III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-18, 09:58   #211
Misstic
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez Marcella_ Pokaż wiadomość
to wiem powstrzymuje się przed tym a ostatnio nawet nie mam czasu na to wolę patrzeć na brzuszek jak Mała się rusza. Tylko zauważyłam że jak się denerwuje to co chwile robi mi się twardy brzuch. Ostatnio miałam tak że przez pare spokojnych dni że raz na dzień mi tylko twardniał.

Dziewczynki pamiętajcie, że macica musi pracować i to, że od czasu do czasu są twardnienia to nie jest złe. Chodzi o to, żeby to nie było za często.
A raz czy dwa razy dziennie to jest normalne i fizjologiczne. Takim sposobem macica ćwiczy do porodu. To tak zwane skurcze Braxtona

A tutaj kilka słów o nich

http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaz...na-hicksa.aspx

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Może nerwy tez wywołują skurcze hym musisz spytać lekarza ;-) ja dopiero za dwa tyg idę

Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Dzięki wielkie gin powiedział ze mam brać nie mówił ile nie pomyślałam o tym ze trzeba więcej ;-) no nic więcej będę brała

Karolcia a jak masz w ulotce napisane? Że ile powinnaś brać?

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 09:58   #212
Niestabilna
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
Nowy wątek i tyle stron już
Szkoda że nie jestem wpisana na listę z pierwszej stony
Ale luzik

Ja stawiam na kosmetyki Hipp, Weleda na samym początku i w zapasie Babydream Mają fajne składy, a to do mnie przemawia

Dziewczyny znacie jakieś fajne strony z imionami dla dzieci??
Przeglądałam kilka ston znalezionych w google, ale żadne imię z tych stron mnie nie zauroczyło
To proszę podac dane na prywatna wiadomość z imieniem wiekiem tp i co będziesz miala. Jak bede miała czas to wpisze na pierwsza stronę. Dane napisane na forum nie jestem w stanie wyłapać i za kazdym z osobna latac też nie będę.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-06-18, 10:00   #213
allckarola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Dziewczynki pamiętajcie, że macica musi pracować i to, że od czasu do czasu są twardnienia to nie jest złe. Chodzi o to, żeby to nie było za często.
A raz czy dwa razy dziennie to jest normalne i fizjologiczne. Takim sposobem macica ćwiczy do porodu. To tak zwane skurcze Braxtona

A tutaj kilka słów o nich

http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaz...na-hicksa.aspx

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Karolcia a jak masz w ulotce napisane? Że ile powinnaś brać?
Pisze ze jedną tabletka dziennie ;-) bo to magnez forte

allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 10:08   #214
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Pisze ze jedną tabletka dziennie ;-) bo to magnez forte

To jak jedną to bierz jedną albo najlepiej zapytaj się lekarza Nie wiedziałam, że to forte.
A mogłabyś tak z ciekawości napisać pełną nazwe tego magnezu który ty bierzesz?

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-06-18, 10:11   #215
Denaris
Rozeznanie

Hej dziewczyny, jestem przed śniadaniem, niesamowicie głodna

Cytat:
Denaris kochana a gdzie patrzylas na ceny? Bo ja na razie tylko w tesco jezeli chodzi o firme pampers i tam maja strasznie drogo.. ale moze np w kauflandzie bedzie taniej.. rozejrze sie jeszcze
A o rossmanowskich tez slyszalam dobre opinie wlasnie tak samo jak o Dada.
Gubie sie jeszcze troche na ktore pieluszki postawic ale sklaniam sie do tych biedronkowych jednak

Jenny ja na odparzenia zamierzam stosowac linomag i podobno w tej paczuszce co sie w szpitalu dostaje jest probka tego sudocremu to moze uzyje, zobaczymy
Patrzyłam na ceny w Carrefourze akurat, tam jest sporo promocji co jakiś czas na pieluchy. Ale obliczałam też ceny z all. i wychodzą tyle samo co Dada ( o ile odbiór osobisty będzie oczywiście)

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Ok nadrobiłam ufff
Wątek super i witam się tak ogólnie hihi

dziewczyny byłam w tym sklepie Akpolbaby i jeśli macie go w swoim mieście to polecam wystartować tam po Pampersy bo cena jest superowa 48 zł za 78 sztuk newborny premium care ! ja wzięłam jedną paczkę 1 i 2 bo podobno dzieciaczki szybko wyrastają z 1 i obok była biedra i wzięłam paczuszkę Dada "1" i powiem wam że cenowo wychodzi troszeczkę drożej na Dadzie a i jak je rozpakowałam to śmierdzą takim produkcyjnym czymś a te pampki to taka sama oliweczka tak więc jak się uda to będę zawsze czatować na promocję w tym sklepie bo cenę mają stałą od dawna i ma się utrzymać jak nie stanieć , no chyba że nie będę miała jak ich kupić a będę akurat w biedrze to Dada też jest na mojej liście .
Co do chusteczek mam sporo Jhonsona i mam nadzieję że jej nie uczulą bo mam chyba z 800 sztuk tak zaszalałam z promocjami najwyżej będę nimi kurze wycierać hihi

Zaszalałam i zjadłam przed chwilą kogel mogel z 3 jaj ... aż boję się przeczytać czy surowe jaja to dobre rozwiązanie w ciąży

A i miałam pisać że nie polecam chusteczek baby dream , kupiłam razem z plastikowym pudełkiem i co drugą wyciągam i jest sucha , więc albo trafiłam na takie opakowanie albo takie już są . Otworzyłam celowo żeby przetestować i cieszę się że więcej nie kupiłam .
A z tymi chusteczkami z rosmanna probowałaś wkropić trochę wody do opakowania? Czytałam, że właśnie są za suche, a gdyby tak je samemu domoczyć? Ciekawe...

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
dzięki za odp. no właśnie, apropo tych plam. powiedzcie mi jakie jest wasze podejście do używanych, poplamionych/wyblakłych rzeczy.
otóż mamy okazję od znajomej odkupić wózek spacerówkę, może za 50zł się nawet uda, ceny jeszcze nie podała. no i ta spacerówka brązowa, jak ją rozłożyła, to mnie z lekka wcięło-ta buda u góry(jak to się zwie? daszek? ) na zgięciach jest naprawdę mocno wypłowiała. mnie to np zniechęciło, a tż znów się napalił i mówi, że dzieciaczkowi przecież nie zrobi różnicy czy jednokolorowy wózek czy dwukolorowy
tak samo ciuszki-te zażółkłe, aż się boję od czego, z plamami po owocach, tż też uznał, że przecież tego nie wyrzuci. ja bym to po prostu odłożyła do innego worka i nie używała.
co sądzicie?
nie wiem, moze to to, że to pierwsze dziecko i chcę, by może nie tyle miało nowe, co wyglądające na w miarę nowe rzeczy?
Czasem tak jest, że ubranie leży długo i żółknie i robią się plamy, a po zwykłym praniu znikają, może kup Vanish do białego i spróbuj wybielić? Ja też mam jedną parę czy dwie z plamami i zobaczę z Vanishem.
Stary 2014-06-18, 10:12   #216
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Ważne,że Ci się podoba,może z czasem będziesz miała nowy trend i pościel zmienisz mnie jakoś sówki akurat nie przekonują wolę standardowo misie,króliczki itp. Hah uwierz ja też myślę tylko o tym,żeby się wykąpać,bo ja już czuję to zmęczenie porodem i tą nieświeżość mimo kąpieli w szpitalu jednak nie ma to jak własna łazienka
Ja dalej zapominam o ciąży... Szczególnie jak mam ochotę na gorącą kąpiel

Trzymaj się cieplutko ! Mam nadzieję,że nic się nie stanie za wcześnie i szybko wypuszczą Cię do domu

Ja biorę Asmag Nie są duże i można ich na prawdę dużo brać,bo czytałam,że inne babki biorą nawet po 6 dziennie tak jak pisze Dorota,ale ja już po 5 miałam dreszcze,napady gorąca a po chwili zimna,ale to chyba dlatego,że brałam je w krótkim odstępie czasu i Ci powiem jak nie wierzę w witaminy i minerały w tabletkach tak te wydaje mi się,że pomagają przy twardnieniach,bo to nie jest typowy suplement diety,więc może i faktycznie daje lepsze efekty

Aaaaaaaaaa Angina mnie łapie Boże obudziłam się z takim bólem migdałów,że mówić nie mogę... To pora dzisiaj odwiedzić rodzinnego po południu,nienawidzę go ale co zrobić...

Trzymajcie kciuki za wizytę,zaraz jadę mam nadzieję,że usłyszę iż wszystko jest ok i mogę szaleć i skakać. Tak się boję,że szyjka mi się skraca czy coś
No i trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące,bo trochę nas jest
No tym razem się może wybierz na serio do lekarza hmm?? bo angina to jednak ropa a ropa to nie przelewki !!
Cytat:
Napisane przez Simran86 Pokaż wiadomość
Dzień dobry my już wstaliśmy, idziemy pod prysznic i o 8 wizyta:-D Milenka od 4 nad ranem urządziła sobie imprezę w brzuchu;-) buzka

Powodzonka
Cytat:
Napisane przez agness2011 Pokaż wiadomość
Witam Was z rana Ja już po śniadanku, właśnie popijam "kawkę" (czyt. Inkę z duuużą ilością mleka) i nadrabiam wątek, a niedługo wyruszam na zajęcia w szkole rodzenia

ZygaEffka mam tak ja Ty - boję się i pierwszej nocy i pierwszego dnia, pierwszego przewijania, kąpania, usypiania i karmienia... właśnie tego niedoświadczenia i niewiedzy, o której piszesz. No ale z drugiej strony to tyle matek i ojców już dało radę, to i My jakoś sobie poradzimy

ania9106 trzymaj się cieplutko i trzymam kciuki, żeby wszystko skończyło się pomyślnie

Miłego dnia wszystkim życzę i oczywiście trzymam kciuki za wizytujące dziś wrześniówki!
damy radę , świadomość że tyle z nas nie ma o tym pojęcia jest głupio to zabrzmi ale pokrzepiająca

Cytat:
Napisane przez ravida Pokaż wiadomość
Witam się z rana - w nowym wątku
Wstałam o 5:30 zjadłam śniadanko, wyszykowałam młodego do szkoły i zaczełam oglądać pytanie na śniadanie na przemian z TVN. No i dołująca wiadomość z rana, bo był reportaż o kobiecie, która czekała 3 godz. na CC w szpitalu wojewódzkim w Rybniku ( przyjechała autobusem z jakiejś wsi , bo karetka nie mogła dojechać) no i to dzieciątko jej w brzuszku zmarło.

Dziewczyny Wy tak o tym piwku - ja nie przepadam, ale wczoraj podczas meczu mówię do męża - ty cwaniaku piwko sobie popijasz, a ja whisky (bo uwielbiam) to się chyba za rok napiję!
Tez lubię whyski ze spritem najbardziej i cytrynką ale najbardziej tęsknię za kolorowymi winami , lubie wszystkie

ok idę dalej nadrabiać
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 10:13   #217
madziulka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
To proszę podac dane na prywatna wiadomość z imieniem wiekiem tp i co będziesz miala. Jak bede miała czas to wpisze na pierwsza stronę. Dane napisane na forum nie jestem w stanie wyłapać i za kazdym z osobna latac też nie będę.

Spoko, to nie moje 'must have'

Cytat:
To jak jedną to bierz jedną albo najlepiej zapytaj się lekarza Nie wiedziałam, że to forte.
Ja łykam Chela-Mag B6 Mama, jeden raz dziennie (ale to dopiero od ok. miesiąca)

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 10:16   #218
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Denaris Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, jestem przed śniadaniem, niesamowicie głodna

Patrzyłam na ceny w Carrefourze akurat, tam jest sporo promocji co jakiś czas na pieluchy. Ale obliczałam też ceny z all. i wychodzą tyle samo co Dada ( o ile odbiór osobisty będzie oczywiście)

Kochana własnie ci miałam jeszcze odpisywać w tej spawie
Carrefoura nie mam niestety ale to nic
Wczoraj jak się tak zaczęłam zastanawiać nad tymi pieluszkami z pampersa i mamy mi tutaj też doradziły to rzeczywiście te pierwsze pieluszki roz. 1 i 2 wychodzą nawet taniej niż te z Dady... Miałaś rację co do tego. Ja poprostu patrzyłam zawsze na te wieksze rozmiary, bo potem już bardziej się opłaca kupować własnie te firmy mniej popularne (przy rozmiarach 3,4,5). Cenowo wychodzą troszkę taniej.
No i takim oto sposobem zacznę od pieluszek pampersa new born albo premium care (sama nie wiem jeszcze, nie mogę się zdecydować) a potem najwyżej przejdę na te dada albo rossmannowskie

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-06-18, 10:21   #219
allckarola
Zadomowienie

Cytat:
No pewnie ze tak ;-) NeoMag forte
Stary 2014-06-18, 10:21   #220
ravida
Przyczajenie

Tak sobie myślę - jak dobrze, że jest internet. Ja 13 lat temu, jak byłam w ciąży to wszystko dowiadywałam się z książek, gazet typu "dziecko" nie miałam się kogo poradzić, bo obie mamy daleko. Więc wszystko było na czuja, czy coś uczula, czy coś pasuje czy nie.

Nie martwcie się dziewczyny, ja jak urodziłam syna (a poród miałam lekki - trwał 2 godz. i żadnych bóli przedporodowych) to położna podała póżniej mi go do karmienia. Syn nie chciał ssać to chciała go podkarmić - to tak się na nią wydarłam, że aż się wystraszyła. Ja jako na ogół nieśmiała i niezdecydowana osoba dostałam chyba rodzicielskiej mocy, aż mój Mż mówił, że mnie nie poznaje. I od tamtego czasu nie daję sobie w kaszę dmuchać, a syna bronię jak lwica - bo to taki mój synuś (12 lat)

Idę do sklepu po czereśnie i truskawki
ravida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 10:23   #221
Misstic
Wtajemniczenie

Mała Paulina ty kiedyś podawałaś stronkę z aktualnymi promocjami w różnych sklepach. Mogłabyś wrzucić jeszcze raz linka do niej

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-18, 10:25   #222
ravida
Przyczajenie

Strona z promocjami: www.promobaby.pl
ravida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 10:26   #223
allckarola
Zadomowienie

www.okazjum.pl

Stary 2014-06-18, 10:32   #224
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marcella_ Pokaż wiadomość
WITAM SIĘ W NOWYM WĄTKU!
już 7 strona a ja się dopiero witam nigdy mnie nie ma jak się nowy wątek zaczyna ja na pewno będę używała kosmetyków z babydream dla małej bo sama używam tego olejku na rozstępy i jestem z niego bardzo zadowolona cena fajna i nawilżenie też. Na brzuchu nie mam żadnego na szczęście ale na piersiach już niestety się pojawiły ostatnio mi częściej brzuch twardnieje myślicie że to może być spowodowane tym że się ciągle denerwuje?
No ja mam nadzieje ze Moja zaakceptuje te kosmetyki BD bo są taniuchne co do twardnienia macicy przy nerwach to nie mam pojecia czy to możliwe
Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
Nowy wątek i tyle stron już
Szkoda że nie jestem wpisana na listę z pierwszej stony
Ale luzik

Ja stawiam na kosmetyki Hipp, Weleda na samym początku i w zapasie Babydream Mają fajne składy, a to do mnie przemawia

Dziewczyny znacie jakieś fajne strony z imionami dla dzieci??
Przeglądałam kilka ston znalezionych w google, ale żadne imię z tych stron mnie nie zauroczyło
Kobieto napisz do niestabilnej to 1 minuta i bedziesz z nami na przodzie nam też jest łatwiej zerknąć na stronę pierwszą i wiadomo która co bedzie miała itede itepe
Cytat:
Szczerze nie mam pojęcia ;-) czytałam ze glaskanie brzucha powoduje skurcze i tez twardnieje z tym to bym sie zgodziła przez parę dni nie glaskalam tak i nie dotykalam i było lepiej ;-)

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Ile bierzesz dziennie magnez?? Kupilam magnez z wit b6 i w sumie polykam jedną pewnie mało;p
A ja glaszcze brzuszek od czasu do czasu , nie ma co przesadzać , lekarze mówią żeby w ostatnich tygodniach nie dotykać za bardzo tamtych okolic a tak to można , nie wpadajmy w paranoje jak dzidzia kopie , powinno się odpowiedzięc na ruchy dziecka ruchem pisałam kiedyś o tym że dziecko juz uczy się empatii . Nie mówię tutaj o jakimś nacisku na macice tylko delikatnym mizianiu

Cytat:
Kochana własnie ci miałam jeszcze odpisywać w tej spawie
Carrefoura nie mam niestety ale to nic
Wczoraj jak się tak zaczęłam zastanawiać nad tymi pieluszkami z pampersa i mamy mi tutaj też doradziły to rzeczywiście te pierwsze pieluszki roz. 1 i 2 wychodzą nawet taniej niż te z Dady... Miałaś rację co do tego. Ja poprostu patrzyłam zawsze na te wieksze rozmiary, bo potem już bardziej się opłaca kupować własnie te firmy mniej popularne (przy rozmiarach 3,4,5). Cenowo wychodzą troszkę taniej.
No i takim oto sposobem zacznę od pieluszek pampersa new born albo premium care (sama nie wiem jeszcze, nie mogę się zdecydować) a potem najwyżej przejdę na te dada albo rossmannowskie
Może kup po paczuszce i przetestuj cena jest mniej wiecej taka sama tak jak pisałam te premium care ślicznie pachną , chyba ze nie lubisz zapachu "dziecka" bo wiem że są tu mamy co drażni je taki oliwkowy zapach , ja go uwielbiam jak je rozpakowałam to od razu się czułam jak bym miała lecieć przebrać kupę nie wiem czy są w mniejszych paczkach np, po 30 sztuk bo wtedy test byłby łatwiejszy .

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku!!!
boże to już 6-7 strona...
byłam wczoraj na takich małych zakupkach ubrankowych i natrafiłam na super przeceny w smyku i h&m. trochę żałuję,że nie kupiłam kilku rezczy więcej... później zrobię zdjęcia to wrzucę...

Zyga ja też się boję tego co będzie w domu, a jak na przekór porodu nic, a nic...co to będzie jak dadzą mi tego małego człowieczka i każą iść i się nim zajmować...

Już nie pamiętam, kto pisał o sudokremie, ale położna z którą rozmawiałam nie wypowiadała się o nim jakoś pozytywnie, ja i tak wiem, że chcę używać zwykłego linomagu, chusteczek dada, pampersów 1 z pampersa, a później może też dada, kosmetyki do kąpieli jak większość z Was z rossmanna...

kupiłam sobie wczoraj 2 ręczniki do szpitala, takie ciemniejsze, bo w domu miałam tylko jasne i szukałam kosmetyczki, która pomieściłaby wszystko co wymyśliłam...

rozmawiałam też wczoraj z mamą i troszkę mnie zasmuciła, bo ona urodziła 4dzieci i żadnego nie karmiła piersią, bo nie miała pokarmu...a ja tak chciałam, ale może lepiej jak będę bardziej świadoma, że może się nie udać...

jestem nie wyspana, bo mały kopał mnie całą noc, jak udało mi się zasnąć to góra na pól godz...

nie pamiętam co jeszcze miałam napisać... idę robić zdjęcia...
Ja wczoraj mówię do męża że boję się że nie bede mieć pokarmu , a on się patrzy na moje wielkie cyce i mówi "Ta Ty nie bedziesz miała pokarmu " faceci nie rozumieją że wielkie nie znaczą dojne !
Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
haha daj znać jak tam
nie wpadłabym na testowanie podpasek

jeju, jeju zdrówka! Wracaj szybko i melduj co tam u Was! Kciuki!!!

Asiu co się z Tobą dzieje?

A ta sytuacja w Rybniku... kurcze... jak tam w ogóle można
Na pewno zdam relacji z odparzonym tyłkiem

Ana co do flanelowych "ręczniczków" jestem zadowolona mają szerokoś 38/40 więc taka mała szmatka ale do przetarcia czegoś w sam raz

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Ja tylko na szybko jeżeli chodzi o kurierów jeżeli przyjedzie paczka na palecie to kurier wystawi przy samochodzie i pojedzie. Taką ma pracę i nic tego nie zmieni. A jeżeli paczki są bez palety ale ważą więcej niż 50-70 kg to zależy od firmy kurierskiej to kurier może prosić o pomoc we wniesieniu bo to jest naprawdę za ciężkie żeby wnosić. Takie są przepisy dziewczyny a wiem co mówię bo mój jest kurierem

Ale miałam sytuację na spacerze z psem idę sobie spokojnie, mój pies coś wacha pod jakaś klatka na środku chodnika...i jakiś dziad z wiadrem idzie i z ryjem na mnie że pies sika, że tu zrobił, że najlepiej do klatki mam z nim wejść i tam niech się załatwia... Jak mu odpowiedzialam, jak go zjechalam, nawet wyzwalam no ale powiem Wam że wyladowalam złość z siebie i miałam w sumie ubaw i już mi lepiej bo chyba tego mi było trzeba aż byłam w szoku że potrafię tak pyskowac i do tego krzyczeć w życiu takiego czegoś bym nie zrobiła co te hormony robią z kobietami

Nie wiedział dziad z kim zadarł

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Uff nadrobiłam z kropelką potu na czole chyba przestane spac do 11 bo później mi kawy nie starcza do nadrabiania
Położyłam się w końcu wczoraj koło 3 w nocy więc dlatego tak dlugo spałam oczywiście śniły mi się pierdoły bo w nocy wstałam i zrobiłam sobie kanapkę z pomidorem (drugi raz podczas ciąży jadłam w nocy ) więc chyba nie tak źle
Mąż śpi po nocce , wstanie i zaczynamy się pakować i jutro z rana ruszamy , aż mi się nie chce wierzyć że ma być 11 stopni jak w tej chwili świeci słońce a ptaszki śpiewają ... no ale nic damy radę
Trzymam kciiuki za wszystkie wizyty
ja dopiero 30 czerwca
nasz kawałek nieba

Stary 2014-06-18, 10:34   #225
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
No pewnie ze tak ;-) NeoMag forte
Czytałam na necie teraz ulotkę tego neomagu i powiem ci szczerze, ze wypada bardzo średnio. On ma węglan magnezu i z całej tabletki przyswoi ci się tylko 30% tego suplementu. A więc nie wiele, bo tabletka ma 120mg czyli z tego jakieś 40mg wchłonie się do organizmu a to jest dużo za mało jak na zapotrzebowanie tego składnia tym bardziej w czasie ciąży. Dlatego niby forte a wcale na to nie wskazuje.

Dobra już nie truje pupy o tym magnezie, bo robię się nachalna hehe
Sorcia, takie moje zboczenie z tym składnikiem

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-06-18, 10:37   #226
allckarola
Zadomowienie

Cytat:
Czytałam na necie teraz ulotkę tego neomagu i powiem ci szczerze, ze wypada bardzo średnio. On ma węglan magnezu i z całej tabletki przyswoi ci się tylko 30% tego suplementu. A więc nie wiele, bo tabletka ma 120mg czyli z tego jakieś 40mg wchłonie się do organizmu a to jest dużo za mało jak na zapotrzebowanie tego składnia tym bardziej w czasie ciąży. Dlatego niby forte a wcale na to nie wskazuje.

Dobra już nie truje pupy o tym magnezie, bo robię się nachalna hehe
Sorcia, takie moje zboczenie z tym składnikiem
A nie przeszkadza biorę pierwszy raz magnez wczesniej gin mi nie mówił o żadnych suplementach więc nie bralam. Nie sprawdzalam takich rzeczy więc dziękuję ;-) a Ty jaki bierzesz??

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

W sumie pije tez ba noc kakao ;-) trzeba jakos naturalnie tego magnezu dostarczać nabiał itp ;p

Stary 2014-06-18, 10:49   #227
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ravida Pokaż wiadomość
Strona z promocjami: www.promobaby.pl
Cytat:
www.okazjum.pl

Dziękuję kobitki

Cytat:
No ja mam nadzieje ze Moja zaakceptuje te kosmetyki BD bo są taniuchne co do twardnienia macicy przy nerwach to nie mam pojecia czy to możliwe

Kobieto napisz do niestabilnej to 1 minuta i bedziesz z nami na przodzie nam też jest łatwiej zerknąć na stronę pierwszą i wiadomo która co bedzie miała itede itepe

A ja glaszcze brzuszek od czasu do czasu , nie ma co przesadzać , lekarze mówią żeby w ostatnich tygodniach nie dotykać za bardzo tamtych okolic a tak to można , nie wpadajmy w paranoje jak dzidzia kopie , powinno się odpowiedzięc na ruchy dziecka ruchem pisałam kiedyś o tym że dziecko juz uczy się empatii . Nie mówię tutaj o jakimś nacisku na macice tylko delikatnym mizianiu

Może kup po paczuszce i przetestuj cena jest mniej wiecej taka sama tak jak pisałam te premium care ślicznie pachną , chyba ze nie lubisz zapachu "dziecka" bo wiem że są tu mamy co drażni je taki oliwkowy zapach , ja go uwielbiam jak je rozpakowałam to od razu się czułam jak bym miała lecieć przebrać kupę nie wiem czy są w mniejszych paczkach np, po 30 sztuk bo wtedy test byłby łatwiejszy .

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Ja wczoraj mówię do męża że boję się że nie bede mieć pokarmu , a on się patrzy na moje wielkie cyce i mówi "Ta Ty nie bedziesz miała pokarmu " faceci nie rozumieją że wielkie nie znaczą dojne !

Na pewno zdam relacji z odparzonym tyłkiem

Ana co do flanelowych "ręczniczków" jestem zadowolona mają szerokoś 38/40 więc taka mała szmatka ale do przetarcia czegoś w sam raz

Nie wiedział dziad z kim zadarł

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Uff nadrobiłam z kropelką potu na czole chyba przestane spac do 11 bo później mi kawy nie starcza do nadrabiania
Położyłam się w końcu wczoraj koło 3 w nocy więc dlatego tak dlugo spałam oczywiście śniły mi się pierdoły bo w nocy wstałam i zrobiłam sobie kanapkę z pomidorem (drugi raz podczas ciąży jadłam w nocy ) więc chyba nie tak źle
Mąż śpi po nocce , wstanie i zaczynamy się pakować i jutro z rana ruszamy , aż mi się nie chce wierzyć że ma być 11 stopni jak w tej chwili świeci słońce a ptaszki śpiewają ... no ale nic damy radę
Trzymam kciiuki za wszystkie wizyty
ja dopiero 30 czerwca
Bardzo lubię zapach niemowlaczków wiec chyba powinien mi podejść Tak już myślałam, że kupie chyba jedną paczkę tych premium care (78szt) i jedną tych zielonych new born (43szt.) i będziemy testować jak malutka pojawi się na świecie

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
A nie przeszkadza biorę pierwszy raz magnez wczesniej gin mi nie mówił o żadnych suplementach więc nie bralam. Nie sprawdzalam takich rzeczy więc dziękuję ;-) a Ty jaki bierzesz??

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

W sumie pije tez ba noc kakao ;-) trzeba jakos naturalnie tego magnezu dostarczać nabiał itp ;p

Ja biorę Magne B6, jest, że tak powiem średni w klasyfikacji magnezu. Jest jeszcze Magne B6 forte ale moim zdaniem aż tyle nie potrzebuje hehe Jedna tabletka ma przyswajalność ok 43mg czyli już więcej niż np neomag forte. A ja biorę takich tabletek 2-3. Ogólnie dawka dobowa dla kobiet powinna wynosić ok. 300mg/dobę (w ciąży i dla karmiących około 450 mg). Ale uważam, że nie ma co przeginać też z tym magnezem, bo tak jak mówisz, przecież naturalnie też go wchłaniamy poprzez pokarm, a nadwyżka powoduje złe samopoczucie i inne dolegliwości. Czyli jak ze wszystkim, co za dużo to nie zdrowo hehe

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-06-18, 10:51   #228
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję kobitki

Bardzo lubię zapach niemowlaczków wiec chyba powinien mi podejść Tak już myślałam, że kupie chyba jedną paczkę tych premium care (78szt) i jedną tych zielonych new born (43szt.) i będziemy testować jak malutka pojawi się na świecie
Te premium są nasączone Aloe Vera a ja nawet nie wiedziałam że new baby są 1 bo w tym sklepie co byłam to ich nie było i myślałam że robią od dwójek hehe tak bym pewnie też wzięła

wczoraj mówię do męża że jak tak będzie kupę robiła to włączę na nią farelkę i będzie leżała na folii na golasa i robila pod siebie bo nie wyrobimy z pieluchami oczywiście żartowałam
nasz kawałek nieba

Stary 2014-06-18, 10:55   #229
allckarola
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję kobitki

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Ja biorę Magne B6, jest, że tak powiem średni w klasyfikacji magnezu. Jest jeszcze Magne B6 forte ale moim zdaniem aż tyle nie potrzebuje hehe Jedna tabletka ma przyswajalność ok 43mg czyli już więcej niż np neomag forte. A ja biorę takich tabletek 2-3. Ogólnie dawka dobowa dla kobiet powinna wynosić ok. 300mg/dobę (w ciąży i dla karmiących około 450 mg). Ale uważam, że nie ma co przeginać też z tym magnezem, bo tak jak mówisz, przecież naturalnie też go wchłaniamy poprzez pokarm, a nadwyżka powoduje złe samopoczucie i inne dolegliwości. Czyli jak ze wszystkim, co za dużo to nie zdrowo hehe
No no ;-) widzę ze trochę czytalas o tym więc będę brać tak jak bralam albo dwie dziennie bo pije kawę nie ma co przesądzać ;-)

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Mój pierwszy w życiu placek ;p heh całkiem całkiem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-18, 10:56   #230
Niestabilna
Wtajemniczenie

Ktos chetny na urlop na wsi ze mna przez 4 dni ?? Samej nie chce mi sie siedziec
Stary 2014-06-18, 10:57   #231
allckarola
Zadomowienie

Cytat:
Ktos chetny na urlop na wsi ze mna przez 4 dni ?? Samej nie chce mi sie siedziec
Ja jestem chetna chodź ja całe życie na wsi ale miescowke bym zmieniła na parę dni czemu nie ;-) gdzie wyruszasz??
Stary 2014-06-18, 10:58   #232
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
No no ;-) widzę ze trochę czytalas o tym więc będę brać tak jak bralam albo dwie dziennie bo pije kawę nie ma co przesądzać ;-)

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Wyglada smakowicie... z czym to ??
Stary 2014-06-18, 10:58   #233
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Te premium są nasączone Aloe Vera a ja nawet nie wiedziałam że new baby są 1 bo w tym sklepie co byłam to ich nie było i myślałam że robią od dwójek hehe tak bym pewnie też wzięła

wczoraj mówię do męża że jak tak będzie kupę robiła to włączę na nią farelkę i będzie leżała na folii na golasa i robila pod siebie bo nie wyrobimy z pieluchami oczywiście żartowałam
No na początku trochę tych pieluch idzie, potem już podobno kupka się stabilizuje i jest mniej

Cytat:

Swojego czasu interesowałam się tym tematem bardzo, bo sama potrzebowałam coś dobrego A wiadomo, że jak człowiek w potrzebie to przewertuje wszystko hehe

Piękny placuszek mniam mniam

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-06-18, 10:59   #234
allckarola
Zadomowienie

Bananowiec ;-) heh robiony z przepisu dobry ;-) następny bedzie lepszy biszkopt cienszy zrobię bo wolę górę jeść ;p

Stary 2014-06-18, 10:59   #235
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja ja ja !!

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-06-18, 11:00   #236
allckarola
Zadomowienie

Cytat:
No na początku trochę tych pieluch idzie, potem już podobno kupka się stabilizuje i jest mniej

Swojego czasu interesowałam się tym tematem bardzo, bo sama potrzebowałam coś dobrego A wiadomo, że jak człowiek w potrzebie to przewertuje wszystko hehe

Piękny placuszek mniam mniam
Dziękuję ;-) ja tez tak mam jak coś potrzebuje lepszego to sprawdzam na Necie co i jak i szukam czegoś najlepszego ;p

Stary 2014-06-18, 11:02   #237
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Bananowiec ;-) heh robiony z przepisu dobry ;-) następny bedzie lepszy biszkopt cienszy zrobię bo wolę górę jeść ;p

wygląda cudownie !
nasz kawałek nieba

Stary 2014-06-18, 11:03   #238
allckarola
Zadomowienie

Cytat:
wygląda cudownie !
Dziękuję ;-) nikt mnie wcześniej nie namowilby na pieczenie placków dopiero ciąża mnie zmieniła jakoś Hehe
Stary 2014-06-18, 11:04   #239
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:

Wstawisz przepis do klubu no i podziel sie hehe mozemy sie wymienić tez mam ciacho tylko mi juz moje sie przejadlo wiec wymienie sie na kawałek

Cytat:
Ja ja ja !!
No to dawaj

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1403085837304.jpg (62,6 KB, 18 załadowań)
Stary 2014-06-18, 11:12   #240
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Wstawisz przepis do klubu no i podziel sie hehe mozemy sie wymienić tez mam ciacho tylko mi juz moje sie przejadlo wiec wymienie sie na kawałek

No to dawaj

żebyś tylko troszkę bliżej mieszkała to już bym u ciebie była

A ty też dawaj z tym ciastem do klubu amniam mniam mnian

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości