Bachory sąsiadów!!! - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-04-27, 22:56   #211
Lina9213
Rozeznanie

Dot.: Bachory sąsiadów!!!

Cytat:
Napisane przez Zalogofana Pokaż wiadomość
A ja jestem pełna podziwu dla Was 7 stron do takiego tematu
Ha, ale przeczytałam wszystkie 7

Swoją drogą sama nie chciałabym mieszkać w miejscu gdzie dzieciaki prują mi się pod oknem, na szczęście mam okna na las Z drugiej strony bloku jest przedszkole i od rana do popołudnia można słyszeć "ijo ijo ijo", dzieci z wielkim zamiłowaniem bawią się w służby mundurowe na szczęście do mojego pokoju to nie dochodzi.

Co do prania. Sama latem i jak jest ciepło stawiam suszarkę na balkonie bo schnie szybciej i mieszkanie nie wilgotnieje, dlatego współczuje że tego balkonu autorka nie ma.
Lina9213 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-27, 23:04   #212
grubella
BAN stały

Może to nie dzieci tylko dorosły, złodziej spinaczy. a pranie potem zrzucił wiatr.
Masz te spinacze autorko?
Czy dzieci są takiej wysokości, że dały by radę odpiąć spinacze ze sznurka?

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Lina9213 Pokaż wiadomość
Ha, ale przeczytałam wszystkie 7

Swoją drogą sama nie chciałabym mieszkać w miejscu gdzie dzieciaki prują mi się pod oknem, na szczęście mam okna na las Z drugiej strony bloku jest przedszkole i od rana do popołudnia można słyszeć "ijo ijo ijo", dzieci z wielkim zamiłowaniem bawią się w służby mundurowe na szczęście do mojego pokoju to nie dochodzi.

Co do prania. Sama latem i jak jest ciepło stawiam suszarkę na balkonie bo schnie szybciej i mieszkanie nie wilgotnieje, dlatego współczuje że tego balkonu autorka nie ma.
Można sobie kupić suszarkę i postawić pod oknem i mieć ją na widoku, okno otworzyć.
grubella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-27, 23:14   #213
Lina9213
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez grubella Pokaż wiadomość
Może to nie dzieci tylko dorosły, złodziej spinaczy. a pranie potem zrzucił wiatr.
Masz te spinacze autorko?
Czy dzieci są takiej wysokości, że dały by radę odpiąć spinacze ze sznurka?

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Można sobie kupić suszarkę i postawić pod oknem i mieć ją na widoku, okno otworzyć.
Niby tak, ale to się wiąże z pilnowaniem a jak ktoś wychodzi rano i wraca wieczorem to się nie da. Nie zmienia to faktu, że ja pranie wieszalabym w domu skoro jest problem. A jakbym miała czas to wtedy na dworze i pilnowała przy okazji czytając na leżaku książkę ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-04-27, 23:50   #214
tworazka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Co to za frajda jak rodzice są? Może jak dziecko ma 4-5 lat, ale później chodzić z rodzicami? Toż to obciach .

rodzice przez pisk dziecka wyjrzeli z okna...

funkcjonariusz powolal sie na "mir domowy"

---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

Cytat:
Napisane przez String Emil Pokaż wiadomość
w dzień? funkcjonariusz??? serio pytam.
jeśli tak, to dziękuję za moich sąsiadów (a mam taką starszą sąsiadkę co brejkorów z nami słucha czasem i twierdzi, że nic nie słyszy)

tak w dzien

17 godzina, a mam sasiadow, ktorzy maja ponad 60 lat, widac nie maja dostepu do yt, bo na klatce mowia ze muzyka disco polo jest super i milo bylo posluchac

czlowiek od glosnegodziecka zadzwonil, bo mial drugie male klatke dalej... zamiast wyjsc z tym co ma na plac zabaw, zrobil se drugie... ( jak nie masz czasu wyjsc z jednym to zrob se drugie )
Stary 2014-04-28, 00:50   #215
zielonaherbata1983
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Nie mam balkonu, ani szurków włazience, ani suszarki nie posiadam, właśnie z tego powodu, że sznurki na pranie są na zewnątrz. Poza tym, to nie są "nieważne dzieci", bo spadłaby jedna rzecz, dwie. przypięte. A nie wszystkie, prawda? I nie wszystkie byłyby rozniesione po części podwórka.
W takim razie w zimę nie pierzesz, tylko śmierdzisz na kilometr?Poza tym nazywać czyjeś dzieci bachorami- nie ważne, że są nieznośne- to jak nazywać problemową sąsiadkę głupią ssssssssuuuuu...małpą

