 Co powiecie na ten model? http://www.zara.com/pl/pl/m%C4%99%C5...9p1433550.html Edytowane przez Cassalia Czas edycji: 2013-12-02 o 22:10 |
|
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomocy! :)
Wg. mnie Twoje koleżanki mają rację
|
|
#221 |
|
Konto usunięte
|
A ja raczej nie kupowalabym butów w których jest aż takie ryzyko odmrozenia stop, zwłaszcza, ze to Zara, czyli cienka podeszwa i jeszcze cieńszy materiał nawierzchniowy. No chyba, ze facet wszędzie podjeżdża samochjodem i do przejścia ma max 10 metrow
|
|
|
|
|
#222 |
|
Przyczajenie
|
Te z Zary miały spełniać rolę tych imprezowych.
|
|
|
|
|
#223 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#224 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#225 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A Lesta to jedne z najwygodniejszych butow, dobrze trzymają kostkę, latwo się czyszczą i są ciepłe. Na zimę jak znalazł Edytowane przez 201605090958 Czas edycji: 2013-12-02 o 23:11 |
|
|
|
|
|
#226 |
|
Zadomowienie
|
NA pewno nie moga byc ocieplane mocno, bo sie w nich ugotuje
|
|
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomocy! :) Jakie imprezowo-zimowe buty dla chłopaka?
Pierwsze na codzień, drugie na imprezę.
Cięzko w wysokich butach siedzieć w gorącym klubie czy knajpie. |
|
|
|
|
#228 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pomocy! :) Jakie imprezowo-zimowe buty dla chłopaka?
Pierwsze są bardzo fajne ale faktycznie na imprezę średnio
|
|
#229 |
|
Przyczajenie
|
Moda męska - ogólnie
Cześć.
Właściwie nie wiem od czego zacząć, a chciałbym dowiedzieć się czegoś o modzie męskiej z perspektywy kobiecej. Są jakieś klasyczne zestawy, które jednoznacznie mówią że facet dba o wygląd? Czy są również takie które według Was są przekombinowane (w moim odczuciu kolorowe spodnie nad kostki)? Czy ciuchy rzeczywiście określają co prezentuje ze sobą człowiek? Parę lat temu nie przywiązywałem uwagi do garderoby, z czasem to się zmieniło i stałem się bardzo, bardzo wybredny Jakie elementy sprawiają że facet według Was wyróżnia się na tle innych? Czy nie zwracacie na to uwagi? W pytaniach chaos bo takie podejście mam do tego tematu.
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda męska - ogólnie
Ja u mężczyzn uwielbiam klasykę. Garnitur działa na mnie jak magnes
Jednak zdaję sobie sprawę, że mało który mężczyzna lubi na codzień w nich chodzić, więc w moich oczach dzinsy, koszula i dobrze skrojona marynarka to najlepszy wybór. Zwracam uwagę również na buty oraz (niemodowo) paznokcie - bo zadbane dobrze świadczą o mężczyźnie. Oczywiście każdy ciekawy, oryginalny ubiór może zwrócić moja uwagę (pomińmy spodnie obcisłe jak legginsy i takie tam ), ale gdyby mój TŻ nosił się elegancko i klasycznie byłabym w siódmym niebie
|
|
#231 |
|
Zadomowienie
|
Myślę, że ciężko powiedzieć konkretnie co tak naprawdę podoba się kobietą w stylu ubierania mężczyzn. Jest to sprawa indywidualna, kwestia gustu
Dla jednych coś jest mega dopasowane a dla innych kiczowate Co do tego czy ciuchy określają osobowość danej osoby to z tym zgadzam się w 100% bo chodzimy w tym w czym czujemy się najbardziej komfortowo, (bynajmniej tak powinno być :P ) tak na koniec mogę polecić ci jeden z najlepszych blogów dotyczących mody męskiej Może tam odnajdziesz odpowiedzi na swoje pytania lub czymś się zainspirujesz http://vaniitas.blogspot.com/
|
|
|
#232 |
|
Przyczajenie
|
Najłatwiej chyba będzie gdy określicie co Was odpycha.
Słyszałem że bluzy z kapturem to totalna porażka. No i chyba ładniej wygląda gdy ciuchy przylegają do ciała i tutaj bez powiększenia masy mięśniowej nie obejdzie się.
|
|
#233 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Męskie blogi
http://featchmen.blogspot.com/
co prawda, świeżutki blog ale teksty są pisane w genialny sposób
|
|
#234 |
|
Przyczajenie
|
Męskie buty, męska moda
Hej dziewczyny.
Mam pytanko, wiadomo - każdy element garderoby dobieramy do sylwetki, karnacji, koloru włosów, do innych ubrań.. chciałbym zapytać jak to jest z butami? Kupując buty - na co powinienem zwrócić uwagę? Tutaj na sylwetkę chyba nie ma co patrzeć, ew. może stan łydek. ;D Pomóżcie.
|
|
|
|
|
#235 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Buty
To chyba zależy na jaką okazję te buty
|
|
|
#236 |
|
Przyczajenie
|
Na co dzień.
|
|
|
|
|
#237 |
|
Zadomowienie
|
przede wszystkim mają być wygodne-skoro na codzień
ja buty noszę na obcasie mniej wiecej 8cm i mam podstawowe kolory: czarny, nude, czerwone. a na inne okazje trzymam moje różnokolorowe trampki zawsze mam białe, ładniej wyglądają
|
|
#238 |
|
Przyczajenie
|
No na obcasie nie włożę ze względu na płeć.
Może inaczej. Podpowiedzcie mi jakie powinny znaleźć się buty w męskiej szafie? Jestem otwarty na Wasze pomysły, sugestie. Lubię się dobrze ubrać, więc wszystkie opinie mi się przydadzą. Mam 18 lat, więc zbyt "dorosłe" buty bym odrzucił.
|
|
|
|
|
#239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w męskiej szafie muszą znależć się: -mokasyny! podstawa! do garnituru-wiadomo -eleganckie mokasyny do jeansów i marynarki -sportowe muszą być ile wlezie -zwykłaki- czyli codzienniaki najlepiej dobierać do okazji, komponuj stroje. Jak kobieta tylko ze jak facet ![]() mój mąż przyszły ma mnie,dzięki temu nie popada w ubraniowe gafy, chociaz sam tez ma niezły gust. wie ze wszytsko musi być kolorystycznie zgrane. najlepiej facetowi dobierać do odzieży wierzchniej, do bluzy, do kurtki, do marynarki, do pulowera itd najlepiej tez jak wsyztsko jest w jednym tonie, czyli jeśli czarna marynarka to nie trampki z pomarańczowymi sznurówkami. PAMIETAJ BUTY ZAWSZE MUSZĄ BYĆ CZYSTE!!!!!!!!! kobiety zwracaja na to uwage jakies konkrety musisz podac, bo ogólnie to kazdy moze gadac
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli lubisz styl sportowy pomieszany z eleganckim to proponuję kupic buty firmy New Balance
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:43.

Krawat powinien być ciemniejszy od koszuli. 

), ale gdyby mój TŻ nosił się elegancko i klasycznie byłabym w siódmym niebie