![]() |
#211 |
Rozeznanie
|
Dot.: Grzybica paznokci
Podejrzewam, że tak ale pewna nie jestem...Ja mogę polecić kosmetyki z serii Oliprox (w aptece, bez recepty). Lakier w żelu, krem, piankę (jest też szampon przeciwłupieżowy jakby co
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ciemna plamka pod paznokciem
i u mnie kamien z serca
![]() ![]()
![]() |
#213 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nierówne, pofałdowane paznokcie na kciukach
Ja również mam taki problem, z tytm, że u mnie on objawia się po odsunięciu skórek. Sama nie wiem co robię żle. Może mi ktoś podpowie??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Przyczajenie
|
Ja swojego problemu nie rozwiązałam i już nie wierzę, że go kiedykolwiek rozwiąże. Byłam u wielu dermatologów i żaden mi nie pomógł. Jeden z nich powiedział mi, że odsuwanie skórek może uszkadzać macierz paznokcia, nie wiem ile jest w tym prawdy, ale może warto na jakiś czas (min. 3 miesiące) zaprzestać tej praktyki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
na podstawie moich obserwacji [u siebie i jeszcze 1 osoby] wydaje mi się, że jest to spowodowane niedoborem żelaza i/lub wit. B12
miałam taki problem przy stwierdzonym niedoborze B12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Przyczajenie
|
Dot.: używacie lakieru Oliprox?
Używam lakieru Oliprox już prawie tydzień. Po przeczytaniu posta Cream o tym produkcie poszłam do apteki i kupiłam krem przeciwgrzybiczy tej firmy. Także od kilku dni lakier nakładam na paznokcie a kremem smaruję całe stopy włącznie z palcami. Trochę się zastanawiałam nad tym kremem bo opakowanie jest raczej małe ale krem jest bardzo wydajny-kilka kropli wystarcza na całą stopę a na palec jedna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Raczkowanie
|
Dot.: używacie lakieru Oliprox?
Co za paskudna reklama. Nigdy nie miałaś doczynienia z grzybicą paznokci - to nie jest choroba ktora znika po tygodniu. Sam paznokiec potrzebuje czasu zeby odrosnac - to sa miesiace nie dni.
A jak ktos ma problem to niech sie nie sugeruje postem powyzej tylko sie uda do dermatologa - skuteczniej i taniej! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Przyczajenie
|
Miałam ten sam problem. Dermatolog powiedziała mi że to przez "manipulowanie" przy paznokciach. Rzeczywiście złapałam się na tym że często mało delikatnie odsuwałam skórki.
Przez miesiąc smarowałam paznokcie regularnie kremem do rąk, zwłaszcza w okolicach nasady paznokci, oduczyłam sie nawyku ciągłego dłubania przy skórkach i paznokcie zaczęły rosnąc proste. A myślałam już że mam uszkodzoną macierz paznokcia.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Raczkowanie
|
Też mam "fale" lekkie z kciukowych paznokcie i także powiększoną tarczyce.
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
Tez mialam fale na paznokciach(glownie na kciuku) - mi pomogl zestaw Nail Tek, w ktory zakupilam w innym celu, nie oczekiwalam ze mi pomoze. Pod nim paznokcie rosly proste.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ja podejrzewam u siebie. wizyte u lekarza mam dopiero za 2 tygodnie. może któraś z was będzie wiedziała czy to grzybica czy tylko coś mi weszło pod paznokieć i dlatego mam to białe takie dziwne... reszta paznokci jest normalna.to czerwone koło paznokcia to rozcięcie ( rozcięłam papierem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Przyczajenie
|
Dołączam zdjęcie swojej plamki.
Byłam u dermatologa i mam skierowanie do onkologa. Czekani na tę wizytę a przede wszystkim na wynik badań trochę mnie zbija z tropu. 30 grudnia wychodzę za mąż a tu taka niespodzianka. Plamka pojawiła się nagle. Zmyłam lakier i ją zobaczyłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Przyczajenie
|
Martinka mi to wygląda na początki grzybicy. Koniecznie wybierz się do lekarza. Mnie dermatolog zapisał loceryl i byłam zadowolona, szybkopozbyłam isę choroby
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam. Piszę na forum gdyż od wielu lat zmagam się z problemem braku rzęs i z "krzywymi paznokciami" a przez to cierpi moja pewność siebie i samoocena. Podłożem problemu jest przebyty zespół Lyella (na to samo zachorowała Eva Uhlin). Radziłam się dermatologa w tej sprawie, ale delikatnie dał mi do zrozumienia, że rzęsy nigdy nie odrosną a paznokcie nie będą wyglądały normalnie. Staram się jednak nie tracić nadziei na odzyskanie dawnego wyglądu sprzed choroby. Liczę na podpowiedzi w tej sprawie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Przyczajenie
|
Dot.: Brak rzęs, krzywe paznokcie
Hej wiesz co tez mam problem z rzesami na jednym oku mi wypadły kiedys miałam ten sam problem tylko ze na drugim oku ale po jakims czasie mi odrosły i teraz tez sie tak dzieje.. oczywiscie widac takie malutkie i strasznie powoli odrastaja no ale jestem pelna nadziei ze kiedys odrosna i nigdy wiecej nie wypadna. Byłam tez w tej sprawie u dermatologa i kazła mi smarowac olejkiem rycynowym tylko do tego trzeba cierpliwosci bo to nie jest tak ze kilka razy posmarujesz i myslisz ze to wystarczy tutaj trzeba systematycznosci i najlepiej na noc smarowac. Ja mysle ze on naprawde pomaga. Warto sprobowac
![]() Pozdrawiam . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Przyczajenie
|
Dot.: Brak rzęs, krzywe paznokcie
o olejku rycynowym słyszałam. Najgorsze jest to na skutek choroby najprawdopodobniej cebulki obumarły (w skutek ran a później blizn) Ciekawa jetem czy jest jakaś metoda odbudowy cebulek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Przyczajenie
|
Witam!
Ja mam podobny problem..A zaczęło się tak że dokładnie po sylwestrze zaczęły boleć mnie paznokcie u dużych palców (byc może od butów bo mialam zakryte na palcach a były na obcasie), pozniej pojawiła sie biała plamka a wokół niej paznokiec zaczał robić sie granatowy... Aktualnie moj paznokiec jest do polowy granatowy. a na drugiej stopie zauważylam mała ciemną plamkę... Mam nadzieje ze to nic groźnego:/ pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny mój problem jest już kompletnie niewidoczny, a mianowicie trzeba się na prawdę przyjrzeć żeby zobaczyć delikatną kreseczkę może 1/5 mm głębokości
ja swój problem załatwiłam tak często nawilżałam dłonie kremem do rąk i tak samo bardzo często wsmarowywałam go w skórki i płytkę paznokcia żeby nawilżyć, wiem że to ciężkie dla niektórych ale ja przez długo okres czasu może jakieś 3 miesiące obcinałam paznokcie na prosto z delikatnym łukiem jak najkrócej się da i zostawiłam skórkom wolną wolę do rośnięcia delikatnie czasem tylko po zmiękczeniu skóry odsuwając patyczkiem jak zanadto narastały, nie malowałam lakierami zbytnio a jak już to takimi z delikatną formułą i teraz mam już dłuższe trochę paznokcie prawie jak nowe ważne jednak żeby nie wygrzebywać boków paznokcia i skórek pilnikiem np. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
Tylko co zrobić jak nie odsuwane skórki potrafią zarosnąć pół paznokcia?
Mnie się wydaje, że to falowanie od odsuwania skórek się właśnie robi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |
Raczkowanie
|
Moja metoda - dużo nawilżania odżywka Eveline 8 w 1, żel do skórek Eveline. Też mam ten problem. ale kiedy zmieniłam na taką pielęgnacje jest o wiele lepiej. Najważniejsze jest, by dać trochę odsapnąć paznokcią, tzreba je mniej męczyć, nie skubać skórek, tylko jak już się za to zabierać to raz w tygodniu ( czy co ile tam tzreba) a porządnie.
---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Raczkowanie
|
Ja juz nie pamietam co to bylo dokladnie, w kazdym razie jakis popularny zestaw
![]() ![]() Teraz juz tego nie uzywam ani niczego innego, paznokcie rosna ładnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Przyczajenie
|
bruzdy/pękające paznokcie u stóp. POMOCY
Witam.
Mam ogromny problem z paznokciami u stóp. Zaczęło się od delikatnych pęknięć i bruzd. Stosowałam odżywki, wyrównywałam je pilnikiem, pomagało na jakiś czas. Stosuję obecnie preparaty przeciwgrzybicze, bez skutku. Teraz paznokcie są w naprawdę opłakanym stanie. Zżółkły, rozwarstwiają się, pękają. Wygląda to nieciekawie. Za parę dni mam wizytę u dermatologa. Ale czy mogłabym liczyć na porady od Was. Czy jest tu jakiś specjalista, który móglby pomóc, lub ktos boryka/ł się z podobnym problemem? Edytowane przez karcien21 Czas edycji: 2012-04-10 o 23:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Przyczajenie
|
Dot.: bruzdy/pękające paznokcie u stóp. POMOCY
Strasznie to wygląda. Na 90% to grzybica. Idź do lekarza po jakieś dobrze dobrane leki. Nie wiem czemu tyle czekałaś na wizytę, roznosząc to :/
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Przyczajenie
|
Witam,
Przeczytałam wszystkie wypowiedzi na temat Waszych plamek itd. Zauwazylam ze najczesciej plamki wystepuja na duzym palcu od stopy. Około 3 tyg temu na moim kciuku od reki zrobila sie biała plamka, ktora pozniej zmienila sie w zolty kolor a na koniec w czarny. Myslalam, ze moze uderzylam sie gdzies, choc nie pamietam tego faktu. Teraz na drugiej rece robi sie to samo, tyle ze na srodkowym palcu. Jesli zrobi sie czarna plamka udam sie do dermatologa. Czy to moze byc cos powaznego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Raczkowanie
|
Ja też mam te czarne plamki na pod paznokciami u stóp nie znałam przyczyny ich powstania. Ale jak poczytałam to forum to uświadomiłam sobie że to może być przez niewygodne buty. Przypominam sobie, że był taki dzień kiedy to buty dały mi poważnie w kość a po przyjeździe do domu bolały mnie palce u stóp. Mam tylko nadzieję że te plamki szybko znikną.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj zauważyłam,żę zrobiła mi się właśnie na tym największym paznokciu z prawej strony taka plamka, ma może pół centymetra. Jest brązowa, nie boli mnie ani nie uderzylam sie w niego w ostatnim czasie. Dodam, że miesiąc temu kupiłam sobie nowe całkiem ciasne buty. I teraz nie wiem czy to przez te buty czy mam się czym martwic.. ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.