![]() |
#211 |
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Seksistowska reklama BingoSpa - co o tym sądzicie?
![]() |
#212 |
Rozeznanie
|
Wydawałoby się, że taka marka nie posunie się do reklamy tak niskich lotów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
BAN stały
|
Jako klientka tego Bunga Spa, to bym miała obawę, że cała męska załoga na produkcji spuszcza się do kadzi z tymi produktami przed rozlaniem ich do pudełek. Cholera wie co oni tam wyprawiają mając takie wysublimowane persony w dziale 'derekcja'
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Raczkowanie
|
Ja się już przyzwyczaiłem, że reklamy dla facetów są nacechowane seksistowskimi tekstami i aluzjami, ale żeby w taki sposób przekonywać kobiety? Przecież to jest po prostu niesmaczne. I co, może teraz na zabiegu będą nakładali właśnie takie maseczki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przepraszam że tak późno, ale dopiero mam czas siąść przed kompem
![]() W dniu 2012-05-31 19:31, pisze: Witam, proszę o wyjaśnienie nieścisłości, na temat których rozmawialiśmy na Facebooku: (tutaj były linki, ale nie działają) bingo <bingo@bingo.net.pl> 01.06.2012 Witam, Technolog BingoSpa wyjaśnił następująco: Produkty na bazie sprowadzanego Jordanii błota z Morza Martwego są pakowane w różne opakowania, ponieważ mają różne przeznaczenie i opakowania są dostosowane do tego przeznaczenia ( np. mniejsze do maseczek na twarz, większe do okładów na ciało ). Bogactwo zastosowań błota z MM i minerałów w nim zawartych powoduje, że można mnożyć produkty na bazie tego błota i wskazywać na różne zastosowania. INCI pozostaje takie samo w tych 3 produktach. Pozdr JJ Moja odpowiedź: Jedynym słowem robicie klientów wbalona, sprzedajecie to samo pod lekko zmienioną nazwą, w innych opakowaniach i za inną cenę... skoro produkty różnią się tylko pojemnością to cena powinna być do tego dopasowana. Ciekawe ile jeszcze produktów sprzedajecie na takiej samej zasadzie. bingo <bingo@bingo.net.pl> 01.06.2012 Nie zgadzam się, nikogo nie robimy w konia. 1. Proszę przeczytać o błocie z Morza Martwego i jego składzie oraz zastosowaniu. Ma tak wszechstronne, że klient może wybierać na co chce stosować. A może na bardzo wiele problemów. I w produktach BingoSpa sa wyszczególniane różne sposoby użycia i w róznych pojemnościach. 2. KLIENT NIE JEST OSZUKIWANY bo informacje są prawdziwe , a może wybrać na jaki problem chce zastosować produkt i w jakiej pojemności oraz cenie chce kupić. Nie sprzedajemy produktu " Błoto z Morza Martwego na wszystko" w jednej pojemności, bo naszym zdaniem to nie ma sensu. Nikogo nie robimy w balona bo wszystkie informacje sa prawdziwe, a cena powstaje np. w ceny opakowania w które jest pakowana. I na końcu i tak klient musi ja zaakceptować. Czy widzisz jakieś kłamstwo z naszej strony ? Wszystkie produkty BingoSpa mają pełną i prawdziwą informację na etykietach. Kontrole z odpowiednich urzędów mamy kilka razy w roku, a zgodnie z ustawą o kosmetykach producent odpowiada za wszystkie błędy i nieprawidłowości. 3. Możemy na ten temat porozmawiać z Fanami on-line na Fanpage , temat błota z Morza Martwego jest ogólnie bardzo ciekawy. Pozdr JJ Dzięki Tobie zgłębiłem swoją wiedzę o błocie z MM. Załączam opracowanie ( nie nasze ![]() Proponuję przeczytaj , bo warto, na co można stosować błoto, skoro interesujesz się szerzej kosmetykami. I teraz już jestem pewien, że w naszych produktach jest wszystko ok. A cena - porównaj ceny innych produktów z minerałami z Morza Martwego.Nasze sa naprawdę bardzo dobre. Pozdr JJ Moja odpowiedź: Tak, widze w tym wszystkim kłamstwo. Opakowania macie zwykłe, plastikowe. Etykiety papierowe, które schodzą pod wpływem wody. Jakim cudem takie duże różnice w cenie mają zależeć od opakowania? To jakieś mydlenie oczu. Skoro produkt jest ten sam, to cena powinna być dostosowana do pojemności. Jeśli 500g kosztuje 39.90zł to jakim prawem 150g kosztuje 20zł? Przecież to jest jawne oszukiwanie klientów. Może i cenę dodatkowego opakowania można gdzieś tam doliczyć, no i przez to ten sam produkt popakowany w kilka opakowań może być droższy, no ale nie oszukujmy, że to w pudełku A to jest maseczka, a w pudełku B balsam do ciała, bo przecież skoro to jest to samo to wg mnie to jest oszustwo. To że błoto z Morza Martwego ma tak wiele zastosowań, nie czyni go nagle 5 rodzajami błota... słów bingo <bingo@bingo.net.pl> 01.06.2012 visionaAM, proszę nie dyktuj producentowi w jakich cenach ma sprzedawać. Przecież jest rynek i klient widzi produkt ma jego opis i decyduje czy to jest tanio.Porównuje też z konkurencją. Kupuje albo nie - zobacz w naszym sklepie , czy piszemy, ze etykieta nie jest papierowa ( papierowa = ekologiczna ). Albo , że opakowanie jest genialne ... NIKOGO NIE OSZUKUJEMY , także pisząc ile tysięcy produktów klienci kupili, a recenzje czytamy wszyscy. Jakby byli niezadowoleni to co najmniej by nie kupowali. Widać tego oczekują . Oszukiwanie to jest wtedy np. jak widzisz cenę 20 zł, a na fakturze jest 30 . Nie mogę sie z Tobą zgodzić ani Ciebie przekonać argumentami, więc pewnie pozostaniemy przy swoich zdaniach. Szanuję Twoja dociekliwość i dlatego , traktując Cię jako wymagającego partnera w dyskusji, przekazuję Ci nasz punkt widzenia. Interpretacja faktów może być różna, ale co do jednego proszę , żebyś się zgodziła - MY NIE OSZUKUJEMY KLIENTÓW, BO NIE OBIECUJEMY IM CZEGOŚ INNEGO, A DAJEMY COŚ ZUPEŁNIE INNEGO. Poza tym opisy sa tak rozbudowane po to , zeby klient mógł lepiej zrozumieć produkt i świadomie wydać pieniądze i wrócić do BingoSpa. I klienci, którzy kupują wracają i są zadowoleni - to tez fakty. Pozdrawiam Jacek Jaśkiewicz Moja odpowiedź: Widzi produkt, ale nie widzi jego składu, bo NIE PUBLIKUJECIE SKŁADÓW NA STRONIE SKLEPU i już wiem dlaczego. Pierwsze INCI maja być powieszone w ciągu miesiaca, nasi partnerzy tez będa wieszać INCI, gdybyśmy chceili coś ukryć , na etykeicie napisalibyśmy nieprawdę i dodali kilka surowców... to chyba najlepszy dowód, że nie kłamiemy JJ P.S. wyjeżdzam teraz z biura JJ I na tym skończyła się korespondencja, bo nie miałam nic do dodania. Póxniej na Facebooku otrzymywałam jeszcze wiadomości z prośba o podanie numeru telefonu, bo Pan Jaśkiewicz chciał koniecznie ze mną porozmawiać ![]() Dodam, że to sprawa sprzed 2 lat, a na stronie sklepu składy nadal się nie pojawiły ![]() Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2014-04-18 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#218 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Za to denerwuje mnie, że sklepy internetowe nie mają obowiązku podawania składów produktów. Powinny mieć ![]()
![]() |
![]() |
#219 |
Rozeznanie
|
Nigdy nie jest tak, że kupując ten sam produkt w pojemności 500ml a później 250ml zapłacimy połowę ceny 500ml opakowania. To samo jest z perfumami wystarczy wejść na stronę sephory i popatrzeć na ceny za 100ml przy różnych pojemnościach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 | |
Zakorzenienie
|
Wiem, że jest podany. Ale po tym, gdy kupiłam 500g maski do włosów i dodatkowo 50g maseczki do twarzy - obydwie z błotem z morza martwego - i po otrzymaniu produktów okazało się, że skład jest identyczny, po prostu się wkurzyłam. Z pewnością jest więcej takich produktów.
Osobiście nigdy nie trafiłam na sklep stacjonarny z całością asortymentu BingoSpa, więc taka analiza przed zakupem jest po prostu nierealna. Moim zdaniem brak składów w sklepie on-line to celowe działanie. Dodatkowo widzę, że przez 2 lata nie zmienili nic pod względem graficznym czy funkcjonalnym w swoim sklepie, tylko wprowadzili nowe produkty i bardziej się rozreklamowali, wiadomo w jaki sposób. Strasznie nieudolnie jest ta firma prowadzona, aż mi trochę ich szkoda ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
![]() Może i cenę dodatkowego opakowania można gdzieś tam doliczyć, no i przez to ten sam produkt popakowany w kilka opakowań może być droższy, no ale nie oszukujmy, że to w pudełku A to jest maseczka, a w pudełku B balsam do ciała, bo przecież skoro to jest to samo to wg mnie to jest oszustwo. To że błoto z Morza Martwego ma tak wiele zastosowań, nie czyni go nagle 5 rodzajami błota... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Konto usunięte
|
Rzeczywiście, jak robiłam zakupy w innym sklepie internetowym (nie był to sklep Bingo, ale sklep z kosmetykami rosyjskimi, a bingacze też mieli w ofercie), to nie było podanych składów. Kosmetyki innych firm miały podane składy w opisie produktu na stronie sklepu, a kosmetyki Bingo już nie.
Co to za zwyczaj, że osoba z firmy korespondując z klientką wali do niej ,, na ty''. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To prawda, wydaje mi się, że można to było rozwiązać produktem o nazwie "maska z błota z morza martwego" i wyliczyć zastosowania, składniki i wszystko co zawiera. Wtedy na pewno byłoby sprawiedliwie i nikt nie czułby się oszukany. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
Teraz już nie pamiętam czy było w składzie coś poza błotem, ale na 100% skład był identyczny w obu produktach. Dodatkowo wtedy Bingo miało w ofercie więcej kosmetyków z błotem z MM, teraz niektórych już nie widzę na ich stronie - podejrzewam,że wszystkie miały ten sam skład.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Konto usunięte
|
Ale o co to halo w ogole, obudzcie sie wiekszosc firm tak robi. I facet ma racje, jego firma wiec cena to jego sprawa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Zadomowienie
|
Ja zawsze oceniam produkty po jakości i cenie najbardziej i nie kupuję nigdy niczego ze względu na reklamę (jedyną reklamą działająca na mnie może być pozytywna opinia wielu osób) i zawsze twierdziłam, że reklama może mnie tylko zniechęcić do kupowania czegoś, nie tylko głupotą, tym, że jest żenująca i w ogóle, ale też samym tym, że czasem reklam jest po prostu za dużo., są zbyt nachalne. A ja naprawdę nie znoszę reklam.
A najgorsza z tych wszystkich tutaj jest reklama Media Markt, które moim zdaniem jest naprawdę okropna. Nie no, dobra, zobaczyłam jeszcze te niektóre reklamy z demotywatorów... Masakra. I w porównaniu z niektórymi reklama BS jest naprawdę do zniesienia. Edytowane przez Figula94 Czas edycji: 2014-04-24 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Raczkowanie
|
Kiepska reklama, raczej antyreklama jak chodzi o jej odbiór przez kobiety, które są ich grupą docelową. Ciekawe, tak swoją drogą, czy to facet wymyślił?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Rozeznanie
|
Ja nawet sobie nie mogę wyobrazić by coś takiego wymyśliła kobieta, oby nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Poza tym bez przesady, w dzisiejszych czasach skład każdego kosmetyku można sprawdzić bez większego wysiłku w internecie, a jeżeli jakimś cudem go nie ma, to można napisać maila do producenta z zapytaniem. Brak zastanowienia w działaniu nie jest powodem do wylewania żali na BingoSpa na forum... Edytowane przez hairytale Czas edycji: 2014-04-25 o 07:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Konto usunięte
|
Reklama jest obrzydliwa i skutecznie zniechęciła mnie do zakupu tych kosmetyków.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marża to jedno, ale wydaje mi się, że lanie w butelki tego samego produktu, a następnie sprzedawanie go w różnych butlach jako balsam, maska do włosów, maseczka to już jest nie fair. Dodatkowo umieszczanie składów w sklepach on-lin to po prostu traktowanie klienta fair. Przecież nie chodzi o to, żebym szukała składu kosmetyków tylko, żeby był on uczciwie podany. Po Bingo Spa już nie sięgnę, jak widać ich seksistowska reklama i podejście do klienta odstrasza. I jak to w marketingu bywa, niezadowolony klient zrazi do marki 5 kolejnych...
![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
Znowu na miescie widac jakas oblesna reklame: kobiece usta i napis: ^jeszcze nie mialam tego w ustach...^. Ktos wie co to za g*?
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Swoją drogą poczytałam komentarze do reklamy BungoSpa na o2 i oczywiście większość tam pisze, że fajna reklama, a kobiety są oburzone, bo pewnie nikt im na twarz nic nie robi i w ogóle nikt z nimi nie chce seksu uprawiać i głodnemu chleb na mśli. Uwielbiam takie myślenie. Już nawet nie można napisać, że coś się ci nie podoba, bo od razu jesteś zakompleksioną moherówą, której nikt nie chce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 | |
Zakorzenienie
|
Reklama zupek Profi. Na fb już ich zrypali
![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Konto usunięte
|
Profi już kiedyś błysnęło obrzydliwą reklamą, choć bez grama seksu - http://admonkey.pl/wp-content/upload.../09/profi1.jpg
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Konto usunięte
|
prawo.rp.pl/artykul/794130,1115193-Reklama-kosmetykow-nie-moze-dyskryminowac-kobiet.fatml
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
BAN stały
|
Imo okropna jest ta reklama (jakiegoś multiroom czy czegoś?) gdzie facet ma 5 czy 6 żon. No żenada po prostu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Konto usunięte
|
W Krakowie jest rozwieszone gro billboardów z reklamą Profi z ustami, tylko o treści "Rozkosz w ustach", o taką http://pliki.dlahandlu.pl/i/00/71/55/007155_620.png , tragedia po prostu
![]() Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e Czas edycji: 2014-06-05 o 09:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:39.