|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
trochę się polenię przez miesiąc, a potem lecę na wielorazówkach - ciekawe, ile wytrwam |
|
|
|
|
#212 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
oj w suwaczku nie pomogę bo sama nie pamiętam też mi to któraś dziewczyna tłumaczyła ![]() a z niedrapkami -jedni radzą kupić inni nie - ja bym kupiła bo nie kosztują majątku a mogą przydać -ja miałam kilka par bo ciągle były obślinione i u nas naprawdę się przydawały |
|
|
|
|
#213 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U nas na stronie szpitala było wyszczególnione - albo podkłady z Belli albo Absorgyn, więc grzecznie kupiłam te pierwsze Do kitu ten dzisiejszy dzień... |
|
|
|
|
#214 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale myślę, że skarpetki w zupełności wystarczą |
|
|
|
|
#215 |
|
Zadomowienie
|
pewnie i wystarczą skarpetki ale to zależy z jakiego materiału są bo chyba nie każde się nadają bo maluszek bierze je do buzi i żeby kłaczki jakieś nie wchodziły -chociaz nie wiem na pewno a tych niedrapek to miałam większe i mniejsze -synuś miał duże rączki i lepsze są większe -teraz muszę dokupić bo zostały mi 2 pary
albo niektóre ubranka maja juz takie coś, że odwija się i już łapka zakryta - nie wiem czy to ma jakąs fachową nazwę i jak to wytłumaczyć idęmleko robić synusiowi
http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07w9d1tq9yw.png http://www.suwaczki.com/tickers/2r8rp07wc0dgh62b.png Edytowane przez kularek Czas edycji: 2014-04-26 o 07:33 |
|
|
|
#216 | |
|
Raczkowanie
|
Hejka, a ja dziś stracha na robiłam TŻ szkoda mi sie go zrobiło ale dobrze wiedzieć ze ma taki zryw. Od 2 miesiecy łapią mnie silne skurcze w łydkach zawsze przy przeciaganiu na łóżku zazwyczaj sobie radze ale dziś nie obyło sie bez pomocy. Rada to trzeba palce stopy do gory noga ma sie ulozyc jak w chodzeniu a nawet bardziej mi została w pozycji baletnicy jakbym na palcach chodzila. No i zawyłam Tż wyratowal jak go poinstruowalm. Co do twardnienia mi tez czasami sie zdarza ost czesciej w pracy, gdyby nie płaca to bym na l4 przeszła
u nas pada pogoda podpsem.---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Cytat:
|
|
#217 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja na razie mam paczkę do szpitala a szwagierka jeszcze wielorazówki newborn przywiozła. Obaczym co i jak A siostra w poniedziałek podobno wyjdzie wię super!!! ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
W Warszawie dziś pochmurno bardzo, niedługo będzie pewnie padać W kwestii niedrapek to ja mam trzy pary. Kupiłam trójpak w Smyku. Z racji, że noworodkowi nie powinno obcinać się paznokci przez minimum dwa tygodnie po porodzie to na pewno będę ich używać Pampersów mam dwie paczki, jedne Premium Care jedynki a drugie dwójki
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-04-26 o 08:12 |
|
|
|
#219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja jak na razie mam plan nie obcinać paznokci Synowi przez około dwa tygodnie Choć oczywiście nie upieram się przy swoim, bo tak jak mówisz - plany planami a życie życiem
|
|
|
#221 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z łóżka, wszystko mnie boli po wczorajszym ogródku
ale za to jak piknie jest U mnie troszkę pochmurno ale coś się przebija zza chmur. Wczoraj była u mnie moją przyjaciółka i poprosiłam ją na matkę chrzestną więc już mam głowy uff Ale się ucieszyła mówię wam Teraz jeszcze chrzestny i będzie już wszystko. My niestety nie my dużej rodziny więc mamy kłopot. Ale się rozpisałam. Co do obcinania paznokci to ja córce obcięłam po paru dniach, nie dało inaczej, życie weryfikuje wiedzę książkową same zresztą zobaczycie ![]() Miłego dnia ![]() Sent from my C6603 using Wizaz Forum mobile app
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Widzę, że już z rana omawiacia kolejny dla mnie trudny temat.. OBCINANIE PAZNOKCI Jak sobie pomyślę, że będę musiała takiemu maluszkowi obciąć te malusie paznokcie u tych malusich rączek to... ![]() Co do pogody.. to u mnie leje od rana
|
|
|
|
#223 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tylko żeby nie obcinac paznokci dzidzia tuż przy skórze a troszkę dalej Czekam na obchod, klucie w boku ustapilo wczoraj, biegunki wciąż męczą ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się zastanawiam jeszcze z jakimi włoskami urodzi się moje maleństwo
![]() żeby przydała się do mnie bo mąż to łysy ![]() a ja w 8mc urodziłam się z taką czupryną, że dzieci niektóre po roku czasu takich nie mają |
|
|
|
#225 |
|
Rozeznanie
|
joanna2228 też chciałabym mieć wybór chrzestnej za sobą. My mamy wybranego chrzestnego- też bardzo się ucieszył. Co do chrzestnej to mam z tym dylemat.
|
|
|
|
#226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to dziewczyna z pokoju obok miała od razu Dady 2 (one są chyba ciut większe od pampków) i na jej 4 kg dziecko były akurat. Cytat:
Co do niedrapek, to ja miałam poprzednio 2 pary, z czego jedna mi w szpitalu przepadła, więc muszę dokupić. W kilku pajacach widziałam te zakładki na rączki, to bedę używać w raie potrzeby. ------------- Bry ![]() My już po śniadanku, niedługo idziemy do miasta do rossmena i na rynek, bo mamy taki wielki jakby festyn gdzie się ludzie przebierają za rzemieślników z innej epoki, są różne występy, atrakcje dla dzieci itp. Akurat 3 lata temu tego dnia mieliśmy ślub i dodatkowe atrakcje z tym związane np. eskortę harleyowców do restauracji
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale później mi się wytarły i do 2 r.ż. byłam łysolkiem Ale szybko nadrobiłam ![]() Jest przesąd, że jak kobietę męczy w ciąży zgaga to dziecko urodzi się z włosami, ale myślę, że można to włożyć między bajki - moja mama zgagi nie miała a ja miałam dużo włosów
|
|
|
#228 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chrzestna jest a chrzestnego brak Cytat:
Cytat:
![]() będzie co będzie i tak dla każdej z nas nasze dzidziusie będą najpiękniejsze na świecie |
|||
|
|
|
#229 |
|
Raczkowanie
|
Witam po przerwie, nie miałam dostępu do neta i przez to ponad godzinę zajęlo mi nadrabianie Was. Jeszcze od IV wątku.
Dusia - kilka razy czytałam, żeby się upewnić! Popłakałam się aż i włosy mi się zjeż... na rękach. Gratuluję Ci baaaardzo mocno, wagę Twój Areczek ma piękną, więc napewno będzie wszystko ok. Życzę Wam wytrwałości, cierpliwości i duuużo spokoju. Ale niespodzianka, aż sama się wystraszyłam, bo ja mam termin wcześniejszy. Właśnie wróciłam z laborat-odczyn combsa, krew i mocz i mam z głowy, a zbierałam się dwa tygodnia. Co do podpasek-ja napewno będę na ligninie, dwa razy mi się sprawdziła w połogu, a próbowała różnych podpasek. A te z belli to jak gigantyczne pampersy. Paznokcie dzieciorkom też już obcinałam po kilku dniach, bo takie zadziorki miały. Te rączki takie maleńkie, że moje wielgachne aż się trzęsły żeby dziecka nie zaciąć. Co do podkładów, to ja byłam zadowolona z canpolu. Kiedyś były też super podkłady w rossmannie. Będę w tygodniu to popatrzę czy jeszcze takie mają. |
|
|
|
#230 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
u mnie jak u Fame chrzestną mamy, a brak chrzestnego. Super pogoda się zapowiada, więc planuję dokończyć książkę na świeżym powietrzu na szczęście wczoraj wszystko sprzątnęłam, ciacha jeszcze kawałek zostało, więc tylko podłogi sobie przelecę i mogę czytać do woli ![]() Z tym obcinaniem paznokci różnie bywa, ale jak się urodzi maluch z bardzo długimi to nie ma wyjścia i trzeba chociaż minimalnie podciąć, bo inaczej potrafi się nieźle podrapać. Mamaya musisz zmienić pierwszy post i dodać na początku listę maluchów które się już urodziły
Edytowane przez sunfire Czas edycji: 2014-04-26 o 09:37 |
|
|
|
#231 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i imię bardzo ładne![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
a z chrzestną problem![]() Cytat:
![]() ___ Dzień dobry ![]() U mnie dziś piękne słoneczko
Nasze Szczęście "Tam jest Ci najlepiej, wiem. Cicho... ciepło... ciemno... I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną. Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia. A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia." |
|||||
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
wygońcie mnie z łóżka
|
|
|
|
#233 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to niezła jazda się szykuje Cytat:
![]() Cytat:
daj znać biegunki to i ja mam od paru dni dlatego też dostałam mega przyspieszenia z zakupami, bo wyczytałam że biegunka to objaw zbliżającego się porodu ale mam nadzieje że jeszcze nie, ani u mnie, ani u Ciebie ... witajcie widzę że rozmawiacie o zakupach - co do pampersów też się zastanawiam ile jakich, chyba kupię jedne Newborn 2-5 kg i jedne Premium Care chciałam kupić czteropak Newbornów, ale skoro mówicie że mogą być za małe to chyba odpuszczę wczoraj dostałam maleńkie skarpetusie ![]() co to ja jeszcze chciałam .... ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- i mnie, i mnie
|
|
|
#234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia Kochana na babskim wieczorze, oby się udał ![]() Już po obchodzie, przez tą biegunkę nie chcą mnie wypuścić po co się przyznawalam mam dola strasznego, chcę już stąd wyjść, czuję że siedzę tu bez sensu, wiem że niszcze plany domownikom, no i jeszcze hormony.... zaraz mąż przyjedzie może jeszcze on zagada z lekarzem, biegunkę w końcu mogę leczyć w domu, a 3 doby przeznaczone na powypadkowa obserwację dzisiaj mijają ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#235 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do niedrapek, to warto mieć, bo kosztują groszę. U nas akurat się nie sprawdziły, młody ich niecierpiał i nie zakładaliśmy. Z obcinaniem paznokci to my nie czekaliśmy dwóch tygodni, bo były dosć długie i nam położna środowiskowa obcięła |
|||
|
|
|
#236 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
coś czuję że, jak za starych dobrych czasów, przybiję gwoździa na stole ... tylko z trochę innych przyczyn ... Cytat:
a nie możesz wypisać się na żądanie czy coś? pewnie nie bałdzo z paznokietkami to raczej nie będę się szczypać i jak będzie trzeba to obetnę nie wiedziałam o tym że do 2 tyg nie można, ale jakoś nie przekonują mnie takie ścisłe zalecenia natenczas wydaje mi się że nie będę się bała obcinać - ciekawe jak wyjdzie w praniu a z wielorazówkami to przyznam się że mi przeszło chciałam używać, ale zapał mi przeszedł, może wróci, zobaczymy![]() czas się ruszać, a tak mi się nie chce
|
|
|
#237 |
|
Rozeznanie
|
Ja pojechałam jak tylko weszła ta promocja, pierwsza wchodziłam do sklepu, a tam co? 2 (słownie: dwie) paczki premium care w promocyjnej cenie! Myślę sobie"zaszaleli z tą promocją", ale wczoraj też byłam i patrzę, że dołożyli. Widocznie mają duże limity, a chcą żeby codziennie coś na półkach było i dokładają po 2-3 sztuki
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Krowę kupiła mi siostra a reszta to moje wczorajsze zakupy
|
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie sobotnio pisalyscie o paru rzeczach to sie na szybko odniose.
Obcinanie pazurkow mysle ze jak zajdzie potrzeba to obetne wczesniej jak nie to poczekam. Kol syn mial takie zadziorki ze sie przez niedrapki zranil,wiec literatura literatura a zycie wiadomo. Niedrapkow mam 4 pary bo jak zaslini to mu zmienie. Do obcinania kupilam obcinaczki TT nozyczki nie dla mnie. Od zawsze sama sobie obcinam obcinaczkami to nozyczkami moglamym tylko krzywde dziecku zrobic ![]() Pieluchy kupilam 2 op pampersow 1 sensitive new born na poczatek wystarczy pozniej dokupie tego wszedzie pelno wiec nie problem. Chrzestnych wybralismy ale jeszcze nie pytalismy ich czy sie zgodza. Poczekamy z tym po narodzinach bedzie na to czas. Podklady poporodowe kupilam belli zeby miec do szpitala bo nie w kazdym szpitalu pozwalaja uzywac podpasek wiec mam 2 opakowania a jak wroce do domu to poprostu wieksze podpaski mam zamiar uzywac. Jak ja to przezyje nie wiem bo od 17 roku zycia uzywam tylko tamponow. A na codzien cieniutkich wkladek higienicznych. Oj jakos bedzie. Pologu sie nie boje. Mnie przerazaja tylko szpitalne sprawy jak wroce do domu to juz nie bedzie problemu. |
|
|
|
#240 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
Stasznie współczuje tych szpitali oby wszystko dobrze było z dzieciaczkami.. ach ta ciąża..Nestety ta cukrzyca jest neprzewidywalna.. Tak dużo tematów że nie odnisze się bo nie mam czasu dziś.. A was nadrobić ehhh.. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:09.

trochę się polenię przez miesiąc, a potem lecę na wielorazówkach - ciekawe, ile wytrwam 

Ale myślę, że skarpetki w zupełności wystarczą
u nas pada pogoda podpsem.

Jak sobie pomyślę, że będę musiała takiemu maluszkowi obciąć te malusie paznokcie u tych malusich rączek to...

bo mąż to łysy 

daj znać
dlatego też dostałam mega przyspieszenia z zakupami, bo wyczytałam że biegunka to objaw zbliżającego się porodu