|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Zadomowienie
|
Dot.: ZAJRZYJ TU - Zbiór wątków dotyczących ćwiczeń i diety
Co mam Ci napisać? Byłam tydzień na diecie kapuścianej, teraz jest to po prostu zdrowe odżywianie z wyeliminowaniem pewnych produktów.
Napisałam czego nie jem. Jem 3posiłki dziennie bo to mi wystarcza (podjadam migdały), dużo owoców i warzyw. Po brzuchu widzę, że trochę już zgubiłam. Rano - białko + błonnik, a wieczorem tylko białko. Nie jest to dieta wg. szczególnych wytycznych czy jadłospisu. Wiem czego mam nie jeść, a co mogę i tego się trzymam. No i rower,twister i 8min legs codziennie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wiec przy takim podejsciu mozesz sie zajezdzic na tym rowerze. Jedzac 3 posilki dziennie i czujac ze ,,Ci to starcza" zwolnilas metabolizm, wcinajac duzo owocow tylko zapychasz sie cukrem (...?) Wcinajac samo bialko obciazasz nerki. Trening praktycznie zerowy. zacznij od porzeczytania 10PZ w linkach podwieszonych.
![]() |
![]() |
#213 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
napedzenie metabolizmu to nie hop siup. CIagnie sie niekiedy miesiacami, zalezy jakie spustoszenie w organizmie mamy w obecnej fazie. Przede wszystkim regularne posilki co 2-3 godziny + treningi. Suplementacyjnie mozna sobie pomagac CLA i zielona herbata ....
ale jak napisalam to dluzszy temat.
![]() |
#215 |
Wtajemniczenie
|
Straszna szkoda, że niemała część linków z pierwszego posta została "ocenzurowana". Może jest gdzieś w czeluściach Wizażu stara wersja posta, która pozwoliłaby odtworzyć te adresy?
![]()
![]() |
#216 | |
♥
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
Przyczajenie
|
Dobrze by było, gdyby jakaś sieć fitness nagrywała filmy i puszczała w sieć.
![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
Edytowane przez anniaa Czas edycji: 2012-01-17 o 19:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Przyczajenie
|
![]()
http://allegro.pl/odchudzajace-hula-...091797276.html
czy któraś z Pań próbowała ? chciałabym się dowiedzieć czy są efekty |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Przyczajenie
|
Hej, mam kilka pytań, jestem nowa i takowych nie znalazłam (a jeśli były to przepraszam, ale jestem dosyć dociekliwa i wolę się "upewnić" osobiście), więc pytam:
1. Czy jeśli po ćwiczeniach nie mam zakwasów, to dobrze? Czy na odwrót? 2. Przy jakich ćwiczeniach mogę mieć ewentualne zakwasy, tylko siłowych, czy po aerobach też? No i jeśli mam ich unikać, to jak to robić? 3. Czy jest możliwe coś takiego, że organizm przyzwyczaja się do większej intensywności treningu i w ogóle nie reaguje na lżejsze tempa? Bo problem mam taki, że od pół roku jeżdżę na rowerku stacjonarnym (póki zima) i zdarza mi się osiągać zawrotne prędkości - na najlżejszej, pierwszej przerzutce nawet 40km/h - ale to w porywach, bo średnio 34-35km/h. Zdaję sobie sprawę, że wyglądam jak chomik na kołowrotku ![]() ![]() ![]() Bardzo bardzo bym prosiła o odpowiedź i z góry dziękuję ![]() Edytowane przez Very Czas edycji: 2012-02-18 o 22:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczęta
![]() Przeprowadzam ankietę dotyczącą Serwisów Plotkarskich Aby wziąć udział w ankiecie kliknij ![]() Liczę na Wasze odpowiedzi ![]() ![]() Pozdrawiam, Maja22Maa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Przyczajenie
|
Super to jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
A nie masz jakiś filmików?
:/ lepiej by się ćwiczyło |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#226 |
Zadomowienie
|
chcę zaczac jeździc interwały na rowerze. czy będzie ok, jeśli 1 min będę jechała tak szybko a potem 2 wolniej (odpoczynek)? i oczywiscie powtorzenia
![]()
Te ostanie trzy cztery powtorzenia, to jest to co powoduje że mieśnie rosną. Ten moment bólu odziela mistrzów od ludzi którzy nimi nie są. Tego własnie barkuje wiekszości ludzi, determinacji aby powiedzieć nie ważne co się stanie, przejdę przez ten ból. bez słodyczy 0/20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Przyczajenie
|
Hej, chciałabym się dowiedzieć jakie ćwiczenia polecacie na pośladki. Zależy mi na tym aby je troszkę ujędrnić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Raczkowanie
|
Ćwiczenia na pośladki i nogi: przysiady (takie do ziemi), wykroki, martwy ciąg klasyczny i na prostych nogach. Pierwsze dwa ćwiczenia można wykonywać same, bez obciążenia, ale MC to już by się przydały sztangielki/albo butelki z wodą nawet.
Generalnie nie powinno się ćwiczyć tylko jednej partii mięśniowej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Przyczajenie
|
Nie ma lepszego sposobu jak... przysiady! Miałam ten sam problem. Usłyszałam jak Bożena Dykiel w zapowiedzi jej wywiadu mówi, że wystarczą przysiady by pupa poszła do góry. Brzmi śmiesznie, ale zaczęłam robić. Robię około 40, bo więcej nie daję rady. Niesamowite, że po tygodniu chłopak powiedział mi, że ostatnio moja pupa się jakoś zmieniła, ale sam nie może określić jak. Zaczęłam się więc obserwowac, bo wcześniej nie spodziewałam się nawet efektów. I rzeczywiście! Nie tylko pupa jest okrąglejsza,ale zniknął mi też cellulit na udach. szkoda, że na wakacjach tego nie robiłam!
![]() |
#231 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie wiem jak u was, ale akurat te ćwiczenia zawsze mi pomagały i często je stosuję nawet przy byle jakiej okazji leżąc na łózku i oglądając telewizję. Każdą chwilę leniuchowania wykorzystuję . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Raczkowanie
|
Witajcie!
![]() Mam pewien problem, otorz chciałabym zrzucić w tym miesiącu jakieś 5 kg, tylko nie wiem, jakie ćwiczenia robić... Mam 16 lat, nie mogę sie glodzic i mieć zbyt dużego wysiłku, bo miewalam omdlenia. Pomożecie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Raczkowanie
|
Jesteście mega
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
Zamiast słodyczy jadam owoce (świeże i suszone), orzechy (najczęściej laskowe i włoskie, nieprażone ani nie solone), płatki zbożowe (owsiane), pestki (słonecznika i dyni), sezam, galaretki owocowe rozpuszczalne (wiem, sama chemia w nich ale lubię je z dodatkiem różnych owoców), ewentualnie mleczne desery. Oczywiście zdarza mi się zjeść kawałek ciasta albo zwykłe ciastko. Zauważyłam, że jedząc inne źródła cukru nie mam już specjalnie ochoty na zwykłe słodycze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Wtajemniczenie
|
Witaj,
jeśli np. jesteś uzależniona od słodyczy, nie potrafisz bez nich "żyć" postaraj się zjadać jedną kostkę czekolady gorzkiej dziennie, która zawiera wiele dobrych składników, m.in magnez. Zamiast słodyczy sięgnęłabym po owoce i warzywa, które mają wiele cennych witamin i minerałów. Także orzechy, lecz pamiętaj nie w nadmiarze. Wystarczy kilka sztuk dziennie. Ponadto świeżo wyciśnięte soki z owoców lub warzyw. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Raczkowanie
|
Od 2 miesięcy chodzę na siłownię (około 5 razy w tygodniu), na początku 40 minut bieżnia/rowerek zależy co jest wolne, potem około 40 minut cwiczeń siłowych głównie na brzuch, nogi i pośladki i na koniec 30 minut bieżnia. Nie stosuję konkretnej diety, jem to na co mam ochotę ograniczając słodycze i fast foody, ogólnie wychodzi około 1500 kcal. Raz na tydzień/dwa pozwalam sobie na coś "niezdrowego" typu pizza, czekolada, spagetti. Jednak moja waga stoi w miejscu (165 cm, 55 kg). Co prawda widzę poprawę figury, robi się "rowek" wzdłuż brzucha, mniej tłuszczyku, ale zastanawiam się czemu waga ani drgnie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Przyczajenie
|
Witam !
Potrzebuję pomocy. Zacznę małymi kroczkami. Mam 25 lat, ważę 91kg (upss.!) przy wzroście 178cm. Pracuję 8 godzin dziennie siedząc. Zapuściłam się okropnie, ale przyszedł czas na zmiany. Od tygodnia rozpoczęłam treningi na siłowni 3 razy w tygodniu, jednak wiem, że bez rozpracowanego planu nic mi to nie da. Właściciel Siłowni niedawno wyjechał za granicę i zatrudnił do prowadzenia osobę mało kompetentną do udzielania informacji na temat treningu a co dopiero diety. Była bym wdzięczna za udzielenie pomocy mi w ramach treningu rozłożonego na 3 dni, oczywiście to trening rzeźbiący spalający tkankę tłuszczową.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
Chciałam się doradzić
![]() Zaczęłam trening na rowerku co jeden dzień po 45 minut. Do tego stworzyłam sobie taką dietkę: nie jem ciemnego pieczywa, słodyczy, fast foodów i bardzo tłustych produktów, jem 4 razy dziennie w troszkę mniejszych ilościach niż kiedyś, piję dużo wody i zielonej herbatki, pewne produkty zastępuje zdrowszymi. Czy to wystarczy, żeby jazda na rowerku dała jakieś efekty? Głównie chodzi mi o to, żeby ciało było bardziej jędrniejsze i bez cellulitu ![]() Dodam, że mam 23 lata, 167 wzrostu i ważę 51 kg ![]()
![]() |
#239 |
Raczkowanie
|
Niewątpliwie ograniczenie spożywanego jedzenia, wykonywanie treningu aerobowego i zamiana gorszego jedzenia na lepsze, pozytywnie odbije się na Twoim zdrowiu i formie. Co do pieczywa to na pewno lepsze jest ciemne od jasnego. Efekty w dużej mierze zależą od tego jak intensywny jest trening. Jeżeli chcesz poprawić jędrność ciała i walczyć z cellulitem to polecam zapisać się na siłownie i wykonywać również trening siłowy. To pobudza metabolizm i ułatwia spalanie tłuszczu. Jeżeli dieta ma przynieść założone rezultaty to musisz być na ujemnym bilansie kalorycznym, więc w pierwszej kolejności trzeba go sobie wyliczyć. Zapraszam na mojego bloga (link w stopce) gdzie dowiesz się więcej na ten temat.
Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Raczkowanie
|
Witam mam takie pytanie od niedawna zacząłem chodzić na siłownię dokładnie miesiąc z czymś będzie ale mam taki mały problem od dłuższego czasu że nie mogę zgubić zbędnych kilogramów na brzuchu nie wiem czemu a dużo biegam zazwyczaj 30min na szybkości 11 jak schodzę to jestem cały mokry brzuszki też robię ale jakoś rezultatów żadnych nie widzę dodatkowo mam treningi piłki nożnej dwa razy w tygodniu jeśli chodzi o dietę to staram się jeść zdrowo ale żadnej nie prowadzę to może przez to ale wątpię bo zazwyczaj przed i po treningu staram się coś odpowiedniego zjeść (w ogóle wyeliminowałem słodycze ,chrupki,fast food itp. ) przeważnie po treningu jem dwa banany następnie 100g ryżu ,dwie małe piersi drobiowe smażone na niewielkiej ilości oleju , kilka pomidorków i tyle jedynie jakie efekty zauważyłem to klatka,barki i ręce . Może dobrym posunięciem byłoby wybrać się do dietetyka co sądzicie ? z góry dziękuje za pomoc
![]()
ponieść .Dziś sam, wcześniej Ty i ja, nas dwoje Patrzę na stare zdjęcia i to rodzi uśmiech straszny Wtedy myśleliśmy, że jesteśmy siebie warci Dziś śmieję się jak ktoś mówi, że piszę nieprawdę Bo każdy upadek tu kształtował mój charakter" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.