---------- Dopisano o 01:40 ---------- Poprzedni post napisano o 01:32 ----------

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
lepiej mówić, że ja zarabiam na ich szkoły i przedszkola
W dzisiejszym przeważającym modelu rodziny 2+1 to zazwyczaj rodzice pracują na przedszkola i szkoły dla swojego dziecka Dobrze, że ja mam w prywatnym i nikt mi nic nie zarzuci...

---------- Dopisano o 01:50 ---------- Poprzedni post napisano o 01:40 ----------

Cytat:
Napisane przez allmode Pokaż wiadomość
No dokładnie. Małą suszarkę można rozstawić choćby na noc. Albo wieszaki.
Skoro pranie robisz codziennie i jest to dosłownie parę rzeczy, to jaki sens ma wynoszenie tego na podwórko?
Równie dobrze mogłyby to pranie ptaki obsrać. Stado gołębi z biegunką.
A wiesz, co może zrobić silny wiatr? Będziesz szukać bielizny po okolicy?

Nie usprawiedliwiam dzieci ani rodziców, ale wielu takich "przyjemności" można uniknąć właśnie poprzez ograniczenie potencjalnie problematycznych sytuacji, jak suszenie prania na ogólnodostępnym podwórku.

I tak odnośnie tematu - nawet jeśli niegrzeczne i niewychowane, to są dzieci. A nie bachory.
zielonaherbata1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-28, 00:52   #216
Lina9213
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zielonaherbata1983 Pokaż wiadomość

[/COLOR]
W dzisiejszym przeważającym modelu rodziny 2+1 to zazwyczaj rodzice pracują na przedszkola i szkoły dla swojego dziecka Dobrze, że ja mam w prywatnym i nikt mi nic nie zarzuci...
To była odpowiedź na zarzut, że powinna być wdzięczna dzieciom za to, że będą pracowały na jej emeryturę. Oba argumenty z dupy ;-)

Edytowane przez Lina9213
Czas edycji: 2014-04-28 o 00:53
Stary 2014-04-28, 01:10   #217
zielonaherbata1983
Raczkowanie

Cytat:
To była odpowiedź na zarzut, że powinna być wdzięczna dzieciom za to, że będą pracowały na jej emeryturę. Oba argumenty z dupy ;-)

no właśnie to doczytałam.
Dywagować kto, na co, dla kogo zarabia jest najgłupszą rzeczą w świecie, a jeszcze najśmieszniej jak studentka stwierdza, że pracuje tam na kogoś... śmiech na sali...
zielonaherbata1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-28, 04:00   #218
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez String Emil Pokaż wiadomość
pewnie, to rozwiąże problem/konflikt raz dwa, nie to co zamontowanie suszarki w pokoju
Nie chodzi o to, żeby to ona musiała się dostosowywać do innych, a w zasadzie do dzieci, bo rodzice mają ich zachowanie w W blokach wszystkich obowiązują te same zasady, nie ma, że ten stary, to mu wszystko wolno. Albo 'bo to dziecko' .

