![]() |
#211 |
Zadomowienie
|
Dot.: TRĄDZIK - powód - Gronkowiec złocisty!!!
ja uzywam podkladu bare mineralns, jest super, bo dobrze kryje, ale trzeba go poprawiac w ciagu dnia. trzeba rowniez uwazac zeby nie nalozyc go za duzo, co bardzo latwo zrobic probujac zamaskowac wiadomo co. ogonie bardzo go lubie, jest o niebo lepszy niz wszystkie inne podklady- bo doslownie kazdy mnie zapycha, od tanszych po drozsze. ale tez nie mam pewnosci, czy jednak nie powoduje mniejszych dziwnych krostek na policzkach, wygldaja raczej na uczulenie niz tradzik.
i mnie rowniez bardzo interesuje lily lolo i nastepnym razem napewno go wyprobuje.
![]() |
#212 |
Raczkowanie
|
Mam chrapkę na lily lolo i chyba go sobie fundne ;]
![]() |
#213 |
Zadomowienie
|
A ja po wypowiedzi Olasi mam ochotę na Bare Mineralns , tylko narazie nie fundnę sobie, bo trochę środków brak :/ heh.
Olasia a którego dokładnie Bare używasz, podasz linka? ![]()
Wymianka kosmeyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=30110072 #post30110072 _________________________ __________________ Edytowane przez Wizazanka492 Czas edycji: 2011-10-22 o 08:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Zadomowienie
|
ja zamawiam zawsze u tego samego sprzedawcy na allegro. nie podam ci linka, bo mi tu jeszcze ktos potraktuje to jako reklame.
![]() ![]() ja nie wiem jak wy dziewczny, ale ostatnio to wszystkie pieniadze normalnie wydaje prawie na kosmetyki! najgorsze, ze szybko wszystko sie konczy i znowu kozaki poczekaja w sklepie ehhhh
![]() |
#215 |
Zadomowienie
|
Ja też w sumie ostatnio miałam zły humor i żeby nastrój sobie trochę poprawić to poleciałam do drogerii i nakupiłam : maseczka pantene (gdzie maseczek do włosów mam po dziurki w nosie), tonik, żel pod prysznic, peeling enzymatyczny. Nie wiem co mnie naszło, jakąś taką potrzebę miałam
![]() A i jeszcze zaraz wchodzę na all i wypatrze hula hop z wypustkami, pół nocy nie spałam , bo myślałam o tym hula hopie ![]()
![]() |
#216 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=
ja nie wiem jak wy dziewczny, ale ostatnio to wszystkie pieniadze normalnie wydaje prawie na kosmetyki! najgorsze, ze szybko wszystko sie konczy i znowu kozaki poczekaja w sklepie ehhhh[/QUOTE] Weszłam dzisiaj do Rossmana i kupiłam tylko płyn micelarny. Tyle miałam pomysłów co by tu kupić nowego ale dałam radę. Kosmetyczny detoks .... Postanowiłam też jakiś czas temu , że już nie będę kupować np podkładów za 10-15 zł na zasadzie " może okaże się perełką ?" bo to nie ma sensu , szczególnie w naszej sytyacji przy problemach skórnych. Uczę się odkładać kaskę i pytać o próbki w Douglasie ( kiedyś nie odwazyłabym się poprosić o próbkę konkretnego produktu) . To jest fajne w Douglasie , że kiedy poprosimy o próbkę jakiegoś podkładu to dostajemy go w małym pudełeczku i dostajemy go tyle ,że spokojnie można potestować kilka dni i podjąć rozsądną decyzję ![]() Ale się rozpisałam ...
![]() |
#217 |
Raczkowanie
|
Witajcie ponownie,
Wczoraj byłam u dermatologa . Pierwszy raz ktoś mnie porządnie Przyjęła mnie dr Bartocha-Stachurska. Przepisała mi antybiotyki na 32 dni tetralysal 300 mg na pierwsze 16 dni a potem tetralysal 150mg na kolejne 16 . Dodatkowo mam używać Duac gel na zmiany ropne , na noc effaclar duo a na dzień effaclar h . No i dostałam zakaz spożywania kakao . Czy któraś z Was zażywała tetralysal? Jest na wizażu oddzielny wątek ale opinie są podzielone...
![]() |
#218 |
Zadomowienie
|
Przyjmowałam tetrasyl ( a z resztą czego ja nie przyjmowałam?:/ ), niestety nie wiem, czy nie będziesz żałować tego, że przyjmujesz antybiotyk...
U mnie poprawa była, ale co z tego, skoro wszystko wróciło? Musialabym cały czas brać tetrasyl, żeby jakieś efekty były - a to chyba nie jest możliwe. Dodam na pocieszenie, że spróbować możesz - bo być może akurat Tobie taki lek pomoże - niektórzy tak mieli, że po skończonym opakowaniu trądzik nie wrócił. Jednakże tetrasyl jest najpopularniejszym antybiotykiem stosowanym przez deramtologów na trądzik... Ja dziś zakupiłam Visaxinum - i nie liczę na to, że po nim będę miała super cerę, poprostu chcę żeby ilość krostek i zaskórniaków zmniejszyła się chociaż o jakieś 50-70%...
![]() |
#219 |
Raczkowanie
|
No nie wiem , liczę na to że jakoś to będzie.
Co do Visaxinum to powiem Ci , że nie pomaga wcale. Moja współlokatorka i kilka koleżanek kupiło i powiedziały , że żadnej poprawy nie było.... Ale mam nadzieję , że w twoim przypadku będzie inaczej. Moja kumpela która ma gronkowca , w miarę regularnie robi pilingi kawitacyjne i cieszy się w miare ładną cerą .
![]() |
#220 |
Zadomowienie
|
Ja nawet zakupiłam urządzenie do peelingu kawitacyjnego , do wykonania peelingu w domu. I powiem tak: całkiem fajne urządzenie !
![]() Tylko trzeba tym urządzeniem umiejętnie się posługiwać ( np. ja nie jeżdżę bo miejscach gdzie są jakieś ranki, duże krostki, zaognione miejsca).
![]() |
#221 |
Przyczajenie
|
Witam,
Wlasnie wrocilem niedawno od dermatologa z wiedzą , że wyhodowałem na sobie gronkowca zlocistego i to w paskudnej postaci do wyleczenia CNS :/ Ale wg slow derma to 5 miesiecy i sladow na skorze ma nie byc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie! Dołączam
![]() ![]() ![]() ![]() Zrobią mi to od ręki? Kilka dni temu na twarzy było gorzej teraz zostało mi mniej tych grudek (chwilowo) nie wiem czy będzie z czego ten wymaz pobrać ![]() ![]()
![]() |
#223 |
Zadomowienie
|
Wymaz można wykonać w ten sposób, że :
a) wcześniej weźmiesz z laboratoirum taki patyczek z etui ochronnym, kiedy będziesz miała jakiś wyraźny stan, krostkę musisz ja trochę rozdłubać,aby dostać się do jej wnętrza i podotykać tym patyczkiem wnętrze krostki. Pamiętaj żeby taką próbkę przetrzymawać max 2 dni i w lodówce, potem donieś ją do laboratorium. ( wcześniej przez ok 3-5 dni nie smaruj się żadnymi przeciwtrądzikowymi maściami, żelami, skóra podczas pobrania materiału też powinna być oczyszczona, bez grama pudru, toniku czy innych substancji...) ....i jest drugi sposób: b) pójdziesz do laboratoirum i tam Pani sama pobierze Ci materiał do próbki , tzn sama "rozdłubie" Ci krostkę, zmyje twarz, prawdopodobnie pobierze materiał bardziej profesjonalnie... Ja ze względów osobistych wolałam wybrać wariant a). Uniknęłam przychodzenia bez makijażu i dialogu "gdzie lepiej pobrać" - uniknęłam niezręcznej sytuacji. . . Wariant a) i b) mogą być wykonane bezpłatnie na podstawie skierowania lub odpłatnie (koszt niewielki do ok 50 zł). Nie wiem czy już wcześniej tłumaczyłam na tym wątku na czym polega wymaz z twarzy... może i tak ![]()
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedź. Pojadę samochodem i od razu do domu więc mogą mi to zrobić na miejscu jeśli będzie z czego, bo w tej chwili mam sporo bolących grudek ale czuję że są głęboko nie jestem w stanie tego rozdłubać, myślałam że jak pojadę w jakiś sposób będzie można się w to wkłuć... No i są suche skórki gdzieniegdzie kiedy taka malutka skórka odpadnie wtedy wypływa białawy płyn
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- No i jestem niesamowicie zła na lekarzy, że nikt nigdy mi o tym wymazie nie powiedział, człowiek nie po to idzie żeby o takich rzeczach dowiadywać się z forum ![]() ![]() ![]()
![]() |
#225 |
Przyczajenie
|
że tak spytam, te gule , które masz, to są ropne , tradzik o charakterze ropowiczym ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
niektóre...
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- http://www.esculap.pl/image/0W4CLPIAS2U1/ coś takiego, tylko nie na taką skalę, na zdjęciu to już w ogóle jest hardcore ;/
![]() |
#227 |
Przyczajenie
|
tez mialem niektore, bylo tak , ze i do 2 miesiecy nic z tych paskudztw nie mialem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
Ja od marca nie miałam NIC czasem jakiś mały nieszkodliwy wyskoczył a tu od miesiąca znowu się zaczyna ;/ Wstydzę się tego strasznie, nawet pisać mi głupio, dobrze trafić na takie forum przynajmniej są osoby które dobrze wiedzą co czuję...
![]() ![]() Może i lepiej że nie zdecydowałam się na izotek, pewnie by nie pomógł a tak będę wiedziała co to jest. Mieszkam w małej miejscowości ale nie powinno być problemu z tym badaniem, wybiorę się do sanepidu, bo w laboratorium gdzie pobierają krew raczej tego nie robią. Aj ![]()
![]() |
#229 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
oooo nie wiedziałam nawet , że można coś takiego kupić do użytku domowego... Gdzie to kupiłaś jeśli możesz to podeślij jakiegoś linka z tym produktem . Warto obadać sprawę. ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
Pierwszy raz jadę do tej wojewódzkiej przychodni, wizyta płatna wolę być już przygotowana i mieć porobione badania niż mam zapłacić za to że mi je dopiero zalecą... chociaż wątpię skoro nigdzie do tej pory nie zasugerowali
![]()
![]() |
#231 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
Brałam prawie 2 lata Cilest, cera trochę się poprawiła ale żeby było tak super to nie... No ale musiałam odstawić, nie mogę już ich brać i jak odstawiłam to zabawa zaczęła się od nowa ;/ Mam nadzieję że wymaz rozwieje wątpliwości i wreszcie będę miała odpowiednie leki
![]() |
#233 |
Przyczajenie
|
Co do kwestii, że gronkowiec nie zawsze wywołuje trądzik... otóż u mnie jestem przekonana, że na 100% wywołuje. U mnie pryszcz nie jestem typowym pryszczem młodzieńczym , po prostu ma oznaki typowego czyraka! Zmiany te nie pojawiają się u mnie na czole itp głównie na policzkach ( a gronkowiec szczególnie lubi ujawniać się na policzkach)!.
Ja rowniez nie mam takiego zwyklego tradziku, mam takie jakby guzki, wrzody, ktore sa mocno wystajace, czerwone, w srodku jest loj i duuzo duzo krwi z tego wylatuje,dlugo sie goi. Myslisz ze moglby to byc gronkowiec? Nie mialam robionego tego badania,tylko jakas paleczka dotkneli mi twarzy i niby okazalo sie ze jest okej,ale wtedy nie mialam zadnego pryszcza. Ogolnie mam slaby ogranizm, czesto lapie kobiece infekcje, rowniez stosowalam dluugi czas citrosept-bardzo kosztowne. Ciagle jakies probiotyki, pije aloes itd itd, ale to nic nie pomaga. Kiedy bralam tabletki anty to nie mialam tego nei biore juz 2 lata i znow to samo a nawet troche gorzej. Teraz nawet nie wiem gdzie mialabym pojsc z tym problemem, bo dermatolodzy tylko przepisuja co rusz nowe maski,kremy antybiotyki-metoda prob i bledow, a ja mam dosc bycia krolikiem doswiadczalnym... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
Witaj Jowitka - u mnie jest dokładnie tak samo... W piątek wybrałam się do laboratorium gdzie odesłano mnie z kwitkiem, że u nas JUŻ takich wymazów nie robią, zadzwoniłam do laboratorium mikrobiologii w sąsiedniej miejscowości gdzie facet powiedział mi, że owszem robią ale z gotowej próbki, ze oni nie mogą mi pobrać materiału do badania
![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym od kilku dni zmieniam radykalnie dietę, koniec ze słodzonymi napojami, kawą rozpuszczalną i słodyczami które jadłam w duuużych ilościach ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#235 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za info, ja piję herbatę zieloną, prawie jej nie słodzę (dla mnie to wyczyn
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#237 |
Przyczajenie
|
Tzn wiesz co... Mi to sie pojawia jakos tak przed okresem troche. Dziwne to jest bo niby okreslaja to melasma ale na tle hormonalnym wiec ja juz sama nie wiem. A to jest tak ze pojde do dermatologa i pewnie akurat nie bede miala tego na twarzy bo nie mam tego ciagle to sie chowa,jak wycisne to po kilku dniach wsiaka jakby i usycha skorka...;/ Wiec ja juz sama nie wiem co to ma byc. Mam ciagle problemy z ta twarza.
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- danielek9911;30239198]Skoro juz zaczelas stosowac diete, to dodaj jeszcze herbatki z ziół braatka trojbarwnego jezeli nie pijesz. ( ja pije 4-5 razy dziennie, od miesiaca , i poprawa jest naprawde bardzo zauwazalna) . Jesli chodzi o jej smak , to idzie sie przyzwyczaic, wstaje rano , zamiast herbaty to bratek - to jest moj jedyny od miesiaca napoj ![]() ![]() Ja jeszcze w moim przypadku nie wiem czy to jest gronkowiec. Ale po tym jakie mam objawy moze na to wskazywac. Ogolnie mam tez za duzo zelaza w organizmie i tez nie wiedza jak mi to zwalczyc. Jesli chodzi o diete nie jem pszenicy,nabialu jem w sumie malo,slodyczy wcale, czekolad unikam kompletnie teoretycznie wszystko dobrze ale jednak diabel jest gdzies pogrzebany ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
patrzylam na zdjecia ludzi z gronkowcem na internecie i ja raczej tego nie mam... ja mam malenkie pryszczyki na brodzie i wokol ust, zaczerwienione, taka chropowata skora, takie jakby pecherzyki ale nic z nich nie wycieka, czasem troche swedzi... juz mnie szlag z tym trafia, zaden dermatolog nie wie co to jest...
![]() |
![]() |
#239 |
Zadomowienie
|
Ja w sumie dużo myślałam o gronkowcu, który jest totalnym uprzykrzeniem życia i chyba zdecyduje się na autoszczepionkę.
Jeśli dobrze rozumiem z tutejszych wypowiedzi, to aby zaczepić się, należy: 1. Iść do laboratorium mikrobiologicznego ( lub dermatologa) , którzy pobiorą próbkę i następnie w ten sposób wychodują odpowiedni "zastrzyk"... 2. Poczekać ok mies (aż coś się tam wyhoduje) i zaczepić się , lub przyjmować odpowiednie tabletki...? dobrze rozumiem?
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() ![]() Przedwczoraj kupiłam w aptece opatrunki hydrożelowe aqua-gel i powiem Wam że są super ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.