![]() |
#211 |
Rozeznanie
|
Dot.: Bachory sąsiadów!!!
Ha, ale przeczytałam wszystkie 7
![]() Swoją drogą sama nie chciałabym mieszkać w miejscu gdzie dzieciaki prują mi się pod oknem, na szczęście mam okna na las ![]() ![]() Co do prania. Sama latem i jak jest ciepło stawiam suszarkę na balkonie bo schnie szybciej i mieszkanie nie wilgotnieje, dlatego współczuje że tego balkonu autorka nie ma. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
BAN stały
|
Może to nie dzieci tylko dorosły, złodziej spinaczy. a pranie potem zrzucił wiatr.
Masz te spinacze autorko? Czy dzieci są takiej wysokości, że dały by radę odpiąć spinacze ze sznurka? ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
rodzice przez pisk dziecka wyjrzeli z okna... funkcjonariusz powolal sie na "mir domowy" ---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ---------- Cytat:
tak w dzien ![]() 17 godzina, a mam sasiadow, ktorzy maja ponad 60 lat, widac nie maja dostepu do yt, bo na klatce mowia ze muzyka disco polo jest super i milo bylo posluchac ![]() czlowiek od glosnegodziecka zadzwonil, bo mial drugie male klatke dalej... zamiast wyjsc z tym co ma na plac zabaw, zrobil se drugie... ( jak nie masz czasu wyjsc z jednym to zrob se drugie ![]()
![]() |
![]() |
#215 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:40 ---------- Poprzedni post napisano o 01:32 ---------- W dzisiejszym przeważającym modelu rodziny 2+1 to zazwyczaj rodzice pracują na przedszkola i szkoły dla swojego dziecka ![]() ---------- Dopisano o 01:50 ---------- Poprzedni post napisano o 01:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Lina9213 Czas edycji: 2014-04-28 o 00:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dywagować kto, na co, dla kogo zarabia jest najgłupszą rzeczą w świecie, a jeszcze najśmieszniej jak studentka stwierdza, że pracuje tam na kogoś... śmiech na sali... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#218 | ||
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 04:59 ---------- Poprzedni post napisano o 04:57 ---------- Cytat:
![]() Dobra, dobra, jak można przez przypadek porozrzucać pranie po całym podwórku, no pliz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 05:00 ---------- Poprzedni post napisano o 04:59 ---------- Myślisz, że któryś rodzic zgłosi to na policję? A jeśli tak, to co z tym zrobią ?
![]() |
![]() |
#219 |
Raczkowanie
|
No dokładnie, nie chodzi...Chodzi o to, żeby mieć pranie czyste, suche i bezpieczne. Tzn., tak mi się wydawało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Konto usunięte
|
8 stron wątku
![]() Dyskutujcie dalej, ja idę po popcorn. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Poza tym skąd wiesz, że mama lezy czy ogląda serial? Widac, że nie jesteś mamą, bo ja po powrocie z pracy, odebraniu jednego dziecka z przedszkola, drugiego od niani, zrobieniu zakupów, przygotowaniu obiadu, posprzątaniu nie miałabym gdzie wcisnąć tego poleżenia i oglądania. No chyba, że jak dzieci śpią, ale wtedy już chyba mogę, nie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 | |
BAN stały
|
Cytat:
Tak naprawdę to nie wiadomo kto to pranie porozrzucał. Może ktoś dorosły , może ktoś komu już wcześniej autorka podpadła, z kim weszła w konflikt. Czyhał na taką okazję i się doczekał. Może babcia dewotka , której pranie w niedzielę przeszkadza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no a np. jakby mamy wymienialy sie, i dajmy na to mama jednej dziewczynki brala cala grupe na plac zabaw? zeby tam sie wszystkie wypiszczaly? Albo chociaz te diably uciaszali co jakis czas przez okno. Te dzieci biegaja od 16-21!!! No nie wiem, dla mnie to dziwny rodzaj wychowania, raczej pozbycie sie garba z domu.
