|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
Babcia babcią dziecko jest h4linki i jej tzta, oni decyduja i nkt nie ma prawa ich pouczac. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ide dzis na SR i bedzie cos o hipnozieci o tym banku krwi. Szczerze mowiac to mnie to niw interere, bo w bank krwi wierze tylko jesli robimy to dla drugiego dziecka lub dla obcych a inwestycji w przyszlosc nie widze zadnej bo nie wiadomo czy sie krew nada, im starsze dziecko tym wiecej tej krwi bedzie potrzevowac a a banku zostawia sie jej zbyt malo aby pomogola za pare lat. O hipnozie nic nie wiem ale wole byc swiadoma rodzac ;-) Trzymajcie sie Dziewczyny juz niedlugo beda nasze ciaze donoszoneba wtedy booooom :-D Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
|
|
#212 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
ale coś w tym musi być bo też myślałam, że ładnie brzmi Wiktoria albo Weronika.Cytat:
nie dość że obiadek pyszny, to jeszcze takie dodatki czereśni jeszcze nie jadłam, muszę w końcu kupić ![]() Cytat:
Cytat:
i to mogłoby wywołać poród. Szanse są pewnie niewielkie, ale chodzi o to, żeby nie ryzykować i dmuchać na zimne. Ja swoim klientkom tak od trzeciego trymestru nawet masażu głowy przy myciu nie robiłam, żeby nie było i mamy w salonie masażystkę/fizjoterapeutkę, która też na pewnym etapie ciąży już dziewczynom dziękowała, nawet jak wcześniej chodziły regularnie.Cytat:
mnie wychowywano w wierze i uważam, że to wiele rzeczy ułatwia (np jak wytłumaczyć dziecku, kiedy w rodzinie ktoś umrze..). Do kościoła nie chodzę, nie pamiętam, kiedy byłam i myślę, że córkę będzie raczej babcia prowadzać jak będzie czuła taką potrzebę ale na pewno podstawy wiary jakieś będzie miała. Myślę, że u nas to w dużym stopniu kwestia kulturowa a nie religijna w tym kraju, żeby dzieci były chrzczone i szły do komunii - chociażby dlatego, że szkoły nie proponują sensownej alternatywy i dziecko mogłoby być wytykane palcami przez rówieśników. Cytat:
tak do dwóch tygodni po terminie mogę przetrzymać, a właściwie 13go mamy rocznicę ślubu, to dobry by był prezent ![]() Cytat:
nie wiem nie znam się, ale tak słyszałam ![]() Cytat:
moja cały czas głową do góry, chyba lubi świat oglądać ale ciasno już jej musi być na maksa, bo coraz bardziej mnie boli, jak się wypycha.Cytat:
![]() Cytat:
Widzę że znowu wizaż skubaniec uciął cytowania. Chyba będę siadać do czytania z kartką na biurku i notować komu na co chcę odpowiedzieć ![]() Pamiętam tylko, że któraś z Was pisała, że w wybranych imionach miała Adela! Nie jestem jedyna
|
|
#213 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Z karmieniem to mysle ze karmienie wyciaga wiec ujedrnia. Ale tez bez przesady z dlugoscia karmienia bo jak karmia laski 2 latki to dla mnie to obrzydliwe i wydaje mi sie choc nie wiem ze wtedy moga sie juz zrobic zwisy po tak dlugim okresie karmienia. Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
O matko, jak mi goraco
. Powiem wam, ze coraz gorzej sie czuje, mam jakies glupie zawroty glowy, ciezko mi sie oddycha, jakies kolatania serca sie przyplataly. Ja juz chce urodzic i miec to z glowy . A to jeszcze miesiac albo i wiecej.Ja tam moge juz po 20 lipca na porodowke leciec . Lekarka wczoraj stwierdzila, ze mlody lezy z glowa w dol . Chce sie dzis zabrac za zaslonki i okno, i jakos mi idzie jak krew z nosa. Zamierza ktoras z was pic napar z lisci malin? Ja zapytam polozna dla pewnosci, czy nie za wczesnie, i w poczatku lipca zaczne popijac, jak juz bedzie po 35 tygodniu. |
|
|
|
#215 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dzień dobry i miłego dnia! lecę na zakupy i oddać mocz do analizy ![]() nie piszcie za dużo to Was nadrobie potem. |
||||
|
|
|
#216 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaczarowana, ja się też tego boję, jak cholera, że będę złą matką Już od początku ciąży. Boję się, że nie będę mieć cierpliwości, albo nie będę umiała aż tak pokochać swojego dziecka, jak powinnam Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dzięki za kciuki Cytat:
Pomyśl, że to już niedługo ![]() Dzięki Cytat:
![]() Co do chrzcin, to ja myślę właśnie, że to wiele ułatwia No ale to nie o tym dyskusja. Chcę, aby moje dziecko miało chrzestnych i dlatego, że to fajna 'instytucja', a poza tym chcę wyróżnić te dwie osoby, jako ciocię i wujka i pokazać, że są dla nas ważni i chcemy, żeby byli obecni w naszym życiu i życiu naszego dziecka, bo to wartościowe! Nie wymagam, że będą prowadzać Hanię do kościoła, ani drogich prezentów... właściwie niczego nie wymagam. Ale oczekuję, że będą. Cześć. |
||||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#218 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Butter i Patrycja - trzymam kciuki!!!! Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
|
|
#219 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dasz radę, ja wytrzymałam już 10 tyg ![]() Cytat:
[/QUOTE]oficjalnie wyprzedaż zaczyna się dzisiaj, u mnie już wczoraj było wszystko pometkowane. A wyprzedaże dosyć duże, mimo że mój h&m mały jest Też czekam na wyprzedaż w c&a, wie ktoś kiedy się zaczyna? Cytat:
Co do chrzcin to ja chciałabym wiosną, ale tz twierdzi, że to za późno i pewnie zrobimy październik- listopad. Z chrzestnymi teraz jest problem. Ja mam siostrę, tż brata, ale oni są już chrzestnymi Zosi. Z mojej strony jest kogo wybrać, bo mam kuzynów i super kontakt z nimi, ale od tż nie ma za bardzo kogo. Koleżanki też nie chcemy brać, bo wiadomo teraz możemy mieć super kontakt, a za kilka lat w ogóle.
|
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też czekam na wyprzedaż w c&a, wie ktoś kiedy się zaczyna? na zare też czekam Co do chrzcin to ja chciałabym wiosną, ale tz twierdzi, że to za późno i pewnie zrobimy październik- listopad. Z chrzestnymi teraz jest problem. Ja mam siostrę, tż brata, ale oni są już chrzestnymi Zosi. Z mojej strony jest kogo wybrać, bo mam kuzynów i super kontakt z nimi, ale od tż nie ma za bardzo kogo. Koleżanki też nie chcemy brać, bo wiadomo teraz możemy mieć super kontakt, a za kilka lat w ogóle.[/QUOTE] Skoro u tżta nie ma kogo brać, to nie lepiej zamiast na siłę szukać, wziąć obie osoby od ciebie, skoro z nimi masz super kontakt i jest z kogo wybierać? Ja wiem, że tradycja inaczej mówi, ale czy tak nie byłoby fajniej dla dziecka? Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
Popołudniu pojechałam jeszcze raz do h&mu i wzięłam jeszcze bluzkę, koszulę i kurteczkę
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Ps. Po wczorajszych czereśniach do tej pory boli mnie brzuch :/
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
#223 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też czekam na wyprzedaż w c&a, wie ktoś kiedy się zaczyna? na zare też czekam Co do chrzcin to ja chciałabym wiosną, ale tz twierdzi, że to za późno i pewnie zrobimy październik- listopad. Z chrzestnymi teraz jest problem. Ja mam siostrę, tż brata, ale oni są już chrzestnymi Zosi. Z mojej strony jest kogo wybrać, bo mam kuzynów i super kontakt z nimi, ale od tż nie ma za bardzo kogo. Koleżanki też nie chcemy brać, bo wiadomo teraz możemy mieć super kontakt, a za kilka lat w ogóle.[/QUOTE] u nas z chrzestnymi nie ma problemu bo to pierwsza dzidzia. Bedzie siostra TZta i moj kuzyn. Ja rodzenstwa nie mam ale kuzyn jest mi bardzo bliski. od razu wiedzialam ze on bedzie ojcem chrzestnym. Uwazam ze znajomych albo dalekiej rodziny nie ma co brac bo teraz znajomi sa potem ich nie bedzie. a daleka rodzina lub z dalekich stron - o to bardziej mi chodzi to bez sensu, problem z dojazdem a potem brak kontaktu. Moze jakis naprawde bliski przyjaciel? Ciezko jak sie rodzenstwa nie ma... Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
|
|
#224 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ale czuje sie fatalnie... mam katar i zaczyna mi atakowac gardlo... chyba nie zostane dzisiaj na noc w lesie, mala tez nie wyglada na zdrowa... za zimna byla poprzednia noc.... Dzisiaj pojade na pol dnia, pozbieram poziomki i wracam do domu....
Prosze mi sie tu za bardzo nie rozpisywac!!!
|
|
|
|
#225 | |
|
Rozeznanie
|
cześć
u mnie pięknie i słonecznie - mam nadzieję, że nie zrobi się upał ![]() pranie na ogrodzie rozwieszone, teraz popijam Inkę i próbuję Was trochę nadrobić, tylko zastanawiam się, czy to realne? U nas sprawa chrztu nie podlega dyskusji ze względu na naszą wiarę. Chrzcić będziemy na 100%, najprawdopodobniej we wrześniu - u nas w każdą 3 niedzielę miesiąca są chrzty. Z TŻ już wiemy, kogo chcielibyśmy za chrzestnych, ale nikt poza nami o tym jeszcze nie wie. Mamy nadzieję, że wybrane przez nas osoby się zgodzą - jedna z mojej rodziny, jedna z rodziny TŻ. Poprosimy o zostanie chrzestnymi po porodzie. ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
|
|
#226 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale nie ja pierwsza i nie ostatnia Cytat:
Cytat:
lepiej daruj sobie te noc w lesie bo sie jeszcze rozchorujesz i bedzie a poza tym wypad udany ? mmm a poziomki mozesz mi podrzucic |
|||||
|
|
|
#227 |
|
Wtajemniczenie
|
Ogladam DTVN i mówili że jest epidemia różyczki :'(. Uważajcie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#228 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzem z czeresni??Nigdy nie jadlam. Dobry jest? Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#229 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na szczęście miałam różyczkę jak miałam 6,5 roku, ale Wy uważajcie na siebie! Poszłam z różyczką do I Komunii Świętej Jak połowa dzieci u nas wtedy - epidemia w przedszkolu była. To się przechodzi chyba tylko raz, tak?
|
|
#230 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dopiero gdy wraca TŻ nie muszę nic robić.Własnie wiem, że to już niedługo i z tej okazji wstawiłam pierwsze pranie ubranek dla Hani ![]() Mam takie samo podejście jak Ty do chrztu. My planujemy zrobić podwójne chrzciny jakoś we wrześniu. Cytat:
W nowym wątku nie pokazuje mi się pierwsze nieprzeczytana wiadomość tylko ostatni napisany post :/ utrudnia to czytanie :/ ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
u nas na osiedlu panowała ospa ale odpukać chyba już minęła.
|
|
#231 |
|
Rozeznanie
|
papryczka160 mi na zgagę lekarz polecił gastrotuss (warto w aptece zapytać, czy można kupić kilka saszetek zamiast całego opakowania). Jest to syrop w saszetkach, nie wypijam całej naraz, tylko piję trochę i zwykle zgaga przechodzi. Otwartą saszetkę trzymam w lodówce. Może Ci pomoże
![]() Ps. u mnie zgaga była najmocniejsza w 5-6 miesiącu. Potem nieco się uspokoiło. Nadal się pojawia, ale teraz jest lepiej. ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- idę na ogródek czytać książkę czytam obecnie "Bezcennego" Miłoszewskiego
|
#232 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem dlaczego, do tej pory byłam wyluzowana ![]() W nocy z niedzieli na poniedziałek myślałam, że mi wody odchodzą A teraz boli jak przed miesiączką.. a moje bóle menstruacyjne paskudne są Ja też nie jadłam dżemu z czereśni, ale uwielbiam czereśnie to i dżem będzie dla mnie rarytasem . Mama mi w tym roku zrobiła dżemy truskawkowe, więc miałam ochotę sama coś nowego ukręcić .
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jak Cie bedzie dlugo trzymal to moze wybierz sie do lekarza i to sprawdz przynajmniej bedziesz spokojna
|
|
|
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie
witam się w ten piękny, słoneczny dzionek ![]() niestety od rana się stresuje, bo mam dzisiaj wizytę i martwię się czy wszystko będzie ok. Pocieszcie mnie proszę, że jeśli brzuch mi już nie twardnieje ani nie boli ( przez te dwa tygodnie od ostatniej wizyty dużo się oszczędzałam, brałam też przepisane leki- nospe i luteine) to może to oznaczać, że szyjka się już nie skraca? ![]() Bardzo bym chciała żeby tak było, bo jestem dopiero w 30 tygodniu. Trzymajcie proszę kciuki, żebym usłyszała dzisiaj dobre wieści. Cytat:
[QUOTE=M_aria;46927614][QUOTE=zaczarowanadlaniego ;46927165 Ja bardzo lubię ciążowy stan, czuję się teraz zupełnie wyjątkowo i nie wiem czy nie będę za tym tęsknić[/QUOTE] Wow zazdroszczę takiego podejścia...ja niestety tak ciąży nie odbieram, ale bardzo bym chciała.
|
|
|
#235 | |
|
Wtajemniczenie
|
MALUTKA100 trzymam mocno kciuki ;-) za wizytę
---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
.Ja ze zgaga walczę praktycznie od początku , ale w 3 trym tak się nasiliła, że wymiotuję jak zjem za dużo za cięzko lub za późno, a jedzenie czuję w gardle ;-(. Noc jest dla Mnie najgorsza bo najbardziej męczy . Miłej lektury na świeżym powietrzu
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-06-18 o 10:26 |
|
|
|
|
#236 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja to nigdy np zgagi nie miałam. Teraz od 3 trymestru mnie to zabija :-( Zdarza mi się też zwymiotowac
:screwy::screwy::banghe ad::banghead::screwy:Wysyłane z mojego GT-S5300 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mocne
|
|
|
|
|
#238 |
|
Wtajemniczenie
|
przepraszam za te emotikony
pierwszy raz wysłałam post z telefonuWysyłane z mojego GT-S5300 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Malutka, Patrycja wielkie kciuki za wizyty! Dajcie znać po koniecznie!
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
#240 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

I Ty też niczego sobie 

. Powiem wam, ze coraz gorzej sie czuje, mam jakies glupie zawroty glowy, ciezko mi sie oddycha, jakies kolatania serca sie przyplataly. Ja juz chce urodzic i miec to z glowy

Ale jutro sie objem hihi Od tygodnia mam zachcianki na gotowane ziemniaki-stare tluczone, mlode w calosci albo mlode w mundurkach - obojetnie byle gotowane. Moge jesc bez niczego

to i dżem będzie dla mnie rarytasem