Schudn±æ 20 - 30 kg - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-05-16, 10:41   #211
ArcymoneQ
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 582
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

Cytat:
Napisane przez saira__ Poka¿ wiadomo¶æ
Co zwykle robicie na obiady na diecie? Zastanawiam siê nad tym ostatnio, bo trochê nudz± mnie uniwersalne zestawy kurczak/ryba + warzywa...
Ja stosujê M¯ -czyli jem to samo, ale w mniejszych ilo¶ciach. Doszlam do wniosku, ¿e nie mam co przewracaæ do góry nogami jad³ospisu bo i tak wrócê do starych nawykow. Bêdê jad³a sma¿one, pieczone, duszone itp. Jak na razie nie jest ¼le, moje postanowienie co¶ daje... bo parê kg zlecia³o.

Cytat:
Napisane przez bebemwls Poka¿ wiadomo¶æ
Jak tam wa¿enie?
U mnie 78,6kg nie wiele
U mnie bez zmian, w tym tyg. stanê³o w miejscu... nawet wiem dlaczego.

https://www.facebook.com/Renia.foto
ArcymoneQ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-16, 11:05   #212
BlankaSz
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 051

Nie jest to trudne w zrobieniu Poradzisz sobie!
A pó¼niej mogê podrzuciæ równie¿ inne przepisy. Warto trochê kombinowaæ, ¿eby urozmaiciæ jad³ospis i siê nie poddaæ

Dziewczynki jak macie z alkoholem w weekendy?
To puste kalorie, ale czasem po prostu muszê co¶ chlapn±æ
Potem mam wyrzuty i czujê siê jaka¶ wydêta niczym balon!
cel II 70 kg
_________________________ _________

Bo taki kto¶ w ¿yciu zdarza siê tylko raz!
24.08.2012

30.07.2014r pocz±tek biegania i walki z sam± sob±!
BlankaSz jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-16, 11:38   #213
ArcymoneQ
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BlankaSz Poka¿ wiadomo¶æ

Dziewczynki jak macie z alkoholem w weekendy?
To puste kalorie, ale czasem po prostu muszê co¶ chlapn±æ
Potem mam wyrzuty i czujê siê jaka¶ wydêta niczym balon!
No w³asnie dlatego pewnie waga w tym tygodniu stoi u mnie w miejscu... porz±dzi³am w weekend i to dobrze jad³am o 23.00 pieczone udka i tosty z du¿± ilo¶ci± sera Tyle dobrego, ¿e piwa w ogóle nie pijê, tylko czyst±, któr± popijam col± zero.

Edytowane przez ArcymoneQ
Czas edycji: 2014-05-16 o 11:40
Stary 2014-05-16, 11:52   #214
BlankaSz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ArcymoneQ Poka¿ wiadomo¶æ
No w³asnie dlatego pewnie waga w tym tygodniu stoi u mnie w miejscu... porz±dzi³am w weekend i to dobrze jad³am o 23.00 pieczone udka i tosty z du¿± ilo¶ci± sera Tyle dobrego, ¿e piwa w ogóle nie pijê, tylko czyst±, któr± popijam col± zero.
Dietetyczka mi mówi³a, ¿e czyta ma wbrew pozorom jeszcze wiêcej kcal ni¿eli piwo. Z alkoholi mówi³a, ¿e wino wytrawne mo¿na piæ Nie lubiê strasznie!!!
Trudno jeste¶my tylko lud¼mi. Czasem mo¿na siê napiæ Choæby po to, by sobie ul¿yæ po wszelkich trudach zwi±zanych z diet± i æwiczeniami
cel II 70 kg

24.08.2012

Stary 2014-05-16, 11:52   #215
Prannie
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 42

Cytat:
Napisane przez LadyDagaMilon Poka¿ wiadomo¶æ

a Ja z przysiadami czekam ,narazie czuje ¿e musze skrócic 10-15min treningi bo mi nogi dokuczaj±, a nie chce przesadziæ aby mi sie cia³o nie zbuntowa³o ,
dzi¶ interwa³ mnie wykoñczy³ ! polecam niez³a jazda a¿ sie z ty³ka kurzy
No w³a¶nie - z æwiczeniami nie mo¿na przesadziæ - ja robiê abs-y z Gack± i a6w i przy "szóstce" boli mi krêgos³up. W zwi±zku z tym troszkê sobie luzujê Æwiczy³am te¿ skalpel Chodakowskiej, ale tylko wybrane æwiczenia. Jako¶ Gacka mi bardziej odpowiada.

CEL 1 OSI¡GNIETY - obecnie - 77 - jeszcze 7 kg

Cele ró¿ne - je¶æ zdrowo , æwiczyæ co najmniej 5 razy w tygodniu

Edytowane przez Prannie
Czas edycji: 2014-05-16 o 12:03
Prannie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-16, 11:57   #216
dom_misia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 59

Hej dziewczyny. Bardzo siê cieszê ¿e mogê do was do³±czyæ! Mam 27 lat, 165 cm wzrostu o obecnie wa¿ê 79,3. chod¼ 2 miesi±ce temu kiedy zaczyna³am walkê ze zbêdnymi kilogramami wa¿y³am 92,4. Mój cel to 60kg tyle ile wa¿y³am kiedy zasz³am w pierwsz± ci±¿ê (a mam ich za sob± 3 i trzech super synów). Marzy mi siê jeszcze mniej, np w klasie maturalnej 53kg i to by by³a rewelacja ale na razie tak daleko nie planuje!
A co do tego jak schud³am to polubi³am zdrowe od¿ywianie a nauczy³am siê na diecie SB. My¶la³am ¿e to bêdzie kolejna pora¿ka ale przetrwa³am pierwszych parê dni i przesta³am mieæ chêci na s³odycze a to by³a moja zmora! Mog³am przez ca³y dzieñ nie je¶æ nic jak s³odycze. Po 2 tygodniach przesz³am do drugiej fazy i tak niby j± ci±gnê! Nauczy³am siê je¶æ bez ziemniaków zwykle jem pier¶ z kurczaka (1/2 fileta) pieczonego, gotowanego b±d¼ sma¿onego na ³y¿ce oleju rzepakowego i surówkê. Mam jeszcze chêci na inne jedzenie przed okresem ale to zjadam banana z kefirem albo serek wiejski z ziarnami i przechodzi. Przez pierwsze 2 tygodnie regularnie æwiczy³am interwa³y na rowerku stacjonarnym ale potem jako¶ pare dni odpu¶ci³am i szlak trafi³ moje æwiczenia ale koniecznie siê muszê zmobilizowaæ bo nadal przeszkadza mi wa³ t³uszczu na brzuchu a trening interwa³owy podobno jest idealny na spalanie t³uszczu brzusznego!
¯yczê mi³ego dnia mimo ¿e pogoda kiepska!

Edytowane przez dom_misia
Czas edycji: 2014-05-17 o 14:03
dom_misia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-16, 11:59   #217
201709081028
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 237

Cytat:

jad³am o 23.00 pieczone udka i tosty z du¿± ilo¶ci± sera Tyle dobrego, ¿e piwa w ogóle nie pijê, tylko czyst±, któr± popijam col± zero.
no to z takimi s³abo¶ciami lekko ci nie bêdzie ;( sory za bezposredniosc ale nie mozna sie tak zapominaæ ;(
oj nie nie alkochol ! mnie zgubi³o piwo przez miesi±c jak m±¿ by³ na uropie ca³y kwiecieñ a ¿e by³a s³oneczna pogoda to piwko i co 2-3 dni na obiad grill
przyty³am 4kilo przez to

tak siê ciesze ze powiedzia³am STOP

JAK SIE JEST NA DIECIE TO NIE NIE ¯£OPIE
drinki czy piwsko maj± tyle kalorii ze ¿e sie w pale nie miesci
Ja mam zaopatrzona lodówke w desperado które uwielllbiam,ale jestem silna i 2 tydz nie dotykam i nie dotknê
piwo te¿ dobrze dzia³a na zakwasy ale jakie¶ pó³ szklaneczki +20min æwiczeñ

nie powiem ¿e jezeli jest okazja raz na jaki¶ czas to mozna chlapn±æ ale troche z umiarem, najgorzej jak kto¶ ma okazje co wekend i niepotrafi odmówiæ Ja 14czerwca bêdê mia³a impreze wiêc zobaczymy moj± si³ê woli

Edytowane przez 201709081028
Czas edycji: 2014-05-16 o 12:01
201709081028 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-05-16, 12:01   #218
Prannie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez frakfrak Poka¿ wiadomo¶æ
kaloria kalorii nierówna polecam zaznajomiæ siê z pojêciem Indeks Glikemiczny, a na pewno du¿o to pomo¿e w doborze posi³ków. 5 posi³ków dziennie...a ¶niadanie NAJWA¯NIEJSZE z diety wywalamy wszelkie cukry (oprócz oczywiscie tych zawartych w owocach*) gotowana marchewka czy buraczki tez mog± wydawac siê niskokaloryczne, bo to przecie¿ warzywa... ale TAK NIE JEST podnosz± ilosc insuliny we krwi co prowadzi do odkladania tkanki tluszczowej, wiec takie warzywka zastêpujmy surowymi! Fast foody, napoje gazowane (nawet cola zero) , PIWO (gorzej byæ nie mo¿e) , produkty z bia³ej m±ki, o zgrozoooo. czytajmy etykietki na produktach, chleb razowy, moze byc tylko barwiony, a to zwyk³y produkt z m±ki pszennej. Dla milosniczek makaronów- polecam czytaæ sk³ad i wybierac, albo te z pszenicy durum, albo je¿eli musz± ju¿ byæ z m±ki bia³ej, to przygotowywany al dente. Bialy ry¿ te¿ fe, zast±piæ dzikim najlepiej (mowie ogolnikowo, ale jest kilka lepszych rodzajów ry¿u ni¿ bia³y) pokochaæ nale¿y te¿ kaszê gryczan± po treningu nafaszerowaæ siê bia³kiem, a nie wêglami! Gotujcie sobie kurczaczki, s± przeciez takie pyszne :P albo grillujcie. Sma¿enie nie jest wskazane, ale od biedy jak co¶ to na oliwie z oliwek, albo innej oliwie. Mas³a, smalce itp, w ogole nie wchodz± w gre. Hmmm....Polecam poszukaæ tabelek z IG, pe³no jest tego w necie, a naprawde mo¿e to przyspieszyæ proces spalania tkanki tluszczowej. Wiadomo, ze trening to 30% sukcesu, natomiast 70% to nasza dieta i regularne posilki oraz DU¯O WODY. Monitoruj±c indeks glikemiczny, wcale nie musimy jesc jak krolik, bron Bo¿e, naprawde mozna jesc pysznie i prawie niczego sobie nie odmawiaæ )

*jedz±c np banany wybierajmy te ma³o dojrza³e.
Co¶ na ten temat wiem - mia³am cukrzycê ci±¿ow± i taka w³a¶nie dieta mnie obowi±zywa³a. Jad³am co godzinê i chud³am. Teraz to zaniedba³am. Nie mierzê cukru 4 razy dziennie, to mo¿e temu. Sk³ad chleba trzeba rzeczywi¶cie sprawdzaæ - wybieraæ ten, który ma jak najmniej pszenicy, a najwiêcej ¿yta. Na ka¿dego te¿ indywidualnie ró¿ne produkty dzia³aj±. Raz ugotowa³am makaron razowy - niby powinien byæ ok, a cukier po nim podskoczy³, ¿e ho ho . Trzeba wybieraæ produkty jak najmniej przetworzone. Miêso jest ok - nie podnosi cukru. Tylko oczywi¶cie pieczone lub gotowane, "czyste" miêso. Kurczaczki tak - nie podnosz± cukru, ale tu bym nie przesadza³a - chyba, ¿e mamy dostêp do takich wiejskich, te "sklepowe", to wiadomo...

Stary 2014-05-16, 12:05   #219
frakfrak
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 15

Cytat:
oj nie nie alkochol ! mnie zgubi³o piwo przez miesi±c jak m±¿ by³ na uropie ca³y kwiecieñ a ¿e by³a s³oneczna pogoda to piwko i co 2-3 dni na obiad grill
przyty³am 4kilo przez to

tak siê ciesze ze powiedzia³am STOP

JAK SIE JEST NA DIECIE TO NIE NIE ¯£OPIE
drinki czy piwsko maj± tyle kalorii ze ¿e sie w pale nie miesci
Ja mam zaopatrzona lodówke w desperado które uwielllbiam,ale jestem silna i 2 tydz nie dotykam i nie dotknê
piwo te¿ dobrze dzia³a na zakwasy ale jakie¶ pó³ szklaneczki +20min æwiczeñ

nie powiem ¿e jezeli jest okazja raz na jaki¶ czas to mozna chlapn±æ ale troche z umiarem, najgorzej jak kto¶ ma okazje co wekend i niepotrafi odmówiæ Ja 14czerwca bêdê mia³a impreze wiêc zobaczymy moj± si³ê woli
Dok³adnie, ALKOHOL w ogóle nie wchodzi w grê.
Mo¿e to zabrzmi brutalnie, ale niweczy to o co dotychczas walczylysmy. Dla przykladu, 5 dni jestes na diecie i super æwiczysz, jedna imprezka i rezultaty staj± w miejscu, albo siê cofaj±. Piwo ma najwiekszy z mozliwych indeks glikemiczny, wiekszy niz sma¿one frytki czy co mozna sobie jeszcze gorszego wyobraziæ.l Wygl±da niewinnie i przeciez w smaku nie jest s³odkie (mówie o normalnym piwie, a nie oran¿adzie typu Radler), ale to cichy zabójca p³askiego brzucha i nikt mi nhie wmowi, ze jest inaczej, sama jestem na to dobrym przykladem, bo kocham piwo, jestem piwoszem i wiem, ze przez dlugi czas to uniemozliwialo mi stracenie kilka cm z brzucha. (te¿ chcia³am wierzyc, ze jak 2h skatuje siê æwicz±æ, oblewaj±c siê litrami potu, po treningu wypije zimne piwko nic mi siê nie stanie. Owszem nic mi siê nie sta³o, ale waga sta³a w miejscu . I co z tego, ze sie dobrze odzywialam, piwo to pusty zapychac i odklada strasznie tkanke dookola brzucha.

A co do kole¿anki wy¿ej WÓDKA + COLA ZERO.... HA HA HA, prosze Cie, cola zero, napój gazowany, rozpulchnia i powoduje, ze puchniesz jak banka, co z tego, ze nie ma kalorii, tak pij±c na imprezkach na pewno nie schudniesz ani kilograma.Ju¿ lepiej zjesc t± grillowan± klarkówke z ni¿ wódkê z col± zero :P ka¿dy alkohol jest z³y, i w ogole nie wskazany jak kto¶ chce schudn±æ!!!!! zatrzymuje metabolizm.

Edytowane przez frakfrak
Czas edycji: 2014-05-16 o 12:29
frakfrak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-16, 12:05   #220
BlankaSz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dom_misia Poka¿ wiadomo¶æ
Hej dziewczyny. Bardzo siê cieszê ¿e mogê do was do³±czyæ! Mój cel to 60kg tyle ile wa¿y³am kiedy zasz³am w pierwsz± ci±¿ê (a mam ich za sob± 3 i trzech super synów). Marzy mi siê jeszcze mniej, np w klasie maturalnej 53kg i to by by³a rewelacja ale na razie tak daleko nie planuje!
A co do tego jak schud³am to polubi³am zdrowe od¿ywianie a nauczy³am siê na diecie SB. My¶la³am ¿e to bêdzie kolejna pora¿ka ale przetrwa³am pierwszych parê dni i przesta³am mieæ chêci na s³odycze a to by³a moja zmora! Mog³am przez ca³y dzieñ nie je¶æ nic jak s³odycze. Po 2 tygodniach przesz³am do drugiej fazy i tak niby j± ci±gnê! Nauczy³am siê je¶æ bez ziemniaków zwykle jem pier¶ z kurczaka (1/2 fileta) pieczonego, gotowanego b±d¼ sma¿onego na ³y¿ce oleju rzepakowego i surówkê. Mam jeszcze chêci na inne jedzenie przed okresem ale to zjadam banana z kefirem albo serek wiejski z ziarnami i przechodzi. Przez pierwsze 2 tygodnie regularnie æwiczy³am interwa³y na rowerku stacjonarnym ale potem jako¶ pare dni odpu¶ci³am i szlak trafi³ moje æwiczenia ale koniecznie siê muszê zmobilizowaæ bo nadal przeszkadza mi wa³ t³uszczu na brzuchu a trening interwa³owy podobno jest idealny na spalanie t³uszczu brzusznego!
A ile teraz wa¿ysz i przy jakim wzro¶cie? Bo nie napisa³a¶
Powodzonka dla Ciebie!
cel II 70 kg

24.08.2012

Stary 2014-05-16, 12:09   #221
Prannie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dom_misia Poka¿ wiadomo¶æ
Hej dziewczyny. Bardzo siê cieszê ¿e mogê do was do³±czyæ! Mój cel to 60kg tyle ile wa¿y³am kiedy zasz³am w pierwsz± ci±¿ê (a mam ich za sob± 3 i trzech super synów). Marzy mi siê jeszcze mniej, np w klasie maturalnej 53kg i to by by³a rewelacja ale na razie tak daleko nie planuje!
Witaj - napisz, ile wa¿ysz i ile masz wzrostu.
Dieta SB jest zbli¿ona do diety cukrzycowej. Mo¿e i ja bym spróbowa³a bo nic a nic mi nie spada , choæ ma³y wysysa mnie ile siê da (karmiê piersi±)

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-16, 12:12   #222
201709081028
Konto usuniête

Cytat:
dok³±dnie ALKOHOL w ogóle nie wchodzi w gre. Mo¿e to zabrzmi brutalnie, ale niweczy to o co dotychcvzas walczylysmy. Dla przykladu, 5 dni jestes na diecie i super æwiczysz, jedna imprezka i rezultaty staj± w miejscu, albo siê cofaj±;.l Piwo ma najwiekszy z mozliwych indeks glikemiczny, wiekszy niz sma¿one frytki czy co mozna sobie jeszcze gorszego wyobraziæ.l Wygl±da niewinnie i przeciez w smaku nie jest s³odkie (mówie o normalnym piwie, a nie oren¿adzcie typu radler), ale to cichy zabójca p³askiego brzucha i nikt mi nhie wmowi, ze jest inaczej, sama jestem na to dobrym przykladem, bo kocham piwo, jestem piwoszem i wiem, ze przez dlugi czas to uniemozliwialo mi stracenie kilka cm z brzucha. (te¿ chcia³am wierzyc, ze jak 2h skatuje siê æwicz±æ, oblewaj±c siê litrami potu, po treningu wypije zimne piwko nic mi siê nie stanie. Owszem nic mi siê nie sta³o, ale waga sta³a w miejscu . I co z tego, ze sie dobrze odzywialam, piwo to pusty zapychac i odklada strasznie tkanke dookola brzucha. A co do kole¿anki wy¿ej WÓDKA + COLA ZERO.... HA HA HA, prosze Cie, cola zero, napój gazowany, rozpulchnia i powoduje, ze puchniesz jak banka, co z tego, ze nie ma kalorii, tak imprezujac na pewno nie schudniesz ani kilograma. Wóka? ka¿dy alkohol jest z³y, zatrzymuje metabolizm.

¶wiêta prawda ,ale po to tu jestesmy by sie opierdzielaæ
Stary 2014-05-16, 12:16   #223
BlankaSz
Zakorzenienie

Cytat:
[/B][/I]

¶wiêta prawda ,ale po to tu jestesmy by sie opierdzielaæ
Jak dobrze, ¿e zapyta³am o alko Nic siê jutro nie napijê!!! Choæ ³atwo nie bêdzie
cel II 70 kg

24.08.2012

Stary 2014-05-16, 12:27   #224
201709081028
Konto usuniête

Cytat:
Jak dobrze, ¿e zapyta³am o alko Nic siê jutro nie napijê!!! Choæ ³atwo nie bêdzie
co¶ty! DASZ RADE!

wiecej wiary we w³asne mozliwosci!
Stary 2014-05-16, 12:31   #225
frakfrak
Przyczajenie

No ja to codziennie marze o zimnym piwku ;(((( do tego idzie lato, ja nie wiem jak to wytrzymam

Dziewczyny ¿yczmy sobie nawzajem du¿o wytrwa³o¶ci
Stary 2014-05-16, 13:16   #226
Tobisz5
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 25

Cytat:
Potrzebowa³abym us³yszeæ ciep³e s³owo. To ci±gle tylko pretensje. Wcze¶niej, ¿e jem. Teraz, ¿e za ma³o. Nie dogodzisz. Mam tu na my¶li rodziców.
Natomiast T¿. nigdy mi nie powiedzia³, ¿e we mnie wierzy, ¿e dam radê.
A ja robiê to wszystko równie¿ z my¶l± o Nim.
Nie przejmuj siê opini± innych ludzi. Oni za Ciebie ¿ycia nie prze¿yj±. Rodzice tym bardziej nie zrozumiej± Twojego nowoczesnego podej¶cia do ¿ycia, bo jeste¶cie z dwóch, ró¿nych epok. To jest totalny przeskok!

Wa¿ne, ¿eby¶ czu³a ¶wiadomo¶æ po co to robisz, je¶li Twój cel jest d³ugoterminowy to masz szansê schudn±æ i zmieniæ swoje ¿ycie bez efektu jojo. Efekt jojo jest wtedy, gdy chcemy schudn±æ w ci±gu 3 miesiêcy, ¿eby ³adnie wygl±daæ podczas wakacji, a po wakacjach wracamy do starych nawyków i waga wraca z podwojon± si³±.

Pomy¶l o swojej figurze jak o czym¶ kompletnym.
To, ¿e chudniesz, bo jesz zdrowo wp³ywa równie¿ na Twoje zdrowie.
Nie dbasz w ten sposób tylko o figurê, ale tak¿e o zdrowie!
Co tu du¿o mówiæ, warto, warto robiæ to dla SIEBIE!!!
Stary 2014-05-16, 13:22   #227
201709081028
Konto usuniête

Obiadowo

zupa szczawiowa na wywarze 1 po³owy fileta z kurczaka mniam
Stary 2014-05-16, 15:07   #228
ArcymoneQ
Rozeznanie

Hej dziewczyny, nie bêdê cytowaæ bo du¿o tego... napiszê ogólnie, ¿e wiem doskonale jak dzia³a alkohol, ale czasami lubiê sobie co¶ wypiæ. Je¶li chodzi o ostatni± imprezkê z "udkami i tostami" to faktycznie przesadzi³am i dzi¶ na wadze to widzia³am. Ale i wcze¶niej mia³am jedno spotkanie z znajomymi i waga spad³a (wtedy nie jad³am) wiêc na pewno nie mam zamiaru, a¿ tak siê "przeobra¿aæ" ¿eby rezygnowaæ z alko. ca³kowicie!!!
Mo¿ecie mnie za to gnêbiæ, ale zdania nie zmieniê

Stary 2014-05-16, 15:39   #229
201709081028
Konto usuniête

Cytat:
Hej dziewczyny, nie bêdê cytowaæ bo du¿o tego... napiszê ogólnie, ¿e wiem doskonale jak dzia³a alkohol, ale czasami lubiê sobie co¶ wypiæ. Je¶li chodzi o ostatni± imprezkê z "udkami i tostami" to faktycznie przesadzi³am i dzi¶ na wadze to widzia³am. Ale i wcze¶niej mia³am jedno spotkanie z znajomymi i waga spad³a (wtedy nie jad³am) wiêc na pewno nie mam zamiaru, a¿ tak siê "przeobra¿aæ" ¿eby rezygnowaæ z alko. ca³kowicie!!!
Nie irytuj sie tak ,nikt tu nie jet po to by Ciê gnêbic, w naszym celu jest wspieranie sie w walce z oty³o¶ci± ,motywowanie sie i tez wytykanie b³edów ! czasami trzeba oberwaæ porz±dny wstrz±s,aby siê ockn±æ, czasami wypowiedzi mog± uraziæ delikatne charaktery,lecz nie o to tu chodzi, w walce z nadwag± trzeba nauczyæ siê zyæ w inny sposób ,ZMIENIC NAWYKI ZYWIENIOWE I SPOSÓB ZYCIA bo tylko dziêki temu jestemy w stanie na ZAWSZE POZBYÆ SIÊ KILOGRAMÓW!
Reprymendy traktowaæ jak dobre s³owo nie gnêbienie , to kiedy i czy wogóle dojedziesz do upragnionej wagi zalezy tylko od Ciebie! kole¿anki za ciebie nie schudn±, Twoim wyborem jest TO JAK DALEKO CHCESZ ZAJSC!

Zacznij kiedy inni szukaj± wymówek
æwicz kiedy inni wci±¿ marz±
NIE PODDAWAJ SIÊ kiedy inni rezygnuj± !
tylko si³± woli masz szanse wygrac!

wiêkszo¶c z dziewczyn jakie zna³am (wiem to sama po sobie)
traktowa³o to w³asnie w taki sposób i nie chcia³o daæ sie przekonaæ ¿e to z³a droga a ewetualny sukces bedzie krótkotrwa³y!
te które siê przekona³y i uwierzy³y juz dawno zapomnia³y o ci±¿±cym balascie!
te które siê upiera³y s± TU,Ja zrozumia³am dlatego JESTEM! tak siê pózniej dzieje jak na pocz±tku 1-2 mce zapa³ jest przeolbrzymi ,pózniej zaczynaj± sie schody
ALE DO SUKCESU NIE MA WINDY!
TRZEBA BIEC PO SCHODACH
Stary 2014-05-16, 16:07   #230
frakfrak
Przyczajenie

Cytat:
Nikt nie ka¿e Ci zmieniaæ zdania Oczywi¶cie, ¿e wszystko jest dla ludzi. Ja tylko wiem, ze nie da siê pogodziæ siê chêci schudniêcia z jednoczesnym piciem alkoholu. Nie mowie tu o wypiciu raz na 2mce, ale ogólnie. To po prostu nie idzie ze sob± w parze Mo¿e powinna¶ pokochaæ siebie tak± jak± jeste¶ i nie odmawiaæ sobie ¿adnych przyjemno¶ci
Stary 2014-05-16, 17:41   #231
Eglel
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 27

Cytat:
kaloria kalorii nierówna polecam zaznajomiæ siê z pojêciem Indeks Glikemiczny, a na pewno du¿o to pomo¿e w doborze posi³ków. 5 posi³ków dziennie...a ¶niadanie NAJWA¯NIEJSZE z diety wywalamy wszelkie cukry (oprócz oczywiscie tych zawartych w owocach*) gotowana marchewka czy buraczki tez mog± wydawac siê niskokaloryczne, bo to przecie¿ warzywa... ale TAK NIE JEST podnosz± ilosc insuliny we krwi co prowadzi do odkladania tkanki tluszczowej, wiec takie warzywka zastêpujmy surowymi! Fast foody, napoje gazowane (nawet cola zero) , PIWO (gorzej byæ nie mo¿e) , produkty z bia³ej m±ki, o zgrozoooo. czytajmy etykietki na produktach, chleb razowy, moze byc tylko barwiony, a to zwyk³y produkt z m±ki pszennej. Dla milosniczek makaronów- polecam czytaæ sk³ad i wybierac, albo te z pszenicy durum, albo je¿eli musz± ju¿ byæ z m±ki bia³ej, to przygotowywany al dente. Bialy ry¿ te¿ fe, zast±piæ dzikim najlepiej (mowie ogolnikowo, ale jest kilka lepszych rodzajów ry¿u ni¿ bia³y) pokochaæ nale¿y te¿ kaszê gryczan± po treningu nafaszerowaæ siê bia³kiem, a nie wêglami! Gotujcie sobie kurczaczki, s± przeciez takie pyszne :P albo grillujcie. Sma¿enie nie jest wskazane, ale od biedy jak co¶ to na oliwie z oliwek, albo innej oliwie. Mas³a, smalce itp, w ogole nie wchodz± w gre. Hmmm....Polecam poszukaæ tabelek z IG, pe³no jest tego w necie, a naprawde mo¿e to przyspieszyæ proces spalania tkanki tluszczowej. Wiadomo, ze trening to 30% sukcesu, natomiast 70% to nasza dieta i regularne posilki oraz DU¯O WODY. Monitoruj±c indeks glikemiczny, wcale nie musimy jesc jak krolik, bron Bo¿e, naprawde mozna jesc pysznie i prawie niczego sobie nie odmawiaæ )

Dziêkujê za posta. ¯y³am trochê w b³ogiej nie¶wiadomo¶ci np. co do dzia³ania coli zero. Mo¿e nie uda mi siê wykluczyæ wszystkiego 'szkodliwego' ale na pewno bêdê zwracaæ wiêksz± uwagê na to co bêdê jad³a.

Mój pi±tkowy wynik wa¿enia: 73.8 kg czyli jak dla mnie dalej 74 kg.
Dzi¶ przyszala³am z ry¿em i ¶mietan±, mam nadziejê, ¿e nie poczuje tego tak bardzo na wadze.

zrzucam kilogramy 76 kg -> 75 kg -> 55 kg

Eglel jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-16, 17:47   #232
201709081028
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez Eglel Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêkujê za posta. ¯y³am trochê w b³ogiej nie¶wiadomo¶ci np. co do dzia³ania coli zero. Mo¿e nie uda mi siê wykluczyæ wszystkiego 'szkodliwego' ale na pewno bêdê zwracaæ wiêksz± uwagê na to co bêdê jad³a.

Mój pi±tkowy wynik wa¿enia: 73.8 kg czyli jak dla mnie dalej 74 kg.
Dzi¶ przyszala³am z ry¿em i ¶mietan±, mam nadziejê, ¿e nie poczuje tego tak bardzo na wadze.
Ka¿dy siê uczy na b³edach ,fajnie ¿e zamieszasz to zmienic
ry¿ ale smietana? nie lepiej by³o by j± zast±pic np JOGURTEM BA£KAÑSKIM LIGHT ?
Smakowa³oby równie pysznie a i oszczedzi³o by kalorii

Ja ww.jogurtu uzywam do wszytkiego ,czy do owsianki,musli,na kanapkê,czy jako sos do miêsa czy warzyw,mozesz go doprawiæ np.sol± zio³ow± czy czosnkiem
Stary 2014-05-16, 18:06   #233
Eglel
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 27

Cytat:

Ja ww.jogurtu uzywam do wszytkiego ,czy do owsianki,musli,na kanapkê,czy jako sos do miêsa czy warzyw,mozesz go doprawiæ np.sol± zio³ow± czy czosnkiem
Niestety rzuci³am siê bez opamiêtania na maminy garnek. Przesadzi³am z jedzeniem i czujê jak mi zalega w kichach. Muszê spróbowaæ przyrz±dziæ kuraka z tym jogurtem ciekawe czy bêdzie pasowa³ mojemu podniebieniu.

zrzucam kilogramy 76 kg -> 75 kg -> 55 kg

Eglel jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-16, 18:19   #234
201709081028
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez Eglel Poka¿ wiadomo¶æ
Niestety rzuci³am siê bez opamiêtania na maminy garnek. Przesadzi³am z jedzeniem i czujê jak mi zalega w kichach. Muszê spróbowaæ przyrz±dziæ kuraka z tym jogurtem ciekawe czy bêdzie pasowa³ mojemu podniebieniu.
a no widzisz smietana po 1 jest ciê¿ka po 2 t³usta dlatego Ja od dawna zastêpujê j± jogurtami! kupuj raczej te gêste ba³kañskie w wersji LIGHT ocywiscie s± pyszne mo¿na je wcinaæ same!
Stary 2014-05-16, 18:47   #235
ArcymoneQ
Rozeznanie

Je¶li pomy¶la³y¶cie w jakim¶ momencie, ¿e ja siê tu irytujê to o razu prostujê posta... nie irytuje mnie to. Zdajê sobie sprawê, ¿e nie wszystko robiê tak jak powinnam. Dlatego kochane piszcie o tym, a ja mo¿e zmieniê ten i inne nawyki

A teraz ¿eby was zmotywowaæ chcê pokazaæ co dzi¶ sobie kupi³am i w co wesz³am bez wiêkszego problemu!

Stary 2014-05-16, 19:08   #236
201709081028
Konto usuniête

Cytat:
Je¶li pomy¶la³y¶cie w jakim¶ momencie, ¿e ja siê tu irytujê to o razu prostujê posta... nie irytuje mnie to. Zdajê sobie sprawê, ¿e nie wszystko robiê tak jak powinnam. Dlatego kochane piszcie o tym, a ja mo¿e zmieniê ten i inne nawyki

A teraz ¿eby was zmotywowaæ chcê pokazaæ co dzi¶ sobie kupi³am i w co wesz³am bez wiêkszego problemu!

SUPER ALE Z tego co pamiêtam cel masz 50kg? wiêc aby wytrwaæ nie mo¿esz uperaæ siê przy Z£YCH nawykach bo nie wyjdzie ci to na dobre mimo wszytko zdjecie powinno cie motywowaæ do dalszej pracy ,szkoda by zaprzepascic to co ju¿ uda³o ci sie osi±gn±c

przyjrza³am sie zdjeciu i ja te¿ mogê takie zrobic poniewaz wystarczy przesun±æ spodnie w jedn± strone te na górze i uzyskamy taki efekt nie chudn±c hhihih nogawki spodni powinny byc równo roz³o¿one wtedy zdjecie jak najbardziej wiarygodne

Czas edycji: 2014-05-16 o 19:17
Stary 2014-05-16, 19:33   #237
ArcymoneQ
Rozeznanie

Cytat:
przyjrza³am sie zdjeciu i ja te¿ mogê takie zrobic poniewaz wystarczy przesun±æ spodnie w jedn± strone te na górze i uzyskamy taki efekt nie chudn±c hhihih nogawki spodni powinny byc równo roz³o¿one wtedy zdjecie jak najbardziej wiarygodne
Nie spodziewa³am siê, ¿e w taki sposób kto¶ podejdzie do tematu... jutro poprawiê zdjêcie!
Ale na prawdê, nie mam powodu ¿eby was oszukiwaæ i wstawiaæ nieprawdziwe dane!

Edytowane przez ArcymoneQ
Czas edycji: 2014-05-16 o 19:34

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-16, 19:36   #238
201709081028
Konto usuniête

Cytat:
Nie spodziewa³am siê, ¿e w taki sposób kto¶ podejdzie do tematu... jutro poprawiê zdjêcie!
Ty nie musisz nieczego udowadniac Jestem poprostu bardzo spostrzegawcza i zauwa¿y³am ten szczegó³ (zboczenie zawodowe ) nie moge za to
nie napisa³am tego przecie¿ z³osliwie.

nie napisa³am tez ¿e nas oszuka³a¶! wiec soryyy

Czas edycji: 2014-05-16 o 19:38
Stary 2014-05-16, 19:57   #239
Melonade
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 820

Cytat:

Akurat na oliwie nie powinno siê sma¿yæ.

Niekoniecznie trzeba je¶æ wszystko niskokaloryczne ... ja np. nie jedz±c s³odyczy czy fast foodów, bez liczenia kalorii jad³am stanowczo za ma³o, czego dowiedzia³am siê, jak ju¿ zniszczy³am sobie metabolizm i by³o za pó¼no. A wcale siê☠nie g³odzi³am.
Moim zdaniem najwa¿niejsze s± makrosk³adniki, a co za tym idzie, równie¿ kalorie. Je¿eli dostarczymy sobie odpowiedni± ilo¶æ bia³ek, t³uszczy i wêglowodanów to wszystko bêdzie ok . Je¶li odpowiednio dobierzemy sobie kaloryczno¶æ diety i wysi³ek fizyczny to nie ma bata, musimy schudn±æ.
Poza tym warto te¿ zauwa¿yæ, ¿e w tym w±tku nie ma osób o prawid³owej wadze, które chc± zrzuciæ 5kg, bo im co¶ gdzie¶ wystaje. Tu s±☠osoby o nadwadze, które musz± powoli zmieniæ swój tryb ¿ywienia NA ZAWSZE. Dlatego moim zdaniem najlepiej robiæ wszystko powoli, najpierw je¶æ to samo ale mniej (je¶li kto¶ je za du¿o), zmieniæ colê/soki na wodê, potem zmieniæ pieczywo z bia³ego na ciemne itd. A na koniec zmieniaæ dietê na tak±, któr± dana osoba uwa¿a u siebie za stosown± - czy to dieta wg IG, czy wg makrosk³adników czy np. bezglutenowa. Byle zdrowo, rozs±dnie, nic na si³ê.

Cytat:
no z t± woda to nie by³abym taka odwa¿na! wcale nie jest zalecane "ochlewaæ " sie wod± , piæ ok , bo trzeba ale nie tak DUUUU¯O
ja przy ptreningu wypijam max 200ml wody i to wystarcza ,jak tylko sucho¶c w ustach siê bierze biorê po ³yczku ,jak cwiczê na powietrzu p³uczê usta i wypluwam,
do diety- co do picia to zaleca sie wypiæ 1 szklankê przed ka¿dym posi³kiem i to tyle....z tej wody

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

mozesz sobie ugrilowaæ albo usma¿yc na ³y¿ce oliwy befsztyka jest super
uwielbiam tez warzywne szasz³yki ugrilowane we folii,mozna tez do³ozyc jakie¶ miêsko ,spróbuj np.kotletów sojowych
Sk±d takie informacje o wodzie? Jak czujesz pragnienie to ju¿ jest oznaka pierwszej fazy odwodnienia. O ile kto¶ nie wypija po 10l wody dziennie to raczej sobie du¿±☠ilo¶ci± wody nie zaszkodzi, a za ma³± ju¿ tak ... (oczywi¶cie mówimy o osobach zdrowych, bo wiadomo, pij±c wodê mineraln± dostarczamy sobie ró¿nych sk³adników, których niektórzy w nadmiarze spo¿ywaæ nie powinni ... )

Cytat:
Napisane przez bebemwls Poka¿ wiadomo¶æ
Jako¶ tak czuje siê lepiej-tym bardziej,¿e przez 5 godzin dziennie mam typowo siedz±cy tryb ¿ycia.
Co æwiczê?Ró¿nie
->Rower-3X45 minut
->a6w trochê zmodyfikowane,deska,przys iad przy ¶cianie,no¿yce,spiêcia brzucha-to ok 45 minut
-> 6 minutówki Ewki-36minut

Jak tam wa¿enie?
U mnie 78,6kg nie wiele
Ja bym siê na Twoim miejscu jednak zastanowi³a ... Super, ¿e masz motywacjê i w ogóle Ci zazdroszczê, bo ja dupy nie mogê ruszyæ póki co . Ale to nie wygl±da na przemy¶lany plan.

Ja zaraz bêdê☠robiæ tabelê, u mnie niestety tylko 0,5kg mniej, chocia¿ i tak dobrze,☠¿e nie tyle samo albo nie na plusie ...
Cytat:
Dok³adnie, ALKOHOL w ogóle nie wchodzi w grê.
Mo¿e to zabrzmi brutalnie, ale niweczy to o co dotychczas walczylysmy. Dla przykladu, 5 dni jestes na diecie i super æwiczysz, jedna imprezka i rezultaty staj± w miejscu, albo siê cofaj±. Piwo ma najwiekszy z mozliwych indeks glikemiczny, wiekszy niz sma¿one frytki czy co mozna sobie jeszcze gorszego wyobraziæ.l Wygl±da niewinnie i przeciez w smaku nie jest s³odkie (mówie o normalnym piwie, a nie oran¿adzie typu Radler), ale to cichy zabójca p³askiego brzucha i nikt mi nhie wmowi, ze jest inaczej, sama jestem na to dobrym przykladem, bo kocham piwo, jestem piwoszem i wiem, ze przez dlugi czas to uniemozliwialo mi stracenie kilka cm z brzucha. (te¿ chcia³am wierzyc, ze jak 2h skatuje siê æwicz±æ, oblewaj±c siê litrami potu, po treningu wypije zimne piwko nic mi siê nie stanie. Owszem nic mi siê nie sta³o, ale waga sta³a w miejscu . I co z tego, ze sie dobrze odzywialam, piwo to pusty zapychac i odklada strasznie tkanke dookola brzucha.

A co do kole¿anki wy¿ej WÓDKA + COLA ZERO.... HA HA HA, prosze Cie, cola zero, napój gazowany, rozpulchnia i powoduje, ze puchniesz jak banka, co z tego, ze nie ma kalorii, tak pij±c na imprezkach na pewno nie schudniesz ani kilograma.Ju¿ lepiej zjesc t± grillowan± klarkówke z ni¿ wódkê z col± zero :P ka¿dy alkohol jest z³y, i w ogole nie wskazany jak kto¶ chce schudn±æ!!!!! zatrzymuje metabolizm.
Moja rada jest taka - je¶li chcemy schudn±æ, budowaæ lepsz± formê, traciæ t³uszcz, a nie miê¶nie to jak ju¿ koniecznie chcemy siê napiæ (wszystko z umiarem jest dla ludzi ) to w ten dzieñ, kiedy nie æwiczymy.
Cytat:
Ka¿dy siê uczy na b³edach ,fajnie ¿e zamieszasz to zmienic

Nie wiem czym jest jogurt ba³kañski, ale b³agam, tylko nie light!!

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Dziewczyny, gdzie s± wyniki Waszego wa¿enia siê? Kto siê obija? Proszê, ¿eby¶cie podawa³y wyniki w w±tku w kolorze zielonym, ¿eby by³o ³atwiej znale¼æ!

Melonade jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-16, 19:58   #240
ArcymoneQ
Rozeznanie

Cytat:
Ty nie musisz nieczego udowadniac Jestem poprostu bardzo spostrzegawcza i zauwa¿y³am ten szczegó³ (zboczenie zawodowe ) nie moge za to
nie napisa³am tego przecie¿ z³osliwie.

nie napisa³am tez ¿e nas oszuka³a¶! wiec soryyy
To gdzie Ty pracujesz, ¿e tak to ciekawie wykmini³a¶?

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-03-11 11:39:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.