|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku? | |||
| Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! |
|
2 | 10,00% |
| Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie |
|
1 | 5,00% |
| Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! |
|
0 | 0% |
| Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje |
|
0 | 0% |
| Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie |
|
2 | 10,00% |
| Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój |
|
2 | 10,00% |
| Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki |
|
0 | 0% |
| Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to |
|
0 | 0% |
| Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki |
|
0 | 0% |
| Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy |
|
4 | 20,00% |
| Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę |
|
0 | 0% |
| Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami |
|
0 | 0% |
| Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam |
|
4 | 20,00% |
| Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! |
|
5 | 25,00% |
| Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
my mamy spacerówke graco, ciezka kolumbryna, ale wygodna i super sie prowadzi, raczej masywna spacerówka niz lekka parasolka
|
|
|
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
Baw sie dobrze,nie mieszaj alko bo niedziela bedzie z zycia wyjęta :P Zabki poprosze o kciuki dla kolezanki.Jest w 35 tc i okazało sie ze jej dziecko ma za mały brzuszek w stosunku do reszty ciałka Lezy w szpitalu na podtrzymaniu,pewnie bedzie szybciej miec wywołany poród.Ide spać bo rano trzeba wstać.Słodkich snów. Karaluchy pod poduchy.
|
|
#213 |
|
Zadomowienie
|
Rocky trzymam kciuki za twoją koleżankę.
|
|
|
|
#214 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i poproszę dane na pierwsza stronę, bo chyba Cie jeszcze nie maCytat:
Cytat:
)no właśnie chciałam napisać, ze zdjęcia 10 miesięcznego Igiego na blogu: http://rudymspojrzeniemnaswiat.blogs...y-gaganka.html zmykam spać, bo nie wiadomo jaka nocka będzie. dobrej nocy!
|
|
#215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też zmykam spać. Spokojnej nocki dla wszystkich. |
|
|
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla kolezanki.A dlaczego musi szybciej urodzić? Co to oznacza dla dziecka?
|
|
|
#217 |
|
Konto usunięte
|
Hej!
Ja tylko na szybko, bo muszę kończyć sprzątanie, umyć podłogę w kuchni i odciągać: - ja też "musiałam" urodzić szybciej, ale Artek był cały za mały ![]() - kupiłam Bomiko L - my też nie mamy auta, więc opcja z zostawianiem wózka w bagażniku odpada. |
|
|
|
#218 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała ma na imię Annika. Tak, chodzi o znamię na twarzy. My mamy też nadzieję, ze to zejdzie (i bardzo dziękuję za info o koledze, to pocieszające) ale oni byli już kilka razy na laserze i póki co, nie ma nawet małej poprawy Może potrzeba ich więcej, zobaczymy. U nas też dzisiaj cięzki dzień. czuję się jakbym po nieprzespanej nocy była a do tego mały dziś jakiś buntowniczy był i spać nie chciał a to jedyna okazja, zeby oddech złapać. Cytat:
Dziękujemy za gratki ![]() I również gratulujemy ale pięknej ilości zjedzonej zupki A ja myślałam, ze nasze 300ml (w najlepszych czasach) to już ostateczna ilość Teraz jemy zdecydowanie mniej...Cytat:
A oczywiście stolik cały umazany ale co tam... ![]() Cytat:
ile mm?? A jogurcik może jeszcze posmakuje. My wczoraj dziubnęliśmy odrobinkę ziemniaków z jogurtem, wcześniej serka białego troszkę to aż go zatrzepało jak przełykał ale będziemy próbować. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
![]() 2. hahahaha tzn. dobry "Egzemplarz" wam się trafił ![]() Zadowolona jesteś z wózka Bugaboo?? Ma go moja siostra, jak byłam u niej to trochę nim jeździłam i szczerze mówiąc to nie kupiłabym go za żadne pieniądze, naprawdę. Te małe kółka z przodu tak mnie wk... a do tego na najmniejszych kamyczkach główka tak małej latała, że byłam w szoku. Niby wózek za taką kasę ale nie zamieniłabym się np. z moim. My mamy Quinny, z pompowanymi kołami i w porównaniu z tamtym to jak niebo a ziemia. Ale oczywiście to moje odczucia, może to kwestia przyzwyczajenia. A jak Tobie się sprawuje> Zadowolona jesteś?? (choć Ty masz chyba inny model bo piszesz o dużych kołach) Nooo Kochana, bo pomyślę, ze nie czytasz moich postów;p Obecnie mieszka w Irlandii a w PL z okolic Wrocka ![]() ROCKY miłego pobytu i niech (s)pokój trwa ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- ELAINE wzruszyłam się czytając to co napisałaś o Igorku, czytajac wyobrażałam sobie jak to robi. OMG! jaki on kumaty i jak dużo potrafi Maksiul nawet połowy nie potrafi. Ale nie, nie, nie! Nie wpadnę z tego powodu w dolinę! I na Maksiowe umiejętności przyjdzie czas.
|
|||||||
|
|
|
#219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam to samo. U nas nie było to wskazaniem do wcześniejszego porodu ![]() PIANKA to pewnie masz teraz małego modela w domu. A grzeczny był u fryzjerka czy raczej nie dał się dotknąć? Bo Igor nie lubi jak go ktoś dotyka. ELAIN dobrej nocki życzymy. Mój M. zawsze łamie się pierwszy ![]() ![]() IWONA dobrej zabawy ![]() LEMURKU gdzie się podziewasz? Posprzątałam jeszcze mieszkanie i idę spać bo padam. Jutro mamy mieć grila u rodziców. Chyba przygotuję sobie zestaw pytań bo ma przyjść znajomy ortopeda. Gdyby któraś miała jakieś pytania bardzo nurtujące to mogę popytać ![]() AGAPLAST widziałam, że już jesteście na swoim oprócz wielkiego remontu i bałaganu... jak się mieszka? Fajni sąsiedzi, czy raczej odludzie? I jak kury? koguta im spraw
Edytowane przez mamaszkrabka Czas edycji: 2014-05-09 o 22:53 |
|
|
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę spać Dobranoc.
|
|
#221 |
|
Wtajemniczenie
|
O jejku byłam z Tztem na kabarecie. Jezuuuu 4h! Tak się osmialam, że a masakra. A Młody grzeczny cały czas spał, a jak wróciliśmy to od razu się obudził i tulaski
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Agrafka fajnie z tym kabaretem. Na "kim" byliście?
Moje dziecko nie śpi od 6 to i ja nie śpię. Zrobiłam sobie kawę i kombinuję jak tu jechać na zawody do pobliskiej stajni mimo pogody. Coś się chmurzy. W ogóle pogoda długoterminowa mówi, że cały tydzień ma padać. Wczoraj było w Łodzi spotkanie ludzi z końskiego forum. Żałuję, że nie mogłam iść. A była okazja do założenia szpilek i pokazania się w lokalu na Pietrynie. No cóż we wrześniu ma być powtórka podobno.
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Miszkaaa - z bugaboo jestem bardzo zadowolona. On fakt ma male kola, ale sa spoko. Moj ma podwojne kolka.
(Duze ma inna spacerowka ) Fajnie jakby bugaboo mial duze kola od tej spacerowki drugiej, ale co zrobic. Tamta spacerowka ma jakis do *upy daszek tzn.te bude,ze zachodzi na glowe mojemu malemu i tylko najlepiej jakby byla rozlozona :/ do tego ma regulacje podniesienia o tyci tyci na takie zamki. Jakas porazka normalnie. Az musze pojsc i obczaic czy dalabym rade cos samo zrobic zeby maly mogl na siedzaco jezdzic. Bugaboo to ja uzywam glownie jak jade do sklepu. Latwo i szybko sie sklada. Buda jest taka fajna, ze oslania od wiatru b.dobrze. Do tego ma takie dwie oslonki po bokach jeszcze ten wozek tez od wiatru. Wkurza mnie tylko, ze plecy ma z dziurkami. No jakas porazka nie wiem kto to wymyslil. Jest to zdecydowanie wozek nie na zime choc mozna dac szpiworek gruby i jest git bo ja tak robilam. Nigdy w zyciu bym za wozek tyle $ nie dala. Ten co mamy dostalismy jak wszystkie pozostale Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Wczoraj bylam tym wozkiem na spacerze i spoko bylo. Fakt na dziurach troche rzuca, ale nie az tak. Lubie, ze jest lekki i Bach Bach sklada sie i miesci sie super w bagazniku. Jezdzilam dzis po drodze zwirowej i trawie z woda i blotem bo lalo przedwczoraj jak cholera i o dziwo luz - wozek sie nie rozpadl . Maly zasnal to mu bude rozlozylam zeby zaslonic od wiaterku i slonca, polozylam go na plasko i super se spal w parku. Spal tylko 1h bo jakies cholerne gowniary rzucily pilke od football w niego do wozka mu na buzie. Dobrze ze ta pilka byla z pianki miekka. Ich opiekun se przeszedl, spojrzal na mnie i se poszedl. Wkurzylam sie i poszlam do domu. Wchodze do domu, a na malego body srak naptakal no mysle wtf?! Jeszcze tego brakowalo. Pewnie jak siedzielismy pod drzewami na lawce to nawalil. Dobrze ze nie na buzie czy gdzies. Teraz bede mega muslina zabierac ze soba i go zakrywac jak bedzie spal. Najlepiej jakby byla mozliwosc na ten czas wytworzyc takie pole magnetyczne ochronne Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#224 |
|
Wtajemniczenie
|
MELA : Kabaret chyba, skeczow meczacych, nowaki, paranienormalni, moralnego niepokoju. No tak się uśmiałam, że szczeka mnie bolała
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
Super!
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Noc z dwiema pobudkami..ząbki dały odpocząć ![]() Wreszcie kupiłam skrzynie i ziemię do kwiatków. W końcu zdecydowałam się na brązowe i jeszcze trafiliśmy na promocje, bo 2,50zł mniej za każdą sztukę skrzyni Jak mąż wróci z pracy przydałoby się wreszcie przesadzić, tylko powiesić na barierki nie da rady, bo mamy nietypowe i tata będzie nam załatwiał zaczepy.Wczoraj zobaczyłam też ogródek na balkonie mojej mamy..dosłownie ogródek..potknąć się można o kwiatki ![]() Aż zapragnęłam mieć więcej u siebie ![]() Wczorajszy spacerek z Olusiem okazał się krótki, bo zaczęło padać..po 25 min obudził się, bo próbowaliśmy zostawić go w pokoju z otwartym oknem, ale wycwanił się Mały i jak wózek stoi, to pobudka..źle go nauczyłam..przyznaję..pow innam była na spacerkach czasami na ławce posiedzieć, poczytać coś..teraz już nie mogę..szit ![]() Proszę o kciuki..jutro mąż z moim i swoim ojcem plus rzeczoznawcą jadą oglądać autko. Mąż dalej uparty..i tak sobie myślę...niech już je kupi, bo mam dość..on chyba nawet bardziej tego szukania, oglądania, zastanawiania się...Oby w czasie oględzin nic poza tym o czym wie nie wyszło.. niech już nastanie spokój No i poza tym jadą aż 300km w jedną stronę, więc paliwko trochę wyniesie plus rzeczoznawca, który też tani nie jest..nie chciałabym mu więcej płacić A żeby było śmiesznie nim się mąż namyślił by jechać za tym autem, nie zdążyliśmy wybrać gotówki z banków i jeśli zdecyduje się na to auto będzie trzeba kolejny kurs robić w tygodniu No ale zawsze to plus, że ma czas na przemyślenia.
|
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
Postanowiłam wczoraj założyć bloga. I próbuję go założyć na blogspocie ale cos mi nie idzie! No nie widać mnie.
|
#228 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A bardzo często mają promocje na te słoiczki i obiadki czasami też.Cytat:
Sto lat dla Oliwki! Cytat:
Dobrze, że mam piekarnik wysoko w słupku, bo Olek by mi go uruchamiał co i rusz dotykowo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mnie się wydaje, że nie masz co się stresować. Ciesz się brakiem @
|
||||||
|
|
|
#229 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
żeby jednak te wyniki nie były najgorsze...Mam nadzieję, że uda Wam się opchnąć zmywarkę. My mamy 60-kę, ale znajomi mają mniejsze i zadowoleni..U nas trzeba czekać nim się ją uzupełni, ale braliśmy przyszłościowo ![]() Co do kur i koguta, to również uważam, że jest szczęściarzem Cytat:
U nas też jedni i drudzy rodzice nie dadzą się Olkowi pobawić na podłodze.. jak tylko zejdzie z koca czy dywanu zgarniają go z podłogi..jak stęknie też.. ciągle tylko szukają pretekstu by dziecko zmieść..a jak noszą, to sami stękają, że ciężki i ręce bolą ![]() A jak mąż swojej mamie powiedział, żeby Małego położyła na podłogę, to ona w szoku 'ale jak..? tutaj..? i co..? będzie pełzał? ale jak..?' Cytat:
Cytat:
![]() ..baaaaardzo śmieszne...
|
||||||||
|
|
|
#230 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo co to może oznaczać dla maluszka? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() My kiedyś byliśmy na kabarecie Ani mru mru, ale zawiodłam się trochę, bo nie było Tofika.. no jak mogło nie być Tofika?! ![]() Cytat:
Na szczęście jeszcze było na tyle chłodno, że spał w śpiworku i to on został ubabrany Oczywiście od razu poleciałam lotto wysłać .. Ale gówniane to szczęście było Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Ufff..koniec nadrabiania..czas zabrać się za siebie, bo zaraz Mały wstanie i po ptokach
|
|||||
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
Założyłam. Ale zanim go wam pokażę trochę minie. Muszę się oswoić.
Mój ulubiony skecz to neonówki Rozmowa Boga z Diabłem, zawsze płaczę ze śmiechu jak to oglądam. http://www.youtube.com/watch?v=sA2luScejaI
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
Mela przypomnij co czyścisz tym preparatem EN Refresh? Można płytki, kabinę prysznicową, brodzik, umywalki, kibelek, podłogi, panele, blaty w kuchni? Co jeszcze?
|
|
|
|
#233 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
oby wszystko sie dobrze skonczylo.. Cytat:
![]() Cytat:
moja tez juz jadla jogurt taki ze sloiczka,ale to byl Hipp chyba i nie bardzo jej smakowal Dzien dobry ![]() dziekujemy za komplementy Oliwka konczy 9 miesiecy rosnie mi ten robaczek . I chyba z tej okazji postanowila spac rowno do 9tej ![]() wkurzylam sie bo nie ma jeszcze tz wyplaty na koncie, nie mam za co zrobic zakupow Edytowane przez 201801111004 Czas edycji: 2014-05-10 o 09:12 |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#234 |
|
Wtajemniczenie
|
MELA dla mnie najlepszy jest skecz Jacek Balcerzak
no leje s niego zawszeWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#235 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#236 |
|
Zadomowienie
|
Rocky-mocne kciuki za koleżankę trzymam,miejmy nadzieję,że wszystko będzie dobrze.Swoją drogą za długo leżałam na tej patologii ciąży i co widziałam,to moje.Bardzo podobny przypadek miała jedna z dziewczyn,skończyło się operacją u jej córeczki,z tego,co wiem na dzień dzisiejszy,wszystko już jest dobrze.
Agrafka,Mydream-za ząbki ![]() Elaine-Igorek przecudny Widziałaś?Czarni wczoraj wygrali,jest 2:2.W poniedziałek z Sopocie mecz prawdy ![]() Niewyspana jestem strasznie,chociaż tym razem nie przez Jasia(jedna pobudka!!!-ale to pewnie dzięki temu,że spał z mamusią,bo mamusia pożarła się wczoraj z tatusiem )Czekała m do drugiej w nocy na powrót córki z "osiemnastki"koleżanki(tr zeźwe moje dziecko wróciło jak prosię i równo o umówionej godzinie-pękam z dumy!)Jak już się położyłam spać,to jakieś pijane towarzystwo przylazło na plac zabaw pod blokiem,i tak się wydzierało,że po godzinie ktoś nie wytrzymał i wezwał policję(wcześniej ludzie krzyczeli z okien,żeby się uciszyli,bez rezultatu)Teraz córa zdaje mi relację z imprezy,włos mi się jeży...potem się z Wami podzielę... Dzoan-można składać życzenia,bardzo proszę,a co sobie będę żałować Chociaż na wizażu poświętuję,bo przez ciche dni w domu szampana nie będzie![]() Aaaa,ja wczoraj kupiłam zmywarkę w końcu.I to w sklepie,nie przez neta,co wcześniej planowałam.Trafiłam na bardzo fajnego sprzedawcę,któremu kulawo wytłumaczyłam,o co mi chodzi,od razu załapał,wziął pod uwagę zużycie prądu i wody.Trzy minuty i kupione. Nie poleca 45,i to nie ze względu na ilość naczyń,tylko wielkość. ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Mydream-sto lat dla Was !!! ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- No i oczywiście dziękuję Wam za pomoc przy wyborze zmywarki Miszka-pamiętałam o krótkim programie! |
|
|
|
#237 |
|
Konto usunięte
|
Heloł.
U nas nocka OK, chociaż ja poszłam późno spać i jestem znowu nieprzytomna. Jak kładę Małego spać, to potem mam jeszcze pełno roboty+odciąganie i idę spać o 24-1, a on wstaje o 6 i jest trochę jazda :/ No nic... Nieważne. Jeszcze wracając do mojej mamy. Takie rady mi daje... a teraz jestem na nią sama zła. Jak karmi Artka, to robi wokół niego cyrk. Daje mu zabawki, gada, skacze wokół niego - bo ja taka byłam, byłam strasznym niejadkiem i trzeba było odwracać moją uwagę. Ale Artek taki nie jest, on je normalnie, czasami jak jest bardzo rozproszony, to mu puszczam na chwilę coś z youtube na komórce, ale to naprawdę sporadycznie. A mama mu daje 2 duże butle do zabawy, śpiewa, gada... Ostatnio była kilka razy u mnie i dzisiaj Mały mi cyrkował przy kaszce, ciągle czegoś chciał, no efekt działań babci normalnie :/ Już jej nie dam karmić Artka, tym bardziej, że ona go zwykle karmi jaglanką z owocem, którą on bardzo chętnie i szybko zjada, bo jest po spacerze... |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#238 |
|
Konto usunięte
|
jak wiecie intensywnie zastanawiam sie nad wyborem wozka i tej nocy mialam durny sen
. snilo mi sie, ze zrobilysmy tabele z nickami i kazda w niej zapisywala jaki ma wozek |
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Lemurku a więc wszystkiego naj dla Ciebie! Zdrówka, przespanych nocy i duuużo miłości!
![]() Gratuluję zakupu zmywary Na jaką firmę padło? ![]() Perse szkoda, że nie widziałaś jak Olek był zabawiany przez teściową i jej córkę przy obiadku Przed każdą łyżczką 'amniamniam..aaaa..jeeemy ..Oooooluśśśś', po każdej łyżeczce 'Braaaaawoooooo...', w międzyczasie córka podająca, włączająca i stukająca różnymi zabawkami.. Gdzie ja biję brawo Olkowi dopiero jak skończy jeść, w międzyczasie ewentualnie mówię 'pięknie jesz', zabawki daję, bo wtedy ładniej zjada, nie nudzi się.. ale takie zwykłe..jakąś kaczuszkę gumową, plastikowy wieszaczek czy klocuszek..w rączkach sobie przebiera czy postuka o siebie, sama mu przed nosem nie napierdzielam, ze tak powiem ![]() Jak ja się cieszę, że mieszkamy sami..daję słowo, że oszalałabym co dzień znosić to wszystko. |
|
|
|
#240 |
|
Konto usunięte
|
LEMURKI_MALUTKIE : wszystkiego najlepszego, 100 lat, duzo zdrowka i pociechy z synka na codzien
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Lezy w szpitalu na podtrzymaniu,pewnie bedzie szybciej miec wywołany poród.

. U nas wózek jest niezbędny, bo nie mamy auta.
za wiek dla Igiego i wszystkiego najlepszego.
dla kolezanki.

no mysle wtf?! Jeszcze tego brakowalo. Pewnie jak siedzielismy pod drzewami na lawce to nawalil. Dobrze ze nie na buzie czy gdzies. Teraz bede mega muslina zabierac ze soba i go zakrywac jak bedzie spal. Najlepiej jakby byla mozliwosc na ten czas wytworzyc takie pole magnetyczne ochronne
No ale zawsze to plus, że ma czas na przemyślenia.
ale to nic dobrego. Zwykly twaróg jadł. Takze myślę ze mozesz spróbować z tym jogurtem. To jest fajne drugie sniadanie i do tego owoce.

rosnie mi ten robaczek
. I chyba z tej okazji postanowila spac rowno do 9tej