![]() |
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Natomiast o łatkę niezrównoważonej nietrudno - taką sąsiadkę też miałam. O co ona zrobiła kiedyś awanturę to hit ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym kiedy ktoś decyduje się na mieszkanie w bloku, czy kamienicy musi się liczyć z tym, że nie jest tam sam. Dzieciaka się do kaloryfera nie przywiąże i mimo najlepszych chęci nie da rady go wyciszyć całkiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Rozeznanie
|
Widziałam, dotyczyła propozycji żeby np. jedna matka wychodziła z wszystkimi dziećmi lub żeby rodzice przynajmniej co jakiś czas je uciszali. Taki cytat podałaś nad swoją odpowiedzią. Nie wiem co się tak oburzasz, a jakby ktoś codziennie przez 5-6h wiercił, walił młotkiem po ścianach lub słuchał na full muzyki przez 6 miesięcy w roku to też byś była taka wyrozumiała? I powiedziała, że na to się decydowałaś mieszkając w blokach? Pewnie nie, trzeba potrafić postawić się w sytuacji innych ludzi. A nie tylko ja, ja, ja, ja i moje dziecko.
Edytowane przez Lina9213 Czas edycji: 2014-04-28 o 09:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
Autorko, wynająć mieszkanie bez pralki to już jest jakiś rodzaj talentu. Do tego akcja z połamanym łóżkiem. Wcześniej hydraulik. Uprowadzony pies. Bitwa o pokój. Gdzie nie pójdziesz - tam jest problem. I to nielichy, bo nie do rozwiązania. Najwyższa pora chyba się pogodzić z tym, że jesteś najbardziej pechową osobą w Polsce.
![]() |
#229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i ja się nie oburzam, tylko uważam, że po to jest podwórko, tym bardziej zamknięte, bezpieczne, aby dzieci mogły się tam bawić. Nie mówię o rzucaniu kamieniami w garaż, bo ja bym dzieciom moim na to nie pozwoliła. Ale rodzice tych dzieci może właśnie kupując mieszkanie kierowali się tym, że dzieci będą miały miejsce do zabawy. Co do tolerowania wiercenia przez 5-6 godzin i walenia młotkiem - sąsiad ma remont, trzeba to zrozumiec, ja tez kiedyś będę miała lub miałam. Trzeba umieć żyć w społeczeństwie. Można zwrócić uwagę, nie raz nawet trzeba, ale żeby od razu afery toczyć, wyzywać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mieszkam w nowo wybudowanym bloku, najszybciej uwinęliśmy się z remontami i mieszkaliśmy jako pierwsi, więc wysłuchiwałam remontów wszystkich dookoła. Jednak remonty trwały max miesiąc a nie pół roku jak sezon letni, w którym dzieci bawią się na dworze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#235 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Zadomowienie
|
w postach przewijało sie o tym, że ktoś zwrócił uwagę by dzieci ciszej się bawiły, nie grały w piłkę na korytarzu uderzając o drzwi mieszkania, czy już przy tym nieszczesnym blaszanym garażu i że to pomagało na jakiś czas, a potem od nowa sytuacja się powtarzała. Czyli tzw. międzyczasie dzieci zachowywały się cicho/ znośnie/ zajmowały się czym innym. To, że rodzice pozwalają dzieciom na spontaniczną i radosną, wypełnioną gwarem, zabawę z rówieśnikami, nie oznacza zaraz bezstresowego wychowania
![]() |
#238 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kończę tym samym dyskusję z mamami bo to nie ma sensu, wy wiecie swoje. Macie dzieci i możecie cieszyć się ich krzykiem, ale ludzi którzy ich nie mają nie trzeba zmuszać do wysłuchiwania tego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Konto usunięte
|
Ale ktoś inny podawał taki przykład.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.