ZAJRZYJ TU - Zbiór wątków dotyczących ćwiczeń i diety - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-20, 18:58   #211
_basia
Zadomowienie

Dot.: ZAJRZYJ TU - Zbiór wątków dotyczących ćwiczeń i diety

Cytat:
Napisane przez Mini82 Pokaż wiadomość
napisz wiecej o tej ,,diecie" bo to co piszesz wiele nie mowi
Co mam Ci napisać? Byłam tydzień na diecie kapuścianej, teraz jest to po prostu zdrowe odżywianie z wyeliminowaniem pewnych produktów.
Napisałam czego nie jem. Jem 3posiłki dziennie bo to mi wystarcza (podjadam migdały), dużo owoców i warzyw. Po brzuchu widzę, że trochę już zgubiłam. Rano - białko + błonnik, a wieczorem tylko białko.
Nie jest to dieta wg. szczególnych wytycznych czy jadłospisu.
Wiem czego mam nie jeść, a co mogę i tego się trzymam. No i rower,twister i 8min legs codziennie.
_basia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-21, 09:20   #212
Mini82
Zakorzenienie

GG do Mini82

Cytat:
Napisane przez _basia Pokaż wiadomość
Co mam Ci napisać? Byłam tydzień na diecie kapuścianej, teraz jest to po prostu zdrowe odżywianie z wyeliminowaniem pewnych produktów.
Napisałam czego nie jem. Jem 3posiłki dziennie bo to mi wystarcza (podjadam migdały), dużo owoców i warzyw. Po brzuchu widzę, że trochę już zgubiłam. Rano - białko + błonnik, a wieczorem tylko białko.
Wiem czego mam nie jeść, a co mogę i tego się trzymam. No i rower,twister i 8min legs codziennie.

no wiec przy takim podejsciu mozesz sie zajezdzic na tym rowerze.
Jedzac 3 posilki dziennie i czujac ze ,,Ci to starcza" zwolnilas metabolizm, wcinajac duzo owocow tylko zapychasz sie cukrem (...?) Wcinajac samo bialko obciazasz nerki.
Trening praktycznie zerowy.

zacznij od porzeczytania 10PZ w linkach podwieszonych.
Stary 2011-06-21, 14:18   #213
grusiaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mini82 Pokaż wiadomość
no wiec przy takim podejsciu mozesz sie zajezdzic na tym rowerze.
Jedzac 3 posilki dziennie i czujac ze ,,Ci to starcza" zwolnilas metabolizm, wcinajac duzo owocow tylko zapychasz sie cukrem (...?) Wcinajac samo bialko obciazasz nerki.
Trening praktycznie zerowy.

zacznij od porzeczytania 10PZ w linkach podwieszonych.
Mini a jak zwiększyć metabolizm? I czy takie codzienne granie w kosza czy własnie jazda na rowerze lub basen nie starczą na lekkie podtrenowanie ciała?
grusiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-23, 08:28   #214
Mini82
Zakorzenienie

GG do Mini82

napedzenie metabolizmu to nie hop siup. CIagnie sie niekiedy miesiacami, zalezy jakie spustoszenie w organizmie mamy w obecnej fazie. Przede wszystkim regularne posilki co 2-3 godziny + treningi. Suplementacyjnie mozna sobie pomagac CLA i zielona herbata ....
ale jak napisalam to dluzszy temat.
Stary 2011-09-26, 13:34   #215
mysiak
Wtajemniczenie

Straszna szkoda, że niemała część linków z pierwszego posta została "ocenzurowana". Może jest gdzieś w czeluściach Wizażu stara wersja posta, która pozwoliłaby odtworzyć te adresy?

ADOPTUJ wirtualnie FRETKĘ- tak wiele za tak niewiele http://fretek.org/adopcje/showlist/37
mysiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-02, 13:18   #216
anniaa

Cytat:
Napisane przez mysiak Pokaż wiadomość
Straszna szkoda, że niemała część linków z pierwszego posta została "ocenzurowana". Może jest gdzieś w czeluściach Wizażu stara wersja posta, która pozwoliłaby odtworzyć te adresy?
linki dotyczące treningu zostały uzupełnione

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-17, 14:25   #217
Nastja84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _basia Pokaż wiadomość
Moja mama skrzystala z promocji na gruponie na indywidualnie dopasowanie diety wraz ze stala opieka dietetykow oraz przepisy wideo. Wiem, ze inne portale tez oferuja takie pakiety np. Snuper albo gruper. Moja mama jest zadowolona z zestawienia z diety, ale na efekty jeszcze czekamy
Nastja84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-16, 14:35   #218
ehaliina
Przyczajenie

Dobrze by było, gdyby jakaś sieć fitness nagrywała filmy i puszczała w sieć.

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Nastja84 Pokaż wiadomość
Moja mama skrzystala z promocji na gruponie na indywidualnie dopasowanie diety wraz ze stala opieka dietetykow oraz przepisy wideo. Wiem, ze inne portale tez oferuja takie pakiety np. Snuper albo gruper. Moja mama jest zadowolona z zestawienia z diety, ale na efekty jeszcze czekamy
Coś takiego robi portal xxxxx , też układają diety indywidualnie do pacjenta. Nie wiem jak wyglądało to na Gruponie, ale ceny są całkiem, całkiem.

Edytowane przez anniaa
Czas edycji: 2012-01-17 o 19:18
ehaliina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-08, 23:04   #219
KasiaaKKKK
Przyczajenie

Smile Dot.: ZAJRZYJ TU - Zbiór wątków dotyczących ćwiczeń i diety

http://allegro.pl/odchudzajace-hula-...091797276.html

czy któraś z Pań próbowała ?
chciałabym się dowiedzieć czy są efekty
KasiaaKKKK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 22:10   #220
Very
Przyczajenie

Hej, mam kilka pytań, jestem nowa i takowych nie znalazłam (a jeśli były to przepraszam, ale jestem dosyć dociekliwa i wolę się "upewnić" osobiście), więc pytam:
1. Czy jeśli po ćwiczeniach nie mam zakwasów, to dobrze? Czy na odwrót?
2. Przy jakich ćwiczeniach mogę mieć ewentualne zakwasy, tylko siłowych, czy po aerobach też? No i jeśli mam ich unikać, to jak to robić?
3. Czy jest możliwe coś takiego, że organizm przyzwyczaja się do większej intensywności treningu i w ogóle nie reaguje na lżejsze tempa?
Bo problem mam taki, że od pół roku jeżdżę na rowerku stacjonarnym (póki zima) i zdarza mi się osiągać zawrotne prędkości - na najlżejszej, pierwszej przerzutce nawet 40km/h - ale to w porywach, bo średnio 34-35km/h. Zdaję sobie sprawę, że wyglądam jak chomik na kołowrotku ale boję się, że jak na wiosnę przerzucę się na normalny rower, to przestanie on dawać efekty... Bo na trasie nie mogę sobie pozwolić na więcej niż 25km/h, a to dla mnie strasznie mało i tego "nie czuję" Więc co w takiej sytuacji zrobić, ew. jaka jest najlepsza przerzutka i tempo jazdy na rowerku?

Bardzo bardzo bym prosiła o odpowiedź i z góry dziękuję

Edytowane przez Very
Czas edycji: 2012-02-18 o 22:12
Very jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-24, 13:33   #221
Maja22Maja
Raczkowanie

Hej dziewczęta
Przeprowadzam ankietę dotyczącą Serwisów Plotkarskich

Aby wziąć udział w ankiecie kliknij

Liczę na Wasze odpowiedzi z góry serdecznie dziękuję
Pozdrawiam,
Maja22Maa
Maja22Maja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-12, 16:56   #222
megjune
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez KasiaaKKKK Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/odchudzajace-hula-...091797276.html

czy któraś z Pań próbowała ?
chciałabym się dowiedzieć czy są efekty
Ja tego próbowałam i efekty hmm zadowalający było w ciągu 3 miesięcu z talii ubyło 6 cm
megjune jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-25, 21:22   #223
kassak
Przyczajenie

Super to jest Fajny wątek
kassak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-30, 20:32   #224
kredka22
Raczkowanie

A nie masz jakiś filmików?
:/
lepiej by się ćwiczyło
kredka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 13:24   #225
Callan
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Very Pokaż wiadomość
1. Czy jeśli po ćwiczeniach nie mam zakwasów, to dobrze? Czy na odwrót?
2. Przy jakich ćwiczeniach mogę mieć ewentualne zakwasy, tylko siłowych, czy po aerobach też? No i jeśli mam ich unikać, to jak to robić?
3. Czy jest możliwe coś takiego, że organizm przyzwyczaja się do większej intensywności treningu i w ogóle nie reaguje na lżejsze tempa?
Znam się trochę na tym więc mogę odpowiedzieć na te pytania.

1. Jeżeli ćwiczysz po to aby schudnąć nie musisz mieć zakwasów. Tłuszcz spala się głównie dzięki ćwiczeniom tlenowym niezbyt intensywny ale raczej długotrwałym.
  2. Zakwasy możesz mieć przy każdy rodzaju ćwiczeń to zależy od stopnia wytrenowania organizmu.
  3. Podczas każdego rodzaju wysiłku spalasz kalorie, więc organizm zawsze będzie reagował na ćwiczenia w takim lub innym stopniu. Sam organizm ma duże możliwości adaptacji a tym samy przyzwyczaja się do wysiłku. Dlatego sportowcy osiągają coraz to lepsze wyniki w miarę kolejnych treningów.
Stary 2012-09-03, 16:45   #226
Sylwia16_
Zadomowienie

chcę zaczac jeździc interwały na rowerze. czy będzie ok, jeśli 1 min będę jechała tak szybko a potem 2 wolniej (odpoczynek)? i oczywiscie powtorzenia

Te ostanie trzy cztery powtorzenia, to jest to co powoduje że mieśnie rosną. Ten moment bólu odziela mistrzów od ludzi którzy nimi nie są. Tego własnie barkuje wiekszości ludzi, determinacji aby powiedzieć nie ważne co się stanie, przejdę przez ten ból.
bez słodyczy 0/20
Sylwia16_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-03, 21:17   #227
19czarna56
Przyczajenie

Hej, chciałabym się dowiedzieć jakie ćwiczenia polecacie na pośladki. Zależy mi na tym aby je troszkę ujędrnić Proszę bardziej o przykłady ćwiczeń dla początkujących
19czarna56 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-10, 10:37   #228
martaki
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Cytat:
Napisane przez 19czarna56 Pokaż wiadomość
Hej, chciałabym się dowiedzieć jakie ćwiczenia polecacie na pośladki. Zależy mi na tym aby je troszkę ujędrnić Proszę bardziej o przykłady ćwiczeń dla początkujących
ja się przyłączam do pytania i dorzucam uda, z których bym chętnie coś zrzuciła
martaki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-11, 10:15   #229
zieloneoczymam
Raczkowanie

Ćwiczenia na pośladki i nogi: przysiady (takie do ziemi), wykroki, martwy ciąg klasyczny i na prostych nogach. Pierwsze dwa ćwiczenia można wykonywać same, bez obciążenia, ale MC to już by się przydały sztangielki/albo butelki z wodą nawet.

Generalnie nie powinno się ćwiczyć tylko jednej partii mięśniowej
zieloneoczymam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-04, 11:46   #230
Progres
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez 19czarna56 Pokaż wiadomość
Nie ma lepszego sposobu jak... przysiady! Miałam ten sam problem. Usłyszałam jak Bożena Dykiel w zapowiedzi jej wywiadu mówi, że wystarczą przysiady by pupa poszła do góry. Brzmi śmiesznie, ale zaczęłam robić. Robię około 40, bo więcej nie daję rady. Niesamowite, że po tygodniu chłopak powiedział mi, że ostatnio moja pupa się jakoś zmieniła, ale sam nie może określić jak. Zaczęłam się więc obserwowac, bo wcześniej nie spodziewałam się nawet efektów. I rzeczywiście! Nie tylko pupa jest okrąglejsza,ale zniknął mi też cellulit na udach. szkoda, że na wakacjach tego nie robiłam!
Stary 2012-10-19, 10:04   #231
marzenkafiorka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez martaki Pokaż wiadomość
ja się przyłączam do pytania i dorzucam uda, z których bym chętnie coś zrzuciła
do propozycji dziewczyn mogę dorzucić - leżenie na brzuchu, podparcie na łokciach i wymachiwanie dogami w stylu nożyc, wtedy napinają się pośladki i pracują mięśnie ud, do tego równiez dokładam ćwiczenie - kładąc się na prawym lub lewym boku (prawa /lewa noga wyprostowana) Zegnam lewą nogę i stawiam stopę przed prawym kolanem. Unosze lekko prawą nogę, i opuszczam nie dotykając podłogi.

Nie wiem jak u was, ale akurat te ćwiczenia zawsze mi pomagały i często je stosuję nawet przy byle jakiej okazji leżąc na łózku i oglądając telewizję. Każdą chwilę leniuchowania wykorzystuję .
marzenkafiorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 08:06   #232
Paauulaa96
Raczkowanie

Witajcie!
Mam pewien problem, otorz chciałabym zrzucić w tym miesiącu jakieś 5 kg, tylko nie wiem, jakie ćwiczenia robić... Mam 16 lat, nie mogę sie glodzic i mieć zbyt dużego wysiłku, bo miewalam omdlenia. Pomożecie?
Paauulaa96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 08:30   #233
Jusstysskaa
Raczkowanie

Jesteście mega

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-17, 15:32   #234
Jawa_82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 19780127 Pokaż wiadomość
Co jeść zamiast slodyczy? mam z tym ogromny problem help
Zamiast słodyczy jadam owoce (świeże i suszone), orzechy (najczęściej laskowe i włoskie, nieprażone ani nie solone), płatki zbożowe (owsiane), pestki (słonecznika i dyni), sezam, galaretki owocowe rozpuszczalne (wiem, sama chemia w nich ale lubię je z dodatkiem różnych owoców), ewentualnie mleczne desery. Oczywiście zdarza mi się zjeść kawałek ciasta albo zwykłe ciastko. Zauważyłam, że jedząc inne źródła cukru nie mam już specjalnie ochoty na zwykłe słodycze.
Jawa_82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 08:07   #235
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502

Cytat:
Napisane przez 19780127 Pokaż wiadomość
Co jeść zamiast slodyczy? mam z tym ogromny problem help
Witaj,
jeśli np. jesteś uzależniona od słodyczy, nie potrafisz bez nich "żyć" postaraj się zjadać jedną kostkę czekolady gorzkiej dziennie, która zawiera wiele dobrych składników, m.in magnez.

Zamiast słodyczy sięgnęłabym po owoce i warzywa, które mają wiele cennych witamin i minerałów. Także orzechy, lecz pamiętaj nie w nadmiarze. Wystarczy kilka sztuk dziennie. Ponadto świeżo wyciśnięte soki z owoców lub warzyw.
betty0502 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-10, 14:42   #236
wisienka_8
Raczkowanie

Od 2 miesięcy chodzę na siłownię (około 5 razy w tygodniu), na początku 40 minut bieżnia/rowerek zależy co jest wolne, potem około 40 minut cwiczeń siłowych głównie na brzuch, nogi i pośladki i na koniec 30 minut bieżnia. Nie stosuję konkretnej diety, jem to na co mam ochotę ograniczając słodycze i fast foody, ogólnie wychodzi około 1500 kcal. Raz na tydzień/dwa pozwalam sobie na coś "niezdrowego" typu pizza, czekolada, spagetti. Jednak moja waga stoi w miejscu (165 cm, 55 kg). Co prawda widzę poprawę figury, robi się "rowek" wzdłuż brzucha, mniej tłuszczyku, ale zastanawiam się czemu waga ani drgnie?
wisienka_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-16, 11:25   #237
Sandritt
Przyczajenie

Witam !
Potrzebuję pomocy. Zacznę małymi kroczkami.
Mam 25 lat, ważę 91kg (upss.!) przy wzroście 178cm. Pracuję 8 godzin dziennie siedząc.
Zapuściłam się okropnie, ale przyszedł czas na zmiany.
Od tygodnia rozpoczęłam treningi na siłowni 3 razy w tygodniu, jednak wiem, że bez rozpracowanego planu nic mi to nie da. Właściciel Siłowni niedawno wyjechał za granicę i zatrudnił do prowadzenia osobę mało kompetentną do udzielania informacji na temat treningu a co dopiero diety.
Była bym wdzięczna za udzielenie pomocy mi w ramach treningu rozłożonego na 3 dni, oczywiście to trening rzeźbiący spalający tkankę tłuszczową.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-17, 14:43   #238
krolowakiczu
Zakorzenienie

Chciałam się doradzić

Zaczęłam trening na rowerku co jeden dzień po 45 minut. Do tego stworzyłam sobie taką dietkę: nie jem ciemnego pieczywa, słodyczy, fast foodów i bardzo tłustych produktów, jem 4 razy dziennie w troszkę mniejszych ilościach niż kiedyś, piję dużo wody i zielonej herbatki, pewne produkty zastępuje zdrowszymi. Czy to wystarczy, żeby jazda na rowerku dała jakieś efekty? Głównie chodzi mi o to, żeby ciało było bardziej jędrniejsze i bez cellulitu

Dodam, że mam 23 lata, 167 wzrostu i ważę 51 kg

28.09.2010

krolowakiczu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-31, 14:21   #239
gympower
Raczkowanie

Niewątpliwie ograniczenie spożywanego jedzenia, wykonywanie treningu aerobowego i zamiana gorszego jedzenia na lepsze, pozytywnie odbije się na Twoim zdrowiu i formie. Co do pieczywa to na pewno lepsze jest ciemne od jasnego. Efekty w dużej mierze zależą od tego jak intensywny jest trening. Jeżeli chcesz poprawić jędrność ciała i walczyć z cellulitem to polecam zapisać się na siłownie i wykonywać również trening siłowy. To pobudza metabolizm i ułatwia spalanie tłuszczu. Jeżeli dieta ma przynieść założone rezultaty to musisz być na ujemnym bilansie kalorycznym, więc w pierwszej kolejności trzeba go sobie wyliczyć. Zapraszam na mojego bloga (link w stopce) gdzie dowiesz się więcej na ten temat.
Pozdrawiam!
gympower jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-05, 16:16   #240
Przemas21
Raczkowanie

Witam mam takie pytanie od niedawna zacząłem chodzić na siłownię dokładnie miesiąc z czymś będzie ale mam taki mały problem od dłuższego czasu że nie mogę zgubić zbędnych kilogramów na brzuchu nie wiem czemu a dużo biegam zazwyczaj 30min na szybkości 11 jak schodzę to jestem cały mokry brzuszki też robię ale jakoś rezultatów żadnych nie widzę dodatkowo mam treningi piłki nożnej dwa razy w tygodniu jeśli chodzi o dietę to staram się jeść zdrowo ale żadnej nie prowadzę to może przez to ale wątpię bo zazwyczaj przed i po treningu staram się coś odpowiedniego zjeść (w ogóle wyeliminowałem słodycze ,chrupki,fast food itp. ) przeważnie po treningu jem dwa banany następnie 100g ryżu ,dwie małe piersi drobiowe smażone na niewielkiej ilości oleju , kilka pomidorków i tyle jedynie jakie efekty zauważyłem to klatka,barki i ręce . Może dobrym posunięciem byłoby wybrać się do dietetyka co sądzicie ? z góry dziękuje za pomoc Ten wątek wydaje mi się odpowiedniejszy więc pozwolę sobie skopiować moją wypowiedz która umieściłem gdzie indziej
Wtedy myśleliśmy, że jesteśmy siebie warci
Dziś śmieję się jak ktoś mówi, że piszę nieprawdę
Bo każdy upadek tu kształtował mój charakter"
Przemas21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości