![]() |
#211 | ||
Wtajemniczenie
|
Zdradzilam chlopaka na imprezie
Cytat:
No ale wlasnie dlatego napisalam, ze np zabojstwo moze sie zdarzyc nieumyslnie ale taka zdrada jest wylacznie z glupoty ![]() No i nie mialam wcale zamiaru Cie obrazac, jesli tak sie poczulas, to nie bylo to moim celem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
Akurat szczerze mowiac, o tym drugim chlopaku, z ktorym Sie najpierw calowala zapomnialam czytajac caly watek, wiec tu sie z Toba zgodze, powinna byla juz poprzestac na tym.. Ale moze naprawde ktos jej cos doaypal skoro pierwszy raz stracila calkiem hamulce w zachowaniu? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() Moj blog _________________________ ___ ZAPUSZCZAM WLOSY pije pokrzywe-12.08.2012 ![]() lotion seboradin-25.08.2012 drozdze w tabletkach-28.08.2012 Cel I - do ramion ![]() cwicze: 6.01.2013 ![]() Edytowane przez spaghettii Czas edycji: 2014-08-06 o 16:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zdradzilam chlopaka na imprezie
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Przyczajenie
|
No nieźle, nieźle...
Autorka poszła na balety, schlała się do nieprzytomności, potem macanki, a na koniec rozłożyła nóżki przed obcym kolesiem. Toż to patola przez duże P. Nie wiem jak coś takiego można zrobić własnemu facetowi. Tak się zeszmacić. Szoking. Ale co jest najlepsze w tej historii to fakt, iż niektóre Panie z tego forum mówią, że nie trzeba jechać po Autorce. A właśnie, że trzeba. Takich zachowań po prostu nie da się tolerować. Druga sprawa - doradzanie Autorce by nic nie mówiła. Jasne, niech okłamuje faceta, niech mu znajomi powiedzą... Jak miała się odwagę puścić, niech ma odwagę powiedzieć facetowi. Chyba, że planuje dalsze imprezowe zabawy... |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Zadomowienie
|
Nie wiem czy się zorientowaliście, ale ta dyskusja zmierza do niczego... Obrońcy Autorki nie zmienią zdania, Jej przeciwnicy również.
Ten wątek to Złote Runo każdego trola... ![]() Po co dalej brnąć w tą dyskusję? |
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Naczelna Nastolatka
|
Nie rozumiem argumentu z karą. Oko za oko czy co to ma być? Dlaczego niby ma autorkę spotkać kara i dlaczego wam oceniać czy wyrzuty sumienia nie są wystarczającą? naprawdę wy tutaj możecie decydować co jest dla kogo odpowiednią karą?
#217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#218 |
Naczelna Nastolatka
|
No proszę cię... Dlaczego koncepcja kary się tu pojawiła? Już nie uczciwość, konsekwencje tylko kara?
#219 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To, że zachowała się jak świnia wobec swojego partnera się nie liczy i on nie zasługuje na to, aby znać prawdę o swojej kobiecie? Dla mnie nie jest normalne, aby podczas jednej nocy nie raz zdradzić osobę, którą rzekomo się kocha. Dlatego uważam, że ukrycie zdrady nie jest odpowiednim wyjściem z tejże sytuacji, ponieważ człowiek powinien uczyć się na własnych błędach, a nie sądzę, że autorka nauczy się czegoś oszukując partnera. A co jeśli w przyszłości podobna sytuacja się powtórzy, autorka pomyśli "a co mi tam, ostatnio się nic nie wydało to teraz pewnie też tak będzie" i zatoczy się błędne koło? I nikt tutaj nie decyduje o odpowiedniej karze dla autorki wątku. Ja tylko wyrażam swoje zdanie na ten temat, każdy ma do tego prawo. Użyłam wyrażenia "myślę, że...", więc nie rozumiem skąd stwierdzenie, że ktoś decyduje o czymś ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Naczelna Nastolatka
|
Ale już nie piszecie o konsekwencjach, teraz to ewoluowało do kary. Bardzo ciekawe dlaczego. Konsekwencje to jak cię boli po upadku z roweru a kara to jak cię matka zleje za zepsucie nowego rowerka. Jest różnica, nie?
#221 |
Rozeznanie
|
Owszem, dlatego w którejś z moich poprzednich wypowiedzi słowo "kara" napisałam w cudzysłowie. Nie chodziło mi o dosłowne znaczenie.
![]() |
#222 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() Moj blog _________________________ ___ ZAPUSZCZAM WLOSY pije pokrzywe-12.08.2012 ![]() lotion seboradin-25.08.2012 drozdze w tabletkach-28.08.2012 Cel I - do ramion ![]() cwicze: 6.01.2013 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
Bo się czepiasz słownictwa. Kara jest niczym więcej jak konsekwencją jej nieuczciwego zachowania. Będzie ci lepiej, jeśli krytykowanie jej nazwę konsekwencją tego, że głupio się zachowała i próbuje się żalić w internetach? Jeśli tak, mogę dla ciebie poprawić poprzednie posty, bo mówię cały czas o ty samym ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
Odeszłabym od obecnego faceta z dnia na dzień biorać winę za rozpad na siebie.
Nie umiałabym być w związku z facetem, którego zdradziłam - bo jakimś czasie dopadną cię myśli 'dowie się nie dowie', albo mysli 'zrobiłby to samo, albo juz zrobił'. A karma i tak cię dopadnie.
#225 |
Wtajemniczenie
|
Jesli naprawde chcesz uspokoic swoje sumienie to powiedz mu, bo na to czy kiedys ci prejda wyrzuty sumienia gwarancji nie ma. Jesli on Cie kocha to mysle, ze moze moglby Ci to wybaczyc, ale musisz mu pokazac, ze naprawde zalujesz i, zaakceptowac to, ze dlugo ci moze nie ufac..
![]() ![]() Moj blog _________________________ ___ ZAPUSZCZAM WLOSY pije pokrzywe-12.08.2012 ![]() lotion seboradin-25.08.2012 drozdze w tabletkach-28.08.2012 Cel I - do ramion ![]() cwicze: 6.01.2013 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Raczkowanie
|
A kto o tym decyduje, że jak raz, to można przymknąć oko? Dlaczego podejmujesz decyzję za jej chłopaka? Może on nie ma takiej tolerancji dla "jednego razu"?
|
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale dlatego zaznaczylam, ze moje zdanie jest takie i takie, a to juz chlopak podejmie decyzje i BYC MOZE jej wybaczy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Raczkowanie
|
Jakie to zaprzeczenie idei miłości. Miało być aż po grób, bla-bla, biała sukienka, przysięgi, a tu rzeczywistość skrzeczy niczym wrota starego zamczyska. Nie zawsze ludzie żyją w super harmonijnych związkach, mimo że twierdzą inaczej. Czasem po za super ideałami literackimi o wiecznej miłości są inne powody życia razem. Ja na miejscu tego faceta, przed rąbnięciem siekierą, czy zastrzeleniem zastanowił bym się: 1. Dla czego ona to zrobiła. Czy takie akcje jak autorka opisała odchodziły też ze stałym partnerem? Jeśli nie to dla czego? 2. Czy zdradzająca angażuje się z tym gościem, pisząc np. gorące smsy, spotykając się czy nie? 3. Co zpiepszyłem a jeśli część winy jest moja, jak mogę ją naprawić. 4. Jeżeli nie użyła gumki pod wpływem chwili to znaczy, że może też pod jej wpływem działać w jeszcze inny nieprzewidywalny sposób. A zatem, czy pozostając w tym związku, akceptuję, że czasem kogoś bzyknie i może coś przytargać zarówno w brzuchu jak i we krwi. Co wtedy zrobię?? Nie każdy chce żyć w monogamicznych związkach a nie da się, bo kultura, do spółki z umoralnionym chórem wujów i ciotek będących jej wytworami zresztą, wymaga. Nie każdy chce bzykać się z kim popadnie, uczestnicząc w różnych orgiach z przypadkowymi lodami nawet bez alko bo czuje, że obcy dotyk, to nie TEN dotyk, musi mieć oparcie, stabilność itd. Obie postawy toleruję bo: 1. Każdy ma prawo żyć, tak jak chce. I wara innym od tego! 2. Jestem w związku i idziemy razem przez życie już czwarty rok mimo różnych trudności, gdzie ludzie nie wierzą czasem co przeszliśmy. Jak widzę takie wątki, gdzie kogoś się odsądza od czci i wiary, bo nie ma naszego światopoglądu to zastanawiam się, kiedy w tym kraju wybuchną wojny religijne. Emocje to wspaniała broń do sterowania masami. A to jest twoje życie. Trzeba więc postępować na zimno. Jeśli powiesz, facet przeżyje szok i może zamiast strzelać zada te kilka pytań jak wyżej i podejmie decyzję. To też coś o nim powie czy kocha ciebie, a może tylko twoje ciało chce mieć na własność? Ile może znieść? A może pewnych rzeczy nie będzie umiał udźwignąć? Jeśli nie powiesz, nie dowiesz się tego a wyrzuty mogą tylko pogorszyć sprawę twojego odczuwania seksów z nim etc nie wspominając o związku. Jeżeli z tego zdarzenia zamiast sygnału ostrzegawczego urodzi się myślenie typu "ale było fajnie", to nie dobrze wróży dla tego związku. Może po prostu jesteś krypto poligamistką która dopiero to odkryła? ps. Ja przeżyłem zdradę swojej dziewczyny. To odbudowało nasz związek. Ale gdy bym posłuchał emocji i przestał z nią rozmawiać, na pewno nie było by nas. Miłość to jednak coś więcej niż prawo do monopolu względem drugiego człowieka.
Edytowane przez pcx99q Czas edycji: 2014-08-07 o 15:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Wtajemniczenie
|
Pcx99q - zgadzam sie z Toba w 100%! I jak widac zdrada nie znaczy zawsze koniec zwiazku, czasem tez moze go wzmocnic. I zanim zaczna sid zarzuty mowie MOZE nie MUSI. No i mowi sie, ze zdrada bywa z winy obu stron.. Moze w tym wypadku tal bylo? Tego w 100% nie wiemy..
![]() ![]() |
![]() |
#230 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Zabawne jest to życzeniowe myślenie, że za dobre zachowanie jest nagroda, a za złe - kara. Tak bywa w baśniach, nie w życiu. Ty byś nie umiała, ale to nie znaczy, że nikt by nie umiał być w związku z facetem, którego się zdradziło. Czemu autorka koniecznie ma zwierzać się swojemu facetowi, jeśli to mogłoby sprawić, że sprawy nie ułożą się tak, jak ona sobie tego życzy? Dopóki z tym, co się stało radzi sobie sama - ma faceta i związek, jeśli powie - raczej mieć nie będzie. Wybór jest jednoznaczny. Nie dziwu e się autorce, że zdecydowała się milczeć. Ale wielu szlag trafia, że zrobiła, co zrobiła (żałuje, ale co z tego), i może jej to ujść płazem, jeśli chodzi o jej faceta. No, jakże tak - jest "zbrodnia" nie ma kary?! I tu sypią się gromy od zwolenników mitycznej "karmy", tako bowiem prawo moralne stanowi, że w d...powinna być autorka kopnięta, a tu pozwala sobie decydować o tym, że nie będzie, bo tak zdecydowała. No "szkandał". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 | |
Raczkowanie
|
Hehe...
![]() Sorry, ale ręce opadają i innego komentarza być nie może. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Naczelna Nastolatka
|
nie ma takiego przepisu, że każda akcja musi powodować poniesienie odpowiedzialności. Powinna/nie powinna to kwestia względna. Ja rozumiem, że życie nie jest takie jak niektórzy chcieliby i masa ludzi robi różne świństwa nie ponosząc konsekwencji. I to jest dopiero karma. Takie życie i fakty po prostu.
#233 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#234 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Rozumiem "moralność" twojego "fundamentalnego argumentu", ale się z nim nie zgadzam. Nie ma bowiem powodu działać tak, by stracić to, na czym jej zależy. ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
Nie daję rad, jak robić facetowi koło pióra, tylko jak zachować związek, który autorka zachować chce. A dobrze jej nie będzie, kiedy powie, co zrobiła. Facetowi nie życzę źle. Nie uważam też, że dzieje mu się jakaś krzywda. Krzywdę to on odczuje, jeśli autorka poruszana wyrzutami sumienia i rzeczonym "poczuciem odpowiedzialności" opowie mu, co zrobiła. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Konto usunięte
|
Czyli Twoim zdaniem krzywdą nie jest błoga nieświadomość i utrzymanie w przekonaniu, że jego kochana kobieta jest uczciwą, wierną i kochającą osobą?
|
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Naczelna Nastolatka
|
przecież on o tym nie wie, więc skoro nie wie to nie odczuwa, że dzieje mu się krzywda. Ignorance is a bliss.
#237 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Naczelna Nastolatka
|
no to ona ucieka w twoim mniemaniu i co w związku z tym?
#239 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
Być może, że oszukiwanie jest tchórzliwą ucieczką, jednak czasem się opłaca i pozwala uciec do przodu. ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- W związku z tym wiele osób nie może jej darować, że może jej się udać, bo przecież "zło powinno być ukarane". A ja myślę, że autorka ukarała się sama. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#240 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Niewiedza jest zatem błogosławieństwem. Wspaniale. Spalmy wszystkie książki o 2WW, aby za kilkadziesiąt lat stawiać masowo pomniki Hitlerowi i Stalinowi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:41.