Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-26, 06:56   #211
Karolinek_
Raczkowanie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
Witam się
Mam zamiar dziś trochę posprzątać i jakieś ciasto upiec, ale zobaczę co mi z tych moich planów wyjdzie
Co do pampersów to ja mam małą paczkę newbornów i dużą pakę premium care 3-6kg. Cały czas zabieram się za kupno wielorazówek i mi jakoś tak schodzi. Chociaż pierwszy miesiąc planuję na pampersach.
To tak jak ja trochę się polenię przez miesiąc, a potem lecę na wielorazówkach - ciekawe, ile wytrwam
Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 06:57   #212
kularek
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
A ja ni hu hu nie wiem, jak zrobić suwaczek
A jak z niedrapkami? Kupić te rękawiczki czy wystarczą małe skarpetki, czy może w ogóle dać sobie spokój, tylko owijać Dzidziucha szczelnie, żeby łapek nie wyciągał?

oj w suwaczku nie pomogę bo sama nie pamiętam też mi to któraś dziewczyna tłumaczyła
a z niedrapkami -jedni radzą kupić inni nie - ja bym kupiła bo nie kosztują majątku a mogą przydać -ja miałam kilka par bo ciągle były obślinione i u nas naprawdę się przydawały
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 07:00   #213
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
Karolinek -chyba czujemy się podobnie
podkłady tez mam z belli -ale ja to tylko do szpitala poem używam podpasek takich większych - najgorsze to, że podczas obchodu albo wogóle jak oglada Cię jakiś lekarz to nie można miec majtek na sobie bo krzyczą - znaczy 3 lata temu tak było u mnie
jeśli chodzi o pampersy to dużo zależy od budowy ciała dziecka bo mój mały chociaż nie ważył tyle ile pisze na opakowaniu to musiał mieć już większe bo mniejsze zaczynały przeciekać i źle się zapinały na brzuszku i było tak z każdym rozmiarem - przynajmniej jeśli chodzi o pampersy
To mnie trochę pocieszyłaś z tymi pampersami
U nas na stronie szpitala było wyszczególnione - albo podkłady z Belli albo Absorgyn, więc grzecznie kupiłam te pierwsze
Do kitu ten dzisiejszy dzień... tabletek nie biorę, bo zaraz będzie wycieczka do łazienki... Czuję się, jakby nawet powietrze mi szkodziło
Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 07:13   #214
svelta
Rozeznanie

Cytat:
oj w suwaczku nie pomogę bo sama nie pamiętam też mi to któraś dziewczyna tłumaczyła
a z niedrapkami -jedni radzą kupić inni nie - ja bym kupiła bo nie kosztują majątku a mogą przydać -ja miałam kilka par bo ciągle były obślinione i u nas naprawdę się przydawały
Ja mam 4 pary niedrapek, a to z tego względu, że jak robię zakupy w moim ulubionym sklepie dziecięcym to mi kobieta dorzuca mi je za darmo Ale myślę, że skarpetki w zupełności wystarczą
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 07:28   #215
kularek
Zadomowienie

pewnie i wystarczą skarpetki ale to zależy z jakiego materiału są bo chyba nie każde się nadają bo maluszek bierze je do buzi i żeby kłaczki jakieś nie wchodziły -chociaz nie wiem na pewno a tych niedrapek to miałam większe i mniejsze -synuś miał duże rączki i lepsze są większe -teraz muszę dokupić bo zostały mi 2 pary
albo niektóre ubranka maja juz takie coś, że odwija się i już łapka zakryta - nie wiem czy to ma jakąs fachową nazwę i jak to wytłumaczyć

idęmleko robić synusiowi

Edytowane przez kularek
Czas edycji: 2014-04-26 o 07:33
Stary 2014-04-26, 07:45   #216
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

Hejka, a ja dziś stracha na robiłam TŻ szkoda mi sie go zrobiło ale dobrze wiedzieć ze ma taki zryw. Od 2 miesiecy łapią mnie silne skurcze w łydkach zawsze przy przeciaganiu na łóżku zazwyczaj sobie radze ale dziś nie obyło sie bez pomocy. Rada to trzeba palce stopy do gory noga ma sie ulozyc jak w chodzeniu a nawet bardziej mi została w pozycji baletnicy jakbym na palcach chodzila. No i zawyłam Tż wyratowal jak go poinstruowalm. Co do twardnienia mi tez czasami sie zdarza ost czesciej w pracy, gdyby nie płaca to bym na l4 przeszła u nas pada pogoda podpsem.

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Cytat:
pewnie i wystarczą skarpetki ale to zależy z jakiego materiału są bo chyba nie każde się nadają bo maluszek bierze je do buzi i żeby kłaczki jakieś nie wchodziły -chociaz nie wiem na pewno a tych niedrapek to miałam większe i mniejsze -synuś miał duże rączki i lepsze są większe -teraz muszę dokupić bo zostały mi 2 pary
albo niektóre ubranka maja juz takie coś, że odwija się i już łapka zakryta - nie wiem czy to ma jakąs fachową nazwę i jak to wytłumaczyć

idęmleko robić synusiowi
Z tymi ubrankami to nie nowosc mi tesciowa przy syniu w lumpku te 5 lat temu tez kilka sztuk kupiła, ogolnie synio sie nie drapal ale jak patrze na dzidzi usg to i ja sie zaopatrze w dodatkowe łapki.

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 08:01   #217
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
To tak jak ja trochę się polenię przez miesiąc, a potem lecę na wielorazówkach - ciekawe, ile wytrwam
To będziemy doświadczenia wymieniać Ja na razie mam paczkę do szpitala a szwagierka jeszcze wielorazówki newborn przywiozła. Obaczym co i jak

A siostra w poniedziałek podobno wyjdzie wię super!!!

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 08:11   #218
mamaya
Zakorzenienie

Dzień dobry
W Warszawie dziś pochmurno bardzo, niedługo będzie pewnie padać

W kwestii niedrapek to ja mam trzy pary. Kupiłam trójpak w Smyku. Z racji, że noworodkowi nie powinno obcinać się paznokci przez minimum dwa tygodnie po porodzie to na pewno będę ich używać

Pampersów mam dwie paczki, jedne Premium Care jedynki a drugie dwójki Nie kupuję więcej, bo dziecko może mieć zwyczajnie uczulenie na pampersy Pampers.

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-04-26 o 08:12
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 08:20   #219
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
W kwestii niedrapek to ja mam trzy pary. Kupiłam trójpak w Smyku. Z racji, że noworodkowi nie powinno obcinać się paznokci przez minimum dwa tygodnie po porodzie to na pewno będę ich używać
też miałam taki plan bo czytałam właśnie, ze nie można obcinać bo np. źle mogą się potem wrastać ale plany swoje życie swoje i mój synuś naprawdę miał długie i np. pół paznokcia samo odpadło a pół zostało bardzo ostro zakończone i tak się drapał, że krew mu leciała a niektórzy też radzą żeby nie używać niedrapek bo wtedy kontakt jest mniejszy zwłaszcza z matką i np. do karmienia ściągać a mojemu synkowi wystarczyła chwila i cały podrapany -a teraz ma piękne równe pazurki
Stary 2014-04-26, 08:27   #220
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
też miałam taki plan bo czytałam właśnie, ze nie można obcinać bo np. źle mogą się potem wrastać ale plany swoje życie swoje i mój synuś naprawdę miał długie i np. pół paznokcia samo odpadło a pół zostało bardzo ostro zakończone i tak się drapał, że krew mu leciała a niektórzy też radzą żeby nie używać niedrapek bo wtedy kontakt jest mniejszy zwłaszcza z matką i np. do karmienia ściągać a mojemu synkowi wystarczyła chwila i cały podrapany -a teraz ma piękne równe pazurki
Wiadomo, że życie weryfikuje nasze plany Ale ja jak na razie mam plan nie obcinać paznokci Synowi przez około dwa tygodnie Paznokietki powinny mieć możliwość skruszenia się
Choć oczywiście nie upieram się przy swoim, bo tak jak mówisz - plany planami a życie życiem
Stary 2014-04-26, 08:44   #221
joanna2228
Wtajemniczenie

Witam się z łóżka, wszystko mnie boli po wczorajszym ogródku ale za to jak piknie jest U mnie troszkę pochmurno ale coś się przebija zza chmur.
Wczoraj była u mnie moją przyjaciółka i poprosiłam ją na matkę chrzestną więc już mam głowy uff Ale się ucieszyła mówię wam Teraz jeszcze chrzestny i będzie już wszystko. My niestety nie my dużej rodziny więc mamy kłopot. Ale się rozpisałam.
Co do obcinania paznokci to ja córce obcięłam po paru dniach, nie dało inaczej, życie weryfikuje wiedzę książkową same zresztą zobaczycie
Miłego dnia

Sent from my C6603 using Wizaz Forum mobile app
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 08:44   #222
Fame
Zakorzenienie

Hej!
Widzę, że już z rana omawiacia kolejny dla mnie trudny temat.. OBCINANIE PAZNOKCI Jak sobie pomyślę, że będę musiała takiemu maluszkowi obciąć te malusie paznokcie u tych malusich rączek to...

Co do pogody.. to u mnie leje od rana
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 08:47   #223
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Wróciliśmy z wizyty Syn jest Synem, według USG mamy już 29 + 3 tygodni.
Mały waży 1456 g

Fame, w odpowiedzi na Twoje pytanie z poprzedniej strony to tak, imię ostatecznie wybrane
Gratulacje udanej wizyty i wyboru imienia też
Cytat:
A ja ni hu hu nie wiem, jak zrobić suwaczek
A jak z niedrapkami? Kupić te rękawiczki czy wystarczą małe skarpetki, czy może w ogóle dać sobie spokój, tylko owijać Dzidziucha szczelnie, żeby łapek nie wyciągał?
Kosztują grosze i uważam że warto je mieć, u nas było podobnie jak kularek pisala mała urodziła się z dość długim paznokciami i od razu zadziorami.. napewno nie czekałam 2 tyg. żeby je obciąć... i teraz też nie zamierzam (o ile maly będzie miał długie paznokcie), bo niedrapki dzidzia często gęsto zrzuca a widok podrapanej do krwi buźki nie należy do najprzyjemniejszych... Ja mam cążki tommee tipee nimi jakos tak swobodniej się manewruje niż zwykle tepymi nożyczkami z zaokraglonymi końcówkami tylko żeby nie obcinac paznokci dzidzia tuż przy skórze a troszkę dalej

Czekam na obchod, klucie w boku ustapilo wczoraj, biegunki wciąż męczą

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 08:56   #224
Fame
Zakorzenienie

a ja się zastanawiam jeszcze z jakimi włoskami urodzi się moje maleństwo
żeby przydała się do mnie bo mąż to łysy
a ja w 8mc urodziłam się z taką czupryną, że dzieci niektóre po roku czasu takich nie mają
Stary 2014-04-26, 08:56   #225
svelta
Rozeznanie

joanna2228 też chciałabym mieć wybór chrzestnej za sobą. My mamy wybranego chrzestnego- też bardzo się ucieszył. Co do chrzestnej to mam z tym dylemat.
Stary 2014-04-26, 08:59   #226
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
a ja mam jeszcze do Was pytanie z tych "głupich"
Czym się różnią pampersy new born od tych mini skoro te pierwsze są w przedziale 2-5kg a drugie 3-6 kg tzn chodzi mi o to, że jak np dziecko ma 4 kg to które pampersy wybrac?
U nas zeszła mała paczkapampersów 1 + kilkanaście szpitalnych z przydziału, a potem już Dady 2. On był chudzielec i było ok, teraz 1 też kupię małe - pampersy albo dady, zobaczę jak cenowo.

Za to dziewczyna z pokoju obok miała od razu Dady 2 (one są chyba ciut większe od pampków) i na jej 4 kg dziecko były akurat.

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Moja od razu zaakceptowala nowe łóżko i co gorsza od razu zrozumiała jakie zalety ma samodzielne wychodzenie z łóżka... Teraz rano muszę nasluchiwac tupotu małych stopek i pamiętać żeby nic zakazanego nie zostawić w jej zasięgu wieczorem. Raz przyniosła mi lekko odkrecony zmywacz do paznokci, struchlalam... ale obwachalam ją wypytalam czy się napila i czekałam czy coś będzie się dziać. Na szczęście nie kłamała i się nie napila ale mam mega nauczkę na przyszłość. ..
No właśnie tego się obawiałam, ale tylko pierwszy wieczór buszował i to po swoim pokoiku.

Co do niedrapek, to ja miałam poprzednio 2 pary, z czego jedna mi w szpitalu przepadła, więc muszę dokupić. W kilku pajacach widziałam te zakładki na rączki, to bedę używać w raie potrzeby.
-------------
Bry

My już po śniadanku, niedługo idziemy do miasta do rossmena i na rynek, bo mamy taki wielki jakby festyn gdzie się ludzie przebierają za rzemieślników z innej epoki, są różne występy, atrakcje dla dzieci itp.

Akurat 3 lata temu tego dnia mieliśmy ślub i dodatkowe atrakcje z tym związane np. eskortę harleyowców do restauracji
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 09:02   #227
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
a ja się zastanawiam jeszcze z jakimi włoskami urodzi się moje maleństwo
żeby przydała się do mnie bo mąż to łysy
a ja w 8mc urodziłam się z taką czupryną, że dzieci niektóre po roku czasu takich nie mają
Ja też się urodziłam z włosami Ale później mi się wytarły i do 2 r.ż. byłam łysolkiem Ale szybko nadrobiłam
Jest przesąd, że jak kobietę męczy w ciąży zgaga to dziecko urodzi się z włosami, ale myślę, że można to włożyć między bajki - moja mama zgagi nie miała a ja miałam dużo włosów
Stary 2014-04-26, 09:11   #228
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
joanna2228 też chciałabym mieć wybór chrzestnej za sobą. My mamy wybranego chrzestnego- też bardzo się ucieszył. Co do chrzestnej to mam z tym dylemat.
my odwrotnie chrzestna jest a chrzestnego brak

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
U nas zeszła mała paczkapampersów 1 + kilkanaście szpitalnych z przydziału, a potem już Dady 2. On był chudzielec i było ok, teraz 1 też kupię małe - pampersy albo dady, zobaczę jak cenowo.

Za to dziewczyna z pokoju obok miała od razu Dady 2 (one są chyba ciut większe od pampków) i na jej 4 kg dziecko były akurat.
Czyli wniosek jeden... lepiej nie rozpędzac się z kupowaniem tych najmniejszych pamperów..

Cytat:
Ja też się urodziłam z włosami Ale później mi się wytarły i do 2 r.ż. byłam łysolkiem Ale szybko nadrobiłam
Jest przesąd, że jak kobietę męczy w ciąży zgaga to dziecko urodzi się z włosami, ale myślę, że można to włożyć między bajki - moja mama zgagi nie miała a ja miałam dużo włosów
a moja szwagierka będąc w tamtym roku w ciąży miała niesamowitą zgagę, a dziecko włoski marne
będzie co będzie i tak dla każdej z nas nasze dzidziusie będą najpiękniejsze na świecie
Stary 2014-04-26, 09:31   #229
Xelia
Raczkowanie

Smile Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Witam po przerwie, nie miałam dostępu do neta i przez to ponad godzinę zajęlo mi nadrabianie Was. Jeszcze od IV wątku.

Dusia - kilka razy czytałam, żeby się upewnić! Popłakałam się aż i włosy mi się zjeż... na rękach. Gratuluję Ci baaaardzo mocno, wagę Twój Areczek ma piękną, więc napewno będzie wszystko ok. Życzę Wam wytrwałości, cierpliwości i duuużo spokoju. Ale niespodzianka, aż sama się wystraszyłam, bo ja mam termin wcześniejszy.

Właśnie wróciłam z laborat-odczyn combsa, krew i mocz i mam z głowy, a zbierałam się dwa tygodnia.

Co do podpasek-ja napewno będę na ligninie, dwa razy mi się sprawdziła w połogu, a próbowała różnych podpasek. A te z belli to jak gigantyczne pampersy.

Paznokcie dzieciorkom też już obcinałam po kilku dniach, bo takie zadziorki miały. Te rączki takie maleńkie, że moje wielgachne aż się trzęsły żeby dziecka nie zaciąć.

Co do podkładów, to ja byłam zadowolona z canpolu. Kiedyś były też super podkłady w rossmannie. Będę w tygodniu to popatrzę czy jeszcze takie mają.
Xelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 09:35   #230
sunfire
Rozeznanie

Dzień dobry

u mnie jak u Fame chrzestną mamy, a brak chrzestnego.

Super pogoda się zapowiada, więc planuję dokończyć książkę na świeżym powietrzu na szczęście wczoraj wszystko sprzątnęłam, ciacha jeszcze kawałek zostało, więc tylko podłogi sobie przelecę i mogę czytać do woli

Z tym obcinaniem paznokci różnie bywa, ale jak się urodzi maluch z bardzo długimi to nie ma wyjścia i trzeba chociaż minimalnie podciąć, bo inaczej potrafi się nieźle podrapać.

Mamaya musisz zmienić pierwszy post i dodać na początku listę maluchów które się już urodziły

Edytowane przez sunfire
Czas edycji: 2014-04-26 o 09:37
sunfire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 09:37   #231
roksanka88
Raczkowanie

Cytat:
Mały waży 1456 g

Fame, w odpowiedzi na Twoje pytanie z poprzedniej strony to tak, imię ostatecznie wybrane
Gratulajce udanej wizyty no i imię bardzo ładne

Cytat:
Hej!
Widzę, że już z rana omawiacia kolejny dla mnie trudny temat.. OBCINANIE PAZNOKCI Jak sobie pomyślę, że będę musiała takiemu maluszkowi obciąć te malusie paznokcie u tych malusich rączek to...
Nie jesteś sama Kochana, bo ja też się tego obawiam

Cytat:

trzymaj się Kochana

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Witam się z łóżka, wszystko mnie boli po wczorajszym ogródku ale za to jak piknie jest U mnie troszkę pochmurno ale coś się przebija zza chmur.
Wczoraj była u mnie moją przyjaciółka i poprosiłam ją na matkę chrzestną więc już mam głowy uff Ale się ucieszyła mówię wam Teraz jeszcze chrzestny i będzie już wszystko. My niestety nie my dużej rodziny więc mamy kłopot. Ale się rozpisałam.
Co do obcinania paznokci to ja córce obcięłam po paru dniach, nie dało inaczej, życie weryfikuje wiedzę książkową same zresztą zobaczycie
Miłego dnia

Sent from my C6603 using Wizaz Forum mobile app
My chrzestnego już mamy a z chrzestną problem

Cytat:
To według tego przesądu moje dziecko urodzi się chyba z metrowymi włosami bo mnie codziennie męczy zgaga

___
Dzień dobry

U mnie dziś piękne słoneczko

"Tam jest Ci najlepiej, wiem.
Cicho... ciepło... ciemno...
I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną.
Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia.
A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia."
roksanka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 09:42   #232
Fame
Zakorzenienie

wygońcie mnie z łóżka mam w planach ogarnąć chałupkę
Stary 2014-04-26, 09:51   #233
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość
No dokładnie też wyszłam z takiego założenia Co do połogu, to nie będzie źle, po prostu okres x 3 (więcej leci, bardziej płaczesz)
omfg to niezła jazda się szykuje
Cytat:
Mały waży 1456 g

gratulacje
Cytat:
trzymam kciuki żeby Cię wypuścili daj znać weekend w końcu jest

biegunki to i ja mam od paru dni dlatego też dostałam mega przyspieszenia z zakupami, bo wyczytałam że biegunka to objaw zbliżającego się porodu ale mam nadzieje że jeszcze nie, ani u mnie, ani u Ciebie ...

witajcie kurczę znów nie mogłam spać, to już czwarta noc z rzędu, czuje się jakby ktoś mnie przepuścił przez maszynkę do mięsa i na dodatek głowa mi pęka a mieliśmy jechać z TŻ na zakupy, no a po południu mam babski wieczór ... nie wiem czy dam radę a tak bym chciała, to już ostatnia okazja na nadrobienie zaległości towarzyskich

widzę że rozmawiacie o zakupach - co do pampersów też się zastanawiam ile jakich, chyba kupię jedne Newborn 2-5 kg i jedne Premium Care chciałam kupić czteropak Newbornów, ale skoro mówicie że mogą być za małe to chyba odpuszczę

wczoraj dostałam maleńkie skarpetusie i czytałam że z powodzeniem można używać ich zamiast niedrapek, ale skoro piszecie że niedrapki też się przydają, to pewnie zainwestuję - w końcu nie majątek

co to ja jeszcze chciałam ....

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
wygońcie mnie z łóżka mam w planach ogarnąć chałupkę
i mnie, i mnie przemoc mile widziana
Stary 2014-04-26, 10:32   #234
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość
trzymam kciuki żeby Cię wypuścili daj znać weekend w końcu jest

biegunki to i ja mam od paru dni dlatego też dostałam mega przyspieszenia z zakupami, bo wyczytałam że biegunka to objaw zbliżającego się porodu ale mam nadzieje że jeszcze nie, ani u mnie, ani u Ciebie ...

witajcie kurczę znów nie mogłam spać, to już czwarta noc z rzędu, czuje się jakby ktoś mnie przepuścił przez maszynkę do mięsa i na dodatek głowa mi pęka a mieliśmy jechać z TŻ na zakupy, no a po południu mam babski wieczór ... nie wiem czy dam radę a tak bym chciała, to już ostatnia okazja na nadrobienie zaległości towarzyskich
Też czytałam dzisiaj w necie o biegunkach w ciąży, ale jestem przekonana że to zwykłe zatrucie, może też związane ze stresem... Przed porodem to pamiętam jak dziś jak mnie przeczyscilo (organizm ponoć intuicyjnie się oczyszcza), ale to nie była biegunka, raczej po prostu duuuużo kupy
Powodzenia Kochana na babskim wieczorze, oby się udał

Już po obchodzie, przez tą biegunkę nie chcą mnie wypuścić po co się przyznawalam mam dola strasznego, chcę już stąd wyjść, czuję że siedzę tu bez sensu, wiem że niszcze plany domownikom, no i jeszcze hormony.... zaraz mąż przyjedzie może jeszcze on zagada z lekarzem, biegunkę w końcu mogę leczyć w domu, a 3 doby przeznaczone na powypadkowa obserwację dzisiaj mijają

debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 10:49   #235
Integra
Zakorzenienie

Cytat:
dziś tż ma super zadanie po pracy jechać do rossmana i kupić pieluchy pampers premium care 1 bo są po 44 zł, puder i szampon
A ma przy sobie kartę Rossnę? Bo one tylko z kartą tańsze są, no i szczęście będzie miał jak jakąś paczkę jeszcze upoluję, u nas puste półki już były...

Cytat:
Ja mam cążki tommee tipee nimi jakos tak swobodniej się manewruje niż zwykle tepymi nożyczkami z zaokraglonymi końcówkami tylko żeby nie obcinac paznokci dzidzia tuż przy skórze a troszkę dalej
Świetne są te cążki TT. Mają bardzo fajny gruby uchwyt, przez co wygodnie się nimi operuje Młodej też kupię.
Cytat:
Czyli wniosek jeden... lepiej nie rozpędzac się z kupowaniem tych najmniejszych pamperów..
Nie ma co, pieluch jest wszędzie teraz pełno, więc bez problemu można podskoczyć po paczkę

Co do niedrapek, to warto mieć, bo kosztują groszę. U nas akurat się nie sprawdziły, młody ich niecierpiał i nie zakładaliśmy.

Z obcinaniem paznokci to my nie czekaliśmy dwóch tygodni, bo były dosć długie i nam położna środowiskowa obcięła