---------- Dopisano o 04:59 ---------- Poprzedni post napisano o 04:57 ----------

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Tak, najlepiej może pourywać dzieciom rączki Daleka jestem od dewizy, że "to tylko dzieci i im wolno", ale też jako osoba pamiętająca swoje dzieciństwo (które chyba niektórzy zapomnieli) potrafię zrozumieć, że dzieciaki coś tam zrobiły, możliwe że nieumyślnie i mszczenie się na nich to dla mnie dno i sto metrów mułu. Zapewne w domu zostało im powiedziane, że tak nie wolno. Ja pamiętam, co ja jako dzieciak z koleżankami i kolegami wyprawiałam na podwórku i żal mi obecnie tych dzieci, które nawet głosu trochę podnieść nie mogą, bo zaraz jeden z drugim wygląda z okna i przegania.
No przecież wyraźnie o TYM napisałam

Dobra, dobra, jak można przez przypadek porozrzucać pranie po całym podwórku, no pliz Zabawa

---------- Dopisano o 05:00 ---------- Poprzedni post napisano o 04:59 ----------

Cytat:

No i najważniejsze. Zrzucenie prania w wykonaniu dziecka to potraktowane będzie jako głupi żart.
A ten sam czyn w wykonaniu autorki to już wandalizm.
Myślisz, że któryś rodzic zgłosi to na policję? A jeśli tak, to co z tym zrobią ?
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-28, 06:57   #219
String Emil
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Nie chodzi o to, żeby to ona musiała się dostosowywać do innych, a w zasadzie do dzieci, bo rodzice mają ich zachowanie w W blokach wszystkich obowiązują te same zasady, nie ma, że ten stary, to mu wszystko wolno. Albo 'bo to dziecko' .
No dokładnie, nie chodzi...Chodzi o to, żeby mieć pranie czyste, suche i bezpieczne. Tzn., tak mi się wydawało.
String Emil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-28, 07:12   #220
0b4ed7929d71ce1abf8e9bf9d423b228cc5dc67a_6068f37255cfe
Konto usunięte

8 stron wątku .
Dyskutujcie dalej, ja idę po popcorn.
0b4ed7929d71ce1abf8e9bf9d423b228cc5dc67a_6068f37255cfe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-28, 07:46   #221
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nyks Pokaż wiadomość
Ktoś się pytał czemu w mieszkaniu tak zimno. W starych kamienicach o grubych, ceglanych, niejednokrotnie przesiąkniętych wilgocią murach już niestety tak jest. Zwłaszcza o tej porze roku, kiedy już się nie ogrzewa tak jak zimą. Choć przyznam, że latem, gdy żar leje się z nieba, taki chłodek się przydaje.
Nie przesadzajmy. Mieszkam w kamienicy, ogrzewanie wyłączone od prawie miesiąca, cieplutko i przyjemnie. Ale jak ktoś sam zawilgaca mieszkanie przez tłamszenie ciepła z kaloryferów wiecznie schnącym w zimie ubraniem bo mu szkoda na suszarke to nie ma się co dziwić.

Cytat:
Napisane przez tworazka Pokaż wiadomość
mieszkam w bloku na parterze i znam Twoj bol...

codziennie, matki puszczaja swoje dzieci - samopas przed blok (12 sztuk) i wola sobie obejrzec serial, niz wziac dziecko na spacer na plac zabaw.

Ulubiona zabawa dzieci? kto bedzie glosniej piszczal....

Zamiast matka wziac dziecko na plac zabaw to woli polezec.
Nie no super atrakcja dla dziecka iść z mama na spacer zamiast pobiegać z rówieśnikami na podwórku
Poza tym skąd wiesz, że mama lezy czy ogląda serial? Widac, że nie jesteś mamą, bo ja po powrocie z pracy, odebraniu jednego dziecka z przedszkola, drugiego od niani, zrobieniu zakupów, przygotowaniu obiadu, posprzątaniu nie miałabym gdzie wcisnąć tego poleżenia i oglądania. No chyba, że jak dzieci śpią, ale wtedy już chyba mogę, nie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-28, 08:13   #222
grubella
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 04:59 ---------- Poprzedni post napisano o 04:57 ----------

No przecież wyraźnie o TYM napisałam

Dobra, dobra, jak można przez przypadek porozrzucać pranie po całym podwórku, no pliz Zabawa

---------- Dopisano o 05:00 ---------- Poprzedni post napisano o 04:59 ----------

Myślisz, że któryś rodzic zgłosi to na policję? A jeśli tak, to co z tym zrobią ?
Na policję raczej nikt tego nie zgłosi ale piętno wandala czy osoby mściwej, niezrównoważonej psychicznie zostanie.

Tak naprawdę to nie wiadomo kto to pranie porozrzucał.
Może ktoś dorosły , może ktoś komu już wcześniej autorka podpadła, z kim weszła w konflikt. Czyhał na taką okazję i się doczekał.
Może babcia dewotka , której pranie w niedzielę przeszkadza.
Stary 2014-04-28, 09:12   #223
tworazka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Nie przesadzajmy. Mieszkam w kamienicy, ogrzewanie wyłączone od prawie miesiąca, cieplutko i przyjemnie. Ale jak ktoś sam zawilgaca mieszkanie przez tłamszenie ciepła z kaloryferów wiecznie schnącym w zimie ubraniem bo mu szkoda na suszarke to nie ma się co dziwić.

Nie no super atrakcja dla dziecka iść z mama na spacer zamiast pobiegać z rówieśnikami na podwórku
Poza tym skąd wiesz, że mama lezy czy ogląda serial? Widac, że nie jesteś mamą, bo ja po powrocie z pracy, odebraniu jednego dziecka z przedszkola, drugiego od niani, zrobieniu zakupów, przygotowaniu obiadu, posprzątaniu nie miałabym gdzie wcisnąć tego poleżenia i oglądania. No chyba, że jak dzieci śpią, ale wtedy już chyba mogę, nie?

no a np. jakby mamy wymienialy sie, i dajmy na to mama jednej dziewczynki brala cala grupe na plac zabaw? zeby tam sie wszystkie wypiszczaly?

Albo chociaz te diably uciaszali co jakis czas przez okno.

Te dzieci biegaja od 16-21!!! No nie wiem, dla mnie to dziwny rodzaj wychowania, raczej pozbycie sie garba z domu.
Stary 2014-04-28, 09:15   #224
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tworazka Pokaż wiadomość
no a np. jakby mamy wymienialy sie, i dajmy na to mama jednej dziewczynki brala cala grupe na plac zabaw? zeby tam sie wszystkie wypiszczaly?

Albo chociaz te diably uciaszali co jakis czas przez okno.

Te dzieci biegaja od 16-21!!! No nie wiem, dla mnie to dziwny rodzaj wychowania, raczej pozbycie sie garba z domu.
A Ty za dzieciaka wszędzie z mamą chodziłaś? Nie wychodziłaś sama na dwór? Bo ja całe dnie spędzałam na podwórzu przy naszej kamienicy, było nas z 20 dzieci plus z okolicznych bloków i nikt nie miał pretensji. teraz bardzo żałuje, że moje dzieci nie będą miały tak wspaniałego dzieciństwa, bo i dzieci mniej, albo wolą tv i komputer niż podwórko.
Stary 2014-04-28, 09:21   #225
Lina9213
Rozeznanie

Cytat:
Na policję raczej nikt tego nie zgłosi ale piętno wandala czy osoby mściwej, niezrównoważonej psychicznie zostanie.

Tak naprawdę to nie wiadomo kto to pranie porozrzucał.
Może ktoś dorosły , może ktoś komu już wcześniej autorka podpadła, z kim weszła w konflikt. Czyhał na taką okazję i się doczekał.
Może babcia dewotka , której pranie w niedzielę przeszkadza.
Nieważne kto, ważne, że niektórzy nie umieją współżyć pokojowo z sąsiadami. Dla sąsiedzkich stosunków najważniejsze powinno być "nie rób drugiemu co tobie niemiłe". Ja sąsiadom nie urządzam dyskoteki z muzyką na full, nie chodzę w trepach po mieszkaniu a kiedy pies się rozszczeka to uciszam go w miarę możliwości w zamian oczekuje, że i mnie sąsiedzi będą tak traktować.

Natomiast o łatkę niezrównoważonej nietrudno - taką sąsiadkę też miałam. O co ona zrobiła kiedyś awanturę to hit

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
A Ty za dzieciaka wszędzie z mamą chodziłaś? Nie wychodziłaś sama na dwór? Bo ja całe dnie spędzałam na podwórzu przy naszej kamienicy, było nas z 20 dzieci plus z okolicznych bloków i nikt nie miał pretensji. teraz bardzo żałuje, że moje dzieci nie będą miały tak wspaniałego dzieciństwa, bo i dzieci mniej, albo wolą tv i komputer niż podwórko.
Myślę, że to nawet nie chodzi o to żeby rodzice z nimi wychodzili, ale żeby zainteresowali się, że jednak ciągłe krzyki i walenie piłką o ściany, garaże itp może na dłuższą metę być uciążliwe. Żyjemy w takich czasach, że hałas i nadmierna ilość bodźców przytłacza nas do granic możliwości. Wydaje mi sie, że sporo osób po powrocie do domu chciałaby się zaszyć w ciszy i po prostu odpocząć od zgiełku.
Stary 2014-04-28, 09:26   #226
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że to nawet nie chodzi o to żeby rodzice z nimi wychodzili, ale żeby zainteresowali się, że jednak ciągłe krzyki i walenie piłką o ściany, garaże itp może na dłuższą metę być uciążliwe. Żyjemy w takich czasach, że hałas i nadmierna ilość bodźców przytłacza nas do granic możliwości. Wydaje mi sie, że sporo osób po powrocie do domu chciałaby się zaszyć w ciszy i po prostu odpocząć od zgiełku.
A przeczytałaś dokładnie czego dotyczyła moja odpowiedź. Dokładnie chodziło o wychodzenie z dzieckiem na spacer przez matke, która zamiast tego leży bądź ogląda seriale.
Poza tym kiedy ktoś decyduje się na mieszkanie w bloku, czy kamienicy musi się liczyć z tym, że nie jest tam sam. Dzieciaka się do kaloryfera nie przywiąże i mimo najlepszych chęci nie da rady go wyciszyć całkiem.
Stary 2014-04-28, 09:37   #227
Lina9213
Rozeznanie

Widziałam, dotyczyła propozycji żeby np. jedna matka wychodziła z wszystkimi dziećmi lub żeby rodzice przynajmniej co jakiś czas je uciszali. Taki cytat podałaś nad swoją odpowiedzią. Nie wiem co się tak oburzasz, a jakby ktoś codziennie przez 5-6h wiercił, walił młotkiem po ścianach lub słuchał na full muzyki przez 6 miesięcy w roku to też byś była taka wyrozumiała? I powiedziała, że na to się decydowałaś mieszkając w blokach? Pewnie nie, trzeba potrafić postawić się w sytuacji innych ludzi. A nie tylko ja, ja, ja, ja i moje dziecko.

Edytowane przez Lina9213
Czas edycji: 2014-04-28 o 09:38
Stary 2014-04-28, 09:56   #228
mpt
Zakorzenienie

Autorko, wynająć mieszkanie bez pralki to już jest jakiś rodzaj talentu. Do tego akcja z połamanym łóżkiem. Wcześniej hydraulik. Uprowadzony pies. Bitwa o pokój. Gdzie nie pójdziesz - tam jest problem. I to nielichy, bo nie do rozwiązania. Najwyższa pora chyba się pogodzić z tym, że jesteś najbardziej pechową osobą w Polsce.
Stary 2014-04-28, 10:09   #229
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałam, dotyczyła propozycji żeby np. jedna matka wychodziła z wszystkimi dziećmi lub żeby rodzice przynajmniej co jakiś czas je uciszali. Taki cytat podałaś nad swoją odpowiedzią. Nie wiem co się tak oburzasz, a jakby ktoś codziennie przez 5-6h wiercił, walił młotkiem po ścianach lub słuchał na full muzyki przez 6 miesięcy w roku to też byś była taka wyrozumiała? I powiedziała, że na to się decydowałaś mieszkając w blokach? Pewnie nie, trzeba potrafić postawić się w sytuacji innych ludzi. A nie tylko ja, ja, ja, ja i moje dziecko.
Moja wina, nie usunęłam części wypowiedzi. Moja odpowiedź była na ostatnie zdanie. Co do umawiania się mam, cóż ja na przykład nie znam wszystkich rodziców koleżanek i kolegów córki. Druga sprawa, że nie chciałabym brac odpowiedzialności za całą gromadke dzieci i zapewniać im opiekę gdzieś na placu zabaw.
No i ja się nie oburzam, tylko uważam, że po to jest podwórko, tym bardziej zamknięte, bezpieczne, aby dzieci mogły się tam bawić. Nie mówię o rzucaniu kamieniami w garaż, bo ja bym dzieciom moim na to nie pozwoliła. Ale rodzice tych dzieci może właśnie kupując mieszkanie kierowali się tym, że dzieci będą miały miejsce do zabawy.
Co do tolerowania wiercenia przez 5-6 godzin i walenia młotkiem - sąsiad ma remont, trzeba to zrozumiec, ja tez kiedyś będę miała lub miałam. Trzeba umieć żyć w społeczeństwie. Można zwrócić uwagę, nie raz nawet trzeba, ale żeby od razu afery toczyć, wyzywać
Stary 2014-04-28, 10:26   #230
Lina9213
Rozeznanie

Cytat:
Moja wina, nie usunęłam części wypowiedzi. Moja odpowiedź była na ostatnie zdanie. Co do umawiania się mam, cóż ja na przykład nie znam wszystkich rodziców koleżanek i kolegów córki. Druga sprawa, że nie chciałabym brac odpowiedzialności za całą gromadke dzieci i zapewniać im opiekę gdzieś na placu zabaw.
No i ja się nie oburzam, tylko uważam, że po to jest podwórko, tym bardziej zamknięte, bezpieczne, aby dzieci mogły się tam bawić. Nie mówię o rzucaniu kamieniami w garaż, bo ja bym dzieciom moim na to nie pozwoliła. Ale rodzice tych dzieci może właśnie kupując mieszkanie kierowali się tym, że dzieci będą miały miejsce do zabawy.
Co do tolerowania wiercenia przez 5-6 godzin i walenia młotkiem - sąsiad ma remont, trzeba to zrozumiec, ja tez kiedyś będę miała lub miałam. Trzeba umieć żyć w społeczeństwie. Można zwrócić uwagę, nie raz nawet trzeba, ale żeby od razu afery toczyć, wyzywać

Mieszkam w nowo wybudowanym bloku, najszybciej uwinęliśmy się z remontami i mieszkaliśmy jako pierwsi, więc wysłuchiwałam remontów wszystkich dookoła. Jednak remonty trwały max miesiąc a nie pół roku jak sezon letni, w którym dzieci bawią się na dworze No właśnie piszesz o tym, że nie pozwoliłabyś swoim dzieciom rzucać kamieniami o garaż i o to mi od początku chodziło. Socjalizacja dzieci do życia w społeczeństwie też jest ważna, nauczyć je, że nie należy tak postępować bo to nieodpowiednie, że może komuś przeszkadzać. Ja nie mówię, że mają się tam nie bawić, ale jak to moja mama mówiła "pół tonu ciszej"
Stary 2014-04-28, 10:34   #231
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:
Mieszkam w nowo wybudowanym bloku, najszybciej uwinęliśmy się z remontami i mieszkaliśmy jako pierwsi, więc wysłuchiwałam remontów wszystkich dookoła. Jednak remonty trwały max miesiąc a nie pół roku jak sezon letni, w którym dzieci bawią się na dworze No właśnie piszesz o tym, że nie pozwoliłabyś swoim dzieciom rzucać kamieniami o garaż i o to mi od początku chodziło. Socjalizacja dzieci do życia w społeczeństwie też jest ważna, nauczyć je, że nie należy tak postępować bo to nieodpowiednie, że może komuś przeszkadzać. Ja nie mówię, że mają się tam nie bawić, ale jak to moja mama mówiła "pół tonu ciszej"
Tyle że są ludzie którym przeszkadza dosłownie wszystko. I takim typem zdaje się jest autorka. Zresztą miałam kiedyś podobną sąsiadkę, pretensje były nawet o to że ktoś za głośno po klatce chodził, spuszczał w nocy wodę w wc czy oglądał telewizję w ciągu dnia. I były wizyty policji, mandaty, kolegia...
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-28, 10:37   #232
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko, że jeśli rodzice pozwalają im na takie zachowanie, to co zrobisz? One słuchają się rodziców, zachowują się tak jak ich w domu nauczono. Pretensje powinny być kierowane do rodziców. Autorka jeśli jest pewna ( a nie jest ), że to dzieci jej gacie ubrudziły, powinna zadać sobie trud namierzenia rodziców pozostałej dwójki dzieci, a nie wyzywac od bachorów i wygrażać, że ją popamiętają. No ale lepiej siedzieć na dupie i mścić na innych, użalać się na swój los zamiast zacząć działać, najlepiej od zakupu suszarki.

