|
|
#211 | |
|
Wredny kotecek
|
Dot.: Irytujące zachowania... starszych ludzi
Cytat:
Nie po to płaci się parę stówek żeby było czuć jak sobie własną rękę pod nos podstawię ;p
|
|
|
|
|
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więcej mi nie potrzeba, lubię czuć zapach przy sobie. Ale dzięki temu jedna flaszka starcza mi na 3 lata Za to np. Pamplelune mogę się psiknąć więcej razy (3, hardkorze), bo to taki mało trwały zapaszek, lekki. Słoń trzyma się na ubraniach bardzo długo, jak odkładam do szafy koszulkę, która była nim psiknięta to potrafi po dwóch tygodniach jeszcze pachnieć
Mydła, oleje, no poo Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2014-07-19 o 12:25 |
|
|
|
|
|
#213 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#214 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() GrumpyCat Słonik może nie przypaść ci do gustu, jeśli lubisz zapachy świeże i lekkie. Jest to ciężki przprawowiec, o znakomitej wręcz trwałości i ogonie ale nie zaszkodzi potestować go w perumerii, a nuż się polubicie
|
|
|
|
|
|
#215 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Kreciu, chyba zupełnie się nie rozumiemy i mówimy obok siebie zamiast do siebie
Nie mam nic przeciw kosmetykom naturalnym i samorobnym mydłom. Tak długo, jak ktoś myje po sobie brodzik i nie zostawia brudu. Nie mam nic do częstotlowości brania prysznica. O ile ktoś nie ma problemów z nadmierną potlowiścią i nie nosi przepoconych ciuchów. A tak własnie było w opisywanym przeze mnie przykladzie. Nie mam absolutnie nic whatsoever do tego, kto jakich perfum używa. Ale nie można zlewać się żadnymi nadmiernie bo to już może irytować otoczenie i powodować autentyczną migrenę i nudności. Sama lubię ogoniaste zapachy: Opium, Schalimar, Addict, Samsara, Alien- to moje sztandarowe scenty. Ale stara zasada Indian: All things in moderation and moderation in all things.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#216 | |
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji. Przepraszam za literówki - czasem nie trafiam w klawisze.
|
|
|
#217 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
Są po prostu takie zapachy które czuć po psiknięciu 1-2, zaliczam do nich moją kochaną coco chanel mademoiselle I nie zatruwam pomieszczenia ale lubię jak przechodzę obok kogoś i czuć coś fajnego ;p Nie mówię o zatruwaniu środowiska bez przesady Na lato kocham armaniego diamonds, coś cudownego
|
|
|
|
|
|
#218 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zwykle samą koszulkę (a raczej ciało pod koszulką).Warto czasem powąchać coś, co teoretycznie nie jest w naszym guście, bo zdarzają się wyjątki. Mnie tak zauroczył Guerlain Pamplelune. Cytat:
Zwłaszcza, że pisałaś, że prysznic można brać raz dziennie, ale jak się mieszka na bezludnej wyspie i nikt nie wącha tych smrodów - co raczej wyklucza się z "niech się myje ile razy chce, byle nie śmierdział" ![]() A już zwróciłam też uwagę, że problemem jest jej brak dostatecznej higieny i brak wyczucia z zapachem
|
|
|
#219 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego S4 |
|
|
|
|
|
#221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wyobraziłam sobie to z perspektywy osoby stojącej na przystanku i widzącej Cię w tym autobusie
Cytat:
Kiedyś po wypadku siedziałam z usztywnionym barkiem i nogą na przystanku i dostałam opierdziel z góry do dołu że nie ustępuję miejsca (pani na kawałku wolnej ławki położyła torebkę i paczkę chrupek ). A po wejściu do autobusu jak ktoś ustąpił mi miejsca ze względu na mój opłakany stan oczywiście ta sama kobieta głośno skomentowała to nie uprzejme zachowanie. Wiadomo że ZAWSZE pierwszeństwo mają starsi (z resztą na drogach prowadząc samochód chyba też tak myślą ).Cytat:
Zobaczy wiadomość i od razu zacznie udawać że w ogóle jek tam nie ma Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
|
#222 |
|
Konto usunięte
|
to chyba byście mnie nie polubiły, bo ja się potrafie Alieniem 5-6 razy spsikać. innymi nawet więcej xD
|
|
|
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeciez one sa bardzo mocne
|
|
|
#224 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Ja też^^ Tyle tylko, że w umiarkowanych ilościach. A Alien essence absolue to OBS!
|
|
|
|
#225 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#226 |
|
Rozeznanie
|
Irytuje mnie gdy stoję sobie przy drzwiach w komunikacji miejskiej z zamiarem wysiadania na następnym przystanku, a starsi ludzie chcący wysiąść i tak się muszą pchać przede mnie, jakby ten autobus miał im odjechać i nie daj boże nie zdążą
|
|
|
|
|
#227 |
|
Konto usunięte
|
Mam bardzo małą łazienkę i zdarzy się, że jak upiorę więcej rzeczy, to wieszam je na balkonie (ok. pięć razy w roku
). Ogólnie chyba nie powinno się tego robić, ale zawsze daję tam tylko kilka koszulek, ewentualnie parę spodni i robię to tylko wtedy, kiedy jest naprawdę ciepło, wszystko schnie w chwilę i za sekundę mogę to zdjąć.Jednej, starszej sąsiadce się to nie spodobało i pewnego pięknego dnia wysłała do mnie uroczy list. Nie pamiętam już co dokładnie w nim napisała, ale sens był taki, że jej się to wybitnie nie podoba i jak jeszcze raz zobaczy, że wieszam pranie na balkonie, to wyleje mi na nie farbę. Później widziałam ją kilka razy, stojącą na balkonie i patrzącą w moją stronę i w stronę mojego okropnego i podnoszącego ciśnienie prania, ale na szczęście nie była w nic uzbrojona i nikt/nic nie ucierpiało.
Edytowane przez 201606211611 Czas edycji: 2014-07-20 o 01:16 |
|
|
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to nie tylko starsi tak mają. Ludzie w tym pośpiechu zatracili już chyba jego sens- spieszą się, byle spieszyć. A i tak nie wysiądą wcześniej, niż jak autobus się zatrzyma i kierowca otworzy drzwi, więc wiele czasu raczej nie zyskują ![]() ![]() Mnie jeszcze irytuje siadanie na siedzeniu od wewnątrz, zamiast przy oknie. Jak by każdy tak siadał, to z powiedzmy 40 miejsc w autobusie zrobiłby się 20, ale co ich to obchodzi
|
|
|
|
|
|
#229 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#230 |
|
Konto usunięte
|
Czytałam, że to brzydko, nieładnie i powinni za to wieszać, a później jeszcze podeptać zwłoki. Precz ze spranymi i powyciąganymi majtasami wielkości spadochronu!
|
|
|
|
|
#231 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak poważnie, to na moim osiedlu na co drugim balkonie wisi pranie. W moim domu jedynie bieliznę wiesza się w łazience, ale też nie zawsze. Także w ogóle nie ogarniam w czym problem. A zachowania tej starszej pani to lepiej nie skomentuję.
|
|
|
|
#232 |
|
Konto usunięte
|
Przestań! Lepiej się nie przyznawaj, bo po Ciebie też przyjdzie ta wiedźma i nie będzie Ci już tak wesoło.
![]() Mnie ogólnie nie przeszkadzają rzeczy, które ktoś ma na balkonie, no bo umówmy się, że mam lepsze rzeczy do roboty niż gapienie się komuś na balkon i przeżywanie, że ktoś urządził sobie tam drugie mieszkanie albo suszarnię. Ja jednak czułabym się niezręcznie wywieszając swoją bieliznę, więc tego nie robię, ale raczej nie padnę na zawał, kiedy zobaczę czyjeś majtki wiszące na balkonie, więc niech sobie każdy wiesza co chce. Byle to nie był trup, bo może mi trochę śmierdzieć pod oknem, a jestem wrażliwa na zapachy. ![]() Nie robię stu prań pod rząd, więc zazwyczaj mieszczę się w łazience, ale te kilka razy do roku zdarzy mi się wywiesić coś na balkonie i nie chciałabym, żeby znalazła się jakaś starsza pani, uzbrojona po zęby w farbę, i wylała coś na moje rzeczy. Niech lepiej da mi tę farbę, to pomaluję jej mieszkanie. A tak ogólnie, to też nie za bardzo ogarniam tego problemu (to znaczy tego, że ktoś mało się nie zleje z wrażenia, bo śmiałam wywiesić koszulkę. Za uszy wyciągnąć z łóżka i kara śmierci, a co! Nie wiadomo co tacy ludzie mogą jeszcze zrobić. Jednego dnia wieszają bluzki na balkonie, a drugiego zabijają Twojego pudelka czy innego jamnika). Dajcie żyć praniu.
Edytowane przez 201606211611 Czas edycji: 2014-07-20 o 03:20 |
|
|
|
|
#233 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pranie robimy bardzo często, bo nas 5 w domu jest, więc pani chyba codziennie by musiała latać z tą farbą do mnie, całe szczęście, że nie wie gdzie mieszkam ![]() Ludzie to sobie uwielbiają problemy wymyślać. Szczególnie Ci starsi - przypuszczam, że z nudów. Bo co to kogo obchodzi co sobie wieszam albo nie wieszam na balkonie? W czym to komukolwiek przeszkadza?
|
|
|
|
#234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Irytuje mnie gapienie się starszych ludzi. Wieczorem schodziłam z góry z małą, a babka stanęła i się gapi, gapi, gapi, przywitałam się, przeszłam obok, a ta jeszcze się odwróciła i się gapiła. |
|
|
|
|
|
#235 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
O, gapienie mnie drażni. Kiedyś miałam zabawną sytuację: vis a vis mojego bloku jest skarpa. Na skarpie starsi sąsiedzi zrobili sobie coś w stylu ogródków działkowych- uprawiają tam kwiatki, jakieś krzewy, nieważne. W sumie ładnie to wygląda a i staruszkowie mają zajęcie. Tyle tylko, że uwielbiają przy tym stać i pogapić się na okna. Z kolei ja nie uznaję żadnych zasłon, firan itp. I zdarzyło się, że zgodnie z prawem Murphy'ego zadzwonił telefon podczas brania przeze mnie prysznica. No to wyleciałam w stroju urodzinowym, by odebrac. Kilka minut gadki szmatki i nagle widzę, że w moje okna gapi się troje staruszków wytykając mnie sobie palcami. Rozmowę zakończyłam, prysznic dokonczyłam, ubrałam sie i wróciłam do pokoju. Troje staruszków nadal stało na skarpie patrząc się w moje okna wyczekująco...
|
|
|
|
|
#236 | ||
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Ja ogólnie nie ogarniam co ludzie mają do tego prania, zwłaszcza cudzego Jak ktoś osobiście ma jakieś opory, niech nie wiesza (choć i tak tego nie rozumiem). Ale żeby innym zabraniać? Ich balkon, ich pranie, a obcemu człowiekowi nikt nie każe patrzeć w okna i balkony sąsiadów ![]() Teraz latem, to u mnie każde pranie wisi na balkonie. Nie widzę powodu dla którego miałabym go tam nie wieszać, szczególnie, że balkon mam mały i funkcji "tarasowych" on i tak nie pełni. Jak wystawię na nim suszarkę z praniem, to jest akurat na całą długość balkonu, szerokości jeszcze połowa zostaje, więc da się tam wyjść i stanąć No i mieszkam na 7 piętrze i niewiele osób może w ogóle dostrzec, że coś tam wisi za barierką.No ale ja widać mam jakieś mało warszawskie sąsiedztwo, bo większość wiesza pranie na balkonach. Czy wygląda to pięknie? Niekoniecznie, ale też nie uważam, by cudze balkony służyły do dostarczania mi przeżyć estetycznych ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
Ja często chodzę po domu rozebrana, zostało mi przyzwyczajenie z czasu kiedy blok naprzeciwko moich okien jeszcze był w budowie i nikogo tam nie było, więc nie było komu na mnie patrzeć. Teraz niestety mogę popatrzeć w okna sąsiadów, więc oni zapewne też mogą w moje Mam nadzieję, że nie stoją na swoich balkonach gapiąc się na mój blok...
|
||
|
|
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jeszcze nie mieliśmy kotów i nie był osiatkowany balkon to też wieszaliśmy latem, szybciej schło niż w mieszkaniu. Teraz z przymusu schnie w pokoju graciarnio-suszarni, ale widok porozciąganych majtek 60-letniej sąsiadki mnie nie rusza, jej balkon
|
|
|
#238 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja szczerze mówiąc raczej nie odnotowuję co kto tam ma powieszone - ot, z daleka widać, że pranie wisi, ale nie przyszło mi do głowy przypatrywanie się, czy tam wiszą koszulki, majtki, czy może jakiś stanik się zaplątał.
|
|
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#240 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Jak nie ma ścianki to pewnie się zobaczy. Ale też bym to miała w nosie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.

Jak dla mnie najpiękniejszy zapach świata, o. Ale wiem, że większości ludzi śmierdzi
Tyle, że jak ktoś nie potrafi się perfumować to śmierdzi. Dla mnie dwa psiki to jest maksimum, często nawet jeden wystarcza. Po co ciągnąć za sobą zapach?

Więcej mi nie potrzeba, lubię czuć zapach przy sobie. Ale dzięki temu jedna flaszka starcza mi na 3 lata 

). A po wejściu do autobusu jak ktoś ustąpił mi miejsca ze względu na mój opłakany stan oczywiście ta sama kobieta głośno skomentowała to nie uprzejme zachowanie. Wiadomo że ZAWSZE pierwszeństwo mają starsi (z resztą na drogach prowadząc samochód chyba też tak myślą 

przeciez one sa bardzo mocne

Jak ktoś osobiście ma jakieś opory, niech nie wiesza (choć i tak tego nie rozumiem). Ale żeby innym zabraniać? Ich balkon, ich pranie, a obcemu człowiekowi nikt nie każe patrzeć w okna i balkony sąsiadów