Integra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 11:00   #236
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Też czytałam dzisiaj w necie o biegunkach w ciąży, ale jestem przekonana że to zwykłe zatrucie, może też związane ze stresem... Przed porodem to pamiętam jak dziś jak mnie przeczyscilo (organizm ponoć intuicyjnie się oczyszcza), ale to nie była biegunka, raczej po prostu duuuużo kupy
zapamiętam to sobie w sumie to mnie uspokoiłaś, dzięki
Cytat:
Powodzenia Kochana na babskim wieczorze, oby się udał
nie-dziękuję coś czuję że, jak za starych dobrych czasów, przybiję gwoździa na stole ... tylko z trochę innych przyczyn ...
Cytat:
Już po obchodzie, przez tą biegunkę nie chcą mnie wypuścić po co się przyznawalam mam dola strasznego, chcę już stąd wyjść, czuję że siedzę tu bez sensu, wiem że niszcze plany domownikom, no i jeszcze hormony.... zaraz mąż przyjedzie może jeszcze on zagada z lekarzem, biegunkę w końcu mogę leczyć w domu, a 3 doby przeznaczone na powypadkowa obserwację dzisiaj mijają
niech małż działa, trzymam kciuki, wyobrażam sobie że już dostajesz do głowy a nie możesz wypisać się na żądanie czy coś? pewnie nie bałdzo

z paznokietkami to raczej nie będę się szczypać i jak będzie trzeba to obetnę nie wiedziałam o tym że do 2 tyg nie można, ale jakoś nie przekonują mnie takie ścisłe zalecenia natenczas wydaje mi się że nie będę się bała obcinać - ciekawe jak wyjdzie w praniu

a z wielorazówkami to przyznam się że mi przeszło chciałam używać, ale zapał mi przeszedł, może wróci, zobaczymy

czas się ruszać, a tak mi się nie chce
Stary 2014-04-26, 11:09   #237
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość
A ma przy sobie kartę Rossnę? Bo one tylko z kartą tańsze są, no i szczęście będzie miał jak jakąś paczkę jeszcze upoluję, u nas puste półki już były...
Ja pojechałam jak tylko weszła ta promocja, pierwsza wchodziłam do sklepu, a tam co? 2 (słownie: dwie) paczki premium care w promocyjnej cenie! Myślę sobie"zaszaleli z tą promocją", ale wczoraj też byłam i patrzę, że dołożyli. Widocznie mają duże limity, a chcą żeby codziennie coś na półkach było i dokładają po 2-3 sztuki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-26, 11:11   #238
Fame
Zakorzenienie

Krowę kupiła mi siostra a reszta to moje wczorajsze zakupy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1398503397179.jpg (70,3 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1398503409054.jpg (65,4 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1398503420514.jpg (62,8 KB, 20 załadowań)
Stary 2014-04-26, 11:24   #239
agnes208
Zakorzenienie

Witam sie sobotnio pisalyscie o paru rzeczach to sie na szybko odniose.

Obcinanie pazurkow mysle ze jak zajdzie potrzeba to obetne wczesniej jak nie to poczekam. Kol syn mial takie zadziorki ze sie przez niedrapki zranil,wiec literatura literatura a zycie wiadomo. Niedrapkow mam 4 pary bo jak zaslini to mu zmienie. Do obcinania kupilam obcinaczki TT nozyczki nie dla mnie. Od zawsze sama sobie obcinam obcinaczkami to nozyczkami moglamym tylko krzywde dziecku zrobic

Pieluchy kupilam 2 op pampersow 1 sensitive new born na poczatek wystarczy pozniej dokupie tego wszedzie pelno wiec nie problem.

Chrzestnych wybralismy ale jeszcze nie pytalismy ich czy sie zgodza. Poczekamy z tym po narodzinach bedzie na to czas.

Podklady poporodowe kupilam belli zeby miec do szpitala bo nie w kazdym szpitalu pozwalaja uzywac podpasek wiec mam 2 opakowania a jak wroce do domu to poprostu wieksze podpaski mam zamiar uzywac. Jak ja to przezyje nie wiem bo od 17 roku zycia uzywam tylko tamponow. A na codzien cieniutkich wkladek higienicznych. Oj jakos bedzie. Pologu sie nie boje. Mnie przerazaja tylko szpitalne sprawy jak wroce do domu to juz nie bedzie problemu.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 12:12   #240
simka234
Wtajemniczenie

Hej dziewczynki

Stasznie współczuje tych szpitali oby wszystko dobrze było z dzieciaczkami.. ach ta ciąża..
Nestety ta cukrzyca jest neprzewidywalna..

Tak dużo tematów że nie odnisze się bo nie mam czasu dziś..
A was nadrobić ehhh..
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości