PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpień 2013 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku?
Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! 2 10,00%
Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie 1 5,00%
Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! 0 0%
Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje 0 0%
Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie 2 10,00%
Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój 2 10,00%
Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki 0 0%
Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! 0 0%
Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to 0 0%
Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki 0 0%
Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy 4 20,00%
Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę 0 0%
Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami 0 0%
Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam 4 20,00%
Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! 5 25,00%
Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-09, 21:53   #211
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie

my mamy spacerówke graco, ciezka kolumbryna, ale wygodna i super sie prowadzi, raczej masywna spacerówka niz lekka parasolka
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 21:54   #212
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Spamujecie jak oszalałe a zanim ja coś nadrobie to nigdy ne zdaze odpisac i tak to wyglada potem... wszystko na raty
Jutro jade do Katowic na spotkanie ze znajmomymi ze studiów,bez dziecka, bez męża jeah

Wracajcie do zdrowia,kto chory i nie jedzcie za duzo (Dzoan:P )
dobranoc
-ostatnie zdanie !!!

Baw sie dobrze,nie mieszaj alko bo niedziela bedzie z zycia wyjęta :P

Zabki poprosze o kciuki dla kolezanki.Jest w 35 tc i okazało sie ze jej dziecko ma za mały brzuszek w stosunku do reszty ciałka Lezy w szpitalu na podtrzymaniu,pewnie bedzie szybciej miec wywołany poród.

Ide spać bo rano trzeba wstać.Słodkich snów.
Karaluchy pod poduchy.
Stary 2014-05-09, 21:56   #213
pianka2013
Zadomowienie

Rocky trzymam kciuki za twoją koleżankę.
pianka2013 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 21:57   #214
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
A ELAIN wyczytałam, że mąż chyba skulił ogon co?
A kocioł to pozytywny czy negatywny?
ciężko go wyczuć. rozmawiamy tylko o Igim i domowych sprawach. Kocioł negatywny, ale pewnie przejdzie

Cytat:
Napisane przez pianka2013 Pokaż wiadomość
dziękuję .

My mamy spacerówkę Espiro Magic. Wózek polecam, fajnie się prowadzi i jest lekki. Nie składa się w typową parasolkę, ale po złożeniu jest mały, więc nie ma problemu ze złożeniem w czasie podróży.

Niektóre dzieciaczki nawet jak zaczynają chodzić to jednak lubią czasami, żeby im d.upkę wozić . U nas wózek jest niezbędny, bo nie mamy auta.

nauczy się Oluś wracać do poprzedniej pozycji . Fajnie obserwować postępy w rozwoju.

tekst "bo go tak nauczyłaś" zawsze doprowadza mnie do furii. No tak, nic innego nie robię tylko samych złych rzeczy uczę moje dziecko i potem mam za swoje.

I jak tam już lepiej? Odpocznij troche

za wiek dla Igiego i wszystkiego najlepszego.

chyba na śmietanę jeszcze za szybko. Tak jak dziewczyny pisały, może lepiej jogurt naturalny.

zdjęcie widzę - słodziak

.

Kuba miał wczoraj debiut z jedzeniem jogurtu naturalnego. Trochę się krzywił, zjadł kilka łyżeczek i więcej nie chciał. Dzisiaj dodałam mu trochę owoców ze słoiczka i też kilka łyżeczek zjadł. Chyba sam jogurt naturalny nie będzie mu za bardzo smakował, ale zobaczymy, będziemy jeszcze próbować. Jeśli chodzi o owoce to Kuba preferuje właściwie tylko te z gotowych słoiczków. Obiadki je ugotowane przeze mnie i nie ma problemu a wszelkie owoce są bee.... Już nie wiem jak go przekonać do owoców nie ze słoiczków. Nie chce jeść w kawałkach a i zmiksowane to ewentualnie banana i wczoraj wyjątkowo śliwkę. Te co są w słoiczkach to je wszystkie i widać, że mu bardzo smakują. Jak czytam skład to nie ma tam żadnych cukrów, czy innych substancji tylko sam owoc, dlatego nie rozumiem o co Kubie chodzi.

Dzisiaj Kuba zaliczył wizytę u fryzjera . Miał już tak długie włosy, że wchodziły mu do oczu a przecież spineczki mu nie wepnę . Nie podobała mu się pani fryzjerka z nożyczkami, ale mi podcięte włoski Kuby bardzo się podobają.

Wizyta u fryzjera to był dzisiaj nasz jedyny spacer. Cały dzień deszcz, tylko krótkotrwałe przejaśnienia. Oby jutro było lepiej, bo zwariuje w domu i moje dziecko na pewno też.
brawo za debiut z jogurtem i fryzjera. pokaz go nam i poproszę dane na pierwsza stronę, bo chyba Cie jeszcze nie ma

Cytat:
Spamujecie jak oszalałe a zanim ja coś nadrobie to nigdy ne zdaze odpisac i tak to wyglada potem... wszystko na raty
Jutro jade do Katowic na spotkanie ze znajmomymi ze studiów,bez dziecka, bez męża jeah

dobranoc
baaaw się dobrze!!

Cytat:
[/COLOR]Elaine: zajrzałam na Twojego bloga. Igi słodki, jak z obrazka . Ślicznie "czyta" książeczkę (też taką mamy). Nie widać na zdjęciach, że jest chory. Zdjęcia z waszej gimnastyki również urocze.
bardzo dziękuję)

no właśnie chciałam napisać, ze zdjęcia 10 miesięcznego Igiego na blogu:
http://rudymspojrzeniemnaswiat.blogs...y-gaganka.html

zmykam spać, bo nie wiadomo jaka nocka będzie.
dobrej nocy!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 22:00   #215
pianka2013
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

zmykam spać, bo nie wiadomo jaka nocka będzie.
dobrej nocy!
uprzedziłam Cię

Też zmykam spać. Spokojnej nocki dla wszystkich.
pianka2013 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 22:08   #216
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
-ostatnie zdanie !!!

Zabki poprosze o kciuki dla kolezanki.Jest w 35 tc i okazało sie ze jej dziecko ma za mały brzuszek w stosunku do reszty ciałka Lezy w szpitalu na podtrzymaniu,pewnie bedzie szybciej miec wywołany poród.

Karaluchy pod poduchy.
O kurde dla kolezanki.
A dlaczego musi szybciej urodzić? Co to oznacza dla dziecka?

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 22:13   #217
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Hej!
Ja tylko na szybko, bo muszę kończyć sprzątanie, umyć podłogę w kuchni i odciągać:
- ja też "musiałam" urodzić szybciej, ale Artek był cały za mały
- kupiłam Bomiko L bardzo fajny i tani wózek, droższe o 100-200 zł niewiele się od niego różnią
- my też nie mamy auta, więc opcja z zostawianiem wózka w bagażniku odpada.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-09, 22:41   #218
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszkaaaa83 Pokaż wiadomość
Hej,

MISZKA biedna malutka A ten ogień to takie znamię? Nie martw się, mój kolega miał na pół twarzy i miał jakieś zabiegi czy coś, wogole juz nic nie widać. A jak niunia ma na imię? Duzooo zdrówka dla niej

Sorki ze tak pobieżnie ale dziś jkais dziwny dzień, brak czasu plus jakiś podły nastrój, kumulacja jakaś czy co. Postaram się później zajrzeć.
Dziękuję Mała ma na imię Annika. Tak, chodzi o znamię na twarzy. My mamy też nadzieję, ze to zejdzie (i bardzo dziękuję za info o koledze, to pocieszające) ale oni byli już kilka razy na laserze i póki co, nie ma nawet małej poprawy Może potrzeba ich więcej, zobaczymy.
U nas też dzisiaj cięzki dzień. czuję się jakbym po nieprzespanej nocy była a do tego mały dziś jakiś buntowniczy był i spać nie chciał a to jedyna okazja, zeby oddech złapać.

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka;46381303
[B
W pracy nie miałam czasu Was podczytać i nadrobiłam[/B].

MISZKA gratuluję samodzielnego papusiania

Nius dnia
Igor zjadł 400 ml zupy
I wg M. srał dalej niż widział
Bo w pracy się pracuje a nie siedzi na wizażu;p
Dziękujemy za gratki
I również gratulujemy ale pięknej ilości zjedzonej zupki A ja myślałam, ze nasze 300ml (w najlepszych czasach) to już ostateczna ilość Teraz jemy zdecydowanie mniej...

Cytat:

MISZKA super ze Maksiul załapał jedzenie z łapki. Mój trochę je a najwięcej rozmazuje na stoliku

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
Hmm, wiesz, nie wiem czy najadł by się jedząc tylko tym sposobem- szczerze wątpię ale dumna jestem, że próbuje i mu wychodzi
A oczywiście stolik cały umazany ale co tam...

Cytat:

Kuba miał wczoraj debiut z jedzeniem jogurtu naturalnego. Trochę się krzywił, zjadł kilka łyżeczek i więcej nie chciał. Dzisiaj dodałam mu trochę owoców ze słoiczka i też kilka łyżeczek zjadł. Chyba sam jogurt naturalny nie będzie mu za bardzo smakował, ale zobaczymy, będziemy jeszcze próbować. Jeśli chodzi o owoce to Kuba preferuje właściwie tylko te z gotowych słoiczków. Obiadki je ugotowane przeze mnie i nie ma problemu a wszelkie owoce są bee.... Już nie wiem jak go przekonać do owoców nie ze słoiczków. Nie chce jeść w kawałkach a i zmiksowane to ewentualnie banana i wczoraj wyjątkowo śliwkę. Te co są w słoiczkach to je wszystkie i widać, że mu bardzo smakują. Jak czytam skład to nie ma tam żadnych cukrów, czy innych substancji tylko sam owoc, dlatego nie rozumiem o co Kubie chodzi.

Dzisiaj Kuba zaliczył wizytę u fryzjera . Miał już tak długie włosy, że wchodziły mu do oczu a przecież spineczki mu nie wepnę . Nie podobała mu się pani fryzjerka z nożyczkami, ale mi podcięte włoski Kuby bardzo się podobają.