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Lemmy is God Pokaż wiadomość
Tyle że są ludzie którym przeszkadza dosłownie wszystko. I takim typem zdaje się jest autorka. Zresztą miałam kiedyś podobną sąsiadkę, pretensje były nawet o to że ktoś za głośno po klatce chodził, spuszczał w nocy wodę w wc czy oglądał telewizję w ciągu dnia. I były wizyty policji, mandaty, kolegia...
U nas na byłym mieszkaniu sąsiadku z pietra niżej, ale z pionu na przeciwko czepiała się, że nasz pies biega i jej się sufit trzęsie
Stary 2014-04-28, 10:43   #233
Lina9213
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lemmy is God Pokaż wiadomość
A no to już inna sprawa, że niektórzy są upierdliwi. Chciałam tylko podkreślić, że tak dzieci mają prawo się bawić, ale mogą to też robić tak żeby nie słyszało ich całe osiedle Nie jestem z osób przypieprzających się o pierdoły, ale ciagłe krzyki i walenie piłką po ścianach też by mnie irytowało bo mam zamiłowanie do ciszy (nie mieszkam w bloku z wyboru, sytuacja mnie do tego zmusiła - wybrałam jednak mieszkanie usytuowane pod lasem aby jak najmniej słyszeć z życia innych).

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Tylko, że jeśli rodzice pozwalają im na takie zachowanie, to co zrobisz? One słuchają się rodziców, zachowują się tak jak ich w domu nauczono. Pretensje powinny być kierowane do rodziców. Autorka jeśli jest pewna ( a nie jest ), że to dzieci jej gacie ubrudziły, powinna zadać sobie trud namierzenia rodziców pozostałej dwójki dzieci, a nie wyzywac od bachorów i wygrażać, że ją popamiętają. No ale lepiej siedzieć na dupie i mścić na innych, użalać się na swój los zamiast zacząć działać, najlepiej od zakupu suszarki.[COLOR="Silver"]
A ja tu wcale nie uderzam w stronę dzieci, tylko rodziców. Bo pojawiło się tu kilka głosów, że dzieci mają prawo się tak bawić bo są dziećmi i dzieci takie są, że krzyczą i hałasują. Osoby tak się wypowiadające są potencjalnymi, lub już są rodzicami właśnie tych bezstresowo wychowanych, którym wszystko wolno bo są dziećmi.
Stary 2014-04-28, 10:59   #234
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
A no to już inna sprawa, że niektórzy są upierdliwi. Chciałam tylko podkreślić, że tak dzieci mają prawo się bawić, ale mogą to też robić tak żeby nie słyszało ich całe osiedle Nie jestem z osób przypieprzających się o pierdoły, ale ciagłe krzyki i walenie piłką po ścianach też by mnie irytowało bo mam zamiłowanie do ciszy (nie mieszkam w bloku z wyboru, sytuacja mnie do tego zmusiła - wybrałam jednak mieszkanie usytuowane pod lasem aby jak najmniej słyszeć z życia innych).

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

A ja tu wcale nie uderzam w stronę dzieci, tylko rodziców. Bo pojawiło się tu kilka głosów, że dzieci mają prawo się tak bawić bo są dziećmi i dzieci takie są, że krzyczą i hałasują. Osoby tak się wypowiadające są potencjalnymi, lub już są rodzicami właśnie tych bezstresowo wychowanych, którym wszystko wolno bo są dziećmi.
Doprawdy? jest różnica między wychowaniem bezstresowym, a ciągłym karceniem i uciszaniem bawiących się dzieci.

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-28, 11:09   #235
Lina9213
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Doprawdy? jest różnica między wychowaniem bezstresowym, a ciągłym karceniem i uciszaniem bawiących się dzieci.
Doprawdy? Jest coś jeszcze pomiędzy bezstresowym wychowaniem a ciągłym uciszaniem i karceniem. Mój ulubiony zabieg - przejście od skrajności w skrajność
Stary 2014-04-28, 11:21   #236
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Takie są dzieci. Proponujesz zakneblowanie czy co? Moje uciszam i co? Na chwilę spokój a zaraz znów się drą. I nie wychowuje ich bezstresowo, daleko mi od tego.
Stary 2014-04-28, 11:22   #237
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Doprawdy? Jest coś jeszcze pomiędzy bezstresowym wychowaniem a ciągłym uciszaniem i karceniem. Mój ulubiony zabieg - przejście od skrajności w skrajność
w postach przewijało sie o tym, że ktoś zwrócił uwagę by dzieci ciszej się bawiły, nie grały w piłkę na korytarzu uderzając o drzwi mieszkania, czy już przy tym nieszczesnym blaszanym garażu i że to pomagało na jakiś czas, a potem od nowa sytuacja się powtarzała. Czyli tzw. międzyczasie dzieci zachowywały się cicho/ znośnie/ zajmowały się czym innym. To, że rodzice pozwalają dzieciom na spontaniczną i radosną, wypełnioną gwarem, zabawę z rówieśnikami, nie oznacza zaraz bezstresowego wychowania

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-28, 11:43   #238
Lina9213
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
w postach przewijało sie o tym, że ktoś zwrócił uwagę by dzieci ciszej się bawiły, nie grały w piłkę na korytarzu uderzając o drzwi mieszkania, czy już przy tym nieszczesnym blaszanym garażu i że to pomagało na jakiś czas, a potem od nowa sytuacja się powtarzała. Czyli tzw. międzyczasie dzieci zachowywały się cicho/ znośnie/ zajmowały się czym innym. To, że rodzice pozwalają dzieciom na spontaniczną i radosną, wypełnioną gwarem, zabawę z rówieśnikami, nie oznacza zaraz bezstresowego wychowania
No niestety, ale moje (potencjalne) dzieci zostałyby ukarane za to, że obijają komuś drzwi piłką i grają w nią na korytarzu. Ze mną tata grał w piłkę wychodząc na dwór, na trawę i kopał ją ze mną, nie musiałam jej odbijać o nic, ani okopywać murków i drzwi - także da się. Jeżeli dzieci mają z kim pograć w piłkę to czemu nie mogą jej kopać między sobą zamiast odbijać o ściany i drzwi?

Kończę tym samym dyskusję z mamami bo to nie ma sensu, wy wiecie swoje. Macie dzieci i możecie cieszyć się ich krzykiem, ale ludzi którzy ich nie mają nie trzeba zmuszać do wysłuchiwania tego.
Stary 2014-04-28, 11:53   #239
grubella
BAN stały

Cytat:
No niestety, ale moje (potencjalne) dzieci zostałyby ukarane za to, że obijają komuś drzwi piłką i grają w nią na korytarzu. Ze mną tata grał w piłkę wychodząc na dwór, na trawę i kopał ją ze mną, nie musiałam jej odbijać o nic, ani okopywać murków i drzwi - także da się. Jeżeli dzieci mają z kim pograć w piłkę to czemu nie mogą jej kopać między sobą zamiast odbijać o ściany i drzwi?

Kończę tym samym dyskusję z mamami bo to nie ma sensu, wy wiecie swoje. Macie dzieci i możecie cieszyć się ich krzykiem, ale ludzi którzy ich nie mają nie trzeba zmuszać do wysłuchiwania tego.
Dzieci- mali sąsiedzi autorki nie grały na korytarzu w piłkę tylko na dworze . Drewniane drzwi to nie od mieszkania tylko wrota drewnianej bramy wejściowej na podwórzu.
Stary 2014-04-28, 11:55   #240
201604191001
Konto usunięte

Ale ktoś inny podawał taki przykład.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości