|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasza cała gromadka kończy właśnie 4 latka * III-IV.2010r.
Sara - gratuluje chłopczyka. Co prawda trochę szkoda tych wszystkich pięknych ubranek dla dziewczynki które juz macie.
![]() U mnie sprawdza sie ze drugie gorsze od pierwszego. Co prawda do 2 roku życia to Nataszek był slodziak. A teraz dopiero potworek sie z niej zrobił. Od tygodnia mamy problem z Nataszki usypianiem. Nie wiemy co jej sie stało. Wcześniej odkladalismy do łóżeczka, buzi i pa, pa. A teraz jest wrzask, płacz, histeria a na koniec wymuszonym paw. Rano pojechaliśmy pooglądać rowerki. Chcemy Oliwce kupic 16". Oczywiście wybrała sobie najdroższy za 800zl. Na razie nie kupiliśmy. Dołączam do cierpiących na SKS. Tak mnie plecy napierdzielaja ze ledwo chodzę. Musze w koncu badania wszystkie porobić.
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
POP mam wrażenie ze u mnie tak z chłopakami było, do pewnego czasu były aniołki , a teraz szoguny , a mały to juz wogole jakis hardcorowy sie zrobił.
Ostatnio gadam mu zeby buty schował do szafy a on do mnie piskliwym głosikiem udającym moj głos " SCHOWAJ BUTY DO SZAFY BLA BLA BLA, BLA BLA BLA " i zaciesza Co do spania to u mnie było podobnie, dodatkowo wypadek z reka i ze szpitalem całkowicie zmieniła jego styl zasypiania. Moze zaczyna sie bać, ciemności, nocy , potworow, koszmarów, boi sie byc sama , oby to chwilowka. Co do badań to - A SIO Rowerek za 800 zł a gratis niania do niego ??? Moj tz dzwonił, byli na myjni, moj mały na hulajnodze jeździł i wywalił sie , cały uwalony, poleciał z nim do sklepu i mu nowe szmaty kupował
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2014-03-15 o 14:34 |
|
|
|
|
#213 | |||||
|
Zakorzenienie
|
mój ,dzięki
![]() Cytat:
![]() chociaż mój starszy spał jak ta lala i mały w sumie też więc nie narzekam jedne co to młody nie chorował a mały choruje ![]() cholera wie ,może Cytat:
Cytat:
ja się też obawiam że po niedzieli będziemy musieli znów iść do lekarza Cytat:
Cytat:
![]() mała z wysokiej półki sięga ![]() U nas co chwila leje deszcze ,albo grad ,do tego wiatr siedzimy w chacie nigdzie dzisiaj nie wyłazimy. ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Monka może rozbiegli mu się po myjni i nie mógł połapać
|
|||||
|
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
ja gdybym drugie dziecko miała takie jak Zuzia to byłąbym szczęśliwa
spała dużo, w nocy tylko dwie pobudki, po 3 miesiącach tylko jedna, szybko zaczęła jeść normalne jedzenie, szybko zaczęła raczkować i chodzić więc drugie mogłoby się przydać do starszej siostry tyle, że teraz wychodzi to jak została rozpieszczona przez dziadków, pierwsza i jedyna wnuczka więc miała za dobrze , ale Tż ją troszkę przytemperował i jest coraz grzeczniejsza
|
|
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
Sara to kupuj konia bo przed dniem dziecka pewnie znowu pidrozeja .
U nas jakos bylo ok z ta zazdroscia. Ale szymek byl maly. A to tez ma znaczenie. Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Co tu taki spokojny wieczór?
Ania lecę do ciebie na drinka |
|
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
A dawaj , tylko melduj , czy chcesz to z prawej czy z lewej
Zostałam sponsorem strategicznym pewnej drużyny piłkarskiej . Mandacior mi przyszedł , a tam kolega akurat trenerem jest ![]() ![]() Dodam tylko że to 2 z jednej wyprawy . To trzeba mieć farta :P
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
ANIA no ja bym powiedziała raczej to trzeba miec ciężka nogę
, ale my juz wiemy ze ty lubisz sobie przygazowac , zwłaszcza jak ma sie czym ( ofcors , żarcik)Ja sie chyba rozrycze jak pierwszy mandat dostanę Ja na drinka tez , ale co pijemy Mam nadzieje, ze nie bedzie padać jutro, to chłopaki pójdą z tz- tem na nogę a ja włosy podciąć bo juz sa za "ciężkie " . Moj dzisiaj wrócił i mówił, ze był "golas i nie smieli sie " , bosz mam nadzieje ze go rozebranego nie nieosl do sklepu ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- aaaaa z prawej z prawej
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2014-03-15 o 21:01 |
|
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Edzia - ogromne gratulacje! To jest dopiero wiadomość. Jak będziesz miała chwilkę - zdjęcie i opowieść jak to było Bao - serdeczne życzenia dla Kubusia. Ja tam myślę, że jakoś można okiełznać zazdrość malucha o malucha - chyba do zera nie, ale można ją zmniejszyć. Dbać o chwile sam na sam ze starszym. (sama oddaję Kalinę do żłoba w pt, a Guciowi robię wagary i spędzimy dzień ze sobą). Aaaa Sara - ale fajnie, że będzie chłopiec. Chłopaki są fajne (chociaż nieco obojętni na modę) Ja sobie porównuję zachowania małych... Kalina jako jedyne dziecko w żłobku płacze nie ze smutku, ale złości - bez łez. Wg moich obserwacji ma bunt dwulatka pod koniec pierwszego roku.... jaka charakterna baba z niej. A Igor... pobudki nocne do 2,5 roku, nienawiść do wózków, jazdy samochodem, wybredny z jedzeniem... ale jakiś pokorniejszy w stosunku do tej małej krzykaczki, no i weselszy. Kalina uważniejsza, ładnie je i śpi. Za to do tej pory pierwsze, co robi Kalina po przebudzeniu, co robi też Igor - lecą do siebie, tulą, całują albo chociaż budzą - a później już walka o zabawki itd.
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
Ania - ja poproszę to z lewej z sokiem porzeczkowym. Tego z prawej nie lubię.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2014-03-16 o 00:07 |
|
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
Pop o widzisz pod względem wina byśmy się nie dogadały , ale malibu byśmy razem wypiły . Właśnie z porzeczką piję
![]() ![]() E tam zazdrość . Nie ma nic gorszego niż posiadać jedynaka I mówię wam to ja jedynaczka .
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2014-03-15 o 21:45 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#222 | ||||
|
Zakorzenienie
|
U nas też paskudna pogoda
. Jedyny plus to to że pada i trochę zmyje wszechobecny brud.Cytat:
Ja starszym dzieciakom zawsze kupuję jakąś fajną ulubioną zabawkę jak idę z wizytą do nowo narodzonego rodzeństwa.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Libra i Pop gorąca kąpiel, masaż i do łożka
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
dziś to z prawej poproszę"_
|
|
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
Ania dla mnie to z lewej
![]() Iza dzięki wczoraj poszłam wcześniej (ok.23) spać to wstałam zapuchnięta ![]() No to zdrówko
|
|
|
|
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe nie śmieli się to najważniejsze. Monka to my na prawo razem ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- o u mnie też żubrówka, już się przestaszyłam że śpicie w sobotę wieczór bo cisza tu była.... |
|
|
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
Madzia - babę to bym chyba zjechała na miejscu... Iza - pogoda paskudna ale przynajmniej deszcz mi auto opłuka bo coś ostatnio nie dojechaliśmy na myjnię i aż wstyd było jeździć Teraz już lepiej.Ja dziś sie z Wami nie napiję bo rano do pracy ruszam Misiek mnie dziś pytał czy jak urośnie to kupimy mu większy rowerek i koniecznie ma być bez pedałów bo on z pedałami nie lubi (próbowaliśmy go w środę uczyć na rowerku z pedałami 12" to po 3min rzucił go i powiedział że idzie po swój - biegowy)
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na ile godzin do pracy? jak samopoczucie? |
|
|
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez dzis skromnie H2O
![]() Pijusy |
|
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Lind moje też się umyło
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
Samopoczucie zmienia się tak często że trudno określić
![]() Jutro 5h w pracy...
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
Takie akcje u nas na mieście
, a drugi był w centrum
|
|
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Co to za oszołom
|
|
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
A idz w diably z tym deszczem,wypucowalam wszystkie okna tydzien temu przed impreza Gabrysi i co?! I wygladaja jakbym 3 miesiace nie myla,jak slonce przywali w szyby to syf jak diabli. Nie chce wiedziec co leci z nieba z tym deszczem,ze takie zacieki zostaja.
|
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
zdolny, ja bym tak nie umiała
![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
a jak Gabrysia dziś? ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- hehe a on myśli że jest fajny a ty oszołom?
|
|
|
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I cieszę się z tego bardzo teraz. Miśka urodziny za miesiąc, do tego nie robię ich u siebie bo wypadają we wt po wielkanocy więc załatwimy sprawę w święta na które jedziemy do rodziców... Chyba nie szybko znajdę wystarczająco mocny argument żeby się za okna wziąć - nie lubię bardzo ich myć
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

, oby to chwilowka.
, cały uwalony, poleciał z nim do sklepu i mu nowe szmaty kupował 

albo będzie jeszcze grzeczniejszy 
Daję jej supremin od wczoraj, bo dexa pico nic nie pomógł. Do tego syrop z buraków. Obawiam się jednak, że bez lekarza się nie obejdzie i to już w poniedziałek, bo ona w piątek ma te urodziny w figloraju-trochę byłaby kicha gdyby była chora wtedy. Myślicie, że robić inhalacje z soli na taki kaszel?

. Jedyny plus to to że pada i trochę zmyje wszechobecny brud.
Teraz już lepiej.