Wizyta u fryzjera to był dzisiaj nasz jedyny spacer. Cały dzień deszcz, tylko krótkotrwałe przejaśnienia. Oby jutro było lepiej, bo zwariuje w domu i moje dziecko na pewno też.
Enooo, fryza zaliczył?? Hmm, to już nie pogadasz ile mm??
A jogurcik może jeszcze posmakuje. My wczoraj dziubnęliśmy odrobinkę ziemniaków z jogurtem, wcześniej serka białego troszkę to aż go zatrzepało jak przełykał ale będziemy próbować.

Cytat:

dobranoc
Baw się dobrze! Miłego spotkania!
Cytat:
-

Kciuki mocno zaciśnięte!

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość

My mamy narazie spacerowke z bugaboo bo spacerowka od gondoli ma fajne wielkie terenowe koła,ale jest na leżaco tylko i mały nie lubi. Mamy tez parasolke maclarena ,ale jeszcze nie używamy.

No ja mam awersje na cukier bo podobno pilam litrami wodę z cukrem

za opchniecie zmywarki. Moja to ja sama -tez mała,ale duzo umie zmyc garów
1. Awersja na cukier, powiadasz? Cholera, szkoda, ze ja czegoś takiego nie mam i niedługo w nic się nie zmieszczę
2. hahahaha tzn. dobry "Egzemplarz" wam się trafił

Zadowolona jesteś z wózka Bugaboo?? Ma go moja siostra, jak byłam u niej to trochę nim jeździłam i szczerze mówiąc to nie kupiłabym go za żadne pieniądze, naprawdę. Te małe kółka z przodu tak mnie wk... a do tego na najmniejszych kamyczkach główka tak małej latała, że byłam w szoku. Niby wózek za taką kasę ale nie zamieniłabym się np. z moim. My mamy Quinny, z pompowanymi kołami i w porównaniu z tamtym to jak niebo a ziemia. Ale oczywiście to moje odczucia, może to kwestia przyzwyczajenia. A jak Tobie się sprawuje> Zadowolona jesteś?? (choć Ty masz chyba inny model bo piszesz o dużych kołach)

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Miszkaaa a skąd ty jestes bo nawet tego nie wiem.
Nooo Kochana, bo pomyślę, ze nie czytasz moich postów;p
Obecnie mieszka w Irlandii a w PL z okolic Wrocka

ROCKY miłego pobytu i niech (s)pokój trwa

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

ELAINE wzruszyłam się czytając to co napisałaś o Igorku, czytajac wyobrażałam sobie jak to robi. OMG! jaki on kumaty i jak dużo potrafi Maksiul nawet połowy nie potrafi. Ale nie, nie, nie! Nie wpadnę z tego powodu w dolinę! I na Maksiowe umiejętności przyjdzie czas.

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 22:49   #219
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
-ostatnie zdanie !!!

Karaluchy pod poduchy.
3mam kciuki za koleżankę.
Ja miałam to samo.
U nas nie było to wskazaniem do wcześniejszego porodu

PIANKA to pewnie masz teraz małego modela w domu. A grzeczny był u fryzjerka czy raczej nie dał się dotknąć?

Bo Igor nie lubi jak go ktoś dotyka.

ELAIN dobrej nocki życzymy.
Mój M. zawsze łamie się pierwszy
dla Igorka za 10 miesięcy. Przeczytałam wpis na blogu

IWONA dobrej zabawy

LEMURKU gdzie się podziewasz?

Posprzątałam jeszcze mieszkanie i idę spać bo padam.
Jutro mamy mieć grila u rodziców. Chyba przygotuję sobie zestaw pytań bo ma przyjść znajomy ortopeda. Gdyby któraś miała jakieś pytania bardzo nurtujące to mogę popytać

AGAPLAST widziałam, że już jesteście na swoim oprócz wielkiego remontu i bałaganu... jak się mieszka? Fajni sąsiedzi, czy raczej odludzie?
I jak kury? koguta im spraw

Edytowane przez mamaszkrabka
Czas edycji: 2014-05-09 o 22:53
mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 23:32   #220
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość

Nooo Kochana, bo pomyślę, ze nie czytasz moich postów;p
Obecnie mieszka w Irlandii a w PL z okolic Wrocka
O nie, nie posądzaj mnie o to. Po pierwsze jak dołączyłaś do wątku, ja rzadko tu bywałam. Po drugie ja mam problemy z kojarzeniem niektórych faktów.

Idę spać
Dobranoc.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 23:33   #221
Agrafka86
Wtajemniczenie

O jejku byłam z Tztem na kabarecie. Jezuuuu 4h! Tak się osmialam, że a masakra. A Młody grzeczny cały czas spał, a jak wróciliśmy to od razu się obudził i tulaski

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-10, 06:45   #222
mela1234
Zakorzenienie

Agrafka fajnie z tym kabaretem. Na "kim" byliście?

Moje dziecko nie śpi od 6 to i ja nie śpię. Zrobiłam sobie kawę i kombinuję jak tu jechać na zawody do pobliskiej stajni mimo pogody. Coś się chmurzy. W ogóle pogoda długoterminowa mówi, że cały tydzień ma padać.
Wczoraj było w Łodzi spotkanie ludzi z końskiego forum. Żałuję, że nie mogłam iść. A była okazja do założenia szpilek i pokazania się w lokalu na Pietrynie. No cóż we wrześniu ma być powtórka podobno.
Stary 2014-05-10, 07:20   #223
Samantha7
Zakorzenienie

Miszkaaa - z bugaboo jestem bardzo zadowolona. On fakt ma male kola, ale sa spoko. Moj ma podwojne kolka.
(Duze ma inna spacerowka ) Fajnie jakby bugaboo mial duze kola od tej spacerowki drugiej, ale co zrobic. Tamta spacerowka ma jakis do *upy daszek tzn.te bude,ze zachodzi na glowe mojemu malemu i tylko najlepiej jakby byla rozlozona :/ do tego ma regulacje podniesienia o tyci tyci na takie zamki. Jakas porazka normalnie. Az musze pojsc i obczaic czy dalabym rade cos samo zrobic zeby maly mogl na siedzaco jezdzic. Bugaboo to ja uzywam glownie jak jade do sklepu. Latwo i szybko sie sklada. Buda jest taka fajna, ze oslania od wiatru b.dobrze. Do tego ma takie dwie oslonki po bokach jeszcze ten wozek tez od wiatru. Wkurza mnie tylko, ze plecy ma z dziurkami. No jakas porazka nie wiem kto to wymyslil. Jest to zdecydowanie wozek nie na zime choc mozna dac szpiworek gruby i jest git bo ja tak robilam.
Nigdy w zyciu bym za wozek tyle $ nie dala. Ten co mamy dostalismy jak wszystkie pozostale

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

Wczoraj bylam tym wozkiem na spacerze i spoko bylo. Fakt na dziurach troche rzuca, ale nie az tak. Lubie, ze jest lekki i Bach Bach sklada sie i miesci sie super w bagazniku.
Jezdzilam dzis po drodze zwirowej i trawie z woda i blotem bo lalo przedwczoraj jak cholera i o dziwo luz - wozek sie nie rozpadl . Maly zasnal to mu bude rozlozylam zeby zaslonic od wiaterku i slonca, polozylam go na plasko i super se spal w parku.
Spal tylko 1h bo jakies cholerne gowniary rzucily pilke od football w niego do wozka mu na buzie. Dobrze ze ta pilka byla z pianki miekka. Ich opiekun se przeszedl, spojrzal na mnie i se poszedl. Wkurzylam sie i poszlam do domu. Wchodze do domu, a na malego body srak naptakal no mysle wtf?! Jeszcze tego brakowalo. Pewnie jak siedzielismy pod drzewami na lawce to nawalil. Dobrze ze nie na buzie czy gdzies. Teraz bede mega muslina zabierac ze soba i go zakrywac jak bedzie spal. Najlepiej jakby byla mozliwosc na ten czas wytworzyc takie pole magnetyczne ochronne

Sent from my iPhone using Tapatalk

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 07:25   #224
Agrafka86
Wtajemniczenie

MELA : Kabaret chyba, skeczow meczacych, nowaki, paranienormalni, moralnego niepokoju. No tak się uśmiałam, że szczeka mnie bolała

09.07.2011 Żona

Stary 2014-05-10, 07:33   #225
mela1234
Zakorzenienie

Super!
Stary 2014-05-10, 07:48   #226
dzoan
Zakorzenienie

Dzień dobry

Noc z dwiema pobudkami..ząbki dały odpocząć

Wreszcie kupiłam skrzynie i ziemię do kwiatków. W końcu zdecydowałam się na brązowe i jeszcze trafiliśmy na promocje, bo 2,50zł mniej za każdą sztukę skrzyni Jak mąż wróci z pracy przydałoby się wreszcie przesadzić, tylko powiesić na barierki nie da rady, bo mamy nietypowe i tata będzie nam załatwiał zaczepy.

Wczoraj zobaczyłam też ogródek na balkonie mojej mamy..dosłownie ogródek..potknąć się można o kwiatki Nie no, bardzo ładnie wygląda Jeszcze nigdy tyle kwiatów nie było
Aż zapragnęłam mieć więcej u siebie

Wczorajszy spacerek z Olusiem okazał się krótki, bo zaczęło padać..po 25 min obudził się, bo próbowaliśmy zostawić go w pokoju z otwartym oknem, ale wycwanił się Mały i jak wózek stoi, to pobudka..źle go nauczyłam..przyznaję..pow innam była na spacerkach czasami na ławce posiedzieć, poczytać coś..teraz już nie mogę..szit

Proszę o kciuki..jutro mąż z moim i swoim ojcem plus rzeczoznawcą jadą oglądać autko. Mąż dalej uparty..i tak sobie myślę...niech już je kupi, bo mam dość..on chyba nawet bardziej tego szukania, oglądania, zastanawiania się...Oby w czasie oględzin nic poza tym o czym wie nie wyszło.. niech już nastanie spokój
No i poza tym jadą aż 300km w jedną stronę, więc paliwko trochę wyniesie plus rzeczoznawca, który też tani nie jest..nie chciałabym mu więcej płacić A żeby było śmiesznie nim się mąż namyślił by jechać za tym autem, nie zdążyliśmy wybrać gotówki z banków i jeśli zdecyduje się na to auto będzie trzeba kolejny kurs robić w tygodniu No ale zawsze to plus, że ma czas na przemyślenia.

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 07:56   #227
mela1234
Zakorzenienie

Postanowiłam wczoraj założyć bloga. I próbuję go założyć na blogspocie ale cos mi nie idzie! No nie widać mnie.
Stary 2014-05-10, 08:02   #228
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Moja Misiolina też kima. Od rana pada i pewnie dzień spędzimy w domu. Miałam iść do Rosa po obiadki i deserki ale chyba nic z tego. Swoją drogą to chyba w Rossmannie są najtańsze. Byłam wczoraj w Tesco i Kauflandzie to są droższe.
Ja ostatnio kupuję w Rossie deserki Babydream, bo duży słoiczek w promocji za 2,99zł, a Olek na potęgę tego zjada A bardzo często mają promocje na te słoiczki i obiadki czasami też.

Cytat:
Napisane przez mydream_ Pokaż wiadomość
eh no to bedzie musiala zjesc obiadek po 17 bo teraz nie mam jak wyjsc, myslalam, ze moze jej cos zrobie, ale nawet zadnej marchewki nie mam
jutro akurat skonczy 9
To już dziś? Sto lat dla Oliwki!

Cytat:
Jejku moje dziecko odkryło, że w szybie od piekarnika można się przejrzeć i co ważniejsze pocałować własne odbicie... Dolną część piekarnika mam zaślinioną.
Dobrze, że mam piekarnik wysoko w słupku, bo Olek by mi go uruchamiał co i rusz dotykowo

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
DZOAN dałam Młodemu serek grecki, plul robił krzy krzy i miał odruch wymiotny o co chodzi nie wiem.
łoj

Cytat:
dodaje tylko na chwile, wole zeby nie zostalo juz wiecznie, chyba rozumiecie...
śliczna!

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
Dzoan nasze dzieci w podobnym wieku i ja dawałam juz jogurt naturalny z owocami, dawalam tez bielucha z truskaweczkami z zamrażarki. Dawalam tez danonka ale to nic dobrego. Zwykly twaróg jadł. Takze myślę ze mozesz spróbować z tym jogurtem. To jest fajne drugie sniadanie i do tego owoce.
No ale ja sie nie trzymam schematów

A ja nadal nie pamietam co to okres. Nie karmię juz od majówki. Ale do majowki karmilam przez miesiac tylko raz na dobranoc. Wlasciwie to tylko ciumkanie bylo bo wczesniej fifi jadl porządną kolacje, kapiel i cyc. I tak mi zaniklo kp. Myslicie ze powinnam isc do gina?
Olek jadł jogurt i twarożek ze słoiczka, bo Babydream mają od 4. czy 6. miesiąca? jakoś tak..choć nie wiem czy to taki sam jogurt i twarożek jaki ja bym kupiła? Ooo dobrze, że mi o Bieluchu przypomniałaś.. też będę podawać, ale w następnej kolejności. Ciągle czaję się z jogurtem..może dzisiaj podam

Mnie się wydaje, że nie masz co się stresować. Ciesz się brakiem @

Stary 2014-05-10, 08:20   #229
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Rocky - ciśnienie mam strasznie niskie,miałaś rację
Ostatnio trochę za dużo biorę sobie na głowę,oprócz normalnych rodzinnych obowiązków dochodzi remont u rodziców,wczoraj byłam chyba w pięciu sklepach szukając zmywarki,kabiny i potrzebnej reszty.Do tego nieprzespane noce...Mam nadzieję,że dożyję przynajmniej do jutrzejszych urodzin
Urodziny? Urodziny?? Już składać życzenia??

Cytat:
Mieliśmy dzisiaj debiut z samodzielnym jedzeniem. Ugotowałam brokuła i kalafiora, położyłam na tacce i o dziwo mały załapał o co chodzi. Brał sobie kawałek i wkładał do buziaka. Super wyglądało takie zaangażowanie na jego twarzy
A że czasem wypadało z buźki albo z rączki to nic nie szkodzi, mama pozbierała

Cytat:
LEMURKI dobrze Dzisiaj w nocy dalej będę pisać .
I
Dziewczyny
AAAAAaa mamy zęba. Prawa dolna jedynka! Już widać. Wiem dlaczego moje dziecko było takie wredne.
No wreszcie!

Cytat:
aaaa! nam tez juz wychodzi dolna jedynka, wlasnie to odkrylam
tz wrocil z pracy to mnie raczej juz nie bedzie...
Super!

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Witamy sie
laski padam na twarz. przeprowadzka i mini remont za nami ale jest sporo rzeczy do ogarniecia i poukładania. Bianka wszystko sobie poprzestawiała i marudzi ale ida nam 4 zeby
Do tego dzwoniła babka z poradni nefrologicznej ze złe wyniki moczu i mamy sie pilnie zgłosic i matko kużwa kiedy.
No i mam mega wkur.... bo nie wiem co mi odwaliło i kupiłam mała zmywarke. Pytam sie jak????? i mało tego byłam na tyle genialna ze ja postanowiłam wypróbowac i sklep mi jej teraz przyjac nie chce a uwierzcie mi ze nic mi do niej sie nie miesci. Mam ochote własna pięscia sie zabic.

No nic juz ja na sprzedaz wystawiłam moze pójdzie.
Postaram sie was jakos ponadrabiac ale na prawde nie mam kiedy.
Czekam jeszcze na transport moich 17 kur + kogut
żeby jednak te wyniki nie były najgorsze...

Mam nadzieję, że uda Wam się opchnąć zmywarkę. My mamy 60-kę, ale znajomi mają mniejsze i zadowoleni..U nas trzeba czekać nim się ją uzupełni, ale braliśmy przyszłościowo

Co do kur i koguta, to również uważam, że jest szczęściarzem

Cytat:
U mnie grudki sa rekomendowane od 9mca,ale ja walczę i daje juz od 7mca. Cienko nam wychodzi bo mały woli konkretny kawał w rękę
Moja mama tez nie mogła sie nadziwić,ze jak taki 9mczny smyk siedzi se i zajada arbuza hahaha - normalnie kosmos

Ja bym to olala na Twoim miejscu. Nie zwracaj uwagi . Jak moja tesciowa wali jakieś dretwe teksty to jej mowie, ze mamy 21wiek i czasy komuny dawno sie skończyły, mieszkamy w USA i moze spać spokojnie i nie musi wszystkiego rozgrzebywac i przeżywać jak mrowka okres.

Ja nie moge z mojej tesciowej jak ona mi zawsze małemu zakłada skarpetki to na spodnie i robi taka kiełbasę z jego nozek. Najlepiej to by go chyba w jakis kokon zawinela. Mały schodzi z maty na podłogę bo wiadomo, ze nie bedzie w jednym miejscu tylko se pełza, a ona za nim biegnie i buch go z podłogi. Mowie co ty robisz daj mu sie bawić, a ona No wiesz co przecież tu jest gola podłoga jak on tak bedzie na niej leżał
No tak gola podłoga beton żywy
Albo nigdy małemu na noc nie ubieram skarpet bo musza stopki oddychać i tez jest zle. Walonki najlepiej i gacie z golfem, a jak go przykrywa to mu tylko ledwo nos wystaje

Jak w 7mcu przestałam kp małego to moja mama mało nie padła na zawał, ze co moj synus bedzie teraz jadł i zebym go karmila dalej na rządzenie kaszkami i obiadkami

A najbardziej mnie rozwala tekst teściów na temat noszenia dzieci na rekach, ze kiedyś nie było bujaczkow itp.to sie dzieci ciagle nosiło. Aha , a podłogi ,kocow itp.tez nie mieli?! Lewitowali nad powierzchnia
Rozwaliłaś mnie
U nas też jedni i drudzy rodzice nie dadzą się Olkowi pobawić na podłodze.. jak tylko zejdzie z koca czy dywanu zgarniają go z podłogi..jak stęknie też.. ciągle tylko szukają pretekstu by dziecko zmieść..a jak noszą, to sami stękają, że ciężki i ręce bolą
A jak mąż swojej mamie powiedział, żeby Małego położyła na podłogę, to ona w szoku 'ale jak..? tutaj..? i co..? będzie pełzał? ale jak..?'

Cytat:
Wiecie jak mi szkoda mojej małej siostrzenicy. Nie dosć, że urodziła sie z ogniem (najprawdopodobniej) na twarzy to jeszcze chyba podczas wizyt w szpitalu na laserach zarazili ją gronkowcem
Nosz, k... , jakby mało przejść bidulka miała
(Mela, to właśnie dla niej też kupiłam to mydełko, mam nadzieję, że im pomoze- razem z antybiotykami pozbyć się tego dziada)
Ojejku Biedna

Cytat:
Nius dnia
Igor zjadł 400 ml zupy
I wg M. srał dalej niż widział

Cytat:

dobranoc
Udanego spotkania

..baaaaardzo śmieszne...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-10, 08:31   #230
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
mocne Wiadomo co to może oznaczać dla maluszka?

Cytat:
Fajowy jest

Cytat:
O jejku byłam z Tztem na kabarecie. Jezuuuu 4h! Tak się osmialam, że a masakra. A Młody grzeczny cały czas spał, a jak wróciliśmy to od razu się obudził i tulaski
Świetne wyjście
My kiedyś byliśmy na kabarecie Ani mru mru, ale zawiodłam się trochę, bo nie było Tofika.. no jak mogło nie być Tofika?!

Cytat:

Wczoraj bylam tym wozkiem na spacerze i spoko bylo. Fakt na dziurach troche rzuca, ale nie az tak. Lubie, ze jest lekki i Bach Bach sklada sie i miesci sie super w bagazniku.
Jezdzilam dzis po drodze zwirowej i trawie z woda i blotem bo lalo przedwczoraj jak cholera i o dziwo luz - wozek sie nie rozpadl . Maly zasnal to mu bude rozlozylam zeby zaslonic od wiaterku i slonca, polozylam go na plasko i super se spal w parku.
Spal tylko 1h bo jakies cholerne gowniary rzucily pilke od football w niego do wozka mu na buzie. Dobrze ze ta pilka byla z pianki miekka. Ich opiekun se przeszedl, spojrzal na mnie i se poszedl. Wkurzylam sie i poszlam do domu. Wchodze do domu, a na malego body srak naptakal no mysle wtf?! Jeszcze tego brakowalo. Pewnie jak siedzielismy pod drzewami na lawce to nawalil. Dobrze ze nie na buzie czy gdzies. Teraz bede mega muslina zabierac ze soba i go zakrywac jak bedzie spal. Najlepiej jakby byla mozliwosc na ten czas wytworzyc takie pole magnetyczne ochronne
Sama bym takie pole chciała wytwarzać przeciwko pająkom .. Na Olka raz nasrakał gołąb i to konkretnie Na szczęście jeszcze było na tyle chłodno, że spał w śpiworku i to on został ubabrany
Oczywiście od razu poleciałam lotto wysłać .. Ale gówniane to szczęście było

Cytat:
Postanowiłam wczoraj założyć bloga. I próbuję go założyć na blogspocie ale cos mi nie idzie! No nie widać mnie.
Nie znam się na tym, ale trzymam kciuki i czekam na pierwsze wpisy

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Ufff..koniec nadrabiania..czas zabrać się za siebie, bo zaraz Mały wstanie i po ptokach

Stary 2014-05-10, 08:50   #231
mela1234
Zakorzenienie

Założyłam. Ale zanim go wam pokażę trochę minie. Muszę się oswoić.

Mój ulubiony skecz to neonówki Rozmowa Boga z Diabłem, zawsze płaczę ze śmiechu jak to oglądam.
http://www.youtube.com/watch?v=sA2luScejaI
Stary 2014-05-10, 09:06   #232
dzoan
Zakorzenienie

Mela przypomnij co czyścisz tym preparatem EN Refresh? Można płytki, kabinę prysznicową, brodzik, umywalki, kibelek, podłogi, panele, blaty w kuchni? Co jeszcze?

Stary 2014-05-10, 09:09   #233
201801111004
Konto usunięte

Cytat:
-ostatnie zdanie !!!

Karaluchy pod poduchy.
oby wszystko sie dobrze skonczylo
..

Cytat:
3mam kciuki za koleżankę.
Ja miałam to samo.
U nas nie było to wskazaniem do wcześniejszego porodu

PIANKA to pewnie masz teraz małego modela w domu. A grzeczny był u fryzjerka czy raczej nie dał się dotknąć?

Bo Igor nie lubi jak go ktoś dotyka.

ELAIN dobrej nocki życzymy.
Mój M. zawsze łamie się pierwszy
dla Igorka za 10 miesięcy. Przeczytałam wpis na blogu

IWONA dobrej zabawy

LEMURKU gdzie się podziewasz?

Posprzątałam jeszcze mieszkanie i idę spać bo padam.
Jutro mamy mieć grila u rodziców. Chyba przygotuję sobie zestaw pytań bo ma przyjść znajomy ortopeda. Gdyby któraś miała jakieś pytania bardzo nurtujące to mogę popytać

AGAPLAST widziałam, że już jesteście na swoim oprócz wielkiego remontu i bałaganu... jak się mieszka? Fajni sąsiedzi, czy raczej odludzie?
I jak kury? koguta im spraw
tez bym poszla naa grila i opedzlowala kielbaski

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Ja ostatnio kupuję w Rossie deserki Babydream, bo duży słoiczek w promocji za 2,99zł, a Olek na potęgę tego zjada A bardzo często mają promocje na te słoiczki i obiadki czasami też.

To już dziś? Sto lat dla Oliwki!

Dobrze, że mam piekarnik wysoko w słupku, bo Olek by mi go uruchamiał co i rusz dotykowo

łoj

śliczna!

Olek jadł jogurt i twarożek ze słoiczka, bo Babydream mają od 4. czy 6. miesiąca? jakoś tak..choć nie wiem czy to taki sam jogurt i twarożek jaki ja bym kupiła? Ooo dobrze, że mi o Bieluchu przypomniałaś.. też będę podawać, ale w następnej kolejności. Ciągle czaję się z jogurtem..może dzisiaj podam

Mnie się wydaje, że nie masz co się stresować. Ciesz się brakiem @
dziekujemy
moja tez juz jadla jogurt taki ze sloiczka,ale to byl Hipp chyba i nie bardzo jej smakowal

Dzien dobry
dziekujemy za komplementy
Oliwka konczy 9 miesiecy rosnie mi ten robaczek . I chyba z tej okazji postanowila spac rowno do 9tej
wkurzylam sie bo nie ma jeszcze tz wyplaty na koncie, nie mam za co zrobic zakupow

Edytowane przez 201801111004
Czas edycji: 2014-05-10 o 09:12
201801111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 09:11   #234
Agrafka86
Wtajemniczenie

MELA dla mnie najlepszy jest skecz Jacek Balcerzak no leje s niego zawsze

09.07.2011 Żona

Stary 2014-05-10, 09:14   #235
201801111004
Konto usunięte

Cytat:
MELA dla mnie najlepszy jest skecz Jacek Balcerzak no leje s niego zawsze

a ja nie lubie kabaretow, nie wiem czemu, tak jakos
Stary 2014-05-10, 09:23   #236
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Rocky-mocne kciuki za koleżankę trzymam,miejmy nadzieję,że wszystko będzie dobrze.Swoją drogą za długo leżałam na tej patologii ciąży i co widziałam,to moje.Bardzo podobny przypadek miała jedna z dziewczyn,skończyło się operacją u jej córeczki,z tego,co wiem na dzień dzisiejszy,wszystko już jest dobrze.
Agrafka,Mydream-za ząbki
Elaine-Igorek przecudny
Widziałaś?Czarni wczoraj wygrali,jest 2:2.W poniedziałek z Sopocie mecz prawdy
Niewyspana jestem strasznie,chociaż tym razem nie przez Jasia(jedna pobudka!!!-ale to pewnie dzięki temu,że spał z mamusią,bo mamusia pożarła się wczoraj z tatusiem)Czekała m do drugiej w nocy na powrót córki z "osiemnastki"koleżanki(tr zeźwe moje dziecko wróciło jak prosię i równo o umówionej godzinie-pękam z dumy!)Jak już się położyłam spać,to jakieś pijane towarzystwo przylazło na plac zabaw pod blokiem,i tak się wydzierało,że po godzinie ktoś nie wytrzymał i wezwał policję(wcześniej ludzie krzyczeli z okien,żeby się uciszyli,bez rezultatu)
Teraz córa zdaje mi relację z imprezy,włos mi się jeży...potem się z Wami podzielę...
Dzoan-można składać życzenia,bardzo proszę,a co sobie będę żałowaćChociaż na wizażu poświętuję,bo przez ciche dni w domu szampana nie będzie
Aaaa,ja wczoraj kupiłam zmywarkę w końcu.I to w sklepie,nie przez neta,co wcześniej planowałam.Trafiłam na bardzo fajnego sprzedawcę,któremu kulawo wytłumaczyłam,o co mi chodzi,od razu załapał,wziął pod uwagę zużycie prądu i wody.Trzy minuty i kupione.
Nie poleca 45,i to nie ze względu na ilość naczyń,tylko wielkość.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Mydream-sto lat dla Was !!!

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

No i oczywiście dziękuję Wam za pomoc przy wyborze zmywarki
Miszka-pamiętałam o krótkim programie!
lemurki_malutkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 09:25   #237
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Heloł.

U nas nocka OK, chociaż ja poszłam późno spać i jestem znowu nieprzytomna. Jak kładę Małego spać, to potem mam jeszcze pełno roboty+odciąganie i idę spać o 24-1, a on wstaje o 6 i jest trochę jazda :/ No nic... Nieważne.

Jeszcze wracając do mojej mamy. Takie rady mi daje... a teraz jestem na nią sama zła. Jak karmi Artka, to robi wokół niego cyrk. Daje mu zabawki, gada, skacze wokół niego - bo ja taka byłam, byłam strasznym niejadkiem i trzeba było odwracać moją uwagę. Ale Artek taki nie jest, on je normalnie, czasami jak jest bardzo rozproszony, to mu puszczam na chwilę coś z youtube na komórce, ale to naprawdę sporadycznie. A mama mu daje 2 duże butle do zabawy, śpiewa, gada... Ostatnio była kilka razy u mnie i dzisiaj Mały mi cyrkował przy kaszce, ciągle czegoś chciał, no efekt działań babci normalnie :/ Już jej nie dam karmić Artka, tym bardziej, że ona go zwykle karmi jaglanką z owocem, którą on bardzo chętnie i szybko zjada, bo jest po spacerze...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 09:33   #238
201801111004
Konto usunięte

jak wiecie intensywnie zastanawiam sie nad wyborem wozka i tej nocy mialam durny sen. snilo mi sie, ze zrobilysmy tabele z nickami i kazda w niej zapisywala jaki ma wozek
Stary 2014-05-10, 09:39   #239
dzoan
Zakorzenienie

Lemurku a więc wszystkiego naj dla Ciebie! Zdrówka, przespanych nocy i duuużo miłości! Ciche dni?
Gratuluję zakupu zmywary Na jaką firmę padło?

Perse szkoda, że nie widziałaś jak Olek był zabawiany przez teściową i jej córkę przy obiadku Przed każdą łyżczką 'amniamniam..aaaa..jeeemy ..Oooooluśśśś', po każdej łyżeczce 'Braaaaawoooooo...', w międzyczasie córka podająca, włączająca i stukająca różnymi zabawkami.. Gdzie ja biję brawo Olkowi dopiero jak skończy jeść, w międzyczasie ewentualnie mówię 'pięknie jesz', zabawki daję, bo wtedy ładniej zjada, nie nudzi się.. ale takie zwykłe..jakąś kaczuszkę gumową, plastikowy wieszaczek czy klocuszek..w rączkach sobie przebiera czy postuka o siebie, sama mu przed nosem nie napierdzielam, ze tak powiem
Jak ja się cieszę, że mieszkamy sami..daję słowo, że oszalałabym co dzień znosić to wszystko.

Stary 2014-05-10, 09:43   #240
201801111004
Konto usunięte

LEMURKI_MALUTKIE : wszystkiego najlepszego, 100 lat, duzo zdrowka i pociechy z synka na codzien
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości