Irytujące zachowania... starszych ludzi - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-07-19, 12:18   #211
GrumpyCat
Wredny kotecek

Dot.: Irytujące zachowania... starszych ludzi

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość

Kenzo Elephant Jak dla mnie najpiękniejszy zapach świata, o. Ale wiem, że większości ludzi śmierdzi Tyle, że jak ktoś nie potrafi się perfumować to śmierdzi. Dla mnie dwa psiki to jest maksimum, często nawet jeden wystarcza. Po co ciągnąć za sobą zapach?
No ja właśnie lubię ogoniaste Nie po to płaci się parę stówek żeby było czuć jak sobie własną rękę pod nos podstawię ;p
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-19, 12:22   #212
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
No ja właśnie lubię ogoniaste Nie po to płaci się parę stówek żeby było czuć jak sobie własną rękę pod nos podstawię ;p
Ja właśnie tak pachnę - jak się przytulisz to poczujesz Więcej mi nie potrzeba, lubię czuć zapach przy sobie. Ale dzięki temu jedna flaszka starcza mi na 3 lata
Za to np. Pamplelune mogę się psiknąć więcej razy (3, hardkorze), bo to taki mało trwały zapaszek, lekki. Słoń trzyma się na ubraniach bardzo długo, jak odkładam do szafy koszulkę, która była nim psiknięta to potrafi po dwóch tygodniach jeszcze pachnieć

Edytowane przez Kretka666
Czas edycji: 2014-07-19 o 12:25
Kretka666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-19, 12:23   #213
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Ja nie cierpię, jak jestem w sklepie czy gdziekolwiek i przejdzie obok mnie ktoś, kto tak się wypsikał, że ledwo mogę oddech złapać. Najlepsze są zapachy, które czuć delikatnie albo będąc w pobliżu danej osoby, a niestety nieraz zdarzało mi się czuć perfumy pani stojącej kilka metrów ode mnie. Że nie wspomnę, jak okropne jest to w pociągach. Ja rozumiem, że ktoś chce ładnie pachnieć, ale pani wraca z łazienki do przedziału i nagle cały wypełniony jest jej perfumami, bo nie mogła psikąć się raz, musi mieć ogon zapachu za sobą. Ja perfumuję się tak, żeby nie zmuszać nikogo do wąchania mojego zapachu
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-19, 12:24   #214
201607121236
Konto usunięte

Cytat:
Kenzo Elephant Jak dla mnie najpiękniejszy zapach świata, o. Ale wiem, że większości ludzi śmierdzi Tyle, że jak ktoś nie potrafi się perfumować to śmierdzi. Dla mnie dwa psiki to jest maksimum, często nawet jeden wystarcza. Po co ciągnąć za sobą zapach?
Ja używam dosłownie jednego psika, a i tak myślę, że zostawiam za sobą ogon

GrumpyCat Słonik może nie przypaść ci do gustu, jeśli lubisz zapachy świeże i lekkie. Jest to ciężki przprawowiec, o znakomitej wręcz trwałości i ogonie ale nie zaszkodzi potestować go w perumerii, a nuż się polubicie
201607121236 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-19, 12:24   #215
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Kreciu, chyba zupełnie się nie rozumiemy i mówimy obok siebie zamiast do siebie

Nie mam nic przeciw kosmetykom naturalnym i samorobnym mydłom. Tak długo, jak ktoś myje po sobie brodzik i nie zostawia brudu.

Nie mam nic do częstotlowości brania prysznica. O ile ktoś nie ma problemów z nadmierną potlowiścią i nie nosi przepoconych ciuchów. A tak własnie było w opisywanym przeze mnie przykladzie.

Nie mam absolutnie nic whatsoever do tego, kto jakich perfum używa. Ale nie można zlewać się żadnymi nadmiernie bo to już może irytować otoczenie i powodować autentyczną migrenę i nudności. Sama lubię ogoniaste zapachy: Opium, Schalimar, Addict, Samsara, Alien- to moje sztandarowe scenty. Ale stara zasada Indian: All things in moderation and moderation in all things.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-19, 12:26   #216
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
To nie rozumiem czemu ta dziewczyna wstawała, skoro źle się czuła, czy było jej słabo... Powinna była powiedzieć, że nie może wstać i tyle.
No właśnie, jak człowiek się źle czuje, to powinien siedzieć i tyle. A nie wstawać, żeby zaraz zemdleć. Bez sensu, nie tylko starszym wolno siedzieć w autobusie.
Może nie miała sił się dochodzić, myślała że da radę stać, nie wiem. Powinna się odezwać, to prawda.

Wysłane z aplikacji. Przepraszam za literówki - czasem nie trafiam w klawisze.
Stary 2014-07-19, 12:29   #217
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Ja nie cierpię, jak jestem w sklepie czy gdziekolwiek i przejdzie obok mnie ktoś, kto tak się wypsikał, że ledwo mogę oddech złapać. Najlepsze są zapachy, które czuć delikatnie albo będąc w pobliżu danej osoby, a niestety nieraz zdarzało mi się czuć perfumy pani stojącej kilka metrów ode mnie. Że nie wspomnę, jak okropne jest to w pociągach. Ja rozumiem, że ktoś chce ładnie pachnieć, ale pani wraca z łazienki do przedziału i nagle cały wypełniony jest jej perfumami, bo nie mogła psikąć się raz, musi mieć ogon zapachu za sobą. Ja perfumuję się tak, żeby nie zmuszać nikogo do wąchania mojego zapachu
Nie chodziło mi o wypsikanie się Są po prostu takie zapachy które czuć po psiknięciu 1-2, zaliczam do nich moją kochaną coco chanel mademoiselle I nie zatruwam pomieszczenia ale lubię jak przechodzę obok kogoś i czuć coś fajnego ;p Nie mówię o zatruwaniu środowiska bez przesady Na lato kocham armaniego diamonds, coś cudownego Dobra już kończę off topa
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-19, 12:32   #218
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Ja tak samo Wiem, że nie każdy lubi moje perfumy, tak samo jak ja nie lubię innych. Więc po co wdychać ewentualne smrody?

Cytat:
Napisane przez wredna biedronka Pokaż wiadomość
Ja używam dosłownie jednego psika, a i tak myślę, że zostawiam za sobą ogon

GrumpyCat Słonik może nie przypaść ci do gustu, jeśli lubisz zapachy świeże i lekkie. Jest to ciężki przprawowiec, o znakomitej wręcz trwałości i ogonie ale nie zaszkodzi potestować go w perumerii, a nuż się polubicie
Mnie się zdarza dwa jak psikam też spódnicę Może to dziwne, bo nie widziałam u nikogo psikania dołu ciała, ale lubię jak mi kieca pachnie Zwykle samą koszulkę (a raczej ciało pod koszulką).

Warto czasem powąchać coś, co teoretycznie nie jest w naszym guście, bo zdarzają się wyjątki. Mnie tak zauroczył Guerlain Pamplelune.

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Kreciu, chyba zupełnie się nie rozumiemy i mówimy obok siebie zamiast do siebie

Nie mam nic przeciw kosmetykom naturalnym i samorobnym mydłom. Tak długo, jak ktoś myje po sobie brodzik i nie zostawia brudu.

Nie mam nic do częstotlowości brania prysznica. O ile ktoś nie ma problemów z nadmierną potlowiścią i nie nosi przepoconych ciuchów. A tak własnie było w opisywanym przeze mnie przykladzie.

Nie mam absolutnie nic whatsoever do tego, kto jakich perfum używa. Ale nie można zlewać się żadnymi nadmiernie bo to już może irytować otoczenie i powodować autentyczną migrenę i nudności. Sama lubię ogoniaste zapachy: Opium, Schalimar, Addict, Samsara, Alien- to moje sztandarowe scenty. Ale stara zasada Indian: All things in moderation and moderation in all things.
Zwróciłam tylko uwagę na to, że wyczułam wąty do niej jako osoby dbającej o środowisko / zdrowie, a nie do śmierdziela Zwłaszcza, że pisałaś, że prysznic można brać raz dziennie, ale jak się mieszka na bezludnej wyspie i nikt nie wącha tych smrodów - co raczej wyklucza się z "niech się myje ile razy chce, byle nie śmierdział"
A już zwróciłam też uwagę, że problemem jest jej brak dostatecznej higieny i brak wyczucia z zapachem
Stary 2014-07-19, 12:39   #219
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Zwróciłam tylko uwagę na to, że wyczułam wąty do niej jako osoby dbającej o środowisko / zdrowie, a nie do śmierdziela Zwłaszcza, że pisałaś, że prysznic można brać raz dziennie, ale jak się mieszka na bezludnej wyspie i nikt nie wącha tych smrodów - co raczej wyklucza się z "niech się myje ile razy chce, byle nie śmierdział"
A już zwróciłam też uwagę, że problemem jest jej brak dostatecznej higieny i brak wyczucia z zapachem
Aj Kreciu, taki urok słowa pisanego, ze czasem nieporozumienia powstają. Przeciwnie, podziwiam i szanuję osoby dbające o środowisko. Chodzi tylko o to, by własnego brudactwa nie usprawiedliwiać ekologią i nie robić awantur dlatego, że nolens volens myłam po niej brudy chcąc samej wleźć do brodzika. Nie uważam się za ekologicznego ignoranta tylko dlatego, że od współlokatorki wymagałam sprzątania po sobie brodzika i prosiłam o umiar w używaniu perfum. Na temat jej higieny osobistej ( co tu mówić, dziewczyna stale śmierdziała potem i brudnymi ciuchami w imię źle pojętej ekologii) nie rozmawiałam z nią. Nie moja sprawa.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Stary 2014-07-19, 13:03   #220
Silence_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Ja jak juz siadam w komunikacji miejskiej to wole od okna. Jakos wygodniej mi sie tam rozkokosic i nogi podwinac czy cos xd moge sie wtulic w okno i nikt mnie pupa nie smyra stojac w przejsciu moedzy fotelami
I ja podobnie. Tym bardziej ze autobusami jeżdżę raczej na dłuższe trasy i wolę posiedzieć w spokoju te 30 min. zamiast puszczać ludzi żeby usiedli obok mnie, a potem wypuszczać.

Wysłane z mojego S4

Silence_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-19, 19:21   #221
inga21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Hahhahahha nie rozplaszczam tam twarzy jak glonojad
Wyobraziłam sobie to z perspektywy osoby stojącej na przystanku i widzącej Cię w tym autobusie Też wolę od okna, chyba że ktoś się przysiądzie i pcha się usilnie w moją stronę mimo zwracania mu uwagi, co mi się często ostatnio zdarza.
Cytat:
Paradoks menela: jedzie menel autobusem, a autobus jedzie menelem ;p

Kiedyś po wypadku siedziałam z usztywnionym barkiem i nogą na przystanku i dostałam opierdziel z góry do dołu że nie ustępuję miejsca (pani na kawałku wolnej ławki położyła torebkę i paczkę chrupek ). A po wejściu do autobusu jak ktoś ustąpił mi miejsca ze względu na mój opłakany stan oczywiście ta sama kobieta głośno skomentowała to nie uprzejme zachowanie. Wiadomo że ZAWSZE pierwszeństwo mają starsi (z resztą na drogach prowadząc samochód chyba też tak myślą ).
Cytat:
Napisane przez Katalin Pokaż wiadomość
najlepsze było , że jak wyjmowałam tel to ciągle w niego zerkała , ciekawskie babsko
Wtedy napisz smsa o treści 'Nie patrz mi w ekran!' albo trochę grzeczniej jak chcesz, sprawdzone i działa Zobaczy wiadomość i od razu zacznie udawać że w ogóle jek tam nie ma

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
inga21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-19, 21:30   #222
201610310857
Konto usunięte

to chyba byście mnie nie polubiły, bo ja się potrafie Alieniem 5-6 razy spsikać. innymi nawet więcej xD
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-19, 21:37   #223
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edeldredzia Pokaż wiadomość
to chyba byście mnie nie polubiły, bo ja się potrafie Alieniem 5-6 razy spsikać. innymi nawet więcej xD
Po co? przeciez one sa bardzo mocne
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-19, 21:55   #224
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez Edeldredzia Pokaż wiadomość
Ja też^^ Tyle tylko, że w umiarkowanych ilościach. A Alien essence absolue to OBS!

No pasaran!
Stary 2014-07-19, 21:58   #225
201610310857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Po co? przeciez one sa bardzo mocne
Bo na mnie szybko wietrzeją.

przynajmniej tak mi sie zdaje

W zyciu nie zapomnę, jak się wypsikałam i po imprezie spałam u kumpla, rano wyszłam do wc, wchodzę do pokoju, a tu na mnie BUCHNĄŁ Alien
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-19, 23:19   #226
Quentinhill
Rozeznanie

Irytuje mnie gdy stoję sobie przy drzwiach w komunikacji miejskiej z zamiarem wysiadania na następnym przystanku, a starsi ludzie chcący wysiąść i tak się muszą pchać przede mnie, jakby ten autobus miał im odjechać i nie daj boże nie zdążą
Quentinhill jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-20, 01:13   #227
201606211611
Konto usunięte

Mam bardzo małą łazienkę i zdarzy się, że jak upiorę więcej rzeczy, to wieszam je na balkonie (ok. pięć razy w roku ). Ogólnie chyba nie powinno się tego robić, ale zawsze daję tam tylko kilka koszulek, ewentualnie parę spodni i robię to tylko wtedy, kiedy jest naprawdę ciepło, wszystko schnie w chwilę i za sekundę mogę to zdjąć.
Jednej, starszej sąsiadce się to nie spodobało i pewnego pięknego dnia wysłała do mnie uroczy list. Nie pamiętam już co dokładnie w nim napisała, ale sens był taki, że jej się to wybitnie nie podoba i jak jeszcze raz zobaczy, że wieszam pranie na balkonie, to wyleje mi na nie farbę. Później widziałam ją kilka razy, stojącą na balkonie i patrzącą w moją stronę i w stronę mojego okropnego i podnoszącego ciśnienie prania, ale na szczęście nie była w nic uzbrojona i nikt/nic nie ucierpiało.

Edytowane przez 201606211611
Czas edycji: 2014-07-20 o 01:16
201606211611 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-20, 01:25   #228
_Mia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Quentinhill Pokaż wiadomość
Irytuje mnie gdy stoję sobie przy drzwiach w komunikacji miejskiej z zamiarem wysiadania na następnym przystanku, a starsi ludzie chcący wysiąść i tak się muszą pchać przede mnie, jakby ten autobus miał im odjechać i nie daj boże nie zdążą
Tak Ale to nie tylko starsi tak mają. Ludzie w tym pośpiechu zatracili już chyba jego sens- spieszą się, byle spieszyć. A i tak nie wysiądą wcześniej, niż jak autobus się zatrzyma i kierowca otworzy drzwi, więc wiele czasu raczej nie zyskują

Mnie jeszcze irytuje siadanie na siedzeniu od wewnątrz, zamiast przy oknie. Jak by każdy tak siadał, to z powiedzmy 40 miejsc w autobusie zrobiłby się 20, ale co ich to obchodzi
_Mia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-20, 02:02   #229
niezarejestrowana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez springsteen Pokaż wiadomość
Mam bardzo małą łazienkę i zdarzy się, że jak upiorę więcej rzeczy, to wieszam je na balkonie (ok. pięć razy w roku ). Ogólnie chyba nie powinno się tego robić, ale zawsze daję tam tylko kilka koszulek, ewentualnie parę spodni i robię to tylko wtedy, kiedy jest naprawdę ciepło, wszystko schnie w chwilę i za sekundę mogę to zdjąć.
Jednej, starszej sąsiadce się to nie spodobało i pewnego pięknego dnia wysłała do mnie uroczy list. Nie pamiętam już co dokładnie w nim napisała, ale sens był taki, że jej się to wybitnie nie podoba i jak jeszcze raz zobaczy, że wieszam pranie na balkonie, to wyleje mi na nie farbę. Później widziałam ją kilka razy, stojącą na balkonie i patrzącą w moją stronę i w stronę mojego okropnego i podnoszącego ciśnienie prania, ale na szczęście nie była w nic uzbrojona i nikt/nic nie ucierpiało.
Może jestem jakaś dziwna, ale nie rozumiem co jest złego w wieszaniu prania na balkonie?

Dr House: Ludzie się modlą, żeby Bóg nie rozgniótł ich jak robaka.
niezarejestrowana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-20, 02:13   #230
201606211611
Konto usunięte

Czytałam, że to brzydko, nieładnie i powinni za to wieszać, a później jeszcze podeptać zwłoki. Precz ze spranymi i powyciąganymi majtasami wielkości spadochronu!
Stary 2014-07-20, 02:41   #231
niezarejestrowana
Raczkowanie

Cytat:
Czytałam, że to brzydko, nieładnie i powinni za to wieszać, a później jeszcze podeptać zwłoki. Precz ze spranymi i powyciąganymi majtasami wielkości spadochronu!
O nie, to u mnie połowę osiedla trzeba wystrzelać albo powiesić, łącznie ze mną!

Tak poważnie, to na moim osiedlu na co drugim balkonie wisi pranie. W moim domu jedynie bieliznę wiesza się w łazience, ale też nie zawsze. Także w ogóle nie ogarniam w czym problem. A zachowania tej starszej pani to lepiej nie skomentuję.

Stary 2014-07-20, 03:06   #232
201606211611
Konto usunięte

Przestań! Lepiej się nie przyznawaj, bo po Ciebie też przyjdzie ta wiedźma i nie będzie Ci już tak wesoło.

Mnie ogólnie nie przeszkadzają rzeczy, które ktoś ma na balkonie, no bo umówmy się, że mam lepsze rzeczy do roboty niż gapienie się komuś na balkon i przeżywanie, że ktoś urządził sobie tam drugie mieszkanie albo suszarnię. Ja jednak czułabym się niezręcznie wywieszając swoją bieliznę, więc tego nie robię, ale raczej nie padnę na zawał, kiedy zobaczę czyjeś majtki wiszące na balkonie, więc niech sobie każdy wiesza co chce. Byle to nie był trup, bo może mi trochę śmierdzieć pod oknem, a jestem wrażliwa na zapachy.
Nie robię stu prań pod rząd, więc zazwyczaj mieszczę się w łazience, ale te kilka razy do roku zdarzy mi się wywiesić coś na balkonie i nie chciałabym, żeby znalazła się jakaś starsza pani, uzbrojona po zęby w farbę, i wylała coś na moje rzeczy. Niech lepiej da mi tę farbę, to pomaluję jej mieszkanie.
A tak ogólnie, to też nie za bardzo ogarniam tego problemu (to znaczy tego, że ktoś mało się nie zleje z wrażenia, bo śmiałam wywiesić koszulkę. Za uszy wyciągnąć z łóżka i kara śmierci, a co! Nie wiadomo co tacy ludzie mogą jeszcze zrobić. Jednego dnia wieszają bluzki na balkonie, a drugiego zabijają Twojego pudelka czy innego jamnika). Dajcie żyć praniu.

Edytowane przez 201606211611
Czas edycji: 2014-07-20 o 03:20
Stary 2014-07-20, 03:40   #233
niezarejestrowana
Raczkowanie

Cytat:
Przestań! Lepiej się nie przyznawaj, bo po Ciebie też przyjdzie ta wiedźma i nie będzie Ci już tak wesoło.

Mnie ogólnie nie przeszkadzają rzeczy, które ktoś ma na balkonie, no bo umówmy się, że mam lepsze rzeczy do roboty niż gapienie się komuś na balkon i przeżywanie, że ktoś urządził sobie tam drugie mieszkanie albo suszarnię. Ja jednak czułabym się niezręcznie wywieszając swoją bieliznę, więc tego nie robię, ale raczej nie padnę na zawał, kiedy zobaczę czyjeś majtki wiszące na balkonie, więc niech sobie każdy wiesza co chce. Byle to nie był trup, bo może mi trochę śmierdzieć pod oknem, a jestem wrażliwa na zapachy.
Nie robię stu prań pod rząd, więc zazwyczaj mieszczę się w łazience, ale te kilka razy do roku zdarzy mi się wywiesić coś na balkonie i nie chciałabym, żeby znalazła się jakaś starsza pani, uzbrojona po zęby w farbę, i wylała coś na moje rzeczy. Niech lepiej da mi tę farbę, to pomaluję jej mieszkanie.
A tak ogólnie, to też nie za bardzo ogarniam tego problemu (to znaczy tego, że ktoś mało się nie zleje z wrażenia, bo śmiałam wywiesić koszulkę. Za uszy wyciągnąć z łóżka i kara śmierci, a co! Nie wiadomo co tacy ludzie mogą jeszcze zrobić. Jednego dnia wieszają bluzki na balkonie, a drugiego zabijają Twojego pudelka czy innego jamnika). Dajcie żyć praniu.
My, jeśli już zdarzy się nam wywiesić bieliznę na balkonie to zasłaniamy ją resztą prania. Też bym się dziwacznie czuła jakby przechodnie oglądali sobie moje majtki

Pranie robimy bardzo często, bo nas 5 w domu jest, więc pani chyba codziennie by musiała latać z tą farbą do mnie, całe szczęście, że nie wie gdzie mieszkam

Ludzie to sobie uwielbiają problemy wymyślać. Szczególnie Ci starsi - przypuszczam, że z nudów. Bo co to kogo obchodzi co sobie wieszam albo nie wieszam na balkonie? W czym to komukolwiek przeszkadza?

Stary 2014-07-20, 05:43   #234
Varga
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam podobną sąsiadkę. Wywiesić pościel? Nigdy. Wstyd, żeby w Warszawie wieszać pranie na balkonie?! Wieszać to mogę u siebie na wsi, a nie w WARSZAWIE. Tak, to od niej usłyszałam :P

Irytuje mnie gapienie się starszych ludzi. Wieczorem schodziłam z góry z małą, a babka stanęła i się gapi, gapi, gapi, przywitałam się, przeszłam obok, a ta jeszcze się odwróciła i się gapiła.
Varga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-20, 08:07   #235
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez Varga Pokaż wiadomość
Mam podobną sąsiadkę. Wywiesić pościel? Nigdy. Wstyd, żeby w Warszawie wieszać pranie na balkonie?! Wieszać to mogę u siebie na wsi, a nie w WARSZAWIE. Tak, to od niej usłyszałam :P

Irytuje mnie gapienie się starszych ludzi. Wieczorem schodziłam z góry z małą, a babka stanęła i się gapi, gapi, gapi, przywitałam się, przeszłam obok, a ta jeszcze się odwróciła i się gapiła.
U mnie z kolei jest odwrotna sytuacja z praniem: to ja nie wieszam prania na balkonie. Tak mnie nauczono w domu, że balkon/taras nie służy jako suszarnia. Nie mam natomiast nic do tego, co kto wiesza na balkonie. Tylko, że...no właśnie. U mnie w bloku przeważa starsza populacja. Balkony podekorowane festonami prania: nie, nie pościel na pierwszym miejscu tylko właśnie bielizna: baloniste staniki, majtasy z golfami, halki itp. Rano zwykle kołdry i poduchy powywalane na parapet. Nie komentuję tego bo staram się żyć dobrze z sąsiadami, ale czasem przykro popatrzeć na te wystawki bieliźniano pościelowe.

O, gapienie mnie drażni. Kiedyś miałam zabawną sytuację: vis a vis mojego bloku jest skarpa. Na skarpie starsi sąsiedzi zrobili sobie coś w stylu ogródków działkowych- uprawiają tam kwiatki, jakieś krzewy, nieważne. W sumie ładnie to wygląda a i staruszkowie mają zajęcie. Tyle tylko, że uwielbiają przy tym stać i pogapić się na okna. Z kolei ja nie uznaję żadnych zasłon, firan itp. I zdarzyło się, że zgodnie z prawem Murphy'ego zadzwonił telefon podczas brania przeze mnie prysznica. No to wyleciałam w stroju urodzinowym, by odebrac. Kilka minut gadki szmatki i nagle widzę, że w moje okna gapi się troje staruszków wytykając mnie sobie palcami. Rozmowę zakończyłam, prysznic dokonczyłam, ubrałam sie i wróciłam do pokoju. Troje staruszków nadal stało na skarpie patrząc się w moje okna wyczekująco...

No pasaran!
Stary 2014-07-20, 09:31   #236
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Varga Pokaż wiadomość

Ja ogólnie nie ogarniam co ludzie mają do tego prania, zwłaszcza cudzego Jak ktoś osobiście ma jakieś opory, niech nie wiesza (choć i tak tego nie rozumiem). Ale żeby innym zabraniać? Ich balkon, ich pranie, a obcemu człowiekowi nikt nie każe patrzeć w okna i balkony sąsiadów

Teraz latem, to u mnie każde pranie wisi na balkonie. Nie widzę powodu dla którego miałabym go tam nie wieszać, szczególnie, że balkon mam mały i funkcji "tarasowych" on i tak nie pełni. Jak wystawię na nim suszarkę z praniem, to jest akurat na całą długość balkonu, szerokości jeszcze połowa zostaje, więc da się tam wyjść i stanąć No i mieszkam na 7 piętrze i niewiele osób może w ogóle dostrzec, że coś tam wisi za barierką.
No ale ja widać mam jakieś mało warszawskie sąsiedztwo, bo większość wiesza pranie na balkonach. Czy wygląda to pięknie? Niekoniecznie, ale też nie uważam, by cudze balkony służyły do dostarczania mi przeżyć estetycznych

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
O, gapienie mnie drażni. Kiedyś miałam zabawną sytuację: vis a vis mojego bloku jest skarpa. Na skarpie starsi sąsiedzi zrobili sobie coś w stylu ogródków działkowych- uprawiają tam kwiatki, jakieś krzewy, nieważne. W sumie ładnie to wygląda a i staruszkowie mają zajęcie. Tyle tylko, że uwielbiają przy tym stać i pogapić się na okna. Z kolei ja nie uznaję żadnych zasłon, firan itp. I zdarzyło się, że zgodnie z prawem Murphy'ego zadzwonił telefon podczas brania przeze mnie prysznica. No to wyleciałam w stroju urodzinowym, by odebrac. Kilka minut gadki szmatki i nagle widzę, że w moje okna gapi się troje staruszków wytykając mnie sobie palcami. Rozmowę zakończyłam, prysznic dokonczyłam, ubrałam sie i wróciłam do pokoju. Troje staruszków nadal stało na skarpie patrząc się w moje okna wyczekująco...

Ja często chodzę po domu rozebrana, zostało mi przyzwyczajenie z czasu kiedy blok naprzeciwko moich okien jeszcze był w budowie i nikogo tam nie było, więc nie było komu na mnie patrzeć. Teraz niestety mogę popatrzeć w okna sąsiadów, więc oni zapewne też mogą w moje Mam nadzieję, że nie stoją na swoich balkonach gapiąc się na mój blok...
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-20, 10:03   #237
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:

Ja ogólnie nie ogarniam co ludzie mają do tego prania, zwłaszcza cudzego Jak ktoś osobiście ma jakieś opory, niech nie wiesza (choć i tak tego nie rozumiem). Ale żeby innym zabraniać? Ich balkon, ich pranie, a obcemu człowiekowi nikt nie każe patrzeć w okna i balkony sąsiadów

Teraz latem, to u mnie każde pranie wisi na balkonie. Nie widzę powodu dla którego miałabym go tam nie wieszać, szczególnie, że balkon mam mały i funkcji "tarasowych" on i tak nie pełni. Jak wystawię na nim suszarkę z praniem, to jest akurat na całą długość balkonu, szerokości jeszcze połowa zostaje, więc da się tam wyjść i stanąć No i mieszkam na 7 piętrze i niewiele osób może w ogóle dostrzec, że coś tam wisi za barierką.
No ale ja widać mam jakieś mało warszawskie sąsiedztwo, bo większość wiesza pranie na balkonach. Czy wygląda to pięknie? Niekoniecznie, ale też nie uważam, by cudze balkony służyły do dostarczania mi przeżyć estetycznych
U mnie też większość wywiesza, nawet majty i inną bieliznę, co za problem? Jak jeszcze nie mieliśmy kotów i nie był osiatkowany balkon to też wieszaliśmy latem, szybciej schło niż w mieszkaniu. Teraz z przymusu schnie w pokoju graciarnio-suszarni, ale widok porozciąganych majtek 60-letniej sąsiadki mnie nie rusza, jej balkon
Stary 2014-07-20, 10:06   #238
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Ja szczerze mówiąc raczej nie odnotowuję co kto tam ma powieszone - ot, z daleka widać, że pranie wisi, ale nie przyszło mi do głowy przypatrywanie się, czy tam wiszą koszulki, majtki, czy może jakiś stanik się zaplątał.
Stary 2014-07-20, 10:10   #239
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Ja szczerze mówiąc raczej nie odnotowuję co kto tam ma powieszone - ot, z daleka widać, że pranie wisi, ale nie przyszło mi do głowy przypatrywanie się, czy tam wiszą koszulki, majtki, czy może jakiś stanik się zaplątał.
Jak masz balkon koło balkonu to ciężko nie zanotować nawet kątem oka co tam wisi
Stary 2014-07-20, 10:13   #240
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Jak masz balkon koło balkonu to ciężko nie zanotować nawet kątem oka co tam wisi
Naprzeciwko jakoś blisko, to jeszcze może... Balkon obok mam, ale jest ścianka, więc by tam zajrzeć musiałabym się bardzo wychylać Jak nie ma ścianki to pewnie się zobaczy. Ale też bym to miała w nosie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości