![]() |
#211 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: PYTANIE: Z makijażem czy bez??
Cytat:
Bo wiesz- większość dla każdego znaczy coś innego. Dla Ciebie większość oznacza zapewne "ludzi, z którymi obcuję". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Konto usunięte
|
A dla ciebie co oznacza słowo większość? Tak między innym chodzi mi o ludzi których znam. Tą dziewczynę zobaczyłam kilka miesięcy temu na jakimś portalu i w prawie wszystkich komentarzach (a było ich mnóstwo) ludzie pisali że lepiej jej w makijażu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z daleka dziewczyna w makijażu wygląda normalnie, ale z bliska- no nie oszukujmy się. Nawet znajomi z pracy drwią z tych, które usilnie zakrywają trądzik. Więc widzisz... dla Ciebie większość to jutubełki, a dla mnie większość to znajomi. Sama widzisz, że użycie słowa większość jest zupełnie niefortunne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Tak w ogóle napisałam że na jakimś portalu, a a nie na yt. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Konto usunięte
|
Dot.: Pełen make-up czy natura? - nasz wygląd codzienny
to niżej to paskudna cera ?
moim zdaniem skórki na czole pomalowane podkładem wyglądają gorzej niż bez |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#218 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Zielona Driada
|
Nie bardzo wiem o co cały spór. Wiadomo, że słowo większość dla każdego znaczy co innego. Podobnie jest z tym jak odbieramy cudzą urodę w makijażu czy bez, każdemu podoba się co innego. Chodzi chyba o to, żeby samemu czuć się dobrze. Jeśli ta dziewczyna z filmiku lepiej się czuje w makijażu, to czy wygląda dobrze czy nie zdaniem innych ludzi raczej nie będzie mieć dla niej znaczenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 | |
Wtajemniczenie
|
Chodziło mi o pokazanie jaka ta większość wcale większością nie jest
![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- [1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;46390230]to niżej to paskudna cera ? moim zdaniem skórki na czole pomalowane podkładem wyglądają gorzej niż bez[/QUOTE] Bardzo ładna cera ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
![]() Dla mnie bez makijażu się podoba, dla Lusi nie. Ale niech nikt nie wmawia,że większości się nie podoba, bo tego nie wie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Zielona Driada
|
Zgodzę się, z tym, że nie ma co mówić za innych. Każdy ma swoje zdanie. Jeśli chodzi o dziewczynę z filmiku, to powiem, że jeśli chodzi o rysy twarzy i dziewczęcą urodę, lepiej wygląda bez makijazu, ale absolutnie rozumiem dlaczego nakłada makijaż... znaczna liczba osób, gdy zobaczy ją bez makeupu nie zwróci uwagi na jej urodę, bo niedoskonałości przykują uwagę. Można mówić o świadomości siebie o akceptacji...ale ludzie są okrutni, taka prawda, dlatego w pełni rozumiem dlaczego się maluje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
BAN stały
|
jak zwykle durna kłótnia; bo trudno, aby laski, które się pacykują przyznały, że mogłyby sobie darować i wyglądają jak klowny albo, że żaden tusz nie da im tego, o czym zapewniają ślicznotki w reklamach, albo laski, które się nie malują, że wyglądają blado i jak rozmyte w najlepszym razie, a w najgorszym eksponują każdy feler wyglądu swojej twarzy :P:P
Jeśli chodzi o moje zdanie na temat malującej się części żenskiej populacji to po jakichś 95% widać tapetę. I nie mam na myśli tuszu czy cieni, bo to oczywiste, ale podkład, który widać w każdej zmarszczce i w każdym zakamarku; mnie to się nie podoba. ![]() Dla mnie kobieta w żakiecie bez nadmiaru mejkapu jak niedokończona nie wygląda, bo niewiele lepiej jak dla mnie wyglądają pseudo perfekcyjnie obrobione kobietki z fryzurami jak w chełmach. ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- a w makijażu i z sensowną fryzurą wygląda się lepiej :P nie ma się co kłocić, że nie, 1szy z brzegu przykład http://bi.gazeta.pl/im/89/14/c4/z128...a---Przed-.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
BAN stały
|
o matko no to sobie zrób lżejszy, ja nie ogarniam tego świętego przekonania, że wypłowiałe rzęsy (nawet ciemne rzęsy potrafią często mieć lekko rozjaśnione końcówki) i normalny (taki sobie czasem szaro-czerowny czy blady ;-)) koloryt ust wyglądają o niebo lepiej niż nadanie koloru,
nie spotkałam ani nie widziałam nigdy ani 1 kobiety, która bez makijażu wyglądałaby lepiej niż w (mam nadzieję dobry makijaz, a nie taki, że żal ;-)) Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2014-05-10 o 14:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
ma zielone pojęcie
|
Co do tego makijażu http://bi.gazeta.pl/im/89/14/c4/z128...a---Przed-.jpg, to niestety, moim zdaniem wcale udany nie jest. Oczy są fajnie pomalowane, ale cała reszta wygląda dość sztucznie, co mnie się nie podoba. Zwłaszcza cera, niestety. Widać to na większych zdjęciach: http://livedoor.blogimg.jp/sekaiminzoku/imgs/a/f/aff74a94.jpg
![]() |
#227 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
drugie zdjęcie przedstawia pomalowane zaniedbanie a nie zadbanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
BAN stały
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;46390788]mnie to wygląda na łojokowe zapalenie skóry,
drugie zdjęcie przedstawia pomalowane zaniedbanie a nie zadbanie[/QUOTE] skasowało mi posta, więc się krótko powtórzę, dziewczyna po prawej wygląda lepiej i tak by ją odebrała większość społeczeństwa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 | |
ma zielone pojęcie
|
Nie zamierzam uchodzić za eksperta od makijażu, bo nim nie jestem. Ja jedynie mogę ocenić, czy to, co widzę mi się podoba, czy nie.
Cytat:
![]() |
![]() |
#231 | ||
BAN stały
|
Cytat:
http://i1.celebixy.pl/c37c751dfa7eaa...0a76/gbm-1-jpg bo tą panią chyba stać na profesjonalną uslugę makijażsty i żadna wizażanka nie będzie jej wmawiać chorób. ![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Konto usunięte
|
Rozbawiło mnie porównanie robienia makijażu, do mycia się, depilowania i zdrowego odżywiania
![]() ![]() Cóż w każdym razie muszę przyznać, że delikatny makijaż (krem BB i delikatnie tuszem do rzęs) nie wygląda tak źle i nienaturalnie. Za to dziewczyny tak wymalowane jakby miały tapete wyglądają często jak klauny, zwłaszcza przez zbyt grube linie od kredki/eyelinera i przez bronzery/róże. Te dwa właśnie dodają ''urodzie'' delikwentki najwięcej groteski. Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-05-10 o 15:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A tak serio: pewnie swoją rolę odegrał także mój chłopak, który stanowczo bardziej jara się mną bez makijażu. I dobrze to ujęła chyba lexie: jak się człowiek nie maluje, to bez makijażu wygląda 'normalnie' a w WOW. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#235 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- gdyby dziewczyny bez makijażu wyglądały lepiej to od tysięcy lat nie szukałyby sposobów na to, by wyglądac lepiej niż tylko z tym co się dostało od matki natury, ale wizaż (nomen omen ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Zielona Driada
|
Wszystko rozbija się o sedno sprawy jakim jest zdrowa i zadbana cera. Bo tylko na takiej makijaż wyglada dobrze oraz można sobie go czasem odpuścić.
A jesli chodzi o to czy kobieta wygląda lepiej czy nie w makijazu, wystarczy obejrzeć zdjęcia znanych gwiazd z i bez makijażu ![]() Edytowane przez Minna Czas edycji: 2014-05-10 o 15:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Zielona Driada
|
Tak tylko często te sławne panie bez makijażu nawet nie są cieniem siebie w makijażu. I masz rację ich makijaże są zrobione przez profesjonalistów, dlatego wygladaja dobrze.
Kobiecie w makijażu również można zrobic zle zdjęcie z głupią miną. I nie chodzi o porównywanie a o stwierdzenie czy makijaz dodaje urody czy nie, o to przecież spór? Edytowane przez Minna Czas edycji: 2014-05-10 o 15:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() I tak uważam, że makijaż nie zawsze dodaje urody. Chociaż jak dziewczyny wcześniej pisały, DOBRZE dobrany makijaż pewnie częściej dodaje niż ujmuje. Edytowane przez 201712111032 Czas edycji: 2014-05-10 o 15:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Za to z pewnością można stwierdzić, że od dawna u człowieka jako takiego występuje chęć poprawiania natury, choć efekty, które chce uzyskać potrafią być najróżniejsze.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.